Header

Hej!
Landat i soffan för att snart gå och lägga mig. Är sjukt trött och helt slutkörd. Hela min kropp har sagt ifrån nu på kvällen men vi får hoppas att förkylningen inte blir värre. Vet att man inte ska hålla på så mycket när man är förkyld men det går ju inte att sitta still heller, eller hur? Det kliar bara i fingrarna då.

I fredags så red jag bara igenom Onyx ganska lugnt. Bara en massa mjukgörande och han var ganska fin faktiskt!
Kompis var med mig hela eftermiddagen och sov sedan över. Vi hade mys med bubbelbad på kvällen och mycket snack men blev riktigt trötta och la oss vid 00 snåret. Började bädda om vid typ 00, haha. Ville ha nya lakan och viljan går inte direkt att förändra så vi bäddade om då, sån är jag. Hon åkte sedan hem ganska tidigt och vi åkte iväg till stallet.

HERREGUD vad fin Onyx var! Lyssnade på mig jättebra och kändes riktigt bra. Han gick ett lättare jogg-pass och dem passen är så himla mysiga. Så skönt att bara få rida runt lite, ganska kravlöst men ändå med att mål på lösgjord lång och låg form. Stor guldstjärna till honom.
Efter stallet kom storasyster och bebis hem. Vi myste med god mat, dansade och sjöng runt samt hade en bra tid tillsammans och verkligen njöt av lördagskvällen i stora drag.

Nu idag åt vi god frukost med syster, bebis, mamma och pappa. Bananpannkaka, smoothie och te är en riktig söndagsfrukost alltså!
Jag, mamma och pappa åkte iväg till stallet och fixade där ordentligt.
Gjorde hö, sedan mockade jag och pappa boxen när mamma gjorde annat. Vi tog in Onyx men fick sen ta in alla andra också, dem var helt galna! Galna allihopa att ta in också, den lugnaste filbunken var den mest hoppiga idag haha och den fick mamma ta. Men det gick bra, hon är duktig mamma❤️

Jag gjorde efter det Onyx fin för Pedro lektion. Flätad fick han också bli.
Jag kan utvärdera denna ridlektion som lite sisådär. Jag red inte jättemycket, Pedro red mestadels av tiden och kändes som om vi stampade lite och inte riktigt kom framåt under lektionen.
50 minuter är inte så mycket förändringstid så att säga men tråkigt med dessa lektionerna ibland då han inte kommer så ofta.
Känner mig rätt kluven, fundersam och uppgiven just nu men får helt enkelt tänka, tänka och tänka lite till. Ta till mig det bra och kasta bort det dåliga samt diskutera med hemmatränare.
Men nu ska jag sova, innan jag somnar med mobilen i handen i soffan.

Kramis

Nallebjörnen i Ps❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej på er!

Såhär kommer denna veckan se ut:

Måndag:

Jag var dunderförkyld, Onyx fick gå väldigt lugnt. Gjorde iordning honom, provade nya täcket, satte på honom en flis och träns så fick det bli skritt barbacka ut i skogen. En lugn trevlig runda i skritt helt enkelt.

Tisdag:

Vi ska rida lektion för R! Prova ut nya Ps Of Sweden pannbandet och fästa käkremmen i pannbandet på mitt fina träns med vit padding som jag inte kunnat använda pga ingen käkrem. Har använt det lite men använder mig bara mest av samma utrustning som jag ska tävla med, då tränsen ger lite olika tryck. Detta är dock anatomiskt, snyggare och dem gånger jag har ridit med det har Onyx älskat det! Taggad 😃

Onsdag:

Träna vidare på det vi gjort under lektionen kompat med lösgörande i ridhuset.

Torsdag:

Skynda mig till stallet för att hinna rida lite innan Anette Holm- lektionerna drar igång. Kortare ridpass med fokus på mjuk och lösgörande samt att få en bra känsla.

Fredag:

Vill träna bommar/hoppning men tror inte detta går. Kanske blir lättare longering, hoppning eller ett hårdare dressyrpass. Beror på hur planeringen innan har gått. Oklart, så vi får helt enkelt se.

Lördag:

Bara en massa mjuk/lösgörande och ut i skogen en liten sväng.

Söndag:

Dressyrträning för Pedro Torres. Träna vidare på enkla byten och slutor.


Ja, ni detta var min vecka. Inte så händelserik utom Pedro Torres lektion. Vi har inte så mycket i skolan, så det är väldigt lugnt. Skönt, jag som inte är helt frisk.

Kramis

Bild-torka så får bli gamla redigerade bilder.

Likes

Comments

Idag har varit en riktig slappardag. Serie hela dan och vi hade utsläpp så gjorde stallet tidigt.

Har firat pappa på farsdag, haft kalas och även gått iväg till Minneslunden för att hälsa på farfar och skicka en tanke till morfar❤️
Nu så vankas ännu mer serie, Stranger Things, asså den är så bra!!

Men... pappa du är världsbäst och jag älskar dig jättemycket! Tack för allt du gör för oss!!

Saknar er farfar och morfar, hoppas ni har det bäst vart ni än är❤️

Likes

Comments

Någonting viktigt, som jag fortsätter säga till mig själv., varje dag, är att man inte alltid kan vara perfekt.
Du kan inte alltid prestera på topp i skolan, sitta perfekt på tävlingen eller se perfekt ut. Det går helt enkelt inte. Varje sak jag gör vill jag att den saken ska vara perfekt, jag är nästan perfektionist i min ridning. Jag klagar på exakt allt jag gör och ser på mig själv med väldigt kritiska ögon, fast det jag gjort är bra eller har varit "perfekt" ur andra perspektiv så tycker jag själv inte det.
När jag tränar på någonting, som om jag tränar slutor eller öppnor, så är jag riktigt envis. Envisheten blir till att jag är en perfektionist och kan göra om en övning tusen gånger tills det blir "perfekt". Att jag alltid vill göra allting perfekt gör att jag lätt blir spänd, sitter i den "perfekta" sitsen och därmed spänner mig heeela tiden. Speciellt om jag rider för en ny tränare, eller vilken tränare som helst, och får prestationsångest och vill då att allting vi ska göra ska vara perfekt för att, jag vet inte, imponera för tränaren ( eller vem det nu är ) eller bara visa hur duktig man är. Men när jag tänker på detta sättet har jag ju glömt hälften, jag tränar ju för en tränare för att visa min svårigheter, visa upp det jag är dålig på, för om allting är "perfekt" när jag rider för tränaren, vad gör jag då där?
Dock har jag blivit mycket bättre på att tänka bort dessa tankarna, att allting ska vara "perfekt". Och det kan ju vara för att jag har ridit för så många olika tränare. Emelie Brolin, Lina Dolk, Felicia Brännström, Pedro Neves, Pedro Torres och sen min mentor ( såklart! ) och många andra vanliga ridskoletränare. Många av dessa tränare är ju stora namn i sporten, och jag kan säga att jag har varit så sjukt nervös inför att rida för alla dom här som jag precis sa!

Men varje gång jag har ridit för dem, så har alla nån gång sagt att jag måste slappna av och inte försöka vara perfekt. Jag kommer främst ihåg att Emelie och Felicia har sagt detta till mig. Emelie var ärlig med mig, vilket var jättebra, och sa: "om du är så har nervös, och vill att allting ska vara såhär perfekt när du bara rider för mig, en tränare, hur ska du då kunna tävla? " och där tror jag att det började lossna.
Jag tog verkligen till mig det budskapet, och jäklar vad det har hjälpt mig. Jag började lära mig att en tränare var där för att hjälpa mig, och inte trycka ned mig. Jag är så van med gamla ridskoletränare, som aldrig har varit pedagogiska, och jag tror där någonstans, tillsammans med prestationsångest, som detta perfekt, perfekt, perfekt kom. Som tur är har jag haft en fantastisk mentor under hela tiden som har hjälp mig upp ur den skiten och fått mig att kolla på ridsporten med andra ögon.
Nu när jag rider för tränare så har jag fortfarande "det måste vara perfekt" i baktanken men jag har verkligen börjat få bort den tanken ordentligt. Nu har jag blivit mer avslappnad i min ridning och inte lika skamsen när våra problem kommer fram, för det är ju det man vill när man rider för en tränare, för det är bara då dem kan hjälpa en. Jag har blivit mer öppen, och jag kan säga, att när jag hade ridit för Pedro Torres, Världsmästare i Working Equitation, och dessutom gjort det på engelska, då var jag stolt och glad, någonting som har kunnat lyfta mig. Att bara rida på och få instruktioner på ett annat språk än sitt modersmål kan kännas lite läskigt, men när man klarar det så blir man så himla glad.
Det har också gjort att jag har kunnat ha en annan inställning när jag ridit för andra tränare och haft mer självförtroende, men släppt detta med att allting ska vara perfekt!

Det hör också lite ihop med att jag inte ska säga att jag inte är redo. Jag är redo, absolut, jag kan allt, men jag säger att jag inte är redo när jag vet att allting inte är perfekt, vilket det aldrig kan vara! Så jag MÅSTE bara få bort tanken på att allting ska vara perfekt, det kan ALDRIG bli helt perfekt.
Med detta inlägget så säger jag bara att det är så viktigt att få bort tanken "perfekt" i din ridning, när du kollar på ditt utseende eller presterar någon annanstans. Du kan inte bli helt perfekt, aldrig, men man är bra som man är. Jag vill även säga till er att jag själv har problem med detta, varje dag, på olika sätt men att det går att komma förbi det här perfekta tänket och tänket "jag är inte redo" för att man tänker "det jag gör är inte perfekt". Hoppas jag kan hjälpa nån på vägen, eller bara säga, att det kan aldrig bli perfekt. Det kan bli riktigt bra, men ingen kan göra det perfekt, ok? ❤️

Kämpa och få bort det perfekta tankarna ( haha ) vilket jag också måste göra, hela tiden.

Kramis!!

Likes

Comments

Hej.
Eftersom att jag inte mår 100% har jag inte så mycket roligt att skriva om, så tänkte skriva om min rutin på tävlingsplatsen från det att vi anländer till det att vi åker därifrån igen. Vad gör vi, hur gör vi det och i vilken ordning?

Det mer man tävlar så snabbare gör man sig en egen rutin på tävlingsplatsen, som nästan alltid är sig lik men såklart varierar beroende på om vi är i tid, om vi är sena eller om vi är tidiga. Jag tänkte skriva om vår rutin när vi är i tid, alltså när allting har gått inom planerna.

Under resans gång så står Onyx på en tjock bädd av spån för att det ska bli lite luft under hovarna och så att det blir lite fjädring under dem också. Han får även väldigt mycket, uppblött hö i sitt nät för att han allting ska ha någonting att göra, och jag kan säga, har Onyx hö så bryr han sig inte ens om att en stor lastbil kör om. Han kanske bara lyfter på huvudet nyfiket men är fortfarande lika fokuserad och glad i sitt hö.
Vi har även ganska många höpåsar extra med oss eftersom man aldrig vet vad som kan hända, det kan bli långa köer där man får stå och vänta i timmar, tävlingen blir försenad eller att man får ta en helt annat, längre väg en vad man tidigare väntat sig.
Resan går nästan alltid bra, och vi har åkt som längst runt 2h enkelresa till en tävling och det brukar gå väldigt bra.
När vi väl kommer till tävlingsplatsen brukar mamma och pappa, om pappa har följt med, gå och uppvisa pass i sekretariatet samtidigt som dem kollar runt och ser vart framridning, tävlingsbana och hur man ska gå för att komma runt på tävlingsplatsen.
När dem är tillbaka så börjar vi alltid med att plocka ut Onyx ur transporten. Vi tar av hans transportskydd, täcke och boots. Sedan så borstar vi av honom, tar ur flätan, borstar ut svansen och lackar hovarna. I dessa klasserna kör vi framridning utan skydd, men om vi kommer högre i klasserna så kommer vi absolut ha skydd då, men eftersom vi inte tränar så mycket rörelser under framridningen så brukar inte det behövas. Sen sadlar vi och jag sätter på mig mina ridstövlar, kavaj och tar av mig överdragsbyxorna. Viktigt, alltså JÄTTEVIKTIGT är att man inte glömmer att tränsa innan man lastar ut. Kan faktiskt kosta en platsen i tävlingen, hehe....

Jag sitter därefter upp bredvid transporten och så skrittar vi iväg mot framridningen. Jag rider fram, tränar vidare på det som ska komma på tävlingen och gör ganska mycket mjukgörande för att han ska bli riktigt mjuk. Sedan så brukar jag gå till collecting ring där jag tränar på mina hälsningar, antingen från trav till halt och sedan från galopp till halt, beroende på om jag ska rida Lb:1 eller La:1. Sedan rider jag programmet, och klappar extra mycket på Onyx. Håller koll på Equipe och ser direkt om jag har chans till placering eller inte, och om jag har det stannar jag nära tävlingsbanan och har jag inte det går vi mot sekretariatet och hämtar protokollet ( vilket vi såklart gör om jag har chans till placering också ) men sedan beger vi oss mot transporten. Rider jag första klassen och väntar på andra klassen så tar vi av grejerna och tar in honom i transporten.

Där inne får han mash uppblött med massa vatten och hö, Efter detta så är det samma visa igen inför andra klassen, om jag inte blivit placerad, då är det prisutdelning och efter det andra klassen. Samma sak här, eventuell prisutdelning, sedan mot transporten. Massa klappar och pussar ( fastän det gått dåligt ), av med saker, på med saker, lägga in allt och fixa i transporten så allting ser snyggt ut för att sedan lasta in prinsen i transporten. Han får påfyllt med hö, ännu mer mash med ännu mer vatten och allting sånt där gott som gör att han får i sig en massa vätska. Sedan rullar vi från tävlingsplatsen och hemåt igen.


Alltså hörni, vadå mycket man egentligen gör en tävlingsdag, eller hur? Det viktigaste är att inte glömma nått när man packar, och att vara lugn, snäll och glad mot både hästen och dem som är med, då brukar det gå riktigt bra. Men det absolut viktigaste: bli aldrig arg på hästen, det är aldrig dennes fel att det gått dåligt på en tävling!!


Kramis🖤

Herregud vad nervöst detta var, men vi slutade ju på första plats. Men just detta ögonblicket, då man bara ville kriga för att bli etta och så rider sista ryttaren en fin ritt, men inte tillräckligt fin, så man vinner!!! 😍

Likes

Comments

Hörni!

Min dag har varit riktigt seg och jag känner mig helt matt. Gick till skolan och var där ett tag, men luften gick ur mig och jag kände mig inte så frisk så gick hem. Väl hemma så tog jag och mamma det lite lugnt då hon inte heller känner sig så bra, gosade ner oss med te, en munk, pepparkakor samt kolla ikapp Det Stora Hoppet.
Har ni btw sett det programmet? Asså dör vad roligt det är och imponeras av dem duktiga papporna. Keep up the good work💪🏻 Vad tycker ni om programmet?

Jag somnade i typ 15min och sedan åkte vi lite senare eftermiddag iväg till stallet.
Jag gjorde hans hö vilket bestod av:
Morgon: 1kg
Utsläpp: 2kg
Insläpp: 1kg
Kväll: 3kg.
Nu äter han äntligen bara hösilage och vi får hålla tummarna på att det funkar så vi slipper köpa oss hö från egna bonden. Tar mycket extra tid och plats med eget hö, fastän det är riktigt bra hö, men ändå! Hösilaget han äter nu kommer från samma gård som där han står, det är alltså väldigt närproducerat och väldigt bra. Men det kommer bara räcka till julafton så innan dess ska väl vi köpa in något annat hösilage, hela stallet alltså. Får verkligen hoppas att han funkar på det också MEN det är en annan visa.

Efter att jag fixat hans hö så blev det att hänga ut det, mamma tog även ut hans kraft + mash. Jag började sedan borsta på honom ordentligt och myste även samt friserade honom lite så blev han fin när mamma mockade. Därefter så fick han gå in i boxen igen. Jag borstade honom väl och länge idag eftersom han fick vila då jag inte mår sådär jättebra.
Imorgon blir det nog också en seg dag, tror jag stannar hemma då också. På kvällen kommer syster från huvudstaden och vi får se vad det blir mer av min dag. Känner att det kommer gå lite segt men det är väl så när man är sjuk eller hur?
Nu ska jag kolla på TV, äta middag och ha kväll med familjen.

Kramis

Vi älskar att tävla❤️

Likes

Comments

Hej på er!

Idag är det redan onsdag, helt chockad och tiden bara springer fram.
Min dag har varit stressig, rolig och lärorik kan jag säga men jag gillar dessa dagar då man hela tiden har någonting att göra, fast sånna dagar har jag ju varje dag men denna dagen har det verkligen varit mål uppsatt för varje timme hehe. Nej men hela tiden mycket att göra!

Jag duschade innan skolan idag och då går jag alltid upp tidigare än vanligt. Kan avslöja att jag inte är morgonpigg och att man inte vill ha sällskap av mig under morgonen, är extremt sur på morgonen eftersom jag är riktigt morgontrött. Men denna morgon hade jag beslutat att försöka ta mig upp på ett någorlunda piggt sätt och hoppa in i duschen.
En gång i veckan sover jag även med Olaplex som får sitta i över natten och herregud vad håret blir lent. Nu ska jag köra olaplex kur nu i ett par veckor och se om mitt hår går åt det bättre, eller förblir som det alltid varit haha! Men lent blir det iallafall.

Sen drog jag iväg till skolan efter frukost och att jag hade gjort mig iordning, alltså föna och platta håret samt sminka mig.
Dagen bestod av 6 lektioner och mycket att göra på varje lektion, pust, pust, riktigt jobbigt men ibland känns det samtidigt kul att alltid ha någonting att arbeta på och alltid ha någonting att göra så att tiden på skolan inte går till spillo, är man ändå där kan man väl göra nått, visst?
Roliga kompisar och mycket skratt bjuds jag på varje dag och det är det som gör att jag har fått mer glädje för skolan=mer skratt och bättre klass nu i sjuan! Nej nu svävar jag iväg igen och mitt inlägg blir lite rörigt, men aja nu får det helt enkelt bli så.

Efter skolan skyndade jag och mamma mig till stallet, bytte om lite snabbt och slängde i mig kaffe och ProPud.
Jag skulle träna för F idag och vi behövde vara där vid 17.30, samt att det tar ungefär 25 min att skritta dit och vi åkte hemifrån vid 16.00, så blev stressigt men vi hann. Onyx fick ha på sig sitt turkosa sett. Lektionen gick riktigt bra och vi red på pelham, wow vilken skillnad det blir på ponnyn, han blir mycket lugnare och jag blir mer stilla med handen, utan att det blir en falsk eftergift utan han jobbar genom hela ryggen. Vi tränade på skänkelvikningar med mycket tvärning och öppnor, fick veta riktigt mycket nya saker som verkligen gjorde att jag öppnade ögonen. Vad jag älskar dessa lektioner😍

Vi kom hem vid runt 19.40, så inte så himla sent ändå. Men nu hörni, så ska jag lägga ner min lilla mobil och gotta ner mig i soffan med mamma och pappa, mysa och kolla på serie. En riktigt mys onsdag helt enkelt. Ha det bra nu så hörs vi imorgon.

Kramis

Detta sätt fick han ha idag! 💙

Likes

Comments

Hej igen!

Igår så red jag ett ridpass för min mentor och det var ungefär en vecka sen sist.
Vi fixade och trixade med allt som man gör innan man sitter upp och börjar rida i form av höpåsar, blanda mash, sköta om honom och min mentor kunde mocka. Men nu över till självaste passet.


Jag började med att, som jag alltid gör, leda Onyx som uppvärmning ett tag. Det är för att han ska bli varm i kroppen utan ryttare på ryggen men även så att jag ska bli varm och komma igång i mina muskler. Då brukar jag även göra olika stretchövningar samtidigt som jag går, exempelvis utfallssteg fast man hela tiden går framåt. En långsida i taget, sedan gå vanligt, och påt igen! Detta gör jag alltså varje dag för då kommer jag ner djupare i sadeln och får en mer mjukare sits: kan följa med rörelserna lättare och bara vara där utan att stoppa dem.

Min mentor ställde upp koner, och jag satt upp. Först lät jag honom skritta på lite med lång tygel för att han skulle vänja sig med mig uppe på ryggen, men tog ganska snabbt upp honom igen för att börja ridpasset. Jag gjorde bågar genom konerna och tränade verkligen på att axeln skulle vara min styrpunkt och att han skulle svänga runt med hela kroppen vilket han gjorde väldigt bra. Började sedan trav jobba runt ridhuset och runt konerna, väldigt kravlöst. Efter detta tog jag upp honom i formen, fortsatte ganska kravlöst men bad honom även att börja göra skänkelvikningar samtidigt som jag red lätt. Gjorde även mycket övergångar för att verkligen se vart jag hade honom och han kändes fin och lyhörd.
När han var uppvärmd och framjoggad så ställde min mentor koner mitt emellan fyrkantsspåret och kvartslinjerna, tre koner där den första konen var en bit från hörnet och den sista även den en bit från hörnet. Övningen gick ut på att jag först skulle komma in i en öppna, för att göra en volt vid den första konen. Verkligen tänka på att konen var mitten på volten och att min axel hela tiden var in mot mitten, mot konen. När jag sedan gjort volten kom jag ut igen i en öppna, kom in på andra volten, ut i en öppna och sista volten för att komma ut i den sista öppnan innan hörnet. Vi började övningen i skritt och efter att jag kommit fram till hörnet så gjorde jag en liten sväng och gjorde samma sak fast i andra varvet. När jag gjort övningen åt båda hållen, så gjorde jag istället slutor i skritt, på exakt samma sätt med volterna runt konen. Därefter samma sak i trav, fast öppna, och avslutade med samma sak fast i trav och sluta. Han var verkligen jättefin och vi lade vårt lilla stressmoment vi kan ha med slutorna bakom oss, verkligen jätteskönt!

Efter detta så hade vi kvar konerna på samma plats, och så gjorde jag först framdelsvändingar runt allihopa, i båda varven för att sedan göra bakdelsvändingar, alltså skrittpiruetter runt dem. Han kändes jättefin i skrittpiruetterna, men framdelsvändningarna var svåra och krävde mycket koncentration från både mig och honom, men när jag inte gjorde alla signaler på samma gång så blev han väldigt fin.

Min mentor ställde tillbaka konerna på medellinjen, 6 stycken koner längst medellinjen med 6 meter mellan varje kon. Vi satte igång med galoppen och började arbeta med den ganska direkt. Först så skulle jag göra bågar i galopperna, så att jag kom in mitt emellan konerna i galopp efter varje båge. Bågarna gick ut till fyrkantsspåret men blev snäva då det inte var så långt emellan varje kon.
Det gick dock inte att köra förvänd galopp i dem snäva svängarna, så då blev det träning på enkla byten och wow wow wow! 6 enkla byten blev det då, med 5 steg i skritt mellan bytena av varje galopp. Vi gjorde det många gånger och herregud vad fin han blev tillslut, och varför han gjorde sånna fina enkla byten just idag var för att vi hade gjort honom så himla mjuk och så att han verkligen jobbade med sin rumpa och det är det som är nyckeln till fina enkla byten.

Efter detta gjorde vi en lite mer avancerad, koncentrationskrävande men en väldigt rolig övning nämligen "skänkelvikningar" i galopp mellan varje kon. Det var väldigt svårt först, men lättare sen och han blev verkligen jättefin tillslut. Wow igen!

Detta passet var alltså ett pass där jag verkligen kände att nya dörrar öppnades, han var jättefin😍

Kramis

​Favoriten❤️

Likes

Comments

Hej hej!
Denna vecka ser ut ungefär såhär för Onyx:Måndag:

Onyx gick lektion för min mentor och var verkligen jätteduktig. Blir nog att jag skriver om passet i ett separat inlägg lite senare, ni måste verkligen få läsa om passet fördjupat!!

Tisdag:

Jag ska jobba Onyx ordentligt och göra en massa mjukgörande i form av öppnor, slutor, skänkelvikningar, framdelsvändningar och skrittpiruetter. Vänta med galoppen till slutet av ridpasset och verkligen hitta DEN känslan. Ska bli jätteroligt, dessa passen är väldigt roliga och man måste vara väldigt koncentrerad.

Onsdag:

Lektion för min andra lilla tränare. Vi jobbar nog vidare på det vi gjort och lägger fokuset på mig och min ridning, att jag ska behålla lugnet. Sen hoppar nog hon upp och jobbar honom lite.

Torsdag:

Onyx ska förmodligen få gå lite lugnare. Har säkert träningsvärk och jogging ligger nog på schemat med fokus på en lång och låg form genom hela passet.

Fredag:

Lektion eller vila med promenad för lillen.

Lördag:

Vila om han gick lektion under gårdagen, annars mjukgörande eller bommar.

Söndag:

Ett lite hårdare pass med fokus på först en massa lös och mjukgörande för att övergå till enkla byten och annat roligt därefter.

Detta är nog hur min vecka kommer att se ut, om allting är inom planerna.

Kramis❤️❤️

Likes

Comments

Hej på er!

Idag har varit den första dagen efter det efterlängtade höstlovet, och herregud vad trött man blir av att vara ledig haha, speciellt första dagen efter ledigheten!
Veckan innan lovet var väldigt hetsig, 5 prov har jag för mig och man gick på högvarv. Mycket med hästen och helt galet hela veckan helt enkelt, så det var skönt att bara checka ut sig från skolan i en vecka men nu är jag tillbaka igen med knutna nävar. Kämpa, kämpa är det enda jag kan säga.
Man inte så himla långt kvar till jullov, typ 32 skoldagar räknade vi ut idag. Huuuur skönt? Första dagen efter lov räknar jag redan dagarna till nästa, hahaha. Då förstår man hur mycket jag älskar ledigheten men är även skönt ibland med lite skola och rutiner kan jag tycka.

Just nu har jag och Onyx gått in i vinterträning och vi tränar på som galningar. Avbokade tävlingen på söndag, eftersom det är farsdag och jag känner att vi inte ligger i fas och inte riktigt har sug till tävling just nu. Samtidigt som jag tränar för min mentor har jag även börjat träna lite för en till tjej, som har ridit i landslaget på både ponny och storhäst. Rider för henne mer kontinuerligt just nu och det är ju också för roligt men väldigt jobbigt också. Man blir tillsagd på lite olika sätt fast båda tränarnas tankesätt grundar i varandras. Ibland är det bara sjukt jobbigt, ibland sjukt roligt och jag plockar alla godbitar från båda tränarna, provar och analyserar men båda är riktigt duktiga och jag gillar bådas tankesätt väldigt mycket.

Just nu tränar vi på att han ska komma mer på hans bakben och att jag ska behålla lugnet även när han stressar upp sig. Var lugn men konsekvent med min hand och aldrig bli dragandes, samt hålla koll på mina humörsvängningar så jag bara rider när det känns riktigt bra och aldrig tänker "nu ska vi träna på det vi är dåliga på, det kommer gå så himla dåligt!" eller "ahh, varför gör han såhär nu" och bli lite småsur, utom att tänka framåt och rida på utan att bli sur, vilket är ett riktigt bra tips.
Jag ska få tag på nån klubb där jag kan gå Grönt Kort kurs nu innan Januari och nästa år. Därefter, när det är fixat så ska jag köra igång med en Lb och en La innan vi kanske blickar vidare mot La:P1, så roligt och längtar efter utmaning!!!!
Han känns fin emellanåt, men lite obrydd ibland och blir lite så att han inte bryr sig och det vill vi ha bort. Så ska bli roligt att få ha denna vinterträning nu och sedan få komma tillbaka starkare än någonsin.
Wiiie, taggad till tusen :)

Nu får vi se om jag kan blogga mer kontinuerligt, eller om det bara blir då och då.

Kramis

Likes

Comments