David är ett energiknippe utan dess like. Han far fram som en tornado och låter samtidigt som ett rasande monster - för att, när han når sitt mål, överrösa en med pussar, kramar och kärlek. Underbara unge!!

Mest kärleksfull är han nog ändå mot lilla Juliet. Den lilla bebisen som inte kan göra något alls, där mamma eller pappa ständigt är nära.
Man skulle kunna tro att svartsjukan finns där som ett svart moln över de andra barnen, allra mest över David som ju inte förväntas förstå. Men icke.

Han kramar henne, pussar henne, klappar henne, ger henne nappen om hon gråter.. Han är aldrig långt ifrån henne och vill gärna hålla (och BÄRA) henne själv om han får. Idag var lyckan total när han satt i vagnen och faktiskt fick hålla lillasyster i sin famn en liten stund... Att jag satt precis framför, det gjorde honom inte ett skvatt ❤️

  • 1963 readers

Likes

Comments

Ja alltså jag älskar ungarna över allt annat, varenda en av dom. Men ibland måste man få fundera på vad tusan man gett sig in på.

Alltså denna lilla dam.. Min största prinsessa. En unge full av kärlek och omtanke. En tös med ett hjärta av guld minst sagt. Hon tänker på alla hela tiden.
Men igår var en sån där dag. En dag där håren blir gråa och man sliter av dom från sitt eget huvud i ren frustration.

Jag satt och klippte ut tröjor till David, ur några av de nyare tygerna som jag väntat på att få klippa lite i. Hängde dom på en stol under tiden och pratade sen lite med mamma och pappa som var här.

När mina föräldrar sen skulle åka så börjar det med att jag ser denna lilla prinsessa som precis förvandlats till en gulligan. Hon står med bläckpenna (den jag ritat mönstret med) och ritar på de nya fina tapeterna på sitt rum; tapeter med frost!!
Ni kan gissa besvikelsen!

Jaha... Säger hejdå till mina föräldrar och fixar sen lite mat. En korv- och potatisgratäng fick det bli. Lagom tills jag skjutsar in gratängen i ugnen ser jag hur hon stulit saxen jag klippte tyget med och precis har klippt sönder det utklippta tyget!!

Där gick musten ur mig helt. Åh... Frustration är väl det minsta man kan säga. Ledsen och besviken, ja. Det blev ingenting sytt igår kväll. Inget alls. Hade inget mer av det tyg som hon just klippt sönder heller, vilket gjorde mig än mer deppig.

Nåja... Idag är en ny dag och jag har just sytt färdigt två tröjor till David. En med dinosaurier och en med fladdermöss. Han är supernöjd.

  • 2317 readers

Likes

Comments

​Har man inget att göra så skaffar man sig!

Hösten är här snabbare än vad man anar och jag roade mig med att sy upp lite mössor till ungarna. Mössor och matchande halsbuffar - David och Isabella är jättenöjda då de själva fått välja tyg. Mössorna har någon centimeter växtmån så de kommer passa hela hösten, perfekt :) 

Nu är det bara resten av barnaskaran kvar! 

Likes

Comments

Något dom våra grannar kan vittna om är att vi är fullkomligt kassa på trädgårdsskötsel. Åtminstone om man jämför med dom ;)

Jag har allt annat än gröna fingrar - och även om gubben har grönare fingrar än mig så har han annat att stå med. Som gräsklippning, bilmek och ja... vardagsgöra.

Men nu vart det läge att ta sig i kragen. Plommon räfsades ihop, garaget rensades, vedhögen flyttades. Ha den där vedhögen alltså... Det var sånt som köptes långt innan jag kom in i bilden - och sen har den legat där. Så nu, ca 10 år senare, var det fin jord under den högen 🙈 där ska det troligtvis bli ett litet land att odla
I nu, är tanken. Annars blir det en ny sandlåda :)

Nu börjar ju iallafall likna nån form av trädgård igen :)

  • 3781 readers

Likes

Comments

"Visst ska du amma?"
"Tänker du amma ditt barn?"
"Du vet väl att amning är det bästa?"

Nej jag tänker inte amma!
Och jag vet att mina barn blir människor ändå...!

Den där amningshysterin har varit värre än vad den är nu - men faktum är att den kvarstår till viss del. Läkaren på BB som gjorde första kontrollen propsade på amning i 6 månader. Jag ville inget annat än att sparka ut honom!
"Alla kan amma, bara man har tålamod"
Med sju tusen miljoner hormoner i omlopp hade jag kunnat bli riktigt otrevlig men jag bet mig i läppen just för att han skulle godkänna Juliet så vi kunde åka hem och fortsätta livet hemma.

Amning funkar inte för alla. Däribland mig.
Bebisen (i detta fall Juliet) får bröstet när hon önskar detta. MEN därtill ges även flaskan, med mjölkersättning.
Men visst har det gjort ont att se alla amningsbilder florera på sociala medier, det ska jag inte sticka under stolen med. Det är inte en gång man har fällt en tår, dolt personers flöde eller scrollat förbi bilder, de gångerna är måånga. Man känner ständigt hur folk ser ner på en, hur man ses som en sämre mamma för att man inte ammar eller kämpar för amningen.
Men för mig/oss är det inte värt alla de tårarna, känslan av maktlöshet när barnet är hungrigt och inte får mat för att mjölken inte räcker, och anklagelser från barnläkare om att man svälter sitt eget barn (detta har jag själv fått höra, och då satt jag i stort sett med brösten i munnen på ungen 24/7!) Det är inte värt den psykiska ohälsa det medför, utan vi föredrar att låta alla må bra, ha mätta magar och kunna sova utan knorrande tarmar.

Varken på MVC eller BVC har man ifrågasatt det, de vet så väl att detta är vad som funkar på mig, för oss och för våra barn.

Visst finns det en viss acceptans för flaska och mjölkersättning - men långt ifrån alla förstår att detta funkar minst lika bra som amning. Huvudsaken måste väl ändå vara att alla får må bra kan jag tycka?

Låt folk få lita på sin egen magkänsla, är man trygg insig själv och sitt agerande så tycker jag att man ska få köra på sitt sätt.. 

  • 4914 readers

Likes

Comments

6 dagar har gått sen Juliet kom till världen, 6 dagar som gått otroligt fort, samtidigt som vi faktiskt inte gjort särskilt mycket mer än varit hemma och lärt känna varandra ;) 

Syskonen är ivriga, och ligger gärna tätt intill henne. Och hon själv är väl inte den som klagar på närheten heller, helst av allt ska hon ligga tätt intill mig mest hela tiden. Dygnet runt. Att lägga ner henne i babysitter eller säng är inte att tänka på - då är det högljudda protester. Detta direkt efter att man lagt ner henne.
Faktum är att hon ligger här även om jag sitter och skriver, och typ illglor!

Dagarna går fort, snart har väl en månad gått, sen två, sen ett halvår och ja... sen är jag säkert gravid igen ;) 


Likes

Comments

Denna natten blev kaotisk kan man säga. Vaknade 03.10 av att det kändes blött. Det var det. Det var blod i hela sängen!! Slängde mig upp och det bara rann ur mig - varpå jag skrek till gubben "jag måste in, NU!!"

Ilade iväg till toaletten med gubben min i hasorna. Han hade samma panik som mig, och värre blev det när jag insåg att jag inte kände av bebisen! Ambulans tillkallades och jag försökte duscha av mig. Han ringde svärmor som yrande ner för att vara där när barnen vaknade.

Varifrån kom allt blod? Och varför?
Blödningen fortsatte, ambulans kom och vi for iväg. Gubben åkte bilen bakom. Ingen vetskap om nåt men värkar kom o gick lite smått iallafall.

Väl framme togs vi om hand. Undersökning som visade en levande bebis. Tack och lov, vi kunde andas ut!

Kontroll strax efter 04 nån gång visade 7 cm öppet. Man ville byta rum, kolla lite till o runt 05 togs vattnet. Värkarna tilltog och redan 06.10 såg en liten J världens ljus. Våran fina dotter.

Jag fortsatte blöda och har väl blött närmare en liter nu. Ingen vet varför. Men jag ska hem! Vi mår fint och nu väntar vi bara på att klockan ska bli 12 ;)

  • 9200 readers

Likes

Comments

Bilden tagen igår, efter att familjens vän Sara varit här och klippt oss. Rätt skönt att ha det gjort nu :)

Idag var det dags för barnmorskan. Sista besöket därför denna graviditet. Värden var okej, blodtryck på 110/60, hb på 103 och bebis hjärtljud på 156 👍
Så en inre kontroll också, varpå jag återigen fick klara order om att åka in direkt vid minsta misstanke, hur jag gör om bebis kommer hemma eller i bilen.

Status 5 cm öppen, i princip utplånad tapp, tunt och fint, utåtriktade hinnblåsa. Hinnsvepning gjord idag, men en lättare sådan då hon va rädd att sätta igång det på plats 😂 Jag körde ju bilen själv så jag kan väl förstå tanken ;) hon trodde dock att bebis kommer redan idag. Vi får väl se...

Fick en tid för igångsättning också. Så att det blir en augustibebis är helt spikat, oavsett vad denna lilla krabat bestämt sig för. Än har den några dagar på sig, o det känns bra.

  • 9713 readers

Likes

Comments

Med David gick jag tills nu. Vecka 40 (39+1), det var dittills min absolut längsta graviditet. Sen vräktes han från magen och jag fick gå igenom dittills skonsammaste förlossningen jag vart med om.

Idag är jag där igen. Vecka 40 (39+1). Men ingen planerad igångsättning idag, även om jag skulle kunna. Idag ska jag till barnmorskan för den kontroll jag egentligen skulle ha gjort i måndags.
Samtidigt kommer jag högst troligen gå därifrån med en hinnsvepning gjord. Med tanke på sista dagarnas tilltagande känningar kanske en hinnsvepning kan trigga igång det.

En spontan förlossning är vad jag önskar mig, men övertid är något jag vägrar. Det sitter psykiskt, det sitter långt in i huvudet och själen. Jag har sagt att jag går till BF om det är så men sen får de faktiskt dra igång det - och så lär det bli. Men jag funderar lite smått på om min barnmorska ska få ringa förlossningen redan idag för att meddela att jag ringer på måndag morgon om den lill* inte kommit.

En "panikpåse" är ihopplockad och ligger redo IFALL det skulle hända nåt. Ett varsitt ombyte till mig och bebis, filmkamera (såklart) och så var det nog inte mer med det. Tror jag. Det behöver inte vara då avancerat, jag har ändå inte för avsikt att stanna mer än 6 timmar ;)

  • 9826 readers

Likes

Comments

Börjar bli måttligt nervös nu. Är inne i vecka 39 (38+5), haft lite ont av till. Magkänslan säger att det blir bebis snart, väldigt snart. Typ imorgon...!! Men vi får väl se :)

Vagnen köpte vi igår. En brio sing blev det. Ser nästan ny ut trots att den är köpt begagnad. Sånt gillas :)
Bebiskläderna är genomgångna och jag har någorlunda koll på vad jag vill ha med till förlossningen. Babyskyddet står redo i källaren, det blir samma som vi hade till David (som vi köpte nytt då). Bärsjal har jag liggande i en garderob - gäller bara att hitta den :)

Börjar bli lite smått nervös faktiskt. Trots att det är sjunde barnet är det speciellt varje gång. Ännu mer nervös blir jag nu då jag gått så pass länge att det ju lutar mer och mer åt en spontan förlossning. Vet att det kan gå fort - men kommer inte vänta mer än nödvändigt med att åka in. Så fort jag inser att "nu jäklar" - då far vi!

Det finns dock en del planerat denna vecka. Som frisörklippningar, flytthjälp, barnmorskebesök och tandläkarbesök. Men vi får ta dagen som den kommer och göra det bästa av den ;)

  • 10425 readers

Likes

Comments