Att acceptera alla innebär att du ska respektera personen för att den är den.

Acceptera vad personen bär för kläder, acceptera hudfärgen, religionen, personligheten, intressena osv. Respektera och acceptera allt med alla runt omkring dig. Det är en av de stora nycklarna i livet, framförallt för att må bra.

Det innebär att behandla folk bra, precis så som man själv vill bli behandlar. Det är en superbra tumregel, behandlar man andra bra då blir du förhoppningsvis lika bra behandlad tillbaka. Men det innebär också att inte dömma. Döm absolut inte efter färg, religion, bakrund osv. Att ge alla en ärlig chans är att acceptera någon på ett fint sätt.

I ett förhållande, i en vänskap eller i en familj måste man t.ex acceptera både ens svagheter och styrkor. För att få ett förhållande att fungera måste man acceptera svagheterna också. När man accepterar någons svaghet kan man även hjälpa den att bli stark. Tillsammans är det lättare.

Att acceptera andra innebär också att ett nej är ett nej. Vill personen vara ifred, lämna personen ifred. Tycker egentligen att det är en självklarhet att respektera alla. Det är jätteviktigt att komma ihåg att alla är olika.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

... att kalla någon ful, be någon ta livet, säga åt någon att dra åt helvete, att kränka en person, att mobba någon. Ingenting är okej så länge du kränker en annan människa.

På flera olika sätt så gör det så fruktansvärt ont i hjärtat att veta att det finns människor som dagligen står på sig trakasserade kommentarer och psykisk och fysik misshandel. Det är en verklighet för 60 000 barn i Sverige, vilket är 60 000 förmycket. Jag förstår inte hur en människa kan trycka ner en/flera människor så att det tillslut blir ens vardag. Ens vardag att få höra hur mycket man inte duger, hur ful man är och vilket äckligt svin man är som borde dra åt helvete. Föreställ dig själv det, att dagligen höra hur värdelös du är. Vi alla behöver kärlek för att orka och vara glada, ingen av oss behöver trakasserier. Det är vi alla medvetna om. Men varför fortsätter då den ständiga utpressningen och nedtryckningen av människor?

Vad man egentligen måste lära sig är att alla människor är bra som det är. Alla människor är unika och det är egentligen det som gör varje individ till en fin en. Det är inte lönt att bli avundsjuk på någon och trakasera. För alla har något som någon annan egentligen vill ha. Det är inte lönt att slänga den extra onödiga kommentaren. Det är jätteviktigt att inse att människor är olika och att man måste acceptera varenda individ på denna jord precis som den är.

Det är dags att vi alla skärper till oss och vaknar upp, det är år 2016 och mobbning i alla former ska inte tolereras längre. Och kom ihåg att ingen kan göra allt men tillsammans kan vi göra något. Tillsammans är vi starka och tillsammans kan vi få slut på mobbing.

Kramar från mig.

bild: google​

Likes

Comments

​Hej. Kul att du hittat hit.

Vad som är viktigt för mig och vad jag vill åstakomma med denna bloggen är att skapa ett bättre självförtroende hos folk. Men även aktivt kämpa mot mobbning och på flera olika plan visa att det inte är okej och att det helt enkelt måste försvinna bort från vårat samhälle. Det allra viktigaste för mig är att tala om för er att ni är bra som ni är och att det är så det ska förbli. 

Jag har även en kategori "meningen med livet" där jag ger inspirerade (förhoppningsvis) texter till vad meningen med livet. Och hur man hittar sitt eget. 

Jag kommer försöka publicera 2 inlägg per dag, vissa dagar kan det dock bli tufft om det är förmycket i skolan.

Kramar från mig. 


Likes

Comments