Hejsan!💕

Vi har nu varit i Brunei sedan i måndags kväll, Brunei ligger på nordvästra sidan av Borneo och är en diktatur som styrs utav Sultanen Paduka Seri Baginda.

Under tisdagen och onsdagen så har vi varit i royal museum och i två olika otroligt vackra moskéer. Vi har åkt båttaxi och varit i världens störta vattenby. Under båttaxi turen såg vi två alligatorer. 🐊
Vi tog även en tur förbi Sultanens palats då vi hade otroligt tur och fick vinkat till Sultanens arvinge och son när han körde in i palatset. 👋🏼👋🏼

Efter två korta men härliga heldagar så lämnar vi Brunei fortsätter resan till Vietnam. ✈️

Hoppas ni har det bra!

Kramar Ellinor och Teodor💕

Likes

Comments

Hejhej!

De senaste dagarna har vi åkt ut på lite olika utflykter. En dag spenderade vi på en båt då vi först åkte omkring och kollade på vilda näsapor. När det sedan hade blivit mörkt så kom eldflugor fram.

Vi har även åkt och kollat hur de levde här förr i tiden. Vi fick se de fem största stammarna. De visade oss hur de lagade mat, efterrätter, risvin/sprit. Man fick även smaka på det man ville. Hur de gjorde eld med hjälp av bambu, det provade vi men tyvärr så lyckades vi inte men vi var nära. Vi provade även deras traditionella studsmatta som var byggd av bambu.

Igår var vi i en nationalpark och efter det gick vi 40m ovanför marken på en hängbro.

Nu sitter vi på ett fik och ska om några timmar flyga till Brunei.

Hälsningar Teodor och Ellinor

Likes

Comments

Gott nytt år! 💕

En liten sen nyårshälning ifrån oss!
På nyårsafton åt vi otroligt god middag och sedan gick vi till en lokal bar för att invänta tolv slaget.
23.58 hördes The final countdown ur högtalarna för att sedan avslutas med en nedräkning till midnatt.

Hoppas ni alla hade en fantastisk nyår och att ni får ett underbart 2017!

Kramar Ellinor och Teodor 💕

Likes

Comments

Hej, och god fortsättning 💕

Hoppas att ni har haft en bra jul vart än i världen ni befinner er. 😊🎄
Vi har firat jul här i Kuala Lumpur, på julafton så åkte vi upp i KL Tower och fick en vacker utsikt över staden. Middagen åt vi tillsammans med Simon och Michaela som vi känner hemifrån. Väldigt roligt att äta middag och umgås med vänner på julafton! Eftersom att det är Teodor och Simons andra julafton tillsammans här i Asien så satsar vi självklar på att starta en tradition!

På juldagen träffades vi alla fyra och åt fantastisk brunch för att sedan åka vidare till KL's fågelpark. Sedan åkte vi vidare upp till Batu cave, ett hinduiskt tempel i en grotta. Trapporna upp var hemska och många men det var helt klart värt det! Templet var otrolig vackert och grottan var magisk. Efter en heldag i solen var vi lagom fräscha så efter en dusch åkte vi och shoppade samt åt middag tillsammans.

Igår tog vi det lite lugnare, jag och Teodor åkte iväg till "The national monument" som representerar de som stod upp och krigade för demokratin på 50-talet. Middag åt vi tillsammans med Simon och Michaela på T.G.I.F och det var så gott!! Tyvärr så upptäckte jag då att min telefon var borta... Taxi chauffören som hittade mobilen in sin bil gick tilllbaka till hotellet för att försöka hitta oss men vi var inte där. Han sa att han skulle komma tillbaka idag för att lämna tillbaka den så vi håller tummarna.

Annars har vi klarat oss bra genom resan, vi har varit sjuka men det förväntade vi oss nästan att vi skulle bli någon gång.

Idag var sista heldagen i Kuala Lumpur, vi spenderade nästan hela dagen med Simon och Michaela. Vi åkte upp i Petronas Twin Towers samt en takbar för att se ut över den fantastiska staden. Vi badade och hade en fantastisk sista dag.

Kuala Lumpur har varit otroligt roligt och kul att se. Men imorgon fortsätter resan och vi flyger till Borneo, Kota Kinabalu.

Tack Simon och Michaela för att ni har gjort tiden här så underbar!

Kramar Teodor och Ellinor 💕Likes

Comments

Hejhej!

Nu har vi åkt till Melaka. Här ska vi vara fram till den 23:e då åker vi till Kuala Lumpur för att fira jul.
Idag så har vi åkt en turistbåt i kanalen (ungefär som paddan i Göteborg) och gått omkring i staden och sett oss runt. Staden är väldigt trevlig och vi har även hittat ett billigt och bra boende.

Hälsningar Teodor & Ellinor

Likes

Comments

Hejsan😊💕

I snart två veckor har vi varit på ön Langkawi som ligger tre timmar med båt från staden George Town.
Tyvärr så har jag (Ellinor) varit sjuk under hela vistelsen så vi har tyvärr inte kunnat se så mycket utav ön. Men efter två läkar besök så hoppas vi på att jag ska bli bättre.

Det lilla vi har sett är vi väldigt nöjda med och vi tycker båda två att det är vackert här. Vi har besökt och badat vid två olika vattenfall. Samt en strand på andra sidan ön. Tyvärr så finns det en hel del brännmaneter här men som tur är så är dom rätt så harmlösa.

Här kommer iaf lite bilder från en utflykt som vi lyckades ta oss iväg på.

Massa kramar
Ellinor och Teodor

Likes

Comments

Hello👋🏼
Gårdagen var underbar, vi åkte i världens brantaste tågtunnel upp till Panang hill där vi tog en promenad.
Vi åkte dit med med två vänner ifrån vårt hostel.

Efter det fortsatte vi till ett otroligt vackert Buddhist tempel tillsammans med några vi har träffat på vår resa.

Senare på kvällen gick vi allihopa till en bar och satt och prata. Alla människor vi har träffat på än så länge är så trevliga

Hoppas ni har det bra!
Kram Ellinor och Teodor 💕

Likes

Comments

Hejhej!

I lördags var våran sista dag i Cameron Highland. Vi var där i tre dagar. Andra dagen så hyrde vi en moped från vårt hostel. I Cameron så är det oftast skog längs båda sidorna av vägen. Samt så går vägen upp och ner, höger och vänster. Det var väldigt härligt och fint att köra omkring. Vi åkte till två olika jordgubbsodlingar och köpte jordgubbar doppade i choklad/honung och jordgubbes milkshake. Honungen här var jättegod till och med Ellinor som inte är så förtjust i honung tyckte att den var god. Besökte ett växthus som var fullt med fjärilar, vissa var cirka 15cm stora. Vi stannade även till vid stadens marknad.

Sista dagen så vi åkte vi på en guidad tur. Vi åkte och kollade på teodling och stannade även för en kopp te på fabriken där det tillverkades. Vi stannade till vid en skog och vandrade en stund. Samt till ett utsikt torn som ligger 2000m över havsnivån.

Vårt hostel här har varit jättebra och trevligt på alla sätt. Speciellt personalen där har varit jättetrevliga och hjälpsamma med att tipsa olika restauranger, saker att göra och boka bussbiljett.

Igår så har vi tagit en buss från Cameron Highland till George town. Resan tog 6timmar, och det bästa var när ingen på bussen förstod om vi skulle sitta kvar på bussen när vi skulle på färjan eller om vi skulle hoppa av och gå på. Fast än busschauffören talade högt och tydligt så kollade alla på varandra och undrade om det var någon som förstod. Efter ett tag så kom vi fram till att vi skulle hoppa av.

Nu är vi på vårt hostel i George town, och hittills så är vi även nöjda med detta boendet.

Hälsningar Teodor och Ellinor

Likes

Comments

Hej hej👋🏼

Igår kväll satte vi oss på en buss och efter nio timmar kom vi fram till Malaysia, Cameron Highland.

Bussresan gick bra, jag sov hela vägen men Teodor fick sig tyvärr bara 30 minuters sömn. Så när vi kom fram till vårt hostel så somnade Teo i en soffa.

Idag har vi än så länge inte åstadkommit så mycket, vi har ätit lunch och ska nu ta oss en titt i området.

Vi hoppas på att vädret ska bli bättre imorgon då vi ska ut och vandra och se teodlingar som ska vara otroligt vackra! Just nu så öser regnet nämligen ner och det är 18 grader. Fram tills nu har det varit otroligt fuktigt och ca 30 grader så samtidigt är det lite skönt med en kallfront.

Hoppas ni har det bra!
Kramar Ellinor och Teodor 💕

Likes

Comments