Header


Hej på er!

Nu har det gått ett tag sedan jag skrev sist. Och det har hänt väldigt mycket. Jag har flyttat ut till min stuga och har nu bott här i 1,5 vecka. Det känns jätte bra och stugan är hur mysig som helst. Men det är såklart ganska ensamt och tyst vilket är lite jobbigt. Men i själva stugan trivs jag så bra!

Pluggandet har dragit igång rejält därav ingen uppdatering... Dagarna bara försvinner med skola och plugg...och städning och matlagning nu när man bor själv..

Idag hade jag en relativt kort dag vilket var super skönt, sedan jag kom hem har jag bara pluggat och pluggat. Planerna inför kvällen ser likadana ut förutom att jag ska laga middag om en stun, kolla idol klockan åtta och så får vi se om Selma och Karin kommer hit och kollar Paradise Hotel ikväll.

PussMove your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments


Nu har jag inte bloggat på ett bra tag. Men mycket har hänt sen sist. Jag har äntligen börjat gymnasiet, och har gått i lite mer än 1 vecka. Klassen är super bra och skolan känns hur bra som helst. Alltså riktigt nöjd.
Har pendlat nu fram och tillbaka i en veckas tid och jag har tröttnat haha, så vi var på en stugvisning ute på öarna häromdagen och på söndag flyttar jag dit. På söndag flyttar jag alltså hemifrån!!! Jag är super nervös såklart men också jätte taggad, Det ska bli skönt att också kunna vara där ute med alla andra och att slippa pendla. Såklart kommer jag åka hem till Gbg på helgerna igen, menmen.
Så helgen kommer bestå av runda till Ikea och att packa...

Just nu sitter jag på bussen påväg till skolan, har bara en riktig lektion idag men sen har jag även en 2 h lång idrottslektion där vi ska paddla kajak och göra livräddning i vattnet.. Vill verkligen inte eftersom det är typ höst ute och därför väldigt kallt i vattnet.

Igår fick jag äntligen min efterlängtade dator, åkte med papp och köpte en Mac Book PRO och jag kan inte vara något annat än nöjd. Och nu kan jag äntligen redigera alla videos från Spanien! Wiho!

Likes

Comments

Hej idag tänkte jag för första gången skriva om mitt gymnasieval. För nästa vecka börjar jag gymnasiet och det har varit en väldigt lång process tills jag väl valde mitt gymnasium, och jag tänkte dela med mig av det.


Innan hade jag hört bara lite kort om flera gymnasium och i 8an hade jag bestämt mig för att gå på hvitfeldtska gymnasium. Men så börjar nian och vår syv började ha möten och genomgångar för vår klass om vad vi vänta oss det kommande året.

Jag var helt säker på att gå ekonomi linjen då jag är intresserad av sånt och jag ville inte gå något annat. Så det var iallafall en sak jag var helt bestämd över. Då var det bara kvar att börja kolla på skola.


Gymnasiemässan kom och jag gick runt där hela dagen med klassen och kollade runt på det olika gymnasiumen, tog broshyrer och prata med dem som stod i montrarna. Även på kvällen besökte jag mässan med min mamma. Ska jag vad heter ärlig så tycker jag inte att mässan gav mig så jättemycket men det var ett bra sätt att få se olika gymnasium.


Efter att ha varit några möten hos min Syv så tyckte jag att drottning blanka Och Sjölins verkade bra. Så jag gick på öppet hus på dessa gymnasium och blev inprincip rädd för att gå där jag fick jätte dålig känsla av båda gymnasiumen och inget av de passade mig. Så jag fortsatte kolla vidare och hittade även Polhem och Lm Engström.

Och när jag besökte Polhem så tyckte jag att skolan var väldigt stor och jag kände att jag skulle försvinna i mängden, och bestämde då för att gå på ett litet gymnasium.


Sen så en dag så skulle mina kompisar gå på öppet hus på Donner men jag ville absolut inte går där men jag kände väll ändå att jag kunde kolla bara för att. Efter att ha varit på öppet hus på Donner så blev jag helt förälskad i skolan, då den var så himla mysig och liten och skulle passa mig perfekt. Men Donner är ju även väldigt känt för sina estetprogram med musik. Jag har alltid hållit på med musik och ville egentligen gå det på gymnasiet men jag kände att en vanlig linje som ekonomi skulle ge mig en bättre grund. Men osäkerheten gjorde ändå att jag valde att göra färdighetsprovet på Donner där jag sjöng och spelade piano inför några lärare där. Trots att jag var sjuk och knappt hade någon röst gick det väl helt okej och jag fick på Poängen så jag kunde komma in där. Och ekonomi på Donner brukar vara väldigt svårt att komma in på.


Så var det dags för preliminär antagningen och jag sökte Donner ekonomi högst upp sedan Lm Engström och sedan Polhem ekonomi även Donner musik som fyra.


Månaderna gick och nervositeten inför resultatet var stor. Så släpptes resultatet och jag hade kommit in på Donner ekonomi. Trots att det bara var Preliminärt så blev jag överlycklig och var då helt säker på att jag skulle gå där om betygen räckte.


Men så en dag ,ungefär en vecka innan man skulle ha gjort sitt sista val så läsye jag någonstans om Öckerö seglande gymnasium och blev lite intresserad och fortsatte kolla. Jag hade sedan innan vetat vad Öckerö var för gymnasium men skolan hade inte ekonomi och jag trodde aldrig jag skulle komma in där då det alltid brukar vara väldigt svårt. Men så hörde jag att det iår antagligen skulle vara lägre så fortsatte jag kolla. Jag kollade på hur mycket videos som helst och läste på så mycket man kunde. Och jag ville bara mer och mer gå där.


Så en vecka innan ändrar jag mitt val och valde nu Öckerö seglande gymnasium med linjen samhälle. Andrahandsvalet blev ju då Donner ekonomi. Men jag kunde inte tänka att jag skulle gå på Öckerö eftersom det verkligen var på gränsen att jag skulle komma in eller inte.


Så jag väntade en månad på sommarlovet tills äntligen antagningen var släppt. Och jag loggade in och såg att jag var antagen. Paniken och lyckan kom samtidigt.

Och i två veckor framåt hade jag panik. Jag började tänka att jag kanske inte skulle klara det och att det inte skulle passa mig. Men efter att ha tänkt länge på det bestämde jag mig för att tacka ja till platsen och det är inget jag ångrar.


Och nu är jag super taggad igen och börjar om en vecka idag. Jag är såklart väldigt nervös inför allt nytt men också väldigt glad och taggad på att få börja om och lära känna nya människor.Och jag tänkte bara berätta lite kort om vad det är för skola. Öckerö seglande gymnasium är det är litet gymnasium som ligger ute på ön Öckerö i Göteborgs norra skärgård. Skolan har cirka 300 elever med de tre olika linjerna Samhälle,natur och sjöfart. De tar in 44 samhällselever varje år ,alltså två klasser. Varje läsår åker dessa 44 elever tillsammans med Sveriges största seglar fartyg t/s Gunilla på en resa i två månader till olika ställen. I ettan som samhällare åker du redan i december. Och är borta i 71 dagar. Resan börjar i Marocco ,alltså I Afrika och sedan seglar man över Atlanten till Miami i USA. Detta är såklart en väldigt stor grej för mig att göra då det kräver att klara det tempot på båten samt att vara borta från min familj i två och en halv månad.


Det tar även en och en halv timma för mig att ta mig till skolan så jag kommer till hösten börjar pendla, 3 h per dag. Tills jag bestämmer mig för att hyra mitt eget.


När jag väl börjat så kommer jag såklart uppdatera mer om hur det är och fler mer detaljerade inlägg om min första resa.


Kram


Likes

Comments

Förra veckan var ju festivalen Way Out West i Göteborg. Och alla mina kompisar skulle gå men planen var egentligen inte att jag skulle gå men 4 dagar innan festivalen så gick jag in och köpte mig ett festivalpass inför de tre dagarna. Inget köp jag ångrar.
De tre dagarna var super trots att regnet öste ner och det var väldigt lerigt och kallt.
Hittade massa nya låtar och artister som jag älskar och blev riktigt överraskad av G-Easy som levererade en grym konsert. Aldrig lyssnat på honom förutom en låt. Och tycker inte om sån musik i vanliga fall. Men stämningen och att stå där med kompisarna var så sjukt kul. Sen var även Seinabo Sey, James Bay, Zara Larsson och Sia helt underbara. Verkligen Sia som jag var helt i chock efteråt. Den konserten var helt magisk. Allt runt om krig på festivalen var också väldigt roligt och speciellt att gå med så många kompisar jag gick dit med. Ett helt gäng. Kul att umgås med alla en sista gång tillsammans innan alla splittras och går nu till olika gymnasium.

Kommer absolut försöka gå nästa år igen och då hoppas på att vädret är bättre.

Likes

Comments


Åkte tillbaka till Orust igår efter en vecka hemma i Göteborg och wow. Vi lagade tre rätters och mormor och morfar kom på besök. Det var jätte mysigt att träffa dem igen då jag inte har gjort det på ett tag. Just nu ligger jag och väntar på att Tea ska komma tillbaka med båten så då ska jag och hon ta tåget eller bussen tillbaka till Gbg och så tänkte vi äta lunch i stan och köpa saker inför skolstart. Och Tea börjar 8an redan nu på onsdag,medansvar jag har ännu en vecka kvar.

Likes

Comments

En outfit från en kväll i Spanien.

Blus: H&M

Kjol: Gina Tricot

Skor: Bianco

Likes

Comments


Har nu spenderat 1 vecka uppe på landet med familjen. Det var skönt att bara åka upp dit, bo vid havet och bara kunna ta det lugnt. Har inte gjort så mycket mest tagit det lugnt,shoppat lite, och varit på några mysiga restauranger.​

Likes

Comments