Header
View tracker

Tankar om sånt där viktigt, Annat fint, Allmänt

1. Vad heter du?
Hanna jonsson

2. Hur gammal är du?
18 år

3. Var bor du?
Stockholm

4. Hur ser din familj ut?
Har en mamma och en pappa, de är inte skilda och så har jag en yngre syster på 16 år.

5. Vad har du för mobil?
Jag fick nyligen en iphone 6s rosé guld

6. Om du vann en miljon, vad skulle du göra?
Efter skolans film om hur drabbade flyktingar är och hur tålmodiga samt tappra de är så skulle jag skänka pengarna till exempelvis rädda barnen osv. En liten del kan vara smart att spara själv också för framtida bruk.

7. Vad gillar du mest/minst med dig själv?
Att jag är målinriktad och fast besluten med att jag kommer att lyckas med det jag vill. Även att jag har ett stort intresse för träning eftersom det är så otroligt roligt. Det jag gillar lite mindre med mig själv är att jag är extremt bra på att komma för sent...

8. Nämn tre personer du kan lita på:
Alla mina nära vänner kan jag lita på.

9. Vad är det värsta du vet?
Lögnare, att vara sjuk och falska människor.

10. Drömmar i livet?
Jag har alltid velat bli idrottslärare och mellanstadielärare så det är en stor dröm att uppfylla, vilket jag kommer. Sedan så vore att få hålla föreläsningar något också, tycker om att kunna sprida mina erfarenheter och tankar om sådant som är viktigt för mig. Vinna på lotto är ju alltid något också.

11. Nämn tre favoriter i garderoben:
Träningssbyxorna från lulemon, sport bh från nike och mina mops + regnbågar pyjamasbyxor.

12. Beroende av något?
Träning, haha, träningskläder, var beroende av nässpray men jag är fri sedan 1 månad tillbaka, wiee, mat, risgrynsgröt m.m

13. Piercingar/tatueringar?
Nej, har örhängen men ja det är det.

14. Vad vill du ha just nu?
Åka härifrån...

15. Tränar du?
Ja såklart, 4-5 gånger i veckan, löpning en gång och resterande gånger är jag på gymmet. Älskar träning.

16. När går du och lägger dig?
Tidigast 23:00
Senast 02:30

17. Nämn tre saker/personer du saknar:
Alla mina vänner när jag inte är med dem, min gamla svenska och spanska lärare och min dagisfröken Mona

18. Roligaste kompisen?
Har bara roliga vänner 😉

19. Vad är du rädd för?
Hat, svek, att lita på någon, träningsskador, mörker, spindlar osv.

20. Vad ser du fram mest emot just nu?
Att åka härifrån 😉
Julafton och middagen + sleepover med en nära vän ikväll

Likes

Comments

Tankar om sånt där viktigt, Annat fint, Allmänt

God dag på er fina!

Är det inte så coolt att vår kropp fungerar som den gör? Den gör så att vi kan gå och handla, laga god mat, tänka ut något riktigt roligt, bota oss när vi blir sjuka, orka bära en skivstång med vikter på samtidigt som vi gör ett utfallssteg och kanske det viktigaste av allt, den hjälper oss att leva.

Jag tycker verkligen att kroppen är oerhört inspirerande och därför tänker jag ägna detta inlägg till min kropp. För min kropp är mitt tempel och det måste jag vara noggrann med, jag får inte behandla den illa för då kommer jag få ont tillbaka. Jag vill behandla den precis lika bra som den har gjort med mig och det kommer jag fortsätta att göra. Äta god mat, äta nyttig mat, äta onyttig mat, träna, vila, vara försiktig om och lyssna på den. Fortsätter jag med det så kommer min kropp och jag för evigt samarbeta och vara vänner, något som är oerhört viktigt.

Jag har inte alltid varit vän med min kropp och det har sina spår men det enda jag tänker på nu är hur pass mycket bättre jag har blivit på att prioritera den och lyssna på den. För det är så förbaskat viktigt eftersom jag ska leva med den livet ut, jag behöver den precis som den behöver mig.

Tack för att jag har dig kroppen, tack för allt jag får av dig och tack för att du inte ger upp på mig.

Visst vore det coolt om alla kunde tänka så här? Det går, tro mig men det är upp till var och en och det är upp till alla där ute att sprida glädje och motivation.

💖💓💖

Likes

Comments

Annat fint, Allmänt, Tankar om sånt där viktigt

Hej hej på er fina!

Mitt i allt det tråkiga sjuk-liggandet så har jag tagit mig ann och börjat titta på en serie, jag är kanske en av världens sämsta serie tittarna på vår planet då jag aldrig orkar med dem. Men nu hörni, nu var det något som hände.

Jag har börjat titta på den norska serien SKAM och på en och halv dag har jag redan sett klart 2 säsonger, den är så otroligt bra. Den handlar om gymnasielever och hur deras liv ser ut osv i Norge, låter kanske inte lockande men tro mig, man blir besatt av den oavsett vad. Så hörni, ge denna serie en chans och lär er norska när ni ändå håller på, grymt bra säger jag bara!

Jag har inte mycket mer att säga mer än att imorgon så står jag med all förmodan på fötter igen och det ser jag fram emot, ta hand om er.

✨✨✨

Likes

Comments

TRÄNINGSTIPS, Återhämta dig eller skada dig, Annat fint

Godkväll på er fina!

Halsen börjar kännas bättre men vila är det enda jag kan göra just nu, som den träningsmänniskan jag är så är detta en otroligt jobbig kamp mellan kroppen och hjärnan, haha. Dock berömmer jag mig själv för att faktiskt vila till 130 procent och inte pyssla med andra saker. Ni som läser min blogg och som är intresserade av träning vet nog redan om att man ska vila när man är sjuk men kan vara bra att få en påminnelse om det ibland, det är så lätt att falla in i den onda spiralen. Vara sjuk, träna, bli ännu sämre osv.

Stay away from training 👊🏽

Hur som helst, var inne på nike i mall of scandinavia i Söndags och fick med mig kläder hem, bland annat träningskläder (för vad annars haha?). Så blev en superbra sport bh, tights och ett linne med öppen rygg! Måste verkligen tipsa som nike butiken i MOS, de är så grymt hjälpsamma de som jobbar där, gå dit.

🔝🔝🔝

Likes

Comments

Tankar om sånt där viktigt, Annat fint, Allmänt

Hej på er!

Nedbäddad i min fluffiga och stora säng ligger jag, med en kopp varm honung i ena handen och med mobilen i den andra. Precis så här har jag legat under hela dagen, besökt toan en gång men that's it. Har i tankarna på hur sugen jag är att sätta på mig träningskläderna och sticka ut på en löp runda eller in på gymmet och svettas men nej, jag har ont i halsen så det går tyvärr inte. Help. Men det blir nog bättre snart, för allt blir bättre. Precis som mitt liv just nu, jag har äntligen insett att jag är värd guld och att ingen människa ska få ändra dessa tankar, någonsin igen. Wihoo, det känns GRYMT bra!

Hur känner ni er idag?

Tänkte ta tag i bloggen igen för jag är så otroligt peppad på att stärka mig själv via träning och allt annat fint man kan tänka och det vill jag dela med mig av. Så okej, jag vet att jag har skrivit detta hundra gånger förut men nu är jag 178 procent motiverad på det här. Nu kör vi!
👊🏾👊🏽👊🏼

Likes

Comments

Annat fint, Tankar om sånt där viktigt, Allmänt

En gång hade jag en vän...

Som var absolut den bästa vännen jag hade.
Som alltid fick mig att se det fina i allt och inget.
Som brydde sig så otroligt mycket om mig och ibland glömde bort sig själv.

Den här vännen var jag vän med i 8/9an i högstadiet och helt ärligt talat så vet jag inte om jag hade orkat med allt som hände under de åren utan henne vid min sida. Hur många gånger jag än fall ihop, vare sig det var i skolan, hemma, på träning, på en promenad eller i huvudet så fanns hon alltid där. Hon var verkligen helt fantastisk.

Det går inte räkna upp hur många gånger som hon gjorde min vardag tusen gånger lättare, med olika skumma sms, knasiga och lärorika brev, träningspass, roliga och betydelsefulla pratstunder för det hände för många gånger för jag ska komma ihåg. Något som jag är så extremt tacksam för.

Jag minns så tydligt våra gröt och bröd middagar, kan nog vara de bästa middagarna som jag kommer att få uppleva. Hur vi med hungriga magar gick så fort vi bara kunde till antingen coop forum vid bromma blocks eller coop nära vid mig för att köpa gröt och en baguette. Låter så löjligt i era öron kanske men NEJ detta var faktiskt en av de stunderna i mitt liv där jag mådde som bäst. Jag är så otroligt tacksam för alla de gånger som hon gjorde mitt liv bättre.

Men dum som jag var släppte jag henne, idiotiskt gjort av mig tappade jag medvetet kontakten med henne och gjorde det på ett sånt fult sätt. Varför? Har ingen jävla aning, antagligen för att jag gick i ettan på gymnasiet och började få nya vänner och trodde att allt skulle bli annorlunda. Men allra mest för att jag var rädd för att inte duga till. Och ja, jag menar verkligen det.

För denna tjej, denna vän, hon var mer än allt det fina på jorden. Hon var ljuset i alla mörka rum. Hon var den mest fantastiska vän jag någonsin kommer ha turen att ha haft...

Och jag saknar henne så otroligt mycket att det gör ont💔
Likes

Comments

Tankar om sånt där viktigt, Allmänt, Annat fint

Hur gör man det här ens? Hur glömmer man bort en person som har spelat en sån himla stor roll i ens liv i mer än ett år... Hur i hela världen slutar man gråta och går vidare?

Allt jag ville var att det skulle bli bra mellan oss men så blev det inte. Du fick mig och falla dit om och om igen, visst, du berättade hur du kände men dina ord beskrev något annat. Jag ville bara att det skulle sluta med att dina känslor väcktes till liv och att du tillslut någon dag skulle säga hur mycket jag betydde för dig. Men så blev det inte och lämnad på botten av ett hav är jag nu.

Allt känns så otroligt meningslöst, som att ingenting egentligen betyder något längre och att hur mycket än mina nära pratar om att det kommer bli bra så tror jag inte på det. För du är allt jag någonsin vill ha just nu.

Det värsta av allt är kanske inte att vi inte ses, utan att du nu har friheten och träffa andra. Och tro mig, det kommer du göra. Så fort du får chansen så kommer du träffa henne och minnet av mig är som raderat. Det är i alla fall så det känns nu och det är Det som är jobbigt. Att veta att du inte alls tar det här lika hårt som jag, för nej du gör du inte, det är ju Du som inte vill ha mig.

Jag vet att vi aldrig blev tillsammans och aldrig sa orden "jag älskar dig" till varandra men det handlar inte om det. Allt det handlar om är att jag just nu låter dig gå iväg från mitt liv och det gör så JÄVLA ont. Jag vet inte om jag vill göra det här något mer. Inte utan dig.

En sak jag dock vet är att jag inte vill ha någon annan och just nu kommer jag stänga alla andra ute för det går inte att tänka på någon annan än dig. Det kanske går över om jag har tur men jag vet inte. Jag vet inte om jag vill något alls.

Jag vill mest av allt vakna upp ur denna mardröm i dina armar mitt i natten, höra dig snarka och sen somna om. För jag tycker om dig så otroligt mycket och jag vill inte leva mitt liv just nu utan dig i det.

För jag tycker om dig så i helvetet mycket.

Likes

Comments

Allmänt, Annat fint, Tankar om sånt där viktigt

Hej på er fina!
Jag vill att ni nu tar 5-10 min och frågar er själva, "vad är lycka för mig?"
Vad är det som får dig att orka med livet när det är som tyngst och jobbigast? Vad är det som får dig att skratta trots att tårarna är på väg nedför kinderna?
Vad är det som gör dig lycklig?

För mig är lycka när...

... jag vet att mina nära och kära mår bra. De betyder så oerhört mycket för mig och jag skulle kunna göra allt för att få dem att må bra. ✨

... jag får gå ut och springa, visserligen så är träningen generellt lycka för mig men det är något magiskt med själva löpningen. Mer om det i ett annat inlägg. ✨

... jag får träna mina barn (jobbar som ungdomslöpare). Detta jobb är ett drömjobb och all den energi och glädje man får av barnen är obeskrivligt vacker. Åh de är så bra. ✨

... jag och min syster sitter och skrattar med varandra. Vi har länge haft en svår relation men nu är den bäst och att kunna sitta ned, skratta och prata med henne är ren lycka. ✨

... det äntligen är höst och vinter. Åh vad jag tycker om alla höstens färger, regn och ruskiga länder. Vinterns snö och julafton är svårt och slå. ✨

... Coldplays låtar sätts igång i vår högtalare när hela familjen äter middag tillsammans på helgerna. ✨(Bilderna är tagna från google)
Kom ihåg att lycka och glädje är något du själv måste jobba med. Det är viktigt att prioritera dessa två ord i ditt liv och göra val i ditt liv som gör dig glad. Ibland är det så lätt att falla dit för vad alla andra säger och göra som de vill men det betyder inte att du kommer finna glädje i de valen. Lyssna på dig själv och se till att du är lycklig, så kan du senare sprida denna glädje till andra 🌸

Kram på er fina!

Likes

Comments

Tankar om sånt där viktigt, Annat fint, Allmänt

Hej på er fina!

När ni hör ordet tillräcklig, vad får ni upp för första tanke i huvudet av det? Klura lite på det.

För mig är det ett slags mål i mitt liv, ett negativt mål som kommer att medfölja massa onödiga konsekvenser och tankar. Min första tanke kring ordet efter är nämligen "något jag måste vara för alla". Jag vill vara den som är tillräcklig för alla andra.

Och då när ni har läst min tolkning av det så kanske det inte alls stämmer in på er och det tycker jag är fantastiskt bra såklart men då kanske ni inte bör fortsätta läsa detta inlägg. För detta inlägg är tillägnat de personerna som lever där ute med ett extremt och förjävligt prestationskrav på sig själva, ett krav som säger att de måste vara tillräckliga och duga för alla där ute. Det här inlägget är för de som strävar efter ett mål som är omöjligt men så oerhört betydelsefullt för dess liv.

Jag själv har alltid underskattat mig själv, oavsett om det var relaterat med skolan, träningen, tävlingar och hemma i familjen. Jag har alltid velat vara hon som är omtyckt av lärarna för att hon jobbar på bra, som är omtyckt av sinna vänner för att hon alltid försöker vara så vänlig som det bara går mot dem och som är älskad av sina föräldrar för att hon inte är den typiska tonårsungen som gör livet mer eller mindre kaotiskt för sig själv och andra. Och i och med de här "målen" och "önskningarna" så har det lett till att jag har uteslutit saker som jag har velat säga och göra endast på grund av alla andras förväntningar på mig.

Det finns däremot en sak som jag har kunnat flytt till när kraven blir för tuffa och det är löpningen, den har alltid hjälpt mig att få en egen tid för mig själv och kunnat presterat efter vad jag själv är duglig till och vill. Men så fort löprundan är slut så står jag där på infarten till vårt hus och tänker konstant på vad jag kan göra härnäst för att vara en bättre vän, en bättre dotter och en bättre person på sociala medier. Låter kanske inte så farligt men om jag ska vara fullt ärlig nu så är det extremt jobbigt.

Jag vill inte få den klumpen i magen varje dag för att jag inte känner mig tillräcklig. Och Du ska inte heller behöva gå runt där med en stickande känsla på kroppen och en huvudvärk som endas består av längtan efter att räcka till för alla andra. Ingen ska det.

För vet ni vad? Detta kravet, detta målet är omöjligt att uppnå. Alla på jorden kommer inte att älska dig, tycka om dig eller se det bästa från dig. Det är en ren mardröm att föreställa sig men det går inte att anpassa sig efter alla andras behov. Det du ska göra och det jag ska göra är att anpassa oss efter hur vårt liv ser ut och efter vad våra motton med våra liv är. Det är vad vi ska fokusera på, sedan så självklart ska man vara trevlig och godhjärtad men att spilla tid på personer som ändå inte bryr sig är en helt annan sak. För de kommer aldrig att se den fantastiska sidan hos dig, hur mycket du än försöker visa den.

Men återigen så är ju detta krav på mig själv så förjävligt, det är så svårt att kasta bort det i sjön. För det är så jag har byggt upp mitt liv de senaste åren och det är ju så vi blir lärda. Vi blir uppvuxna med att höra våra föräldrar skryta om oss barn med de andra mammorna och papporna, vi ser våra klasskompisar bli favoriserade ut av våra lärare och vi blir bort prioriterade av våra vänner när de har hittat några som är populärare att vara med. Åh det är ju så uppenbart att vi i slutändan faller in i det mönstret som säger att vi måste vara tillräckliga för alla andra. Men jag avskyr det så mycket.

Jag vill inte ha detta som ett mål i mitt liv, jag vill känna friheten att kunna göra precis som jag vill utan att behöva tänka på vad andra skulle tycka om det. Men jag vet inte hur jag ska komma dit. Jag är fast besluten om att det går men hur?

Hur kan vi tillsammans hjälpa varandra från detta avskyvärda mål?

Likes

Comments

Lopp 2016, Löpning, Tävling

Hej på er fina!

Igår sprang jag tjurruset i Flottsbro, det var trejde året på raken nu och jag måste säga att jag blev lite besviken på årets bana. Banan bestod tills mestadels endast av backar, vi sprang vid flottsbros skidanläggning så det kanske var uppenbart att det skulle vara backar. Men efter ett avklarat lidingölopp på 30 km och bara backar helgen där innan så var det inte backarna som jag såg mest fram emot på tjurruset, det var ju leran som jag ville komma åt!

Men efter cirka 7 - 9 km så kom både iskallt vatten och gyttjebad, så visst fanns det och väl där fick jag mig en rejäl omgång då jag höll på att drunkna i leran. Men det skulle ha varit mer gyttjebad och partier där man blev lite smutsigare. Så 2017 hoppas jag på att de går tilbaka till en sådan uppbyggnad som de har haft på de tidigare loppen!

Sprang ni? Eller springer ni nästa år? Jag tycker personligen att detta lopp är en rejäl utmaning hur vältränad man än är för när vattnet och leran kommer så får psyket jobba! Glöm inte att kolla in deras nya lopp nattruset tills nästa år!

Ha det så bra idag! 

Likes

Comments