Header
View tracker

Det är den 17 Juni år 2016 och vi sitter på nattåget på väg till Kiruna. Vi ska vandra på Kebnekaise, Sveriges högsta berg och jag har aldrig gjort något liknande förut.

Tåget var försenat och vi kom inte fram till Kiruna fören vid lunchtid. Vi gick en promenad runt i staden innan vi återvände till stationen igen för att ta buss 92 till Nikkaluokta.

Så vi åkte med bussen ut till det vilda och orörda. Ut till en plats långt bort från civilisationen. 1173 kilometer hemifrån. Bussresan tog ungefär en timme.

Vi kom kram till Nikkaluokta. Starten på vårt äventyr till fots och vi började att vandra mot vårt första stopp, som var en sjö 5,6 kilometer bort.

Vi kom fram i lagom tid till Lap Dånalds och den vackra glaciärsjön Laddjujarvi.

Vi åkte med en båt över den turkosa sjön i ungefär 7 km, från den nedre till den övre båtbryggan.

Nu var det 6,4 kilometer kvar till vi skulle vara framme i Kebnekaisefjällstation.

Terrängen var stenig och vi mötte flera forsar med rinnande vatten som vi kunde fylla våra vattenflaskor med.

Vi sov i fjällstugan i två nätter innan det var dags för toppturen.

Det var många vårfloder att ta oss igenom. "Se till att inte bli blöt om fötterna sa dom..."

De första 4 kilometerna.

Men dimman blev bara tjockare och tjockare.

Och med bara några få kilometer kvar bestämde sig min syster och två till som vi vandrade med för att återvända tillbaka. Och jag bestämde mig för att följa med samtidigt som en av oss fortsatte upp till toppen tillsammans med några andra toppbestigare.

Men jag återvänder gärna en annan gång när det är klarare väder och bestiger toppen.

​Vi återvände tillbaka till fjällstationen och åkte sedan tillbaka till Nikkaulokta med helikopter nästa dag. 

En otrolig upplevelse! 

Likes

Comments

View tracker
View tracker

​Hej alla läsare, 

Ja, vad ska man säga? Stockholm en solig dag. Kan det bli mycket bättre än så? 

På onsdagen åkte jag med klassen ner till huvudstaden för att göra en laboration på Stockholms universitet och även för att gå på naturhistoriska. Men då det var långhelg och ledigt från skolan passade jag på att träffa min syster, en vän från klassen men också Jennie som befann sig i där. Med tanke på det otroligt fina vädret kunde inte helgen bli annat än bra. 

Det enda som hände var under frukosten på Espressohouse, då en man frågade om jag kunde köpa frukost till även honom. Jag sa såklart nej, varpå han frågade om jag hade sällskap och vart jag bodde. Sedan gick han därifrån med sina vita plasthandskar och säger upprepande gånger "Det var otur för dig det" och ändrade det sedan till "Det var tur för dig det, det var tur för dig det, det var tur för dig det..." Antagligen ville han väl att jag skulle gå iväg och handla så att han kunde ta våra väskor eller något sådant. Men jag märkte direkt att det var något som inte stod rätt till med honom, så skumma människor det finns alltså.  

Hoppas att allt är bra med er också! 

- eala - 

Likes

Comments

Hej på er, 

Min syster kom med en sen födelsedagspresent till mig idag från mitt favoritmärke när det kommer till träningskläder. Ett par träningstights från stronger som jag tänkt köpa i evigheter, utan att kunna bestämma mig för vilket mönster. 

Hon hade också köpt med sig godis från USA och ett fotsmycke från Hawaii. Olika färger har olika betydelser och svart betyder "beskyddad." Man ska bära smycket tills det går av och då ska betydelsen bakom banden finnas kvar för alltid sägs det. Tycker att det är jättefint. 

Likes

Comments

Sneakpeak på hur det ser ut inne på Freshbar just nu. Så galet fin inredning och fräsch meny.
Det öppnar så fort alla maskiner börjar bli samarbetsvilliga, dvs så fort som möjligt inom de närmaste dagarna. Då får ni komma dit och smaka på galet god rawfood som bland annat cheesecake och brownies utan att få dåligt samvete.

Hur bra är inte det? Själv är jag smått kär i stället.

Idag har jag hunnit med massor. Lite träning, körlektion, övningskörning, jobba, plugga fysik och nu ska jag ut och springa en sväng. Drack nämligen en celsius som kommer hålla mig vaken hela natten om jag inte tränar lite till. Men det är bara bra att man får hålla igång tills det blir kväll.

Hoppas allt är bra med er!

Likes

Comments

View tracker

Fotograf: Jennie Jacobs

I Onsdags såg vi Lisa och estetarna skina som diamanter där uppe på scenen. ✨ En välgjord och superbra show.

- eala -

Likes

Comments