Hej babes!
Förlåt för väldigt dålig uppdatering men jag har varken haft ork eller motivation, Hoppas allt är bra med er och jag ska försöka att komma igång lite

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej babes!

Jag har beslutat att göra min floristblogg till en "vanlig" livstids blogg, Kommer fortfarande lägga ut lite florist relaterat då och då. Men för det mesta så kommer jag lägga ut allt vad jag sysslar med under min vardag, Tycker det ska bli super kul och det hoppas jag ni också kommer tycka. Kram!

Likes

Comments

Hej babes!

Under veckan på praktiken så har jag för det mesta gjort buketter, Tulpanbuketter som ni ser på bilden längst upp. Bilden med buketterna längst ner är nivåbuketter, mina favoriter! Tycker dom är så härliga och man kan göra en fin och händelserik bukett med få blommor så det kan jag verkligen rekommendera, har ni få blommor så skapa en bukett på nivå då! Bilden bredvid är fat med tulpan lökar, med lite fina stenar och bark, jätte härligt! Har också sökt jobb på en blomsterbutik i Göteborg och ska lämna mitt CV nu på onsdag! Blev så glad och är så taggad! Så håll tummarna!

Likes

Comments

Hej babes!

Jag tänkte skriva ett lite längre inlägg för er som ska välja till gymnasiet nu, Lite tips och så för er som ska välja till gymnasiet och hur jag upplevde det!

Som ni säkert vet så går ju jag Florist, och jag går lärling vilket innebär att jag har praktik varje vecka, två dagar. Sen i tvåan har man tre dagar i veckan och sen sista året så har man fyra dagar i veckan. Jag själv blev vädligt lockad av det, För dels var jag lite skoltrött och sen har jag ju alltid velat gå florist så det var ju bara två bra saker tillsammans. Och praktiken är så himla bra tycker jag, eftersom vi är i butik varje vecka så får man ju verkligen se yrket tidigt om man skaffar sig bra kontakter och får en kontaktkrets och kundkrets dessutom! För hade man bara gått i skolan på florist är ju det verkligen inte varit samma sak, Jag märker ju själv att i skolan så har man ju gott om tid att göra sin bukett eller vad det nu är för binderi, men i butik är det verkligen inte så. I början är praktiken lite kämpig för att man inte är van och så men var verkligen inte rädda, man är ju inte van och man vänjer sig.

När jag gjorde mitt gymnasieval fick jag höra massa grejer som att t.ex "välj en riktig linje", "Du kommer inte få något jobb du kastar bort din tid", Nästan som att folk är emot att gå yrkeslinjer, Men jag följde mitt hjärta och det är det bästa valet jag gjort, och det tycker jag verkligen att ni ska göra också, Att ni verkligen ska gå något ni vill. Det är samma att, där jag bor så är Skövde det närmaste stället att gå florist på, så jag får ju pendla. Men vill man verkligen något så blir man inte hindrad, Dessutom tycker jag personligen att man ska välja någon annan stans för att träffa nytt folk och se lite mer än bara dom här små bubblorna att folk väljer att gå med sina kompisar. Sen om ni gör det så får man ju självklart det, vi alla vill olika i livet! Sen tycker jag att ni inte ska följa normer, Jag är den ända killen på florist, och jag ser inget annurlunda på det och det gör ingen i min klass heller, Så var inte rädda att bryta dom här tråkiga könsnormerna, Våga vara dig själv för det gör du som bäst! Följ erat hjärta och våga tänka utanför bubblan, Det kommer ni vinna på.

Har du någon fråga eller något så var inte rädda att fråga mig! Jag ställer upp alla dagar i veckan! Ha det så gott och ta hand om varandra!

Likes

Comments

Slänger upp bilder ifrån förra veckans arbetsvecka då jag jobbade. Jag gjorde det mesta i butiken, Gjorde leverans, lämnade leverans, planterade, städade, stod i kassan. Under veckan så blev det mesta att jag tog emot kunder, så det blev mest att man inte hann så mycket. Super rolig vecka! Måste bara säga, Vem gillar inte DBKD och ERNST?Love it!

Likes

Comments

​Hejsan babes!

Denna veckan har det varit fullt upp inför jul, Under praktiken har jag planterat en massa och pysslat med lite annat inför högtiden. Bilderna är av lite arbeten ifrån vad jag gjort i butiken. Och jag vill verkligen bli bättre med att uppdatera men jag har verkligen ingen tid. Jag har fullt upp med skola, praktik och nära och kära. Men ska verkligen ta tag i bloggen.

Ni får ha det så himla bra så hörs vi.

Likes

Comments

Hej babes!
Slänger upp lite bilder ifrån praktiken på några kransar jag gjort på senaste tiden, Lite idéer till er där hemma som är sugna på att göra något eget kanske? Våga vara kreativ! Tänkte slänga upp något inlägg om lite enkla idéer som man kan göra om man vill pyssla om där hemma, Vad tycker ni om det?

Likes

Comments

Hej babes!
Här är lite av arbeten jag gjort nu senast i skolan, Vi hade öppet hus förra onsdagen på skolan och då gjorde jag iordning en stor bukett och ett litet snittarrangemang. I buketten hade jag lite cappuccino rosor, snittnejlikor, liljor och massa grönt, Lägg märke till det fina björngräset, så vackert i buketter. Buketten under gjorde jag lite fristående i skolan då vi tränar mycket på höga och låga buketter.

Jag tänkte först lägga ut lite mer ifrån praktiken men har verkligen knappt hunnit, i butik är det så annorlunda jag kan inte stå med kameran mitt i butiken bland alla kunder och stå och fota. Men jag gör mycket av det vanliga. Buketter, planteringar, beställningar, dekorationer. Har gjort lite roliga jul planteringar dock som jag skulle kunna lägga ut bild på men, Fick även stå i kassan i tisdags så nu känner jag mig redo för att börja ta emot mer kunder, Kunderna är så himla trevliga!
Ha det bäst babes!

Likes

Comments

Denna kransen gjorde jag på första praktikdagen inför skyltningen. Jag lindade en rockring med floratejp och sedan gjorde jag en krans av den, super roligt men tog väldigt lång tid.

Sedan har jag gjort jätte många olika buketter, så himla roligt! Kommer skriva ett litet längre inlägg om gymnasieval lite senare men har väldigt fullt upp.

Ha det bäst babes!

Likes

Comments

Jag gjorde denna vita julkransen i måndags som jag blev väldigt nöjd över! Jag hade i Cypress, Silvergran och Vit Ljung, sen dekorerade jag med små vita bollar, en ros och knöt ett litet fint band och lät banden hängande lite då jag tyckte det skapade lite mer liv i kransen!

Jusste!
Tänkte skriva ett lite längre inlägg med tips till er som ska välja till gymnasiet också lite längre fram! Kan va lärorikt.

Likes

Comments

Instagram@jolineewedner