Header

Hej, hej!
Nu kommer det lite bilder från gårdagens ridpass, men även lite från stalljobbet!
Häng med:

När jag kommer till stallet så börjar jag alltid med att ta in hästarna.
Onyx och F, den nya treåringen, fick gå in först men vi stannade upp för att fota när denna lilla herre skulle in.
En snällare femåring får man leta efter, lilla Hoxi som inte säger ett ord när man stannar upp innan man ska gå in i stallet för att fota, han stannar direkt och vill gosa. Gulle!

Hästarna stod och käkade i boxen en stund medan jag fixade hö och mamma fixade gröt samt kraft.
Efter det så tog vi ut en smutsig Onyx på stallgången och gjorde iordning, på bilden så har jag precis spänt gjorden.

Sedan så skrittade vi iväg till ridhuset.
Här tror jag att jag precis joggat fram och gått över lite bommar men börjar jobba honom lite mer ordentligt i nedsittning.

Efter en stund så galopperade jag ordentligt och vilken härlig galopp han hade idag!
Rejäl uppförsbacke och fin i munnen. Gjorde även fina övergångar och fick en helt annan respekt när jag provade lite galopp med spöet i handen.

Efter att jag galopperat en stund satte jag igång med lite förvänd galopp.
Han var riktigt fin här och kändes väldigt stark och bärig.

Sedan blev det dags för att avsluta lite med skänkelvikningar, superfin var han!

Efter detta så tog jag ner honom i skritt för att sitta av, så promenerade mamma lite med honom för hand.
Jag gick och kollade lite i ett stall, mer om det får ni höra snart tillsammans med lite tävlingsplanering som nog kommer ut imorgon!

Hoppas ni gillade ett inlägg fullt med bilder!!
Kramis

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej på er!

Ska precis gå och lägga mig. Jag och le famille har kollat på lite film och är verkligen trött nu kan jag säga! Men vill ändå uppdatera här ändå, det är ju så kul!!

Onyx kändes fin idag. Blev även några bommar så Rick han lyfta lite på fötterna.
Mamma fotade lite så mer ingående om ridpasset och fotona kommer upp imorgon!

Men iallafall, om 6 dagar börjar SKOLAN! Herregud, vad sommarlovet har gått fort men har varit välbehövligt och många det har blivit många timmar i sadeln.
Roligheter som läger hos Lina Dolk, ridlektion för Pedro Torres och tävlingar som varit på både den bra och den dåliga sidan.
Men allting blir som en extra erfarenhet i min nuvarande lilla ryggsäck, för så länge har jag ju inte hållit på med hästar!
Man får se allting som händer som erfarenheter fastän det går dåligt, för då vet man vad som gick fel och kan resonera, utgå och bli bättre utefter den lilla erfarenheten. Bra va?
Därför borde alla uppskatta dom dåliga procenten, den dåliga träningen och domaren som var orättvis för allt detta hjälper en på vägen mot att bli en bättre ryttare.

Att skolan börjar känns väl helt Ok, skönt att komma tillbaka till vardag och rutiner. Allting blir så rubbat och rörigt med loven, fastän jag uppskattar loven till 110% så blir ju allting lite rubbat såklart.
Känns såklart också tråkigt, mindre tid som jag kan lägga hos Onyx, med kompisar och med familjen men jag ska försöka vara positiv!
Förhoppningsvis så blir schemat det bättre, spetskurserna jag ska gå det bättre och att allting helt enkelt blir till det bättre från 6:an. För 6:an var inte rolig alls.

Men nu ska jag sova och sluta grubbla. Imorgon är det en ny dag och nya tag så vi hörs då!

Kramis

Gullet❤️

Likes

Comments

Hej på er!

Nu sitter jag i bilen påväg till stallet och tänkte lägga upp ett litet inlägg när man ändå bara sitter här.

Igår till idag så sov jag över hos syster men systerdotter håller på att inskolas på dagis så dom klev upp tidigt och jag hann princip bara säga hej och hejdå sen skulle dom gå.
Men jag klev då upp, åt frukost, duschade och fixade mig.
Sedan kom mamma när hon var klar och vi gick en promenad med hundarna i ösregnet, inte kul kan jag säga. Men har man hund har man och dom måste ut och kissa oavsett väder!
Sedan åkte vi iväg till Rusta, köpte lite saker där och åkte hem.

Sen har vi varit hemma sedan dess!
Höll på med mobilen en stund och kollade lite på Tv innan jag fick för mig att beställa hem en almanacka... så gick såklart in på Personlig Almanacka och började designa min almanacka och det tog ett bra tag kan jag säga! Innan jag var klar hann vi få i oss lunch och höll på med det sista av designen efter lunch också, haha! Men den blev riktigt fin och nu är det bara att vänta på att få den, så spännande!
Tänkte visa den för er också när den anländer men kan ta upp emot två veckor så ni får helt enkelt vänta och se.

Efter att jag beställt almanackan så skickade jag iväg ett mail till ett företag, ej något hästföretag, och frågade lite om sponsring och så. Det får antingen bära eller brista!
Efter att jag skickat iväg mailet så blev det dags för att städa min hamster Quattros bur så den blev ren och fin så nu behöver jag inte tänka på det.

Onyx ska få ett lösgörande pass efter gårdagens lektion med mycket längningar. Ser fram emot att sitta upp på honom och vi har tagit med kameran så mamma ska fota lite, kommer nog upp lite här senare.
Sen kollade jag även ännu mer på tävlingar, mycket sånt just nu haha!

Vad har ni gjort/ska göra idag?

Kramis

Där uppe trivs jag bäst🦄

Likes

Comments

Alltså!
Onyx var väääldigt fin idag på dagens lektion. Dock var han lite stel i högervarvet men väldigt fin emellanåt och det är ju roligt!
Köpte ett spö idag som vi tog till hjälp när vi tränade travökningar.

Men kan väl skriva lite kort om passet!

När Onyx var färdig för att ridas så skrittade vi mot utebanan för ridlektion.
När vi väl kom dit så började vi med vår lilla åtta och han var riktigt fin, men det var här han var lite stel! Red igenom det så gott jag kunde och fokusera mycket på rumpan in, rumpan ut och inte huvudet in, huvudet ut. För visst kan man som ryttare bli lite lurad och börja ställa och "vrida" med huvudet när det är rumpan som ska in/ut?
Försökte alltså inte tänka på huvudet eller ställningen alls och fokuserade mig bara på det viktiga, gymnastiken för rumpan!
Efter att jag gjort åttan i skritt gjorde vi samma sak i trav och i en liten lugnare, mer samlad trav och wow vilka fina slutor han gjorde tillslut! En av dom lade jag verkligen på minnet, den känslan ska jag spara.

När han var gymnastiserad och klar med åttan satte vi igång med lite "frusta ur galopp" som vi kallar det, alltså galopp i lite högre tempo för att han ska frusta ur sig allting ordentligt.
Han var fin, gjorde även några mellangalopper på diagonalerna och tog ner honom i trav på slutet vilket händer i både Lb:1an och La:1an. Han var fin men lite för "stumma" övergångar kan jag tycka, han kändes lite stark i dom så ska ta tag i det bättre imorgon hade jag tänkt.
Efter galoppen så skrittade vi lite innan jag fick spöet och vi satte igång med lite travökningar/längningar.

Började först med öppna en bit på spåret i ett mer samlat tempo för att övergå in på diagonalen i en längning. Fick till några riktigt fina men hade inte riktigt platsen för en ordentlig längning där jag verkligen kunde låta honom sträcka sig till max så vi började göra några av dessa på långsidorna istället.

När jag länger med hjälp av spöet så duttar jag bara försiktigt och påminner honom om rumpan, så han får en naturlig uppförsbacke i ökningen och inte bara springer på med benen åt höger och vänster.
Han går gärna upp i galopp som ett alternativ, men istället för att då göra om ökningen så tog jag ner honom från galoppen och var direkt på honom med att han skulle länga igen och han blev riktigt fin!
Tillslut kände jag bara vilken uppförsbacke jag fick och klappade honom ordentligt igen.
Vi gjorde detta ett litet tag innan vi kändes oss färdiga och jag red lätt en stund för att sedan ta upp honom och avsluta med lite skänkelvikningar.

Han var mjuk, tvärade bra och hade bra steg bara att han gärna gick med rumpan först ett par gånger men det går snabbt att rätta till! Fin helt enkelt.

Efter det skrittade vi hemåt och den lektionen var slut.
Väldigt fin var han idag och jag är sjukt nöjd över min lilla ponny!

Nu ska jag och syster kolla på vår favorit serie, Gossip Girl!!
Hörs hörni,

Kramis

Bjuder på en bild på mig själv och inte bara en massa hästisar hela tiden, fastän dom är bäst❤️

Likes

Comments

Hej!

Idag har jag haft ganska fullt upp ändå, under förmiddagen promenerade jag lite med syster och mamma, satt hemma hos syster en stund och blev sedan upplockad av bästis då vi drog ner mot stan. Köpte lite nya underkläder innan vi åkte vidare hem till dom och han äta lunch och hänga en stund innan farmor skjutsade mig till stallet vid 15.30.

I stallet så pratade jag en stund med "stallchefen", hon som hyr stallet.
Vi pratade bara allmänt som vi alltid gör, lite planer med stall och så i framtiden som jag kan berätta för er lite senare om allting blir fastställt.
Efter att vi snackat en stund hämtade jag in Onyx och gjorde iordning honom för ett pass på utebanan.
Hans svarta fårskinnsbenskydd åkte på och ett schabrak från Mias innan jag började skritta iväg till utebanan.

När jag kom fram skrittade jag ett varv på långs tyglar innan jag plockade upp honom för att börja lite skrittarbete.
Började med att gymnastisera honom med hjälp av öppnor, två långsidor åt varje håll. När jag kör öppnor i början av ett pass så är jag mer intresserad av att han verkligen flyttar in bogen ordentligt och behåller rumpan på spåret för att gymnastisera än att det ska vara korrekt.
Efter att jag kände mig nöjd med öppnorna så tog jag även några slutor på spåret.
Även här så ska han verkligen gå som en banan med rumpan innanför spåret och innerbog, för gymnastik och inte för att "öva på rörelser".
Han kändes riktigt mjuk och fin, så jag kunde ganska snabbt börja jogga igång honom i traven.

Han fick gå ganska länge i lång och låg form innan jag satte mig ner och började med skänkelvikning från spåret in till medellinjen, rakt fram, sedan volt till vänster och ut i högervarvet igen.
Några rörelser som förekommer i Lätt A:3, ska snart försöka debutera lång bana och det ska bli spännande. Blir ingen lagtävling nu i höst tyvärr men det gör det enklare med min tävlingsplanering.
Kan försöka få upp den när allting är klart, då den inte riktigt är färdig ännu.
Men iallafall, denna övning gjorde jag ganska mycket och med extra mycket tvärning i skänkelvikningarna, för gymnastikens skull.

Efter detta testade jag på lite ökad skritt innan jag kom igång med galopparbetet. Han hade väldigt fin ökad skritt men det är någonting vi måste träna mycket på då han gärna kommer fram i trav och taktar när han ska upp i en skritt med högre tempo och med lite övertramp på steget.
Annars så gick det riktigt bra emellanåt och han fick mycket beröm när det gick som bäst!

I galoppjobbet idag så gjorde jag mycket övergångar, galopp, trav, innan jag gjorde några utav galopp, skritt övergångarna och fortsatte med lite moment från Lätt A:3, programmets förvända galopp. Är som en båge man ska rida i förvända galoppen och provade på denna lite fast med mer samling då allting ska hända under samlad galopp och han var riktigt fin!
Nu får vi se om min planering håller bra!
Sen skrittade jag bara innan jag joggade ner honom igen och började skritta hemåt.

Innan mamma kom och hämtade mig så fixade jag även lite mer hö och diskade hans vattenhink i hagen noggrant med diskborste samt fyllde på allting med rent vatten igen.
Skönt att ha sånt gjort!

Imorgon blir det ridlektion och ska även hänga lite med mamma och pappa på jobbet.
Vi hörs hörni!

Kramis

Från en varm dag när jag och bästis bara hängde och gjorde oss en varsin Sweden- drink💛💙🇸🇪

Likes

Comments

Hej på er!

Idag sov vi ut länge, helt slut efter gårdagens hektiska dag!
Alltså blev det sen frukost och jag, båda storasystrarna och ena systers sambo spelade lite kort och andra spel samtidigt som mamma höll på och dammade av alla böcker samt lade ner de i flyttlådor. Vi ska nämligen renovera nästan hela övervåningen.
Alla väggar, lister och tak ska målas om till vitt, vår fondvägg ska tapetserar med tapet som ser ut som stenvägg och golv ska slipas samt köksluckor ska oljas. Mycket att göra helt enkelt!!
Mamma och pappa har ju fullt upp med jobbet hela tiden och så har vi fullt upp med hästen så är precis så att vi kommer hinna med allting...
Men det ska nog gå bra!

Idag så åkte vi iväg till stallet och hästarna var redan intagna. Jag satte då ganska direkt igång med att göra dubbelt upp med hö och burkar till tre dagar när mamma fixade extra av gröt.
Sedan tog jag ut Onyx på gången och borstade honom ordentligt innan mamma var klar och jag så kunde vi bege oss ut i skogen.
Vi promenerade en runda som tog 20-30 minuter idag och han var pigg och ville framåt som vanligt. Man märkte dock att han var lite mer trött än vanligt då han inte var lika jobbig, haha. Onyx kan vara lite jobbig när man går med honom, klängig och vill verkligen bara framåt så man får alltid göra mycket ledarskapsövningar. Men han är duktig ändå och det är inget som jag inte kan hantera.

Efter att han hade promeneras så ställde vi in honom i boxen och åkte sedan hemåt.
När vi kom hem var klockan närmare 18.30 och vi chillade lite i uterummet innan vi bastade.

Då började jag fixa i min garderob när pappa gjorde varma mackor.
Kan säga att det verkligen behövdes, att fixa min garderob! Var världens röra och hittade ingenting. Men nu är det sjukt fint därinne och sorterat efter hur jag vill ha det och älskar sånt. Det ska vara ordning och reda!

Nu så dricker jag en kopp te, men ska alldeles strax lägga mig. Är väldigt trött igen.
Godnatt och

Kramis

Älskade bästavän❤️

Likes

Comments

Idag snackade vi magi.
Så himla kul när det går så här bra och man verkligen känner vilket jättesteg man gjort på ynka 2 månader. Herregud vad min häst är bra och kommer bli.

Hela dagen idag så har jag nämligen varit iväg på tävling!
Väldigt trött just nu, men tänkte berätta lite om min tävlingsdag!

Vid 09 på morgonen så drog vi oss iväg till stallet. Väl framme fixade jag och bästis hästis och mamma packade in alla grejer i nya ( ! ) sadelskåpet. Onyx fick även longeras lite för att bli av med överskottsenergi.
Han åker med boots på alla fyra fötter + höga transportskydd och lädergrimma ofc.
Oftast har han täcke på sig men dom flesta dagarna vi åkt har det varit väldigt varmt så täcke har inte behövts!!

Vi gjorde iordning honom då ordentligt och satte på grejerna och när allting var färdigt så var det bara lasta in i transporten.
Vi stannade även till på vägen och tog lunch på McDonalds för att sedan börja vår resa mot Sigtuna. Vi hade beräknat att resan skulle ta 1h och 30min- 2h och tidsschemat håll vi väldigt bra!

Slutade med att vi kom fram 40 min tidigare än tänkt, alltså var vi där 2h innan start. Men var ganska skönt, vi kunde gå på toa i lugn och ro, fixa honom i lugn och ro samt bara ta det lugnt på tävlingsplatsen och det tror jag behövs för att få en bra start.

45min innan min tid så satt jag upp och började rida fram honom.
Mycket skritt till en början så han verkligen fick tiden att kolla runt på allting läskigt i omgivningen. Här började jag redan med halt och ryggning för aktivera hans rumpa.
Efter en stund så började jag jogga lätt i traven och han kändes mjuk, elastisk och väldigt fin!
Det som är den stora skillnaden i Sthlm och bara Södermanland är att i Sthlm så är ryttarna lite mer bestämda och vet vart dom vill, så själv behöver man ha mycket uppsyn och veja lite så det inte blir krock, haha!!
Efter att jag joggat honom började jag med övergångarna och ännu mer ryggningar innan vi började komma igång med galoppjobbet.

Väl i galoppen fick han galoppera på i sin egen takt och verkligen frusta ur sig spänningar vilket han tyckte var skönt. Gjorde ett par 10m volter innan jag tog ner honom i trav och vi gjorde lite längningar, 10m volter och skänkelvikningar.
Avslutade med linjerna i den förvända galoppen och ett par galopp halt innan det var dags att gå in i Collecting Ring.
Där inne övade jag ännu lite till galopp halt innan det var dags att gå in på banan.

Onyx kändes magisk genom hela programmet, bara att han hade tappat mycket ork pågrund av det tunga underlaget på utebanan. Det tappade vi nog lite poäng på men annars så kändes han väldigt, väldigt fin!

Vår ritt landande tillslut på fina 66,25% och vi slutade på en nionde plats av 15 eller 16, bra va?? Många som red på riktigt fina procent, duktiga allihopa!
Nu ska vi bara träna vidare och kamma hem lite rosetter också, men det kommer nog med tiden!!

Jag är så himla nöjd över Onyx, han betedde sig exemplariskt under hela tävlingsdagen!
Superfin, lugn och samarbetsvillig, det gillar vi! 😍

Nu så vill jag bara se vad framtiden har att erbjuda!

Kramis

❤️❤️❤️

Likes

Comments

Hej på er!

Nu ligger jag ute i varma vädret, vid poolen och bara solar. Systerdotter och syster är här och vi chillar helt enkelt bara, som man brukar göra i solen.
Samtidigt som det är sjukt tråkigt och det kliar i varenda muskel jag har så tycker ändå att det är ganska skönt att sola. Fast kanske inte en hel dag...

Lite senare idag ska jag och bästa farmor iväg till ett slott här i närheten, Taxinge Slott, och fika lite. Blir efter lunch och ska bli mysigt.
Dom har ju så mycket fika där så mätt kommer man bli! Vet inte hur länge vi blir där men en stund iallafall innan vi börjar bilresan hemåt.

Efter att vi varit iväg till Taxinge så ska nog jag och mamma iväg till stallet.
Onyx ska få sig ett mjukgörande pass, men det är ju så himla varmt idag!!
Blir nog ridhuset och förhoppningsvis är det svalare där inne än här ute. Ska även träna lite på olika delar ur programmet för att verkligen hitta dom sista verktygen innan morgondagens tävling.

Efter att jag ridit så ska han få sig ett bad, för det behöver han verkligen!
Måste vara ren innan tävling, det är viktigt med intrycken. När han har badat tror jag att vi går en kortis med honom så får han torka lite innan jag tar in honom i boxen.
Det ska även fixas extra hö och gröt så att det inte behöver göras imorgon och det mesta ska packas så blir det inte så mycket imorgon!

Kramis

Likes

Comments

Jag vågar drömma, jag vågar prova att flyga på mina egna vingar och se vart dom bär mig.
Att våga drömma kan vara både spännande men läskigt, eftersom att man har så mycket att förlora. Men att drömma betyder även att du har ett mål, att du vill framåt och främst att du är driven.

Jag vågar att drömma, jag vågar sätta mål och är inte rädd för att behöva offra saker på vägen. Jag har ju satt upp mitt mål, SM, och dit ska jag. Vare sig det är om ett eller tio år så ska jag dit.
Det är en dröm, som har blivit ett mål som även kan bli sann.
Men så fort jag sätter ett mål så betyder det även att jag måste kämpa som om jag inte gjorde någonting annat. Jag är ju driven och vill dit jag vill, men jag har redan behövt offra väldigt mycket!
Alla dom som någonsin har skaffat egen häst vet direkt vilken uppoffring man gör.
Och vill man även mot en elitsatsning så kräver det ännu mer.
Inte minst så tär det på både ens sociala liv och vänskapskrets, för att man hela tiden befinner sig i stallet.

Men jag vill ju drömma! Ingenting ska få stoppa dig från att drömma och sedan får du se vart dina vingar bär dig. DU kan börja med att testa dom.

På lördag ska jag prova mina vingar, på riktigt. Jag ska satsa men även inte bli besviken. Det är våran fjärde tävling tillsammans och vår tävlingskarriär har precis startat.

Med detta lilla input i bloggen vill jag säga, våga drömma, våga vara dig själv och låt ingen stå i vägen för DIG.

KramisBlicka framåt😍

Likes

Comments

Godmorgon på er!

Nu är jag påväg till stallet eftersom att hovslagaren kommer och ska sko om alla ( två ) hästarna.

Som ni märkt så tog jag minisemester från bloggen nu dom två senaste dagarna!
Har haft full upp med kompis ganska många dagar nu, haha! Var även barnvakt hela förmiddagen igår och sedan bar det av till stallet direkt efter.
Men nu så är jag fit for fight igen och har inspiration till att blogga!

Han har varit väldigt fin och rolig att rida dom senaste dagarna, jätte roligt🎀
Jag älskar denna hästen så obeskrivligt mycket, han gör verkligen allting för en!
I måndags så busade vi ordentligt på ängen, han var helt galen! Men härligt att verkligen låta honom sträcka på benen.
Resulterade i en tappsko, haha! Men hovslagaren kunde verka och slå på en ny sko på den hoven tisdag morgon, skönt.
Igår så var det ridlektion och då körde vi "framridning" och dom två programmen som jag ska rida på lördag. Han kändes fin, lite springig emellan men det går nog att rida igenom.
Ska försöka longera honom innan tävlingen på lördagen, men det beror helt på vilken tid vi startar och om det blir en eller två klasser.

Idag ska Onyx bara promeneras, ska även lägga på lite liniment och smörja in det försiktigt på hans stela delar. Sedan ska det även fixas hö och gröten som vanligt.

Han äter 3kg hö på kvällen, 1kg till lunch och 1kg på morgonen. Han klarar sig på 5kg väldigt bra och han har även mycket att äta i sin nya stora hage nu så det är lugnt.
Kanske ökar nått kilo till vintern, men det beror helt på hur han tar sig i hullet.

I hans gröt, alltså mashen, så får han 3dl mash, en halv dl foderjäst och 30mg gottis som även ska vara bra för lederna.
Hans mash är St. Hippolyts Irish mash och jag blöter upp gröten ordentligt med vatten som får stå minst 20min. Oftast står det kanske 3-4h efter att vi blött upp det. Försöker tajma med att ge honom efter ridning men är helt enkelt väldigt olika. Han får det iallafall på något mål. När han var riktigt dålig i magen så fick han 10dl mash om dagen, mycket men det funkar super! Kan verkligen rekommendera Irish Mash och absolut St. Hippolyts mat i allo. Har nästan allting därifrån utom hans jäst och han har väldigt glansig päls och hårrem just nu vilket tyder på bra mat!
Han musklar sig även väldigt fint just nu, roligt.

Men nu måste jag sätta igång med stalljobb hörni!

Kramis

Nu vsSom ni ser har han mycket mer muskler runt både manke, hals och rumpa!
Han har även gått upp ordentligt i vikt😍👍🏻

Likes

Comments