I somras upptäckte vi ju en vattenläcka i tvättstugan som tyvärr skadade mer än bara just tvättstugan. Trappan ner, toa och duschrum nere i källaren plus delar av gillestugan gick åt fanders. Jaja, men jag hänger inte läpp för det. Folksam och Peab fixar till det, då det är en försäkringsskada. Men ändå...

Kort därefter kom ju nästa smäll då, som vi inte hade väntat oss. En vattenläcka i köket! Hjälp!
Köket skulle göras om, tids nog. Det var tänkt att tas efter både gillestuga, altan och kanske garage! Inte nu! Absolut inte nu! Men nu fanns det ingen återvändo. Risken att skadorna skulle bli större och mögel skulle börja utvecklas i köket var ganska stora, så det var bara att inse fakta.

Jag var stressad och pressade på rätt bra där ett tag, men det blev ju kanon. Jag fastnade för ett golv men tänkte tanken "passar det verkligen här", men så bra det blev. Jag fick det golv jag fastnade för, och de fixade till en hel del annat också, efter våra önskemål och mer därtill. PÅ TRE DAGAR! Fattar ni, tre dagar tog det. Vi var utan kök helt, men det var ändå tre dagars jobb och sen stod det klart för att möbleras igen. Toppen!
Därtill fick jag tummen ur att rensa ur lite skåp och lådor, och har nu hivat det för gott. Underbart!

Jag måste säga att det känns kanon. Älskar rutigt, älskar det nya golvet och vinkade gladeligen hejsvejs åt det gamla golvet som inte alls kändes "jag" ;) Tänk att just den golvmattan täckte större delen av markplan när jag flyttade hit. Det som nu är både kök, matplats, hall och sovrum - allt det var samma golvmatta. Nu rök det sista av mattan (hall och nuvarande sovrum är ju redan andra golv i).


Likes

Comments

David är numera opererad och har så varit i drygt en vecka. Det tog tid att smälta det här men det har faktiskt gått mycket bättre än väntat. Han var vaken 20 minuter efter att jag släpptes in på uppvaket och sen var det full rulle på ungen. Han sprang runt och lekte med allt.
Vart var illamåendet och tröttheten som kommer efter en narkos? 😳

Vi inväntade bara första kissen efter operationen - och sen skulle vi få åka hem. Men den tog tid på sig. Saft och Festis erbjöds han, men det var inte läge att kissa förrän man fick en glass ;)

Nåväl, operationen gjord, han vaknade, kissade och vi fick åka hem.
Mina föräldrar tog hand om resterande barnaskara under tiden som nog inte var så rogivande direkt. Men väldigt tacksamt då det möjliggjorde att vi kunde få vara med David båda två. Tror det behövdes - allra helst för vår egen skull.

  • 1502 readers

Likes

Comments

Nu!
Ja nu är det dags!

Ungarna ska döpas. Äntligen. Har faktiskt inte haft orken att ta tag i det förrän nu, men nu är det bokat och klart. Datum är klart, tid och präst likaså. "Våran" präst valde att gå in och ta det trots att hon var ledig, underbart!
Dessutom tillhör hon egentligen en annan församling, men att hon valde att ta detta betyder otroligt mycket.

Vi kommer alltså att ordna med ett DUBBELDOP. Juliet och David kommer döpas samma dag, den 26 november. Tre dagar innan Noah fyller 5 år!

Juliet har en Dopklänning som min syster döptes i. Isabella hade samma. Hur vi löser det med David får vi se :)

Är mycket att stå i, och fixa med - tiden är knapp! Väldigt knapp. Dessutom händer så mycket så det känns som dagarna rinner mellan fingrarna på oss.

Aktiviteter, läxor, försäkringar som tas i kraft så att säga, skador på huset som kräver sitt. Byta av bil blev också nyligen av - UNDERBART. Väldigt mycket som hänt här hemma, och mycket som ska ske. Målsättningen är att pojkarna ska få sin efterlängtade gillestuga snart.

Men så har det väckts mer tankar. Jisses. Ibland önskar man att man var helt obegränsad.
Altanen ska byggas om (planen är igång och beräknas ta fart till våren). Under vår/sommar 2017 ska både altan och huset målas om i ny färg: troligtvis blå.
Sen ska garaget rivas. Eller byggas om till carport.

Ser ni. Oktober 2016 och Annika planerar för sommaren 2017. Haha!

  • 3469 readers

Likes

Comments

En del skulle nog kalla mig galen, andra skulle bara skaka på huvudet.
En del skulle skratta och andra skulle inte förstå alls.

Men ja.. I veckan har jag faktiskt bakat årets första lussekatter. Det ska börjas i tid, så är det bara. Lussekatter är bland det godaste som finns, och efter att julmusten kommit och butikerna börjat ta fram julpyntet - ja då finns det inget att vänta på!

Barnen var riktigt glada de också, och var med i lussekattsbaket! Kan ju tillägga att deras medverkan inte var långvarig, de tröttnade såklart 😂

  • 5196 readers

Likes

Comments

David är ett energiknippe utan dess like. Han far fram som en tornado och låter samtidigt som ett rasande monster - för att, när han når sitt mål, överrösa en med pussar, kramar och kärlek. Underbara unge!!

Mest kärleksfull är han nog ändå mot lilla Juliet. Den lilla bebisen som inte kan göra något alls, där mamma eller pappa ständigt är nära.
Man skulle kunna tro att svartsjukan finns där som ett svart moln över de andra barnen, allra mest över David som ju inte förväntas förstå. Men icke.

Han kramar henne, pussar henne, klappar henne, ger henne nappen om hon gråter.. Han är aldrig långt ifrån henne och vill gärna hålla (och BÄRA) henne själv om han får. Idag var lyckan total när han satt i vagnen och faktiskt fick hålla lillasyster i sin famn en liten stund... Att jag satt precis framför, det gjorde honom inte ett skvatt ❤️

  • 7176 readers

Likes

Comments

Ja alltså jag älskar ungarna över allt annat, varenda en av dom. Men ibland måste man få fundera på vad tusan man gett sig in på.

Alltså denna lilla dam.. Min största prinsessa. En unge full av kärlek och omtanke. En tös med ett hjärta av guld minst sagt. Hon tänker på alla hela tiden.
Men igår var en sån där dag. En dag där håren blir gråa och man sliter av dom från sitt eget huvud i ren frustration.

Jag satt och klippte ut tröjor till David, ur några av de nyare tygerna som jag väntat på att få klippa lite i. Hängde dom på en stol under tiden och pratade sen lite med mamma och pappa som var här.

När mina föräldrar sen skulle åka så börjar det med att jag ser denna lilla prinsessa som precis förvandlats till en gulligan. Hon står med bläckpenna (den jag ritat mönstret med) och ritar på de nya fina tapeterna på sitt rum; tapeter med frost!!
Ni kan gissa besvikelsen!

Jaha... Säger hejdå till mina föräldrar och fixar sen lite mat. En korv- och potatisgratäng fick det bli. Lagom tills jag skjutsar in gratängen i ugnen ser jag hur hon stulit saxen jag klippte tyget med och precis har klippt sönder det utklippta tyget!!

Där gick musten ur mig helt. Åh... Frustration är väl det minsta man kan säga. Ledsen och besviken, ja. Det blev ingenting sytt igår kväll. Inget alls. Hade inget mer av det tyg som hon just klippt sönder heller, vilket gjorde mig än mer deppig.

Nåja... Idag är en ny dag och jag har just sytt färdigt två tröjor till David. En med dinosaurier och en med fladdermöss. Han är supernöjd.

  • 7529 readers

Likes

Comments

​Har man inget att göra så skaffar man sig!

Hösten är här snabbare än vad man anar och jag roade mig med att sy upp lite mössor till ungarna. Mössor och matchande halsbuffar - David och Isabella är jättenöjda då de själva fått välja tyg. Mössorna har någon centimeter växtmån så de kommer passa hela hösten, perfekt :) 

Nu är det bara resten av barnaskaran kvar! 

Likes

Comments

Något dom våra grannar kan vittna om är att vi är fullkomligt kassa på trädgårdsskötsel. Åtminstone om man jämför med dom ;)

Jag har allt annat än gröna fingrar - och även om gubben har grönare fingrar än mig så har han annat att stå med. Som gräsklippning, bilmek och ja... vardagsgöra.

Men nu vart det läge att ta sig i kragen. Plommon räfsades ihop, garaget rensades, vedhögen flyttades. Ha den där vedhögen alltså... Det var sånt som köptes långt innan jag kom in i bilden - och sen har den legat där. Så nu, ca 10 år senare, var det fin jord under den högen 🙈 där ska det troligtvis bli ett litet land att odla
I nu, är tanken. Annars blir det en ny sandlåda :)

Nu börjar ju iallafall likna nån form av trädgård igen :)

  • 8992 readers

Likes

Comments

"Visst ska du amma?"
"Tänker du amma ditt barn?"
"Du vet väl att amning är det bästa?"

Nej jag tänker inte amma!
Och jag vet att mina barn blir människor ändå...!

Den där amningshysterin har varit värre än vad den är nu - men faktum är att den kvarstår till viss del. Läkaren på BB som gjorde första kontrollen propsade på amning i 6 månader. Jag ville inget annat än att sparka ut honom!
"Alla kan amma, bara man har tålamod"
Med sju tusen miljoner hormoner i omlopp hade jag kunnat bli riktigt otrevlig men jag bet mig i läppen just för att han skulle godkänna Juliet så vi kunde åka hem och fortsätta livet hemma.

Amning funkar inte för alla. Däribland mig.
Bebisen (i detta fall Juliet) får bröstet när hon önskar detta. MEN därtill ges även flaskan, med mjölkersättning.
Men visst har det gjort ont att se alla amningsbilder florera på sociala medier, det ska jag inte sticka under stolen med. Det är inte en gång man har fällt en tår, dolt personers flöde eller scrollat förbi bilder, de gångerna är måånga. Man känner ständigt hur folk ser ner på en, hur man ses som en sämre mamma för att man inte ammar eller kämpar för amningen.
Men för mig/oss är det inte värt alla de tårarna, känslan av maktlöshet när barnet är hungrigt och inte får mat för att mjölken inte räcker, och anklagelser från barnläkare om att man svälter sitt eget barn (detta har jag själv fått höra, och då satt jag i stort sett med brösten i munnen på ungen 24/7!) Det är inte värt den psykiska ohälsa det medför, utan vi föredrar att låta alla må bra, ha mätta magar och kunna sova utan knorrande tarmar.

Varken på MVC eller BVC har man ifrågasatt det, de vet så väl att detta är vad som funkar på mig, för oss och för våra barn.

Visst finns det en viss acceptans för flaska och mjölkersättning - men långt ifrån alla förstår att detta funkar minst lika bra som amning. Huvudsaken måste väl ändå vara att alla får må bra kan jag tycka?

Låt folk få lita på sin egen magkänsla, är man trygg insig själv och sitt agerande så tycker jag att man ska få köra på sitt sätt.. 

  • 10125 readers

Likes

Comments

6 dagar har gått sen Juliet kom till världen, 6 dagar som gått otroligt fort, samtidigt som vi faktiskt inte gjort särskilt mycket mer än varit hemma och lärt känna varandra ;) 

Syskonen är ivriga, och ligger gärna tätt intill henne. Och hon själv är väl inte den som klagar på närheten heller, helst av allt ska hon ligga tätt intill mig mest hela tiden. Dygnet runt. Att lägga ner henne i babysitter eller säng är inte att tänka på - då är det högljudda protester. Detta direkt efter att man lagt ner henne.
Faktum är att hon ligger här även om jag sitter och skriver, och typ illglor!

Dagarna går fort, snart har väl en månad gått, sen två, sen ett halvår och ja... sen är jag säkert gravid igen ;) 


  • 11453 readers

Likes

Comments