Så en del saker har hänt sen jag bloggade sist. Jag har fyllt 18, haft min sista simtävling och även haft fullt upp med att byta värdfamilj.

Innan jag kom hit och innan jag hade fått min placering, så hade jag en bild eller iallafall en liten önskan på hur min värdfamilj såg ut.. När jag fick min värdfamilj så var jag inte besviken, men det var inte helt som jag hade önskat.

Jag blev placerad med ett lite äldre par med äldre barn. Men för mig så var det okej eftersom jag skulle ha min utbytesstudent syster, Julie så jag skulle inte bli ensam. Men när hon flyttade ut så blev det ensamt, men jag hade mina sporter och mina kompisar. I fem månader har jag bott i en familj som jag inte har känt mig hemma hos, i ett hus där jag ibland har känt det jobbigt att komma hem till efter skolan. Att vara med människor man inte känner sig hemma med fick mig att känna mig otroligt ensam. Min värdfamilj var bra människor, men det var så mycket saker som hände hela tiden och det var aldrig riktigt bra.

Att stå upp för hur jag tycker och känner är något jag är otroligt stolt över mig själv. I månader har jag gått och varit tyst för att jag har varit rädd. Att berätta för andra vad som faktiskt pågår är sjukt jobbigt, speciellt när du vet att sanningen kan förstöra för någon annan och att det kommer såra människor.

Efter en stressful vecka med samtal till och från EF så kom min IEC och hämtade upp mig från mitt gamla värdhem och tog mig hem till henne. Jag hade redan en annan värdfamilj som jag visste ville hosta mig, så efter två dagar hos min IEC (när alla papperen som min nya värdfamilj behövde skriva på var klara) kunde jag flytta hem hos min nya värdfamilj.

Jag bor hos min bästa kompis från skolan och jag hade inte kunnat vara lyckligare. Jag känner mig verkligen som hemma och här är jag en i familjen.

Jag känner inte längre att jag vill åka hem, jag har det så bra här nu. Det känns som hemma.... Jag har fått min amerikanska mamma, min amerikanska pappa, mina amerikanska systrar.. (men nej, ni kan ta det lugnt mamma och pappa, ingen kan någonsin ta er plats <3)


Note to future exchangestudents- stå upp för er. Det är ert år, make the best of it!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

More than two months since I last wrote here.. I honestly don´t know where time went and I cannot believe that I have been here half my time. My 5 months here in america has been like a rollercoaster. I have days where I feel like shit, days that I´ve just wanted to go home. But then I also have happy days and that I never want to leave.

Never have I ever been this sad before, but also so happy at the same time. I meet people all the time, that I know I will never meet again, but I'm so happy they are a part of my experience. I´ve met best friends I never thought I could find here on the other side of the world, and it scares me that one day I'm not going to see them everyday, maybe not ever.

Before I came here, people told me that a part of your exchange, and your experience is about finding yourself. And I was thinking that I had no idea how this is gonna make me find myself but sure. Now when I'm here, wow I feel stronger than ever. Nights where I have no one really but myself, I know calling my parents and telling them how I really feel sometimes isn't gonna help me or them at all. I have to be there for myself, comfort myself, and honestly I have gotten pretty good at it. This exchange have made me more confident and stronger as a person.

I´m at that part of the year when time is starting to count down until I'm back home to same old again.. And I am not ready for it. I am not ready to go home, not yet. I don't think I will ever be ready to leave this place.. "Country Ebba" is forever <3


The thing is - I won’t come back. The person you will welcome home in a year will not be the person you said goodbye to. It was a goodbye forever.


Likes

Comments

Jag har överlevt en vecka av simningen, och fyfan vad min kropp värker..

Okej så jag har inte simmat på mer än ett och ett halvt år, jag visste att komma tillbaka skulle vara tufft, men det går faktiskt skapligt. Istället för meter så simmar vi yards här men jag förstår ärligt talat inte skillnaden riktigt.

banorna är uppdelade beroende på nivå, de bästa simmar på bana 1, näst bäst bana 2, osv osv. Just nu simmar jag på bana 2 med en annan tjej som är ganska bra. De är inte riktigt på samma nivå som min grupp var där jag slutade på men de bästa är ganska bra ändå. Jag hoppas bara jag kommer i form ganska snabbt för just nu känns det som att jag bara simmar men inte kommer någonstans.

Här går vi in på hårdträning direkt och jag är lite nojig över att skada mig eftersom vi inte direkt har uppvärmning innan som jag är van vid. Coachen är väldigt trevlig men hon är ju också en coach så ja.. Hon hjälper mig väldigt mycket och är väldigt positiv över den här säsongen. Nästa vecka börjar killarnas season som betyder att träningen börjar på allvar. Jag kommer att simma 8ggr i veckan så japp nu börjar det igen haha. Jag är inte ett dugg taggad inför morgonträningarna men det blir nog bra.

Vi hörs!

Likes

Comments

Washington var hur häftigt som helst! vi var på många memorials och såg väldigt mycket, Pentagon, vita huset, capitol building, och vi var på museums. Vi var på Pentagons memorial som är precis utanför pentagon, där man även kunde se exakt vart flygplanet under 9/11 kraschade. Bänkarna med vatten under representerar offren som dog både i byggnaden och i flygplanet. De bänkar som är riktade mot byggnaden är de som dog på flygplanet, de bänkarna som är riktade bort från byggnaden, är de som dog i byggnaden. Minnesvärt 100%

Likes

Comments

Hej,

jag har inte bloggat på en månad?? wops.. Men jag lever!

Nu har jag varit här i snart tre månader.. Dessa tre månader har både varit det sämsta och det bästa på samma gång.. Jag är inte längre dubbel placerad så jag bor nu ensam hos min värdfamilj. Jag har gått till kyrkan för första gången, varit på en Corn maze, varit på ett haunted house, haft senior night med volleybollen (end of season) osv osv.. Jag har levt ett amerikanskt liv helt enkelt.

Även om jag lever livet här så har det varit lite upp och ner vilket har tagit mycket energi. Jag tänker inte längre lägga ner energi på sånt som inte gör mig lycklig, jag har fällt många tårar dessa tre månader och jag vet att det inte är de sista. Jag vill göra dessa månader jag har kvar till de bästa och inte slösa tid på onödiga saker.

Imorgon är det fall break och jag ska åka till Washington DC. Fall break är Fredag - måndag så jag skulle kalla det bara som en lite längre weekend men sure.. Jag kommer hem från DC på måndag morgon och senare på måndagen så börjar simningen. Jag är faktiskt väldigt taggad men jag kommer 100% drunkna första träningarna.. Men det ska bli skönt att komma igång igen och förhoppningsvis förminska risken att gå upp jättemycket i vikt ;)


Likes

Comments

Jag är hur dålig som helst på att blogga om min vardag och jag ber om ursäkt för det. Jag har inte funnit tid eller lust till att blogga, men jag tänker ta det på ett positivt sätt hehe.

Senaste tiden då jag inte har bloggat så har jag varit mycket med kompisar, volleyball, ätit mycket smore's och lite annat haha.

På torsdag flyttar min brorsa ut </3 och åker till Colorado för att jobba. Jag är så avis på honom men ser framemot att åka och hälsa på honom så jag kan åka lite snowboard jag också! Vi har tydligen en skiclub i skolan under vintern.. jag har funderat lite på det men sen så verkar alla i swim team härliga så jag vill nog simma också.. Men jag vet inte riktigt om jag verkligen är redo att simma så mycket igen OCH ha morgonträningar? Jag är ju här för att uppleva nya saker och så men samtidigt så tror jag att det kan bli kul. Vi får se hur jag känner när det väl är dags, jag har ju fortfarande volleybollen just nu. Alla pratar om senior night vilket betyder att man säger hejdå till alla seniors osv, aka end of season. ALREADY? Känns som att jag spelat volleyboll i typ två dagar, time flies helt enkelt. Jag får ärligt talat panik kan tiden stanna.. Det här är mitt nya liv nu, jag kan inte åka tillbaka??

Homecoming is coming up och jag är ganska så taggad! På min skola så har vi inte en dans vilket är lite tråkigt, men men hela veckan är full med teamspirit så det kommer att bli kul ändå.

Jag har funderat lite på om jag ska börja skriva mina inlägg på engelska. Det är lite svårt att skriva på svenska och det känns som att det tar mycket längre tid. Jag träffade en svensk i lördags, jag pratade mest engelska med honom dels för att vi inte var ensamma utan vi var med andra, men också för att det kändes konstigt att prata svenska. Det lät typ konstigt när jag pratade haha. Jag är fortfarande inte bra på engelska, men när det är det enda man pratar här så blir det mer naturligt.

Likes

Comments

Det känns som att de senaste inläggen jag har skrivit så har jag låtit väldigt nedlåtande och negativ. Jag har inte riktigt kunnat hålla mina känslor i styr den senaste veckan/veckorna. Jag har tyckt att det har varit väldigt jobbigt av olika anledningar och har haft väldigt mycket hemlängtan. Jag saknar inte Sverige och jag saknar inte heller min vardag. Det jag saknar mest av allt är alla människor. Hade jag kunnat ha alla mina nära och kära här så skulle allt kännas perfekt.

Det jag har känt den senaste veckan har börjat släppa och jag har börjat njuta mer av min tid här. Herregud tiden går ju så fort och jag vill inte titta tillbaka på mitt år och se att jag grät bort hela året pga att jag saknade mamma och pappa. Jag lever ju egentligen drömmen jag haft sen långt tillbaka och det är inte alla som får uppleva detta. Better make the best of it!! 

Jag har ändå varit här i snart 2 månader om någon vecka så jag tänkte att om det är någon som har några frågor så är det bara att fråga på under detta inlägg så ska jag försöka svara. Känner mig som Ebba 12 år nu men innan jag var på mitt utbytessår så uppskattade jag att läsa Q&A's om andras år so why not ;)  
Likes

Comments

Hej,

det var ett tag sen sist jag bloggade och mycket har "hänt" sen sist.

Av olika anledningar så gick jag hem från skolan i fredags. Min mamma ringde skolan och fick dom att skriva ett pass till mig så jag kunde gå hem. Jag har varit lite upp och ner de senaste dagarna och mycket har hänt som jag inte behöver ta upp här. Så jag kom hem och pratade med min mamma vilket kändes jättebra för jag kunde verkligen tala ut och det fick mig på bättre humör. Så jag och mamma åkte och åt lunch och sedan åkte hon iväg för att jobba. När jag kom hem igen så hämtade en kompis upp mig och så åkte vi och åt glass, sen behövde han åka tillbaka till skolan igen. Eftersom jag gick hem från skolan because of "illness" så fick jag inte gå på min volleyball practice. Men som tur var så fick jag gå på vårt football game, efter matchen så blev jag bjuden av en kompis att åka till pizza hut (inser ni hur mycket jag äter??) vilket var mysigt.

I lördags åkte jag och några kompisar till Fort Wayne zoo och efter det åkte vi hem till en av mina kompisar och vi hade en bonfire. Jag åt min första smore vilket var så gott!

Igår så var jag hos en kompis grandparent´s lake house och vi paddlade kajak och badade, här finns det tydligen många vilda sköldpaddor vilket jag inte är så van vid så det är ganska exotiskt.

Eftersom det är labor day/ weekend nu så var jag ledig från skolan idag. Så jag och min familj åkte till en annan småstad där det bor mycket amish people. Det är så konstigt att se hur de lever och hur de klär sig/hur de pratar. Det känns inte som att jag är i 2016 när jag ser dom.. men det är ganska coolt ändå, men jag hade aldrig klarat av att leva som dom gör. Vi gick runt på en flea market men jag köpte ingenting, kände att min riktiga mamma skulle varit där, hon hade älskat det.

Vi hörs

Likes

Comments

Hej,

har nu varit i amerika i en månad och det har varit mycket "första gången" saker och många nya upplevelser, stora som små. Jag har inte så mycket hemlängtan längre utan det flyter på rätt så bra här. 

Jag har haft min första volleyboll tournament vilket gick bra! Vi kom tvåa men vi var glada över det iallafall. På måndag har vi vår nästa match och det är en hemma match så det är skönt! I fredags hade vi football game igen och det var blackout tema, vilket betyder att man ska klä sig i svart. Folk går all in här så det är jättekul, folk hade dränkt sig i svart färg och är bara på allmänt bra humör. Att gå på skolans football games är något jag verkligen rekommenderar, även fast du kanske inte är intresserad i den sporten. Jag har träffat så många nya människor därifrån och att stå på läktarna är något man vill uppleva. 

Den här helgen har jag träffat min IEC (international exchange coordinator) (Hon är en person jag ska prata med om jag har problem eller om jag bara behöver prata) och hennes utbytisar, ena killen var från danmark och den andre från sverige! Vi pratade inte så mycket svenska men när vi väl gjorde det så kändes det så konstigt. För i dagliga livet här så är min hjärna i english mode och när jag facetimar med någon hemma så tar jag en paus här och är tillbaka hemma. Men när det helt plötsligt blir svenska i mitt liv här så blir det bara så konstigt.  Hannah montana liv typ haha, best of both worlds. 

Idag så var jag även på ett poolparty med volleyball tjejerna så det var kul! im really enjoying life here.. 

Men nu ska jag sova, vi hörsLikes

Comments

Jag har känt mig lite nere de senaste dagarna, men det är något jag försökt förtränga. Men just idag så sprack det... Om en vecka har jag varit här i en månad och jag har börjat smälta allting på riktigt nu. Dagar som idag, när jag inte har så mycket att göra, får mig att känna mig så ensam och får mig att sakna hem så himla mycket. Jag lever livet här, och jag har det så himla bra. Men idag så har det bara känts så jobbigt.

Jag har inte velat prata med människor från hemma när jag känt mig som idag just för att jag trodde att det skulle kännas mycket värre. Jag ringde upp Amanda och fy vad jag bölade i början men gud vad det hjälpte mig. Jag är så glad att jag har de vänner jag har och som finns där för mig och stöttar mig, även fast jag är på andra sidan jorden. Det betyder så himla mycket.

Svensk musik har aldrig varit så bra som den är just nu.Likes

Comments