View tracker

250 g färska champinjoner
4 vitlöksklyftor
2-3 tsk chili flakes
2-3 msk smör


1. Skiva champinjoner och vitlöksklyftor.
2. Stek champinjonerna tillsammans med vitlök chiliflakes och smör.

Servera till grillat eller stekt kött/kyckling.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

2 port

200 g champinjoner
1 liten rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
0,5 msk olivolja
0,5 dl vitt vin
1 msk skaldjursfond
1 dl lättgrädde Max 7%
150 g sockerärtor
1 burk kräftstjärtar
Salt
Peppar
Finhackad dill
Spagetti

1. Skiva champinjoner. Hacka rödlöken och vitlöken. Strimla chilin. Fräs allt i oljan.
2. Tillsätt vin, fond, grädde och låt puttra ett par minuter. Skär sockerärtorna i halvor, lägg ner och sjud i 2 min till.
3. Vänd ner kräftstjärtarna och låt dom bli varma utan att koka. Om dom kokar blir kräftstjärtarna sega.
4. Krydda med dill, salt, peppar och blanda med nykokt spagetti.

* jag gjorde såsen dubbelt, då jag tyckte att det blev för lite sås. Struntade också i löken, då jag inte äter lök.

Likes

Comments

View tracker

300g spagetti
1 msk torkade chiliflakes
1/2 färsk chili
4 st vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja extra virgin
2 msk finhackad persilja 70g riven parmesanost


1. Koka pastan enligt paketet.
2. Hetta upp en stekpanna på medium hög värme, fräs vitlök och chili i olivolja, blanda ned den kokta pastan.
3. Avsluta med salt, peppar persilja och riven parmesanost. (Jag använde aldrig parmesanost men år väldigt gott till.)

  • Pasta
  • 384 readers

Likes

Comments

1 zucchini
200 g färskost
6 färska pastaplattor
240 g rökt skivad skinka
4 dl färdig tomatsås
2 mozzarella ostar
Svartpeppar


1. Sätt ugnen på 200 grader. Hyvla 1 zucchini på längden med en osthyvel.
2. Bred 200 g färskost på 6 färska pastaplattor. Lägg ut zucchini remsorna ovanpå.
3. Fördela 240 g rökt skinka ovanpå zucchinin, ca 2 skivor per pastaplatta. Rulla ihop från kortsidan till en rulle.
4. Lägg rullarna i en smord ugnssäker form med skarven neråt.
5. Häll över 4 dl färdig tomatsås och fördela 2 skivade mozzarella ostar ovanpå. Sätt in formen i ugnen och grädda ca 20 min.

Likes

Comments

4 port

8 dl mjölk
1 1/4 mannagryn
1 tsk salt
2 ägg
2 msk socker

1. Koka först en god mannagrynsgröt. Till 4 behövs 8 dl mjölk, 1 1/4 mannagryn och 1 tsk salt. Koka upp under omrörning och låt sedan puttra på svag värme i ca 5 min.
2. Rör ner 2 uppvispade ägg och 2 msk socker i den färdigkokta gröten. Häll smeten i en ugnsform.
3. Grädda i 200 grader i ca en halvtimme tills puddingen blivit fast och fin och fått en gyllene färg.

Servera med sylt,bär,grädde.

Likes

Comments

Grana padano
Basilika eller persilja
Gul lök
Mini baguetter
Morot
Röd chili
Stjälkselleri
Stora vita bönor
Tomater
Vitlöksklyftor
Vitt matlagningsvin
Grönsaksbuljong
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Antalet av varje ingrediens står i receptet.

1. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda 1/2 förp minibaguetter enligt anvisning på förpackningen.
2. Skär 125 g morot och 100 g stjälkselleri i slantar. Skiva 1/2 gul lök och tärna 2 tomater. Finhacka 2 vitlöksklyftor och 1/2 röd chili.
3. Fräs morot, selleri, lök och vitlök i 2 msk olivolja i en stekgryta. Låt fräsa 2-3 min.
4. Tillsätt tomat, chili, 1 dl vitt matlagningsvin, 3 dl vatten, 2 krm salt och 1 tärning grönsaksbuljong. Låt sjuda under lock 10-15 min eller tills morötterna känns mjuka.
5. Blanda ner 1 förp stora vita bönor (sköljda och avrunna) i soppan. Smaka av med salt och svartpeppar.
6. Grovhacka 20 g basilika eller persilja och grovriv 50 g Grana Padano.
7. Servera soppan i djupa skålar. Toppa med basilika/persilja, riven Grana Padano och nymald svartpeppar. Ringla lite olivolja i varje tallrik. Servera med nybakat bröd.


Receptet är från linas matkasse och är vegetariskt.

Likes

Comments

Grana padano
Bakpotatis
Gul tomat
Lövbiff
Morot
Pepparrot
Persilja
Schalottenlök
Stjälkselleri
Äggulor
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Vitvinsvinäger

Antalet av varje ingrediens står i receptet.


1. Sätt ugnen på 250 grader
2. Skär 125 g morot och 1 bakad potatis i pommes frites liknande stavar.
3. Lägg alla rotfrukter på en ugnsplåt (gärna på bakplåtspapper) och blanda med olivolja, salt och svartpeppar. Tillaga i övre delen av ugnen 22-25 min.
4. Sellerisalsa: tärna 1 gul tomat och finhacka 1 schalottenlök. Strimla 50 g stjälkselleri. Blanda allt med 1 tsk vitvinsvinäger, 1 tsk olivolja och 1/2 krm salt.
5. Finriv 1 bit pepparrot och lägg i en skål.
6. Krydda ca 300 g lövbiff med salt och svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek lövbiffen 1 minut per sida.
7. Finriv 30 h grana padano och lägg i en skål. Blanda de rostade rotfrukterna med riven grana padano och 1/2 ask persilja. Smaka av med salt och svartpeppar.
8. Toppa lövbiffen med riven pepparrot och 2 äggulor. Servera med grana padanorostade rotfrukter och sellerisalsa.


* jag ändrade lite på receptet och tog bort pepparroten+äggulan som ska vara på lövbiffen. Jag valde också att inte hacka ner schalottenlök i sellerisalsan.
Valde att göra en hemmagjord kanel sås till också. Receptet till såsen finns i tidigare inlägg på bloggen!


Receptet är från linas matkasse.

Likes

Comments

2 port

Chorizo
Grekisk yoghurt
Körsbärstomater
Persilja
Potatis
Schalottenlök
Torskrygg
Vitlöksklyfta
Vitt matlagningsvin
Chili flakes
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Paprikapulver

Antalet av varje ingrediens står i receptet.


1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Skär 500g potatis i små bitar och lägg i en ugnsform. Blanda med olivolja, salt och svartpeppar. Tillaga i övre delen av ugnen 20-25 min.
3. Skiva 1 schalottenlök och 1 vitlöksklyfta. Halvera 1 ask körsbärstomater och skär ca 90g chorizo i små bitar.
4. Fräs chorizo lök och vitlök i en kastrull med lite olivolja. Tillsätt tomater och 1 dl vitt matlagningsvin. Krydda med 1 1/2 krm salt och 1 krm chili flakes. Låt sjuda ca 3-4 min.
5. Vitlöks yoghurt: blanda 1/2 burk grekisk yoghurt (75g) med 1 vitlöksklyfta (pressad) och 1/2 krm salt i en liten skål.
6. Stek 300g torsk rygg i en stekpanna med olivolja i 4-5 min. Krydda med salt och svartpeppar.
7. Blanda den rostade potatisen med 1 tsk paprikapulver. Blanda ner 1/2 ask (fryst) persilja i tomat och chorizo såsen.
8. Servera halstrad torskrygg med tomat och chorizo sås, vitlöks yoghurt och rostad potatis.




Receptet är från linas matkasse. Så gott!

  • Fisk
  • 568 readers

Likes

Comments

4 port

500g filodeg
50g smör (+ 50g olivolja)

500g fryst bladspenat (förvälld)
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
300g fetaost
3 ägg
0,5 dl mjölk
Salt & nymald svartpeppar

1. Sätt ugnen på 180 grader. Tina spenaten och hacka den grovt. Hacka löken och vitlöken och fräs i en stekpanna.
2. Tillsätt spenaten och låt det mesta av vätskan koka bort. Häll över spenatblandningen i en bunke och blanda med smulad fetaost, salt och nymald svartpeppar. Tillsätt sedan äggen och blanda ordentligt.
3. Smält smöret och blanda med olivolja. Pensla en ugnsfast form med lite högre kanter med det smälta smöret och lägg i två lager filodeg. Lägg arken omlott så att det täcker bottnen ordentligt. Låt filodegen gå upp på kanterna. Pensla arken med smöret och lägg på ännu ett lager. Fortsätt tills du lagt på hälften av arken.
4. Häll ner spenatblandningen i formen och lägg över resten av filodegen (pensla med smör mellan varje lager). Skär pajen i lagom stora bitar, ända ner till botten av formen och pensla sedan det översta lagret med mjölk.
5. Grädda i ca 40 min.

Likes

Comments

500g krossade tomater
1 morot
2-3 vitlöksklyftor
1 gullök (jag gjorde utan)
1 burk gröna oliver med chili
1 burk hela champinjoner
1 msk tomatpuré
Salt vitpeppar
Pasta


1. Koka pastan enligt anvisning.
2. Häll ner krossade tomater i en kastrull. Pressa ner vitlöken. Hacka gullök och häll sedan ner det i tomatblandningen.
3. Skala och hacka moroten till små bitar. Blanda ner tomatpuré, morot, champinjoner och oliver i tomatblandningen.
4. Koka upp och låt sedan puttra i ca 7-10 min.
5. Salta och peppra efter smak. Serveras med pasta.

Likes

Comments