Kom ihåg att jaginte skriver detta för att ni ska tycka synd om mig. Jag skriverdetta för att dela med mig av något hemskt som jag tror fler harupplevt. Det är viktigt att veta om att man inte är ensam!

Att skriva omnågot sånt här är en del av att kunna gå vidare, att lämna detbakom sig trots att man alltid kommer ha ärr.Jag hade en morfarsom sorgligt nog var alkoholist. Vi växte upp väldigt nära honomjag och mina syskon.

Mamma hade alltidmed oss till hans hus näst intill varje dag. Det var i stort settsamma syn varje gång när vi var där – Han satt vid köksbordetmed en rykande cigg och en öppnad öl i andra näven.

Jag gick alltidförbi köket. Ville inte hälsa eller vara nära honom för hanluktade illa och betedde sig otäckt. Han pratade högt och tycktealltid synd om sig själv.


Det fanns 2våningar i det stora huset. Uppe var jag aldrig. Vi fick aldrig gåupp.

På bottenplanfanns ett vardagsrum, tvrum, toalett och 2 sovrum där det ena hadeett piano i. Huset var väldigt mörkt och överallt luktade detrök..

Oftast speladesElvis Presley högt från vardagsrummet medan han satt och sjöng iköket. Jag minns att han också hade en fin veteranbil i garaget somstått orörd länge.


Jag gick alltidtill rummet längst bort där pianot stod. Jag spelade länge ensaminnan mina syskon kom och skulle störa. Självklart kunde jag ingaackord men jag har alltid älskat musik. Tror det var mitt sätt attkomma bort från de onda en stund.

Vid pianot fannsen trasig Kalle Anka- tidning som jag kikade i trots att jag lästden hundra gånger tidigare.


När jag hadetröttnat på att spela så satte jag mig i tv-rummet. Det var alltidtråkiga saker på tvn. Oftast SVT1. På bordet stod samma skål medgamla karameller i som ingen ville ha. Soffan var skitig efter allrök.

Jag minns att vialltid var där länge men jag minns aldrig vad mamma gjorde undertiden vi sysselsatte oss.. jag tror hon satt vid köksbordet medhonom eller städade undan alla burkar i köket.

Trots hans storaträdgård så hade vi knappt några leksaker där. Men det fanns enhängmatta som vi syskon slogs om och mängder av bär att äta av påsomrarna.


Känslan av attvara mitt i allt detta under min uppväxt är svår att sätta ordpå. Mycket osäkerhet och ilska finns men man förstår inte självavalet han gjort. Det man däremot känner är att något inte stämmeroch att man inte trivs i hans sällskap vid den åldern.

När jag vartonåring hände det att jag tröttnade på att se honom såhär ochförsökte konfrontera honom i köket.. men man fick aldrig någrabra svar.

Jag kan erkännaatt jag tog ut mina aggressioner ibland med att skrika åt honom attskärpa sig mm.

På kalas medsläkten var han alltid jobbig och jag satt gärna så långt ifrånhonom jag kunde. Han drog alltid samma dåliga skämt.


Jag tror ärligttalat att jag sett min morfar nykter 5 GÅNGER under mina 25 ÅR! 5GÅNGER.

Nej. För mig varhan aldrig en morfar. Jag fick aldrig en glasspeng, presenter ellerjulklappar som alla andras morfar ger. Aldrig att det hände. Ni kanju själva lista ut vad dom pengarna gick till..

Mitt i allt såhade han även en hund. En schäferhane. Tro inte att hunden fick denmortionen han behövde.

Hunden blev oftautlåst i trädgården för att morfar var för full och glömde borthonom..

Helt idiotiskt attlåta honom ens ha hund.Tänk er självaatt leva i detta. Se allt detta men att vara för liten för attkunna göra något.

Den ilskan som jagburit på till idag går inte beskriva. Mest arg är jag på minmamma som låtit oss barn se allt detta.

Det som också ärsorgligt är att istället för att trycka på och hjälpa honom såtyckte mamma och hennes 3 syskon synd om honom..

Ingen ville prataom det. Det var konstant falsk fasad i den delen av släkten. Jagblir äcklad av tanken bara. Att han några gånger försökte blinykter och gå på möten var ju bra. Men han föll alltid tillbakaigen.


Slutet av 2015 sådog Morfar. Han hade alltså supit över 25 år..

Tyvärr fick jaginte veta om att de var begravning men hade jag haft chansen så hadejag inte tvekat. Jag hade velat säga hejdå. Men jag lovar digMorfar att trots att jag hatade dig så kommer jag besöka dig med enfin blomma och säga hejdå.


Vad har då jagför relation till alkoholen?

Självklart harjag tänkt efter och varit väldigt försiktig. Men under mina tonårså drack jag en hel del en period för att komma bort lite från”verkligheten”. Jag kan inte säga att jag varit annorlunda motnågon annan i den åldern. Jag drack precis som alla andra och idagär jag lite mer vaksam på omgivningen och märker rätt lätt närnågon inte kan hantera alkohol.

Jag har som turinte några problem med att dricka eller att sköta mig utåt närjag är onykter men jag har hela tiden morfars alkholism i huvudet..

Likes

Comments

Här sitter jag och vräker i mig min kvarg med kiwi och torra riskakor efter en hård springtur i skogen. 5km blev det idag och ja- jag tror att jag alltid är lika döende varje gång jag kommer i mål haha! Men det börjar ge resultat!

Haft en bloggfri vecka för att jag haft lite annat men något enormt kul är att jag fått enormt bra feedback i min statistik! Från plats 1500 till 120 I Östergötland!! WOOOOOHOOOO !! Det är ju sjukt ju haha.

Nu ska jag fortsätta äta , Hare gott !

<3


Likes

Comments

Idag var dagen som jag bävat inför länge. Möte på AF. Men inte vilket möte som helst utan vad mitt nästa steg kommer att Bli.

Jag har en ganska jobbig vardag då jag lever med ångest. För många är det okänt. Och för många är det bekant. Jag har sen 2 år tillbaka arbetstränat och försökt komma underfund med vad jag idag klarar av att jobba med. Jag får berätta mer om detta i ett längre inlägg! Blir en helt ny bana för mig nu och jag ser fram emot det kommande 😊

Idag gjorde jag riktigt god kyckling med allt jag älskar - bönor, groddar, mozzarella och tomat😍👌.

Puss ❤

Likes

Comments

Måndag igen.. veckans värsta dag. Eller ? Jag kom hem från Skåne igår efter en lång resa hem. Känns bra att ha varit där I nästan 2 veckor. Var nyttigt med ett miljöombyte för mig känner jag 😊. Har varit väldigt kul och blev en bra avslutning med bowling och öl i lördags med några goa skåningar 😉 👌

Idag har jag varit sysselsatt. Satt upp massa saker i nya lägenheten och tvättat. Det börjar äntligen likna ett hem nu ! 😁 får visa lite bilder på hur allt blev här hemma.

Imorgon är en stor dag. Nervös är bara förnamnet. Mer får ni veta snart 🙊

Tänkte dessutom bli mer aktiv med bloggen nu tänkte jag! Kommer bjuda på mycket personligt och kanske en och annan hemlighet 😉

Ha en fin kväll alla. Kram ❤


Likes

Comments

Tisdagen har varit bra men varit jävligt trött pga att jag knappt sovit något inatt. Tror det var mina nerver inför dagen som spökade.

Allt gick över förväntan på nya jobbplatsen och personalen verkar riktigt sköna så det känns som att jag kommer att trivas!

Efter att jag slutat gick jag till bokhandeln för att kolla Om dom sålde mindfulness -böcker. Köpte mig en som passar mig och for hem och började måla. Är redan fast och detta kommer nog hjälpa mig med min ångest !

Nu ska jag dricka upp min 3e kopp te och kolla klart på filmen innan läggdags.

Kram,

Likes

Comments

​Ikväll sitter jag bänkad vid tv4 som sänder underbara programmer nej till cancer ! Lär fälla en tår eller två 😟. Hatar verkligen sjukdomen, vi känner alla någon som drabbats hårt av den. Jag skänker alltid en slant till cancerfonden när jag har möjligheten. Gör det du också! 

Måndagen har varit lugn för övrigt. Barnvakt, promenad och laddat inför jobbstarten imorgon 👍

ha en mysig kväll aöla. 

Likes

Comments

HALLÅ!

nu har jag också skaffat en blogg för att kunna skriva av mig lite om allt man tänker på. Måndag idag och det lär bli en lugn dag..väntar på ett samtal om jobb och ska eventuellt vara barnvakt 1h under dagen. Vill hinna träna idag också så det ska jag ta och ordna 😁

vill önska alla en bra dag ! Puss 

Likes

Comments