Header

Vi siktar högt, så högt vi kan nå, vi vågar att tro att det kommer att gå

Nu eller aldrig, inga men eller om, vi siktar högt så högt vi kan nå, vi vågar och tror att det kommer att gå!

Nu är vi äntligen på G Big M och jag! I söndags fick hon massage, tyvärr har inte den här långa vilan när hon varit mammaledig varit så bra för hennes kropp, jag hade redan planerat att sätta igång henne för hand, och med facit i hand efter att massören varit ute vet jag att det är helt rätt beslut!

Nu i början är det promenader som gäller så hon får komma igång lite. Förutom den lilla promenaden efter massagen har vi nu hunnit vara ute på promenad 2 gånger, igår och idag.
Det är verkligen en glad Big M! Hon lyser som en sol nu när hon fått vara ute och röra på sig lite, så härligt att se! Hon har en helt annan hållning när hon står i stallgången nu när hon fått vara ute själv med matte, stolt och glad! När vi är ute pch går är öronen spetsade hela tiden!

Happy tar det också bra, halmen är inte upptrampad när vi kommer tillbaka till stallet, så han springer inte runt och är orolig i boxen medan vi är borta, men han vill dia så fort mamma är tillbaka!

- Gabriella

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Älska rea!!

Denna helgen är det 20% rabatt på Skara Hästsport, så jag passade på att köpa vita damasker och vita boots till Big M.
Våran tävlingsoutfit växer sig långsamt fram.

Schabraket som jag hittat och bara älskar, skulle matcha min tävlingskavaj perfekt, det köpte jag inte, fastän det är rea. Det kostar nämligen 1.699:-. Jag känner att det är lite överdrivet dyrt för ett schabrak. Finns många andra snygga till ett väldigt mycket bättre pris.

Detta blev det iaf på rean nu. Vi vill ju vara fina på riksmästerskapen i sommar!

- Gabriella

Likes

Comments

Taggad att börja träna igen!

Det har varit mycket monté denna veckan. Igår var jag på möte om montèns framtid i Sverige, hur vi ska göra så fler kommer ut i lopp och aktiva håller motivationen uppe och vi kom fram till massor av bra idéer så det ska bli spännande att se hur mycket sol blir verklighet sen, JAG har iaf blivit taggad till att börja träna igen så att jag kan ta upp montén igen sen när Boy har åldern innan. 


Idag är det tävlingar ute på Axevalla så jag har varit där för 3:e dagen i rad. Det var montélopp idag, alltid roligt att titta på!
Passade självklart på att hälsa på Boy, han blir lika glad som vanligt när man kommer och hälsar på. 

Dom hade julmässa i tottohallen och där passade jag på att köpa ett par smvantar.


- Gabriella

Likes

Comments

Idag har jag tittat när Boy tränade!

Han börjar bli så stor nu min lilla pojke ❤

Niclas har gör ett riktigt bra jobb med Boy!

- Gabriella

Likes

Comments

Glömde ju skriva vad vi tyckte om borsten!

Jag köpte ju en ny borste häromdagen, men jag glömde ju skriva vad Big M och jag tyckte om den!
Big M tyckte om den väldigt mycket, istället för att bli sur och tycka att det är obehagligt stod hon och njöt av rykten istället och hon fick inga stötar fastän det är sånt väder ute så hon brukar få som mest stötar + att jag var väldigt elektrisk idag. 

Jag gillade också borsten, dem var lätt att hålla i och man hade väldigt bra grepp och den var lätt att borsta med! Den var lite på gränsen till för mjuk, men den tog bort damm väldigt bra.

- Gabriella

Likes

Comments

Big M får stötar när jag borstar henne!

Har ni problem med att era hästar får stötar när dom borstas?
Big M får stötar av borsten så hon blir jättearg när jag borstar henne. Ändå har jag en borde som skulle vara naturmaterial, vilket vet jag dock inte.

Så idag när jag och en kompis var på Skara Hästsport köpte jag en ny borste gjord på hästtagel, så hoppas jag att hon slipper stötar av den.

Jag var tvungen att stå i affären och googla på hur en borste av hästtagel görs så inte någon häst behövt att dö för borstens skull, då vore det ju väldigt hemskt att borsta Big M med en sådan borste!
Hästtagel klipps av från levande hästar så taglet förlorar sin glans och spänst när hästen dör.

Köpte även pälsglans då mitt var slut, var faktiskt modig och köpte en sort jag inte använt mig av förut. Ska bli spännande och se om det är bra!
Sprayar man hästen med pälsglans ska även det minska risken för stötar vid borstningen.

Nu ska jag fortsätta kolla på Küren som jag missade i förmiddags.


- Gabriella

Likes

Comments

Big M har fått prova sitt "nya" träns!

För ganska längesen köpte jag ett Micklem till Big M, men eftersom hon har varit mammaledig så fick Lasse låna tränset fram tills han blev såld. Sen har det hängt putsat och klart och väntat på Big M.

Provade det idag och det passade fin fint! Jag tycker dock att nosremmen är svår att få till bra, vet inte om det är clipsen som gör det? Nosremmen satt mycket bättre på Big M än vad den gjorde på Lasse iaf.

Happy fick stå själv i boxen för andra gången idag, det gick lika fint som sist! Han är så duktig min lilla pojk!

Han var hungrig när morsan kom tillbaka in i boxen igen.

- Gabriella

Likes

Comments

Många med ridtravare har känt av fördomar!

Jag är medlem i en grupp som heter "Vi med ridtravare", där har jag upplevt att många fått taskiga kommentarer och blickar från andra som sårat dem.

Jag själv har ju inte haft ridtravare "offentligt" än, så det ska bli intressant att se sen när man ska börja åka och träna och tävla om någon säger någonting om att det är en travhäst jag har.
Men till dit är det ännu en lång väg att gå.

Det jag hört än så länge är bara min mamma som säger "äsch, det är ju bara en travare". Men hon säger ju så bara för att skoja med mig ;)

Mitt tips om folk ser ner dig är att tänka:

"Ju mer dom ser ner på dig idag, desto mer häpnad och beundran sen när ni står där på prisutdelningen med en blågul rosett"

Har du fått några kommentarer om din häst du tagit illa vid dig av?
Vilken ras har du?
Har kommentaren handlat om rasen eller något annat?

- Gabriella

Likes

Comments

Jag har märkt att jag fått lite nya läsare...

...så jag tänkte skriva lite kort om mig och mina hästar. Bl a hur det kom sig att Big M ska bli ridtravare mm.

Eftersom det kommer dröja lite till innan Boy och Happy kommer ut på tävlingsbanorna kommer bloggen den närmsta tiden handla mest om min omskolning och träning med Big M, men kommer självklart skriva om dom andra också, men blir väl mer och mer ju äldre dem blir sen.

Mitt namn är Gabriella och jag är bosatt i Skara, jag har förnärvarande 3 st hästar.
Mitt varmblodssto Big Mama Dynamite ovh hennes två söner, åringen Mama's Little Boy och fölet Mama's Happy Boy.

På ponnytiden var det mest dressyr som gällde, men även lite hoppning.
Min D-ponny fick jag hem när både hon och jag var tretton år, hon hade då stått i hage sedan hon var 5 år gammal och hade inte någon direkt utbildning dessförinnan heller, men vi hann ta oss upp till FEI dresyr ovh LB hoppning innan jag hann bli för gammal.

Alla hade väl trot att jag sedan skulle gå över till storhäst, men vad som hände då var att jag satt upp på en travhäst vid namn Egon och blev kär i både honom och i montésporten, så jag bytte sport där och tog montélicens!

När Egon började bli för gammal köpte jag min första egna travhäst, Fido Sånna. Men tyvärr fick han aldrig ihop travet på banan, och efter många veterinärbesök fick jag fatta det otroligt svåra beslutet att ta bort honom, alltid saknad, aldrig glömd!

Nu letade jag häst, och in i mitt liv kommer Big Mama Dynamite!! Under första våren gör vi 3 starter ihop, 2 montélopp och ett sulkylopp, i montéloppen kommer vi 5:a i det första och 4:a i det andra ovh i sulkyloppet blir hon 3:a.

Efter dessa starter börjar tyvärr en lång period med otur där något händer varje gång vi börjar komma igång, detta toppas med ett trasigt knä som sätter stopp för vår fortsatta travkarriär.
Istället betäcker jag henne och hon har nu fått föl 2 år i rad, nu är hon inte ombetäckt utan hon ska få en ny karriär - Ridhäst!

Eftersom jag höll på med ridsporten innan jag blev travtränare och montéryttare tycker jag att det ska bli superkul!
Hennes söner kommer jag satsa på inom travet ch hoppas att dom ska bli duktiga inom både sulky och monté.

Jag har fler bilder från lopp och så i min dator, men jag orkar aldrig starta den, så valde några bilder jag hade i mobilen istället.

Om ett par år kanske jag tävlar dressyr med Big M på morgonen och startar inom trav med hennes söner på eftermiddagen!
Det vore roligt!

~Ingen dröm är för stor~


- Gabriella

Likes

Comments

Idag har Happy varit ensam i boxen för första gången!

Än så länge när jag haft Big M på boxen har Happy fått vara med ute på gången, men idag fick han vara kvar själv i boxen för första gången.
Det gick hur bra som helst. Inget spring i boxen alls, han gick lite fram och tillbaka i början bara tills han såg att morsan blev uppställd på gången precis utanför boxen. Då ställde han sig och sov.

Försök två idag på att fixa manen!
När man är travtränare och helt plötsligt ska skola om en av sina hästar till ridhäst uppstår vissa problem.
T ex detta med att man helt plötsligt ska frisera manen!!
Första gången såg det helt förjävligt ut rent ut sagt. Nu andra gången blev det väl lite bättre, något kortare än jag tänkt och fortfarande inte snyggt. Men övning ger färdighet heter det ju så fint, så om ett par gånger kanske det till och med blir snyggt!

- Gabriella

Likes

Comments