Idag var det dax för tävling. Inte det bästa vädret bjöd på en massa regn. Inte det mest optimala med vita lindor... Framridningen var väldigt trång och liten och man fick bara vara 5 åt gången så vi fick gå med han ett tag ute i regnet. Inget Miata gillar, haha!

Han kändes fin på framridningen, lite på ibland i traven men ändå okej. Väldigt fin och uppe i galoppen! På banan blev han dock väldigt på. Gick bra första halvan i traven men efter skritten råkade han fatta galopp istället för trav så då blev han lite stressad. Ändå glad att jag fick ner han så snabbt i traven som jag gick eftersom att det tog ett halft travprogram förra gången.

Vi fick väldigt fina siffror emellan åt men för många missar blir tyvärr väldigt dyrt! Ökad trav och galopp var superfin! Belönades med 8or på båda. Nu ska det tränas program! Vi är i alla fall färdig kvalade till MSVA!

Sorry för den dåliga bilden. Fick screena ifrån filmen. Finns en kort film ute på min instagram @ebbannilssson !

Likes

Comments

Nu är det dags att göra andra starten för året. Eller ja, andra tävlingen. Idag ska vi rida Fei Lagtävlansprogrammet (MSVB för juniorer) i Trolleholm.

Trodde först att det var en nationell tävling för har aldrig sett ett junior program som inte varit nationellt men det var de inte. Den är regional och går som kval till MSVA istället för junior SM. Men det gör inte så mycket för oss. Behöver ändå träna på att tävla och vi hade ju ändå tänkt att kvala till MSVA.

Idag ska vi bara fokusera på att få en lugn och bra runda. Även jämn och stadig. Inte flashig och power, det har vi nog av, haha!

Fina killen!

Likes

Comments

Idag kunde jag äntligen rida Miata ute så att det blev lite bilder på honom också! Igår regnade och dagen innan de tränade jag nere hos Cilla och i måndags var det halv storm. Men idag var det vårkänsla i luften, så härligt!

Älskar att träna i paddocken. Det har alltid varit mitt favoritställe sedan vi byggde den. Tycker mycket mer om att rida ute än inne så när det går brukar jag hålla mig där så mycket jag kan. Älskar att havet är i bakgrunden och älskar allt där ute, en sådan härlig plats!

Miata var i alla fall superfin idag! Kändes verkligen som att tisdagens träning gjorde skillnad. Fick han mycket mer upp och ut i formen, kändes så bra! Mamma passade på att ta bilder idag när vi ändå var ute, laddar upp dem här nedan.

Idag körde vi på vår rosa outfit från Ps of sweden! Passade perfekt nu när det var lite vårkänsla i luften!

Älskar havet i bakgrunden!!

Miata glänste fint idag när solen kom fram!

POWER!! Bara förnamnet, haha! ;)

Min fina häst! Öronen framåt och en fin halt.

Miata gillade nog också att det var vårkänsla i luften och att vara tillbaka på utebanan. Väldigt glad och positiv genom hela passet!

Likes

Comments

I tisdags var det träning för Cilla som ni säkert vet. Som jag sa var även Emilie där med sina hästar så hon passade på att ge lite tips. Fick hjälp av både Emilie och Cilla, hur bra är inte det? Kändes verkligen som att det gav mycket!

Övade på att få Miata mer uppe i formen och mer ut med halsen. Jag har haft lite svårt att få honom bära sig där uppe så nu fick jag en massa bra tips för det. När han blir för låg tar han istället kraft med bakbenen framåt och in i handen istället för uppåt, fram och ut. Därför det är så viktigt att jag får han att bära sig där uppe.

Tävling till helgen, Wiho! Dessa fina fotona har Annatarfoto tagit när jag var och tävlade i Ronneby. Älskar dom!

Likes

Comments

Idag var det lite bommar och hinder som stod på schemat för Mella. Började med att bara rida igång henne i alla gångarterna först och hon var sååå fin idag! Hon har verkligen utvecklats de senaste dagarna, känns så roligt!

Hon fattade galopp toppen och galoppen var verkligen mycket bättre. Hon gav även ett jätte bra sug i bettet under hela passet! En sån rolig ponny att rida, helt i min smak!

Här kommer en bild, fler kommer inom kort!

Likes

Comments

Shit vad det blåser idag! Tar tag i hela lastbilen, usch! Nu är vi påväg mot Cilla för träning, ovanligt? Nej, haha! Ska nämligen träna på fredag också eftersom att det är tävling till helgen. Vi kan vägen ner dit i sömnen nu, haha!

Red ett rejält lösgörande pass på Miata igår så hoppas att man kan få "njuta" lite av det idag. Han var lite het så hoppas att det är bättre idag.

Just nu är Emilie nere och tränar för Cilla så hon ska passa på att kolla idag, roligt! Förra gången gav hon mig jättebra tips! Då fick jag hjälp av både Cilla och Emilie samtidigt, drömscenario!!

Idag är även Marly med oss! Pappa och Agnes är i fjällen så han fick följa med. Han är nog den enklaste hunden man kan ha med sig, sover mest! Haha!

Här på bilden med vår lilla katt Noelia. Älskar att ligga i soffan och mysa med Marly!

Likes

Comments

Har fått en del frågor om Mella så tänkte ta och svara på den här nu i ett inlägg. Många har verkligen skrivit att hon är så söt och det kan jag inget annat än att hålla med om! Därför jag kallar henne för ponny prinsessan ;) Så sött ansikte!

Foto: Annatarfoto

Vad är det för stam på henne?

Hon är e Pomeroll, u Bonsai, ue Bolero

Ska du tävla med henne?

Det är tanken! Finns inte så många ung ponny klasser men får se om jag hittar några snart!

Hur stor är hon?

Hon är 145cm så hon har en del att växa i, toppen!

Vad är planen med henne?

Jag köpte henne som projekt/utbildnings ponny så tanken är att jag ska träna, förmodligen tävla henne och senare så kommer hon att säljas.

Bästa med Mella?

Att hon är så arbetsvillig och har sån bra gå vilja. Alltid viktigt för att dom sedan ska orka det jobbiga i de högre klasserna.

Likes

Comments

Igår så red jag och Wilma ut med Tamino och Mella runt brottet. Mella var så otroligt duktig! Aldrig varit där, aldrig ridit ut tillsammans med någon, endast fem år och hon sköter sig exemplariskt i alla gångarterna! Verkligen superduktig.

Fina tjejen!

Full fart i uppförsbacken!

Det är såå fint vid brottet!

Bästisar x4 <3

Likes

Comments

Nu är träningen i full gång! Säsongen har börjat och tävlingar är planerade, då gäller det att vara i form!

Nästa tävling är nästa helg i Trolleholm med Miata, ska bli roligt! Jag har som vanligt varit hos Stac och fått min regelbundna "check" som jag kallar det. Kollar så att jag inte är sne så de påverkar hästarna och löser upp eventuella låsningar. Funkar toppen! Jag blir bättre och bättre för varje gång jag varit där.

Emellan dessa gångerna fortsätter jag med min träning hemma för att bli bättre. Brukar blanda med styrketräning och löpning. Har även fått övningar från Stac som jag använder mig utav.

Foto: Stinaolofssonphotography
Stac är verkligen perfekt för oss ryttare! Bra att göra sådana checker ibland och kolla så att man inte sitter och rider snett eller liknande. Vi ryttare brukar inte heller vara kända på att stretcha så vi brukar vara rätt stela ;)

Detta inlägg i samarbete med STAC!

Likes

Comments

Fredag och sista dagen innan lov, Woho! Nej, ja ligger faktisk en del efter i skolan då jag varit i Skåne mycket under veckan och annat så det blir plugg för mig! Inte så roligt, men men!

Idag ska jag i alla fall börja dagen nu med att plugga, efter det ska jag rida Miata. Blir ett lösgörande pass idag. Sedan ska jag och Wilma rida ut kl 14. Blir nog en runda i skogen för grusvägarna såg väldigt hala ut tyvärr, dem var jätte isiga. Efter det är det tjejkväll/middag hos Wilma så det blir en mysig kväll!

Bra Fredag!

Foto Annatarfoto

Likes

Comments