Nu är vi påväg mot Ronnebyhorsecenter för programmträning. De har satt upp dressyrstaket så vi ska dit och träningstävla. Miata ska ju gå i helgen och Nelson om två veckor efter det så passar super.

Tänkte att Nelson ska gå en LB och Miata St George. Bilder kommer efter!

Hur söta!? Nelson ser så liten ut, haha!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

På måndag är det ny vecka, ny planering. En vecka kvar tills jag och Miata debuterar St George och MSVA. Tänkte skriva hur vår vecka innan det kommer att se ut.

Är alltid noga med att planera upp mina ridpass väl så att vilodagarna ska hamna rätt och så vidare. Särkilt om man har en tävling, då behövs det en bra planering utifrån sin start.

(Min favorit bild på mig och Duncan som Stina tagit!)


Sön (idag): Lösgörande
Mån: Träna dressyr och programdelar.

Tis: vila

Ons: lösgörande

Tors: Träna på Mosslunda

Fre: träna på banorna

Lö: tävla

Sön: tävla

Likes

Comments

Nu är startlistorna uppe till Laholm som jag ska rida nästa helg. Ska bli superroligt!

Älskar att åka på meeting. Dels för att man startar flera dagar och få fler chanser. Sedan så bygger man också upp en sådan bra team känsla med sin häst när man är på meeting med tycker jag. Man spenderar så mycket mer tid med dom än bara på ryggen. Man går, betar, fixar, väntar och en massa mer. Man lär verkligen känna hästarna på djupet skulle jag vilja säga. Något jag älskar! Att känna sig riktigt "teamad" med sin häst!

Detta är från dag 1. Här rider jag en MSVA och vi är hela 38 startande!! Roligt med en stor klass tycker jag!

Här har vi då från dag två. Här rider jag St George. 20 startande så även den en ganska stor klass!

Likes

Comments

Nu är vi påväg mot Mosslunda för träning med Miata. Ska bli superkul! Miata har känts väldigt fin den senaste tiden så vi hoppas att han gör det även idag.

Nästa helg debuterar jag och Miata St George så vi tränar säkert en del på det idag kan jag tänka mig. Ska bli väldigt roligt att rida det programmet, alltid kul med något nytt! Lite svårare än MSVA.

Fina Miata i lastbilen.

Likes

Comments

Idag har det varit en sådan härlig dag! Massa bad, sol och avslutades med häst!

Idag var det bara Nelson och Miata som skulle ridas så på hästfronten har det varit lite lugnare. Skönt att ha de dagarna också samtidigt som jag gillar de lite halvstressiga dagarna med massor utav häst! Tror man behöver båda för att uppskatta dem mer.

Imorgon är det dags för träning. Ska bli superkul!!

Likes

Comments

Hamilton är verkligen så snäll! En riktig dröm, så snäll och samtidigt så känslig och fin att rida. Vilken guldkombo!! Igår red vi ute på gräsbanan för första gången och det gjorde han med bravour! Inga staket eller någonting och han var superduktig! Idag blir det en vilodag för honom. Han har jobbat på bra de senaste dagarna!

Framjoggning. Visst var han fin i blått!!

Älskar han naturliga uppförsbacke i galoppen! Han är så balanserad!

Jogganer.

Sötaste som finns!!

Likes

Comments

I vårt stall är vi väldigt noga med nya hästar som kommer för att det inte ska spridas några sjukdomar om det så skulle finnas eller liknande.

När en ny häst kommer får dem alltid stå själva i en utebox så att de inte har anslutning till någon utav de andra hästarna. Vi klappar inte eller rör de andra hästarna efter att ha tvättat händerna ordentligt och spritat dem. Därför har vi byggt uteboxar på till och med två olika ställen utan anslutning. Tycker det känns väldigt bra och tryckt! De kan ju bli sjuka under transporten eller vad spm helst.

Som nu när Hamilton kom till exempel så får han stå i en utebox ett bra tag just för att vi ska vara säkra. Det som ni ser på bilden till vänster är Chia de Gracias "imun boost" som jag ger till alla hästarna. Ännu en sak som hjälper dem att hålla sig friska. Jag ger det även till Miata och tävlingshästarna som är ute mycket på tävlingar och träffa mycket olika höstar. Där finns en stor smittorisk! Än så länge har det funkat toppen! Alla hästarna är super fräscha! Roligt!

Ni kan köpa det hos 4dogsandhorses och det är verkligen något jag rekommenderar. Man vill ju göra allt för att ens hästar ska hålla sig friska! Det är ju alltid prio ett. Och särskilt för nyanlända eller tävlingshästar skulle jag vilja säga. De får så många nya intryck och träffar många olika hästar där smittoriskerna kan vara höga!

Likes

Comments

Idag var Miata superfin! Vi invigde vårt nya bling-sett från Equito! Älskar det! Miata passade riktigt bra i det. Han är supersnygg i svart tycker jag och det blingiga bruna kanten gjorde det ännu bättre!

Känner att dedär extra knapparna jag skrev om här om dagen har stannat kvar. Så roligt! Känns som om att jag rider på ett annat sätt nu som Miata är mycket nöjdare med. Han har varit mycket finare i munnen och jag har fått ett jämnare driv frammåt. Det har inte blivit lika av och på.

Visst är det snyggt!? Här ser ni även hur bra schabraket sitter, passformen är verkligen toppen!!

Älskar schabraket!!! Så snyggt!

Närbild på skydden och bootsen. Älskar dem!

Känner att uppdateringen faktiskt har varit bättre den senaste tiden. Det ser man faktiskt även på läsarsiffrorna ;) Roligt!!

Likes

Comments

Nu har jag gjort upp en liten tävlingsplanering för de senaste veckorna för mig och Miata. Känns bra! Gillar att ha en planering.

Vi kommer att fortsätta att försöka klättra upp i klasserna och lära oss ännu mer. En tid nu framöver kommer förhoppningsvis bestå av många debuter. Var så lätt på ponny när man alltid antingen red Fei lag programmet eller mästerskap. Dem kunde man minsann i sömnen, haha! Fast det är samtidigt väldigt roligt med nya program och framförallt att lära sig nya rörelser!

Vecka 30 är det Laholm. Där ska vi rida en regional MSVA och st George. Det blir debut för oss i st George klassen. Eftersom vi redan kvalat till nationellt blir det ett tälfälle för oss att träna på dessa klasser och kanske höja vårt kval. Ska bli roligt!

Sedan är det dags att debut i nationell MSVA. Två veckor efter Laholm ska vi nämligen rida två nationella MSVA i Kumla. Ska bli superroligt! Längtar.

Sist men inte minst är det Willands vecka 35. Planen över vilka klasser jag ska rida är inte riktigt bestämt ännu. Det beror på hur det går nu innan på dessa två tävlingarna.


Känns så roligt att vara igång med tävlandet igen, älskar att tävla!

Likes

Comments

Sist jag red Nelson på fältet passade vi på att ta lite bilder så dem kommer här nu. Senast ni såg bilder härifrån var det betydligare högre gräs så det var skönt nu när det var klippt! Lite lättare att rida då, haha!

Igår tränade vi program jag och Nelson och det gick bra! Vi jobbar fortfarande en hel del med styrkan och konditionen men det blir bättre och bättre! Idag tänkte jag ut och galoppera på fälten med honom för att öva upp konditionen yttligare.

Finaste Nelson <3

Nelson är verkligen en sådan snäll häst! Er riktig guldklimp! Både hoppar, rider dressyr och rider ut. Skulle aldrig få för sig att göra något dumt! Vem som helst kan egentligen sitta på honom. Verkligen så snäll!

Likes

Comments