Header

Jag ger mig själv denna veckan till inspiration och förberedelser, sedan ska det bli ändring här på bloggen.

Jag tror mycket har med rutiner och vanor att göra, så fort skrivandet har blivit en återkommande grej i vardagen blir det inte såhär oregelbundet...

Hoppas ni har haft en fin torsdag!

Bilder från event med Better Bloggers, 19/10-16.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Dagens smycken:
Silkessnodd+litet löv+stort löv är från Ole Lyngaard.

Inviger mitt och mammas gemensamma snodd till kvällens bravader. Det väntas event med My som anordnas av better bloggers. Ska bli superspånnande att se hur dessa tillställningar fungerar!

Kram på er

Likes

Comments

Holabola, extremt dålig update i know. Men så blir det ibland. Hade tänkt fixa till denna issuen i eftermiddags men bestämde mig för att ta vara på den friska höstluft och gav mig ut i skogen istället. Sån lyx att ha såhär fint så nära!

Likes

Comments

Hej på Er!

I skrivande stund sitter jag och tittar på EM i truppgymnastik som sänds på SVT under eftermiddagen! HUR roligt att gympan tar allt större plats i sportsammanhang!! LOVE IT. För er som inte känner mig så är jag själv f.d. gymnast och är nuförtiden aktiv i sporten som tränare. Det är helt galet hur mycket sporten har utvecklats på senare år, och även om du inte är någon "gympamänniska" tror jag de flesta finner sporten imponerande och underhållande! Extra kul är det att se eftersomsom sveriges seniorer har medaljchans, och det gäller alla tre (mixed, dam, herr). SPÄNNANDE!

Har haft en riktigt mysig förmiddag idag, startade med frukost och begav mig sedan ut med vovvisarna i höstblåsten. Städade upp lite här hemma och parkerade mig framöl TV:n med lunch. Och nu är jag rädd för att jag har fastnat haha. Det enda jag har planerat idag är att jag ska sitta barnvakt senare, jag hade fått lite önskningar om vi inte kunde baka så det ska nog gå att lösa.

kram

Likes

Comments

Halloooj!
Jag är såå glad för idag kommer hanna hem! Hon stannar visserligen bara över helgen men det ska bli så kul att träffa henne igen! Vi har en dejt inplanerad så vi kan catcha up ordentligt.

Puss&kram

Likes

Comments

Good Evening!

Min dag har varit ganska intensiv men väldigt väldigt bra!
Jag började dagen med ridning. Lika roligt varje gång, lär mig så mycket!

Sedan kom jag hem städade huset (!!) och gick sedan en sväng med hundarna i det fina vädret.

Sedan kom Sophie hit och bakade hallonröd som vi sedan fikade på! Det var sålängesedan vi sågs nu så vi hade en hel del att prata igenom!

​sedan var det dag för bio. Såg Ms. Någontings hem för perculiar children (?). Vi var alltså själva i salongen..! Men ändå bra film, underhållande! 

Kram Ebba 

Likes

Comments

​Glöm inte bort att följa mig på INSTAGRAM! Där sker uppdateringar live så att säga. Ni hittar mig HÄR eller i sidomenyn! 

Likes

Comments

I oktober varje år har cancerfonden en kampanj som kallas "Rosa Bandet". Syftet med kampanjen är att samla in pengar till att finansiera cancerforskning, sprida kunskap om cancerprevention och bröstcancer samt bedriva påverkansarbete.

I år är det Alicia Vikander som har designat årets band. Bandet pryds av en våg som ska symbolisera kraften att besegra bröstcancer.

"För mig är rosa bandet en symbol för en gemenskap som ger hopp om att det är möjligt att bli frisk. Att köpa det rosa bandet kan kännas som en droppe i havet. Men många små droppar blir tillsammans en kraftfull våg."

- Alicia Vikander

Varje år får 8000 kvinnor diagnosen bröstcancer. Chansen att bli botad från bröstcancer har ökat de senaste årtiondena. I dag överlever drygt 80 procent av dem som drabbas av bröstcancer. Det beror främst på att allt fler fall upptäcks tidigt, och på att behandlings- metoderna blivit bättre. 

Men det finns mycket vi kan göra! Var med och påverka, färga Sverige rosa i oktober!


mer info om kampanjen hittar ni på HÄR.

Likes

Comments

- en musikalisk och dansant resa genom Sammy Davis Jr’s liv -

Hej på er!

Igår var jag med min familj på konserthuset och tittade på Karl Dyall och Rennie Mirro's föreställning From Sammy With Love. Denna föreställning tog publiken tillbaks till 60-talets USA när apartheid fortfarande rådde. Man får följa Sammy Davis Jr från 3 års ålder och sedan genom händelser i hans liv. Livsresan var fylld med inblickar i hur det var att vara svart under denna tiden i USA och hur Sammy blev berömd, föreställningen behandlar extremt viktiga ämnen som utanförskap, framgångar, stjärntillvaro och ensamhet.

Det är helt galet hur människor behandlades och uppsättningen berörde mig extremt mycket! Karl Dyall och Rennie Mirro turas om att dansa, sjunga och berätta i rollen som Sammy. Emellan berättelserna om hans liv flikar dem in med egna historier från sina privata liv och hur de har upplevt och präglats av livet som "svart-vit" som de själva benämner det. Bland många hemskheter berättades det att Sammy varit i armén. Här klagade andra soldater över att de var tvungna att dela rum med en nigger, de tvingade honom att dricka piss, Sammy hamnade på sjukhuset flertalet gånger av sina "kamrater" i armén som sedan krävde ett uppträdande av honom på klubben, han fick sin näsa knäckt och så många vassa blickar och glåpord efter sig att han tappade räkningen. 

Jag kan inte understryka nog hur viktigt detta ämnet är! Jag trodde att vi hade kommit en bit sen 60-talets USA här i Sverige men man blir chockad över hur det fortfarande kan se ut på vissa håll!

Utöver det fantastiska innehållet så är de både Karl Dyall och Rennie Mirro enormt begåvade och fantastiska dansörer, sångare och aktörer. Jag kan verkligen rekommendera att se denna föreställning! Ryser när jag återberättar, så bra var det.


Likes

Comments

Nu är söndag och vi har fått finbesök från Göteborg! Vi firade söndag med en riktig helgfrukost och ska nu vidare till gympahallen. Jag har lyckats dra med mina småkusiner så dem ska få hoppa lite i groparna!

Kram Ebba

Likes

Comments