View tracker

Hur ser min vecka ut? Vet att det har gått en bit in på den men tänkte att vi kör ändå!

Måndags: joggade efter tävlingen ifall han skulle ha träningsverk

Tisdags: Vila

Idag (onsdag) : Träna, förmodligen lösgörande eftersom att han vilade igår.

Torsdag: Kanske rider lite tekniskt men inte för länge eftersom att jag ska träna för Cilla dagen efter och det brukar vara ganska tuffa pass.

Fredag: Träna för Cilla på Mosslunda.

Lördag: Jogga

Söndag: vet inte riktigt vad jag ska göra här ännu. Blir förmodligen något slags utav dressyrpass men vet inte vilket ännu.


Älskar denna bilden från fotograferingen med Uhip, så fin! Här bär jag min favorit kjol och jacka "Artic sport Iron Grey"

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag när jag skulle skruva upp några plaketter insåg jag en rätt häftig sak. Jag kunde se hela min resa i ridningen genom dem. Från de små klubbtävlingarna till de största internationella tävlingarna och mästerskap.

Här började det. Klubb och lokala tävlingar, de flesta är säkert från min B-ponny Molly, Nelson min förra C-ponny och Minotara min andra C-ponny som jag hopptävlade. Johannishus var hemmaklubben ;)

Hör började jag tävla lite mer regionala tävlingar. Här hade jag fått Roman, min första D-ponny. Här var även Nelson (C-ponnyn) med en hel del. 

Ni kanske ser plaketten från Karlskrona längst upp till höger. Där gjorde jag och Roman vår första start i LA:P1 och även vårt första kval till nationellt. Debuten gav över hela 70% och en vinst! Precis där under ser ni vårt andra kval till nationellt. En LA:P1 på över 67% och en andraplacering. Väldigt bra för att vara de två första starterna enligt mig, jag var helt chockad!

Här börjar de nationella tävlingarna. Dagstorp, hästhagen, Willands (våran första OBS- tävling med placering) och bland annat Jönköping. Kvalade snabbt till SM och vips så tog vi SM silver. De ingen hade väntat sig eller ens haft i tankarna hände! Hel otroligt!

Inte långt efter det blev det debut internationellt och inte mindre än på det finaste stället jag någonsin har varit på, Hagen! Även de var värsta chocken för mig, att få tävla internationellt!?!? Vem hade det i tankarna?? Ni hittar den plaketten på raden näst längst till höger i mitten.

Och här började det gå riktigt bra! Placerad nästintill alla nationella starter och här var även Capriole med i bilden om inte innan. Placeringar i alla klasser på Willands OBS-tävling samt Åstorp. Det blev även internationell debut med Capriole i Odense. Inte de bästa starterna men en häftig upplevelse!

Ni ser även plaketten från SIHS längst till vänster, här sitter det inte helt i ordning, haha ;)

Och hur mycket fick vi inte vara med om på slutet!? Ni ser de två stora vita plaketterna från Falsterbo där jag och Capriole blev trea i både kvalet och finalen. Den stora röda plaketten från EM, ett SM silver på Capriole, silver med laget på NM och en individuell femte placering med Roman och vinst och placeringar på OBS-tävlingen i Kumla.

Och att vi fick åka till EM jag och Roman. Det största man kan göra på ponny! Min dröm gick i upplevelse och jag kunde inte vara mer stolt över min fina ponny och att vi gjorde hela denna resan från start tillsammans. Finns inget jag är mer glad över än min resa med Roman, bättre kunde den inte blivit!

Men det roligaste jag har varit med om är NM. Roman var så fin och vi fick till tre riktigt bra ritter. Kände att jag och Roman var ett sådant bra team! Och kunde de sluta bättre än att bli de femte bästa D-ponny ekipaget i hela Norden!?!? Fantastiskt häftigt!

Ni ser även min och Caprioles sista start. En LA:P2 i Malmö där vi vann med över 72,5%! Hade en fantastiskt känsla genom hela programmet och var så nöjd, bästa ritten någonsin med Capriole! Härligt avslut på vår resa!

Så kul att blicka tillbaka såhär tycker jag! Då blir man verkligen extra tacksam för allt man har fått vara med om! Tack alla som har stöttat och hjälp mig i detta, min familj, Min fantastiska tränare och inte minst mina ponnyer! Evigt tacksam!❤️

Likes

Comments

View tracker

Idag är det en chill dag för mig och Miata. Ska jogga han idag eftersom att jag tävlande igår och imorgon ska han få vila. Brukar alltid ta det lite lugnare med dem efter tävling och det har alltid funkat bra så jag håller mig till det. Man kan däremot inte ha för långa villor med Miata för då blir han bara stel och jobbig att rida, har fått en hel instruktionsbok från Emelie ;) Vem kan känns han bättre än henne?

Har även gått en runda med Ferrino idag. Så snäll han är, bara 3 år och är lugnare än 17-åriga Miata. Bilar, rådjur, mörker o allt. Han bryr sig inte för något, så skönt! Han ska börja sättas igång i January så vi går bara med han tills dess.

Bild från senaste träningen på Mosslunda med Miata, han ser lite trött ut ;)

Fina Ferrino❤️

Likes

Comments

Åhh vad jag saknar alla tävlingar just nu! Har ju tävlat 2 tävlingar med Miata med saknar de stora. Saknar resorna genom länderna, alla timmarna i lastbilen med hästarna och stunderna på färjorna. De man kanske inte uppskattar så mycket just nu men man får så många minnen ifrån. Saknar även de stora arenorna och all spänning. Att få rida på samma bana som ens största idoler och bara fylles med inspiration!

Men vad kan då bli bättre än att se till att fortsättas att fyllas med inspiration, fast från marken? Få kolla på de bästa ryttarna och inspireras utav dem? Den 21/2- 26/2 2017 startar Göteborg horse show. De kommer att ha "FEI world cup" inom både hoppningen, dressyren och körningen. Snacka om inspiration! Ni kanske kan gissa vilken världscup jag vill se ;)

Så detta står på min önskelista inför julen. Biljetter till världscup finalen i dressyr! Perfekt julklappen till en hästälskare, eller kanske till dig själv? Så missa inte en utav världens största inomhustävlingar inom ridsporten 2017! För mer info klicka här!

Detta inlägg i samarbete med Göteborg horse show 2017

Likes

Comments

Nu gör jag ett lite likadant inlägg som jag gjorde "Capriole X3" fast denna gången blir det 5 bilder på Roman! Alla är såklart tagna utav Anna Ericsson! Superfina allihopa som vanligt!

Älskar miljön där vi fotade! De ser så friskt och härligt ut! Vid havet, bland träd, på strand och så vidare. Det ser ut som att det är så mycket kraft i alla bilder tycker jag, väldigt häftiga!

Denna tycker jag är så häftig, rätt från sidan! Har en likadan på Capriole men den har jag sparat för er ;) Den är riktigt häftig!!

Ljuset😍

Kolla färgerna! Träden i bakgrunden med det gula i, såå fint!

Och havet i bakgrunden... Älskar alla bilderna!

Bland det bästa jag vet är att ha en massa bilder. Då kan man kolla tillbaka på olika minnen och minnas hur det var. Därför gillar jag att jag uppdaterar så mycket på min instagram. Om jag bläddrar igenom den så ser jag hela min tävlingskarriär. Inte bara just själva tävlingen utan även allt runt omkring och det är så roligt att kunna se tillbaka på sånt tycker jag! Därför är jag så glad över att Anna tog dessa bilderna på ponnyerna innan de åkte. De blev ännu ett minne, även det sista och ett utav det finaste❤️

Likes

Comments

Idag var det dags för mig och Miata att göra våran andra start tillsammans, och även debut i MSVB:4. Miata var superfin på framridningen! Känner äntligen att alla mina halvhalter och allt jag gör får lite bättre respons. Det känns som att jag har mer kontroll.

Inne på banan blev han dock väldigt het. Så fort vi kom innanför staketen så var det game on, haha! Miata saknar nog att tävla! Han var superfin i traven och vi fick 8:or på alla ökningarna! Många delar i galoppen var också bra men han blev lite väl taggad ibland och ökade svårighetsgraden lite ;) I det ena högra bytet gjorde han några i vartannat och i den ökade galoppen slog han även till med ett. Han inte byta tillbaka till den förvända så den drog också ner mycket. Tyvärr kostar sånna här missar väldigt mycket då det är dubbel koffecient också... Men det kändes bra att han var så fin emellan!

Ingen tävlingsbild idag, men det kommer att komma så många från Anna senare! Håll ögonen öppna!

Likes

Comments

Förlåt för dålig uppdatering här på sistone,. Håller på att byta bloggportal så det är lite fix med det.

Nu är vi i alla fall påväg mot våran andra tävling tillsammans jag och Miata! Ska bli super roligt! Vi kommer att debutera MSVB:4 och det gör vi även på hemmaklubben. Har bara cirka 20 minuter dit så det är väldigt smidigt! Man är inte van vid sådana kort sträckor!

Vad som är lite speciellt idag är att jag har min fotograf med mig, Anna! Vilken lyx är inte det då!? Att ha en egen fotograf med sig!? Anna har redan tagit några bilder när vi gjorde iordning i stallet och de var så grymt fina! Ska bli roligt att få se alla sedan! Rekommenderar verkligen Anna, inte bara en bra fotograf utan väldigt trevlig också ;) Ni hittar henne på Facebook under "Annatarfoto"

Likes

Comments

Imorse red jag Miata i ridhuset. Det var ett dressyrpass som stod på schemat. Ett lösgörande pass inför morgondagens träning för Cilla där vi ska träna mer program. Tog med mig många utav övningarna jag fick från Cilla efter förra träningen. Toppen bra övningar!

Den ena fungerar så att man roder på en 20 m volt i förvänd galopp, varje gång man är på den öppna delen utav volten så gör man en 10m volt i rättvänd galopp och sedan fortsätter man ut på den stora volten i förvänd galopp. Jag tycker den övningen är så bra för då gäller det verkligen att man har koll på yttersidan och har med sig alla halvhalter! Annars blir det svårt att ställa om från den förvända till den rättvända så snabbt!

❤️❤️

Nöjd Miata som njuter under solariet!

Likes

Comments

Igår var det en riktigt tuff-träning som stod på schemat nere hos Cilla. Vi gjorde allt som Miata har lite svårt för eller tycker är jobbigt i ett pass. Det var jobbigt men han blev så fin efter! Jag gillar sånna pass för det är ofta efter fem man tar ett stort kliv framåt!

Vi övade på att få med han bättre på yttersidan och vänsterbak. Ibland tar han in halvhalterna i höger varv på ytter tygel lite dåligt och de beror på att han inte har med sig vänster bak tillräckligt. Allt hänger verkligen på bakbenen!

Sedan övade vi på att sakta av till trav från galopp... De ville inte Miata, haha! Han bara höll på och översamla sig i galoppen hela tiden. Tänkt att något så lätt faktiskt kan vara väldigt svårt! Eftersom att han kan samla sig så mycket blir det också extra svårt. Nör han tycker något är jobbigt så är det lätt för honom att över samla sig och komma undan med det. Men det gick bra med övergångarna i slutet!

Genomsvettig Miata som dreglar lite på mattes hand😉​

Likes

Comments

Måndag, ny vecka och nya möjligheter som man brukar säga. Haft en rolig helg med träning, lite tid med Ferrino och kompisar och vänner. Tänkte visa er hur min vecka kommer att se ut! Alltid roligt att se andras veckoplaneringar tycker jag. Hur de lägger upp träningen, när och hur mycket. Eftersom att jag läser på distans och inte går i en "vanlig" skola ser ju min vardag kanske lite annorlunda ut.


Idag: Lägger upp denna dagen lite tydligare med tider så att det blir lättare för er att förstå. Kommer nog inte göra det med de övriga då jag inte ha planerat så mycket in i detalj tills dess.

08-10, plugga

10-10:30 möte med min mentor, det är som min individuella mentorstid kan man säga

10:30 ut och springa 5 kilometer plus några övningar

12:30- 13:30 Svara på mail och skicka två utkast till ett företag.

16:00 Idag är det jogging som står på schemat för Miata. Red ordentligt igår och i förgår så han får ta det lite lugnare idag. Är tvungen att lägga passet lite senare då det är arbetare i stallet som ska fixa lyse och i ridhuset som ska lägga golv.

Tisdag: Förmiddag (9-14): Åker förmodligen till Cilla och tränar. De tar ganska lång tid eftersom att vi har 1,5 h enkel resa till henne. Men det är absolut värt det!

Eftermiddag: (runt 16- 20:40): Håller träningar på Grönadal.

Onsdag: Blir förmodligen en vilodag för Miata. Annars händer inget speciellt vad som är planerat ännu. Blir nog lite plugg på förmiddagen.

Torsdag: Ett lösgörande pass, mycket galopp.

Fredag: Förmodligen träning för Cilla. Kanske övar lite tekniskt inför helgen.

Lödag: Jogg/lösgörande pass. Beror på hur han känns på Cilla-träningen.

Söndag: Tävling! Debut i MSVB:4. Ska bli väldigt skönt med den tävlingen då vi bara har cirka 20 min dit. Det är inte ofta det händer!

Känns väldigt tomt att gå från 3 hästar i högsta träning till en. Känns väldigt tomt! Vill rida mer, haha. Ska bli roligt när vi ska börja jobba med Ferrino snart! Innan red jag verkligen hela tiden kändes det som! Hade inte en minut över till annat, haha! Men jag gillar ändå när det är ett tajt schema. Tycker att det är lite för slappt nu ;) Dock hinner jag lägga mer tid på skolan och min egen träning och det känns ju bra!

Likes

Comments