Header

Mjukglass på Majstre, lek vid bottarvegården, grillning på uteplatsen med syster m familj, pappa och Lotta, firat lilla tös som fyller 6 år på måndag. En helt fantastisk dag och jag är så tacksam för människorna i mitt liv! ❤️ kusin Nellie blev kvar och sover nu i Aimees säng!

Likes

Comments

När jag påbörjade min praktik nere på Hemse vårdcentral så kände jag mig så otroligt vilse. Nästan allt jag gjorde var fullkomligt nytt för mig. Ett helt nytt bemötande av patienter, ett helt nytt datasystem, prover som ska tas med olika rör och där vissa ska centrifugeras och andra ska kylas medans andra bara ska stå, EKG skulle tas, alla dessa plattor som skulle på och inte på vilka ställen som helst utan på specifika utvalda stället och så dessa sladdar som skulle kopplas till. Ja, en mängd andra grejer och jag vet att jag var så trött när jag kom hem efteråt och försökte trassla ut alla intryck och sortera dom så jag kunde få ordning på allt. Praktiken tog slut och en vecka senare var jag anställd som timvikarie där nere. Detta var ännu läskigare, nu var jag inte praktikant längre utan nu hade jag mitt egna ansvar. Började inne på labbet och fick rätt snabbt ändå kontroll på hur saker och ting fungerade och jag kunde bli mer självständig. Sen gick jag en intro på mottagningen och fick lära mig rutinerna där. Jag kan säga såhär, jag gillar att sitta på labbet men jag ÄLSKAR att vara ute på mottagningen. Att få assistera vid op, ta blodtryck, EKG, såroml, hjälpa ssk och doktorerna när dom vill ha prover osv. Jag är verkligen stolt över mig själv som tog steget och slöt på Gotlands hemtjänster, en arbetsplats som var fantastiskt, men med en ledning som bara skyllde problemen på personalen i stället för att se över sina egna brister. Jag vet att vi är många nu som sagt upp oss och som mår så mycket bättre nu. Jag uppskattar alla människor som funnits där för mig, som stöttat mig och gett mig råd. Jag trivs så bra med livet just nu (kanske inte exakt just nu då jag ligger hemma med halsfluss) och jag älskar det jag har. En fantastisk dotter, en underbar sambo, en fin familj och bästa vänner❤️

Likes

Comments

Jag har varit väldigt länge sugen på att ta över en kompis lägenhet när dom köpte hus och nu har dom alltså gjort det. Deras lägenhet är så fin. Stora rum, högt till tak, stora fönstrar, stora balkonger osv. Verkligen super fin. Men, den ligger inte på bottenplan och alltså då ingen gräsmatta och jag måste säg att nu när värmen kommer och vi kan vara ute och spela kubb osv så uppskattar jag den lägenheten vi bor i nu så, vi blir nog kvar här ändå. Vi bor också grannar med förskolan som Aimee börjar på i höst så vore dumt att flytta längre bort.

Denna vecka har flutit på bra. Var ledig torsdag och sen fick jag mer jobb idag. En riktigt bra dag på jobbet med mig och Anna på labbet och Sonja ute, fika och käka lunch på uteplatsen med resten av personalstyrkan. En riktigt bra dag. Hem och hämtade bilen och så hade Joel kommit hem tidigare från jobbet så han följde med och hämtade Aimee i eke. En kopp kaffe och snack innan vi drog hem och hemma väntade Aimees kompis Elina på henne. De har busat och hon åt mat här hos oss.
Nu ligger jag och Aimee i sängen, Joel är iväg. I morgon blir det upp relativt tidigt och sen drar vi på folkrace och sen vidare till Tingstäde där vi spenderar natten. Söndag är de folkrace igen och sen åker Aimee till sin pappa. Sen börjar en ny vecka med jobb, plugg och träning i fokus!

Likes

Comments

Söndag och tös är hemma igen! Kändes extra skönt att få krama om henne idag så det känns som att veckan har gått extremt långsamt eller varit alldeles för lång. Syster och hennes barn kom hit och umgicks ett tag. Vi drog till russparken, spelade fotboll, käkade mat och bara hängde, mysigt och trevligt.

Ny vecka står på lur och den innehåller

Måndag - jobb 7.30-16.30
Tisdag - sjukhuset med Aimee
Onsdag - jobb 7.30-16.30
Torsdag - ledig än så länge
Fredag - ledig dag för mig och Aimee ❤️
Lördag - oplanerat
Söndag - dagen jag blir halv igen

Denna vecka ska jag också börja se över nya kursen- medicin 2. Hade examination i akutsjukvård i fredags och jag fick ett VG i kursen, helt klart nöjd! Taggad på medicin 2 och motiverad till att göra bra ifrån mig. I medicin 1 fick jag MVG och de vill man ju gärna kunna uppnå nu också- så kommer ta denna kurs på fullaste allvar.

Idag började jag med mitt nya träningsschema som Björn fixat, grymt bra upplägg och jobbigt som fan så är taggad på att kunna följa det ordentligt och se förändringarna ske 😍

Likes

Comments

Första dagen på nya jobbet gick helt okej! Har ju haft praktik där fyra veckor men att jobba där "solo" gjorde mig lika trött i huvudet som första dagen jag hade praktik där. Men OJ så roligt det var. Att få ha ansvar själv, att få ta för sig, visa framfötter osv. Fick jobb hela vecka 21 också, Yeah! Längtar till i morgon 😃

Dock så slöt dagen sämre. Kom hem och vi kastade in kycklingen i ugnen och drog i väg på en snabb Pokémon jakt eftersom de skulle ta en timme innan kycklingen blev färdig.
Påväg hem så kör vi på en väg där det finns många åkrar, får möte och ska svänga av lite varpå det är massa skit från åkrarna på vägen så vi bara kanar ner på sidan och med hela höger sidan emot. Så det blev en hel del fina märken 😩 tur var så kunde han vi mötte hjälpa oss upp och på ett smidigt och bra sätt så skadorna kunde minimeras, men SKIT TRÅKIGT ÄNDÅ! ☹️ jaja, shit happends! 😞 får lämna in den för omlackering, igen då...

Bara en snabb update från en trött Elin. Nu, sova!!

  • 519 readers

Likes

Comments

Är det inte helt sjukt att det redan är 1 maj?? Vart tar tiden vägen? Snart är sommaren här och den lär vara över i ett nafs den också. Iaf med tanke på att man ska jobba hela sommaren. Inte för att det gör mig något eftersom det är på ett ställe som jag tycker det är roligt och intressant att vara på.

Igår kom Aimee till oss igen så Valborg firade vi ute i Vasstäde med Kickan och hennes familj + Susanne och hennes familj. Grillat käk och se på eld och sen åkte vi hem. Droppade Joel vid Ica då han skulle fortsätta festa en stund. Jag och Aimee åkte hem och kröp ner i sängen och vi somnade väldigt fort båda två. Idag tog vi lite sovmorgon till ca 09, sen upp och käka frukost för att sedan bege oss till Tomtbod för korvgrillning och fira farfar som skulle fyllt år idag så vi kastade blommor i vattnet. En trevlig stund med släkten.

Vidare till Eke för att dricka kaffe hos Aimees farmor och farfar och sen drog vi hem och bara har tagit det lugnt. Joel drog iväg till några kompisar medans vi dansade till Just Dance här hemma. Aimee badade, vi käkade mat från Redners och sen kröp Aimee i säng och somnade snabbt. Jag har pluggat en stund och fortsätter med det i morgon. Veckans planer är inte så speciell.

Tisdag - Koutsläpp i Vasstäde och Aimee åker på dagis mellan 10-15. Jag ska träna och plugga.
Onsdag - Aimee dagis och jag pluggar.
Torsdag - Aimee dagis och jag pluggar.
Fredag - Aimee och jag lediga..
Lördag - Oplanerat, ev bio med Aimee
Söndag - Aimee åker till pappa.

Förhoppningsvis ringer dom från nya jobbet i veckan och vill att jag kommer in och jobbar! HOPPAS!

Likes

Comments