Ramble

Hej på er!! Hoppas ni har en fin eftermiddag denna november tisdag. Jag som många av er kanske vet är extremt ironisk och sarkastisk i mitt sätt att föra mig, men idag tänkte jag vara en mer seriös Ebba. Och jag vill bara säga det också att detta kommer vara ett av det längsta, om det inte det längsta inlägget som jag kommer lägga upp på denna bloggen.

Med detta sagt så... Mitt liv är mitt, inte ditt. Tar du ansvar för dina handlingar, så tar jag hand om mina.

Jag har sedan jag gick i 6:e klass haft människor som yttrat sina synpunkter om hur jag lever mitt liv, vem jag visat intresse för och vilka människorna jag valt och väljer att spendera min tid med. Jag kan inte inte nog förklara hur tröttsamt det är att få kommentarer om mitt privatliv på en daglig basis från det att jag var 12 till... ja, till när det nu slutar i en förhoppningsvis en snar framtid.

När jag var 13år. Fick jag kommentarer på hur jag inte var värd min pojkvän som jag hade under den tiden. Människor som använde fejkade namn eller bara skrev "anonym" i namnboxen i kommentarsfältet, kallade mig för hora, smuts och andra nedlåtande ord på internet, trotts att jag aldrig haft sex eller knappt ens kysst någon. Människor skrev dagligen till mig och berättade om vilken besvikelse till kvinna jag var och att jag skulle skämmas. Jag fick det förklarat för mig i detalj om vad jag skulle göra för att vara den perfekta kvinnan för min dåvarande kille. Det som skrevs var så grafiskt och motbjudande att det kunde ha kopierats direkt ut ur en av sidorna från Fifty Shades of Grey.

Jag försökte till en början stöta bort kommentarerna men jag började med tiden mer och mer känna mig som den lilla skit de ansiktslösa skribenterna utsåg mig för att vara. Men varför berättade du inte för någon? Din mamma, pappa, eller din kille? Jag berättade inte för någon, för att jag skämdes. Jag behöll alla kommentarer och smutsiga ord för mig själv. Ingen skulle få veta.

Med tiden och med hjälpen av tyngden jag gick och bar på började jag må dåligt inombords. Jag visste inte vad det var då, men jag hade lyckats bygga upp en depression. Jag grät mig själv till sömns varje natt och skrev meddelanden till familj och vänner i anteckningarna på min mobil. Anteckningar som jag sedan dagen efter raderade eftersom jag skämdes något så fruktansvärt och jag ville inte att någon skulle få se dem. Men hur dåligt jag än mådde, berättade jag inte för någon.

Under sommaren i 7:an, jag var 14 år och nu orkade jag inte med den ständiga påminnelsen om hur vilken dålig flickvän jag var, och att jag borde ge upp och överlåta chansen att få min dåvarande pojkvän till någon med mer erfarenhet. Så det var det jag gjorde. Jag var i Luleå och hälsade på min pappa under en vecka. Efter att ha läst ännu en kommentar om hur hopplös och patetisk jag var tog jag fram min mobil, öppnade meddelanden och började skriva. Jag berättade allt. Alla kommentarer jag fått och vad de skrev om mig. Jag berättade om hur jag mådde och att jag inte orkade kämpa mer för att putta bort dem. Så jag dumpade honom, via sms. "Omoget" kan vissa tycka. Men jag var för rädd för att ringa upp honom och berätta som det var. För rädd för att berätta vad jag fått stå ut med sedan dag 1 i vårt förhållande. Jag var rädd för att han också skulle börja kalla mig för hora, smuts eller andra nedlåtande ord. Kalla mig för vekling för att jag inte var som alla andra tjejer. Tjejer som faktiskt var som personerna beskrivit, den perfekta flickvännen.

Mitt konmentarsfällt var helt tyst i några dagar. Jag trodde att det äntligen var över, att jag nu kunde få leva mitt liv som jag ville. Fokusera på framtiden jag ville ha för mig och inte vad andra ville för mig. Men åh så fel jag hade. Nu var jag en ännu större (ursäktar ordval) fitta, än tidigare. För nu var jag inte en feg lite flicka som var rädd för närkontakt. Nu var jag även en förlorare som gav upp vid minsta lilla motgång.

Så detta är mitt liv nu. Personer jag inte vet vilka de är lämnar kommentarer om mitt förflutna, mina vänner och speciellt om det visar sig att den vännen är av det motsatta könet. Anledningen till att jag skrivit detta inlägget är för att jag ÄNNU en gång fått en kommentar om mitt liv. Kommentaren är baserad på att en kompis till mig taggade mig i en kul text på Facebook och jag som svarade med mitt vanliga sarkastiska jag och detta har nu tolkats som något annat. Tröttsamt att folk fortfarande lägger sin tid på mitt privatliv istället för att reda ut sitt eget. Nu för tiden tar jag inte åt mig kommentarerna. 99% av dem hamnar i papperskorgen.

Hoppas ni får en riktig skön vecka och dela gärna med er med era historer om ni känner för det, puss!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

En Onsdag Som Denna

Alla behöver vi ibland en dag där vi bara kan gömma oss under täcket, ta det lugnt och vara oss själva. Idag är en sån dag. Min plan för dagen var att åka till Göteborg och hämta en grej som jag beställt för mitt gymnasiearbete. Men min hjärna har gått på helvarv sen i onsdags. Kan verkligen säga att en dag som denna var välbehövligt.

Hur spenderar ni er onsdag?

Likes

Comments

Nu sitter vi på rummet och redigerar lite bilder från gårdagens fotografering. Pressfoto och lite vimmel foto. En stressig men extremt kul kväll med mycket intryck.

Så, igår började vår resa till Halmstad. 12.07 gick första tåget till Göteborg, där vi sedan skulle byta till ett Öresundståg som tog oss till Halmstad. Väl framme började det direkt med förberedelser för vart vi skulle stå och fota gästerna, vad som verkligen skulle fotas, platser som var bra att stå på, osv. Dagen var lång och vi kom inte i säng förens 23.30 efter redigering.

Imorse vaknade vi av att min mobil ringde 8.10. Det var en av arrangörerna som ringde och berättade att de kommit på en idé för en fotografering med en av artisterna och att detta skulle ske om 20min. Så det var bara att slänga på sig någorlunda respektabla kläder och springa ner till Lobbyn, ta en snabb kaffe och sen iväg till location för att fota.

Sen blev det härlig hotellfrukost i väntan på vår fotolärare som skulle komma ner med ett stativ och för att se hur det gick för oss. Vi käkade lunch på Max och sedan tog han med oss till en konstutställning av fotografen Rodney Smith som verkligen var inspirerande.

Men nu är vi tillbaka på hotellrummet igen och ska ta det lite lugnt innan det drar igång igen ikväll.

Likes

Comments

En vecka pressad med allt möjligt. Allt ifrån Vanlig skoldag till fotouppdrag i Halmstad.

Måndag-Tisdag:

Vanliga skoldagar. Idag (tisdag) har jag även varit i fotobutiken och köpt extra batteri till min kamera och även ett nytt SD-kort som är på 32G istället för 16G. Tänker mig eftersom jag vill jobba med foto både vid sidan om skolan och efter, så är det bra med SD-kort med mycket utrymme. Idag behöver jag även packa inför helgen i Halmstad.

Onsdag:

Mestadels resande. Jag och en tjej till i min klass har ska åka ner till Halmstad för att fota ett öppning av ett varuhus hela helgen, och allt börjar imorgon.

Torsdag-Lördag:

Leva livet på hotell, käka hotellfrukost och middag och självklart jobba.

Söndag:

Sista fotograferingsdagen och hemresa. När vi kommer hem så börjar äntligen mitt efterlängtade höstlov.

Detta är kort och gott min vecka. Ska se om jag kan lägga upp lite behind the scenes från helgen. Kanske kan smyga in lite ATM´s då och då.

Hoppas ni får en toppen vecka, puss!!

Likes

Comments

💎Fått hem min första Glossybox💎

Likes

Comments

Listor

Gif från Pinterest. Kreatör; lovethispic.com

1. Beskriv din höst med tre ord.

- I tanken, mysig, färgglad, lugn. I verkligheten, Kaos, blåsigt och regnigt, kallt.

2. Hur mycket gillar/ogillar du hösten, jämfört med de andra årstiderna?

- Jag älskar hösten. Svårt att säga en specifik siffra på hur mycket jag gillar den, men jag älskar hösten. Färgerna och faktumet att det nu är socialt accepterat att sitta inne, kolla på film och dricka te.

3. Vad är bäst med sommaren?

- Värmen, solen, långa sommarnätter med vänner.

4. Spendera hela hösten inomhus eller utomhus?

- Jag spenderar gärna min höst inomhus med en varm kopp te, en bra film och tända ljus.

5. Vad kommer du äta och dricka i höst?

- Min kost kommer inte förändras så särskilt mycket. Jag kommer dock dricka mer varma drycker som te, kaffe och varmchoklad.

Detta var del 1 av min höstlista som jag lånat från @blogglistor. Kan verkligen rekommendera denna sidan om ni vill ha bra listor och har svårt att komma på egna frågor till en lista.

Likes

Comments

Ramble

Hej på er. Hoppas ni haft en härlig vecka med inte allt för mycket stress. Min vecka har väll varit lite varierad. På skolfronten har det inte varit någon stress överhuvudtaget. Men hemma her en utav hundarna varit lite dålig vilket har gjort mig orolig, såklart. Så det jag hade planerat att göra för bloggen har jag fått skjuta i någon vecka. Men jag tror det ändå kommer bli hur bra som helst när jag väl kommer igång med det. Det är tre inlägg som kräver lite mer tid än ett "ramble" inlägg. Men jag tror ni kommer gilla dem.

Något kul som jag dock kan berätta för er från denna veckan är att Isabella nu har delat med sig utav bilderna från vår lilla fotografering som vi hade för ett par veckor sedan. In och kolla på dem HÄR!!

Något som jag lagt mycket tid på denna veckan är mitt gymnasiearbete. Nu går jag ju i trean och det är då dags för det stora projektet. Ni som gått ut gymnasiet vet vad jag pratar om och för er som inte kommit hit ännu så ska jag dra en snabb förklaring. Gymnsiearbetet är det projekt som knyter samman hela din gymnasietid. Vanligast är att man väljer att fokusera sitt arbete på det som gymnasielinjen du valt inriktar sig på, vilket i mitt fall var Media (foto). Det jag valt att göra som mitt arbete är en portfolio. Eftersom jag efter gymnasiet vill fortsätta med fotografi och jobba som fotograf så är det viktigt att jag har något att visa upp för mina kunder. Så därför har jag valt att göra en portfolio. Men det är inte bara en portfolio som behövs göras. Jag behöver skriva logg som lärarna kollar, göra en bra planering och hålla mig inom tidsplanen för att allt ska fungera som det ska och i slutet av projektet ska jag skriva en rapport om hur arbetet gått. Om det gått bra/dåligt. Vad jag kunder förbättrat och vad som blev "perfekt". Ska jag vara ärlig så är det den delen jag är mest nervig över. Jag är inte en höjdare på att skriva utvecklat. jag gissar att det kommer bli en del ordbajsande.

Men nu är det dags för mig att fortsätta jobba på min portfolio. Ha en superfredag så hörs vi snart, puss!!

Likes

Comments

HEJ!!

Idag, efter skolan drog jag på en spontanresa till Överby (närmsta köpcentrumet) för att köpa material till mitt gymnasiearbete.

Blev inte så... Eftersom jag inte hittade det jag behövde så gick jag istället runt i butiker och kollade kläder och annat kul. Här ser ni det jag köpte i klädväg. *Ett annat inlägg kommer komma lite senare med det andra jag köpte* I botten av inlägget kommer strax priser på plaggen.

Hoppas ni har en mysmorgon utan stress, puss!!

Likes

Comments

Hej på er! Just nu sitter jag och jobbar på ett inlägg för er som förhoppningsvis kommer upp ikväll. Om inte, så ligger det på bloggen imorgon bitti när ni vaknar, puss!

Likes

Comments