Har inte så mycket att skriva egentligen så tänkte att jag laddar upp bilder bilder från de dagar som gått. Fredagskvällen bjöd på bio med the gang haha. Vi ville se på en bollywoodfilm men de visade ingen som hade engelsk subtitles ...tråkigt för oss. Istället fick det bli en amerikansk film: the Hitman's bodyguard" som ändå var helt okej. Det bästa med indisk bio är deras fåtöljer, man kunde ligga ner och kolla på filmen om man nu önskade det, livet! Men även att de sjunger nationalsången innan filmen börjar. Detta handlar mer om att de ska försöka se vilka som är förrädare i landet.

En peppad Saga med nachos (som ej var goda) och popcorn i högsta hugg!

Lördagen bjöd på marknad! Vi åkte till Dilli Haat och småhandlade lite. Känner lite så här, vad hade jag gjort utan Sag a.k.a förhandlaren, hon är sååå bra på att pruta!!! På ett schysst sätt. Jag köpte en sjal i Pasmina, en fotlänk och ett armband.

Indier är väldigt förtjusta i västerländskt folk, de går fram och ber om selfies. Inget mig emot (till en viss gräns), man har ju alltid velat få uppleva kändislivet hehe.

Söndagen var en lugn dag. Försökte plugga lite, gick sådär, kollade på Suits istället. Jag och Saga tog en promenad till Deer Park som är i närheten av vår lägenhet och därefter åkte vi till Green Park Market och gjorde henna. Min blev ändå helt ok, vill ju inte klaga precis.

I måndags fick jag, Mia och Saga våra visitkort! Nu känner man sig lite speciell hehe. Utöver detta har det inte hänt något speciellt. Denna vecka har jag varit i kontakt med UNHCR i Delhi med anledning av flyktingarna som kommit hit från Myanmar. För den som har missat är Rohingyas väldigt utsatta i Myanmar och många har flytt till b la Bangladesh och Indien. Nu den senaste tiden har det varit en hel del skriverier i Indien då staten vill deportera dem tillbaka. Detta kommer föresten min andra rapport handla om, Rohingyas situation. Även mitt PM som jag ska skriva (skolrelaterat) ska handla om Rohingyas.

Det var allt för idag, hörs och syns.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • Livet

Likes

Comments

Nu är arbetsveckan över och vi ska strax iväg och kolla på bio med Julie (den norska praktikanten). Under min vecka har jag jobbat en hel del med mitt flödesschema som senare ska ges till alla andra på ambassaden. Det är viktigt att alla vet hur alla jobbar. Utöver det har jag även börjat leta efter information när det gäller Nepalesiska giftermål. Mycket är customs i deras giftermål och jag tycker inte det finns så "trovärdig" fakta ute i cybervärlden. Min kollega, Ashutosh är från Nepal dock så han tänkte hjälpa mig och försöka dra i några trådar. Mina rapporter som jag ska skriva kommer användas som ett underlag i framtiden. Just nu finns det inte så mycket info hur alla customs ser ut i varje community och religion i Nepal. Utöver detta sköter även jag, Mia och Saga sociala media. Vi finns på twitter, instagram och facebook. sök "swedeninindia" så kommer ni hitta till sidorna. I tisdags hade jag även sektionsmöte där vi gick igenom lite statistik och problem vi mött. Ett problem t ex är några av de ansökningar som kommer från Nepal. Man måste vara extra noga då det kan förekomma ansökningar från individer som troligtvis är trafficking-offer. Sen på onsdagen (och varje onsdag framöver) hade vi utsändarmöte. Alla diplomter kallas utsända, kanske bra och veta hehe. Alla sektioner fick berätta vad som försiggår hos dem osv osv. Efter utsändarmötet hade vi ett säkerhetsmöte. Ja ni, såhär kan en vecka på ambassaden se ut. Det viktigaste dock (!!!!) är min sektions glassfika vi har varje torsdag, nu hade vi den idag dock haha. Min sektion är verkligen som en liten familj, alla är så otroligt trevliga. Det gäller faktiskt alla på ambassaden, alla är supersnälla. Vilket praktikplats jag har, sån kärlek <3.

Annars vad har hänt? Vår chief har äntligen börjat laga mat åt oss. Vi valde att ha en chief då det är knepigt att få tag på allt på ett och samma ställe men även för att vi vill äkta indisk mat. Våra kvällar efter jobbet är väldigt lugna, alla tre är så sega så vi tar det mest lugnt. Man får passa på och utforska Delhi om helgerna helt enkelt.

I oktober så kommer även Jessica till mig!! Hon stannar en vecka så det blir kul. Jag kommer tyvärr jobba nästan alla dagar, en dag är jag ledig pga röd dag, sen ska jag även försöka få ledigt på klämdagen.

Nu ska jag klä på mig ordentligt, snart är det bio och deras biosalar ska tydligen vara kalla. Ha det bra folks!

Finfina skylten som är precis utanför ambassaden.

I det här rummet brukar vi ha möten av olika slag.

Världens bästa, men även världens jobbigaste myggspray. Myggorna här är tydligen helt crazy för man kan bli supersjuk av dem. Våra svenska myggmedel funkar inte på myggorna här utan det är Odomos som gäller. Asbra spray för man vill ju inte få dengue precis men jobbig för medlet är otroligt starkt! Råkar man andas in lite så kippar man efter andan pga starka saker.

Likes

Comments

Alltså jag fattar inte den här bloggen, kan inte ladda upp något från min dator ..och jag som hade tagit massa fina bilder. Råkade radera min fixa text jag kämpat med så nu kommer det en kortare version pga bitter och trött tjej93.

Vad har jag gjort sen jag skrev sist? Har såklart varit på ambassaden och jobbat på. Har börjat med ett flödesschema för att förklara varje steg när man ansöker om visering/tillstånd. Ansöker man om visering så är det de utsända på ambassaden som handlägger. Handlar det om tillstånd (finns två st undantag) så ansöker man via Migrationsverket. Vi avslutade fredagen med lite gympa på ambassads-området. Lena som är kanslichef höll i det passet. Det var längesen jag rärde på mig så det var skönt. Ambassaden har även ett litet gym så tänker att jag ska försöker utnyttja den några dagar i veckan. På fredagskvällen mötte vi upp några praktikanter på den holländska, finska och danska ambassaden.

Lördagen bestod av turism! Tillsammans med Holland och Finland (praktikanterna dvs) åkte vi till Qutub Minar. Det är en minaret och pelaren är den högsta i Indien. Detta var huuur fint som helst så åk dit!! Tips tips!!! Efter Qutub Minar åkte vi till någon kupol och väl på plats blev vi hustlade av den man som låg och sov där. Han ville ha 700INR för att vi gick in i kupolen. Kupolen var övergiven så det fanns inte mycket att se, men utsikten var vacker iallafall!

Söndagen var även den en turistdag. Först åkte jag, Mia och Saga till M-block market där vi strosade runt. Runt 14.00 mötte vi upp den norska praktikanten, Julie för en lunch. Hon gav oss massa Delhi-tips då hon varit här sedan mars. Efter lunchen åkte jag och Saga till templet Akshardam och det är också ett sånt ställe ni måste åka till om ni besöker Indien (Delhi). Man fick inte ta med sig något in så jag tog aldrig några foton på allt det fina. Tog en bild utanför templet där man ser den lite långt ifrån. Superfint verkligen!!!!

Mina bilder är sämst I know, men som sagt, fattar inte detta ännu. Det kommer fler och bättre bilder så småningom, måste som sagt bara lära mig ett och annat. Nu strax ska jag sova så hejdå my friends, hörs!

Likes

Comments

Hallå i stugan!

Sitter just nu på kontoret och håller på med min rapport. Tänkte att jag skulle skriva en och annan rad då det ekat lite tomt här på bloggen. Har ej haft tillgång till wi-fi i lägenheten så har inte kunnat ladda upp något inlägg. 

Men iallafall, måndagens arbetsdag började runt 09.00, och i med att min handledare är i Sverige för tillfället fick jag sitta med kollegorna i min sektion och följa dem i arbetet. Sektion 4, migration, har bland annat hand om alla visum- och Schengenärenden som inkommer från Indien, Nepal, Sri Lanka, Bhutan och Maldiverna. På eftermiddagen satt jag i kontoret och letade efter information gällande Nepals familjerätt. Halva min praktik ska jag jobba med denna rapport vid sidan av andra uppgifter. Fokusen kommer ligga på familjerätten i Nepal och jag kommer nog avgränsa mig till giftermål (måste bara få ett godkännande av min handledare). Giftermål i Nepal, men även Indien, ser inte ut som giftermål i Sverige.

Efter jobbet åkte jag, Saga och Mia till lägenheten vi kollat in och signade kontraktet woho!!! Nu kan ni hitta oss i Safdarjung om ni besöker Indien. Ska ta lite foton på lägenheten så fort vi flyttat dit, så får även ni se pärlan. När kontraktet var underskrivet och klart åkte vi till Green park och åt lite mat och drack en kokosnöt.


Fin utsikt man möts av varje dag

Självklart måste man poosa vid ambassadens skylt

Nervösa, men glada tjejer som ska signa kontrakt!

Gårdagen bjöd på jobb fram till kl. 17.00. Under eftermiddagen fick jag sitta med några kollegor och lyssna när de hade intervjuer med människor som ansökt olika slags tillstånd/visering till Sverige. Ett samtal var extra spännande då hen hade bluffat hela sin ansökan. Det är väldigt vanligt att folk skickar in falska visum-ansökningar i hopp om att myndigheten ska missa deras bluff och således bli beviljade ett visum. Men icke, icke - tjänstemännen ser igenom bluffen. ​

Nu ska jag återgå till mitt lilla jobb här. Mina jobbtider på ambassaden är 08.30-09.00 till 17.00. Tiderna passar mig perfekt, man får sig en liten sovmorgon -> happy dz! 

Farväl! 

Likes

Comments

Hallå i stugan.

Kände att det var dags att återuppta min fancy bloggkarriär jag hade en gång i tiden. Anledningen varför jag valt att återuppta bloggandet är för att familj och vänner lättare ska veta vad jag har för mig i mitt liv. Just nu är jag bosatt i New Delhi där jag är praktikant på den svenska ambassaden. Ska vara här fram till mitten av januari så ett och annat inlägg lär dyka upp.

När kom jag hit? Den 25 augusti kl 20:40 flög jag med AirIndia och landade lördagen kl 07:20. Rekommenderar starkt AirIndia, trevlig service och god mat! Flyget tog 7h och 40 min (10h och 40 med tidsskillnaden), så jag var rätt så utslagen när jag kom till mitt hostel. Att AirIndia flyger från Stockholm är något som är nytt, direktflygen började nu i mitten av augusti.

Vad har jag gjort hittills? Måndagen den 28 augusti var min första dag på praktiken tillsammans med två andra tjejer, Saga och Mia. Jag är på sektion 4, migration, Saga på sektion 1, inrikes- och utrikespolitik och Mia är på sektion 2, främjande/handel. Vi hann ha två introduktionsdagar innan vi alla tre insjuknade i något som fortfarande håller i sig lite. På onsdagen åkte vi alla tre in till sjukhuset. Jag och Saga åkte in tidigare under dagen och fick ta massa prover, dropp och läkemedel. Mia kom när vi var klara och hon kände sig lika dålig hon med. Utöver det har vi även hunnit gå på massa lägenhetsvisningar och har äntligen hittat en i området Safdarjung enclave. Under dessa dagar vi varit i Indien har alla tre bott på olika ställen vilket har varit tråkigt. Jag har bott på ett hostel som heter Jugaard hostel. Det är en backpacker-hostel så passar inte interns. Rekommenderar starkt hostelet om någon av er icke-befintliga läsare åker till New Delhi för att uppleva staden. Det är ett väldigt prisvärt hostel och folket som arbetar där är helt underbara! Jag skulle egentligen stannat där till onsdag men valde att checka ut därifrån idag. Vi praktiktanter blev nämligen tillfrågade av Gautam (ministerråd på ambassaden) om ville bo i hans gästrum fram till vi får tillgång till lägenheten. Jag och Saga valde då att flytta ut från våra boenden och bor nu här (tillfälligt). Alla på ambassaden är verkligen supersnälla! De har varit otroligt omhändertagande och sett till att vi fått den hjälp vi behöver!

Nu tänkte jag avsluta mitt första inlägg, känner att det kan bli långt annars och jag måste sova. Klockan är 00.00 här och imorgon väntar min första riktiga praktikdag. P.S bilder kommer så fort jag fattar hur man gör.


Likes

Comments