​Hej alla! Förlåt för dålig uppdatering. Jag har haft mycket på den senaste tiden och kommer förmodligen inte att publicera så värst mycket nu heller men jag ska försöka göra mitt bästa. Det har hänt så mycket så att jag inte orkar uppdatera er om vad som riktigt hänt i mitt liv dom här två månader som jag varit borta från bloggen. Kan göra det i ett annat inlägg ifall jag får den lusten men i detta inlägg vill jag prata med er om en väldigt viktig sak som jag insåg det två senaste dagarna. 

Det jag ville ta upp är tillit och relationer mellan två partners. Det första är att ha allt för stor tillit till din framtida partner. Det jag menar är att innan du blir tillsammans med den du gillar så tro inte på exakt allt hen säger, mycket kan vara falskt. Nu för tiden vet man inte vad som är äkta och vad som inte är äkta, man kan inte veta ifall personen verkligen menar det hen säger eller inte. Fast jag tror man aldrig har kunnat vetat det men i dagens samhälle verkar det vara ännu svårare att förstå sig på sin partner, man vet aldrig vad hen är ute efter egentligen. Jag till exempel blir väldigt förvirrad på grund av det när det väl händer mig och det leder till att jag får olika tankar som leder till att jag själv efteråt mår väldigt dåligt. Nu kanske någon tänker ''men då är det väll bara att prata med sin partner om det'' men nej så enkelt är det inte, din partner kan lika gärna ljuga om det hen säger. Men tyvärr kan man aldrig veta vad som är sant och vad som inte är sant. Därför vill jag tipsa om att lära känna sin partner helt ut och ha känt hen i 1 år som minst och träffat personen, umgåtts och lärt känna varandra på pass bra att man kan urskilja om personen talar sanning eller inte. Men ibland gör vi misstag och parar ihop oss med folk som inte alls bryr sig om en utan bara för ett litet tillfälle, antingen när man precis blivit tillsammans och känslorna är fräscha eller när din partner behöver något från dig. Jag vill uppmana alla särskilt de som är väldigt såra bara att vara försiktiga i sina val. Kärlek är inte alltid så som man föreställer sig det. Det är mycket ansvar och mycket tårar. Det finns mycket bra med kärlek också men det är svårt och komplicerat så lev era liv och spara er själva till det bästa. Så när ni väl blir sårade och känner att ni inte orkar med något alls så torka dina tårar fixa dig, umgås med dina nära och kära och var alltid tacksam för det du redan har. Var tacksam för dom som är kvar vid din sida oavsett vad, var tacksam för hur du lever och det slår ingenting inte ens ditt sårat hjärta. Kom ihåg att allt går över med dina och du måste fortsätta och vara stark och aldrig släppa taget om ditt liv och dina drömmar.Kärlek finns i många former så du har inte förlorat kärleken utan du har bara blivit av med det du ansåg vara kärlek men som visades inte alls vara det du föreställde dig så jag uppmanar dig att inte tänka på det och att istället tänka på att allt kommer med tiden.Jag Älskar er ta hand om er och alla ni älskar som allra mest.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej på er!

Idag hade jag tänkt att skriva om kroppskomplex, vad kroppskomplex är, vad orsakar kroppskomplex och varför kroppskomplex finns. Kroppskomplex innebär alltså att man ogillar eller också hatar sin kropp, man är helt enkelt inte nöjd med sin kropp och då är ju frågan varför? Varför är man så onöjd med sin kropp? Varför trivs man inte med sin egna kropp? Det finns så många frågor kring detta ämnet men det är inte alltid lätt att få konkreta svar på dessa frågor. Jag hade tänkt att jag skulle dela med mig av vad jag tror kroppskomplex orsakas av.

Första anledningen tror jag är samhället/normen. Och då är frågan varför? Jo för att normen har påpekat att om man är smal så är man snygg? Men ifall man är tjock ser man inte bra ut? Ur min egna perspektiv så vet jag att man oftast blir mobbad för sin vikt. Som jag förstått det får man ej vara tjock eller för smal. Kan ni fatta att det till och med finns något som kallas ''Drömkropp'' hur sjukt är inte det? Jag har själv haft kroppskomplex och har fortfarande lite av det kvar men jag har lärt mig att älska min kropp för hur den ser ut. Men såklart tänker ju alla inte som mig, utan det finns de som absolut avskyr sin kropp.

Den andra anledningen till kroppskomplex är människorna omkring dig. Med det menar jag allt detta tjat med bra sömn, träning, nyttig kost osv.. men det är inte för att få ''perfekt kropp'' det händer automatisk av att man själv är nyttig. Träning och nyttig kost etc handlar om bättre hälsa, om att stärka sitt hjärta inte om att få en bra kropp men det är det majoriteten av samhället tror att träning och nyttig kost handlar om. Du ser dig människor med tränade kroppar och såklart så tror du att det är så din kropps ska se ut men så är det inte, du ska älska din kropp.

Den tredje anledningen är nog den största anledningen tror jag. Sociala medier. Vi alla har sett dessa inlägg på till exempelvis Instagram och Tumblr om ''goals kroppen'' smal mage stor rumpa, stora bröst. Och sen den manliga ''goals kroppen'' behövs inte ens beskrivas eftersom alla vet vad svaret är, helt enkelt riktigt tränad kropp precis som det alltid varit antar jag? Och jag vet att det är oftast kvinnor som drabbas av kroppskomplex men egentligen om man tänker efter så har alla lite av kroppskomplex. Unga tjejer jobbar så hårt för att få en sådan ''goals kropp'' de svälter sig själva och tränar alldeles för mycket som kan leda till konsekvenser.

Detta med kroppskomplex och detta med att ha en ideal kropp handlar i stor del av att bli accepterad av samhället. Och det är så sjukt fel. Varför ska man hata sin kropp bara för att någon idiot anser att det finns en speciell kroppsbyggnad som man måste gå efter? Det är så sjukt ändå och mycket seriösare än vad man tror.

Som liten har jag blivit riktigt mobbad för min kropp. Jag var för tjock. Mitt BMI var fetma och vad var så retad för det. Gissa vad jag gjorde? Jag svalt mig själv. Jag grät i skoltoaletten och mådde så dåligt av det. Jag gjorde sånt misstag. Istället för att säga ifrån och acceptera mig själv för den jag är så försökte jag istället att passa in bara för att någon pajas sa att jag inte är normal bara för att jag är lite överviktig? Ifall du är också så att du känner att du inte är tillräckligt bra bara för att din kropp inte är så som samhället anser vara bra så har du fel, du är så himla bra!! Du är bra precis så som du är. Din kropp avgör inte din vackra personlighet. Smal eller tjock och allt där emellan spelar ingen roll för att du är så sjukt fin hur än din kropp ser ut. Du ska inte behöva äcklas av din kropp istället lär dig att älska den.

Jag hoppas ni gillade detta inlägg även fast det blev riktigt långt men det var värt det för att jag vill verkligen att folk ska börja älska sin kropp och skita i normerna. Kom ihåg att du är bra <3


Likes

Comments

Hejhej alla! Har blivit sjuk därför blev det inget inlägg igår och jag har tänkt mig minst ett inlägg om dagen men så blev det inte just igår eftersom jag blev sjuk senare på dagen. Men jag har fortfarande något och skriva om gårdagen. Igår fick jag nämligen äntligeeen träffa min finaste och vi var ungefär från 13.20 till 17.20 i Norrköping. Vi gjorde egentligen inget speciellt direkt vi gick runt i stan och snackade för det mesta. Det bästa var när vi satt i parken och pratade om exakt allt. Sen när det kom till att åka hem så ville jag verkligen inte lämna för att det kändes som om vi precis hade träffats men jag satte mig i bussen och åkte hem igen. När jag väl kom hem så fick jag så sjukt ont i halsen och där efter fick jag extrem huvudvärk. Men jag försökte att inte tänka på det och gjorde mig en kopp te och satte mig för att se på någon film. Efter filmen så bestämde jag mig för att sova eftersom jag verkligen inte kände mig bra och klockan var ändå rätt så mycket.

Sämsta natten jag varit med om

Det var verkligen en dålig natt. Jag kunde knappt sova alls. När jag väl var på väg att somna så började jag svettas och allt blev riktigt varmt. Jag kände mig riktigt äcklig och obekväm så jag bytte mina lakan och sedan tog jag en sval dusch. Efter duschen la jag mig i sängen och somnade, det kändes riktigt bra. Men såklart dröjde det inte länge innan jag vaknade igen och denna gång på grund av att jag fick riktigt ont i magen. Jag gick till köket och drack lite citron vatten och det lindrade magen lite. Innan jag somnade så kollade jag klockan och den var 4 på natten jag tänkte att nu ska jag somna och vakna på ett frivilligt sätt utan att jag har ont någonstans eller något mer. Och jag somnade igen. Men gissa vad? Vaknade jag igen efter en halvtimma? Ja såklart och denna gång var det faktiskt på grund av att min kudde stack mig hela tiden i kinden eller nacken så det var riktigt obekvämt och det började klia riktigt mycket. Min kudde hade alltså fjädrar inuti?? Det hade jag ingen aning om. Jag bytte i alla fall kudde och somnade om. Klockan 8.30 väcks jag dock av att mina syskon tjafsar och ni anar inte hur arg jag var i den stunden. Men när jag väl fick tyst på dom så sov jag äntligen i lugn och ro. Så det var nog bara det. För mig var natten helt kaos.

Idag/Atm

Sen jag vakna har jag faktiskt inte gjort något alls än att sitta vid min dator och kollat på en massa Youtube klipp och druckit otroligt mycket med te. Tänkte sova en stund men kom på att jag måste uppgradera bloggen så nu efter att jag gjort det ska jag sova en stund och se om jag blir bättre. Atm har jag feber och ögonen stänger sig av sig själva.

Men jag hoppas ni gillade detta inlägg och nedan kommer två bilder från igår och en bild från idag.

Likes

Comments

Hejhej! Jag heter Dunya men kallas dock dana. Jag är som sagt ny i detta. Jag har änge funderat på att skapa en blogg men visste aldrig vad jag ville göra här riktigt det kändes som om man var tvungen att välja någon slags kategori på sin blogg men jag tänkte att jag vill göra den med allt möjligt, från skönhet och mode (som jag brinner mest för) till konstiga inlägg med åsikter och kritik om saker och ting. Hur som helst kommer denna blogg innehålla i princip allt som t.ex. mina tankar, mina talanger och min fritid bland annat. Jag är rätt känsloblandad person och med det menar jag att jag kan ha så många känslor på en och samma gång. Min personlighet är alltid den samma dock.

Anledningen till att jag skaffade denna blogg är för att jag älskar att skriva och för att jag vill dela med mig av det jag har och säga, och framföra mina förmågor. Och som sagt är jag väldigt ny i allt detta så min blogg kommer nog antagligen inte vara så jätte professionell men man lär sig med tiden förhoppningsvis. Jag har faktiskt ännu en till anledning till att jag skaffade denna blogg och det är för att en av mina vänner sa till mig ''du älskar att skriva så det borde vara något för dig. Och jag tror du kommer lyckas'' det fick mig en push ifall man kan uttrycka sig så men i alla fall så hade jag hennes stöd och det kändes som en riktigt bra anledning också till att skaffa denna blogg när man vet att någon stödjer en för det man gör.

Jag hoppas att folk kommer gilla det jag gör och följa mig på min blogg och allt jag gör här. Jag gör detta också bland annat för att jag anser att det kommer bli kul men också för att jag vill ge folk något roligt att läsa och utforska. Det var nog allt för just detta inlägg. Kanske inte världens roligaste att läsa men jag hoppas att ni gillar det.

Likes

Comments