Idag var det full fart denna förmiddagen! Strax efter sju var jag i stallet och började med första hösten. Tre skulle ridas innan 12 och jag skulle ha min munta i företagsekonomi.

Först ut var Bossanova och hon gick roligt fint. Superkul! Finns en liten film snutt på min instagram @ebbannilssson. Vi jobbade med att få henne mer avslappnad i galoppen samt mer ”häng” i traven. Tycker hon gjorde det riktigt bra och ni ser framförallt i första delen av video att hon väntade bra.

Next ut var Malva, tränings ponnyn. Hon har gjort stora framsteg på bara några dagar och är verkligen hur snäll som helst. Vi jobbar mycket med galoppen just nu och att få den stadigare. Avslutade med en skrittrunda ute.

Sist ut var Hamilton som fick longeras. Jag ramlade av igår på en vinter busig häst så fick nog en liten hjärnskakning. Kände att jag fick ganska ont i huvudet efter Bossanova och Malva så det fick bli longering för honom.

Fina Messi! Han var superfin igår när jag red och var väldigt positiv och rolig att rida. Vi övade på galoppkvalite och fattningar.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Eftersom vädrets var väldigt dåligt och vägarna var katastrof igår när vi körde hem från Strömsholm kom jag hem senare än planerat och hann bara rida två. Trots att jag kom in från stallet strax innan 12...

Idag skulle vi egentligen åkt upp och hämtat Miata men eftersom jag inte hann rida alla igår behöver alla ridas idag och jag hinner inte fem hästar innan lunch. Tar 6h upp till Emilie så vi behövd åka då. Istället kommer vi att åka imorgon och träna på kvällen, åka hem fredag och träna för Cilla nästa vecka när ändå Emilie ska det så hon kan hålla ett extra öga på oss nu när hon haft honom. Känns bra!

Så nu hinner jag rida de flesta innan jag åker imorgon och alla när jag kommer hem. Blir mycket bättre!

Men idag ska alla ridas så bäst jag sätter fart. Har slutprovet i Företagsekonomi imorgon också så behöver plugga en del ikväll.

Likes

Comments

Idag var det sista dagen uppe på Strömsholm med ryttarutveckling nivå 3. Vi har haft två jätte bra och super inspirerande dagar så nu är man laddad inför att komma hem och rida.

Idag började vi lite tidigare, klockan 8 men genomgång av sportsatsningsdokumentet. Ett dokument som nivå 4 (ATG hopp och talang) jobbar med. I det finns det en massa områden som man bör ha koll på och fega sig själv hur de ser ut i just min satsning. Alltifrån hovslagare, till resor till tävlingarna, sömn och ridningen. Massa viktiga delar som man bör se över hur man själv har det och hur man själv gör i sin egen satsning. Vi i nivå tre är ju inte där nu men fick dokumentet för att kunna fundera och kolla lite på det. Super nyttigt och bra tycker jag. Vi diskuterade även med varandra hur dem gjorde och såg om vi gjorde saker olika i vår satsning eller om vi kanske tänkte på ganska lika sett. Väldigt intressant att höra hur de andra gör tycker jag. Det kärnan sig av mycket de också.

Efter det hade vi en föreläsning med Maria Therese från Norge om sits och postural kontroll. Även hon sa väldigt bra saker och visa hur vår sits påverkar hästen på olika sätt. Vi fick även vara i två grupper och jobba på olika övningar med henne där vi bland annat skulle gå på en balans matta och blunda samtidigt. Samt kolla på varandra om man la mer vikt på en font än den andra och ect.

Nu är det knappa två timmar kvar tills jag är hemma och då ska jag rida i alla fall två hästar. Blir väldigt sent men så får det tyvärr bli... Det har varit snökaos så därför har det tagit mycket längre tid att köra.

Imorgon blir det upp tidigt och rida alla hästarna innan vi bär oss av upp i landet igen till Västerås för att hämta min fina Miata. Saknar honom!!

Likes

Comments

Nu är vi tillbaka på rummet igen efter en lång med rolig första dag på Strömsholm med ryttarutveckling nivå 3.

Vi började kvart i 10 med veterinär lära om hästens rörelsemekanik. Väldigt lärorikt och intressant. Fick se hur böjningen påverkade hästen både i skelletet och muskler. Hästen form och en massa mer.

Efter det hade vi en Clinic med Jens och Elisabeth där vi bla gick genom hästens utbildningskala. Också väldigt intressant och lärorikt. Jens visade även hur sistone påverkar hästen väldigt mycket och framförallt hur man sitter med sittbenen. Tycker Jens är väldigt roligt att lyssna på samt förklarar väldigt bra och säger väldigt bra saker. Saker som man kan ta med sig oavsett gren eller mål.

Under eftermiddagen hade vi mental träning med Johan Plate och avslutade kvällen med ett grymt fyspass! Kommer nog ha träningsverk imorgon, haha!

Likes

Comments

Som vissa av er kanske märkt funkade det inte att gå in på min blogg genom ebbadressage.se utan bara genom nouw. Men nu är det fixat i alla fall så bloggen ska funka som vanligt igen. Vet inte vad felet var, vet bara att det är borta haha ;)

Likes

Comments

Nu är jag framme på Strömsholm och det är superfint här där jag ska bo dessa två nätter, Bor på Thottska villan och har ett supermysigt rum. Jag kommer att bo här med Ellen Hidgård som förra gången då hon också är med i ryttarutveckling nivå 3.

Nu ska jag lägga hela kvällen på plugg... Hinner inte göra något med skolan mån-tis nu när vi är här (mycket roligare än skolan, hehe). Sedan är jag hemma onsdag med åker upp till Västerås på Torsdag igen för att hämta Miata och kommer hem fredag igen. Därför blir det väldigt mycket på onsdagen när jag varit borta så kommer inte hinna plugga då heller eller på torsdagen samt fredagen. Tur distans finns!! Därför får jag plugga igen en hel del nu istället men det funkar det också!

Skulle aldrig kunnat ha såhär många hästar om jag hade gått i en vanlig skola så är väldigt glad över att jag valde distans. Ger mig så mycket fler möjligheter! När jag gick på högstadiet var jag inte mycket i skolan då jag var iväg på tävlingar och annat med hästarna hela tiden. Sedan har vi 1,5 h till Cilla och det tar sammanlagt minst en halv dag med träning och allt så fick ofta ta ledigt för de också vilket inte var så uppskattat, hehe. Var inte i skolan på en fredag i över en månad på grund av att det var tävlingar man behövde åka till dagen innan och där låg all NO så det var lite jobbigt... Inte lika lätt att jobba igen när inte allt finns på datorn. Men jag jobbade på bra när jag väl var i skolan så det gick ihop sig helt ok.

Kom ihåg när det var ett himla liv om jag skulle få ledigt för att åka till en utlandstävling på grund av att det var nationella proven. På distans har vi inte ens dem, haha. Underbart!!


Superfint rum!

Längtar tills imorgon och tror vi kommer få lära oss super mycket! Förra gången var jag full av inspiration när jag åkte här ifrån och hoppas det blir likadant denna gången!

Likes

Comments

Nu är jag påväg mot Strömsholm! Eller ja, vi körde strax efter 11 så har kommit en bit på vägen.

Skulle egentligen åkt tåg upp men nu slipper jag det när pappa passar på att åka till fjällstugan, så skönt! Förra gången var det bara en massa krabb och stressigt. Allt var försenat så man han inte med de bytena man skulle och allt blev bara jätte stressigt och rörigt. Eftersom jag typ aldrig åker tåg eller buss kändes det i alla fall väldigt stressigt för mig, haha! Finns inte direkt några bussar på ön vi bor så har bara åkt det någon enstaka gång. Sen har jag ju haft min mopedbil så jag har ändå kunnat ta mig vad jag vill.

Imorse steg vi upp lite extra tidigt för att fira pappa som fyller år idag, wihoo grattis!! Efter det red jag Hamilton och Ella. Tog in båda i ridhuset samtidigt och red och det gick superbra! Ella fick öva vidare på sina skänkelvikningar i traven och tempoväxlingar i galoppen. Var superduktig och jättefin! Börjar förstå det där med skönkelvikningar bättre nu, i början sprang hon mest bara fortare, haha. Inte lätt när det är nytt.

Hamilton jobbade jag i en lite högre form och pressade han lite mer i galoppen idag för att verkligen få honom uppe. Han ser ut som en klar fei ponny när han går så, så fin! Avslutade med lite förvänd galopp vilket han tycker är supereasy. Han har väldigt lätt för att lära sig nya saker och gör oftast allt ganska bra på första försöket. Tror det är för att han har så lätt för sig i och med hans kvaliteer. Älskar att rida denna lilla ponny, vill ha kvar honom hela livet, haha! Han är inte bara otroligt fin utan har även ett hjärta av guld och en sådan fin personlighet!

Likes

Comments

Idag har Hamilton, Messi och Malva gått. Bossanova och Ella fick en lång promenad runt stenbrottet som lite omväxling då de hade en lugnare dag på schemat.

Både Messi, Hamilton och Malva har gjort bra ifrån sig idag. Hamilton gick som om man hade stoppat i en peng i en maskin. Väldigt bra med andra ord samt väldigt lättriden. Älskar verkligen att rida på Hamilton, han får en att kunna koncentrera sig väldigt mycket på sitsen och är inte ”jobbig” i ridningen. Han har en lätt kontakt i munnen och trycker aldrig upp nacken så man behöver aldrig sära på händerna eller hålla dem får lågt. Det är lätt att rida fint helt enkelt.

Träningshästarna Malva och Messi tuffade på bra och jobbade på sina olika mål. Messi jobbade vidare med bla annat sina skänkelviknngar och Malva med galoppen. Har bara ridit henne två gånger än så länge så vi har inte hunnit med så mycket ännu. Supersnäll i alla fall! Messi har varit här en längre tid så vi känner varandra bra nu.

Malva!

Efter ett gympass med Mimmi gick vi med Bossanova och Ella. Mamma med Bossanova och ja med Ella. Vi gick runt brottet så blev en längre runda, skönt och bra med omväxling för hästarna. Dock började det självklart snö/regna när vi skulle gå men men, haha. Det var mysigt ändå!

Avslutade min fredagskväll såklart med att hänga i stallet. Putsat träns och lindat lindor men får fortsätta imorgon, många träns nu och sadlarna kvar!

Likes

Comments

Igår när jag red Ella jobbade vi med tempoväxlingar för att utveckla hennes gångarter ännu mer samt stärka henne. Jag jobbar med tempoväxlingar på alla hästar då jag tycker de stärker dem väldigt bra och är en bra övning för att få med bakbenen.

Ella var verkligen superfin igår och var väldigt mjuk, framåt och lätt. Kändes mer som om hon svävade fram i ridhuset om ni förstår känslan, haha ;) Vi jobbade som sagt med tempoväxlingar i både galopp och trav för att utveckla hennes gångarter. För att få henne att hänga lite mer i traven och utveckla sitt register i galoppen. Hon samlar så fint i galoppen och gör det så enkelt. Man behöver bara räta upp sig och ta till lite skänkel så samlar hon sig. Härlig känsla på en nybliven 5-åring!

Gillar verkligen hur Ella rör sig och personligheten hon har. Påminner mig mycket om Roman. Dessutom blir allt mycket enklare när hon inte är hur stor som helst eftersom jag är lite mindre. Hon är 162 och det passar mig perfekt!

Nu ska jag göra klart de sista jag har kvar här i skolan idag och sedan gå ut och börja med första hästen.

Likes

Comments

Idag red jag Hamilton första gången efter hans vila. Jag har longerat honom några dagar innan dels för att få ut lite energi men också för att se han från marken samt låta han mjukstarta. Eftersom han vilade i cirka en månad vill jag ta det väldigt lugnt när jag sätter igång honom.

Nu har han fått ta det lugnt några dagar utan mig och idag hoppade jag upp igen. Han var supersnäll och jätteduktig. Inga dumheter alls! Red i alla gångarterna, större volter, lätta tempoväxlingar och inga problem. Ändå hade han kvar sin härliga energi och arbetsvilja vilket är det jag älskar som mest med honom.

Och visst är han otroligt vacker?

Målet med honom i år är som sagt att rida ungponny SM och göra bra resultat där. Ska sätta mig och se över tävlingarna snart när det kommit ut lite fler och planera. Eftersom alla mina hästar tävlar olika klasser just nu gäller det att ha en bra planering för att få med allt. De kan förmodligen inte åka på jätte många tävlingar samtidigt och därför får jag planera bättre för att få in allihopa. Ella går 5-års storhäst, Hamilton 5-års ponny och Miata de mycket högre klasserna. Kul med olika åldrar och klasser tycker ja. Bra träning för mig som ryttare och en rolig omväxling.

Likes

Comments