Header

Vardagslivet

Godmorgon! Jag ska alldeles snart väcka min lilla myra och göra henne klar för dagis. Hon går 09-14 idag! Dax att sätta fart! Ville bara kika in och önska er en fin tisdag så hörs vi sen!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag tipsar, Vardagslivet, Listor, Recept / mat

- Tvätta två maskiner (x)
- Bädda rent i sängarna (x)
- Skicka in dagisschema för denna vecka (x)
- Skriva matlista och veckohandla

- Planera julklappar!! Den roligaste punkten. (/)
- Skura golv
- Planera två samarbeten som ska upp här snart

Det tillkom några punkter på listan också!

- Göra naglar på Ronja (x)
- Möblera om vardagsrummet (x)
- Sätta upp hyllan ovanför sängen (x)
- Sätta upp hyllan i vardagsrummet (x)

När Lilly är på dagis imorgon så ska jag göra klar resten av punkterna & förmodligen skriva en ny lista.Måste tipsa er om världens enklaste och godaste "snabbmat" också som passar perfekt till vardags.

Koka bönpasta. Stek två burkar tonfisk i olja tillsammans med en halv finhackad rödlök, en halv förpackning hackade körsbärstomater och lite pressad citron & salt. Smaka av med citronpeppar. Vänd i en burk färskost med gräslöksmak och sänk värmen. Låt det puttra lite medan pastan blir klar. När den är färdig är det bara att vända ner pastan med tonfiskröran, sen är det klart! Jättegott och mättande. Lilly tyckte det var gott också, fast hon trodde att det var kyckling, haha..

Nu ska vi snart se "Världens tuffaste jobb" innan läggdax. Imorgon är det dagisdax för Lilly som sagt, så hon ligger på laddning i sängen nu så hon orkar leka! Vi hörs imorgon. Godnatt!


Likes

Comments

Vardagslivet, Listor

Godmorgon! Idag har jag en del att göra. Ska börja med att skriva en lista över vad jag ska göra, så det blir enkelt att bocka av & se så jag inte glömmer något!

- Tvätta två maskiner
- Bädda rent i sängarna
- Skicka in dagisschema för denna vecka
- Skriva matlista och veckohandla

- Planera julklappar!! Den roligaste punkten.
- Skura golv
- Planera två samarbeten som ska upp här snart


Det är säkert mer grejer som jag har glömt också! Ni får se ikväll ifall jag klarade av alla punkter eller inte, haha. Dax att starta dagen! Vi hörs sen.

Likes

Comments

Lilly 24-30 månader, Vardagslivet, Djur , Kärlek / familj & relationer

Här är resten av bilderna från igår. Denise och Bardo var redan hos pappa och Lena då vi kom, och sen kom även Robin, Evelina och deras två hundar dit. Så mysigt när nästan hela familjen är samlad. Kenneth, Sanna och Jocke fattades tyvärr.. När solen gick ner gick vi in & tappade upp ett bad åt Lilly som så gärna ville bada, och när hon var klar åkte vi hem till Ånge igen. En kort men mysig dag tillsammans fick vi!


Likes

Comments

Lilly 24-30 månader, Vardagslivet, Kärlek / familj & relationer, Recept / mat

Vi möttes av en sprakande brasa ute på gården då vi kom fram till pappa och Lena igår! Så mysigt. Vi grillade mackor i mackjärnet, grillade korv, drack varm choklad & myste tills solen gick ner. Jag tog så mycket bilder att jag får dela upp det i två inlägg för att det inte ska bli för jobbigt att scrolla, haha. Här kommer första högen!


Likes

Comments

Vardagslivet, Tankar & funderingar

Nu ska jag berätta om vad som hände igår..

Vi var påväg till Brunflo då vi såg en kvinna stå lutad över vad jag trodde var en klädhög vid vägkanten alldeles innan Bräcke. Vi saktade in lite och tittade mer noggrant då vi körde förbi, då det inte är så vanligt att se en sån sak bara sådär, och då såg vi att det jag trodde var en klädhög egentligen var ett litet barn som låg med en filt över sej på marken! Vi vände såklart DIREKT och åkte tillbaka. Alla möjliga tankar for genom huvudet när jag halvt sprang ur bilen för att komma fram till kvinnan för att fråga vad som hade hänt.

Det var hennes son som låg där, och han hade helt plötsligt blivit jättedålig i bilen och bett henne stanna, och då han skulle kliva ut så var han nära på att svimma - därför låg han på marken. Vi frågade såklart om vi kunde hjälpa till med något och vi kom fram till att det bästa vore ifall vi ringde ambulansen då han för åtta månader sedan hade opererat skallen efter en väldigt allvarlig fallolycka där skallbenet hade tryckts in i hans hjärna så vi blev ju jätteoroliga då han plötsligt mådde så dåligt... Ambulansen kom jättesnabbt till platsen och kollade igenom pojken. Det visade sej vara en kraftig åksjuka han hade fått, så det var som tur var inget allvarligt, eller något som hade blivit värre efter operationen. Vi stannade kvar hela tiden ifall hon skulle ha behövt hjälp med att köra in bilen till sjukhuset om dom blev tvungna att följa med i ambulansen, men som tur var behövdes inget sjukhusbesök.

Jag kan verkligen inte förstå hur i helvete man bara kan köra förbi när man ser någon ligga på marken. Ett barn!!! Det var SÅ många som saktade in och körde jättelångsamt förbi när vi stod där & glodde genom rutan, men INGEN stannade för att fråga ifall vi behövde hjälp. Äckliga människor. Nyfikna, men ingen som har vett i skallen att stanna. Vi tvekade inte en sekund, vi vände direkt. Det är bättre att fråga en gång för mycket än en gång för lite. Nästa gång kanske det är vi som står där vid vägkanten och behöver hjälp. Då skulle inte jag vilja att alla bara for förbi. Det kan faktiskt handla om liv eller död.Vi har haft smskontakt med mamman nu efteråt, och dom kom fram säkert till Stockholm vilket var SÅ skönt att höra. Vi tänkte ju på dom hela dagen efter den där timmen i Bräcke. Vi ska nog faktiskt ses nästa gång hon kommer upp till norrland, så roligt! Det kanske blir en vän för livet, who knows.. Jag är bara så himla glad att vi åkte till pappa just den dagen, just den tiden så vi kunde hjälpa henne. Annars kanske ingen hade gjort det..

Likes

Comments