Min dröm är inte som alla andras. Jag vill inte leva ett liv som alla andra tycker att ett liv ska vara. Utan jag vill leva utifrån min egen vilja. Jag vill också såklart ha en, man, bil, barn, osv. Men just nu är mitt liv inte så perfekt som kanske folk tror. Min mamma har cancer. Så min dröm just nu är att min mamma blir frisk!

Sen är det, det här med kompisarna, det är inte att de inte är snäll eller så. Det känns bara som att ingen förstår hur jag känner och hur dåligt jag mår. Men jag försöker att inte vara för ledsen hela tiden för då kanske kompisarna tröttnar. Det är jag ganska rädd för. Jag tänkte t.ex. att jag inte skulle skriva det här för det kanske blir trött att höra på när jag typ bara pratar om det. Det största problemet med det här är att jag känner mig så ensam men det som är bra för mig är att jag spelar sporter för då tänker jag inte så mycket på allt runt omkring mig. Därför är det en till av mina drömmar är att leva på innebandy eller fotboll. Allt med lagsport är så underbart. Man är aldrig själv, träningarna är kul, att sova på cuper med laget att kämpa för att gå vidare, eller att gör något bra för laget, så de blir glada.

Att komma in i innebandyhallen och bara känna doften av svett gör mig peppad och är bland det bästa jag vet. Att höra spelarna på planen, tränarna skrika och peppa på sidan får mig att tänka på innebandyn och att spela innebandyn gör så att jag glömmer det svåra och bara fokuserar på det jag vill med just den matchen. Sedan är publiken är väldigt viktigt för att få den känslan. Det är nästan så att man hör deras stöd och glädje ända från andra sidan. Eller att komma på samlingar till en fotbollsmatch och se den nyklippta fotbollsplanen och känna lukten av gammalt svett och blött gräs. Och spela matchen och få bollen på kanten och spela upp bollen till någon annan som gör mål. Det är kul! Så himla kul! Men man får ändå det där lyckoruset och det är också en av det bästa sakerna med att utöva sporter. Men även att man kommer de andra i laget så nära är också fantastiskt.

Hade jag kunnat leva på någon av de sporterna hade jag tyckt att det var jättekul, men speciellt på innebandyn för det är ingen i Sverige som kan leva på det, så det hade även varit coolt, att få vara den första som faktiskt kan leva på det!

Fatta att slippa jobba eller plugga och bara göra det man tycker är kul och vara med sin familj, till och med att de kan följer med på de flesta matcherna - det är verkligen min dröm!

Jag försöker alltid att tänka att inget är omöjligt och speciellt inte i drömmar. Det hade varit ett minne för livet att få uppfylla mina drömmar.

Men jag kommer ju att stöta på motgångar, det gör man ju alltid!

Här slutar nog min story eller vad man ska säga. Jag ska försöka vara mig själv och kämpa för mina drömmar. Och kom ihåg att alla drömmar är tillåtna, så kom ihåg att kämpa för DINA drömmar.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag gillar att drömma och jag har många drömmar men en dröm är extra stark.

Det bästa som finns är att få uppfylla en dröm och min dröm är att bli fotbollsproffs för fotboll är det är bästa som finns!

Fotboll är jätteroligt och jag har idoler och personer jag ser upp till inom fotbollen. För mig är personer att se upp till jätteviktig och jag har flera idoler och inte bara i fotboll.

Jag vill bli en förebild för andra människor barn och person andra, och som proffs tjänar man ofta bra med pengar och man får träna varje dag och ha fotboll som jobb.

Jag vill bli målvakt i Landslaget och först kanske spela i u15 och u21.

Jag vill bli proffs och först gå upp i Gif:s A-lag eller ett annat lag i Allsvenskan. Sen vill jag gå upp och spela i utlandet t.ex. Ajax eller andra lag och senare värvas till bättre och bättre lag och tillslut spela i till exempel Real Madrid eller andra storlag.

Sen vill jag avsluta min karriär som proffs och kanske bli tränare till andra stjärnor

Bucketlist

Jag drömmer om att bli fotbollsproffs och att jobba mig uppåt till bättre och bättre lag så mitt nästa mål i fotbollen utom att utvecklas som man gör hela tiden så vill jag bli bättre och bättre och gå upp i till exempel Gif- Sundsvall.

Fotbollen är det jag vill jobba med men om jag inte skulle lyckas med att bli proffs vill jag ju gärna bli tränare eller sportreporter. Jag har även andra drömmar utanför fotbollen som att till exempel bli polis och att då jobba i yttre tjänst eller att börja jobba för säkerhetspolisen, Säpo. Det är också en av mina drömmar. Jag vill även bli lik min pappa då han är väldigt stark vilket jag också vill bli. jag behöver inte bli lika stark eller duktig som han men det är ju en dröm, och det är ju det viktiga för mig.

Drömmar är bra både långsiktigt och kortsiktigt, längre och kortare drömmar, en dröm som är lite kortare är att få bra betyg i 7 och en längre är att jag vill bli fotbollsproffs eller polis. Dröm och mål är inte samma sak men lika varandra. Exempel är att man vill ha till exempel moppe kort vilket mer är ett mål än att kanske bli världens bästa fotbollsmålvakt vilket känns mer som en dröm för mig inte så stor skillnad.

För att byta ämne helt. Jag är faktiskt lite rädd för att bli gammal och inte kunna sköta migsjälv eller att inte ha gjort det jagdrömt om eller velat göra.

Men jag ska hinna göra allt jag vill och förverkliga mina drömmar och jag ska göra det som nästan är omöjligt att bli fotbollsproffs.


Likes

Comments


Japp, nu kommer ännu ett blogginlägg och det här inlägget ska handla om mina drömmar och mål. Första frågan vi ska reda ut är, “är drömmar och mål samma sak”?

Nej, är mitt svar. Jag tycker att drömma är något som man vill väldigt mycket och som till och med kan vara omöjligt att nå. Medans om man sätter ett mål vet man att man kommer klara det. Men det kommer ta lång tid och samma är det med drömmar.


När jag började rida hade jag en dröm om att

få en egen häst. Nu sitter jag här idag och har världens snällaste häst, Lopolla. Hon är helt fantastisk och att jag hittade henne var en ren slump.

När jag började rida var jag ensam om att rida i min familj. Mamma var rädd för hästar och min lillasyster var allergiskt, visserligen hade väl pappa inget problem med de men han hade ju ingen kunskap om hästar. Efter ca ett år hade mamma blivit lite sugen på att börja. Hon kom in på ridskolan och hon började också rida. Jag tyckte det var superkul för då hade bara jag och mamma något vi kunde göra tillsammans.


Tiden gick och självklart blev min lillasyster också sugen på att testa. Vi hittade en liten ponny som hon fick rida en gång i veckan på. Efter att jag hade ridit på ridskola i två år hade jag börjat ledsna Jag ville utveckla mig mer än vad ridskolan hade att erbjuda. Vi gick runt till grannar som hade hästar. Men det var alltid någon som inte behövde mer hjälp eller redan hade det. Tills vi kom till ett litet stall. Kvinnan som ägde stallet sa att hon gärna skulle vilja ha lite extra hjälp. Vi kom överens om att jag skulle få rida där två gånger i veckan. Det här hade jag drömt om och äntligen hade jag ju typ en “egen” häst, nästan tyckte jag iallafall. När man tror att det äntligen ska bli bra, brukar det ju tyvärr inte alltid bli så och det tror jag att vi alla har varit med om.


I början när jag red var jag ganska osäker, försiktig och rädd. Om man hade vetat det hade man nog inte satt upp mig på den sortens häst. Visserligen var den snäll och skulle aldrig göra något dumt men (tänk att det alltid ska finnas ett MEN) den var väldigt rädd. Den blev rädd för allt. Den första gången jag ramlade av hästen riktigt var en kall kväll i mars. Det var dimmigt och man såg inte så mycket. Vi gick förbi ett stall med hästar och får som vi nästan alltid alltid brukade gå förbi, men den här gången fanns det något väldigt väldig läskigt där nämligen en...höbal. Hon blev så rädd att hon hoppa till åt sidan och tänkte börja springa. Jag ramlade av och slog sönder muskelfästet i högerarmen. Efter den händelsen hade jag ont i magen innan jag skulle börja rida, Två gånger i veckan börja bli två gånger i månaden. Så höll det på sedan mars till december. Tills den dagen som förändrade mitt liv.


En dag när jag kom till stallet stod det en fantastiskt fin häst i en liten, liten hage. Tänk dig en julbild med en häst på, tänk dig att man kan se snöflingorna faller ner på den ljusa backen och den står i ett mysigt pyntat stall. Så såg hon ut, som en fantasi häst.


När stallägaren kom ut och berättade allt hästen varit med om, fick jag en sten i magen. Hästen hade stått i boxen 8 månader i rad. Hon blev sjuk och blev utdömd av tre veterinärer att hon inte skulle klara sig. Hon skulle aldrig kunna ridas igen, hon skulle aldrig kunna gå i en hage igen. Det fanns bara ett enda alternativ, avlivning.


Lopolla hade kommit till stallet för att få en sista chans att bli bättre. Ägaren var sjuk och klara inte av att ta hand om Lopolla själv och fråga oss om vi ville hjälpa till att få Lopolla pigg igen. Det skulle krävas mycket tid och tålamod att sakta motionera igång henne igen. Jag vågade ju inte rida hästen som jag var medryttare på men den här lugna och otroligt fina hästen sökte nu en fodervärd och det kunde vi inte tacka nej till. (För inte er som vet vad det är så tar du hand om hästen 100 %, men du äger den inte.). Vi visste inte vad vi hade gett oss in på när vi hade skrivit papper.

Till en början kunde jag inte rida henne, vi kunde vara ute max 10 minuter per gång. Sakta men säkert öka vi turerna till 20 minuter, en halvtimmer och snart kunde jag rida. Hon hade en stark vilja men det hade jag också. Vi kämpa på med ledarskapsövningar och jag tillbringade mycket tid med henne så att hon skulle vänja sig vid mig och mina regler.


I maj 1017 köpte jag henne. Då hade jag varit fodervärd för henne i ett år. Jag älskade henne och hon älskade mig så det var meningen att vi skulle vara tillsammans. Idag kan vi vara ute 3 timmar på olika turer i skogen och springa hur mycket som helst. När vi är tillsammans kan inget stoppa oss!


Jag har lagt ner mycket tid och kärlek på den här hästen. Jag är där varje dag och när jag kommer står hon vid grinden och väntar på mig. Jag kan fortfarande inte förstå att hon är min. Den vackra hästen som hade varit på väg att föras till himmelen, hade nu fått en andra chans och det var jag som hade gett henne den.


Det här har varit min dröm sedan jag börja rida. Äntligen hade jag någon som kunde fylla upp min fritid. Hon har fått mig att känna att jag har någon som behöver mig och någon som accepterade mig för den jag var. Jag vet vad ni tänker; hon är bara en häst. Men ni har kanske aldrig känt den här slags relation, en relation mellan en människa och ett djur. Det är något speciellt, något man måste ha upplevt för att förstå.


Ja, nu kommer det handla lite mer om mål. Som ni förmodligen har förstått tycker inte jag att mål och drömmar är samma sak. Det jag har berättat nu,det har varit en dröm för mig och jag visste inte om jag någon gång skulle få den uppfylld. Men ett mål kan man sätta och vet att jag kommer klara det.


Ett mål för mig har varit att jag ska försöka ibland bara klara av vardagen, även kunna lära mig att ta ansvar. Alla har inte lärt sig tagit ansvar, vissa kan ju liksom glömma bort att man har läxa. Att köpa en häst har lärt mig tagit mycket ansvar. Jag har fått valt bort mycket på grund av att jag har tagit på mig ett sådant stort ansvar. Jag har till exempel fått välja bort kompisar. Jag fick välja. Det var svårt men jag behövde ju inte sluta vara med dem men det blev mer sällan jag följde med eller tog hem någon kompis.


Ett annat mål jag har är att jag ska komma längre med min ridning. Jag har hittat en ny ridstil som jag vill lära mig och lära henne, Western. Jag tror att alla har hört orden western och cowboy, eller hur? Du vet alla coola filmer där cowboys rider snabbt som vinden. Det vill jag också kunna göra. Men den här målet kostar väldigt mycket pengar och kommer att ta tid. Men jag har ju aldrig sagt när mitt mål ska vara klart. Utan bara att jag vet att jag kommer klara av det. Det får ta den tid det tar.


Nu har ni fått veta allt om mina drömmar och mål. Jag tycker det är så, så viktigt att drömma och sätta mål. Det är något alla människor har rätt till att göra. Alla ska även få drömma vad det vill och kunna sätt mål som verkar helt orimliga. Fast man vet att man kommer klara av, då har man något att kämpa för. Men man måste veta att det tar tid och att du kommer behöva jobba hårt för att du ska klara av det.


SLUTA ALDRIG ATT DRÖMMA, LOVA MIG DET!


Likes

Comments

Idag tänker jag berätta om min drömmar. Mina drömmar är ganska stora och det är en väldigt liten chans att de faktiskt slår in. Jag har ganska många drömmar och de två största är att bli ett innebandyproffs och att bli rik.

Just att bli innebandyproffs har varit en dröm väldigt länge för jag har spelat innebandy länge och är intresserad av sporten och jag vill verkligen lyckas. För att lyckas tränar jag hårt varje dag för att en dag ska min signatur bli en autograf.

En annan dröm är att bli rik och leva livet på bästa sätt utan att jobba och bara ha det bra med vänner och resa runt hela världen. Hur jag ska bli rik vet jag inte riktigt och det kanske inte spelar någon roll för jag vill bli så rik så att jag inte behöver jobba något mer efter att jag blivit rik. Jag kan dock jobba så mycket att jag blir ekonomiskt oberoende och då sluta jobba. Det kommer dock efter att bli innebandyproffs för den drömmen är liksom lite viktigare för mig.

Jag tror att det är bra att man har drömmar när man är ung men man ska också ha drömmar när man är vuxen. Att drömma som vuxen är viktigt för annars blir man nog som vuxen ganska lätt deprimerad. Man kanske inte har sådana drömmar som barn har men vuxna kanske drömmer om andra saker istället t.ex tills man har råd för en utlandsresa. Jag tror dock att det är viktigt att drömma när man är liten för annars skulle livet bli ganska tråkigt och om man inte drömmer så skulle man nog ganska lätt få ångest för framtiden eftersom man antagligen skulle se sig själv sitta på ett kontor och göra något tråkigt. Inte för att ett kontorsjobb måste vara tråkigt men som barn är nog inte ens dröm att sitta på kontor det är snarare en mardröm.

Mina drömmar kommer nog inte komma som ett brev på posten utan jag tror att man måste kämpa för att nå sina drömmar. Man måste träna hårt och jobba sig uppåt och en dag kanske man är där man vill vara och det är då man har lyckats. Jag tror dock att man inte ska lägga all sin energi på en dröm man har för vad som helst kan hända och om man säger t.ex. att man hoppar av skolan för att satsa på en dröm man har och då kanske man är med om en bilolycka och skadar sig för livet. Då kan man kanske inte kan spela sporten som är ens dröm man håller på med och då står man ju där utan några betyg och ingen dröm.

Jag tänker alltså inte satsa fullt ut på min dröm utan jag vill ha en utbildning ifall att drömmarna inte slår in. Man kan kalla det för en backup plan för då står jag iallafall där med en utbildning fast ingen dröm.

Det som är så bra med drömmar är att ingen kan säga att det är fel med den drömmen man har för det är en själv som bestämmer om vad man drömmer om och vad man gör för att uppnå sin dröm.

Avslutningsvis säger jag som tidigare i detta inlägg; jag vill träna så hårt och bli så bra så att min signatur en dag blir en autograf.


Likes

Comments

Att drömma kan ibland vara svårt för vissa människor men för vissa är det ibland lättare. Det beror på om man vet vad man vill göra i livet t.ex. Drömmar kan betyda olika saker. Det kan betyda att man kanske vill bo i ett vackert sockerslott med en vacker prins, men det kan också betyda att man kanske vill flytta till Florida och bli modell. Alltså att det skiljer på “drömmar” och verklighet, för mig låter det ganska omöjligt att bo i ett vackert sockerslott med en vacker prins men glöm inte att det är din dröm. Du kanske gifter dig med en prins men jag vet inte om sockerslottet kommer bli av.

Min dröm är att bli Mäklare och flytta till Paris. Och själva grejen med drömmar är att ingen kan bestämma över den. Din dröm är till exempel att gifta dig med en grek och bli rik medan en annan person vill bo i en lägenhet i Sundsvall och bli företagsägare. Tidigare sa jag att min dröm var att bli mäklare men jag har fler drömmar, t.ex. att jag vill att min framtida lägenhet ska bli så stilig som möjlig. Eller ja, om jag får ihop tillräckligt med pengar förstås.men om jag köper en lägenhet vill jag att den ska ligga vid hamnen och det ska vara så vitt och grått som möjligt för de färger jag vill ha i min lägenhet eller hus är vitt, grått, guld och silver, eller iallafall som “basen” kanske att jag vill ha lite ljusrosa också men det vet jag inte ännu. Men jag skulle också kunna tänka mig att bli författare, men bara om jag får skriva om mord och mysterier, Jag gillar att skriva om saker där det händer ganska mycket som i skräckfilmer fast böcker, hoppas ni förstår. Jag har fått väldigt mycket inspiration av J.K Rowling Camilla Läckberg och Rachel Renee Russell.

För några år sedan var min dröm att bli en mästare i en sport men det har förändrats med åren, Jag slutade med den sporten för ett och ett två år sedan. Jag gick i den sporten i 3-5 år och jag går i en ny sport nu, och jag älskar den sporten, men det är inte det jag vill göra i framtiden,utan just nu! Vi hade faktiskt den sporten idag på idrotten och jag märker nu i efterhand att jag har saknat vissa saker med den sporten. Jag älskade att tävla men träningarna var inte lika roliga. Jag märker hur mycket jag har förändrats och utvecklats. Jag har blivit mycket bättre.

Det finns olika sätt att drömma på.Vi drömmer ju på natten när vi sover och ibland kan man ju dagdrömma också (som jag brukar göra ibland när skolämnet är tråkigt) Sen finns det ju de här drömmarna om framtiden. Vissa av drömmarna om framtiden kanske blir av och vissa inte.


Likes

Comments

Tjena bloggen. Idag ska jag berätta om drömmar. Drömmar kan vara bra och dåligt om du frågar mig. Till exempel om du drömmer att bli världens bästa innebandyspelare och inte vill bli något annat än det.

Det finns ett utryck som heter `` Ingen dröm är för stor `` Det stämmer men jag tycker att man måste ha en utbildning på sidan av sin dröm. t.e.x att utbilda sig till bankman på sidan av sin dröm.

Om drömmen går dåligt har man ingenstans att ta vägen. Men om man har en jobb på sidan av har man något att vända sig till.Min dröm är att bli innebandyspelare på sidan av mitt riktiga jobb.

Min dröm är att bli innebandyspelare. Det ha jag drömt om väldigt länge. Jag började i innebandy när jag var fem år men jag slutade efter ett år men sen började jag igen. I alla dessa år har fotboll varit favoritsporten men de senaste åren har innebandy tagit över. Jag känner verkligen att innebandy är något för mig. Jag började ta innebandy på allvar när jag blev “selected player”. Selected player är ett läger för innebandyspelare. för två år sedan. Sen har känt att jag vill verkligen det här. Ett bra exempel är en innebandyspelare som jag tycker lyckats, nämligen:

Robin Nilsberth spelar i Storvreta. Han jobbar på Nordea på sidan av sin dröm och han är en av de bästa backarna i Sverige. I innebandy tjänar man inte så bra att man kan leva på det i Sverige men i Schweiz tjänar man så bra att man kan leva på det. Men det är inte lika bra fart-spel på spelare i Schweiz som i Sverige.Visst jag kan satsa på fotbollen eller hockey men jag tycker det är viktigare att ha kul än tjäna pengar som man inte tycker är kul.

Mitt mål är att skriva autografer, vara barnens idol och känna mig nöjd med mina insatser i livet.

Ni måste tro att ni kan göra det ni vill. Låt ingen hindra dig. Låt inte pengarna styra vad du ska bli. Du måste tänka logisk. Det är mitt sätt att se på drömmar. Hoppas du gillade min blogg och tog åt dig något.


HEJDÅ

Du har skrivit en personlig blogg om din dröm. Du visar tydligt vilken din dröm är. Du har också tänkt till när du skriver att det kan vara bra att han en annan plan om ens dröm inte går i uppfyllelse. Detta är helt klart en fungerande blogg om ämnet. Jag har rättat några språkliga saker. När du skriver en text så kolla igenom texten och försök att hitta stavfel osv. innan jag läser texten. Ibland kan det bli lite “talspråkligt” när du skriver och det innebär att du skriver som man talar. När man skriver ska det vara mer språkligt korrekt. Var också noga med punkt och stor bokstav.


Likes

Comments

                                   


Drömma för mig är något speciellt, se bortom “horisonten”, se det möjliga i det omöjliga. Men vad är min dröm? Vad vill jag göra med mitt liv? Mitt enda liv. Ja, ha kul, göra saker som jag bara kan tänka mig i drömmar. Fast jag tror att drömmen egentligen är livet.

Ha ett bra liv, familj, jobb, pengar osv. Vara NORMAL helt enkelt. Ha ett normalt liv, det är väl drömmen för många, men inte för mig. Jag vill inte leva ett normalt, ett tråkigt liv. Jag menar, vad är det för fel att vara annorlunda, sticka ut lite.

Min dröm, mina drömmar, mina mål i livet är att helt enkelt att LEVA livet.

Ja, jag vill gå i skolan, skaffa familj, jobba, tjäna pengar, men att jag har kul medan, vad har livet annars för mening?. Jag går ju i sjuan nu, och har ett tag kvar att leva, men det jag ser fram emot just nu det är GYMNASIET. Jag menar att ta studenten, student-veckan, vara med kompisar. Det känns som en dröm idag. Men vad är min dröm idag om det där är om några år?. Jag har ingen klar bild framför mig nu men det börjar bli klart för mig när jag tänker på innebandy. Jag får en klarare bild.

Innebandy för mig är mer än bara en sport som man går till 3 dagar i veckan, När jag hör innebandy-skorna glida på golvet, lukten av en innebandyhall, synen av spelare som spelar för att vinna en match, uppmärksamhet eller glädje, så öppnas en annan dörr i mig.När jag spelar innebandy så spelar det ingen roll om det är 5, 10 eller 100 personer som kollar, jag hamnar i min egna bubbla kan man säga. Det enda ordet som kommer upp för mig är FOKUS. Fokus att vinna, kämpa och slå till en sista gång innan domaren blåser.

Så ja, just nu är målet för mig att utvecklas i innebandy men en sak som jag har tänkt på ett tag nu, har jag ett perfekt liv just nu?

Jag menar mål och drömmar låter som om det är framtidens steg men vad har man för steg för dagen, finns det omöjliga drömmar? Jag menar, en dröm vill man ju helst att den ska gå i uppfyllelse. T.ex. världsfred, att alla skulle kunna ha mat, vatten och tak över huvudet. Orättvist. Men livet är inte alltid rättvist.

Många säger att jag har ett perfekt liv, stort hus,nära till allt, ensam-barn, inte skillda föräldrar, hund, pengar och allt. Men jag kan sakna tanken att ha fullproppat hus med syskon,släkt osv. Nästan alla mina släktingar bor i Ö-vik och Östersund, mina syskon har flyttat hemifrån och det är väl det som är värst. Så det jag kan drömma om är väl att ha många barn, bra utbildning, vara en bra förebild och bo nära släktingar. Jag vill också gärna kunna drömma om att kunna flytta till andra länder jag menar fatta att bo i New York?!

Tänk vilken tur man ändå har, att födas just här, i Sverige. De som har det riktigt svårt (även i Sverige) har kanske mål som är bara för dagen, timmen och minuterna som går.

Så ja, min stora dröm är väl att uppfylla det jag har skrivit nu och sträva efter mitt liv, min vilja och mina drömmar.Vad jag vill och vad jag känner och varför jag känner det. Så alla människor har ju olika mål och drömmar, så vad är din dröm?


Likes

Comments

Hej!

De allra flesta har drömmar, även jag. Nu tänkte jag berätta om mina drömmar jag hade som liten men även om drömmarna som jag har idag.

När jag var liten ville jag alltid bli polis eller fotbollsproffs. Den drömmen har jag i inte idag. När man är liten vill man oftast bli det som ens föräldrar är, något man sett på tv eller något som inte är så “vanligt”. När man blir äldre börjar man oftast tänka på mer specifika drömmar som t.ex. skaffa familj, flytta till hus eller vilket gymnasium man ska gå på.

Jag har spelat fotboll nästan hela mitt liv. Både min mamma och min pappa var ganska duktiga fotbollsspelare. Jag såg mycket upp till dom. När jag föddes spelade inte de fotboll längre men som småningom blev pappa min tränare. Jag är tretton år nu och spelar fortfarande fotboll. Drömmen om att bli proffs finns fortfarande kvar inom mig. Men jag har fått andra drömmar och mål än just det eftersom det krävs mycket träning och vilja för att kunna bli proffs på någonting, men kom ihåg att ingenting är omöjligt. Jag har själv haft många motgångar och medgångar men det viktiga är att man inte ger upp. De allra bästa fotbollsspelarna har även de missat en straff eller slagit ett felpass som gjorde att motståndarna kunde göra mål. Men de har ju inte gett upp? De har lärt sig att motgångar gör en starkare. Man måste lära sig av sina misstag.

Mål och drömmar, är det samma sak?

Nja, inte riktigt tycker jag. För mig är ett mål något man vill uppnå t.ex. få ett bra betyg i idrott, göra mål i nästa match eller bara våga räcka upp handen på engelskan. Mål kan vara vara kortsiktiga dvs att du sätter upp ett mål för just den dagen. Men ett mål kan även vara till en tid längre fram. Jag har och har haft väldigt många mål. Det har varit viktigt för mig att ha mål för då har jag haft något att se framåt mot och något att jobba för.

Vilka mål och drömmar har ni?


För några år sedan bestämde jag och mamma att vi ville öppna ett café i Frankrike! Jag har ingen aning om hur vi kom på just den där idéen. Om man jämför den drömmen med den om att bli fotbollsproffs så är det två helt olika saker. Så drömmar behöver inte alltid handla om att bli bäst på något eller att bli stenrik, det kan vara mindre drömmar men som kan betyda lika mycket.


De allra flest människor blir oftast inte vad de tänkt när de är små och de är väldigt få som lyckas med att bli bäst på någonting. Många skaffar ett jobb när de blir stora och ”satsar” istället på det. Att bli doktor, tandläkare, advokat, polis, lärare, snickare, pilot osv är minst lika ”stort” som att bli världsmästare. För att lyckas behöver man inte bli bäst!

En bucketlist är väl också olika drömmar?

En bucketlist är en lista där man samlar olika drömmar och mål man vill uppnå under en viss tid. Vissa gör en bucketlist på nyårsafton och de målen ska man ha under det året fram till nästa nyårsafton, medan vissa gör en bucketlist som man ska ha tills man dör. Jag har ingen bucketlist men jag har olika saker som jag skulle vilja göra innan jag dör men jag skulle inte räkna det som en bucketlist, eftersom att jag inte har suttit mig ner och skrivit upp olika mål jag har utan det jag kommer på är olika saker jag bara tänkt på. Mina mål är i alla fall att jag skulle vilja åka utomlands med kompisar och att jag vill skaffa en lägenhet i någon annan stans än i Sverige. Att flytta till ett annat land skulle vara ett väldigt stort steg i mitt liv. Tänk alla nya lukter och smaker som man känner som inte är detsamma här i Sverige. Vardagen skulle se helt annorlunda ut. Jag har säkert andra mål också men jag kommer inte på några fler nu.

Dreams

Det här är mina mål och drömmar. Vilka drömmar och mål har ni? Har ni en bucketlist? Eller har ni inte tänkt på de än?Likes

Comments

                                                  


Drömma för mig är något speciellt, se bortom “horisonten”, se det möjliga i det omöjliga. Men vad är min dröm? Vad vill jag göra med mitt liv? Mitt enda liv. Ja, ha kul, göra saker som jag bara kan tänka mig i drömmar. Fast jag tror att drömmen egentligen är livet.

Ha ett bra liv, familj, jobb, pengar osv. Vara NORMAL helt enkelt. Ha ett normalt liv, det är väl drömmen för många, men inte för mig. Jag vill inte leva ett normalt, ett tråkigt liv. Jag menar, vad är det för fel att vara annorlunda, sticka ut lite.

Min dröm, mina drömmar, mina mål i livet är att helt enkelt att LEVA livet.

Ja, jag vill gå i skolan, skaffa familj, jobba, tjäna pengar, men att jag har kul medan, vad har livet annars för mening?. Jag går ju i sjuan nu, och har ett tag kvar att leva, men det jag ser fram emot just nu det är GYMNASIET. Jag menar att ta studenten, student-veckan, vara med kompisar. Det känns som en dröm idag. Men vad är min dröm idag om det där är om några år?. Jag har ingen klar bild framför mig nu men det börjar bli klart för mig när jag tänker på innebandy. Jag får en klarare bild.

Innebandy för mig är mer än bara en sport som man går till 3 dagar i veckan, När jag hör innebandy-skorna glida på golvet, lukten av en innebandyhall, synen av spelare som spelar för att vinna en match, uppmärksamhet eller glädje, så öppnas en annan dörr i mig.När jag spelar innebandy så spelar det ingen roll om det är 5, 10 eller 100 personer som kollar, jag hamnar i min egna bubbla kan man säga. Det enda ordet som kommer upp för mig är FOKUS. Fokus att vinna, kämpa och slå till en sista gång innan domaren blåser.

Så ja, just nu är målet för mig att utvecklas i innebandy men en sak som jag har tänkt på ett tag nu, har jag ett perfekt liv just nu?

Jag menar mål och drömmar låter som om det är framtidens steg men vad har man för steg för dagen, finns det omöjliga drömmar? Jag menar, en dröm vill man ju helst att den ska gå i uppfyllelse. T.ex. världsfred, att alla skulle kunna ha mat, vatten och tak över huvudet. Orättvist. Men livet är inte alltid rättvist.

Många säger att jag har ett perfekt liv, stort hus,nära till allt, ensam-barn, inte skillda föräldrar, hund, pengar och allt. Men jag kan sakna tanken att ha fullproppat hus med syskon,släkt osv. Nästan alla mina släktingar bor i Ö-vik och Östersund, mina syskon har flyttat hemifrån och det är väl det som är värst. Så det jag kan drömma om är väl att ha många barn, bra utbildning, vara en bra förebild och bo nära släktingar. Jag vill också gärna kunna drömma om att kunna flytta till andra länder jag menar fatta att bo i New York?!

Tänk vilken tur man ändå har, att födas just här, i Sverige. De som har det riktigt svårt (även i Sverige) har kanske mål som är bara för dagen, timmen och minuterna som går.

Så ja, min stora dröm är väl att uppfylla det jag har skrivit nu och sträva efter mitt liv, min vilja och mina drömmar.Vad jag vill och vad jag känner och varför jag känner det. Så alla människor har ju olika mål och drömmar, så vad är din dröm?


Likes

Comments

Tjena,-tjena Bloggen! Att drömma kan vara bra men ändå vara “dåligt”. Min dröm är att bli en av världens bästa vattenpolospelare.

Vad är din dröm?  Att drömma kan vara livsviktigt eftersom man har drömmar för att komma framåt i livet. Om man inte drömmer så är man kvar på ruta ett hela tiden.

Det kan vara bra att ha en extra dröm eftersom inte alla drömmar går i uppfyllelse. Därför är det ett bra val att ha två drömmar eller flera. Att ha en extra dröm kan vara bra för att om din dröm inte går vidare är det bra att ha en extra utbildning.

Dem flesta idrottsmän och kvinnor har oftast ett till jobb vid sidan av sporten eftersom man tjänar inte så jättemycket pengar hela tiden. Vissa personer spelar sin sport för pengarna men man kanske inte kan leva på vattenpolo.

Så det jag har pratat om nu kan ni ta med i era liv och era drömmar, hoppas det funkar för er.


Likes

Comments