View tracker

Innan Spraytan.

Precis efter och några dagar efter.

Hej på er, va ett tag sen. Tänkte bara uppdatera lite kort om en händelse som inriktar sig på diabetes. Jag har ju vart arton ett tag nu. Igår blev jag faktiskt utskriven från barn och ungdomsmottagningen & blev istället överskriven till vuxenkliniken. Jag hade ett litet kort avstämningsmöte med min diabetessköterska (på barn då eftersom jag va där först.) Vi ändra lite i basalen men sedan följde hon med mig upp till vuxen. När jag precis skulle fylla arton och allt va så nytt va jag väldigt nervös för just det här med att byta mottagning. Men det var verkligen inget konstigt alls, en del nya intryck men det mesta var väldigt lika! Jag själv kommer även kunna sköta mycket hemifrån vilket känns som ännu en liten mer frihet, har en inloggning så jag kommer se exakt så som dem på sjukhuset ser mina doser och diagram.

I söndags spraytana jag mig även med Matilda och Alva. Inget vi ångrar, känns mycket fräschare att vara brun. Synd bara att det släpper väldigt fort. Kul att testa det för första gången för då vet man att det funkar, kanske en plan inför studenten☺️

"Ljushållaren" fick mamma av mig i lördags när hon fyllde år. 

✨✨✨

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Jag laddade hem Storytel idag när jag fick veta att Therese Lindgrens bok hade kommit ut. Jag har tänkt hela tiden att jag ska köpa boken men sen när jag tänker efter vet jag själv att "dyslexi-Ebba" kommer bara låta boken ligga där lite fint på bänken i rummet. Jag är heller inte den snabbaste på att läsa och skjuter upp saker väldigt lätt även fast jag skulle vilja göra en sak, som att läsa boken. Bestämde mig därför att lyssna på ljudboken istället. Ångrar mig inte, förstår mycket bättre när jag hör Therese läsa för då sätter jag mig verkligen in i hela boken på ett helt annat sätt.

Jag känner igen mig så jäkla mycket i det hon pratar om så det är läskigt. När jag hör henne berätta om olika situationer/känslor och behandlingar känns det som att hon säger mina tankar högt och mina erfarenheter.
Gillar iaf sånna här verklighets böcker.
Säger som Therese, ibland mår jag inte så bra.

✨✨✨

Likes

Comments

View tracker

Jag vaknade ganska tidigt imorse vilket var skönt för har somnat tidigt de senaste dagarna och jag har vart så fruktansvärt trött efter skolveckan. Skönt att vi har lov nu iallafall. Jag har ganska många grejer att fixa med under lovet men det är saker jag måste göra så bara bita i det sura äpplet haha. Målet är att plugga en del också vilket inte är det roligaste men skönt att inte ha kvar allt när skolan börjar igen. Nog om det, det är pappas dag idag. Jag ska börja laga mat efter detta inlägg och tidigare i förmiddags gjorde jag en liten efterrätt. Blir inget släktkalas idag, mamma och pappa slår ihop sina firanden för att de fyller ganska tätt inpå varandra. 
Jag och mamma åkte även och köpte lite blommor till mitt rum. Har kommit fram till att jag måste ha mer blommor, tavlor och ljus för att det ska bli mer hemtrevligt typ. Vill ju fixa om i mitt rum men det kommer inte ske i dagsläget men jag kan ju byta ut och ändra om lite inredningen i vilket fall!

✨✨✨

Likes

Comments

Idag hade vi skolfoto & spexfoto i skolan. Vi valde cowgirls som tema till spex, passar ändå vår utbildning rätt bra och inte supersvår "utklädnad". Känner mig helt slut efter denna veckan så har bara slappat framför idol ikväll. Heja Liam säger jag bara! Godnatt!

✨✨✨

Likes

Comments

Jag och pappa prövade hamburgerbruket häromveckan och alltså gud vad gott det var.
Det fanns glutenfritt vilket är toppen.

Godmorgon på er.
Har vart vaken i några timmar och sitter just nu i skolan. Skönt att de äntligen är fredag, skönt med lite ledigt. Ikväll ska vi träffas några kompisar och ha myskväll. Sen har jag bara lite lösa planer men jag får se hur det blir med dem. Jag skulle behöva få iordning mitt rum, skulle vilja ändra om lite och måste verkligen städa haha!

✨✨✨

Likes

Comments

I lördags åt jag, Amanda och hennes mamma middag på Harrys, så mysigt! trerätters äter man dessutom inte varje dag. Jag prova så himla många nya saker vilket jag är stolt över eftersom jag är extremt kräsen hehe.
Det blir en kväll vi sent glömmer bort iaf.

✨✨✨

Likes

Comments

Jag orkar inte att min diabetes ska gå i första hand hela tiden.

Jag orkar inte höra pipet från pumpen var tredje dag om att den ska bytas.

Jag orkar inte höra pipet från blodsockermätaren när den ska bytas.

Jag orkar inte alltid byta blodsockermätare.

Jag orkar inte alltid att byta pumpen. Även fast jag måste.

Jag orkar inte veta att utan dessa tekniska prylar skulle inte jag funka.

Jag orkar inte att mitt liv inte funkar utan hjälpmedel.

Jag orkar inte att jag måste ta med mig min diabetesväska vart jag än går.

Jag orkar inte att ständigt behöva leva med en stress och press om att allt du gör "måste vara perfekt" för att få bra världen.

Jag orkar inte sträva mot att bli "perfekt".

Jag orkar inte leva med allas kommentarer som gör mer ont än gott.

Jag orkar inte leva med alla fördomar.

Jag orkar inte leva ett liv där jag ofta måste försvara mig själv varför jag tar de beslut jag tar.

Jag orkar inte att folk på fullaste allvar tror att man inte tål socker om du har diabetes.

Jag orkar inte med andras kränkande kommentarer pga att de har kunskapsbrist. Fråga oss istället för att påstå att du vet. Vem är det som lever med sjukdomen, du eller jag?

Jag orkar inte att hela mitt liv är som ett stort experiment. Allt kan hända.

Jag orkar inte att folk tror att diabetes är en enkel sjukdom.

Jag orkar inte att folk tror att vi "bara" behöver ta några sprutor om dagen och sen mår vi som en helt vanlig person.

Jag orkar inte att folk inte förstår att det här är en kronisk allvarlig sjukdom som ja.. kan leda till döden.

jag vill inte och orkar inte ha DIABETES!

Likes

Comments

Jag är så himla kräsen när de gäller konsistenser på mat och frukter men gillar vissa smaker mer men vill inte äta dem pga konsistensen. Denna smoothien är så god och ganska bra saker i;) Alva kom med ungefär denna till skolan och jag blev fast haha!

Innehållet:
Frysta blåbär
Frysta hallon
Torkade tranbär
Turkisk yoghurt
Jordgubbs yoghurt
Chiafrön
Kokosolja
Vatten

✨✨✨

Likes

Comments

​Bättre sent än aldrig, eller vad säger man🐵

Nu va det ett väldigt långt tag sedan jag fyllde men tänkte ändå lägga ut ett litet inlägg. Det är mycket som händer i livet om man säger så, fullt upp och mycket att tänka på hela tiden, mycket stress och ångest. Iaf, jag har hunnit landa i att jag är 18 nu, det är mycket som pågår fortfarande runt omkring det. Men hade ganska mycket stress för min 18-årsdag för det är mycket som förväntas av andra människor och det händer ganska mycket i livet. Är inte menat med att det ska bli så djupt haha men just nu känns det också väldigt skönt att ha en annan frihet. Hade ett bra släktkalas i vilket fall:)

Allt med körkort också. Jag tog min första körlektion på körskolan imorse faktiskt och det gick över förväntan, gick verkligen så himla bra. Det va sjukt kul haha. Men jag har fortfarande svårt att förstå att jag kan ha ett körkort "snart", inte för att jag kör dåligt utan känns bara fel haha. Men det känns som jag har tjatat om det ett antal gånger;) 
Godnatt!!!

✨✨✨

Likes

Comments