Det är många gånger jag som musiker har fått höra att det är lätt att studera musik. Till alla er, ni har fel!

Musik är som ett eget språk. Tänk dig att du får lära dig ett helt nytt alfabet samt en helt ny metod för att läsa. För just så är det. Musiken har ett eget språk, på många olika nivåer. En del kan lära sig att musicera till viss del utan dessa kunskaper, men förr eller senare kommer dessa brister upp till ytan.

Hur många av er som uttalar er har egentligen förmågan att läsa noter flytande? Inte så många. Vilket kanske är logiskt då ni inte är musiker. Det är ofta lätt att uttala sig om någonting som man inte har egentlig kunskap kring.

Här sitter iallafall jag och övar inför dagens lektion som handlar om dirigering. Det är svårt och det kräver mycket koncentration och fokus. Då ska det även räknas med att jag egentligen ska genomföra uppdraget med 20 tjattrande ungar framför mig. Men nu sitter jag här i min tysta lägenhet med två sovande katter och viftar frenetiskt med mina händer i någonting som ska likna en 4-takt.

Alla har vi våra prövningar och mål, värdesätt inte dina egna högre än någon annans. Hur skulle världen se ut om vi alla ville samma saker?

/Matilda

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Utanför ligger snön som ett vitt täcke över marken, inomhus står elementen och eldar på max. Jag trodde att det skulle bli varmt nu, men ack så fel jag hade.

Idag har jag suttit och förberett lektioner till mina två sångelever. Det är när jag får sitta vid pianot och spela igenom låtarna som jag inser att jag nog har valt rätt yrke iallafall. Skoldagarna kan kännas långa och uppgifterna omöjliga men det finns de stunder av klarhet som får mig att fortsätta kämpa. Jag har mitt mål och nu är jag äntligen halvvägs. Jag finner det som den bästa belöningen när jag hör mina elever genomföra sitt nya sånguppdrag med bravur.

Salmiak och Nougat anser nog att jag har lagt ner för mycket övning på sången idag och har lagt sig helt utslagna i soffan. Jag har fäst en talgboll i den franska balkongen som lockar fram småfåglar som de står och spanar på hela dagarna. Det kan även vara spaningen som slagit ut dem.

Mot nya vandringar i snön, ta det lugnt där ute på isen!

Likes

Comments

Jag finner mig återigen sittandes i min soffa lyssnandes till den där nästan allt för lugna musiken med förhoppningen om att den kommer hjälpa mig att plugga bättre. Lampornas sken är på max för att minska risken för oönskad sömn. En stilla önskan om lov flyger förbi mig och jag viftar bort den med vetskapen om att jag går på universitetet och att den ljuva tiden med veckolov är förbi. Då det snart vankas tenta och litteraturseminarium har denna tappra student inget annat val än att spendera lediga kvällar med att läsa kurslitteratur, skriva anteckningar och ifrågasätta livets eviga frågor. Så med ögon störda av starkt gult ljus och fingrar nötta av för prydligt skrivna ord önskar jag er en trevlig kväll. Ni vet hur jag kommer att spendera min. 

/Matilda

Likes

Comments

Jag har länge funderat på att släppa en ny låt. Nu är stunden äntligen kommen!
Det är alltid jobbigt att våga släppa taget om någonting som är så personligt och öppet. För mig är musik en ventil för känslor och tankar, vilket också leder till att man har extra svårt till att låta andra ta del av det man åstadkommit. Men nu har jag satt ner foten och bestämt mig för att jag är redo att ta steget.

Den nya låten heter Crazy Train och den beskriver en situation i en människas liv där man är så otroligt lycklig men samtidigt så otroligt rädd. Den handlar om kärlek, den djupare sorten.
Följ länken nedan för att komma till låten.
https://soundcloud.com/matildalinnea/crazy-train

Eller följ mig på fb.

https://www.facebook.com/matildalinneamusic


Ha en fortsatt trevlig måndag!
Kram
Matilda

Likes

Comments