Winchester har så mye å by på, mer enn det jeg trodde. Det er virkelig en flott by, og i dag fikk jeg sett mer av den. Jeg gleder meg til å utforske mer. Fin søndag, med andre ord. Det er høst også. Åh, I love it.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

I dette innlegget skal jeg fortelle hvordan psykologifaget er delt opp, og hvordan det har gått så langt.

Jeg går Undergraduate, som er en bachelorgrad i psykologi. Førsteåret er generelt om innføring i psykologi (Foundations in Psychology), forskningsmetoder og statistikk (Research Methods and Statistics). Vi har fire hovedmoduler første året. Andre og tredjeåret skal studentene velge fritt hvilke moduler de ønsker.

Modulene vi har:

1. Research Methods and Statistics

2. Foundations in Psychology

3. Perspectives in Psychology

4. Psychology in Contemporary Society

I psykologifaget er det mye fokus på forskningsmetoder, hvor forskningen består omtrent 70% av faget. Personlig synes jeg forskningsdelen er vanskelig, men det skal heller ikke være lett. Mine favoritt moduler er definitivt innføring og perspektiver i psykologi. Vi har korte forelesninger, som varer maks 1-2 timer, noen ganger 3-4. På torsdager har vi workshop og seminarer, der vi blir delt inn i grupper hvor vi skal lære mer om modulene. Forskningsmetodene, for eksempel.

Det er mye selvstudier - hvor du er nødt til å lese og jobbe med faget på egenhånd. Du får selvsagt hjelp om du trenger det. Før hjemreisen til Norge, altså 16.desember, må vi levere inn 8 innleveringer. Det er heldigvis ikke så lange innleveringer, og noen telles ikke på karakteren. Vi må fremdeles levere inn, som en "trening"/øving for neste semester og videre i studiet. Jeg prøver å lese mye, fordi det først og fremst er på engelsk. Det skal sies at man kommer fort inn i det, og jeg merker at det kommer seg. Det er lettere nå enn det var de første forelesningene.

Likes

Comments

Hjem.

Ingen hus er som ditt eget. Ingen seng er som din egen. I det minste, prøv å gjør det mest mulig som ditt eget. Det har hjulpet meg å ordne det litt, for eksempel henge opp koselige lys og bilder. Det er ikke lov til å tenne på lys i noen av studentboligene eller leilighetene, med tanke på brann. Det er forståelig, men samtidig litt trist for en som er veldig glad i lys. Jeg har i alle fall kommet til rette i huset. Det eneste problemet er den 20 minutters gåturen unna universitetet og byen. Spesielt om kvelden. Spesielt når jeg må gå alene. Spesielt.. yeah, you know it. Hvor lenge jeg kommer til å bo her, er jeg usikker på.

I kveld blir det nok kun lesing og rydding. Vi blogges om ikke lenge! Ha det fint så lenge, folkens 🍁

Likes

Comments

​Jakke ​New Look Kjole ​Nelly Sko ​Dinsko ​Skjerf Holzweiler ​Veske ​Vintage Fair ​Solbriller ​Bikbok 

Likes

Comments

På University of Winchester har de flere forskjellige "societies", grupper/aktiviteter man kan melde seg inn i. Det samme har vi i Norge, hvor vi utenfor skolen kan melde oss på fotball, svømming, dansing, ridning osv. Det finnes utallige mange societies som kan melde seg på, og det finnes så og si alt for alle!

Første uken på universitetet hadde de lagt opp et arrangement kalt "Student Fair", hvor det var mange forskjellige stander. Alt fra pizzastander (gratis pizza) til Spotify, hvor du kan få 50% rabatt på Spotify. Helt siden jeg gikk på barneskolen, har jeg alltid vært en person som liker å melde meg på alt slags mulige aktiviteter. Alt fra fotball til ridning. Ikke det at jeg gikk på ridning, men jeg var ofte i stallen med Madeleine for å ri på hesten hennes i en ung alder. I en alder av 10, startet jeg på fotball. Det er gjerne slik at man melder seg på et lag/klubb, og satser på det. Neida, jeg skulle prøve hiphop, teater, sang og helst spille to instrumenter. Den dag i dag kan jeg både spille piano og gitar, og det er jeg veldig takknemlig for.

Jeg bestemte meg til slutt for å melde meg inn på "Let´s Glee". Hvis dere ikke har sett serien "Glee" før, er det en musikalsk komedie om en gruppe ambisiøse og talentfulle mennesker på jakt etter styrke, aksept og til slutt sin stemme. Vi setter sammen shows, alt fra sang til dans og teater. På slutten av hvert semester setter vi sammen et show for hele skolen av det vi har lært gjennom semesteret. Første dagen på "Let´s Glee" hadde vi om Grease Medley, hvor vi skal lage en medley av kjente sanger fra Grease. Jeg elsker Grease, så denne dagen endte veldig bra, og jeg ble kjent med flere med samme interesser. Det er forresten en gang i uken, og varer i ca. 1t og 30 min. Så det tar ikke altfor mye av studietiden.

​// Bilder fra ​Facebook: Let´s Glee: Performing Arts Winchester. 

Likes

Comments

14.august 2015 flyttet jeg hjemmefra for første gang til Stavanger for å studere. Der bodde jeg i en 20 kvadratmeters rom med eget kjøkken og bad, i en blokk. I blokken hadde de felles kjøkken/stue og vaskerom for studentene. Med 50 meters avstand til universitetet, kunne jeg aldeles ikke klage.

Første natten alene var jeg nervøs. Første natten uten foreldre og søsken, bare deg selv. En gråtende Dyna gikk inn igjen i sitt rom etter å ha sagt ha det, uten internett og mobillader. Den hadde hun glemt igjen i bilen til mor og far. De hadde allerede kjørt i en time på vei tilbake til Rælingen. Selv om jeg bodde i en blokk med kun studenter, følte jeg meg ensom. Jeg var ikke ofte på rommet mitt, men da jeg var, var det kun meg og plakatene mine + en riskoker. Neida, litt mer enn det var det.

Etter å ha bodd der i nesten seks måneder, fortalte Lisa meg at det var ei som skulle flytte ut i kollektivet hennes. "JEG ER DIN NYE SAMBOER", skrek jeg. Etter en måned med planlegging osv., flyttet jeg inn. Det samme gjorde Rebekka. Mitt nye hjem delte jeg med Lisa og Rebekka, (kollektiv, med andre ord). Lisa kjente jeg fra før av, vi studerte "Drama" i et semester sammen. Trekløveret på Eikeset ble til! Selv om vi kun bodde sammen i et halvt år, var det den koseligste og beste tiden i Stavanger! Koselige spillkvelder, felles middag og kakebaking, Paradise Hotel-diskusjoner og treningsturer. Takk for en fin tid i kollektivet, jenter!

Likes

Comments

Hey dere der hjemme!

Beklager for dårlig oppdatering, men som sagt, er ikke bloggen førsteprioritet i hverdagen. Jeg ønsker helst å skrive om interessante hendelser på bloggen, eller prøve i det minste. Kort om dagen: I dag har jeg vært på Vintage Fair, og fått min personlige veileder! Veilederen er andreårsstudent, og skal hjelpe meg alt fra det akademiske til andre ting jeg trenger hjelp med. Veldig hyggelig og hjelpsom. Hun skal hjelpe meg en time i uken, til den dagen jeg ikke trenger mer hjelp, forhåpentligvis.

I og med at norsk og vietnamesisk er mine morsmål, kan engelsk være utfordrende akademisk. Jeg vil si jeg har god uttalelse i engelsk, mer av den amerikanske aksenten. Jeg forstår det meste, og klarer meg generelt bra i hverdagen. Det eneste som kan være vanskelig, er å forstå og følge med i forelesningene. Men det kommer seg. Nøkkelen er å være tålmodig. I kveld skal jeg møte noen venner, så vi blogges!

Likes

Comments

I dag har jeg og Norway squaden vært i byen og kost oss! Vi ruslet rundt i byen før vi satte oss ned på restauranten Zizzi - altså "Casa Mia", som vi har i Norge. Dette er altså en italiensk restaurant. Et ord: Amazing. 

To be honest. Jeg savner Asian food. Jeg savner alt fra vårruller til pho, til banh zeo. Nok om mat! Nå skal jeg rydde rommet og ta en dusj før jeg legger meg. Veldig interessant å lese, vil jeg tro. Hehe. Blogges! 

Likes

Comments

// Google

Her er noen bilder av skolen. Jeg er ganske fornøyd med universitetet! Det er ikke det største universitetet jeg har sett, men den er oversiktlig og koselig. Det er flere bygg, og gåavstand til byggene. Det er i tillegg lett å finne frem. På universitetet har de flere barer, discotek, kantiner og en burger restaurant! Yum. De selger også litt sushi, noe som er veldig greit for min del. "The Vault", Winchester Student Union Bar er kåret til den beste baren tre ganger på rad!

Likes

Comments

På søndagen var jeg i London for første gang i mitt liv. Jeg mellomlandet i London for fem år siden på vei til Vietnam, hvis det telles. Nei. Fem timer i London var aldeles ikke nok. Jeg og Bethina tok en spontantur, hvor det tar ca. 1 time og 45 min. med buss. Det koster i underkant av 200 kroner, mens toget tar 1 time og koster dobbelt så mye. Nesten to timer i buss har da ikke skadet noen?

I London møtte vi på Marie og Ingrid, veldig kjekt! Vi brukte våre fem timer på halvparten av Oxford Street, med andre ord – shopping. Det var likevel veldig fint å se byen (nesten), neida, jeg mener, 1/204905 del av det. Fattig student som jeg er, fikk jeg kjøpt meg en del ting.

Det er ikke akkurat det billigste å dra til London som en student i England, men I´m coming back! 

Likes

Comments