Söndagens mysiga middag downtown på Kabuki.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Efter fyra matcher på sex dagar och en massa avklarat plugg var en day off vid poolen väldigt välförtjänt. Man kan tycka att man borde vara solbränd när man bor i Florida, men sanningen är att jag för tillfället är blekare än vad jag var när jag kom hit. När man tränar varje dag i ca 32 graders värme, har man inte råd att ligga och steka i solen pga. uttorkning och vätskebrist. Därför är brännan inte on point men jag ska fortsätta att jobba på den så fort jag får möjlighet ;). Imorgon står skola och träning på schemat som vanligt, godnatt!

Likes

Comments

Varje vecka blir två av skolans bra presterande atleter utnämnda till "Seahawks of the week", förra veckan var det jag och Kiera! Måste säga att det är väldigt kul med denna typ av uppmuntran och det är helt klart en motivationskälla i sig.

Likes

Comments

Är nu hemma igen efter en fotbolls weekend i Georgia. I söndags spelade vi 1-1 mot Georgia Gwinnett (1 mål av mig efter 46 sekunder) och i måndags vann vi med 5-0 mot Albany State (2 mål). Fram tills nu har vi spelat ranking matcher, men imorgon är det äntligen dags för seriepremiär (dessutom på hemmaplan)!! Just nu är det fullt upp med plugg och fotboll, har knappt någon fritid alls. Fotbollen tar otroligt mycket tid nu då det är långa resor till bortamatcherna. I helgen åkte vi buss i 9 h till Georgia och nästa helg väntar ytterligare en bussresa fast då på 6 timmar till South Carolina. Denna veckan spelar vi 4 matcher på 6 dagar så det tar på krafterna haha. Imorgon ska jag tillbaka till skolan efter att ha missat tre veckor på grund av fotboll, Hurricane Irma, Labor day och lektionslösa dagar. Trots att vi knappt gått i skolan har vi massor med assignments, homeworks, discussion posts, quizes and tests, så ingen vila här inte ;).

Likes

Comments

Efter hotellfrukosten besökte vi Gaylord hotel, vilket är ett hotell med en inomhuspark. Där fanns vattenfall, båtturer på älven som slingrade sig runt restaurangerna, broar, små lusthus & gröna växter överallt.

Sedan var det dags för picknick i Cenenntial park. Strålande sol, god mat, en vacker vy och grymt umgänge är inget man klagar på.

Sista dagen i Nashville startade på bästa sätt med frukost på Panera.

Därefter köpte vi med oss mat att äta ute, innan det var dags för hikin' i skogen och bland bergen.

Vår vistelse i Nashville avslutades med en jättegod måltid på en av USA:s bästa bbq- restauranger, Martins bar-B-que.

Likes

Comments

Första dagen i Nashville spenderades downtown där vi promenerade runt bland barer, restauranger och små affärer. Nashville är en riktig country-stad som erbjöd livemusik, god mat och en otrolig stämning!

Lunchen var en upplevelse i sig då vi åt på en mycket speciell restaurang kallad Dick's. Personalen skällde ut och förolämpade gästerna under måltiden och under dukningen kastade de fram underlägg, bestick och glas. Vi förstod till en början inte att detta var restaurangens tema utan blev helt chockade. Men det var minst sagt en underhållande måltid.

Efter lunch besökte vi en rooftop bar med fantastisk utsikt och livemusik! As you can see, we make the best out of Hurricane Irma and keeps our fingers crossed that West Palm Beach will stay the same. Be safe everyone! 

Likes

Comments

Hurricane Irma är nu påväg att dra in över Florida vilket innebär att vi tillsammans med flera andra miljoner människor är tvungna att evakuera Florida. Orkanen klassas som en kategori 5 orkan, vilket är den värsta graden. De överväger till och med att klassa den som en kategori 6 orkan trots att den kategorin inte existerat tidigare. Med andra ord klassas den som extremt farlig och en av de värsta någonsin. West Palm Beach är dessutom beräknat att vara "the eye of the hurricane". Till en början var tanken att flyga antingen till USAs västkust (californien), norrut mot New York eller att flyga hem en vecka till Sverige. Men pga. orkanen och det omedelbara behovet av att evakuera staten är alla flygbiljetter superdyra och dessutom är alla flyg i princip fullbokade. Jag lyckades iallafall få tag på ett flyg hem till Sverige men mitt flyg blev i sista minut inställt (när jag var på flygplatsen, fatta besvikelsen!!). Samma sak har hänt för jättemånga människor b.la. för fler svenskar i mitt lag och för en som skulle ta ett flyg till Paris. Det är just nu kaos i alla bokningssystem och allt fler flyg, tåg och bussar ställs in. Tillsist bestämde iallafall jag och åtta andra personer oss för att hyra en van och helt enkelt åka på en roadtrip norrut, hur spännande?? Planerna är än sålänge ganska oklara, men vårt första stopp lär bli Atlanta i Georgia, för att sedan köra vidare mot Nashville i Tennessee. Inför första natten i Atlanta har vi hyrt en lägenhet att bo i, sedan planerar vi att checka in på hotell i Nashville. Vi beräknas vara borta i ca 1 vecka innan det lugnat sig såpass att vi kan återvända till West Palm Beach. Jag ska hålla er uppdaterade, puss & kram.

Såhär ser det för tillfället ut i alla mataffärer i Florida, invånarna bunkrar upp.

Vår van som vi ska åka på roadtrip med! När man kollar på dessa bilder med strålande solsken kan man inte tro att en orkan är påväg.

Likes

Comments


I måndags var det Labor Day och vi var därmed lediga från skolan, skönt! Efter våra två fotbollsträningar under dagen åkte jag, Amanda, Tilda och Riley till Cityplace för att besöka en Victoria Secret sale. Därefter mötte vi upp resten av laget på CheesecakeFactory för att fira Elsa och Madde. Kul att äntligen få testa på den omtalade restaurangen som är en favorit bland många. Det blev både middag och cheesecake, mums!

Jag har ändrat mitt schema i skolan så är numera ledig hela tisdagar och torsdagar. Jag har fem lektioner måndagar, onsdagar och fredagar så de dagarna är ganska tuffa, speciellt när man endast har 10 minuter mellan sista lektionen och träningen. Bestämde mig för att vänta med International Business kursen då det är en junior/senior class och istället läsa College Math då matten fortfarande är färsk sen gymnasiet.

Likes

Comments

Lördagskvällen inledes med tapas i vårt dorm, ser ni hur gott?? Lyxigare än såhär blir det inte i dormsen. Lite senare under kvällen trillade resten av laget in på förfest innan det var dags att dra vidare till Carolines birthday party. En superrolig kväll helt i min smak!

Likes

Comments

Vi har haft hela helgen off, dvs. inga träningar eller matcher, väldigt skönt om jag ska vara ärlig. Under lördagen promenerade vi till outleten för lite shopping. Slutade med att jag kom hem nöjd och belåten med två klänningar, en kjol och lite andra små accessoarer.

Likes

Comments