Header
View tracker

Hej på er denna torsdag!
Idag så har jag sovmorgon, och jag kanske sov till 08. Börjar faktiskt vid 10.50, och det är så skönt. Slutar vid 15.25 som vanligt, så det blir en snabb dag idag.
När jag kommer hem så vet jag inte riktigt vad som ska göras, stallet blir det ju varje dag men vi får se om jag ska träffa min mentor där eller inte. Det får jag veta framåt dagen. Sen vet jag inte heller om jag har Charuto idag? Aja, iallafall så tänkte jag skriva lite om mina dagar som varit, för att det har varit ett par hästiga dagar ;)

I söndags så spenderades några timmar på förmiddagen på sjukhuset eftersom det var en magnetröntgen på mig. Dom röntgade båda fötterna och även några leder längst ner på ryggen. Är ur tråkigt och ligga i den där maskinen i typ 1h och inte ha något att göra. Som tur är får man ett par hörlurar och så sätter doktorn på en radio, typ P3 eller Rix Fm eller vad det var. Något på plussidan iallafall!
Andra halvan av dagen spenderades i stallet. Min mentor skulle hjälpa mig idag och Onyx var verkligen helt amazing. Jag kunde både korta och länga, gjorde ur fina skänkelvikningar och han var otrolig på slutorna. Asså, ångrar inte en enda sekund av vårt köp och att vi valde honom. Var nog det bästa vi gjort! Speciellt nu när han börjar visa sina kunskaper, det är så kul.

Måndagen, ja måndagen var en vanlig skoldag fast med stallet som plus. Men ska jag vara riktigt ärlig så kommer jag inte ihåg riktigt ordentligt vad vi gjorde? Tror det var mest massa övergångar och mjukgörande, eller vi säger att vi gjorde det för att det är det jag kommer ihåg iallafall.

Tisdagen var nog också en super dag. En vanlig tisdag, fylld med 6 lektioner... Not so fun men dagen gick ändå hyfsat snabbt. I stallet så hade jag både Onyx och Charuto och jag kan säga att Charuto var dagens super star. En stor guldstjärna till honom blev det. Onyx och jag var lite ofokuserade, för dom hade skalat av vår sida där vi får rida i ridhuset plus att det var tre till i ridhuset så man hade hela tiden annat att fokusera på, vilket inte funkade helt enkelt. Men han var duktig ändå och fick honom väldigt lång och låg till slutet. Super, super!
När jag red Charuto lite senare så var hela privatsidan i ridhuset tom, så vi var själva på den delen. Var verkligen ett bra pass på svarta faran! Vi gjorde massvis med skolor. Skrittsaxar, travsaxar, skänkelvikningar, öppnor och slutor längst långsidan och även slutor på diagonalen. Så himla duktig! Plus att han hela tiden behöll lugnet i sig själv och så stressade han inte upp sig och ville inte iväg i galopp eller göra något annat, utom han stannade kvar hos mig.

Igår då. En vanlig skoldag, fast jag mådde inte 100% fastän jag klarade mig igenom skoldagen. När jag kom hem så var jag så oerhört trött så jag bad mamma att säga till min mentor att det inte blev någonting. Men hon var snäll så hon kunde åka till stallet och ta bort båda hästarna täckena och blanda mat till Onyx.

Vi ses senare hörni, eller imorgon. Byee!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Detta blir ett ganska viktigt inlägg, där jag skriver om mina tävlingsambitioner och när jag börjar tävla. Jag skriver om planerade tävlingar och om vilka klasser jag kommer satsa på till en början och kommer skriva mycket om mina tankegångar. I hope u enjoy.


Mina tävlingsambitioner är faktiskt ganska höga, och jag satsar faktiskt på att ta mig mot toppen av ponny ekipage i dressyren. Någon gång vill jag sätta min fot på SM. Rida ett SM liksom. Känna av känslan, och hur det går om jag någon gång kommer det bryr jag mig inte om utom just känslan av att rida SM, det är den jag är ute efter. Så SM är ett av mina stora mål och som jag satsar på och tänker på varje dag.
För mig som ryttare är både mål och målmedvetenhet väldigt viktigt, nästan det viktigaste för att ens ta sig framåt i sin satsning. Man måste allting gå all in, och för att kunna bli duktig måste man göra allt, verkligen allt. Det räcker inte bara att få hästen serverad och klar med grejer på och sitta upp och rida, det handlar ju även om att få ett band med hästen från marken & det är nog även så man ser att det händer saker på tävlingsbanorna.
Sedan när man väl sitter där uppe på hästryggen så är det fullt fokus hela ridpasset, man sitter inte och åker räkmacka när man vill någonstans. Nej nej nej, varenda sekund i sadeln är viktig, otroligt viktig. Som jag, när jag rider. Jag får inte ens bara sitta där, för då flänger min häst iväg eller börjar hitta på saker han vill göra för att jag tappade mitt fokus. När jag rider Charuto får jag inte tänka på vad det blir för mat, eller vad det blir imorgon får då kanske han börjar piaffa eller springer iväg. Det är samma fokus på tävlingsbanorna, bara det är så extremt där. Väl inne på banan får man inte tappa fokus en enda sekund, för då så kan allting vara förstört.

Så ja, jag har tävlingsambitioner. Ja, jag har tävlat. Men nej, jag är inte så erfaren av tävlingar. Det är inte så att jag flängt runt och tävlat med varenda häst jag suttit på. Med min förra ponny tog vi det väldigt lugnt för att verkligen lära känna varandra och Onyx börjar jag tävla på riktigt till våren.

Iallafall, så har jag suttit och spanat lite på tävlingar som kommer upp till våren. Jag har inte anmält mig till några, faktum är att man inte ens kan det än men jag har kikat på dom och kommer nog anmäla mig när man kan det.

Dom tävlingarna jag har spanat in lite grann är en tävlings i Mars, på Mariefreds Ridklubb. En tävlings med både LC:2 och LB:1. Har inte bestämt om den ens är värd att titta på då det är en eftermiddagstävling och blir tajt att hinna. Sedan en tävling i April på Gripens Ryttarförening, där med också lite blandade klasser och slutligen nån i Maj på Torshälla någonting. Men jag har verkligen inte bestämt mig på om jag ska gå på alla, eller ens på någon men vill försöka när det ändå kommit på så pass bra tävlingar till våren som är lite kringliggande.
Dom klasserna jag kommer träna till och börja med är LB:1 som det är planerat. LB:1 är ett program jag tycker känns riktigt roligt att rida, jag har faktiskt ridit igenom det på träningar med en annan häst och tyckt det varit mycket roligare än exempelvis LC:1 som jag också ridit igenom. Senare när jag känner mig redo så kommer jag såklart börja tävla LA, som också känns som relativt roliga klasser.

Jag känner mig riktigt glad och redo inför tävlingsår 2017 med min otroliga häst. Ska bli så otroligt kul att få träna och tävla med honom, han kommer lära mig oerhört mycket. Det kommer komma fortsättningar på detta, jag lovar.

Likes

Comments

View tracker

Bon jour!

Idag har det varit en riktigt hästig dag. Varit i stallet flera, flera timmar. Vi åkte till stallet vid 12-17 och jag tycker faktiskt det har varit en riktigt bra flyt och varit otroligt kul i det hela. Suttit uppe på ryggen på två små gossar och, eller... skriver en fördjupning här nere där ni helt enkelt får läsa vidare för att se hur min dag varit :)

Fördjupning

Min dag började ganska sent idag. Sov kanske till 10, och kan säga att det var välbehövligt. Natten innan så sov jag väldigt några timmar och var bara så skönt att få sova lite! Frukosten bestod av macka, en sjukt god smoothie med bl.a mango och en stor kopp te. En välbehövlig måltid, visste ni att frukost är den viktigaste måltiden på dagen? Så hörni, det är viktigt med frukosten! ÄT ORDENTLIGT.
När man ätit så bytte vi direkt om och så blev man skjutsad till stallet. Vi var där då en timme innan hästarna tas in ( dom tas bara in 13 på helgerna ) för att hinna med att mocka innan dom kom in och så fixa både hö och halmnäten. Mockade boxarna, och försökte verkligen göra jätte fint i boxen. Verkligen jämna ut så att det var fint, fint och fint. Sedan så var det faktiskt en del tid kvar tills hästarna skulle in, så då så fixade jag hönäten till Charuto så att dom var klara också. Kan säga ett litet tips till er som jag brukar använda mig när jag för över hö från höpåse till hönät. Dra hönätet över höpåsen, sedan vänder du på höpåsen ( håll kvar nätet under, så höpåsen blir upp och ner med hönätet åt ''rätt'' håll ) och håll i hönätet. Samtidigt som du håller i kanterna på hönätet så drar i kanterna på höpåsen och skakar, samtidigt som du drar höpåsen uppåt. Sedan när allt hö är nere i hönätet drar du bort höpåsen och klart. Smart va? Hoppas ni förstår, hehe.

När vi fixat allt detta så fixade jag halmnätet till båda mina gossar och fyllde på, men då hade faktiskt båda kommit in.
När Onyx kommit in såg jag direkt att hans ben inte var så rena så det var bara av med hans täcken och gå direkt till spolspiltan. Han var jätte duktig för att vara första gången jag sköljt av hans ben.
Idag var det även typ någon slags Pay & Jump/Klubbtävling så ridhuset var upptaget, men det var bra för jag hade ändå tänkt rida ut. Så först så gjorde jag iordning Onyx och satt upp för en uteritt. I början så trippade han väldigt och tyckte att träden såg ut som om dom skulle kunna attackera honom ( har aldrig sett skog förut ) men när vi kom en liten längre bit in på skogsvägen så fick han jätte fin skritt och blev lite lugnare. När vi kommit tillbaka till stallet kände man lukten av varm häst, att gå ut i skogen sådär är tio gånger så jobbigt som ett hårt dressyr pass. Det tar så mycket psykiskt på dom, så inatt så kommer han sova gott. När vi kommit in så fick jag lite hjälpt av min mentor ( glömde att säga att hon gick med ut ), jag gav henne sakerna så borstade hon av, vek ihop och la ner. När han var glad och nöjd var det dags för en liten mellis bestående av banan och kexchoklad för att ha ork att rida ut på ännu en till pigg lusitano! Så när man hade ätit klart ( vilket gick snabbt ) så var det bara att ta in Onyx vagn och ut med Charutos vagn. Gjorde iordning Charuto för uteritt och sedan var det bara upp på hans rygg. Samma vända på skogsvägen, men denna var lite pigg och tyckte det var huuuur roligt som helst att få komma ut i skogen. Vi travade lite också och så pratade jag lite mer med min mentor om lite allmänt och så. Sen när det kommer snö så ska båda grabbarna få komma ut och galoppera i skogen. Det ser jag verkligen fram emot! :D

Sen var vi faktiskt inprincip klara. Men förstår ni varför det blev många timmar i stallet? Mycket stallsysslor & två hästar som skulle ut i skogen. Kramis på er.

Likes

Comments

Hejsan på er!!

Hur mår ni idag? Jag har faktiskt haft en väldigt bra dag utom en helt *** blåsa som stör mig 24/7 :( Men det har inte stoppat mig denna härliga dag och i mitt lilla rus.
Kan bara säga att det blir ett ytterst kort inlägg då jag måste lägga mig, så vi kör väl.

Det har faktiskt rullat på riktigt bra idag. Allting som ska vara gjort är gjort och mår faktisk på topp!
Stallet var så on top, väldens mysigaste ponny som stod och sov när jag gjorde iordning och var väldigt, väldigt mysig. Borrade in huvudet mot min jacka och hade sig, bästa! 💗

När jag kom till stallet så brukar du oftast vara mockat, mamma brukar allting mocka på förmiddagen innan hon börjar jobba. Idag var hon lite krasslig och vi har även hjälp min mentor att mocka så idag så mockade min mentor åt oss, snällt!!
Jag borstade som vanligt igenom honom noggrant med två borstar och som vanligt så njuter han i fulla drag. Sedan så kratsade jag och drog på honom grejerna.
Juste, idag kom grejerna jag köpte av Ebba, super snabbt köp och kom så snabbt! Jätte fina grejer som satt super på Onyx, han blev så fin i dom och passade verkligen super duper! Köpte två schabrak, ett marinblått med vita kanter och ett grått. Sen även fyra vita showmaster benskydd och ett par superfina vita bling bling boots. Okej... Det gick super bra att rida idag igen. Eftersom vi gjorde en ganska jobbig övning igår och han blev riden en gång till med nya sadeln, så var det bara mjukgörande idag. Vi satsade på lång och låg och att han verkligen skulle bli mjuk. Han var duktig och det gick bra, gjorde även lite skolor och det går mycket bättre med dressyrsadel. Vilken häst jag har💗

Idag kom även ett par nya skor jag beställt från Halens som satt jätte fint. Dom går lite över knäna men ingen klack, och dom är jätte sköna. Skorna ska jag ha i skolan men även när jag är lite finklädd och så. Bra va? Någon gång i helgen så kommer det upp lite om mina tävlingsambitioner och hur jag ska lägga upp min träning inför våran tävlingssäsong 2017. Till våren/runt där så kommer jag börja tävla, och tror vi startar med LB.

Godnatt på er, vi hörs och ses förhoppningsvis imorgon!

Min fina ponny med sina nya boots, nya benskydd, nya schabrak och nya sadel. Visst är sadeln fin ( och allt annat! ).

Likes

Comments

Hej!

Idag så har det varit en helt fantastiskt dag, eller alltså, början på dagen kanske inte låg på plussidan men det andra delen har varit så bra. Hela skoldagen rullade på, Nationella gick faktiskt jätte bra och under redogörelsen skulle man skriva om sin idol. Redogörelsen gick jätte bra och likaså samtalet. Super duper jättebra! Sedan rullade väl skoldagen på som vanligt. Tränade massor med division idag, högre tal med hjälp av trappan och hjälp mig vad lätt det blir då!! Så roligt.

När jag kommit hem så bytte jag snabbt om och så begav jag mig till stallet. Väl där så gjorde jag i ordning Onyx eftersom det var dags för att jag skulle få lite hjälp av min mentor. Onyx vilade ju igår eftersom jag red Charuto, och med dom sena dagarna jag har så blir det väldigt tajt att hinna med att rida två hästar. Sen behöver ju min kille få en vilodag i veckan för att få smälta allting nytt under veckan, och för att då fortsätta utveckla min ridning och ha samma ridtimmar som vanligt så får man väl ta dom dagar Onyx vilar på att rida Charuto. På helgerna så kan jag dock rida både, hade tänkt om man kanske skulle kolla upp om man skulle kunna rida på söndagarna också? Desto mer ridtimmar desto bättre!
Men eftersom han hade vilat var han lite som en tonåring som tyckte det var blää med ex. skänkelvikningar, och lite ofokuserad. Men han var samtidigt otroligt duktig idag, gjorde några riktigt bra öppnor i hans svåra varv och vår träning går verkligen framåt. Han är bäst!
I galoppen tränade vi mycket tempoväxlingar, och gjorde en ny övning vi aldrig provat på tidigare. Detta var en övning genom att man galopperade i vanlig takt/lite snabbare än vanligt, gick sedan in på en mindre volt och samlade upp honom så han skulle minska lite på tempot men fortfarande behålla sina rörelser i galoppen, detta genom att man säger att hästen galopperar i uppförsbacke. Gick faktiskt jätte bra och han var otroligt duktig för att vara första gången. Några få missförstånd men annars så var han precis som han ska vara, perfekt <3

Sedan så kom en sadelutprovare, en jätte duktig som till och med provat ut sadlar till en OS-ryttare i fälttävlan. Såklart så ville vi ha en dressyrsadel, som verkligen skulle sitta perfekt på hans rygg. Den som vi provade satt som en smäck och där var det. Eller, inte riktigt. Först behövde jag ju rida med den och visa upp hur han rör sig med sadeln. Denna sadeln är nog den skönaste sadeln jag någonsin suttit i, och redan från nu märkte jag stor skillnad på stjärna. Han rörde sig så mycket bättre! Hans steg blev helt otroliga, så fina och kändes lite som att sväva i vissa steg. Så vi bestämde oss för att köpa den och nu är den i stallet. Vi bestämde även oss för att köpa en jätte bra sadelgjord som kommer göra att han kommer få ännu mer frihet att få röra på sig, vilket jag tycker är super. Han sa att om ett par månader när vi även musklat upp honom ännu bättre, kommer jag få träna min bål och magmuskler för att han kommer röra sig så bra, vilket han bara såg genom första anblick. Jag tycker det är så coolt hur duktiga dom kan vara, dom här experterna. Så är jag även så chockad över hur en sadel kan göra så mycket. Så nu är jag med sadel och vår sadelgjord kommer om ett par veckor. Så länge har jag en annan dressyrgjord.

Charuto

Åhh, det gick så bra att rida Charuto igår verkligen! Jag tränade mycket på att få honom väldigt lugn och sansad eftersom jag upplevde honom lite stark och het i början och gick faktiskt super. Tänkte skriva lite fördjupat i något annat inlägg hörni, Nattii!Likes

Comments

Hej på er, god förmiddag eller är det eftermiddag?
Min lektion börjar om 10 min så blir ett lite snabbt inlägg här.

Dom timmarna av dagen som kommit har faktiskt varit super! Även idag hade vi en lång håltimme men idag så var jag på skolan, och tog en fika på skolan "café".
Jag vet inte ens varför jag klämmer in detta inlägg, men kanske är lite mysigt med nån uppdatering från mig under dagen, haha.

Idag har vi iallafall fått reda på proven och med Nationella blir det 6 prov dom närmaste 3 veckorna... Nästa vecka är tom så det blir bara ett skönt flow där för att tänka om till proven. V.48 så är det två nationella och två "vanliga" prov. Alltså, fyra prov på en vecka. Nationella engelska och matte, sen vanligt matte prov och engelska. Nationella är då muntligt då vi gör skriftligt till våren... men så sjukt mycket ändå.
Juste, Nationella denna vecka också. V49 är det fysik prov och när går man på lov egentligen? Är det V50 eller 51?

Idag som jag skrivit överallt så ska vi rida och sköta om Charuto. Kommer som jag sagt ha massa mjukgörande övningar och även kanske göra någon öppna, men vet inte än. Beror helt på hur han känns för dagen, detta kan ju variera på tusen alltså!

Men kramisar på er och ha en fortsatt trevlig skoldag. Uppdaterar er ikväll om dagen.

Finaste Charuto! 😊

Likes

Comments

Hej på er.
Som rubriken lyder ' a long time ago, var det måndag morgon '. Ja, det är faktiskt rätt många timmar sedan det var måndag morgon. Men hur mår ni då? Hur har er dag varit? Min har varit på både plus och minus sidan, men dagen har ju gått ändå, och det är ju det viktig, eller hur?

På skolan hade vi sjukt lång håltimme så jag åkte faktiskt hem emellan, och så hade jag så sjukt ont i blåsan på morgonen-fm så kunde ju inte äta fast mat heller. Iaf, det är bättre med mig nu och allting är faktiskt bra. Kommer bli en mysig dag imorgon och jag känner mig tusen gånger bättre än vad jag kände mig imorse.

Idag fick vi reda på lite mer angående Nationella Proven! Vi ska ha Nationella nu på onsdag och känner mig super taggad. Vi har två moment i nationella och kommer vara i små grupper på tre. Jag känner mig trygg i gruppen jag blivit indelad i, bra människor = bra prov. Dom olika momenten är:
Moment 1, redogörelse: Innan grupperna kommer starta igång med Nationella så kommer vi få 60-80 minuter på oss att skriva en liten redogörelse som vi sedan ska redovisa och ja, visa upp för den här lilla gruppen. Vad vi ska skriva om vet vi inte förens onsdag, men det ska inte vara flytande utom bara stödord, eller tankekarta. Med tanke på att det blir lite oförberett tror jag det blir svårt, och man ska stå och redogöra i 2-3minuter. Men det är inget jag har problem med, och ännu mindre problem i så liten grupp. Så jag taggar på.
Moment 2, Samtal: Andra momentet kommer vara att vi ska diskutera och samtala i dom här små grupperna. Det kommer vara en liten text, eller berättelse eller vad det nu kommer vara vi kommer lyssna på, sedan så får vi lite frågor som vi ska samtala om och diskutera. Det här känner jag mig inte heller så jätte nervös, vi har samtalat med frågor två gånger innan som vi också fått bedömt, men dock är detta något vi inte vet vad vi ska samtala om!

The stable

Stallet idag gick verkligen super. En fin och lugn kille som mötte en med lugnande blick och snälla ögon = att han var super lugn och fin idag! Man märker på honom redan när man börjar sköta om han kommer vara lite extra spänd, som vanligt eller lite extra avslappnad . Idag var han lite som vanligt, kunde bli lite spänd men också mycket avslappnad. Han var super fin och det jag inriktade mig på mest idag var små volter och mjukgörande, men även galoppen och tempoväxlingar. Kan bara säga en sak: Wow, vad känslig häst jag har. Så häftigt när man bara behöver spänna magen en gnutta för att dom nästan går på stället, till att sedan kunna släppa loss och få dom att bara springa. Härligt och fantastiskt!!

Imorgon!!

Det som är planerat till imorgon är såklart skolan, som slutar vid 15.25 men även ridning på fina Charuto! På honom, som jag även skrivit tidigare, kommer jag kontrollera var jag har honom och köra väldigt mycket mjukgörande. Ställningar och prova mig fram lite eftersom det var länge sedan jag red honom, men ingen galopp. Ja, då kan väl jag bara säga: Godnatt och sov så gott!

Likes

Comments

Hejsan.
Denna vecka fylls av både ett och annat, men inte super mycket. Ett muntliga nationella och många timmar i stallet.

Måndag: Skola 08.30-15.25. Sedan rida Onyx mjukgörande.

Tisdag: Skola 08.30-15.25. Onyx vilar men Charuto rids. Skritt och trav och känna på honom lite.

Onsdag: Skola 08.30-15-25. Onyx rids, hjälp av Rosie.

Torsdag: Skola 10.50-15.25. Onyx rids både rep. och mjukgörande.

Fredag: Skola 08.30-14.20. Onyx rids, mjukgörande och lugnande övningar.

Lördag: Heeeelg! Bommar med Onyx.

Söndag: Onyx rids med hjälp av Rosie. Kanske blir ridning på Charuto också?

Vi får se hur veckan blir. Blir den som jag tänkt mig eller förändring? Det vet vi inte förens på söndag kväll!

Kram på er, ha en bra dag.


Likes

Comments

Godmorgon på er.
Idag kommer det komma upp ett snabbt inlägg nu, men ungefär vid kl 08 så kommer ett tidsinställt upp. Vad det blir får ni helt enkelt se.

Idag är det lång och tråkig skoldag, humöret är ej på topp och inte heller hur man mår men skola är det. Varför dagen är så tråkig är just för att det är så många håltimmar. & håltimmar är typ det tråkigaste som finns. Detta är för att man inte riktigt vet vad man ska göra. Men man får väl hitta på något, finns det någon läxa att gör så får man väl göra den och lite sånt. Slutar sent idag vid 15.25, sen är det bara byta om, slänga i sig mellis och ladda om för stallet.

Idag blir det bara lite mjukgörande arbete för att få honom lite lugn, mycket volter och ställa. Sen så får vi se om han är lite tröttare i huvudet idag så han kanske bjuder på lite mys också. Vi får se, vi får se.
Har världens största afte-blåsa i munnen som förhindrar att jag får i mig fast mat som tuggas så jag går runt på massor med smoothies och ska kanske smacka i mig en protein pudding. Frågan är bara vad jag ska äta vid skolluncen? Vi får se...

Okej, hur mår ni då? Igår var jag uppe en stund och diskuterade massor med Ebba Nilsson eftersom hon hade en bloppis och blivit bestämt att jag får fyra grejer hemskickade till mig. Super, kul med beg!
Vi får se hur det blir av denna dag, hörs senare hörni.
Byee.


Likes

Comments

God kväll på er. Sitter nu i soffan en sån här liten halv kylig dag och spenderat halva dagen i stallet och halva hemma framför brasan med film. Huvudet dunkar och känner mig inte på topp tyvärr. Nu när man sitter här framför brasa och TV så kan man ju alltid passa på och blogga.

Det gick faktiskt bra att rida idag, men han hade oerhört mycket i huvudet. Med det så menar jag att han var lite pigg och på högvarv, fast mer psykiskt än fysiskt. Vi började med att värma upp på lite längre tygel. Han var super duktig utom att det var ett litet spöke i hörnet, så två gånger försökte han fly men han blir absolut inte dum. Han hoppar bara åt sidan och tar nåt galoppsteg. Så man fick göra lite volter runt det läskiga och tillslut gav han sig, det är nog mest att han testar. Han var inte så igår och han ska alltid förknippa samma hörn med nåt, vet inte vad han tänker haha.
Men det gick inte och göra så mycket för att han blev så överkänslig för att han var så pigg så vi fick galoppera honom runt hela ridhuset. Alltså jag satt ju på men galopperade runt hela ridhuset och det verkade han gilla. Allting gick lite bättre efter det faktiskt, men fortfarande mycket i huvudet. Avslutade med trav på en volt och hitta gunget, sedan avskrittning på lång tygel. Där var han riktigt duktig faktiskt! Vi gick sedan in och gjorde det vanliga, alltså ta bort sadel och träns och benskydden, borsta av benskydd, borsta av schabrak och tvätta bett. Men också såklart borsta och kratsa hovarna på honom.

Idag blev det ingen ridning på Charuto, utom tar honom på tisdag istället.
Ja, när vi kom hem så var det första jag gjorde åt lunch, sedan satte vi igång en brasa och kollade på film. Myyys. En riktigt härlig söndag enligt mig. Nu ska jag fixa ett tidsinställt till er som kommer upp imorgon, men sedan ska jag äta en god middag med familjen och bara umgås och vila. Hoppas ni än en gång inte glömt bort er pappa idag! <3
KRAM

Likes

Comments