View tracker

Denna helg bestod av massa mys. Ella kom och sov hos mig pa torsdags kvallen, vi gick och sag pa bio tillsammans och bara msyte. Fredagen var vetarans dag sa alla fran skolan var lediga. Jag tog en promenad och en kaffe med en kompis fran skolan. Lordagen traffade jag nogra andra kopmisar fran skolan och vi bakade kanelbullar som blev valdigt misslyckade. Pa kvallen traffade jag sedan mina rotary vanner, inbounds and rebounds. Mysig sleepover med gosig mat osv. Sondagen spenderades mer med ella och langpromenad I staden och photoshoot.

Likes

Comments

Den sista veckan har varit lite knasig. På en vecka har jag då lyckats ta sönder två telefoner!! på min egen ihpone 5 telefon har tochern slutat att fungerat, helt plötsligt.Jag fick låna min värdbrors gamla gröna ihopne 5c som höll två dagar innan den också gick sönder. Dessutom har jag råkat spräcka skärmen på min egen dator och nu väntar jag uppgivet till black friday för att kunna köpa en ny. Det har även vairt massa knas med mitt appel id, då jag inte kommer åt mina bilder eller antckningar just nu.. hoppas på att kunna lösa det också!!


I veckan har även presidentvalet vart... Trump står nu om ca två månader som president och jag är så choack och rädd som en kan bli... olk pratar, kollar tal på tven och även om jag bor i ca som är völldigt liberalt kan jag inte säga mer än att det är väldigt blandat med folk. Jag stöter på olika människor varje dag, några som håller på att oacka väskorna för att fly landet och n¨gra som är glada över att äntligen få en förändring. Knasigt värre är det bara kan jag säga... 


Den senaste veckan har jag även provat basket för att kanske vilja vara med i laget. Jag har varit mycket tveksamm men jag gick iaf på 54 träningar innan ag bestämmde mig för att det skulle ta dubbelt så mycket tid som fotbollen gjorde, att det är jätte tävlings inriktad och ångest fattande. Nu ska jag bara kolla runt på massa oandra olka aktiveter jag kan göra i staden och sen i februari börjar track end field jag ska köra :)) -men annars rullar skolan rullar på helt okej, med läxor och lektioner. Jag har dock råkat fått 1 h kvarsittning pågrund av att jag är dålig på att gå upp i tid dem tidiga mornarna... tycker dem behöver ändra schemat lite va ;)


Förra veckan var jag även på rotarymöterna i båda mina klubbar. Alla rotary människor är ju så väldigt trevliga och jag älskar att gå. min kavaj håller även på att fyllas upp med massor av pins från olika länder och från olika platser. Väldigt kul att se!


Dessutom är det väldigt kul att sitta här borta på andra sidan jorden, i ett par flipp flopp, 25 grader och sol medans stockholm och sverige nästan har en halv meter snö och allt är kallt. En väldgt konstig känsla!! Likes

Comments

En lordag blev jag medbjuden att folja med min Franska utbyteskompis, Anne, och ett rotary par fron hennes klubb till San fransisco och Alcatraz.

Vi at en jatte god lunch pa bubba gump. Resturangen ar ju som tagut ur forest gump och det finns citat, bilder och signs over hela resturangen fran filmen. Super god mat och jatte mysig resutang.

Vi tog sedan baten over till alcatrazz dar vi gick pa en guided tour with headseats. Dem berattade laskiga hisorier om fangarna och vi fick se alla celler och rum I hela fangelset. Det var en valdigt cool upplevelse.

Likes

Comments

Homecoming veckan såg ut såhär. Varje dag var det ett nytt team att klä upp sig till. Tråkigt nog hade jag inte jätte mycket kläder i temanen men jag försökte lite grann. Det var roliga att se hur krativa alla var. Aktivitet skedde även på rasterna upp på senior stadge :)

På fredagen var det den stora homecoming fotbolls matchen. Det var fullpackat med folk, alla möjljiga olika männsikor som har tidigare gått på denna skola, förädlrar och motståndare. Det var full rulle med baksäljning, ansiktsmåning, kamera bilder, hejaklack och en spännande match. Det slutade med att vi vann med ett poäng vilket var en lättnad för alla, när det var våran homecoming game. Pågrund av att skolan 50 år var det även extra stort med ballonger, prad mellan matcherna med floats från varje klass med olika teaman. Dem berättade vem drottningen var, och alla 50 olika homecoming queens sen skolan öppnade hade blivit inbjudna att delta i cermonin, alla dök inte upp men det var många och roliga att se. Bandet och cheerledningarna gjorda båda vina uppträdanden ooch hela alltet slutade med mssor av fyrvekerier.

Americans homecoming dance är något väldigt stort här i USA så att jag fick vvara delaktig i detta var något väldigt roligt. med biljett och kl'ning köpt hjälpte mn värdmammma och min värdsyser mig att fixa till mig med smink, naglar och hår. En kompis från skolan kom förbi och tillsammans åkte vi till dansen. Jätte roligt men väldigt annorlunda med en annan typ av musik och dans. Kul att kunna chacka av detta från sin buckt lis, en ofröglimlighelg :)))))

Likes

Comments

Helgen började med en mysig Rotary middag för mig :) En kvinna i min rotaryklub, som bor i Santa Rosa hade bjuit in massa människor för att fira att jag äntligen har kommit hit, utbytesstudenten från Sverige. Vi kom dit och det första som jag såg var den svenska flaggan som hängde utanför dörren, bästa landet <33 Jag tror vi blev runt 20 personer, härliga männsikor. Min fina utbytesstudent från Frankrike kom också, med hennes värdbror som precis har kommt hem från Finland. Även en gammal utbytesstudent från Beligen som var här för några år sedan var nu på besök med sin bror. det var BBQ, kakor, underbar utsikt och mnga härliga människor. YEy.

På lördags morgonen tog mina vi en tur till Heldsburg. Vi åkte runt i områedt, promenerade lite på gatorna, kollade ilite butiker och åt lunch på en god resturang. På vägen hem åkte vi förbi en godis/gladd butik med halloween inredning och där det fanns massa roliga grejer så som bacon choklad och smaksatta myror. Fanns även annat gott som var riktigt godis.

På kvällen följde jag med min tredje värmamma, Paula, upp till Santa Rosa för att gå på ännu en Rotary middag. Denna gång var det en BBQ för min Franska utbytesstudentskompis, Anne. Det var supermycket och vi satt i solnedgången och bara pratade om allt och inget.

På söndagen fick jag skjuts över till min Danska utbyteskompis, Malene i Santa Rosa. Hennes familj var borta och hade äntligen fixat rent deras pool. Det var även ca 40 grader ute så vi tänkte ha en pool häng dag. Flera som hon hade bjudit in hoppade av pga att dem inte hade skjuts elr hade andra planer med familjen. Men det blev jag, hon och vår kompis Esme som var på utbytes år förr året i Sverige <33

Vi solade, badade, tog massa bilder i poolen, åt glass och hade det bara väldigt mysigt. <33

Likes

Comments

Kan en säga att jag har hostkusiner? I så fall var jag denna helg iväg för att träffa mina hostkusiner och min hostmammas syster i Redding.

Helgen började med en mysig catch up med min fina vän Ella, i Santa Rosa's shopping mall. Hela lördagen spenderades där för att jag sedan skulle komma hem och panik packa lite kläder i en väska för helgen. Kl åtta på kvällen satt alla familjens tjejer redo för att åka den 3 timmar långa bilfärden upp till Redding. Trött som jag var somnade jag direkt i det kalla nattvädret i Rohnert Park och vaknade sedan upp av att gå ut från bilen i en varm, ljummen skön sommarkväll i Redding

Redding ligger mer norr upp i Californien och pyttelite mer innåt land. Att åka bort från dimman som kommer från San Francisco och lägger sig över hela Rohnert park, som gör det så himla kallt på kvällarna, gör en stor skillnad. Vädret här var VARMT. Min värdmammas yngre syster och hennes familj bor här med en pool på baksiad och flera hundar varav en utav dem är bara ett par veckor gammal. Gullisen.

Vi tog en liten sovmorgon, åt biscuits och sås (tydligen någon amerikansk frukost), orange ice juice ice å kakor till frukost. Shari, min hostmom och hennes syter bar sig iväg vid mitt på dagen för att åka till tatuerings studion. Vi kallade den här helgen, resan, för tatueringstrippen för det var tyligen den stora main resonet för att åka. Shari gjorde en hawai blomma med en sköldpadda mitt på foten och hennes syter gjorde en kalibirifrfågel på ryggen. Min värdmamma har pratat om den har tatueringen, första tatueringen, ända sen jag arrived och troligtvis långt innan det också. Äntligen alltså :-)

För oss andra blev det en härlg, varm, dag i Redding. Barnen, som är runt samma ålder som mig, tog oss till ett museum där vi kickade runt. Massa roliga grejer som vi gick runt och pillade på. En musik avdelning och en surfvåg av lp skivor. Tog bilder på färgglada fåglar och gick på den stora vita bron som staden tydligen är "känd" för. Det var välidgt mysigt och kul :---))))

Lunch blev det på en väldigt god gör din egen fast food pizzeria. Där du själv fick välja vad du vill ha på din oizza genom att pecka genom glaset på alla ingridienser. Det fanns några resan färdiga och det blev en kyckling BBQ för mig.

Vi åkte sedan och mötte up dem andra i tatueringsstudion för att se slutet av processen av fågeln men vi fick inte se dem färdiga tatueringarna tills vi kom hem. Det blev mer läsandes, sittandes i poolen, BBQ, minigolfs puttr med glow in the dark bollar  (De har en putt plan på bsksidanav gården?)och solnedgångs bilder. Vi åkte ivåg nnan middag för att stå på ett berg och kolla utsikten + solnedgången. Jag ÄLSKAR solnedgången!!!! så det var vackert. 

Morgonen blev det chockladchp pankakor och bårhonug och sirap. Ihop pack av bilen och hemgång. Jag missade ju skolan men det gör ju inget ;) lunch längs vägen och tvätt dag på kvällen. Är ju allt bra dålig på det där med tvätt maskin å så men börjar lära mig och kommer bli riktig grym nu. 

härigt <3333


Likes

Comments

​kl 4.30 pm kom min tredje värdfamilj och hämtade upp mig. Varje år lånar dem ett hus vid bodega bah över på labor day weekend med några kompisar. Dem frågade mig om jag ville följa med, och det tackar en ju inte nej till. Huset var ett riktigt beach house. Vitt, fräscht,massor av snäckskal, stort, mysigt, härligt och havsutsikt. Familje vännerna var också super mysiga, skrattade och pratade m mig massor. 


Helgen överlag var väldigt avslappnande och skön. Vi spelade massa kort, min svenska familjs favvo spel Rummy. Såklart hade dem lite annorlunda amerikanska regler som jag fick lära mig, men det gick fort och det kändes för en stund som att jag var tillbaka på landet för att försöka slå morfar. Vi såg även på massa filmer på kvällarna och passade på att slappna av och läsa mycket i min bok. Men vi gjode även lite utflykter för att visa mig och se oss runt på dem mest typiska platserna att besöka i området.

På lördagen tog vi en lång promenad på stranden. Det var väldigt blåsigt å kallt men det blev många bilder på surfvågorna. På söndagen tog vi en tur till redwoodforest. Det var jätte häftigt med dem super stora träden. Allt var grönt och solen lyste in genom grenarna. Min tredjevärdpappa, govunören, är som en uppslagsbok och berättar allt om allting. Så jag lärde mig massor om träden, naturen och mycket mer under hela helgen, väldigt intressant. 

Alla lagade även jätte god mat hela helgen, ägg Benedict, egna pizzor, ribbs, blåbärspankakor, kyckling/spenat röror, lasagne. Mmmm allt var så himla gott och höjdpunkterna över helgen var att få sätta sg vid matbordet, thihihi ;)) 

På måndagen var det ihop plock av huset, tillbaka lämnande av nycklar och hemgång. Vi åkte i rättan tid så vi först kunde stanna längs vägen och kolla på utsikten över havet, och kolla på några sälar som simmade förbi, det var dock lite dimigt men väldigt vackert. Vi stannade ven för att äta shrimp cocktail som min tredje värdmamma pratat om att hon ska ha hela helgen. Det var jätte gott och myigt att sitta i solen med utsikt över vattnet. Vi åt även lite av soppan jag provade i San fransicso och drack lemonad. Sedan gick vi till den lilla godis butiken för att köpa Taffy. Det är ungefär som kola i massa olika smaker och välidgt lokalt, super smarriga och bra avslut på helgen ;-) 

  • 310 readers

Likes

Comments

Andra veckan och det är spiriiitweeek !!! Spiritweek innebär mer eller mindre att få hela skolan att känna samhörighet och att vi ska känna att vi är välkomna tillbaka till skolan!! även att vi representerar våran skola, dvs Rancho Cotate high school och att vi alla är Cougars (som man kallas om man går är), att man kommer och hejar på våra cheerleaders och på våra Amerikanska footballgames osv osv.
För att känna att hela skolan har spirit och har samhörighet, har det annordornas det tävlingar mellan klasserna och denna vecka är även tema vecka.

Eftersom min garderob just nu är lite begränsad på kläder så försökte jag några dagar att nå upp till temat. Onsdag hade jag träningskläder och på fredagen hade jag iallfall en tröja med röd text på. Bättre än inget tänker jag ;)))
Men det var så många i skolan som gick all in, iaf på färgdagsfredsgen. strumbyxor, shorts, t-shirts, koftor, halsband, boa, väska, hattar, handskar osvosv. Har aldrig sett så många personer bära en och samma färg samtidigt. En kunde se att seniors, alltså färgen röd fanns det mest utav :)För varje person som klädde upp sig och hade kläder efter temat den dagen fick poäng till sin klass. Freshman hade flest poäng med kläder innan fredagen. På rasterna hände det mass roliga tävlingar mellan klasserna uppe på den lilla "scenen". Rockringstävlingar, sammarbetsövningar osv osv. Tävlingarna var oxå inriktade efter tema vilket var kuuul att kolla på. Alla blev väldigt tävlingsinriktade hahaha. Tycker hel denna grej är en roliga sak att göra med hela skolan :)))

Spiritweeken avslutades på fredagen med ett pepp rally. äntligeeen har längtat så mycket efter att gå på det omtalade pepp rally som är en så typsik American high school thing. Dem fyra olika klsserna delades in i olika sectioner och en kunde se deras klassfärg lysa. Massa tvälingar hölls, uppträdanden och uttalanden. Det var en funtionsnedsatt kille som sjöng en låt för hela skolan och jag har aldrig sett så mycket support från allt och alla. -han var så himla överlycklig och folk sprang fram till honom när det var slut för att ge honom massa kramar. Var sååå nära på att börja gråta, det var så fiint. Cheerledarsarna gjorde sina upprädanden, faktiskt ganska bra. och dem hade såklart även ännu fler tvälingar mellan alla olika klasser. Täclingar på sociala medier och hinderbana. Det blev väldigt intensiv men seniors vann och gick snabbt upp i ledning, weeeeeeey :))))))))

Under veckan har jag även äntligen fått tillfälle för att åka och besöka Rotary. Jag är sponsrad av två olika klubbar som båda ligger i Rhonert Park. På Tisdagen besökte jag klubben som har frukost möte kl 7.00 på morgoonen. Min trede värdfamilj alltså district govunören är medelemmar i den klubben så jag följde med dem på det mötet. Vi åt scones och lyssnade på alla uttalanden som dem hade. Dem delade historier, föedelsedags händelser och jobb tillfällen framöver med varandra. Humorn i rummer sprulade och alla var trevliga och glada även fast det var tidigt på morgonen. Jag fick även microfonen för att presentera mig väldigt kort :)) Vi var tyvärr tvugna att lämna innan talaren hade börjat sin presentation men skolan kallade och jag fick skynda mig. Men det var ett trevlig möte och väldigt mysigt !!!!!

Möte med min rotary klubb nr 2 var på torsdagen. Denna Rotaryklubb har lunch möte vilket innebar att jag fick gå tidigare från skolan för att hinna till mötet. Vi åt jätte god mat med kött och potatismos och sallad + godasste chokladtårtan. Även här var alla super trevliga och kom fram och hälsade glatt. En rotary utytesstudent kompis från Frankrike kom också på samma möte så jätte kul att få träffa henne igen:) Även dem hade massa uttalanden, pengar donationer och tacktal. Jag fick tillfälle även här att berätta kort om mig och jag passade även på att berätta att jag har en wichlist pågång, med saker jag vill göra under detta år. Det var min värdmammas ide om att jag ska maila ut den till alla vilket innebär att om någon gör någon kul oc har lust att ta med mig är jag öppen för allt och alla. Roligaste att en kvinna precis efter kom fram och fråga om jag vile följa med till LA om några veckor, det tackar en ju inte nej till direkt;) Mötet avslutades med en 30/40 minuters presentation av en kille vid namn Zack. Han har nyligen kommit tillbaka från stt utbytesår i Finland och han berättade hur han har haft det. Super härlig och rolig kille att lyssna på. Dessutom finns det ju många likheter mellan Finland och Sverige så det fanns många grejer jag kunde känna igen mig medan alla andra garvade åt landet haha. Jag vann även en flaska vin på lottodragningen men den fick ju inte jag behålla.

Rotary är världens finaste organsation och jag har fått ett så himla bra mottagande av båda klubbarna. Jätta glad att jag har fått denna möjighet att få åka med dem å komma til usa å tacktack <3333

  • 453 readers

Likes

Comments