​Okej, dagens ridpass för Lina gick sååå bra. Redan när vi travade fram så var Tarra mjuk och rund. Första galoppen vi fattade var höger galopp vilket är Tarras lätta galopp vilket var superbra. Första galoppfattningen på hela passet var nog en av de bästa fattningarna på väldigt länge. Jag liksom satt kvar i sadeln, tyglarna glappade inte och hon kom igång i galoppen med bakbenen först och hon liksom trampade under sig, riktigt häftig känsla fick jag. Även de första galoppfattningarna i vänster galopp blev riktigt bra! Jobbade mycket övergångar mellan skritt och galopp och fattningarna var riktigt bra, avsaktningarna däremot finns det fortfarande mycket att jobba på men det är på god väg till att vara noll travsteg. I vänstergaloppen var Tarra så pass fin så att vi fick göra som Hedda och Braven och göra snett igenom och fortsätta på fyrkantsspåret i förvänd samlad galopp men vi skulle typ ställa om dom. Superduktlig var Tarra i alla fall. Vi gjorde skolor också. Skänkelvikningarna flöt som rinnande vatten efter en kort stund, framåtbjudningen behöver vi fortfarande jobba på men det var mycket bättre nu. Öppnorna på långsidorna gick också bra i båda varven men Tarra tycker ju att det är jobbigt att gå åt sidan och samtidigt ha bra framåtbjudning och när det är jobbigt så lägger hon tungan över bettet. Sen när vi skulle rida slutro så red Hedda dom snett igenom, Becca och Lisa red dom längs långsidan och det tänkte jag att det skulle väl jag också göra för jag och Tarra är inte på långa vägar lika bra och ​rutinerade​ som Hedda och Braven. Men Lina sa jag också skulle göra sluta på diagonalen med Tarra och det har vi ALDRIG gjort förut (vad jag kan minnas i alla fall) med det gick jättebra! Alltså det var dom bästa slutarna jag och Tarra har gjort NÅGONSIN! Så jag är väldigt nöjd med dagens ridpass, ja.

Direkt efter det så tog jag in Tarra och lindade av henne. Hade min gröna outfit (finns bilder sen tidigare på bloggen) och boots fram. Så jag tog av allt sånt, la på kyllera och sen släppte jag ut henne i gräspaddocken uppe på kullen som hon går i. Så hon har varit ute sen 12 ungefär och jag tror jag ska ta in henne runt 18 ikväll. Jättebra verkligen att hon får vara ute så pass länge idag. Skulle egentligen ridit15:00 för Lina igen, bommar. Men Tarra var så trött för hon har gått dubbla pass varje dag nu förutom i söndags men då åkte hon Transport i två timmar också så ett pass räckte för henne idag. 

Ikväll blir det förhoppningsvis bad i Chris jacuzzi!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

​Ligger i sängen, ska sova snart. Vi berättar typ historier, fett mysigt. Hur som helst, när vi kom tillbaka från Emelies träning så var Tyson ute, men inte Tarra. Men jag skulle ändå rida vid 14:15 för Chris så vi bestämde att hon skulle få gå ut efter det. 

Träningen för Chris gick bra, Tarra var väldigt rund och stadig i formen genom hela ridpasset. Galoppen i vänster varv har Tarra svårt att fatta och det var den galoppen som vi började med så den jobbade vi igenom ordentligt. Hon skulle liksom ta ytterskänkeln direkt och inte trava tre fyra steg efter att jag har gett hjälpen innan hon kommer fram i galopp. Höger varv gick lättare, men det gör det alltid. Sen jobbade vi lite skänkelvikningar. Bara tänka framåt, flytta, framåt, flytta och se till att hon har huvudet ställt men ändå rakt då hon kan lägga huvudet på snedden. För att jag ska kunna se det själv så ska jag kolla på Tarras öron. Men ett bra ridpass!

Efter ridpasset så var Tarra väldigt svettig så jag tänkte tvätta henne. Ingen big deal med det liksom utan både Becca och Lykke hjälpte till, men helt plötsligt så gör hon som hon kan göra ibland och typ snurrade runt och typ fastade. Traumatiserande (eller vad det nu heter haha). Men sen så släppte jag ut henne och då spöregnande det.  Liten Tarra haha.

Jaja, upp 7 imorgon, frukost vid åtta och sen rider jag första passet vid 10:30 för Lina.

Likes

Comments

Hej! Hur länge sen var det jag bloggade? 29 Februari, ett bra tag sen i alla fall. Just nu är jag på ridläger på Brolöten och det var Becca som fick mig att tänka på bloggen igen, så jag tänkte försöka komma igång och börja blogga igen då det verkligen är roligt. Just nu vet jag dock inte riktigt om jag ska fortsätta blogga på nouw, funderar på att blogga för blogg.se men är inte hundra ännu.

I vilket fall, som om jag aldrig haft en paus. Just nu är jag på Sanna Nilssons Dressyrcenter med alla andra på lägret då Emelie ska träna Briman, ska bli jättekul att se! Har aldrig varit här förut och bara sett lite videos på hur det ser ut här och lite så.

Jag har inte varit på Brolöten innan det här lägret heller men det är verkligen jättetrevligt här. Har bara ridit för Chris än så länge och jag tycker verkligen hon är superbra. Har fått lite vidare hjälp på hur jag ska göra för att förbättra skänkelvikningarna och öppnorna. Tarra lägger nämligen huvudet lite på snedden och kan sega ihop.

När lägret började så var Becca den enda jag kände, medan hon typ kände alla haha. Men jag lärde snabbt känna Hedda och Lykke och det är även dom tre som jag sover med.

Tarra trivs också bra här. Dock börjar hon bli lite knäpp/överpigg då hon bara har fått gå ute en liten stund på eftermiddagen, vilket hon även kommer få göra idag. Hon går i en gräshage uppe på kullen där det faktiskt inte går någon häst på förmiddagen om jag inte minns helt fel men hon och Tyson (en annan häst på lägret) kunde inte gå ute i alla fall. Men det löser sig.

Likes

Comments

Tänkte köra på en This or That idag! I Sverige finns det supermånga olika hästaffärer och jag tänkte välja ut några favoriter och ställa dom emot varandra. Liksom om det bara fanns dessa två hästaffärer och man bara fick handla i en av dom. Vilken skulle jag då handla i. Så vi kör lite!


Hööks/Hippotique

Lyckås Ridsport/Ale Ridsport

Ps Of Sweden/Equestrian Stockholm

Sharpman /Hööks

Horsemeup/Hippotique

Charlies/Börjes

Lyckås Ridsport/Equestrian Stockholm

Sharpman/Hippotique

Det var dom affärerna som jag kom på nu. Som ni såg så satte jag dom jag valde emot varandra också ;) Om ni har fler affärer ni vet som jag kan ha med i ett till sånt här inlägg så kommentera!

Likes

Comments

  • 696 readers

Likes

Comments

Halloj! Vaknade tidigt men gick upp sent idag, skönt. Startade iaf dagen på ett av de bästa sätten, springa på bandet. Sprang en kvart ungefär. Sen tog jag en dusch och sen var det bullbak. När mormor och morfar är på besök - alltid bullbak. Eller ja, inte alltid men ofta. Så mormor hade fixat degen och sånt tidigare så att den hade jäst klart till att jag hade duschat. Leo började, han gjorde alla med kanel utom de som han gjorde som semlor. Sen gjorde jag en del med bara socker, en som Leo (socker och kanel) och en med socker och vaniljsocker. Ska strax pensla mina och Leos är i ugnen.

Efter bullbaket ska vi till åtta glas och äta. Jag har varit sugen på kebab i en vecka nu men har inte ätit det än. Så idag blir det lite skräpmat men mat är mat och nät mat är gott så bryr jag mig inte ahahahahah

Likes

Comments

Tandläkaren gick bra imorse. Inga hål eller någonting och fina tänder. Mestadels av dagen har jag bara tagit det lugnt. Gick bort till stallet vid fyra och mockade, fixade mat och lite så. Pluspoäng i kanten för mig som även gick ut med Tarra på en liten promenad istället för en helt "stillastående" dag. Gick bara förbi ankdammen och tillbaka men vi var ute i åtminstone tjugo minuter. Tänkte att jag egentligen borde kunna gå ut med henne den svängen varje torsdag. Var ute lite på fältet med henne också och lät henne beta. Tänkte springa runt lite med henne för att jogga henne lite bara men då flög hon iväg haha. Men jag tror nog att hon coolar ner sig ;) Fångade några bra bilder med mobilen också. Om ni följer min snapchat så får ni liveuppdatering. Filmade lite när vi va ute! ellaotarra heter jag där! Min kod finns att scanna här nedanför också!

Likes

Comments

Godmorgon folket! Sitter i bilen med min pappa och lillebror påväg till tandläkaren. Dags för en årlig kontroll 😉

Tarra var fin men lite jobbig igår. Vi konstaterade innan lektionen att hon har adhd och det verkar faktiskt som vår teori stämmer haha. När hon gör någonting men något stör henne, så släpper hon allt och koncentrerar sig på det istället. Men när hon väl gör något så gör hon det jättebra. Är hon pigg så är hon PIGG, är hon rädd så är hon RÄDD osv. Men om hon jobbar ganska bra och det helt plötsligt låter lite grann utanför så spricker hennes lilla bubbla DIREKT.

Vi jobbade mycket övergångar som vanligt i början, för att få dom att fokusera. Sen gjorde vi någon övning på en tiometersvolt ungefär som gick till så att om vi skrittar i höger varv så ska hästen ställas utåt (vänster) men bogen ska flyttas i en typ svag öppna(höger). Det var väldigt nyttigt och stretchade ut hästarnas bogar. Sen jobbade vi lite med klockan några steg bara och övningarna innan märktes att dom hade gjort skillnad.

Sen jobbade vi lite självständigt typ. Jag gjorde öppna, volt, öppna på ena långsidan och på andra vände jag in i en skänkelvikning från första bokstaven till X och därifrån rätt upp och ut i samma varv medan Maja jobbade på ett annat sätt. Superfin Tarra. Fick arbete i henne och hon börjar trampa på lite mer nu. Så skönt att se!

Innan galoppen dock, där sprack den här lilla bubblan vi hade. Så jag fick jobba henne i skritten med att fokusera på mig, gå i stadig form och inte bry sig om vad som händer utanför. Det tog sin tid och jag fick göra så emellanåt men galoppen var i största delen bra. Tränade på avsaktningar till skritt. Mycket bättre än sist! Stolt matte!

Likes

Comments

Oj! En vecka sen jag satt framför min dator och skrev ett inlägg. Tiden går fort! Först och främst måste jag be om ursäkt för att jag inte har bloggat. Förra veckan var hektiskt. Bråk i skolan som jag är otroligt glad att jag inte blandade mig in i. Dock lyckades det röra mig ändå med en av mina kompisar, men jag ska nog inte ta det här och nu. I alla fall, torsdagen och fredagen hände verkligen inget speciellt. Tarra vilade eftersom jag var sjuk. Hatar verkligen att vara sjuk för då missar man tillfällen att trimma på. Jag var i skolan men när jag kom hem så vart jag bara jättetrött. Kämpade mig i alla fall upp på lördagsmorgonen för att rida mammas hopplektion. Tarra hade ju inte hoppat den veckan eftersom jag var sjuk redan då så hon hade ju bara ridits på onsdagen. Som tur va så reagerar inte Tarra om hon får vila i två dagar sådär. Det påverkar henne inte negativt heller, snarare positivt haha. I vilket fall så gick den hoppträningen ganska bra. Eftersom jag var sjuk och inte orkade rida henne ordentligt så red jag mycket på innertygeln och henne måste man ha på yttertygeln för att hon inte ska tjafsa. Sen spände vi upp nosgrimman och aachenremmen lite under lektionen och då slutade hon att lägga tungan över bettet i alla fall. Men hon var jätteduktig för vi hoppade lite högre än vad vi brukar utan några större problem. På lördagskvällen kom Julia och som över till söndag. Tarra vila söndag igen, jag och Julia åkte till henne och sov hos henne söndag till ,måndag. I måndags så följde jag med Julia till busfabriken haha. Men vi hade faktiskt jätteroligt där. Dock vilade Tarra ännu en dag så igår när jag skulle hoppträna var hon verkligen som en tickande bomb som var påväg att explodera. Och efter en stund när jag hade travat fram och fattade galopp så exploderade hon efter nåt varv i galopp haha. Hon är lite speciell. Hoppade som en stjärna gjorde hon i alla fall. Lite spänd i början och så. Kommer helt ärligt inte ihåg så jättemycket från träningen igår.

Idag har jag varit ensam hemma hela dagen. Började med lite frukost, sen sprang jag en kvart på bandet. Sen har jag städat hallen, köket, vardagsrummet, min toa och mitt rum i brist på annat att göra. Sen fick jag ett ryck och kände för att baka så jag gjorde lite cupcakes.

Det var faktiskt min kompis Rebecca, Becca som fick mig att sätta mig ner och skriva ett inlägg. Kikade in på hennes blogg nyss på en vecka och när jag hade scrollat ner så såg jag att hon hade fått inspo från min this or that grej vilket jag tycker är superkul! Så då fick jag ett ryck att blogga igen! En kort, välbehövligt paus :D Men nu är jag tillbaka!

La också märke till att läsarantalet på mina inlägg har ökat! Superkul! Kan ju dock bero på att ni som har kikat in här från dag till dag har fått scrolla igenom samma inlägg hela tiden ;)​

Likes

Comments

Lyssnar alldeles för mycket på musik nu, så varför inte dela med mig av några låttips?

• I hate U I Love U - gnash
• They don't know about us - One Direction
• Sweet Lovin' - Sigala

Oså några this or that 😌

En man kan verkligen lita på/Flera som man inte alltid kan lita på

Hemma/Borta

Lila/Rosa

Likes

Comments