Att ha en bästa vän. Jag tänker att jag ska skriva ett inlägg om detta! Det är något jag har gått igenom mycket för att förstå. Men så länge kan jag bara berätta att vår tränare idag peppade mig och min bästa ponnykompis att hon inte kommer ge upp innan vi rider in på SM! Att få höra det gjorde mig otroligt glad! Nu taggar vi först LA

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Sitter hos frisören med färg i håret och är superglad!

Jag har färgat håret många gånger men det är första gången jag gör det som jag håller på att göra just nu. Jag färgade mina första slingor för ungefär 2 år sedan och blev efter det mörk och sedan jätteblond under en längre tid. Sist jag färgade gjorde jag det brunt igen men inte mörkar än jag haft tidigare men idag kände jag för att göra det ännu lite mörkare!

Sååå nöjd verkligen!! :) var hos bästa Olivia på Strandsalongen i sickla där jag kommit ut otroligt nöjd 4 gånger nu!

Likes

Comments

Jag fick två fina frågor på mitt förra inlägg som jag tänkte svara på nu!


1. Vilka bloggar läser du?

SVAR: Jag läser inte så många bloggar men det finns en större blogg som jag brukar hålla koll på. Lina Dolks blogg är min absoluta favorit. Hon är en stor förebild, inte bara för att hon är en otroligt duktig ryttare, hon visar också för alla oss ungdomar som har höga mål och drömmar att det är möjligt. Sedan läser jag mina kompisars bloggar och även försöker hitta andra som precis som jag försöker nå ut till läsarna genom bloggvärlden. Det är otroligt spännande att hitta bloggar där jag kan känna att jag har något gemensamt med personen som skriver på den. Därför är det superkul när personer kommenterar eller gillar för då kan jag gå in på deras bloggar och se vad dom skriver om!


2. Vilken är din favoritklubb att tävla på?

SVAR: Tror att det är Vallentuna Ridklubb. Gillar att de tillåter en att få skritta fram på en ridväg genom skogen och sedan rida fram på den otroligt stora utebana de har på anläggningen. Funktionärerna var trevlig och ridhuset plus underlaget var fräscht. När jag var där var de även otroligt effektiva och hjälpte gärna till vilket jag uppskattar när jag är ute och tävlar. Även fast det var otroligt mycket folk på platsen då det var allsvenskan så blev det inte rörigt alls!

Gillar även Hufvudsta Ridklubb eftersom att även de har tillgång till framskrittning utomhus och fint ridhus att rida fram i samt trevliga funktionärer. Det som drog ner dem var att båda gångerna jag varit där har deras utebanas underlag varit som en sjö i ena hörnet och alldeles torrt i ett annat. Annars gillar jag att lasta ur min ponny på deras tävlingar!

Bild från en tävling på Vallentuna Ridklubb :)

Likes

Comments

Hej! Eftersom att jag är relativt ny här i bloggvärlden så tänkte jag att en frågestund kanske kan hjälpa er att lära känna mig bättre. Har ni några frågor om Killian, stallet, träning eller kanske musik, åsikter och vardag så får ni gärna kommentera så ska jag svara på dem så bra jag kan!

Likes

Comments

Jag ligger på sjukhuset och skriver detta till alla från mobilen. Det är otroligt viktigt att ni är försiktiga!

Jag hade insläppet idag och jag visste redan innan att hästarna var på tårna eftersom att det är så kallt. Men när jag gick ut till hagarna var en av hästarna helt galen och bockade runt i hagen. Jag sa till mamma att jag skulle ta den hästen eftersom att jag har tagit den förut och det hade gått bra bara jag sa till den på skarpen. Så jag tog hästen och ledde ut den ur hagen och började gå. Bara nån meter senare travade hon runt mig som en fyr men jag sa åt henne och backade henne några steg vilket höll henne i skinnet de närmaste 20 metrarna ungefär. Plötsligt får hon spelet och bockar framför mig och skjuter sitt vänstra bakben rakt på mina revben. Hon galopperar iväg och bockar vilt runt mig medan jag i panik kippar efter andan nere på marken. De personerna runt om försökte lugna ner hästarna de höll i men samtidigt ta mig från hästens rodeoshow. När jag efter en stund klarat av att ta mig in till sadelkammaren tar vi ett beslut om att åka direkt in till akuten.

När vi kom in till akuten fick jag lägga mig på en säng där jag fick ta blodtryck och ha ett plaströr in i armen för att eventuellt ge medicin eller dropp. Jag fördes sedan in till röntgen och de tog bilder på både revbenen och lungorna. De sa till mig att jag har fått sprickor i revbenen och att jag troligen inte kommer kunna rida på ett tag. Att de sa detta till mig kändes otroligt jobbigt. Att jag kommer gå miste om träningen imorgon plus alla de andra dagarna i stallet på grund av att en häst har för mycket energi. Jag vet vad jag ger mig in på när jag ska hantera dessa stora djur men jag hade tappat lite respekt med åren då jag alltid kunnat kontrollera situationen. Jag vill uppmana alla som sätter sig själva i denna situation varje dag att vara lite extra försiktiga nu under denna kalla årstid då hästarna är som piggast. Även om man tror att man har kontroll på situationen så kan hästen få spelet och det finns inget du kan göra åt det.

Lycka till!

Likes

Comments

Idag står stallet, plugg och kompisar på schemat. Nu ska jag äta lite frukost med familjen och sätta mig och plugga lite matte. Vid lunch ska jag ut till stallet för att rida ut i solen och förhoppningsvis ta lite bilder. Idag står hästarna ute halva dagen eftersom att det är så kallt. Hoppas att det blir varmare snart!

Likes

Comments

Idag blir den en kväll när jag bara ska vara hemma och mysa med min familj. De dagarna behövs också ibland!

Killian har varit hos kiropraktorn idag och fått massage i 30 minuter, superskönt tror jag att han tyckte det var att få komma in i boxen helt mjuk och rörlig i kroppen. Kiropraktorn sa att Killian var fin i kroppen och att han har fått mycket bra muskler sedan sist hon såg honom vilket jag blir otroligt glad att få höra! Lite stel över korset var han men det knäckte hon bort på 1 minut.

Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla något avsnitt av Gossip Girl, tror det är 4e gången jag kollar om den serien men det finns inget mysigare enligt mig än att lägga sig i sängen på kvällen och sätta på gossip girl :)

​Visst är det vackert ute!

Likes

Comments

Idag övade vi på skänkelvikning, ryggning och galoppfattningar från skritt. Superkul att han är så lyhörd för mina hjälper nu jämfört med hur han var för bara några månader sedan. Skänkelvikningarna är inte korrekta men vi har tagit ett stort steg fram då han inte förstod vad jag menade med hjälpen i höstas. Intensivt pass på cirka 30 minuter där vi gick igenom alla de delar som vi tränar på och jobbade igenom alla muskler och leder. Har en bra känsla inför kommande pass!

Imorgon vet jag inte vad jag ska göra ännu då jag kanske inte kommer vara hemma... Men på lördag har jag planer på att fota lite ute i snön med Emma. Hoppas vi får några fina bilder, Killian brukar vara bra på att posa i snön! Han smälter in där ganska bra :)

Har tagit bort julpyntet nu eftersom att han inte kan låta bli att äta på det! :)

Likes

Comments

TRÄNING

Den här veckan har varit otroligt spännande med en ny terminstart och nya tävlingar på G. Att få komma tillbaka till skolan känns skönt och rutinerna börjar komma igång igen. I söndags hade jag en fantastisk träning där vi tränade på LA-rörelserna inför debuten i februari. Det kommer bli riktigt spännande för både mig ock Killian eftersom ingen av oss har tävlat på den nivån innan. Jag kommer att tänka på exakt samma sätt som jag gjort på de tidigare debuterna. Om jag och killian klarar av alla rörelser och vi rider in på banan som ett team så kommer jag vara nöjd med vilket resultat som helst. Jag tenderar annars att stressa upp mig vilket inte gör situationen bättre. Självklart ska jag göra mitt bästa på banan men jag är mest intresserad av domarens sammanfattande kommentar.

På måndagen gick jag igenom allt vi tränat på dagen innan men med inlägg av upphöjda travbommar för varierad träning. Det var lite svårt tyckte Killian men han fick koll på sina ben efter några försök. Att variera träningen och framförallt underlaget är otroligt viktigt för mig som har en ponny som tidigare drabbats av inflammationer. Jag rider ut ungefär 3 till 4 dagar i veckan, tränar 2 till 3 dagar i veckan med en alternativ joggingdag. När jag rider ut brukar jag jobba med ställning och böjning samt sidförande rörelser i skritt.


SKOLA

Nu är jag är tillbaka i skolan, en ny termin och ett nytt år vilket tar med sig nya utmaningar. Dessa utmaningar kommer jag nu att möta bättre än vad jag har gjort tidigare. Jag ska försöka få mer struktur i skolan och planera mitt arbete bättre. På ensemblen har bluesblocket startat och det är en otroligt rolig genre. Ser fram emot att jobba med låten vi valt inför uppspelet! Den individuella sången har nu startat ett jazzblock vilket också är en rolig genre. Älskar att sjunga jazz även fast det inte är den musik jag är van vid att sjunga.

Hoppas att det är fler än jag som känner att 2016 kommer bli ett superår!

Likes

Comments