View tracker

Här går jag hemma och gör inte mycket varje dag pga smärtor og order från färlossningen och barnmoska att ta det lungt. Och jag glämmer hela tiden bort min älskade blogg.

Jag älskar ju att få skriva av mig lite här hit och dit och dela med mig av vad som händer.

Nu var det länge sen jag bloggade här men jag har nu nått hela vögen till vecka 32 i graviditeten och magen är rund, kämpat lite med viktminskning pga min diabetes diagnos igen. maten blev så nyttig att jag gick ner 5 kilo på 3 veckor. så vågen visade bara +1 kg på hela graviditeten helt plätsligt. men nu igår sa den faktiskt +2 kg igen vilket är nice. jag menar lillebror i magen vägde för 2 veckor sen hela 1500g så att bara ha gått upp 1 kg va lite oroande. men nu går det den rätta väg igen och mitt blodsocker ligger relativt stabilt just dessa dagar.

Utöver just detta så har vi äntligen börjat ta tag i att förbereda lite inför lillebrors ankomst. Vi har köpt barnvagn och bilbarnstol till han, och det känns lite nice att det är ut vägen så man kan tänka mer på dom små saker som att få ordning på hans rum. vill ju så gärna göra ordning gästrummet till lillebrors rum, ut med allt stök och mer ordnign och reda, ett rum att mysa i och amma i lugn och ro väck från allt i lugn och ro.

Dagana rullar annars på okej, min man har börjat på dags skiftet på jobbet så han kan hjälpa med att lämna och hämta Rebekka hos dagmamman och hålla huset i skick så jag inte ens klarar av att damsuga utan att nästan gråta. Mitt jobb är att hålla ytor lite rena och laga maten. Maten förbereder jag i ertapper under dagen, så när mannen är hemma så är det bara starta för grytorna och ugnen så är maten färdig max en timme senare. Det är en härlig vana att ha. Det kommer bli konstrigt när han kommer tillbaka på kvälls skift och är borta 15-01 varje dag igen, Men det kommer nog gå okej iaf då jag ska försöka bibehålla denna rutin vi fått nu. enda skillnaden är att jag ska natta två barn, servera maten ensam och sen vara lite ensam om kvällarna igen. Jag ska nog få in den rutinen också.

Avslutar inlägget här med lite bilder av mitt lyckopiller i vardagen, Rebekka ❤

Älskade unge!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

En lång vecka kan jag lova. Men nu börjar det gå vägen igen!

I en hel vecka har Rebekka vart hemma från dagmamman med feber och vart sjuk. Hos våran läkare hittade vi inget (menar han) men efter att hon fortfarande hade hög feber efter en vecka så tog vi till jourläkaren på sjukhuset som direkt sa att hon hade mellanöroninfektion som hon tidigare haft. Han sa att det var jätte rött och irriterat i örat att han undrade sig över hur det kunde överses. Man blir ju inte klok på den läkaren hos våran läkarklinik. TOKIG, en hel vecka gick med smärtor i öronen för lilla gumman för att han tyckte jag va en hönsmamma som oroade sig för mycket.

Nå väl. Hon är på sista dagen med penicillin nu och i morgon ska hon få komma tillbaka till dagmamman och leka med dom andra barnen igen frisk som en nötkärna.

I dag var jag också hos Barnmorskan för ett samtal. Allt är bara super med våran lilla grabb i magen. Jag har visst lite protein i urinet, men blodtrycket var normalt så var inget att oroa sig över :D Jag har ju också fått veta läkaren på banrmorske avdelningen att jag faktiskt inte har graviditets diabetes denna gången ... inte än iaf. ska på ny glukos belastning i vecka 28 och visar det negativt igen så är jag en av dom få lyckliga som inte fick det igen!! så försöker leva så nyttigt jag kan , lite svårt när man har tropisk värmerekord i Danmark och bara vill äta 3 kilo glass!

Jag är nu i vecka 22 (går in i vecka 23 på fredag) och magen bara växer. jag har börjat met ett stick-projekt till lillebror som jag hoppas blir färdigt till Januari :D dessutom jag har trots smärtor lyckat använda mig av en borrmaskin för första gånng i mitt liv (japp, jag har kört på hammare och spik hela mitt liv) och fått upp krokarna i hallen till Rebekka's ryggsäck och kläder. hon ska å en liten "skobricka" att ställa sina våra skor på till vintern. snart hoppas vi på det också kommer en liten söt sittbänk där, men vi har ju så liten hall det man ser är vad vi har haha! typ.

I morgon ska jag till frissan och klippa garnet också! gud så jag längtar. ska klippa mig så jag inte ser skallig ut när jag har mitt hår uppsatt (som det är 99.9% av tiden till och med när jag sover pga värmen) SÅ kanske blir det lite lugg igen eller iaf något snyggt framtill för jag borstar typ mitt hår rakt bakåt och sätter upp i en hästsvans eller messy bun, så framifrån ser man inte mitt väldigt långa hår utan bara en backslick som ser ut som jag har rakad skalle på avstånd. To lazy to care för att vara ärlig men börjar bli trött av att man ser ut som en kattspya på alla bilder folk tar av mig. till ock med Rebekka's dop bild ser jag sån ut!

​Den bjuder jag på! Godnatt!

Likes

Comments

View tracker

Igår var jag och mannen på ultaljud för att kolla så allt såg gott till i magen. Det var inget annat än en liten 370g lite perfekt pojke det ligger där inne och gottar sig i värmen. Vi är så lyckliga. för så får vi ju en av varje ❤ det ska inte misstolkas som att vi inte skulle bli glada för en tjej, för det hade inte spelat någon roll. :D

Nu ska vi bara at den sista halvdel av graviditeten med denna graviditets diabetes igen. fick svar från blodprovet och glukosbelastningen att mitt blodsocker låg på 8,6 efter en belastning, den kal ligga under 7.5. SÅ det blev konstaterat diabetes denna graviditet igen. Men mer om det i ett annat inlägg, tänkte skriva lite om hur det är att vara gravid med diabetes. vad ska hända, dieten och utmaningarna i vardagagen.

Men nu ska vi bara glädjas åt att det är en liten pojke 💙 Vi tycker nu tiden till Januari går lite långsamt. men när vi är över jul börjar det ju närma sig :D

Likes

Comments

​Jag gör quests i Azsuna just nu. Och kom presis till Azurewing Repose och satans vad fint det är här ❤

Tycker inte ens screenshots gör det rättvisa 😍 Fantastiskt härlig atmosfär ocg zone att få utforska

Likes

Comments

Ja nästan iaf. Vaknade kl 06.00 med dottern, vi fick kläder på och hun fick lite yoghurt innan hon skulle till dagmamman. Väl hemme så tänkte jag... ah fuck it, jag är vaken. Annars brukar jag ta igen en extra timme eller två i sömn. men jag klarade mig fint igår morses och hela dagen utan att behöva vila mitt på dagen, så jag provar idag igen.

Jag kom till nästan hela lvl 104 i WoW igår (3 små ynka bars ifrån lvl) men jag var så trött att jag var tvungen att crasha för natten. Så nu tänkte jag att jag skulle få lite frukost och en kopp té och njuta av morgonen i min lilla WoW-bubbla, Sonni gick i säng kl 04.00 tiden i natt fter han kom hem från jobbet satt han uppe och spelade. Så han vaknar nog inte på ett par timmar iaf.

På tal om något annat som sker snart, så är det på fredag vi ska till andra ultrljud och möta lilla bebisen i magen, går in i vecka 21 på fredag, och så får vi veta om det är en iten flicka eller pojke vi väntar oss denna gång. vi är för nyfikna till att låte det vara en överraskning :D

Likes

Comments

Japp jag är redan efter några få timmar hooked på nya expansion i World of Warcraft.

Jag valde att denna gång lvla upp min Warlock först, Jag har alltid valt min Resto Shaman och jag är trött på att aldrig komma ifrån healin bubblan. så nu är jag bara ren och skär DPS :D Och jag klagar inte. det är lite nice.

Valde att starta questa i Val'sharah. Otroligt fint. Bara massa blommor månsken och enhörningar överallt :D Och nu tänkte jag hoppa iväg till Highmountain Och utforska det stället. 

Kan inte få nog. men kl 15 var jg tvungen att tag en liten paus från allt för att laga mat och hämta lilla tjejen hos dagmamman. 

Måste erkänna att det är lite fett att vara sjukskriven just när Leigion kom ut :P Har inget annat än tid när tjejen är hos dagmamman om veckodagarna. Spela WoW, åka och simma och lite väldigt lätta hussysslor som knä och bäcken kan hålla till.

​Nu sover Bekka för natten och kan har satt mig till rätta i stolen och ska ge levling en skalle. kanske kan nå och bli iaf 105 ikväll :D

Likes

Comments

Nu när Rebekka har börjat gå själv, så är det dags att börja bli van till skor :D

Idag kom det ett par nya skor och gummistövlar till prinsessan, som vi har vart ute och provgått i. Lite klumpigt tycker Bekka som hellre vill krypa fram med skor på. men det kommer nog snart om vi börjar provgå lite om dagen med dom.

Dom är iaf såååååå små och söta bara storlek 21 :D

​Vi valde att köpa neutrala skor till hennes tills vi vet om vi väntar en pojke eller flicka nu här i Januari, det får vi veta den 2 September. så kan dom ju alltid återanvändas till nästa lille också. Gummistövlar var ju antingen blåa eller rosa. så det fick jag ge efter denna gång :D


Annars idag har det inte hänt så mycket. Jag har så jävla ont att jag valde att sova vidare i morses. sen jag har bara förberett middagen och vilat ryggen. nU var min tanke att går ut i köket och värma vetepåsen och lägga på ryggen och hoppa ner i soffan och se tv. 

Orkar inte spela mer WoW idag. nu vill jag att expansion ska komma. bara 7 dagar kvar.

Likes

Comments

Mycket har igen hänt. nu har jag äntligen lite tid till bloggen igen, då jag nu är sjukskriven. Och detta pga att vi väntar ett tillskott till Januari. Jag är sjukskriven med bäckenbottenlossning (tror jag det heter på svenska) Ont som fasen har jag iaf. Jag är iaf snart halvvägs i graviditeten och tycker tiden bara kan gå fortare.

Rebekka har nu fyllt 1 år och har i veckan börjat gå helt själv utan stöd ❤ Jag är SÅÅÅ stolt!

Allt gr lite som på räls nu, Rebekka somnar till 18-tiden, smärtorna hänger i, Sonni jobbar kvällsskift, ja same old same old. Inte speciellt spännande.

På torsdag ska jag på sockerbelastning, typ diabetes screening i samband med min graviditet. Jag hade ju graviditets diabetes när jag var gravid med Rebekka, så stor chans att jag har det igen. Vilket är lite trist, men det går att leva med.

Jag vaslutar denna kväll i bloggen med en bild av mitt lilla hjärta när hon var på kvällens "jag är jätte mysig och vill bara ligga i mammas knä"-humör innan sängtid :D


Likes

Comments

Igen igen, har jag inte haft tid till bloggen. Men kanske borde jag ta mig tiden, det är ju som ren terapi att få skriva av mig om dag. Mycket har ju hänt på dom senaste 4 månaderna. Rebekka fyller ju snart hela 1 år, det ska vi fira med en resa till mormor i Sverige och en tur till Kolmården. Ser fram till det som bara den. 

Är tacksam över att jag har min svärfamilj här i Danmark, men ibland är det bara inte nog, man saknar ju självklart sin egna familj ofta och mycket. Bara tanken om att min mamma missar mycket av Rebekka's utveckling och vardag, hennes första barnbarn, det gör ont att inte kunna dela den vardag lite mera med henne.

Jag var till 1 maj i Sverige ensam på besök med Rebekka. Det var annorlunda men det gick faktiskt jätte bra. Hoppas kunna göra det igen snart. Kanske till höst eller tidig vinter. Julen håller vi på dansk mark i år.

Uterummet har fått sig en uppdatering också. Vi har lagt golvvärme, nytt golv, höjt taket och isolerat väggarna, vi börjar se slutet av detta renoverings kaos nu. Nu är det inte mycket kvar innan det ska gips upp. Spana in tapeter i Sverige tänkte jag, lite mer att välja mellan där. Så här har det iaf sett ut, och ser ut nu. Snart färdiga!!!

Så kort och gott så går det framåt. Med eller utan min familj så rullar det på, trotts att vissa saker skulle rullat på lite bättre med hjälp från min familj (min mening) saknar dom otroligt nästan hela tiden. Rebekka har börjat hos dagmamman också för ca en månad sen. Det går jätte br? Hon går hos våran "granne" 3 hus ner för gatan med två andra små tjejer i hennes ålder. Så nu börjar jag få lite mer tid till att tag hand om hussysslor och min egna personliga hygien 😂

Ibland behövs den tiden, men speciellt nu när jag inte längre är mammaledig utan är tillbaka på a-kassa och söker job som en galning. Bara skit svårt med min knäskada, så ibland känner man för att ge upp.

Nu ska jag sova, tiden bara flyger iväg. Godnatt!

Likes

Comments

Dagen började idag redan kl 06.30 då den lilla madame bestämt sig för att det var dags att vakna.

Idag börjar mannen min med att banka upp golvet i uterummet för att förbereda för isolering och golvvärme och nytt golv. Uterummet ska bli året runt rum, en förlängning av tvrummet 😄 där ute ska vi ha datorerna och matsalsbord, så vårat tvrum kommer bli jätte öppet och luftigt till lek och bus med barn och hundar.

Sp jag och Bekka begav oss ut i morgonsolen på mission att köpa frukost till oss allihopa medans pappa Sonni fick lite sovmorgon. Nu sover Bekka igen och jag njuter av tystnaden och myser på soffan med min andra prinsessa, lilla Emma. Hon är nu 15 veckor gammal och för dom som inte vet det, är hon av rasen Cavalier king charles spaniel och är en väldigt ljus blemheim färg, nästan champagne. Hon är bara så fantastisk och  våran Dexter hat börjat smälta för hennes charm och leker nu glatt med henne.

Nu ska det bara njutas av dagen och resten av påsken. 🐥🌸🌞

Likes

Comments