Den 1 januari 2018.

Jag har under senaste veckan funderat en del på nyårsmål/löfte/nyårsutmaningar.

För inte så länge sedan hade jag inte reflekterat så mycket över begreppet ”mål” utan bara kört på, påbörjat en överväldigande ”att göra-lista” och känt prestationsmonstret flåsa mig i nacken.

Nu gör jag det totalt motsatta och sätter en intention för januari —- LIGHT. Vad detta innebär för mig kommer jag dela under kommande månad.

Hur vill du känna under januari? Vad skulle du kunna ha för intention? 🔮

Följ mig med Bloglovin

Om du gillade inlägget får du gärna klicka på hjärtat! 😍😍😍

Signa upp dig för min mailklubb HÄR (så får du PDF:en "Ingen plan-ingen panik" gratis!)

Likes

Comments

De senaste veckorna har jag haft svårt att ta mig upp ur sängen. Jag tror verkligen att det har med mörkret(surprise...) att göra.

Nåväl, idag hängde jag några timmar på mitt favorithak- Kaferang. Jobbade undan lite mail & hade ett spännande möte. Jag uppskattar verkligen friheten som företagandet medför. Däremot tror jag att jag måste ha som mål för 2018 att schemalägga timmarna jag spenderar vid datorn/på sociala medier. Jag känner att det dödar kreativiteten om det har blivit för mycket scrollande i diverse flöden.

Imorgon ska jag till en folkhögskola som jag är studievägledare hos. Några timmars vägledningssamtal står på schemat och jag tycker det är ett perfekt avbrott i det annars genomgående digitala arbetet jag gör.


Om du gillade inlägget får du gärna klicka på hjärtat! 😍😍😍

Signa upp dig för min mailklubb HÄR (så får du PDF:en "Ingen plan-ingen panik" gratis!)

Likes

Comments

Postad i: DRIVA EGET/KARRIÄR

Hej fina! Här kommer del II av mitt koncept med Metro Mode!

Så, du har avslutat din utbildning men det känns inte helt rätt.

Vad ska du göra? Läs mitt svar här:

http://metromode.se/karriar/karriarcoachen-sa-har-ska-du-tanka-om-du-inte-vill-jobba-med-det-du-har-utbildat-dig-till/

Bildkälla: REX

Om du gillade inlägget får du gärna klicka på hjärtat! 😍😍😍

Signa upp dig för min mailklubb HÄR (så får du PDF:en "Ingen plan-ingen panik" gratis!)

Likes

Comments

Postad i: DRIVA EGET/KARRIÄR

Det är underligt hur snabbt ett år kan passera. Nyss stod jag på Apberget vid Hornstull, mitt i totalt fyrverkeri-kaos, och skålade in 2017.

Jag hade en känsla av att det skulle bli ett bra år. I efterhand blev det mer utmanande, inspirerande, ångestladdat och hoppfullt än vad jag kunnat förbereda mig på. I takt med att upplevelser har dykt upp och passerat har jag varit ganska dålig på att fira framgångarna. Det är betydligt lättare att springa på än att stanna upp (i mitt fall tror jag att det beror på en rädsla att jag ska sluta ha flow om jag inte är produktiv).

Jag ska ge mig på att göra en årssummering av två anledningar, dels för min egen skull, dels för att du ska få lära känna mig bättre. När jag kikar tillbaka på de här 12 månaderna får jag svindel. Jag har presterat, interagerat och utmanat mig själv på en nivå som är helt jävla galen.

Och du! Jag vill verkligen inte att du ska drabbas av prestationsångest när du läser detta, kom ihåg att vi är alla olika individer med olika förutsättningar. Min förhoppning är att du hittar sätt att våga våga våga i ditt liv (vad det än gäller). Jag vill vara transparent med dig om hur jag gått tillväga med att hitta samarbeten, nätverka och utvecklas. Generellt tycker jag vi är alldeles för dåliga på att dela med oss av tips och kämpiga stunder, även fast det är dessa erfarenheter som lägger grunden för häftiga saker längre fram.

Anyways, åter till min årssummering. Jag tror nästan att detta kommer behöva delas upp i flera inlägg...

Våren 2017: En hel del moments av "hur hamnade jag här??"

Jag är nervös när jag går upp på scenen. Fjärilarna gör loopar i magen och jag hör sorlet från publiken. Så fort jag börjar prata är nervositeten borta, istället infinner sig ett lugn inombords. Jag befinner mig på Berghs School of Communications och har de senaste veckorna förberett min del av kursinnehållet för publiken. Jag ska prata om målgruppskännedom, millennials och hur man når de som man vill rekrytera allra mest. Under våren kommer jag föreläsa vid fyra tillfällen till på den där scenen om karriärval och mötet med framtida arbetsgivare för Berghs studenterna.

Så gjorde jag för att hamna på Berghs scen

Ja, det kanske jag inte hade räknat med från början. Under näst sista terminen på min utbildning (Studie-och yrkesvägledarprogrammet, Stockholms universitet) skulle jag genomföra en praktik på fem veckor. Eftersom jag gillar utmaningar hörde jag av mig till de mest otippade utbildningsanordnare jag kunde komma på. Mitt förstahandsval var såklart Berghs och praktikperioden ledde vidare till samarbeten både internt och externt.

Om att driva eget 100% och plugga 100%

Det var inte optimalt att köra på i 200% under våren då jag brottades med stress från flera håll. Men, i efterhand ångrar jag inte att jag startade mitt företag under utbildningen. Det gav mig otroligt mycket att redan ha samarbeten och kontakter när jag tog examen.

Heja Livet!

Om du inte känner till Facebookgruppen Heja Livet! (60.000 medlemmar) kan jag tipsa om att kolla in den (klick!) . Jag har gjort inlägg i gruppen vid tre tillfällen och alla gånger har responsen varit överväldigande, lett till att jag fått ha vägledningssamtal med häftiga tjejer och fått nya vänner. Så magiskt att en digital grupp kan leda till möten i verkligheten som både är givande och inspirerande.

Bildlänk

Jag plockar upp den här tråden om ett tag igen, då med en sammanfattning för sommaren 2017.

Om du gillade inlägget får du gärna klicka på hjärtat! 😍😍😍

Signa upp dig för min mailklubb HÄR (så får du PDF:en "Ingen plan-ingen panik" gratis!)

Likes

Comments

Postad i: PEPP!

Wow, i förra veckan var jag med om något helt galet. För att ge lite backstory måste jag gå tillbaka till i vår.

Jag är med i ett nätverk för kvinnliga företagare i Stockholm, under ett sådant möte fick jag tips om att spana in Gary Vaynerchuk. Han har byggt ett imperium kring sina sociala medier och snittar 2 miljoner följare per plattform. 

Utöver det driver han en kommunikationsbyrå i New York.

Det som tilltalar mig med honom är två saker; hans sätt att se på sociala mediers kraft och att han går sin egen väg.

Kika här så förstår du nog vad jag menar:

Anyways, jag fick nys om att han skulle komma hit i december.

Du vet när det bara känns i hela kroppen: "detta måste jag göra!"

Så kände jag inför att fixa en biljett till hans föreläsning.

Det var bara ett litet problem, majoriteten av publiken på just detta event är högt uppsatta VD:ar på typ bank och en biljett kostar 11.000 SEK(!)

Inte direkt optimalt för en nykläckt företagare som jag...

Så, hur gick jag tillväga?

1: Jag tog reda på vem som var arrangören

Jag tror stenhårt på att vissa saker är menade att hända i livet. I detta fallet var det att arrangören och jag hade en gemensam kontakt. Det ledde till ett möte med arrangören där jag berättade varför jag ville gå på eventet.

2: Jag satte ett maxtak för vad jag kunde betala

Ganska omgående kände jag att det måste gå att lösa ekonomiskt. Arrangören gav mig då alternativet att fundera på hur mycket jag hade möjlighet att betala. Jag sa en siffra och fick ett JA!

3: Min intention ledde till ett möte med Gary Vaynerchuk

I förra veckan var det alltså dags. Jag hade under flera dagar haft en återkommande känsla av att jag skulle, på något sätt, få träffa honom. Väl på plats berättade arrangören att publiken skulle få chans att träffa föreläsarna!

4: Min insikt: Det finns inga hinder

Så många gånger sätter vi upp begränsningar i tanken, innan vi ens hunnit se vilka möjligheter som finns. Denna upplevelse fick mig att fundera på följande:

Är det framförallt vi själva som sätter upp hinder för vad som är möjligt?

Om du gillade inlägget får du gärna klicka på hjärtat! 😍😍😍

Signa upp dig för min mailklubb HÄR (så får du PDF:en "Ingen plan-ingen panik" gratis!)

Likes

Comments