Header

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det bästa med Marbella

Triple A

En av de platser som jag saknar mycket i Marbella är Triple A. Jag och Alex har en del fina minnen från det här hundsheltret som ligger benäget uppe i bergen med utsikt ut mot havet. Här finns det mellan 200-400 hundar och katter som saknar hem och vi båda älskade att volontärarbeta där.

Längtar sådär smärtsamt mycket efter att få komma dit igen en dag. För mig var det obegripligt hur dessa hundar - trots sin bakgrund och utsatthet - ändå kan vara så tillgivna och uppskatta det lilla så mycket som dom gör.

Benson

Så till det absolut bästa som hänt var att träffa vår ögonsten och jag kan verkligen inte tänka mig en bättre livskamrat för mig och Alex - än just vår Benson. Jag tyckte till en början inte att vi skulle adoptera hund just nu trots att Alex väldigt gärna ville ha en långhårig Schäfer eller en stor hund överlag. Men av en ren tillfällighet gick jag och mina vänner förbi en marknad i Puerto Banus när vi tänkte gå till Lago de las Tortugas (sköldpaddssjön) och där var han bara. Det var bara så självklart när jag såg honom att det var vår hund och då ändrades livsplanerna sådär plötsligt över en dag. Jag tog ett kort på honom och visade för Alex när jag kom hem. Det var ju så att även jag tyckte om fårhundar, men det var viktigt att det inte skulle vara en hund som såg skrämmande ut och jag vill också gärna adoptera just en gatuhund. Vi kollade på Triple A´s hemsida och fick reda på att han hette Benson och åkte upp dit redan nästa dag för att hälsa på honom och... ja, då fanns det ingen återvändo.

Vi fick kämpa en del för att hitta en lösning för honom och oss. Tillslut fick vi kontakt med en eldsjäl som hjälpt oss en hel del med kontakten på triple A, skjutsat och varit med oss under resan (en fantastisk kvinna!) och även det bästa tänkbara foderhemmet som tar hand om honom fått alla vaccinationer och får komma till Sverige. Tack inte bli mer tacksam!

Och den 18 December, precis innan jul kommer han hem till lilla Gagnef. <3

Ronda

Ronda var den sista dagen med tjejerna - så resan till denna mysiga och gamla stad var något alldeles speciellt <3

 Ridning i Monda

Att rida i bergen i Monda var en otrolig häftig upplevelse och ett minne för livet. <3 Vi red till Guaro där vi åt supergod Tapas och hade det bara sådär drömmigt.

Gibraltar

Spontan-trip till Gibraltar. Hade sin charm, men på grund av glömda pass och sen ankomst fick vi nöja oss med att se berget på avstånd och att äta på mcdonalds i spökstaden utanför.

Benhavis

Att simma i Kanjoner och att hoppa från klippor i Benhavis med Alex och Ylva var bland det mysigaste och häftigaste med resan.

Lago de las Torgugas

Första dagen vi samlades alla tjejer tillsammans. Så otroligt mysig dag med filminspelning, picknick och solning <3

A day off

Egentligen hände inget speciellt denna dag. Men det var bara en så bra dag som ledde till träningsvärk i magen av allt skratt.

Tjejerna

Är så lycklig över att träffade dessa stjärnor! De gjorde den här resan magisk och så minnesvärd. Saknar er så mycket!! <33

Alexander

Och så självklart min fina Alex<3 Är så glad att vi gjorde den här resan tillsammans. Först tågluff genom Europa och sedan flytt till Spanien. Är otroligt häftigt att få uppleva jorden med den man älskar mest. Och nu blir det lägenhet och att få hem den andre fyrbente killen i mitt liv.

Ni är de bästa!!♥♥♥

♥♥♥

Likes

Comments

Borlänge - Stockholm 

28 Augusti 2017

Det var Måndag och jag arbetade mitt sista pass på Borlänge kommun för denna sommar och klev tillsammans med Alex på det första tåget på vår resa - denna gång till Stockholm. En mellanlandning hos min moster innan det var dags att börja resan på riktigt.

Stockholm - Lund

31 Augusti 2017

Det är inte riktigt den 1 September ännu - utan klockan är 23.45 och vi står på perrongen ute på Stockholms central. Tåget ska gå mot Lund om ungefär 10 minuter och Sverige bjuder på en iskall natt. Just då, bara några minuter innan avfärd, insåg vi att vi hade missat en ganska viktig detalj med våra interrailbiljetter. Det fanns alltså vissa tåg som hade obligatorisk reservation - dessa biljetter skulle reserveras dagar innan resan för att hinna få hem dem på posten.

Där och då skulle jag kunna sitta på golvet hela natten för att komma med det här tåget.

Så vi var kanske inte helt ärliga - utan berättade för konduktören att det hade blivit något fel med reservationen. Tåget var fullsatt förutom 1 enstaka plats och vi två stod kvar på perrongen medan alla de andra klivit på. Det redan försenade tåget och vi två som dröjde det kvar på perrongen något ytterligare lyckades att stressa upp en konduktör till vår fördel.

"Vet ni vad. Nu ska jag vara jävligt snälla mot er" sa han och släppte in oss i förstaklass sovhytt.

Jag kunde inte annat än att skratta av lycka. Resan har börjat och snälltåget var verkligen snälla mot oss den där natten mot september.

Lund - Amsterdam

1 September 2017

Vi vaknar upp tidigt på morgonen och snälltåget var framme i Lund. Det är något med den här delen av Skåne som känns speciellt för mig - jag var bara 2 år gammal när vi flyttade från skånska Fränninge till Dalarna. Men det är ändå något som sitter kvar, som känns så bekant och hemma på något konstigt sätt.

Denna dag skulle bli lång - vi skulle alltså besöka fyra länder inom loppet på några timmar. Över Öresundsbron och in i Danmark där konduktören bjöd oss på frallor, kaffe och choklad. Sedan in i Tyskland och Hamburg där tåget var försenat och tillslut ner till Amsterdam i Nederländerna.

Det var till min förvåning inte jobbigt att åka tåg så långt. Landskapet utanför fönstret, Alex och podcasts gjorde att tiden flöt på snabbare än vad jag förväntat mig.

Amsterdam

2 September 2017

Både jag och Alex tyckte mycket om Amsterdam - med sina kanaler, båtar och arkitektur som aldrig går ur tiden. Trots att ingen av oss riktigt uppskattar doften av cannabis som hängde i luften eller strippor som plötsligt dök upp i skyltfönsterna på en tvärgata på väg till spårvagnen - så var det en stad av med sin alldeles unika charm. Kollektivtrafiken var fantastiskt och det är en stad som jag gärna skulle besöka igen i framtiden.

Amsterdam - Paris

3 September 2017

Den tredje september innebar resdag.

Vi skulle ta oss från Amsterdam - genom Belgien och ner till inget mindre än Paris och med detta sätta foten i tre länder denna dag. Jag hade en del förväntningar på Frankrike och Paris - det återstod alltså att se om det var en sådan fantastisk stad som jag förväntat mig.

Paris

4 September 2017

Paris, Paris, Paris.

Förutom att åka upp i Eiffeltornet, upptäcka staden och den Franska kulturen - så var inte Paris favoritstaden på den här resan. Maten var alldeles för dyr, kollektivtrafiken var dyr och allt var i princip bara dyrt - utan att på något sätt leva upp till priset. Det var en fin upplevelse - men trots det hade jag faktiskt förväntat mer.

Paris - Nice

5 September 2017

Ännu en resdag. Jag och Alex åker i vår egen förstaklass hytt och jag är faktiskt glad att vi valde att betala några hundralappar extra för att få som ett eget rum - på de flesta av tågen. Det var under den här resan som klimatet förändrades mer och mer, från Skånelandskap och stora slätter till apelsinträd, sandfärgade betonghus och kullerlandskap. Det var något magiskt med södra Frankrike och floden Rhone som gick längs järnvägen med sin intensivt turkosa färg.

Nice

6 September 2017

Nice var en sådan plats där ett behagligt lugn infall sig naturligt. En stor stenstrand, glada människor och vackra gator att strosa genom.

Monaco

7 September 2017

Vi sov över på ett mysigt hotell i centrala Nice och åkte sedan den 20 minuter långa sträckan till Monaco.

Där hoppade vi på en turistbuss som tog oss till alla turistattraktioner - som lyx yachtsen, monte Carlo och "the rock of Monaco". Det var otroligt vackert och minst sagt lyxigt . Vi var där i en halv dag innan vi åkte tillbaka till Nice igen.

Nice - Milano - Marbella

8 September 2017

Det var dags för ännu en resdag. Men istället för att åka till Barcelona och sedan till Marbella som tänkt - så gick resan vidare mot Milano istället. En betydligt kortare och smidigare resväg från Nice med direkttåg. I Milano tog vi flyget till Malaga och sedan bussen till vår nya hemstad - Marbella.

Denna resa var nu slut och en ny resa skulle börja som nyinflyttade till Spanien och varma solkusten.

☀️

Likes

Comments

Hej på er!

En ny nedräkning har börjat. Denna gång är det inte den efterlängtade studentdagen som är målet, utan ett helt nytt liv 377 mil härifrån - i ett nytt land, en ny stad och i en ny kultur. Jag är kanske ensam om att stortrivas med valmöjligheter och att äntligen bli fri från samhällets klor. Skolan är bra, det är det verkligen. Men för mig som har något av en rastlös själ så har gymnasiet mest bara varit en lång väntan för att få hålla på med det jag egentligen vill. Och nu, efter studenten behöver jag inte stå och trampa på samma ställe längre. Nu har jag en hel värld av möjligheter och trappsteg att klättra mig uppåt på för att verkställa mina mål och drömmar i livet. Och nu är det dags att ta första steget - till Spanien för att lära mig språket, för att skriva och för att jobba med Bonnier eller ett nytt projekt på Atentel.

Hösten är fullspäckad med äventyr och händelserika skeenden och nedräkningen fortsätter.

  • Det är 3 dagar kvar tills jag flyttar ut från GD-TAPS.
  • Det är 4 dagar kvar tills jag åker ner till Stockholm.
  • Det är 8 dagar kvar tills jag och Alex åker på Tågluff genom Europa.
  • Det är 17 dagar kvar tills jag flyttar in i lägenheten i Marbella.
  • Det är 18 dagar kvar tills jag börjar mitt nya jobb på Atentel.

Och vem vet vad som väntar efter det?

Idag ska jag packa väskan och flyttstäda rummet inför Söndagen. För på måndag direkt efter mitt sista jobbpass går tåget mot första destinationen - Stockholm!

Laddade ner studentbilder från Photomic igår - de lyckades med att fånga ren lycka på bild. ★

Likes

Comments

Hej på er!

Idag är det Kajsas sista dag i Dalarna. Därför har vi tagit till vara på varje minut till fullo och jag & Alex har turistat lokalt med henne. Dagen startade med en överraskning till Kajsa - att gå ner i Falu Gruva vilket var otroligt häftigt. Sedan åkte vi upp till hoppbackarna där vi tittade ut på utsikten av Falun i miniatyr storlek. Roxnäs udde var också lite av ett måste, innan det var dags för finmiddag på Lilla Parken i Borlänge på en blommig uteservering. Dagen har varit både intensiv, mysig, givande och häftig på samma gång. Nu har vi tittat på några avsnitt av RuPauls dragrace och ska alldeles strax sova, för imorgon väntar en lång resdag för Kajsa och en lång jobbdag för mig. Så god natt och hejdå! ♡

Likes

Comments