Header

Hej allihopa!

Just nu: Sitter jag på vakennatt på jobbet och klockan är 05.21. Med färska jordgubbar, blåbär och hallon i en skål i famnen skriver jag ner mina nattliga funderingar i ett Google Drive dokument. Av någon konstig anledning gillar jag detta - att vara vaken och göra något bra när alla andra sover. Det kommer nog från tiden då jag jobbade på bageriet och började klockan 05.00 på morgonen - och när vännerna vaknade vid 11.00 hade tiden flugit förbi och jag och Maria hade redan jobbat i 6 timmar. Bästa känslan, jag lovar! Nu börjar det bli ljust ute och snart vaknar denna lilla stad till liv igen.

Medan andra har varit på studentkryssningar under de senaste dagarna har jag spenderat mitt lov med att göra något helt annat - endast fullspäckat med jobb och sådant som kanske inte är lika roligt som en studentkryssning. Men som är helt perfekt för mig som sparar till något extra roligt som kommer att äga rum under 30 dager vid årsskiftet mellan 2017 och 2018. Min studenttid kommer därför inte att bestå av så mycket alkohol och fest-resor som det gör för de flesta - utan istället en spa-weekand med några tjejer från klassen, en fin studentdag och studentmottagning samt (det bästa av allt) kan pengarna läggas på kommande äventyr, upplevelser och minnen för livet!

Så... när man är 100 % fokuserad på ett kommande mål ser Påsklovet ut såhär. Inte så roligt men välbehövligt:

Fredag 14/4: Skrev på Gymnasiearbetet efter opponering

Lördag 15/4: Introduktion på nytt jobb som personlig assistent heldag där en långpromenad på 2 timmar var inkluderad

Söndag 16/4: Långpromenad runt älven och åkte till Falun för att hälsa på pappa och äta Påskmat

Måndag 17/4: Åkte till Mockfjärd och hälsade på mormor på morgonen och sedan kom Alexs mormor och morfar på middag på eftermiddagen

Tisdag 18/4: Jour (24 timmarspass) på gruppboendet

Onsdag 19/4: Gick promenad hem från jobbet, skrev Svenska nationella tal, åkte in till stan & kupolen för ärenden

Torsdag 20/4: Jour (24 timmarspass) på gruppboendet som blev vaken natt

Fredag 21/4: Vaken natt på gruppboendet (10 timmar)

Lördag 22/4: Vaken natt på gruppboendet. (10 timmar)

Söndag 22/4: Sova i kapp och plugga ikapp

Måndag 23/4: Skolan börjar igen och nationella prov i Svenska.

Ha det bra!

Hemma hos pappa i Långnäset.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej allihop!

Idag åkte vi från Göteborg vid 09,00-tiden och kom fram till Ödåkra till klockan 11.00. Där bor Farmor och hennes man Bo som vi gick till Väla med för att äta lunch och shoppa med. Sedan åkte vi till Påarp och hälsade på vår morbror då han också är bosatt i Helsingborg.

Släktträffen började vid 16.00 hemma hos vår faster i Ödåkra och det var fantastiskt roligt att få träffa vår "nya" släkt från Göteborg. Det är så att min farmor är adopterad och nu har pappa hittat hennes biologiska bror genom släktforskning. Det här var första mötet mellan dom två som inte visste om varandra. Pusselbitarna som saknats har nu fallit på plats och det var häftigt att få vara med om ett sådant möte. De var alla väldigt trevliga och jag ser fram emot att ha fortsatt kontakt med dem i framtiden.

God natt på er.. Klockan är 23.50 och vi ska upp 05.30 imorgon för att åka tillbaka hem till Dalarna igen.

Likes

Comments

Hej på er!

Vid 8.00-tiden idag åkte jag, min bror och min pappa från Borlänge ner hit till Göteborg och mötte upp syster i Nordstans galleria. Vi fikade med hennes kompis Sofie och hennes familj på Espresso House. Kvällen fylldes med god mat på en båt, fina drinkar och promenader längs Göteborgs gator och hamn.

Nu har vi tagit spårvagnen till Kviberg och bäddad ner oss på rummet och Talang påslaget på TV:n.

Imorgon bär det av vidare mot Helsingborg för släktträff med vår nyupptäckta släkt. Mer info om det imorgon.

Puss & Kram.

Likes

Comments

Hej på er!

Det är Söndagen den 2 April och jag och Lisa har precis vaknat upp efter gårdagens lyckade jobbuppdrag. Jag som egentligen borde ha fokuserat på det bombnedslag av prov och uppgifter som väntar det kommande två veckorna och Lisa som egentligen var febrig och förkyld.

Det är Lisas morbror som är chef över barerna på bland annat arenan och vi fick därför förfrågan om vi kunde komma dit och jobba under den avgörande matchen för Leksand och Mora.

Vi åkte från Gagnef vid 13.30 och körde upp till Mora, med radion på och stämningen var bra och Lisa kändes sig bättre med förskylningen. Solen sken, Siljan glittrade vackert bredvid vägen och vi pratade ikapp allt vi missat sedan sist vi träffades.

Det är något med Lisa som gör att vi kan göra allt och då menar jag allt som egentligen är dödstråkigt eller jobbigt till något roligt och minnesvärt. Till och med en bakisdag framför TV:n blir liksom mycket roligare med henne.

Med det sagt som vi förväntansfulla fram till arenan i Mora och letade oss ner till VIP-baren och gjorde oss hemmastadda. Städade upp lite, åt god mat, fixade till och förberedde vår egen lilla bar för kvällens stormande pauser. Det var bara vi två där men självklart skulle vi fixa det och det var till och med ganska roligt.

När det var självklart att Mora skulle vinna fick vi skynda oss att stänga VIP-baren och skynda oss in in till en annan bar på övervåningen där runt fem andra personer jobbade. Stormen av överlyckliga Mora-supporters sköljde in till baren och bar med sig den glada stämningen in i lokalen. Här var det faktiskt jätteroligt att jobba där och övriga personal var så himla gulliga vilket också gjorde det roligt.. Vid 12.00 tiden fick vi bege oss tillbaka till Gagnef igen. Det blev en lyckad kväll :-)

Likes

Comments

Dagens - oredigerad photoshoot, matlagning, godismys med Erika i Gagnef idag. Så mysigt!

Likes

Comments

Min bucket list från 2015.

Det var bara två månader efter att jag skrev den här listan som jag träffade Alex och fick bli riktigt kär. Jag har gått på konserter det året på bland annat Peace and Love. Jag tränade en del och reste till England med Lisa det året.

Bli riktigt kär.

Gå på konserter

Träna mycket

Resa med en vän

Lyckades genomföra 4/7 punkter det året.

Min bucket list från 2016.

Jag åkte till Dubai med Lovisa som jag träffade första gången på Arlanda. I Dubai badade vi i havet. Innan det bilade jag och Alex till Berlin där vi besökte både Danmark och Tyskland. I Juni, i somras var jag vid Kebnekaise och ja, jag måste säga att jag rest "till massa häftiga ställen.

Resa med en främling

Bada i havet

Resa till minst 3 länder under 2016

Resa till massa häftiga ställen

Åka till Kebnekaise

Lyckades genomföra 5/7 punkter det året.


Så vad väntar...?

Puss & Kram!

Likes

Comments