View tracker


Ingredienser:

​1 libabröd

Violife's cheddarost

3 små champinjoner

1/2 liten rödlök

2 marinerade vitlöksklyftor

1/3 burk passerade tomater


Sätt ugnen på 200grader. Lägg upp ett libabröd på en plåt och häll på lagom mängd passerade tomater. Riv därefter den mängd ost du vill ha och strö ut den över tomatsåsen. Pressa sedan ner osten lite, med hjälp av en gaffel, i tomaten. Detta hjälper den att smälta bättre. Skiva vitlöken, löken och champinjonerna och lägg ovanpå osten. 

In i ugnen i 7-10 minuter. Ta sedan ut den och strö över lite oregano. 

Voilá! 

Detta är något som vi ofta gör hemma, då det är så snabbt och smidigt. Dessutom riktigt gott! 


Michelle x Richard

#vegan

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker


Ingredienser:

1 röd paprika

1/3 blomkålshuvud

1 burk bambuskott

1 burk majs

1/2 Lök

1 förp. kikärtor

1 förp. kokosgrädde

Salt

Gurkmeja

Curry

Vitlökskrydda

Paprikakrydda

Chilikrydda

1 Grönsaksbuljong

Ris


Börja med att steka alla grönsaker, paprika, blomkål, lök, bambuskott och majs, i olja. Kokosolja är att föredra. När grönsakerna börjat mjukna, krydda då med valfri mängd av ovanstående kryddor. För oss är huvudkryddorna curry och chili. Häll sedan i kokosgrädde och lägg i en grönsaksbuljongtärning. När allt kokat ihop, och kryddningen känns perfekt, då lägger du i kikärtorna. Om du använder dig av torra kikärtor, glöm då inte att koka dem först, enligt anvisningar. Låt allting koka i stekpannan i ungefär 5 minuter.


När det kommer till riset så använder vi oss av Uncle Ben's basmatiris och det kokas enligt förpackningens anvisningar.


Ha en fin vecka! 


Michelle x Richard

#vegan


Likes

Comments

View tracker


Ingredienser:

Bulgur

Champinjoner

Avokado

Tofu

Spenat

Stora vita bönor

Röd lök

1 grönsaksbuljongtärning

3 msk vatten

Salt

Peppar


Koka önskad mängd bulgur, enligt anvisningarna på förpackningen. Stek champinjoner, tofu, rödlök, spenat och stora vita bönor, i ca 5 minuter. Häll sedan i vattnet och lägg i grönsaksbuljongen, krydda med salt och peppar. Låt stekas tills dess att vattnet mer eller mindre kokat bort och allt tagit smak av kryddorna.

Servera och toppa med skivad avokado!


Allt som allt tar detta ungefär 10 minuter att göra! Den finaste av snabbmat!


Richard x Michelle

#vegan


Likes

Comments


Ingredienser:

1 förp. anamma filéer

6 stora potatisar

Vitlökspulver

Lökpulver

Chilipulver

American BBQ spice

Paprika

Paprika smoked

Salt

Peppar

Ströbröd

Veganskt smör

Rapsolja


Hasselbackspotatisen:

Skär potatisen i tunna skivor, men inte helt igenom, så att potatisen fortfarande håller ihop. Lägg dem på en plåt, med den skårade sidan uppåt och pensla med olja. Ställ sedan in potatisen i ugnen, 220 grader i ca 20-25 minuter. Efter detta tar du ut potatisen och penslar den med smör, rullar dem i ströbröd och strör över lite salt och peppar. Man kan eventuellt ha riven ost på också, för en lite fylligare smak. Sedan stoppar du in dem i ugnen igen och har inne dem i ytterligare 20 minuter. Därefter bör potatisen vara mjuk och redo att servera, annars är det bara att ha inne dem några minuter extra!

Anamma filéerna:

Häll i rikligt med rapsolja stekpannan. När oljan hettats upp lägger du i filéerna och sänker värmen till medelvärme. Krydda med vitlökspulver, lökpulver, chilipulver, paprikapulver, smaked paprikapulver och american BBQ spice. Se till att det hela tiden är rikligt med olja i stekpannan, När du stekt filéerna några minuter så kan du höja värmen igen, för att få en finare stekyta. När du sedan känner dig nöjd med stekytan, då är de klara!


Michelle x Richard

#vegan


Likes

Comments


Ingredienser:

​(4 portioner)

​400g stora vita bönor

400g kidneybönor

250g färsk broccoli

4 champinjoner

1/2 röd paprika

1 rödlök

1/2 dl vatten

1 grönsaksbuljongtärning

3 paket samyang ramen spicy nudlar

Peppar

Salt

(tips: använd gärna en stor stekpanna)


Börja med att steka broccoli, champinjoner, paprika och rödlök, tillsammans med salt och peppar. När du stekt detta i ca 5 minuter, häll då i vattnet och lägg ner en grönsaksbuljongtärning. Därefter lägger du i bönorna och låter allt stekas tillsammans i ca 5 minuter. Salta och peppra efter smak.


Nudlarna kokar du efter paketets instruktioner. När de är färdigkokta så häller du av vattnet och blandar sedan ner de medföljande kryddpåsarna. Häll sedan ner alla nudlar i stekpannan och blanda ihop dem med de wokade grönsakerna. 


Snabbt och smidigt!


Michelle x Richard

#vegan




Likes

Comments


Ingredienser:

1 hel paprika

5 körsbärstomater

2/3 burk passerade tomater

1 dl planti's creamy cooking

3 dl vatten

1 grönsaksbuljongtärning

1 msk basilika

1 msk olivolja

Valfri mängd vitlökskrydda, chilikrydda och paprikakrydda


Tärna paprikan och körsbärstomaterna. Stek sedan dessa i botten av en kastrull, med lite olivolja. Krydda med vitlökspulver, chilikrydda och paprikakrydda. När paprikan och tomaterna börjat mjukna, häll då i passerade tomater, creamy cooking och vatten. Lägg sedan i grönsaksbuljongtärningen och basilikan.

Låt allting koka ihop, under omrörning, i ungefär 10 minuter.

Färdigt att servera!


Michelle x Richard

#vegan



Likes

Comments


Ingredienser:

1 hel färsk broccoli

ca 6 kuber fryst spenat

1 grönsaksbuljongtärning 

1 rödlök

0,5-1 dl planti's creamy cooking

ca 1 krm salt, peppar och vitlökspulver



Koka broccoli, spenat och rödlök tillsammans med salt och peppar tills allt blivit mjuk. 

Häll sedan av allt vatten bortsett från ungefär 1/2 dl. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och häll i matlagningsgrädden, hur mycket du använder beror på hur tjock soppa du vill ha. Släng sedan i buljongen, vitlökspulvret och eventuellt mer salt och peppar. Sjud på låg värme under uppsikt, tills dess att buljongtärningen luckrats upp. 

Sedan är det bara ta fram stavmixern och mixa till önskad konsistens!


Michelle x Richard

#vegan 



Likes

Comments


Pizzadeg:

4 dl mjöl

2 dl vatten

1/2 msk olivolja

1/2 påse med torrjäst

1 tsk salt

Låt degen jäsa i ca. 30 minuter.


Topping:

​Violife's pizza ost

Violife's smoked flavor ost

Passerade tomater

Champinjoner

Röd Paprika

Oregano


Grädda pizzan i ca. 15 minuter i ugnen på 220 grader. 


Michelle x Richard

#vegan


Likes

Comments


Calzone med vegansk kebab.

​Ingredienser pizzadeg (2 inbakade pizzor):

​4 dl mjöl

2 dl vatten

1/2 msk olivolja

1/2 påse med torrjäst

1 tsk salt


Ingredienser fyllning:

​Astrid & Apornas julskinka (används som kebab)

Veganost

Passerade tomater

Oregano

Champinjoner

Spiskummin

Gurkmeja

Svartpeppar

Vitlökspulver

Paprikakrydda

Chilipulver


Pizzadeg:

Häll ner mjöl i en lagom stor bunke, blanda ner salt och jäst. Därefter häller du i olivolja och sedan lite vatten i taget, samtidigt som du knådar med händerna. När du fått till en jämn och fin boll med deg, täck då bunken med en bakduk och låt degen jäsa i kylskåpet i 30 minuter.

När degen jäst färdigt så delar du den i två lika delar. Kavla därefter ut degarna till två runda pizzor. 

Fyllning:

Hyvla den rumpfria julskinkan med en osthyvel, rätt ner i stekpannan tillsammans med en skvätt olja. Stek på hög värme, rör om ofta så att det inte bränner fast. Häll på önskad mängd av spiskummin, gurkmeja, svartpeppar, vitlökspulver, paprikakrydda och chilipulver, detta kommer att motsvara kebabkrydda. När du fått till rätt kryddning och yta på kebaben så stoppar du ner skivade champinjoner i stekpannan och låter allt stekas tillsammans i några minuter. 

Täck pizzadegen med passerade tomater. På detta lägger du sedan veganosten. Tryck gärna ner osten med en gaffel. så att den blandar ihop sig med tomaterna, då smälter den bättre i ugnen! När du lagt på önskad mängd ost så lägger du på kebab och champinjoner. Vik upp pizzans kanter, så att den sluts som en burrito ungefär, sedan naggar du dem lite så att de inte öppnar sig när den bakas. Pensla gärna utsidan med lite olja och strö på lite oregano. Sedan in i ugnen i ca. 15 minuter på 220 grader. 

Enjoy!


Michelle x Richard

#vegan


Likes

Comments


Ingredienser soppa:

1 hel paprika

5 körsbärstomater

2/3 burk passerade tomater

3-4 dl vatten

1 grönsaksbuljong

1 msk basilika

1 msk olivolja

Valfri mängd vitlökskrydda, chilikrydda och paprikakrydda


Ingredienser vitlöksbröd:

Baguetter

Olivolja

Veganskt smör

1 vitlök

Örtsalt

Vitlökspulver


Soppan:

Tärna paprikan och körsbärstomaterna till valfri storlek. Stek detta tillsammans med olivolja, vitlökskrydda, chilikrydda och paprikakrydda, i botten av kastrullen.

När paprikan börjat bli mjuk, häll då över den passerade tomaten och 3-4 dl vatten. Lägg i 1 grönsaksbuljongtärning och ungefär en matsked hackad basilika. Låt koka på medelhög värme i 10 minuter.

Vill man ha en lite tjockare soppa så kan man ta lika delar vatten och matlagningsgrädde, istället för enbart vatten.


Brödet:

Skär baguetten diagonalt utan att den faller isär. Fyll skårorna med en blandning av olivolja, smör, vitlök, örtsalt och en gnutta vitlökspulver. (Färska örter är att föredra, men burkkryddor funkar bra det med). Pensla sedan lite olja ovanpå bröden, för att få en krispig yta.

In i ugnen i ca 10 min på 200 grader.


Snabbt och lättlagat!


Michelle x Richard

#vegan




Likes

Comments