Header
View tracker

Jag tänkte att jag sätter ihop ett litet kollage med tips på presenter man kan köpa till sina kompisar i 18-års present. Eller till vilket ålder som helst om man vill det! Bara present tips helt enkelt! Jag har ju själs massor med kompisar som fyller 18 idag, inklusive mig själv så jag skulle absolut haft användning utav ett liknande kollage. Det är ju som sagt bara tanken som räknas och att du verkligen kommer på någonting som personen i frågan tycker om. Antingen som han eller hon önskat sig eller kom på någonting helt annat!

Förresten kommentera om ni ser mitt misstag 😉

Ljuslykta från H&M |Jag kan tycka att det är både enkelt och bra att köpa inredning och ge bort. Tycker själv om inredning jättemycket och ser det som den perfekta presenten att ge bort till kompisar och släktingar.

Armband från Snö och Örhängen från Snö | Smycken. Den är någonting som man aldrig kan få för mycket av. Finns så mycket snyggt och det känns verkligen som en fin present att ge till någon, det känns så mycket mer speciellt tycker jag! Örhängen, armband, ringar, halsband you name it så länge det passa personen som ska få det!

Kosta Boda glas | Glas är praktiskt att ge bort egentligen finns det väll ingen anledning till det. Men jag tycker de är en bra grej att ge bort eftersom många börjar samla på sig flytta hemifrån grejer i 18-års present. Det kommer jag göra. Så är det ju roligt att få lite finare, speciellare porslin och glas!

Thomas Sabo - Klöver och Thomas Sabo - Glitter hjärta | Berlocker är ju då fördel ifall personen som ska få presenten äger någon typ av halskedja eller berlock armband från början. Men annars tycker jag att berlocker är en jättepersonlig och bra present att ge bort. Antingen ger man någonting som påminner om ett tidigare minne man haft tillsammans, eller symbolen för åldern man fyller. Eller bara någonting som passar in bra på personligheten på personen!

Voluspa - Saito Persimmon | Eller om man bara vill köpa något litet till kompisen eller liknande så passar ju doft ljus perfekt. Antingen köper man ett doftljus som är lite mer exklusivt som voluspa, clean eller liknande.


Presentkort / upplevelse | Presentkort är väldigt bra att ge bort. Antingen på personens favorit affär eller på t.ex kicks eller något annat som personen tycker om. Men samtidigt känns det tråkigt att ge bort ett presentkort. Det är som att man inte kommit på något bättre. Men någonting jag tror skulle uppskattas otroligt är någon typ av upplevelse. Sätt ihop någonting eget kanske middag där du betalar för er båda, en spadag eller någonting annat som du vet att personen skulle uppskatta. Varför inte bjuda med kompisen på någon festival eller konsert under året. Det kan ju vara en roligt sak att göra tillsammans när man precis fyllt 18!

Escada - parfym kit | Något mer som är exklusivt är ju att köpa någon typ av parfym. Jag tycker det är jätteroligt att få något typ av present kit med parfymer. Antingen fler små eller en parfym med passade bodylotion och duschkräm eller så. Men jag vet inte riktigt vart man får tag på dessa ifall det inte är juletider...

Likes

Comments

View tracker
View tracker

Hej på er! Jag tog ju upp med er för några veckor sedan att jag ville lägga upp bloggandet lite bättre detta år. Vilket jag ska göra också! Så jag tänkte ta lite kort hur jag kommer att publicera framöver nu när alla är tillbaka i skolan igen efter lovet och så. Grejen är att uppdateringen under lov alltid är och kommer vara bättre. Jag har inte hur mycket tid som helst i veckorna vilket är super tråkigt. Jag skulle vilja kunna sitta under kvällarna och blogga men jag har inte riktigt den tiden just nu. Så försöker göra det mesta under helgerna!

Men jag tänker mig två inlägg om dagen under veckorna och sedan kanske 2-3 gånger under helgen. Sedan kanske det blir ett eller två inlägg till i veckorna det beror på ifall jag har något roligt att berätta eller om jag har tid till det. Men vi får se!

Vad tycker ni om detta upplägg?

Likes

Comments

Inlägget innehåller affiliatelänkar

Alltså jag älskar att kolla på snygga träningskläder, även om jag inte tränar själv så tycker jag ändå att det är roligt att kolla på. Jag tycker man blir så glad av att kolla på färgglada träningstigths och sport-bhar. Håller ni med mig?Har under ett bra tag kollat på dessa ifrån STRONGER och de lär ju göra de snyggaste träningskläderna! Både mönstren, färgerna och modellerna på deras träningskläder är hur snygga som helst! Mina favoriter är de med leopardmönster eller de blåa här under på nr 3. Jättefina! Ni hittar deras produkter HÄR

Likes

Comments

Hej hoppas ni haft en bra dag. Min har vart sådär. Eller egentligen är det inte dagen som det är fel på utan veckan. Har inte haft någon bra vecka helt enkelt. Haft så mycket pms och vart extremt känslig och lättirriterad, vilket är det humöret jag hatar att vara på. Igår kände jag mig inte heller på topp och kände att det jag ville var att åka iväg och komma bort från allting en stund. Så nu vet ni hur jag känner angående denna vecka. Jag slutade extremt tidigt idag men stannade kvar i Västerås till 13:00 eftersom jag hade matteprov. Sedan åkte jag till mammas jobb och fick övningsköra hem. Matteprovet gick inte bra det heller. Och som in hör så är jag fortfarande bitter haha. Bara bita ihop då det är helg snart!

Har ni gjort något roligt hittills denna vecka?

Likes

Comments

Undvik att få en texturerad foundation 

1. Tro det eller ej men det hänger även mycket på hur ni tar hand om din hy. När man får ett kakigt resultat kan det beror på många saker. Men ofta beror det på att man inte tar hand om hyn. Det är bra att regelbundet skrubba ansiktet för att få bort döda hudceller (vilket är det som ofta gör att foundationen blir kakig). Eftersom vår hy är även bra på att ta upp oljor som tillsätts, kan det vara bra att blanda i en droppe med olja i sin dagskräm och nattkräm och sedan applicera på hyn.

2. .När det kommer till primern vilket är A-O för att få en hållbar sminkning, är det många som applicerar på fel sätt. Primer ska appliceras med en fuktig beauty blender eller försiktigt duttas ut med hjälp av fingertopparna. Men inte gnuggas på med fingrarna. När man gnuggar eller applicerar produkter med cirkulerande rörelser på huden så aktiveras den. De kommer att bli varm och börja skapa en textur vilket gör så din foundation kommer se kakig ut.

3. Viktigt med primer är att låta den torka in ordentligt i hyn innan du applicerar foundation. När du inte längre känner primern kan du applicera foundationen!

4. Ta ett litet lager med foundation! Felet många gör är att de öser på med foundation och dränker huden för att täcka finnar och liknande. Men gör inte det. Ta ett tunt lager med en flytande foundation och applicera på huden med en fuktad beauty blender. Sedan kan du täcka efteråt med lite concealer. Om du lägger foundation på handen innan applicering låt den ligga och värmas upp ett tag innan den appliceras, då är den enklare att applicera jämt! Där du har stora porer, testa att rulla din beuty blender över dessa områden för att täcka de enklare.

5. Puder. Man kan spendera hur länge som helst på en perfekt foundation. Sedan applicerar man puder och allt förstörs. När ni lägger puder så tänk på att använda väldigt lite och endast där du behöver. Använd en puderborste och försök att dutta på pudret på hyn och dra borsten försiktigt neråt i små rörelser. Varför man ska dra pudret neråt är för att undvika att det lägger sig mellan de småhår man har i ansiktet och hyn - det ger ett ojämnt och kakigt intryck på slutresultatet sen.

Likes

Comments

Alltså förlåt hörni men bilderna på mitt rum blev verkligen jättedåliga. Så dessa tre får duga. Hade hoppats på att de skulle blivit fler bra men icke. Men här ser ni iallafall hur min nya garderob ser ut. Väldigt fin va? Det är inte en fullsized garderob utan den är lite mindre djup. Och sedan är det skjutdörrar med speglar, den är verkligen jättefin är så nöjd! Köpte ju även hem en ny hylla ifrån rusta i ljusgrå samt den vita mattan som syns på bilderna och ljusslingan med vita bollar. Men rummet är verkligen mycket luftigare just nu och det känns verkligen mycket bättre i rummet. Jag har kastat ut möbler som jag hat i flera år, nästan sedan vi flyttade in för 7 år sedan. Så det är jätteskönt!

Vad tycker ni? :D

Likes

Comments

05:50 - Går upp

Mina tisdagar brukar inte vara så stressiga under morgonen eftersom jag har idrott. Jag brukar packa ner smink, kläder tills kommande dag och allting jag behöver dagen före så jag slipper stressa så mycket. Sedan åker jag ofixad och i idrottskläder. Men oftast brukar jag gå runt osminkad hela dagen för det är enklast!

07:15 - Åker till skolan

Även på tisdagar har mamma möjlighet att skjutsa mig till skolan vilket också är en av anledningarna till att jag kan ta de lite lugnt under morgonen. Så vi brukar åka hemifrån runt kvart över sju och då är vi framme i Tillberga vid 7:45 där jag sedan tar bussen vidare till Västerås kl 8:00. En väldigt lugn morgon brukar jag ha både tisdag och onsdag. Bussresan från Tillberga tar endast 20 minuter vilket är skönt. Så då brukar jag lyssna på poddar eller på musik.

8:45- Börjar lektionen

Sedan börjar min idrottslektion kvart i nio vilket är perfekt. Vår skola har ingen idrottshall så därför åker vi runt inne i Västerås och har idrott på olika ställen. Vi har vart på actic och gammat, klättrar på klättervägg, spelat badminton samt haft idrottslektion på Hamre iP som ligger en bit från vår skola. Så vi har lektion i en timme ungefär och sedan får vi byta om och ta oss tillbaka till skolan.

10:30 - Nästa lektion

Efter idrotten har vi veckans jobbigaste pass, nämligen dubbla lektioner med matte. Det är så jobbigt att sitta still och bara lyssna samt räkna under typ två timmar. Så vi har matte fram till 12:00 ungefär när vi har 30 min lunch. Efter lunchen har vi fortsatt mattelektion. Jag vet inte riktigt när denna lektion slutar. Men efter det så har vi historia lektion.

- Historia lektion

Sista lektionen för dagen är historia lektion. Vilket är en ganska seg lektion och man oftast är helt slut efter de tre tidigare lektioner som vi haft. Det händer väll inte så mycket speciellt under denna lektion och efter denna slutar vi kl 15:00.

15:00 - Slutar vi

Efter kl tre så slutar vi och då brukar jag nästan direkt ta bussen till centralen och åka hem. Mina bussar är nästan altlod fulla efter 15 så man ska vara glad ifall man ens får plats på den påväg hem. Så allt som oftast tar jag tåget som istället som man behöver vänta lite längre på ska komma men det går snabbare att komma hem! Jag brukar vara hemma igen 16:00 och oftast åker jag buss hem. Så då är jag hemma igen 16:15

Likes

Comments

Som jag nämnt för några veckor sedan så har jag IBS. Vilket är en tarmsjukdom som gör att man blir känslig mot vissa livsmedel. Egentligen vet jag inte så mycket om detta överhuvudtaget så om ni vill veta mer vad det är får ni googla. Jag har så länge jag kan minnas haft ont i magen, ibland någon timme, ibland i flera dygn. Det har varierat väldigt mycket. Flera gånger närjag var mindre har vi suttit på akuten i timmar för att försöka förstå varför jag haft och har ont i magen konstant - men vi har aldrig fått några svar. Detta började som sagt när jag var jätteliten och fortsatte fram tills jag gick i 6:an. Då slutade jag under en period att ha ont i magen. Jag hade det svårt i skolan just under mellanstadiet med lärare som inte riktigt trodde på mig inom vissa ämne och jag fick inte hjälp utan mina ordinarie lärare med skolan och jag trivdes helt enkelt inte. Så när jag bytte skola och började högstadiet så slutade magontet under en period så vi tänkte väll att det handlade om att jag var stressad och inte trivdes helt enkelt. Så under ett tag var allting bra.

Jag kommer inte ihåg så mycket kring mitt magont förens för något år sedan. Det jag vet är att jag alltid får ont i magen på eftermiddagarna, av någon konstig anledning och att det inträffar vad jag än äter eller vad jag än gör. Så det går liksom väldigt mycket upp och ner. Jag har väll blivit testat för alla allergier som går att ha men det har aldrig visat någonting. Sedan när min syster fick diabetes så blev både hon och min pappa diagnoserad med glutenallergi. Så det var först 2016 som det startades en mindre utredning kring mina problem också. Jag fick ta flera glutenprov - först ett standardprov som inte visade någonting och sedan ett till prov som visade att jag hade anlag för glutenallergi. Detta var under hösten 2015 och sedan på våren 2016 fick jag komma till en läkare på barnmottagningen till Västerås. Återigen togs prover för att försöka lista ut vad det var. Under detta besök som jag tror var i Mars så sa hon att vi blev uppställda i kö för att göra en Gastroskopi. Vilket är där man går ner i magen och kollar om man har glutenallergi eller inte. Vilket kunde ta ett tag, men vi blev uppsatta i kö iallafall!

Senare under våren så ringde en läkare och berättade att vi hade fått tid kommande vecka. Så den 7 April åkte hela familjen till Västerås och barnmottagningen för att göra Gatroskopi. Det är ju inte ett ingrepp utan en undersökning bara, men vi fick ändå en droppkanyl i amrväcket eftersom vi skulle bli nedsövda. Det tog några veckor innan vi fick tillbaka provsvaren som visade att allting såg jättebra ut och att jag inte hade glutenallergi. Men min läkare bokade in mig ändå etter några månader för att fortsätta utredningen. Så jag fick komma dit i juni nästa gång och prata ytterligare med henne. Där konstaterade hon att jag förmodligen hade IBS och att jaa skulle börja föra matdagbok. Vilket jag har försökt att göra. Det var nu efter lovet och framåt hösten som jag började få ont mer regelbundet igen. Och det är jobbigt att ha ont i magen efter man har ätit i princip vad som helst. Sedan är det ju vissa saker som påverkar mer eller mindre. Som produkter som innehålet gluten kan ena dagen gå super bra och nästa dag inte lika bra.

Som ni kanske märker så har jag en del problem och jag vet faktiskt inte hur jag ska få det att gå över om jag ska vara ärlig. Jag kan äta glutenfritt, laktosfritt och skippa godis och sötsaker under en hel dag men fortfarande få ont i magen. Så det varierar extremt mycket. Som när vi var i fjällen för några veckor sedan så åt jag och mamma våfflor första dagen. Detta ledde till att jag sedan hade ont i magen under fyra dagar, inklusive julafton. Vilket inte var jätteroligt. Så mamma fick åka till apoteket i sälen under julafton för att köpa magmedicin till mig vilket inte är det roligaste. Inte kunde jag åka skidor heller. Men vi ringde till läkarna för ett tag sedan så jag kommer förhoppningsvis få komma dit så snart som möjligt för att fortsätta min utredning. Försöker använda mig utav fodmap och Bowelle för att kolla på vad jag äter, men som sagt så är det som en berg-och dalbana så jag vet inte vad jag kan och inte kan äta. Men vi håller tummarna på att de på barnmottagningen vet hur jag ska gå tillväga!

Är det någonannan som lider utav samma magprobelm som mig? Hur gjorde ni för att må bättre och har ni tips på appar och strategier?

Likes

Comments

  • Youtube
  • Bloglovin
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw