Header

Vi siktar högt, så högt vi kan nå, vi vågar att tro att det kommer att gå

Tävlingsskorna läggs på hyllan!

För nån vecka sedan så har jag och Lasses delägare fattat ett beslut, Lasse får lägga tävlingsskorna på hyllan och pensioneras från travsporten.
Det känns som helt rätt beslut, så han kommer nu att säljas som ridhäst istället.
Han kan ju självklart blir sällskapshäst också, men han tycker att det är så roligt att jobba så jag tror han skulle trivas bättre som ridhäst är  sällskapshäst.

Han är ju mycket riden, men mest travtränad under sadel, men senaste tiden har jag ju ridit en del dressyr med honom.
Han är inte frysmärkt och han har rätt fysik för att kunna bli en riktigt snygg ridhäst när han byggt upp dom rätta musklerna.
När man rider honom känns det också som att han har kapacitet att bli duktig, bara man ger honom tid att utbildas och bygga de nya musklerna. Så det vore kul om han kommer till någon som kan och vill utveckla honom.

- Gabriella

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Detta inlägg är kopierat från hästmarknad. se, skrivet av Captain Tourettes som har provat monté

"Jag vann kampen för livet, EG vann loppet
Publicerat: 2016-8-9"

Monté

–Ni måste sätta uppkäk på 9:an
-Hon behöver inte det.
-Killens försäkringar gäller inte om hon sätter huvudet under vingen och sticker vid bilen annars!

Dessa ord sägs i tumultet innan värmning när jag för första gången i mitt liv ska prova sporten som går ut på att skena i trav.

Min coach sätter mina stigläder betydligt längre än vad dom andra gör.

–Ska jag ha så långa?
-Det kommer inte vara det som gör skillnaden. Ni vet ändå inte vad ni gör, snabbast häst vinner och ni ska bara hänga på. Det blir bara jobbigt för er som inte är vana att stå i korta läder och då kommer ni inte kunna njuta av farten idag och ni kommer få träningsvärk tills ni ska hoppa imorgon.

(Tack coachen för denna visdom. Hälsningar den enda som inte hade träningsvärk dagen efter.)

Värmning av travhäst är ungefär vad vi skulle göra med en hopphäst om vi var trötta på den och ville att ängeln A1 skulle komma och hämta den per omgående.

Dags för start.
Löddriga hästar och utmattade,lätt omskakade ryttare försöker hitta position bakom bilen. DDO har i ivern glömt alla instruktioner om vilken plats han har bakom bilen. Detta medför ett extra varv runt hela banan för att få alla på plats.
Tillslut var vi i stabil förvirrad rad bakom vingen. Den kraft som finns i en travhäst vid startbil är svårt att beskriva.

När vi släpptes var det ett ”on my signal unleash HELL” moment.
Det bara brakade till så var vi iväg.
EG’s häst var i mål innan vi andra hunnit in i första kurvan.
Jag hittade vägen in i andra spår utan att tackla nån.

Väl där så inser jag att trött fot är påväg att glida ur stigbygel.
Tankarna for genom mitt huvud..
”Skenat utan stigbyglar har man ju gjort, men inte i trav”
”Om jag tappar den nu kommer jag då göra 3 snabba studs i sadeln och sen flyga över svansen och bak?”
”Travbanan är hård, hästen är snabb”
”Bäst chans att undvika överspringning har jag nog i 3:e spår”
Typ där gled foten ur och nu gällde det att överleva
.
Jag står i vänster stigbygel och kniper med högerknä om sadeln, denna ”kamasuttra-advanced” hade varit omöjlig i korta läder. Tack igen till bäste Coach för väl utfört jobb .
De sista orden från värmningen ekar i mitt huvud.
”Rid inte lätt på den här, undvik att nudda ryggen överhuvudtaget för då tappar hon balansen och hoppar”

Jag håller min knappt existerande stuss så högt jag kan över sadeln.
Jag vet ju inte om coach talade facktermer som tappa balansen lika med tappa takten och hoppa är lika med börja galoppera.
Det kan ju varit så att hon faktiskt beskrev med korrekt svenska att hästen börjar hoppa omkring och riskerar att snubbla omkull. Jag var för rädd om livet för att chansa.
Med mina sista krafter lyckades jag hålla röven från sadeln hela vägen in i mål. Slutade på en 7:e plats (3:a från slutet) men väldigt nöjd med att överleva.
Med sina sista krafter lyckades Spettet ta sig i mål på en 8:e plats utan att ramla av trots brutal skrattattack framkallad av min kamp för livet som han sett från förstaparkett.

Captain Slutet gott, målet nått Tourettes

Likes

Comments

Provat bettlöst

Idag skulle jag longera Lasse lite, tog har något bitit honom på läppen så han har ett litet sår där. Det hade han även förra gången jag var ute, så jag trodde att det skulle ha läkt tills idag.
Därför tänkte jag vara snäll och longera honom bettlöst. Eftersom jag tycker att det är slöseri med tid att longera hästen utan att den arbetar i form slängde jag på gummisnodden. Det fungerar jättebra att longera honom med den när han har bett i munnen. Men bettlöst fungerade inte alls, han bars stretade emot hela tiden och gick inte ett steg i form. Jättetråkigt! Då är det ju snällare att longera honom med bett och han arbetar i form och gummisnodden släpper efter än att han ska gå och streta emot hela tiden och det enda som får ut av passet är uttänjt läder på mitt träns...


- Gabriella

Likes

Comments

var denna helgen slut!

I fredags var jag ute på Axevalla för att se stochampionatshelgens inledande tävlingar. Gick inge vidare för mig i V64. Spelade även på en häst i montéloppet som gav mig hela 3 kronor, vet inte vad jag ska göra med alla dom pengarna?


Idag och igår har jag jobbat på fiket så då hanns det inte med att gå på trav med följt det lite via atg-live.

Igår dök min kollega från mitt andra jobb upp tillsammans med sin sambo. Det var väldigt lugnt när dom kom så kunde fika med dom och visa hästarna som dom velat hälsa på väldigt länge


Jag blev smygfotograferad och fick sedan denna bilden via ett mms ha ha. Happy hade valt toaletten som sovplats och hade valt samma ställe idag, så det kanske är extra svalt där?

- Gabriella

Likes

Comments

Det här med sadlar är verkligen en djungel!

För ett litet tag sedan köpte jag en begagnad dressyrsadel, faktiskt min första egna dressyrsadel!
Den är i syntet vilket jag egentligen inte gillar, men den var riktigt billig och det var just en riktigt billig sadel jag ville ha just nu!

Den ligger bra på Lasse och när Big M ska börja rida ska jag prova den på henne.

Anledningen till att jag köpte en billig syntetsadel är att Lasse vet jag ju inte hur det blir med i framtiden och blir han kvar ska han ju främst travtränas med bara lite dressyrarbete imellan snabbjobben.
Big M som jag kommer satsa på dressyr med kommer att muskla sig och ändras massor i kroppen när hon sätts igång, jag vill inte köpa någon dyr sadel till henne nu eftersom jag ändå förmodligen kommer få byta sadel en eller flera gånger under tidens gång. När det känns som att hon hittat sina muskler och det känns som att vi inte kommer behöva byta sadel igen, DÅ kommer jag satsa på en dyrare och lyxigare sadel till oss.
Nu är det bara hoppas att den jag köpt passar henne, men Lasse och Big M brukar kunna ha samma sadlar, annars får jag köpa en annan till henne.

Lasse med sadeln

- Gabriella

Likes

Comments

Jag längtar mer och mer!!

Jag har blivit medlem i mitt distrikts ridtravarförening på Facebook, där fanns massor av uppdateringar kring riksmästerskapen för ridtravare, terrängträning med realistiska höjder mm mm.
Att se dessa vackra hästar och roliga aktiviteter ser jag nu ännu mer fram emot att börja Big M's resa från travhäst till ridhäst.


Jag har ett mål att kunna vara med i riksmästerskapen för ridtravare 2017, men samtidigt vill jag inte stressa fram utan verkligen ge henne tid och byggas upp från grunden, så det kan hända att målet är ganska orealistiskt eftersom hon går med föl vid sidan nu för 2:a året i rad och inte kommer sättas igång förren till hösten. Men det är alltid roligt att ha något att träva emot.
Om tävlingarna går nära häromkring kan man ju vara med för att träna på att tävla om vi känner oss redo och satsa 2018.

- Gabriella

Likes

Comments

Myst med hästarna i hagen

Min mamma och jag tog en fika på caféet som ligger på gården där jag har hästarna.
Sen gick vi ut i hagen och myste lite med hästarna

Ha ha sista bilden, vad hände där!?

- Gabriella

Likes

Comments

Fölungar är härliga!

Happy är den mest sociala fölunge jag träffat, redan från det att han föddes kom han fram och sa "Du ska klia mig!".
Det är så underbart när man kommer ut till hagen och han ligger ner, sätter man sig hos honom då lägger han huvudet i knät.


Men även om han är väldigt social och otroligt gosig så är han hel är galen! Det är mycket vilja och energi i den grabben!
Han är inte den lättaste att leda i grimskaft märkte vi när hovslagaren var här sist.
Jag vet inte om Boy var en otroligt snäll och lydig fölunge eller om den här är väldigt livlig och envis :P väldigt olika både i utseende och personlighet fastän dom är helbröder, det som gör dom lika är att båda är väldigt glada och mysiga. 


Mamma får inte sova ifred! Denna bilden togs när han bara var någon dag gammal och bara fick vara ute i hagen en liten stund på dagen. Nu när dom är på sommarbete behöver han inte ta ut sin överskottsenergi på sin mamma längre.

- Gabriella

Likes

Comments

Sovmorgon

Idag är det lördag så barnen ville ha lite sovmorgon, det är så härligt att se dom ligga och sova tillsammans. Det är precis så här jag vill att dem ska växa upp, i en trygg flock tillsammans med jämnåriga kamrater.


Det är två föl till i hagen, de ena fölet låg ett par meter bort och de andra som inte är med på bild kom in lite senare i flocken med sin mamma så dom har inte riktigt kommit in i gänget än, men dom är vänner!


Har även myst med min åring, han tycker att det är riktigt mysigt att stå och gosa, ibland gnäggar han när jag kommer ❤

Sen åkte jag vidare till Lasse som jag är delägare i och longerade honom lite, det var fäst någon slags plastband på marken bredvid ridbanan som han var livrädd för, så det blev väl inte så jättebra arbete idag.

- Gabriella

Likes

Comments

Varit en sväng Axevalla

Det var premielopp där idag och en jag känner hade häst med, tyvärr blev det galopp strax efter starten och blev diskad, men sprang med bakom fältet och kom i mål på 31.5


Tänk! Om ett år kanske jag står där och hejar på Boy ❤


- Gabriella

Likes

Comments