Jag funderar på om jag ska lägga ner bloggen...
Det skulle förstås kännas tråkigt, men samtidigt så har jag inte bloggat regelbundet på hur länge som helst. Jag saknar inspiration. Känner att jag inte inspirerar er lika mycket längre. Känns som om att jag har skrivit om allt. Om allt som har med ätstörningar att göra. Det var lättare när det låg närmre mig själv nu är det ganska långt bort. Jag pratar gärna om det. Berättar om min historia men känns som om jag redan har berättat den flera gånger om... Jag skulle kunna blogga om min vardag inte för att den är så intressant och sen så innehåller den rätt mycket träning så det känns lite triggande att skriva om träningspass hela tiden... Inget är bestämt än, vi får väl se helt enkelt och ni kan väl kommentera/mejla om eran åsikt? Och om ni vill att jag ska fortsätta så skriv i såna fall om vad jag ska skriva!

Puss och kram!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Heej!
I fredags var vi som sagt ute och åt och gick sedan ut till en nattklubb. Vi var där en liten stund och sen åkte vi till en hemmafest/halloweenfest. Väldigt trevligt och roligt, själv föredrar jag oftast hemmafester. Kom hem vid tre tiden.
Jag sover mindre bra med alkohol i kroppen men låg i sängen bakis typ hela lördagen... På kvällen var jag, Jonte, Jakob och Jessica (lite utanför när jag är den enda som inte börjar på J 😜) och åt middag. Sen var vi och såg på skräckfilmen annabelle. Jag hoppade till några gånger😝 haha men den var helt okej.
Idag så trevade jag och Jonte ved. Åkte till gymmet tränade lite teknik och körde Hot mojo för första gången. Det var sjukt varmt och jag har nog aldrig svettats så mycket under ett pass! Sen åkte vi och åt lunch hos hans mamma. Fikade lite hemma. Trevade mer ved/ganska jobbigt, ansträngande kan man ju säga! Jag har även städat lägenhet och ätit middag.
Nu blir det till att ligga i soffan och vila tills det är dags för att gå och lägga sig. Hur har eran helg varit?😊💕


Likes

Comments

Hej!

Hur mår ni? Vad händer hos er?
Hos mig händer det väl inte jättemycket, på något sätt så försvinner dagarna snabbt... Ikväll så ska jag, Jonte, min bror Linus, mina kusiner Ellen och Wille gå ut och äta för att fira att Ellen fyllde 18 för några veckor sedan. Det ska bli jätteroligt och sen ska vi dra ut på stan för fest. Ska ni på någon halloweenfest i helgen? Jag skulle vilja gå på något men vet ingen som ska ha det. Sjukt kul att klä ut sig!

Jag önskar att jag kunde låna ut min kropp och mitt huvud till er för en liten stund. Så att ni skulle kunna känna energin jag har. Känna hur det är att inte ha någon ångest eller sjuka tankar. Så att ni verkligen skulle kunna hitta lite motivation till kämpa för friskheten. Så att ni faktiskt kunde se att målet finns och det är så mycket bättre än vad du har nu. Friskheten kommer vara värd all ångest och alla tårar du har på vägen dit💗 

Likes

Comments

Den här veckan tänkte jag att en utav utmaningarna som jag vill att alla gör är att validera/ge en komplimang till en i din omgivning och dig själv varje dag. Jag vet att många tycker att det är svårt kanske framförallt när det gäller sig själv. Vad ska du säga till dig själv då? Det kan vara allt ifrån att du har fina ögon till att du är värdefull. Jag vill helst också att du ger dig själv olika komplimanger varje dag. MINST en men flera går så klart bra!

Sen får ni gärna ha flera utmaningar. Som att inte räkna kalorier, inte kompensera, äta mer, fika eller äta ute- gärna utmaningar som gör att du tar ett steg närmre friskheten. Tala gärna om vad du har tänkt utmana dig med. Mejla om du vill ha hjälp och sen vill jag gärna veta hur det gick också! :)

Likes

CommentsFörlåt för dåligt bloggande! Som ni läste så hade jag migrän lördag till måndag förra helgen. Den och medicinerna tog ju slut på mig... Jonte hjälpte mig att sälja min bil i söndags. Och i onsdags köpte vi en ny bil, mest för att kunna leka med den i vinter. En Volvo 360 med bakhjulsdrift. Igår eftermiddag så åkte vi upp till Lottas (jontes mamma) landställe i Simeå. Vi har varit och kollat runt lite men mest bara myst. Laddat upp för ännu en jobbvecka! Vet ni vad jag ringde min läkare i torsdags men det hon skrivit ut hade jag redan provat... Så nu måste jag ringa igen. Hade tänkt att be om att få en remiss till en specialist men vi får väl se!

Bilderna är från en utsiktsplats i Simeå som vi var på. Och sötaste Lotta hade köpt Celsius till mig!! 😍❤️

Likes

Comments

Det kan vara svårt att förstå varför man på olika sätt skadar sig själv. Och varför man fortsätter med det fast att man vet att det egentligen inte är bra och att det finns andra lösningar som är bättre i längden. Men det är inte så konstigt att vi fortsätter att träna tills vi svimmar, spyr tills det kommer upp blod och skär oss fast det gör ont och lämnar fula ärr. Vi mår ju faktiskt bra av det. Just nu, för stunden mår vi bra av det. Det blir en liten lättnad, ett lugn som i alla fall håller sig ett tag. Jag vet att när det känns som jobbigast så tar man till nästan vad som helst för att det ska kännas bara lite bättre för ett stund. Det är förståeligt att du skadar sig själv. För egentligen så gör du det bara för att må bra. Någonstans där inne så vill vi alla må bra. Det kan vara väldigt tryggt att leva kvar i ätstörning, depressionen eller vad som helst. Man bli van och man hittar en identitet i det sjuka.

Det krävs många strider för att vinna. Du kommer inte vinna alla strider men det betyder inte att du har förlorat. Du måste bara hitta dina strategier för att klara av motståndet. Jag vet att det är svårt att hitta dem. Ibland blundar man för att man inte vill se dem. När du har mött alla hinder på vägen och sett att du inte behöver använda t.ex. rakbladet för att vinna och komma över till den lugnare sidan. Så kommer det bli lättare för dig att fortsätta strida. För de hinder som finns kommer inte vara lika stora och de kommer inte komma lika ofta. Jag vet att det kan vara svårt att se att det är värt att kriga när det är så mycket lättare att göra på det vanliga sättet som man vet fungerar. Som man vet att man kommer att må bra av. Men det är värt det. För till sist så kommer du att må bra. Om du fortsätter så här så kommer du bara att må sämre. Det är inte lätt men det går. 
Du behöver bara hitta din väg och dina strategier. 

Likes

Comments

Jag som sa att jag skulle ringa min läkare ang min migrän, det gjorde jag såklart inte... Vad händer då? Jo jag har ont i huvudet/migrän torsdag och fredag. På lördagsmorgonen vaknade jag med en av mina värsta migrän attacker... Jag åkte hem till mamma och pappa och vilade där. Eftersom min svärfar är håller på att fixar med våran lägenhet (tvättstuga åt honom?, kök och badrum till oss). Jag grät för att jag hade så ont i huvudet och som alla vet så får man ju typ bara mer huvudvärk av att gråta... Tog i alla fall två olika migräntablett (enligt vad läkare och farmaceut sagt att jag kan ta), ganska starka tabletter och det var absolut max av vad jag fick ta det dygnet. Men inte hjälpt det... Söndagen var liiite bättre. Idag har jag bara lite lätt ont i huvudet. Jag känner mig svag i hela kroppen och huvudet känns helt efterblivet. Mitt huvud känns tungt och segt som kola... Troligen pga tabletterna. Mindre kul! Jag jobbade i alla fall halvdag idag, sen gav jag upp och gick hem. 

På vägen hem så går jag till apoteket mitt i stan (på Kungsgatan) för att hämta ut mina "lyckopiller" som jag har ätit i ca tre år. Men så klart så hade de inte fyllt på mitt recept... Då känner jag hur det kommer en tår och en till. Tänker "skärp dig Emelie, sluta gråta". För jag gråter enbart för att jag är så otroligt slut efter den här helgen med migrän och migräntabletter. Farmaceuten måste ha tyckt synd om mig för hon säger "vi brukar inte göra så här men jag ska ringa din läkare och se om hon kan skriva ut något". Hon ringer och kommer till receptionen farmaceuten till sekreteraren "jag står här med en flicka som skulle behöva sin medicin" (känner mig otroligt liten trots att jag faktiskt är 20 år- de ska i alla fall lämna ett meddelande så att min läkare kan skriva ut det om en stund. Farmaceuten säger att jag kan sitta där och vänta men jag säger att det är lugnt, jag kan komma tillbaka senare. Hon går ut från disken och ger mig en kram! Söt kvinna! 

Jag går i alla fall där ifrån och ringer pappa för jag kan inte sluta böla! Alla tittar på mig.. Jag gråter mitt inne i stan och vet inte vad jag ska göra eller varför jag egentligen gråter. Pappa hämtar i alla fall mig på vägen och kör hem mig 😊 Så här i efterhand så tycker jag att det var rätt roligt. Undra vad farmaceuten tänkte när jag till slut står där och mer eller mindre storgråter. Dessutom så ser det ut som att jag gör det för att jag inte kan hämta ut mina "lyckopiller". 😂  Det är dags för att ringa min läkare!

Likes

Comments

Hej vänner!💗

Jag tänkte avvika från mitt vanliga ämne idag och tänkte istället prata om cancer. Cancer är en sjukdom som har drabbat många, inte bara alla människor som har fått cancern utan även människor runt omkring dem.
Min farmor är en av alla de som har fått operera bort ena bröstet på grund utav cancer.
Min farmor mår bra idag och jag är otroligt glad över att hon upptäckte det i tid.
En utav min pojkvän Jonathans närmsta vänner har haft cancer. Jag vet även flera ”bekanta” som har fått cancer.

Sjukdomen finns överallt. Jag vet att många tänker att ”det händer inte mig”.
Men man vet aldrig en dag kanske det drabbar dig eller någon i din närhet.
Jag vet att jag är en av de som har anlag till att få cancer eftersom att min farmor har haft det.
Vi har blivit bättre på att hitta och behandla cancern men det behövs mer forskning. Var med och gör skillnad!
Gör som jag och gå in på http://www.forlife.nu/sv/ köp ett eller flera av deras fina armband och skänk gärna en gåva (pengarna går till cancerforskningen).
Läs mer på deras hemsida. Var med och gör skillnad!💗

Likes

Comments

Det var ju typ 100 år sedan jag hade veckans utmaning... Men jag hoppas att ni har fortsatt att utmana er själva!!😊
För er som inte vet vad veckans utmaning är för något. Så går det till så att man väljer ett till ett par mål som man vill klara av den här veckan. Det kan vara att äta ett till mellanmål/ mer mat, inte kompensera, inte väga sig, inte räkna kalorier, äta något som är "förbjudet" eller säga tre bra saker om sig varje kväll. Ja listan kan göras lång, välj något utav mina förslag eller kom på ett eget. Man kan ju också välja om man ska göra sin utmaning en gång eller flera gånger. 

Min utmaning den här veckan blir att ringa läkaren angående migräntabletterna. 
Om ni behöver hjälp så går det bra att mejla till mig durperfekt.se

Likes

Comments

Viktuppgång och viktfobi tillsammans är ju ingen jättehit.
Men det är nog ganska vanligt, speciellt bland människor med ätstörningar. 
Så hur gör man? För även om ni kanske inte vill gå upp i vikt så är det kanske ett måste. 
För det första så ta bort alla speglar, släng vågen och måttbanden. Det kommer kännas skitjobbigt att inte kunna mäta/väga sig. 
Det kommer också att underlätta för er. Ni kommer lära er att hantera det. 

Ta en måltid i taget, en dag i taget. Det är inte så lätt att välja friskheten när vägen dit är så tuff.
Dessutom så är du inte säker på vad som händer där framme. Om det verkligen går att bli helt frisk och må så bra. 
Jag kan lova er att alla ni kan bli friska. HELT FRISKA. Hur ska ni veta när ni är där? Det kommer ni att känna. 
Det kommer inte finnas några frågetecken om du är frisk eller inte. Du kommer att känna det. 
Vägen dit är skittuff, men håll ut och kämpa på för ni kan klara det!!❤

Likes

Comments