Header

Foto, Hästar

Förra helgen var det midsommarhelg och den ena dagen blev det en ridtur på Jack. Vi hade tur med fint väder och jag tog lite bilder på honom i hagen. Direkt jag tog av flughuvan för att ta kort kom det massor av flugor så jag fick skynda mig. Tänk att han är 20 år men fortfarande lika fin som alltid!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Allmänt

De två första månaderna av detta året har flugit förbi och nu är det redan sista dagen på månad två. Trots att jag har otroligt mycket att göra eftersom jag tar sju klasser denna terminen, tycker jag ändå att jag fått mycket inspiration och hopp om framtiden som hjälper mig igenom de svåra stunderna.

I helgen var Göteborg Horse Show, och detta är första gången på femton år jag inte varit där, men däremot har jag suttit som klistrad framför direktsändningarna. Det var nästan som att vara där, till och med stämningen gick igenom min lilla datorskärm och det gjorde mig otroligt lycklig.

En annan sak som också gett mig hopp och inspiration är att jag såg att Strömsholm håller kurs i tappskokompetens i slutet av maj. Det är det sista jag behöver innan jag kan avlägga yrkesprov som hästskötare, som jag påbörjade för över två år sedan genom en hästkunskapskurs för hästskötare.
Tyvärr har jag ingen häst att öva praktiska moment på längre, som knoppning, häst vid hand och så vidare, men det löser sig säkert innan jag hinner avlägga eventuellt prov. Det blir säkerligen inte förrän nästa år iallafall, eftersom mitt schema är mycket fullbokat. Men känns kul att få lite hopp om att det går framåt!

I slutet av mars åker jag äntligen hem till Sverige igen en snabbis, då får jag träffa lilla Jack igen! Jag längtar så tills jag kan köpa en ny häst som jag kan spendera all min tid med!

Likes

Comments

Allmänt

Nu har jag varit hemma i Sverige i över tre veckor och har bara några dagar kvar. Det är alltid skönt att komma hem - borta bra men hemma bäst. Jag har även hunnit hälsa på Jack och ridit några gånger. Det känns så skönt att få rida igen!

Nu är det sista dagen på detta året, och än en gång känner jag att året har gått väldigt fort. I min andra blogg ElinMerlia skriver jag mina nyårslöften för 2017. Det blir ingen häst 2017, men jag vet nog vad ett nyårslöfte blir inför året därpå. Hoppas iallafall!

Likes

Comments

Allmänt, Hästar
Äntligen efter åtta månader är jag i Sverige på ett besök! Jag har träffat både mina hästar, ridit och varit på Göteborg Horse Show. Det har varit riktigt bra, och även fast jag bara varit här i 1,5 vecka så tycker jag att jag hunnit med en hel del iallafall! Följ mig på min Florida blogg om du inte redan gör det! FLORIDA BLOGG IMG_1651 IMG_1656 IMG_1746 IMG_1761

Likes

Comments

Allmänt
Hej! Nu är det ett år sedan jag skrev här på denna bloggen och anledningen till det är att jag numera bor i Florida och inte har mina hästar. Ballerina är såld och Jack är utlånad för att antagligen tas över. Denna bloggen är på vila tills jag köper en ny häst vilket absolut kommer att hända. När vet jag inte, men det kommer. Om ni vill följa mig i Florida så har jag skaffat en blogg för det. Hoppas ni vill kika in där och så ses vi senare med nya utmaningar när jag köper en häst! http://nouw.com/elinmerlia  Screen Shot 2015-12-26 at 4.13.22 PM copy

Likes

Comments

Hästar
Nu efter en vecka utan ridning så har hästarna äntligen fått nya skor, så nu finns ingen risk för snubbel mera, skönt! Så nu kan jag äntligen sätta igång med ridningen igen, ska bli kul, för det gick ju så bra bara för en vecka sedan och så blir det ju lite surt när hästarna inte kan ridas på grund av för långa hovar. Hoppas alla överlever i blåsten annars! Här håller jag nästan på att blåsa bort! :)

IMG_1851.JPG

IMG_1853.JPG

Likes

Comments

Hästar
Igår vaknade jag av ett sms att hagarna blåst sönder av stormen under natten så jag fick åka till stallet direkt på morgonen. På väg till stallet hade ett träd blåst över vägen så jag fick ställa bilen och gå sista biten. Hästarna stod snällt inne och väntade på att komma ut, så när jag lagat hagen fick dom komma ut och det gillade dom. Båda rullade sig och var glada! Får hoppas det inte blir en sådan storm igen, jag kunde knappt stå på fötterna av all blåst. Nu ska jag träna, ha det bra alla :)

IMG_1743.JPG

IMG_1744.JPG

IMG_1745.JPG

Likes

Comments

Hästar
IMG_1709.JPG Här ser ni två nöjda hästar! Fick ett samtal idag att hästarna hade rymt och gick långt nere i skogen. Tur att någon såg dom och var snälla att fånga in mina små busiga hästar! Jag kan tänka mig att hästarna var nöjda som fick springa runt lösa och göra som dom ville och kanske äta lite gräs. Men det gör mig så nervös att dom rymmer, Jack rymde ju igår och idag hängde Ballerina med honom. Imorgon ska dom gå i en annan hage och så har jag lagt upp extra mycket hö, så jag hoppas verkligen dom stannar där dom ska nu!

Likes

Comments

Hästar
Idag på kvällen när jag kom till stallet som vanligt för att fixa och ta in hästarna, så hör jag att Ballerina gnäggar en del, men jag tänker inte mer på det och fortsätter greja i stallet. En timme senare när allt är klart så går jag till hästarnas hage som ligger längst bort på anläggningen utan några lampor, så där är ju kolsvart. Jag ser bara Ballerina i hagen och jag försöker kolla i hagen efter Jack, men då ser jag en trasig tråd och börjar laga och ropar efter Jack samtidigt. Det tog inte lång tid innan jag hörde travsteg på grusvägen i skogen. Tur var så gick det lätt att fånga honom och släppa in honom i hagen igen medan jag lagade det sista. Jack hade varit ute ur hagen minst i över en timme! Tur han inte gick långt. Jag hoppas verkligen han stannar i hagen nu, gör mig nervös om han ska rymma, vill ju inte att något ska hända.

IMG_0131.JPG Tänk om det kunde vara såhär torrt i hagen nu! Längtar tills varmare tider.

Likes

Comments

Hästar
Idag red jag nog världens SÄMSTA ridpass. Asså det var bedrövligt. Det började bra, Jack var pigg och sådär, men när vi kortar tyglarna märker jag att han har noll koll på var han har benen. Han snubblar hela tiden, och nästan går omkull två gånger. Jag vågade inte galoppera för jag var rädd han skulle gå omkull. Det är nog elva veckor sedan hovslagaren var och skodde hästarna och han kommer inte förrän om ytterligare två veckor, vi kunde inte få någon tid tidigare. Kan tänka att det spelar in ganska stort där. Men inte nog med det, Jack bråkar och bråkar och bråkar. Det är bara mig han gör så med för jag kräver mest av honom. Frågan är om han bara är inne i en fas eller om han verkligen inte tycker om att träna. Jag ser inget nöje med att träningsrida en häst som inte tycker om det alls. Egentligen skulle jag träna för Helene imorgon men jag fick avboka den träningen och så får jag promenadrida eller ta det lite lugnare iallafall tills hovslagaren kommit och så får jag se från där. Om Jack fortfarande inte känns okej då så får jag nog överväga att endast ha honom som promenadhäst. För som jag skrev, inte är det kul varken för mig eller honom att träna ifall det inte är kul.

IMG_1884.JPG

Likes

Comments