Header

Ny vecka nya naglar... (eller nått).

Idag är det måndag och kl 7 gick bussen från skolan mot Oskarshamn. Vi ska på studiebesök vilket inte brukar va något jag ser fram emot men det är alltid skönt med något omväxlande från skolan. Vi ska kolla på ett kärnkraftverk (tror jag). Konstigt nog ser jag mest fram emot bussresan då jag alltid tyckt att det är skönt att åka och väldigt mycket roligare när man åker med sina vänner.

Likes

Comments

1/52

En punkt på min bucket list är att läsa ut minst 52 böcker. Som ni förstår innebär det en bock i veckan och jag tänkte därför lägga ut varje bok jag läser så att ni (och jag) har koll och kommer ihåg hur många det är.

Denna vecka har jag läst en bok jag fått i uppgift i skolan. "Här ligger jag och blöder" heter den och den var helt okej. Den gick fort och lätt att läsa men i efterhand så tyckte jag inte att handlingen var så värst bra.

Likes

Comments

Andra punkten på min bucket list "bygga en koja av filtar och sova i den". Jag måste säga att detta var väldigt mysigt. En aning hårt då jag i princip sov på golvet men i övrigt var det hur mysigt som helst. Älskade verkligen att ha någonting över sig så det kändes som man var i ett litet minihus. Detta kommer jag nog garanterat göra om.

Likes

Comments

Vad passar inte bättre en fredag eftermiddag som denna? Första veckan i skolan är nu avklarad och jag måste säga att jag är helt slut, vi har fullt upp och jag är redan stressad. Allt är som det brukar alltså. Fredar är den dagen då jag oftast bara vill gå hem och lägga mig och sova efter skolan men idag blir det födelsedagsfirande. Det blir middag och mys, det sitter inte heller helt fel!

Likes

Comments

Gårdagen (eller aa jag) bjöd på taco till tjejerna. Vi skulle ha pluggkväll som vi brukar ha varje onsdag och mamma var väldigt ihärdig om att vi skulle äta ihop. Vi åt, pratade och bara myste. Endel plugg blev det också som tur var.

Likes

Comments

Jag har gått i över fyra år och känt mig nedstämd, trött, omotiverad och med känslan av att bara vilja isolera mig. Att ha levt så pass länge med dessa känslor gjorde det svår för mig att sätta fingret på om det faktiskt var en del av mig eller om det hela berodde på att jag var deprimerad. Jag har på ett sätt förnekat den faktiska meningen med depression och intalat mig själv att jag bara mår lite dåligt, som alla gör då och då. Jag har träffat utbildade människor som förklarat att jag är deprimerad och jag vet att jag har varit det men jag har på samma gång intalat mig själv att jag mår bra. Jag ville inte må dåligt, för att må dåligt är ett tecken på att man är svag, och att vara och visa mig svag är något av det sista jag vill. Men när mitt mående nådde den gränsen att det verkligen påverkade mina prestationer i skolan och begränsade mig i den mån att jag ville isolera mig och på det sättet utvecklat en form av social fobi då jag tycker att det är väldigt jobbigt att träffa och interagera med människor, då fick jag nog och ville inte intala mig själv att det var en del av mig utan det var depressionen.

Det har nu gått ungefär två månader utan att jag ätit någon form av tabletter (p-piller) och jag mår så fruktansvärt mycket bättre. Från att inte se hur en vardag i mitt liv innan faktiskt kunde se ut till att faktiskt leva i den igen. Mitt humör är inte alls lika svajigt, jag har inte samma toppar och dalar och jag kan äntligen njuta av saker. Jag kan umgås med mina vänner, skratta och ha så oerhört roligt och verkligen njuta av det utan att oroa mig för den känslan kommer att lägga sig och jag kommer bli deppig igen. Nu kan den känslan sitta kvar i flera timmar, en lycka som bara ligger där och jag njuter verkligen av att få känna såhär. Någonting jag också har lärt mig är att man inte är svag för att man mår dåligt. Man är svag när man förnekar sina känslor för det finns nog ingen starkare människa en den som vet att den mår dåligt, står för det och jobbar för att ändra på det. Ett steg som tog mig flera år att komma över men som har gjort att jag idag känner mig starkare än någonsin.

Jag har inte pratat med någon och fått det bekräftat att jag är "frisk". För mig spelar det ingen roll för jag mår bra igen. Jag är lycklig, jag kan ha kul och jag har slutat dela upp mina känslor och min personlighet på vad som är jag och vad som är depressionen, för nu är det 100% jag och det gör mig så lycklig i själen att veta. Det kommer komma dagar då jag inte mår bra, då jag bara vill stänga allt ute och som jag bara kommer att sitta och gråta. Sånna dagar måste man få ha och det som gör mig så glad är att jag vet att det endast är tillfälligt. Det är okej att må dåligt och vara ledsen bara man inte stannar i de känslorna vilket jag vet att jag inte kommer då jag känner att jag har den styrkan i mig att acceptera de dåliga dagarna för att uppskatta de bra ännu mer.

Likes

Comments

På min tidigare bucket list valde jag ut 52 saker jag vill göra detta år. Valet av att det skulle vara just 52 stycken saker var just av den enkla anledningen att jag tänkte försöka att genomföra en punkt varje vecka och visa för er hur och om jag genomförde det. Första punkten jag valde var "planera min tid bättre" och har därför börjat att fylla i min kalender ännu mer noggrant och planer mycket längre i föreväg. Jag har även planerat min bucket list och skrivit upp vilken vecka jag ska göra vilken sak. Jag kommer säkert att ändra om och många av punkterna är saker som fortlöper under hela året, så som denna.

Ett tips jag har om man vill planera sin tid bättre är att använda sig av en rolig kalender som man verlkigen trivs med. Jag älskar min kalender och tycker att det är jättekul att skriva i saker och göra det fint med färgkoder och liknande. Jag har den nästan alltid med mig och det känns skönt att för en gångs skull faktiskt ha lite koll på livet.

Likes

Comments

Idag är det tisdag och den första dagen i skolan på den sista terminen (?1!?). Tiden har gått så sjukt fort och jag vet att dessa månader kommer att gå ännu snabbare. Jag har verkligen fått en nystart på lovet och känner mig mer taggad än någonsin på att verkligen gå in för skolan och se till att prestera på den nivån jag faktiskt kan och vill ligga på.

Jag var tröttare än jag vet inte vad när klockan ringde i morse då jag inte riktigt har hunnit med att vända på dygnet. Jag började denna dagen med en smoothiebowl då en av mina punkter på min bucket list är att ta hand om mig själv. Jag tänkte därför verkligen försöka att äta när man ska och äta bra mat när jag väl gör det då mina matvanor inte har varit de bästa. Väldigt enkelt, väldigt gott.

Likes

Comments

Finns inget mysigare än att tända en brasa kalla dagar som denna. Inte nog med att det är väldigt kallt i huset så älskar jag även ljudet av brasan då det är så tyst (eftersom jag är ensam hemma). Jag kommer förmodligen spendera större delen av dagen framför den med en kopp varm choklad och en bra bok. Bra uppladdning för skolan imorgon.

Likes

Comments

Title