​Hola. 

Jag orkar inte, är så uppspelt och nervös och helt uppslukad... C-Ónyx anländer till Sverige imorgon, till Malmö men kommer till oss på Måndag!!! Jag dör vad man är nervös och riktigt, riktigt dunder glad. 

Det är så sjukt och jag vet inte riktigt hur jag ska förklara känslorna när en häst man väntat på i nästan två månader anländer om nån dag. Hur min och Onyx första vecka kommer se ut: 

​Måndag: ​Onyx anländer, vi vet inte direkt tid. Han kan komma från tidigt på morgonen till mitt i natten. Vi omlastar honom från den stora lastbilen till vår lilla transport på Malmby Ridskola. Där är det stort och hästpersoner runtomkring. Min mentor/ridlärare kommer också vara med, mamma och dom som har åkt med honom kommer säkerligen lasta in honom i vår lilla transport. Mamma kommer köra honom till Brännströms sedan och vi kommer vänja honom med boxen och låta honom vila och så vidare. 

​Tisdag: ​Jag har tagit ledigt från skolan för att spendera dagen med Onyx. Vi kommer släppa ut honom och se hur han reagerar och vara där en hel dag för att verkligen betrakta honom. Jag rider ett kort pass ( vissa kommer tänka varför jag startar upp honom så tidigt efter en lång resa MEN lusitanosarna behöver bli uppstartade tidigare än andra ) och känner igenom honom i skritt, trav och galopp och checkar gas och broms. Ta in, ge mat och kanske prova lite grejer. Beror helt på hur han är. 

​Onsdag: ​Dom som sköter hos Brännströms sköter utsläpp och insläpp. Jag kommer bara dit och mockar, rider och gosar. Ett kort pass igen med skritt, trav och galopp. Checka gas och broms och kanske flytta undan honom lite för att se hur han lyssnar på det. 

​Torsdag: ​Samma som Onsdagen. 

​Fredag: ​Samma som Onsdagen och Torsdagen. 

​Lördag: ​Samma som dom andra dagarna, bara att jag spenderar mer till i stallet och myser lite extra. 

​Söndag: ​Samma som lördagen <3 


Hoppas ni ser fram emot detta lika mycket som jag! Vi ses :D 

Likes

Comments

Hola.

Det är tisdag, håltimme och långdag.
Eftersom det är håltimme så kan man ju alltid passa på att blogga lite och tänkte skriva lite om lusitanon. Ursprung, användning och varför ( som många verkligen ratar! ) jag valde att köpa en lustitano som vissa antyder inte är en bra tävlingshäst eller ens bra på någonting.
VI KÖR

Lusitanons namn kommer från Portugals latinska namn Lusitania. Rasen kommer från den utdöda hästrasen ''spanske'' häste som var en korsningsras mellan Berberhästar och Arabiska Fullblod.
Lusitanon brukar vara i höjd runt 150-160 cm men det förekommer såklart både större och mindre varianter ( min är ju 148 cm och Charuto är typ 166 cm eller var det högre Haha. )

Lusitanon har en utbucktande nosrygg och är enligt mig väldigt fina i sina kroppen. Fint bygga helt enkelt.
Man använder lusitanon till tjurfäktning, ridning och körning.

Varför jag valde lusitanon...

Jag valde lusitanon för att det var något för mig helt enkelt. Rasen är så speciell på ett sätt som är svårt att förklara, men kan försöka iallafall.
Sättet lusitanon rör sig är så mjukt och rörligt och man får absolut inte ont i kroppen när man ridit dom som man kan få efter man ridit vissa hästar som varit studsiga. Men jag säger inte att man inte kan få träningsvärk för det...
Dom är så mjuka, på ett sätt att man knappt behöver ta i dom eller använda benen, lite grann såklart men verkligen inte som på dom svenska hästarna. När man styr behöver man inte använda tyglarna utom styr med axlarna.
Dom lär sig så otroligt snabbt! Lusitanon är en ras som gör allting för att lära sig och det blir = att dom lär sig allting väldigt snabbt! Detta gör att när man till exempel lär dom piaff och passage så lär dom sig det super snabbt också.
Om dom får tillit för en så gör dom allt man ber en. Det är sant och jag tycker det är riktigt häftigt. Att en häst kan lita så mycket på en människa att om man säger åt dom att hoppa ner för ett stup så gör dom det. Men såklart, det är ju någonting ingen skulle göra och genom den här tilliten får man inte vara dom mot dom.

Tortilas tror jag var en lusitano och då kan ni förstå varför jag väljer dom....

VI HÖRS. 


( GICK INTE ATT LÄGGA TILL BILD ::( ) 


Likes

Comments

Hola.

Det är väldigt körigt i skolan just nu.
Väldigt körigt faktiskt. Hjärnan är lite grötig när man kommer hem... Man tar sig in in i huset tar mellis och vilar. Gör kanske en och annan läxa.
Just när man sitter där, är det svårt att tänka på någonting annat än det man gör just då.
Ja, tiden blir som en tickande klocka och plötsligt är det kväll och man ska gå och lägga sig.
Då har inte jag tid att sitta vid datorn och lägga upp ett inlägg, eftersom jag tycker att mobilinlägg som det jag skriver nu inte blir så värst utförligt...
Då så är det bara att tugga på och tänka att man tar det nästa dag, men oftast blir det inte så... Nej. Istället så blir det en vecka framåt istället för nästa dag.
Ska försöka få upp iallafall runt fyra kanske fem
Inlägg i veckan. Men det kan bli svårt. Speciellt sen när Onyx kommer och jag är i stallet hela kvällarna.

Men ska försöka, att prova skadar ju inte eller hur? Vissa veckor när jag har värsta gnistan kan det ju komma upp ett inlägg om dagen, men tror inte att jag kommer att kunna hinna med det tyvärr.

Så ni får helt enkelt bli nöjda om det kommer upp något inlägg i veckan, som det här till exempel. Men det är nog inte så roligt för er att läsa så att jag ska försöka fixa ett bra inlägg till veckan.

En vecka kvar, gaahhhh!!!!
Blir fullkomligt galen!!! Onyx anländer till Sverige om en vecka och skickas iväg på Onsdag... Så himla glad just nu och vet inte vad jag ska ta mig till!!!

Iallafall, så måste jag sova nu! Vi ses någon annan dag. Byee

Detta citat stämmer till 100 %!

Is not just a horse...

Likes

Comments

​Hej hörni. 

Oaktivitet har det varit och det är för att jag går till 15.25 varenda dag och blir väldigt långa och slitsamma dagar då. 
Tillexempel idag som vi hade 6 lektioner, lunch och lunchrast tillsammans 40 minuter och dom andra rasterna 5-10 minuter emellan. Det som man hann med på rasterna var att byta mapp till varje lektion. Men nu är man lite mer  van och kortare dagar på torsdagar och fredagar. 
Jag tror vi har fått en läxa, eller? Ska kolla upp det iaf så att ingenting blir inlämnat försent. 

Undrar hur mycket läxor vi kommer få, men hur jag ser på det nu så blir det mycket… 

​UPPDATERING OM ONYX 

​Onyx skulle skickas från Portugal senast torsdag men det har blivit ännu en försening eftersom en av företagets häst lastbilar hade strulat, så han skickas istället från Portugal den 31 augusti och kommer hit till Sverige den 5 september ungefär. Så tråkigt, med ännu längre väntan än tidigare väntat. 13 dagar kvar bara… Men imorgon är det 12 och i övermorgon 11 och dagen efter 10 och dagen efter 9…och så fortsätter det. 
Han kommer på en Måndag kl 14.00 ungefär ( vi har körschema och allting ). 

Känner att det är nära nu. 

Det var min lilla uppdatering. 
Vi ses någon annan dag, nu ska jag äta middag! 

Byee​​​​​​​​


Likes

Comments

Hola.

Idag så är min försäljning på gång, och detta är bara Del 1. Delar upp det eftersom Schabrak och benskydd tvättas och torkas så det sista kommer upp imorgon under dagen! Hoppas ni är intresserade.
Ett brunt träns.
Just nu sitter det en Aachen Nosgrimma på som ingår om man köper tränset.
Kostnad: 195 kr.
Strl: Cob
En Remont Nosgrimma som passar/är gjort för det bruna tränset. Passar såklart andra träns också.
Kostnad: 50 kr

En Pullar Nosgrimma som passar/är gjord för det bruna tränset. Passar såklart andra träns också.
Kostnad: 50 kr

FÖR HELA KITTET= BRUNA TRÄNSET MED TILLHÖRANDE AACHEN NOSGRIMMA, REMONT NOSGRIMMA OCH PULLAR NOSGRIMMA: 250 kr


Ett nästan helt oanvänt pannband.
Har Rosa Paletter.
Kostnad: 100 kr
Ett svart Aachen Träns.
Mycket effektivt träns som jag plockat ihop själv från olika träns.
Kostnad: 250 kr

En helt vanlig svart snodd som inte blivit så mycket använd.
Kostnad: 40 kr
Ett par svarta Tyglar som man kan köpa med i det svarta tränset för 30 kr.Ett par vanliga, nya och oanvända tyglar. Av tyg/nylon grejs.
Kostnad: 95 kr
​Svart martingal med gulddetaljer. 
Kostnad: 95 kr


Är du intresserad av någon av grejerna? 

​MIN MAILADRESS: filippa.arvidsson@telia.com

Likes

Comments

å​Hej på er! 

Kom på att jag aldrig berättat om resan till Portugal som vi gjorde. Alltså fördjupat. Så det hade jag tänkt göra idag.

​Lördag- Ankomstdagen

​På lördagen kom vi fram till Portugal sent på kvällen och var framme på gården ännu senare. Första intrycket var 'mysigt ställe'. Vi blev välkomnade med grillat och åt sen mat. Jag åt inte så mycket och gick och la mig kort därpå.

​Söndag- Provridning

Denna dag var dagen jag längtat efter så länge. Att få prova rida Onyx för första gången! Vi skötte om honom och vi flätade upp honom och jag borstade på honom. Han var super snäll och stod still. När jag red s
å var det med ett leende under hela ritten. Jag var super glad och det kändes super. Andra ritten för dagen kändes också helt underbar!

Under dagen så solade vi pö om pö, eftersom vi åt lunch och red lite emellanåt. Detta var en riktigt varm dag, runt 40 grader tror jag. En riktigt trevlig dag helt enkelt.

​Måndag- Ridning, provridning igen.

Under förmiddagen så red vi ut på en ritt. Jag fick en häst som hette typ Quastro eller någonting, men han var riktigt trevlig att rida men väldigt pigg och framåt! I galopperna så ville han gärna galoppera förbi dom andra men jag höll honom och det gick super bra. En riktigt härlig uteritt där vi kollade in korkekarna och deras natur. Riktigt fint var det i alla fall!

Under dagen åt vi en jätte god lunch och solade. Mot kvällningen så skulle jag rida Onyx igen och gud vilken ritt! Han var bara för bäst och bara helt fantastisk!
Under kvällen bestämde vi att köpa honom och fixade avtal och sånt. Fatta lycklig ...​ <3

​Tisdag- Dags att åka.

Det var tisdag och vi skulle åka hem rätt tidigt så jag tog hejdå av alla och såklart av Onyx och vi åkte iväg mot flygplatsen.

Tror det var allt jag hade att skriva, om ni vill fråga någonting så fråga på genom Meddelande eller på en kommentar!

ByeeLikes

Comments

​1- ​Jag lärde mig att hoppa på en Shirehäst.

​2- ​Jag sover i en jättehög loftsäng.

​3- ​Jag döljer tusentals känslor bakom ett glatt leende :)

​4- ​Jag har aldrig haft katt.

​5- ​Jag älskar Harry Potter, Sagan om ringen och Hunger Games filmerna!
Likes

Comments

 ​Hola! 

Dagens skola var inte den roligaste, men riktigt chill. Egentligen var skoldagen till för aktiviteter men vi gick mest runt och pratade och chillade. Två nya klasskamrater, som verkar riktigt snälla båda två, kul! 
Vi har träffat två av våra nya lärare och har såklart lärt känna vår mentor lite grann också. Hon kommer ha oss i Engelska och Mentorstid såklart.
Vår mentor var riktigt snäll och rolig, men samtidigt bestämd. Hon kommer från Californien i USA och bryter lite på Engelska, men det gör ingenting!

Imorgon kommer det inte bli en lika chill dag eftersom vi kommer gå igenom studieteknik, våra Ipads ska vi starta igång ( helt nya Ipad Air 2!!!! ) och gå igenom en massa. Imorgon börjar vi kl. 08.30 och slutar kl. 14. 
Det känns faktiskt helt Ok och vi går inte runt och lallar längre, utom det är mer allvar i det hela! Hoppas alla tar sina studier på allvar och har mognat mer till detta läsår.

Imorgon efter skolstart så ska jag och min ridlärare åka iväg och handla en massa saker för att vi ska nämligen börja göra i ordning boxen inför Onyx hemkomst.
​ Inköpslista:

1. 5 balar kutterspån.
2. Handsprit
3. Saltsten
4. Termometer, vi vet inte än om det behöver köpas
eller ej eftersom jag har en som kan
användas, men vet inte riktigt
vart den är än så
det ska letas fram!
5. Transportgrimskaft.

Det som inte behövs köpas nu men inom en snar framtid: 

1. Boxgrind ( av tyg )
2. 2 uppbindningsringar
3. 3 hönät.

Det var väl det. Tycker att det börjar närma sig ordentligt nu eftersom han blir hitskickad 21-25 augusti. Men resan kan variera mellan 4-6 dagar tror jag.
Snart ska jag som sagt åka till stallet och plocka ihop ett par schabrak som ska säljas, eftersom jag inte behöver så många allround schabrak längre. Sen så kommer det även komma upp rosa benskydd som kommer säljas för en billig peng eftersom jag inte kommer använda någonting rosa på Onyx. ( därmed kommer det komma upp ett rosa schabrak och en rosa hjälm, i och med att jag gillade rosa mycket när jag var yngre )

Vi ses nog imorgon kan jag tro! 


Byee!

Likes

Comments

Dagens outfit


​Jag valde första outfiten till idag! Önska mig lycka till! :D 

Likes

Comments

​Hola! 

Imorgon börjar skolan och man kan bara tänka på två saker då:
Skola = press = ångest
eller
Skola = lärdom = framgång

Själv tänker jag såklart på båda sakerna. Lärdom och framgång men press och ångest... Framförallt eftersom allting kommer bli nytt i denna årskurs! Nya lärare vi aldrig haft o.s.v Det är ändå lika kul, men det pirrar som sjutton i magen när man tänker på det... 

Turligt nog har vi kvar samma vanliga klass, och det är jag glad över för att jag orkar inte med ännu mer ändringar.

Jag tänkte skriva om en outfit jag planerat till imorgon, men velar fortfarande mellan två så jag skriver om två stycken outfits helt enkelt.

Outfit nummer ett:
En vinröd/plommon färgad tröja kompat med ett par marinblå Jeans med hög Midja.

​Outfit nummer två:
En svart snörad tröja kompat med ett par lite ljusare eller ett par mörkare Jeans med hög Midja.

Velar mellan dom här två outfits och tycker båda är riktigt fina på sitt sätt!

​Utseende?
Jo, det också.
Hade i alla fall tänkt mig att ha plattat hår och att det bara får vara utsläppt. Kommer kanske sminka mig, beror helt på vad jag tycker imorgon. Kan inte bestämma sånt dagen innan!

​Förberedelser:

​Dagen innan, alltså idag så plockar jag fram kläderna jag ska ha imorgon och förbereder allting.
Packar väskan och bestämmer såklart vilken väska jag ska ha. Tar fram en jacka o.s.v
Första dagen vill jag och många andra som jag vet ha ett bra intryck! Så det gäller att förbereda sig och komma i tid.

Det var nog allting för mig. Men bara så att ni är förbereda så säger jag att det kanske inte blir så bra uppdatering nu dom första skoldagarna och hoppas ni har förståelse!

Byee!
Likes

Comments