Header

Hej!
Det är ju typ vår men det är fortfarande typ skitkallt, och jag är förkyld hela tiden och mina läppar är torra hela tiden!! Så jag tänkte att en återfuktare läppskrubb skulle hjälpa!

Det du kommer behöva är:
Rapsolja, honung, råsocker eller vanligt socker, karamellfärg om du vill ha färg på den, smaksättning, jag använde ingefära, en burk att ha det i och en skål som man kan ha i mikron.

Lägg i 1/2 tsk råsocker eller vanligt socker i en skål.

Lägg i en 1/2 tsk rapsolja.

Lägg i 1 tsk honung i skålen.

Lägg i 1-2 droppar karamellfärg.

Blanda runt och häll i den smaken som du valt.
Mikra det på högsta effekt i 30 sekunder ungefär, ta en grytlapp när du ska ta ut skålen ur minron, jag brände tummen😭👍.

Häll i massan/vätskan i burken.

Ställ burken i frysen och vänta tills det har stelnat.
Applicera det på läpparna och masera in det i 1-5 min, torka av det med ett blött papper och applicera ett läppbalsam om det i te är tillfälligt återfuktat.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​Hej!

Det var dett tag sedan! Jag tog en liten paus. Jag har som ni kanske märkt inte bloggat sen.. Moment of checking. Sen den 17 december 2015. Det var löngesedan så nu många månader senare kommer jag tillbaka och ska försöka blogga oftare, men jag tänkte bara berätta allt som ni har missat i mitt fantastiskt intressanta liv under min lilla bloggpaus:

Byggt ett chokladhus, fått ett par Akg hörlurar i julklapp, fyllt 12 år, fått en kamera i födelsedagspresent, haft ett trevligt nyår, börjat skolan, upptäckt starbucks, inte gjort ett skit på sportlovet, varit på KIG vilket står för "kom igång-helg" vilket är en grej man gör meg göta lejon för att välkomna alla nya, det var en övernattning och vi lärde oss en dans men det åts sjukt god mat och jag var den enda som inte visste att man fick ha med sig godis, det var kul i alla fall. detta var lite av alla saker som ni missat under min lilla paus.

Harebra! 

Likes

Comments

​Det här med julgranar är något som är ganska svårt. Inte bara att veta vilken som är tillräckligt perfekt för att passa in i våra rostfria, mässings och marmor-hem, utan också på vilka affärer/ställen/torg som de säljer julgranar. Sår jäkla svårt! Jag och mamma har i alla fall hittat ett ställe i centrala Göteborg där de säljer julgranar. I förrgår fick jag även reda på att pappa redan har köpt julgranar till mitt rum och vardagsrummet, och jag kände mest: What? Hur ser de ut? Brukar inte jag få VARA MED och köpa julgranarna? Jaja, det har jag tänk på. 

Puss Puss!

Ps: Det är julafton om en vecka!!

Likes

Comments

​Hej! 

Jag tror att alla känner igen sig i denna stress som vi människor i väst kallar "julstress"? Am i right? Yes! Julstess innebär att man är sjukligt stressad över de 24 dagarna innan julafton, allt som måste göras, alla saker som ska bli klara innan alla går på jullov. Till exempel: Jag har haft 3 prov och 3 inlämningar bara förra veckan. Appropå det  så fick jag C i gympa!! 

Här kommer en lista på allt man "måste"/"ska" innan jul:

1. Köpa julklappar till alla jäkla människor som antar att de ska få julklappar av en trots att det inte står nerskrivet någonstans att jag måste köpa julklappar till ALLA i min bekantskapskrets. 

2. Baka! Alla pepparkakor, lussekatter, knäck och allt annan1

3. Hitta ett ställe där de säljer julgranar.

4. Köpa julgran.

5. Komma på vad man ska ha på sig på julafton.

6. Köpa det man ska ha på sig på julafton.

7. Säga till alla vad man önskar sig till alla människor.

8. Julpynta ditt hem.

Så! Det var en liten lista på allt man måste/ska göra innan jul, hoppas att ni tyckte om det! 

Hejdå!

Likes

Comments

Hej! Mår ni bra? Det gör inte jag. Eller jo, jag är bara lite förkyld. Ja, eller jag var i skolan idag men inte igår och jag var sjuk i söndags. Detta är officiellt min 4 förkylning på en höst (!!!), det är några stycken. Så i min sjukdom skriver jag detta inlägg i tristess. Här kommer "10 saker du kan göra när du är sjuk".

1. Ligga i sängen och jämra dig över att alla i din skola får glass den dagen, slipper matten och får sluta 2 timmar innan.

2. Ligga i sängen och kolla på Youtube/Netflix. 

3. Ligga i sängen och skriva blogginlägg.

4. Blöda näsblod. Det händer ofta om man heter Ebba Paulson!

5. Rita coola teckningar.

6. Slösurfa.

7. Kolla Facebook, Visserligen räknas det kanske till "slösurfa" men jaja.

8. Städa. Asså vem försöker jag lura?! Vem städar när man är hemma och sjuk. 

9. Prova kläder. Asså igen!! Vad är det med mig. Jag vet inte hur det är med er, men när jag är sjuk går jag runt i en gigantisk T-shirt, hoddie, mjukisbyxor och yllestrumpor. Om man skulle prova kläder måste man ju ta av sig de varma kläderna som man haft på sig i ca 2 dygn, och FRYSA!! Usch!

10. Smsa med kompisar och retas med de att man äter glass när de är i skolan, fast glassen tog slut förra veckan och det enda "godiset" som finns hemma är russin och mammas fikon. 

Hejdå!

Likes

Comments

Hej!

Hur mår ni idag? Bra! (Tänk om mina väldigt få bloggläsare mår dåligt, och så säger jag "bra!", fy vad jag är taskig.)

I alla fall.. Vad skulle jag säga? (Ebba! Du bloggar, du snackar inte!! Om du glömmer bort vad du skulle "säga" eller skriva så behöver du ju praktiskt taget inte skriva det!!) Jag skulle SKRIVA (!!) att idag kollade jag på Clara Henrys måndagsvlog, vilket är en av mina få måndagsrutiner, några andra är att jag går upp sent (07:15, sorgligt när 07:15 är "sent") det är i alla fall för att vi börjar 09:15 (HAAALLLLEELUUUJA), en annan måndagsrutin är att jag har fiollektion som jag idag skippade för att jag var sjuk, när jag tänker efter skippade jag rutin 2 också med tanke på att jag vaknade 10.00. Ja ja.. Skräckfim och stark mat var det! Asså sidospår är ju lite min grej känner jag nu. I denna måndagsvlogg som jag lyckades vimsa bort, så testade Clara att äta en väldigt stark sås, och DÅ sa hon att hon har svårt för skräckfilmer och stark mat, och jag bara: Hallå!! Jag med!!. Så man kan säga att först och främst min relation till stark mat är ju dålig.. Jag kommer ihåg en gång när vi skulle äta tacos (det var för övrigt väldigt nyligen som jag faktiskt börjat ha någon krydda på min taco-färs, då i alla fall så hade min mamma eller pappa (kommer inte ihåg) köpt "HOT" och inte "MILD" så min mun BRANN!! Jag överdriver inte ens! Den BRANN!! Och skräckfilmer ska vi inte ens prata (skriva) om, jag har visserligen inga "ärr" som vissa andra som blivit "skadad" på grund av någon läskrig film i deras barndom, nej, jag är bara en sån där mesig jäkel som kommer ihåg de där läskiga liken/skeletten/mumierna/zombierna/ödehusen och allt annat läskigt. När vi (jag) är inte på spåret mumier, har ni sett "Ängelby", nej, antagligen inte för typ ingen har det, men det är en serie på SVT med Mia Skäringer, och den är jättekonstig/skum, men jag ska inte spoila, där i alla fall så var det med en mumie (externt obehaglig med tanke på att den hade MUNNEN ÖPPEN!! Usch) och hur de än visade den (skelettet med öppen mun) till exempel: Långsamma övergångar, direkt pangboom som att man knäpper med fingrarna och så dyker obehagligheterna upp (Ja! så heter den sårtens övergång! Jag lovar!), eller nerifrån och upp (visar de äckliga revbenen med extremt obehagliga händer knutna uppe på sig, och sen idare upp mot ansiktet. Obahegligt!! Inte sant?!

Ps: Jag har kommit på att inlägg som är riktade till ett visst tillfälle, det blir ofta att jag är klar med inlägget 3 veckor äfter händelsen. Så jag tänker skriva om saker som inte "tillhör" ett speciellt tillfälle. 

Hejdå!

Likes

Comments

Hej!
(Varning för argt inlägg)
Idag är jag så arg på Västtrafik!!! Jag skulle från fiolen på Hisingen, till mammas jobb, skulle ta femman hela vägen. Väntar på femman. Går på femman. Åker och på Göta elvbron säger de att femman inte ska gå till Berzelii. Jaha, då går jag av för att vänta på tian som går hem. (Mina allternativ var att åka till mammas jobb eller åka hem). Så jag går av på vad jag tror är lilla bommen (att döma av femmans vanliga tur åker den till lilla bommen) men jag gick av vid Nordstan, kollar tavlan med ankomster, ser inte tian, tänker att den kanske kommer på nästa sida med ännu fler ankomster, väntar, den dyker inte upp, tittar mig omkring, ser att jag är i nordstan, kastar mig panikslaget in i den blå plåtburk som Västtrafik kallar spårvagn. Åker en hållplats till som är Centralstationen går av, väntar 9 minuter på fyran, går på, åker till Berzeliigatan. Hoppar in i mammas lilla bil, åker hem. Dumma Västtrafik!

Likes

Comments

Hej!
Jag har haft en välldigt hektiskt helg.
Lördag: 11:45
Julbasar på skolan. Ja, det var en basar på min skola. Det går ut på att alla klasser har var sin "attraktion", våran (6A) hade kirtlotteri (det sitter massa kort på tavlan och så pekar någon på ett av korten och så vänder man på den och står det ett jämt tal på kortet då får man en present, och är det ojämnt får men en tröstknäck, det kostar 10kr btw).
14:30
Max, vi (jag och pappa) var hungriga).
15:00
Gunnebo slott med kompisar.
16:15
Åka hem till samma kompisar på middag.
21:00
Hemma.
Söndag:
11:00
Marshträning med Göta Lejon.
13:00
Hemma och byta om.
13:30
Åka till farmor.
14:20
Äta hos farmor.
16:00
Åka till julskyltning i Allingsås.
17:00
Tomteparad i Allingsås.
17:40
Buss hem. (En buss som ersätter det tåg vi skulle ta. Vi åkte bil till farmor för att vi hade lånat min fasters bil dom brukar stå där för hon har ett sommarhus i närheten och vi hade lånat hennes bil när våran var på verkstad så DÄRFÖR åkte vi tåg/buss hem.
18:30
Spårvagn vidare från centralen.
18:00
Hemma
18:30
Färdigpackat och iväg till mamma.
19:00
Solsidan och te.
20:00
Helenius hörna och mera te.
21:00
God natt!

Ja! Bilder!
Bild ett:
Snapchat.
Bild två:
Julbasar i skolan med Amanda och Adela (bubbisgänget, konstigt namn, Amanda -den korta- hittade på det, hon har nog sett för mycket på "Morran och Tobias"!)
Bild tre:
Presenter på basaren.
Bild fyra:
Fika på Gunnebo.
Bild 5:
Jag och Linnea (wk_02 på insta följ!!).
Bild 5:
Jag och pappa i bilen på väg till farmor, och nej vår bil gick inte sönder utan vi åkte buss för att vi hade lånat Ingelas (min faster) bil när våran var på verkstaden, därför åkte vi buss hem.
Bild 6:
Julselfie.
Bild 7:
Kalendrar och stjärnor hos mamma.

Likes

Comments

Hej!
Jag vet att den här titeln låter spännande, och det är den också! Ja, eller inte så spännande men ändå lite kul! Jag har alltså startat en ny instagram-sida som heter Tumblr_smink_hacks, självklart har jag kvar den gamla (Ebba Elisabet) men den här nya är en anourlunda. Ville bara säga detta. Puss❤️

Likes

Comments

Hej!
Mår ni bra? Hoppas det! Längtar ni till jul? Det gör jag, tror jag. Jag sitter i detta nu på min flaggdans och väntar på att pausen ska ta slut, för jag hade glömt pengar så jag kunde i te köpa den där billiga eldorado-colan som egentligen inte smakar ett skit med är så god i stunden och känns så värd att lägga 10 spänn på. Eller den där lite torra tigerkakan/kärleksmumsen/veterans, inte den heller, för jag hade glömt pengar, eller rättare sagt hade pappa frågat om jag behövde pengar och jag sa nej för jag var lat/hade ingen ficka/hade brottom. Så ja det här kommer ut senare pga dåligt wi-fi. Hejdå!

Likes

Comments