Header
View tracker

Annat fint, Tankar om sånt där viktigt, Allmänt

En gång hade jag en vän...

Som var absolut den bästa vännen jag hade.
Som alltid fick mig att se det fina i allt och inget.
Som brydde sig så otroligt mycket om mig och ibland glömde bort sig själv.

Den här vännen var jag vän med i 8/9an i högstadiet och helt ärligt talat så vet jag inte om jag hade orkat med allt som hände under de åren utan henne vid min sida. Hur många gånger jag än fall ihop, vare sig det var i skolan, hemma, på träning, på en promenad eller i huvudet så fanns hon alltid där. Hon var verkligen helt fantastisk.

Det går inte räkna upp hur många gånger som hon gjorde min vardag tusen gånger lättare, med olika skumma sms, knasiga och lärorika brev, träningspass, roliga och betydelsefulla pratstunder för det hände för många gånger för jag ska komma ihåg. Något som jag är så extremt tacksam för.

Jag minns så tydligt våra gröt och bröd middagar, kan nog vara de bästa middagarna som jag kommer att få uppleva. Hur vi med hungriga magar gick så fort vi bara kunde till antingen coop forum vid bromma blocks eller coop nära vid mig för att köpa gröt och en baguette. Låter så löjligt i era öron kanske men NEJ detta var faktiskt en av de stunderna i mitt liv där jag mådde som bäst. Jag är så otroligt tacksam för alla de gånger som hon gjorde mitt liv bättre.

Men dum som jag var släppte jag henne, idiotiskt gjort av mig tappade jag medvetet kontakten med henne och gjorde det på ett sånt fult sätt. Varför? Har ingen jävla aning, antagligen för att jag gick i ettan på gymnasiet och började få nya vänner och trodde att allt skulle bli annorlunda. Men allra mest för att jag var rädd för att inte duga till. Och ja, jag menar verkligen det.

För denna tjej, denna vän, hon var mer än allt det fina på jorden. Hon var ljuset i alla mörka rum. Hon var den mest fantastiska vän jag någonsin kommer ha turen att ha haft...

Och jag saknar henne så otroligt mycket att det gör ont💔
Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Tankar om sånt där viktigt, Allmänt, Annat fint

Hur gör man det här ens? Hur glömmer man bort en person som har spelat en sån himla stor roll i ens liv i mer än ett år... Hur i hela världen slutar man gråta och går vidare?

Allt jag ville var att det skulle bli bra mellan oss men så blev det inte. Du fick mig och falla dit om och om igen, visst, du berättade hur du kände men dina ord beskrev något annat. Jag ville bara att det skulle sluta med att dina känslor väcktes till liv och att du tillslut någon dag skulle säga hur mycket jag betydde för dig. Men så blev det inte och lämnad på botten av ett hav är jag nu.

Allt känns så otroligt meningslöst, som att ingenting egentligen betyder något längre och att hur mycket än mina nära pratar om att det kommer bli bra så tror jag inte på det. För du är allt jag någonsin vill ha just nu.

Det värsta av allt är kanske inte att vi inte ses, utan att du nu har friheten och träffa andra. Och tro mig, det kommer du göra. Så fort du får chansen så kommer du träffa henne och minnet av mig är som raderat. Det är i alla fall så det känns nu och det är Det som är jobbigt. Att veta att du inte alls tar det här lika hårt som jag, för nej du gör du inte, det är ju Du som inte vill ha mig.

Jag vet att vi aldrig blev tillsammans och aldrig sa orden "jag älskar dig" till varandra men det handlar inte om det. Allt det handlar om är att jag just nu låter dig gå iväg från mitt liv och det gör så JÄVLA ont. Jag vet inte om jag vill göra det här något mer. Inte utan dig.

En sak jag dock vet är att jag inte vill ha någon annan och just nu kommer jag stänga alla andra ute för det går inte att tänka på någon annan än dig. Det kanske går över om jag har tur men jag vet inte. Jag vet inte om jag vill något alls.

Jag vill mest av allt vakna upp ur denna mardröm i dina armar mitt i natten, höra dig snarka och sen somna om. För jag tycker om dig så otroligt mycket och jag vill inte leva mitt liv just nu utan dig i det.

För jag tycker om dig så i helvetet mycket.

Likes

Comments

View tracker

Allmänt, Annat fint, Tankar om sånt där viktigt

Hej på er fina!
Jag vill att ni nu tar 5-10 min och frågar er själva, "vad är lycka för mig?"
Vad är det som får dig att orka med livet när det är som tyngst och jobbigast? Vad är det som får dig att skratta trots att tårarna är på väg nedför kinderna?
Vad är det som gör dig lycklig?

För mig är lycka när...

... jag vet att mina nära och kära mår bra. De betyder så oerhört mycket för mig och jag skulle kunna göra allt för att få dem att må bra. ✨

... jag får gå ut och springa, visserligen så är träningen generellt lycka för mig men det är något magiskt med själva löpningen. Mer om det i ett annat inlägg. ✨

... jag får träna mina barn (jobbar som ungdomslöpare). Detta jobb är ett drömjobb och all den energi och glädje man får av barnen är obeskrivligt vacker. Åh de är så bra. ✨

... jag och min syster sitter och skrattar med varandra. Vi har länge haft en svår relation men nu är den bäst och att kunna sitta ned, skratta och prata med henne är ren lycka. ✨

... det äntligen är höst och vinter. Åh vad jag tycker om alla höstens färger, regn och ruskiga länder. Vinterns snö och julafton är svårt och slå. ✨

... Coldplays låtar sätts igång i vår högtalare när hela familjen äter middag tillsammans på helgerna. ✨(Bilderna är tagna från google)
Kom ihåg att lycka och glädje är något du själv måste jobba med. Det är viktigt att prioritera dessa två ord i ditt liv och göra val i ditt liv som gör dig glad. Ibland är det så lätt att falla dit för vad alla andra säger och göra som de vill men det betyder inte att du kommer finna glädje i de valen. Lyssna på dig själv och se till att du är lycklig, så kan du senare sprida denna glädje till andra 🌸

Kram på er fina!

Likes

Comments

Tankar om sånt där viktigt, Annat fint, Allmänt

Hej på er fina!

När ni hör ordet tillräcklig, vad får ni upp för första tanke i huvudet av det? Klura lite på det.

För mig är det ett slags mål i mitt liv, ett negativt mål som kommer att medfölja massa onödiga konsekvenser och tankar. Min första tanke kring ordet efter är nämligen "något jag måste vara för alla". Jag vill vara den som är tillräcklig för alla andra.

Och då när ni har läst min tolkning av det så kanske det inte alls stämmer in på er och det tycker jag är fantastiskt bra såklart men då kanske ni inte bör fortsätta läsa detta inlägg. För detta inlägg är tillägnat de personerna som lever där ute med ett extremt och förjävligt prestationskrav på sig själva, ett krav som säger att de måste vara tillräckliga och duga för alla där ute. Det här inlägget är för de som strävar efter ett mål som är omöjligt men så oerhört betydelsefullt för dess liv.

Jag själv har alltid underskattat mig själv, oavsett om det var relaterat med skolan, träningen, tävlingar och hemma i familjen. Jag har alltid velat vara hon som är omtyckt av lärarna för att hon jobbar på bra, som är omtyckt av sinna vänner för att hon alltid försöker vara så vänlig som det bara går mot dem och som är älskad av sina föräldrar för att hon inte är den typiska tonårsungen som gör livet mer eller mindre kaotiskt för sig själv och andra. Och i och med de här "målen" och "önskningarna" så har det lett till att jag har uteslutit saker som jag har velat säga och göra endast på grund av alla andras förväntningar på mig.

Det finns däremot en sak som jag har kunnat flytt till när kraven blir för tuffa och det är löpningen, den har alltid hjälpt mig att få en egen tid för mig själv och kunnat presterat efter vad jag själv är duglig till och vill. Men så fort löprundan är slut så står jag där på infarten till vårt hus och tänker konstant på vad jag kan göra härnäst för att vara en bättre vän, en bättre dotter och en bättre person på sociala medier. Låter kanske inte så farligt men om jag ska vara fullt ärlig nu så är det extremt jobbigt.

Jag vill inte få den klumpen i magen varje dag för att jag inte känner mig tillräcklig. Och Du ska inte heller behöva gå runt där med en stickande känsla på kroppen och en huvudvärk som endas består av längtan efter att räcka till för alla andra. Ingen ska det.

För vet ni vad? Detta kravet, detta målet är omöjligt att uppnå. Alla på jorden kommer inte att älska dig, tycka om dig eller se det bästa från dig. Det är en ren mardröm att föreställa sig men det går inte att anpassa sig efter alla andras behov. Det du ska göra och det jag ska göra är att anpassa oss efter hur vårt liv ser ut och efter vad våra motton med våra liv är. Det är vad vi ska fokusera på, sedan så självklart ska man vara trevlig och godhjärtad men att spilla tid på personer som ändå inte bryr sig är en helt annan sak. För de kommer aldrig att se den fantastiska sidan hos dig, hur mycket du än försöker visa den.

Men återigen så är ju detta krav på mig själv så förjävligt, det är så svårt att kasta bort det i sjön. För det är så jag har byggt upp mitt liv de senaste åren och det är ju så vi blir lärda. Vi blir uppvuxna med att höra våra föräldrar skryta om oss barn med de andra mammorna och papporna, vi ser våra klasskompisar bli favoriserade ut av våra lärare och vi blir bort prioriterade av våra vänner när de har hittat några som är populärare att vara med. Åh det är ju så uppenbart att vi i slutändan faller in i det mönstret som säger att vi måste vara tillräckliga för alla andra. Men jag avskyr det så mycket.

Jag vill inte ha detta som ett mål i mitt liv, jag vill känna friheten att kunna göra precis som jag vill utan att behöva tänka på vad andra skulle tycka om det. Men jag vet inte hur jag ska komma dit. Jag är fast besluten om att det går men hur?

Hur kan vi tillsammans hjälpa varandra från detta avskyvärda mål?

Likes

Comments

Lopp 2016, Löpning, Tävling

Hej på er fina!

Igår sprang jag tjurruset i Flottsbro, det var trejde året på raken nu och jag måste säga att jag blev lite besviken på årets bana. Banan bestod tills mestadels endast av backar, vi sprang vid flottsbros skidanläggning så det kanske var uppenbart att det skulle vara backar. Men efter ett avklarat lidingölopp på 30 km och bara backar helgen där innan så var det inte backarna som jag såg mest fram emot på tjurruset, det var ju leran som jag ville komma åt!

Men efter cirka 7 - 9 km så kom både iskallt vatten och gyttjebad, så visst fanns det och väl där fick jag mig en rejäl omgång då jag höll på att drunkna i leran. Men det skulle ha varit mer gyttjebad och partier där man blev lite smutsigare. Så 2017 hoppas jag på att de går tilbaka till en sådan uppbyggnad som de har haft på de tidigare loppen!

Sprang ni? Eller springer ni nästa år? Jag tycker personligen att detta lopp är en rejäl utmaning hur vältränad man än är för när vattnet och leran kommer så får psyket jobba! Glöm inte att kolla in deras nya lopp nattruset tills nästa år!

Ha det så bra idag! 

Likes

Comments

Allmänt, Annat fint, Tankar om sånt där viktigt

Hej på er fina!

Alltså jag kan knappt förstå vad som hände denna kväll... Från att ha typ absolut inget planerat mer än skolan och ett besök på Barkaby outlet med Magnus så slutade det med att jag hamnade i en kö till justin Biebers konsert! En riktigt spontanare med två superhärliga mäniskor men åh så galet värt det. Fötterna värker fortfarande och huvdet snurrar pga allt ljud och alla skrik. MEN SÅ GALET VÄRT DET!

Vi skrek och sjung för fulla muggar och det var så kul att få se min se sin älskade Justin och hur lycklig hon var. Själv fastnade jag för honom igen och tänker somna in med hans låtar i öronen. Wow säger jag bara, det är svårt att ta in ett sånt här stort intryck. Tror en sömn rättar till hjärnan och tankarna ändå, så med det säger jag godnatt och så hörs vi imorgon ☺️


Likes

Comments

Allmänt, Annat fint

God morgon på er fina!

Det är så mycket som händer i mitt liv just nu men det är så kul, massa träffar med vänner, träningar, lopp, kurser och utbildningar. Jag är så otroligt taggad på livet just nu och jag hoppas ni är det med. Sedan så har bloggandet försvunnit lite på vägen men så blir det ibland...

Idag har jag inte så mycket planerat förutom skolan, ett möte med vår studievägledare och så ska jag försöka hinna träna och åka till Barkarby outlet för att kolla på ett par skor. Inte så intressant dag kanske men det är vardag och då blir det inte så mycket mer än det här.

Hur som helst så tänkte jag på en sak nu när jag tog mig till skolan, cyklandes i spöregn utan frukost i magen och sönderstressad, att jag har så svårt att vara negativ just nu. Låter som en dröm för många kanske och det är det ju. Jag vet inte vad som har hänt men något i mitt huvud har ställt in sig på att allt löser sig i slutändan och vad är meningen att sitta och noja över saker i onödan. Livet kommer alltid spela en ett spratt så varför inte bara se spratten som roliga överraskningar. För det finns alldeles för lite tid för att vara negativ. Detta må låta flum för den negativa men jag måste säga att livet blir tusen gånger lättare och roligare att leva om man inte oroar sig och stressar i onödan.

Såg detta citat idag och ja vad det stämmer!

Likes

Comments

Allmänt, Tankar om sånt där viktigt


God morgon på er fina!

I skrivandets stund sitter jag på en Guide och turism lektion. Vi började klockan åtta och jag har varken hunnit äta frukost eller väckt hjärnan (inte bra) men det får vara så nu. Slutar någonstans runt 15:00 idag och innan dess så ska jag ha avverkat denna lektion, Humhum, lunch, en redovisning i religion och en lektion i naturkunskap. Är verkligen inte peppad på det här, hur glad jag egentligen är så känner jag mig bara stressad nu och det tynger ned hela dagen. Däremot så jobbar jag ikväll, är ungdomstränare i löpning och det är riktigt kul! Sedan så måste jag ta mig ut till Lidingövallen för att hämta nummerlappen till morgondagens lopp (TAGGA) och ett startkit (om det har sånt), så det är bara att bita ihop och se till att dagens skola går riktigt fort så att jag kan göra det som faktiskt är kul!

Detta inlägg var nog inte det mest givande men tänkte börja dela med mig om min dag för er så att denna blogg blir ännu mer personlig än vad den redan är!

Ha en fin fredag, kram!

Likes

Comments

Löpning, Tankar om sånt där viktigt, TRÄNINGSTIPS, Lopp 2016, Tävling

Hej på er fina!

Vila, kolhydrater, vila, kolhydrater och vila är de viktigaste delarna att förbereda sig med inför ett lopp. Kolhydraterna behöver vi för att ladda på med energi inför loppet för väll där kommer vi att tappa garanterat mycket på vägen. Vilan är viktigt för att kroppen inte ska brännas ut under loppen och för att det blir tusen gånger roligare att springa loppet om du har förbjudit dig själv att springa dagarna innan, jag lovar dig det!

Sedan är det viktigt att man förbereder sig mentalt och mitt svar på den biten har alltid varit, gör inget annorlunda än vad du brukar göra. Det vill säga, anpassa inte veckan för loppets skull. Men detta gällde och gäller när jag sprang och springer distanser under 20 km. Varför jag gillade att göra så berodde mycket på att min nervositet blev så brutal om jag gick runt och övertänkte allt som kunde hända på loppet, allt från starten till resultatet. Så jag släppte på tankarna och tog det spontant, vilket även det gav fina resultat!

Men om man nu ändå känner att det kan vara jobbigt dagarna innan loppet eller timmarna innan så ta del av dessa tips (jag är ingen expert men ge dem en chans)

Gör i ordning en lista på spotify med alla dina favoritlåtar, försök placera in dem där du tror att du behöver dem under loppets gång, exempelvis någon riktigt glad/betydelsefull låt i målgången.

Kolla upp hur du tar dig till loppet i god tid så slipper du stressa med det dagen innan eller under själva lopp dagen.

Köp inte nya löparskor och byt inte träningskläder bara för att de nyare känns fräschare, behåll de slitna och gamla på. Du springer bäst i det du trivs i.

Kolla inte upp banan (undantag för de som vill ha personbästa och så). Ta istället mot loppets unika bana när du väl springer, räkna inte kilometerskyltar för den delen heller. Banan ska ju bli en överraskning!

Önska andra lycka till på sociala medier eller på själva tävlingsdagen, jag tror starkt på att ren glädje är delad glädje. Alla som ska springa behöver pepp och en klapp på axeln, varför inte vara den som kan ge dem det?

Fixa en hejarklack, fråga familj, vänner, pojk/flickvänner och så vidare om det vill komma och kolla. Men se till att fråga i god tid så att de inte har något annat planerat den dagen.

Hoppas lite hjälpte! Kram på er!

Likes

Comments

Allmänt, Löpning, Lopp 2016

God morgon på er fina!

Det är inte många dagar kvar nu tills jag står på starlinjen och förhoppningsvis även på mållinjen till Lidingöloppet 30 km. Jag är SÅ nervös, dels för att jag inte har laddat upp för det här på något sätt mer än att jag har vilat från löpningen ett långt tag nu. Men jag tror till hundra på att allt löser sig i slutändan och hur svårt ska det vara? 30 km och bara massa backar... Nej vet ni vad, jag kommer klara det här, upp för alla backar ska jag precis som min gamla tränare lärde mig. Jag ska se backarna som alla de motgångar jag har haft nu de senaste åren och de har jag ju kämpat mig upp för så varför inte bevisa mig själv ännu en gång att jag kan ta mig upp för allt hur jobbigt det än är.

Men nog om det just nu, mer om inför lopp kommer i eftermiddag och imorgon, så håll utkik! Nu ska jag hur som helst sätta på mig skorna och ta mig till skolan för ett möte med Syv och sen är det studiedag som gäller för alla i skolan men för min del betyder det grovt plugg till redovisningen imorgon!

Ha det så bra så länge!

Likes

Comments