Header

Hej!

Onyx var superfin på söndagens lektion, där vi tränade igenom programdelar ur både Lb:1 och La:1. Han var även fin igår, där jag bara red igenom honom i alla gångarterna och fixade allting, extra hö och massa burkar. Skönt, då behöver jag inte fixa det på några dagar!
Men jag tänkte iallafall skriva vad denna vecka har att erbjuda.Tisdag:
Onyx ska nog få longeras ett lugnare pass, då får jag en lite lugnare dag och han får gå på utan sadel. Antingen med eller utan inspänningar, vi får se lite!

Onsdag:
Ridlektion. Fortsättning med träning på programdelar ur båda programmen och lite samling.

Torsdag:
Hjälp av Felicia med den ökade traven. Jag rider, sedan sitter nog Felicia upp. Endast för hjälp eftersom vi känner varandra!

Fredag:
Onyx måste ut i skogen, mycket galopp och friare tyglar.

Lördag:
Mjukgörande i ridhuset. Han ska badas, vi ska ev. byta Box och börja förbereda packning inför tävlingen.

Söndag:
Tävling två klasser, satsar på godkänt i både och eventuell placering men beror helt på vad humöret är för dagen.
Han brukar iallafall prestera på topp, bara jag som ska hänga med☺️

Hörni, nu ska jag alldeles strax in på lektion.
Kramis på er och ha en bra tisdag!

Från förra tävlingen, där vi red fram 17-18 minuter och åkte hem typ direkt efter klassen. Kändes som att vi inte gjorde någonting typ och hann knappt rida fram, men vi lyckades iallafall få godkänt i regional La:1 med den framridningen så jag är nöjd!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej på er!

Igår var verkligen Onyx jättefin!! Jag red min kompis och vi hade två väldigt snygga dressyrponnysar i ridhuset.

Jag börjar alltid med att gå med honom en liten stund innan jag sitter upp och skrittar honom på lång tygel. Jag brukar låta honom gå så ett bra tag innan jag tar upp honom och gör lite enkla saker. Brukar oftast värma upp med mycket skänkelvikningar- fast med extra mycket tvärning. Idag gjorde jag även skrittpiruetter, fast att de skulle vara lite större eftersom det bara var uppvärmning.
När jag gjort det ett tag kom jag igång med trav. Han fick gå lång och låg i traven när jag red lätt ett tag, i sitt eget tempo och bara rida på. Lite serpentiner och ställde honom mycket så att han skulle bli mjuk. När han fått jobba igenom i hela kroppen och blivit av med eventuella stelheter så började jag med övergångar.

Han kändes väldigt fin och positiv, vilket är våra bådas inställningar nu för tiden och blir så mycket enklare att jobba med honom och främst att jag behåller mitt humör och är glad genom hela ridpassen känns jättebra!!
Jag kom igång med galoppen där han fick gå i en lägre, öppnare form i ett friskare tempo. Fin även här. Jag började ta upp honom i lite samlingar för att träna lite enkla byten. Riktigt fin emellanåt, lite för framtung andra gånger men det är bara träna och bygga muskler så går det bort med tiden när han kommer mer på rumpan. Skritten måste även bli bättre, så det gäller att ha tålamod! Men vi är på god väg uppåt och jag kan inte vara annat än glad😁

Började sedan med lite förvänd galopp. Fortsatte ganska snabbt efter det med mer lite samlingar igen, för att göra ett sista jättefint enkelt byte, ta ner honom i skritt igen och berömma mycket med lång tygel. Travade sedan lätta öppnor och skänkelvikningar, men sedan så lät jag honom ganska snabbt efter det gå ner i en lägre form och sträcka ut överlinjen.
Vi avslutade vårt ridpass med att skritta ut ponnysarna runt ridhuset.

Båda två var jättefina och jag kan inte vara annat än nöjd! ☺️

Idag så ska vi rida lektion, hoppas han inte är för trött. Bästis har precis kommit så jag ska avsluta inlägget nu!

Kramis på er🎀

Haha alla ser lite frånvarande ut men ponnysarna är iallafall söta!! Ponnypatrullen

Likes

Comments

Hej på er!
Nu är jag äntligen tillbaka och ska försöka hålla bloggandet på topp!

Skolan startade ju igång för ett par veckor sedan, är långa dagar men jag gillar ändå schemat och klassen, allt känns väldigt naturligt.
Vi har haft x antal prov redan, fått resultatet på ett av dem och har presterat bra där! Förhoppningsvis så har jag presterat lika bra på de andra proven också.

Jag är dock förkyld, men på bättringshållet ordentligt! Förra veckan gick det dock neråt ordentligt, för att förra fredagen så blev det akuten eftersom att jag fick 40 graders feber från ingenstans...
Inte alls roligt, och Onyx fick vila 3 dagar med 20 min promenader som mamma tog ut honom på. Jag var hemma måndag & tisdag, men sedan har jag kämpat mig igenom veckan och blir nog frisk snart!

Onyx, finaste killen, har varit väldigt duktig på sista tiden! Han är mjuk, rörlig och gör allt med en så sjuk positiv inställning, verkligen jätterolig att jobba med!
På lektionerna gör vi mycket samlingar, nästan piaff-samlingar för att han ska komma ihop med kroppen och korta sig ordentligt. Från dessa samlingar så ökar vi honom i traven så att han får med sig rumpan och skjuter på med den samtidigt som han lyfter på frambenen.
Jag tycker det hjälper mycket, vi får riktigt fina ökningar tillslut men han behöver mycket muskler på rätt ställen på hans rumpa, men allting kommer med tiden, det gäller bara att ha tålamod!

Nästa söndag så blir det tävling, Lb:1 och La:1 på Gripens Ryttarförening som är i närheten. Jag hoppas att det går bra men på något sätt så känns det så långt bort, haha.
Nästa torsdag så ska vi iväg till Brännströms och så ska Felicia hjälpa oss lite. Ser fram emot det mycket, kommer verkligen ge mycket tror jag, speciellt eftersom det är innan tävlingen. Hon kommer nog kunna trycka på rätt knappar på honom och hjälpa mig att inverka på honom på djupet! Snällt att hon vill hjälpa till :)

Vi flyttade ju för två veckor sedan, och trivs väldigt bra på nya stället. Alltid folk att prata med, mysig fastän det är stort och väldigt fint och ljust stall. Bara en dörr så kliver man in i ridhuset, lyx till tusen! Mycket plats för förvaring i en stor och luftig sadelkammare. Bra folk och trivs helt enkelt väldigt bra, Onyx också!

Igår red jag och en kompis ut med ponnysarna. Hon är en av döttrarna till ägarna av stallet. Kanske var ute 1h, eller lite mer tror jag.
Hästarna var helt galna, sjukt alltså! Båda hade bara promenerats dagen innan så de var mer än pigga. VI tänkte att det första vi skulle göra var att ta en galopp uppför en hyfsat brant och lång backe, för att de inte skulle tagga på och ta i lite eftersom att det såklart är jobbigt.
VI fattade galopp och i hälften av backen känner jag att Onyx tar ett rejält skutt framåt och bara ökar, så det slutade med att de stack. Jag och kompisen kollade bara på varandra och skrattade, vi var inte alls beredda på att dem skulle gå in i det tempot så snabbt och med sådan kraft. Som tur var fick vi ner de i behaglig takt igen ganska snabbt, för att skritta igen. Alla andra galopper var också helt galna, alltså vi har verkligen galna ponnyer...
Men älskar dessa galna två ponnyer ändå, och deras busiga strider. För dem kämpar verkligen för att komma före varandra, och när vi ger dem tyglarna och ställer oss upp så tävlar dem. Vi sa att dom enkelt skulle kunna bli galopp ponnyer ;)

Nu ska jag äta lunch och sedan bege mig till stallet. Onyx ska gå ett lösgörande pass antingen med eller utan bommar. Ska rida med samma kompis idag igen!

Kramis
Likes

Comments

Hej på er!

Första helgen efter skolveckan och är minst sagt trött... Hur ska det bli sedan när vi går en hel skolvecka med en massa lektioner?
Kommer nog vara trött men ska kämpa på som vanligt!! Mitt mål är iallafall att ha så lite frånvaro som möjligt och verkligen kämpa mig igenom denna termin💪🏻 På tisdagar har jag dock 7 lektioner och den tanken är inte rolig...
Kommer vara helt slutkörd!

Idag var Onyx riktigt fin! Skötte sig bra och vi satte det vi tycker är svårt, kul! Försökte få honom mjuk och rörlig samtidigt som jag tränade igenom småsaker. Viktigt det där med lösgörande övningar innan tävling så dom verkligen är mjuka.

Igår red vi ut en lång och härlig ridtur med en av tjejerna från andra stallet som är ett år äldre än mig och går i samma skola.
Nästan en och en halv timmes tur med mycket och långa galopper. Hästarna gick väldigt bra tillsammans och blev bästisar. Vi red sida vid sida hela ridturen och är glad att Onyx funkar så bra ihop med andra hästar. Var välbehövligt att komma ut i skogen på långtur!

Nu måste jag verkligen sova och tagga om till imorgon. Tävlingsdags och är lite nervös...

Kramis! 🎀

Puss😘

Likes

Comments

På söndag är det tävling och vi ska visa framfötterna. Onyx känns fin och allting sitter, nu är det bara att tagga på och rida honom in i det sista.
Därför tänkte jag skriva vad jag ska göra nu dom sista dagarna innan han ska tävlas.

Idag ( torsdag ):

Onyx och jag ska träna för tränare. Tror vi fokuserar på programmen och att verkligen få till det lilla extra i dom och köra igenom det svåra ordentligt.
Lite ökningar med hjälp av spöet kan jag tänka mig och sedan träna på att få till dom utan spöt också!

Fredag:

Onyx ska få en välförtjänt uteritt, så måste försöka hitta någon som jag kan rida ut med. Upp och ner för backar och verkligen få honom att sätta sig med bakdelen men samtidigt bli lite mjuk.
Galopp så han får ut allting och bara ha det trevligt i skogen helt enkelt!

Lördag:

Som vanligt innan tävling rider jag ett mjukgörande pass för att verkligen få honom att bli mjuk inför tävling. Öppnor, skänkelvikningar samt böja och ställa honom hade jag tänkt mig. Lite rörelser ur programmet för att känna att det sitter.
Sedan så ska han badas och efter det en promenad för hand.

Det är vad jag ska göra nu dom sista dagarna innan tävling!

Kramis

Pedro: Alltid checka utrustning innan han börjar träna någon!!

Likes

Comments

Hej på er!

Igår var jag så sjukt trött så hade ingen ork alls till att blogga...
Vi var ute hela dagen och hade "Roggedagen" där man blir indelad i grupper, 2-3 från alla klasser i hela skolan alltså 4-9...
Stora grupper men var faktiskt roligt och man börjar känna sig ganska "stor" nu när man är med dom mindre!!

Idag har vi vanlig skoldag enligt schema och första lektionen blev inställd, därför så bloggar jag nu!
Slutar vid 14.20, så ganska chill dag med endast tre lektioner så det ska bli skönt.

Igår så promenerades Onyx i skogen och idag så är det ridlektion.
Vi taggar tävling på söndag och kompis ska hänga med mig hem idag.
Kul, kul, kul!!
Är väldigt taggad just nu men måste vara lite social också så jag loggar ut mig härifrån.

KRAMIS

Likes

Comments

Hej på er!

Nu sitter jag här i sadelkammaren och väntar på att Onyx ska få äta upp det mesta av sitt hö.
Jag har tagit in allihopa, gett dom hö och kraft samt tagit ut alla grejerna.
Nu ska han bara få äta lite till så ska jag ta ut honom sedan och fixa honom.

Idag ska Onyx ridas ett jogg/lösgörande pass, bara lite lätt och enkelt.
Han har gått ganska hårt dom senaste dagarna och kan vara snällt att låta honom pusta lite emellan hårdjobbet. Sen har jag haft sjuk huvudvärk/migrän hela dagen och det är verkligen inte skönt!
Därför känns det bra att sitta upp på hans rygg en stund, men ändå inte föööör länge.

Min första skoldag var faktiskt bra! Träffa alla igen är alltid kul. Vi har bra mentorer och även bra klass, kul! Halvklass gruppen är även bra!!!
Allt detta är så viktigt för att man ska trivas och kunna prestera på topp.

Halva dagen har vi bara minglat runt på skolgården innan vi åt lunch och fixade lite med Ipads/gick igenom småsaker som kommer framöver.
Den sista halvtimmen spelade vi kubb i halvklass, killarna mot tjejerna.
Gissa vem som vann???
Tjejerna ofc!!!
GIRLPOWER👊🏻👊🏻👊🏻
Dom fick sjunga för oss sedan, haha!

Ska sätta igång nu hörni, men vi hörs!

Byee

Gott med hö😍

Likes

Comments

Hej på er och Go`morron!

Vaknade imorse med halsont, men tog en tablett och det har faktiskt gått över någorlunda nu. Gör bara ont när jag sväljer.
Skönt, vill inte börja skolveckan med sjukdagar, man blir ju väldigt orolig så fort det är smågrejer som dessa.

Igår var Onyx riktigt fin!
Det var lektion under gårdagen och vi skrittade iväg till Brännströms för att träna program. Är så snällt av dom att vi får låna ridhuset ibland för att träna program, det är ju perfekt storlek så får man verkligen ett hum av vart övergångarna ska vara, hur mycket man kan brassa på i både mellangaloppen och mellantraven innan man ska ta upp honom och hur mycket tvärning man ska ha i skänkelvikningar, som exempel.

När vi kom in i ridhuset så skrittade jag runt en stund och gjorde åttan för att sedan börja med att jogga fram honom.
Han var lite stel, men efter ett tag i större trav där han var lång och låg och verkligen fick sträcka ut överlinjen så blev han jättefin och stelheten släppte.
Ganska snabbt efter det satte jag igång med att galoppera fram honom och även här lägga honom i en lägre, öppnare form och han blev så fin tillslut!
Galopperade på i ett friskt tempo och han behöll fortfarande sin fina form, det var riktigt kul. Efter att han verkligen fått stretcha ut hela överlinjen, ryggen, ordentligt så släppte ju verkligen all stelhet så det är ett litet tips om ni någon gång ser eller märker att er häst är lite stel.
Vi la upp denna uppvärmningen på lite samma sätt som vi kommer göra med framridningen på söndagens tävling.
Efter galoppen skrittade vi en stund innan vi bara gjorde lite mellangalopp på diagonalerna.
Efter det så var det dags att köra igång med första programmet, LB:1.

Han var lite stel i alla volter och här måste man verkligen försöka få honom mjuk i sidorna. Annars kändes han riktigt fin och är klassen som jag vill försöka plocka placering i!
Kanske inte är vårt bästa program och han kan bli lite springig emellanåt, men annars är han ju fin.
Han har ju väldigt mycket energi och det kanske lägger sig på den negativa sidan i dessa väldigt enkla programmen, man gör ju inte så mycket och är väldigt mycket transportsträckor.
Men han var ändå riktigt fin och presterade på topp.

Efter att jag ridit igenom LB:1 så tog jag upp spöet och vi skulle träna igenom några travökningar. Han var som vanligt lite småstressad, men blev lugn efter ett tag och gjorde riktigt fina ökningar.
Dock har han lätt och gå över till galoppen så man måste hålla kvar honom lite samtidigt som man ber honom att ta i med bakdelen.
När vi tränat igenom några ökningar så släppte jag spöet och vi ville försöka uppnå samma sak utan det.

Så blev det...
Började först med att dra bak benen en aning men det tog han direkt som en galoppskänkel.
Då provade jag istället att dra fram benen litegrann och putta på honom med sporrarna, liksom be honom att lyfta upp sin framdel en aning.
Detta funkade väldigt bra och han gjorde riktigt fina ökningar där han verkligen fick med sig både fram och bakdel, kom upp med ryggen och sprang inte bara på. Riktigt roligt och absolut något jag ska använda mig av programmen!!

Efter det så kom jag igång med LA:1 och han var verkligen fin. Bara volterna som blir lite stora ibland men annars, wow vilken fin ponny jag har!

Nu bara längtar vi efter tävlingen på söndag och kommer fajtas. Runt 20 stycken i båda klasserna, men vad gör det? Vi är ju lika bra ändå, haha.
( Försöker fylla mig själv med självförtroende😂 )

Nu ska jag vänta på bästis som kommer och försöka att glömma att skolan börjar imorgon.

Kram på er!


Likes

Comments

Hej!

Som vanligt blir det ett sent inlägg...
Vi har kollat på film nu under kvällen och haft det väldigt mysigt i lilla familjen!
Var i stallet 14-16.30 idag tror jag, så ett mellanting från när jag brukar vara där i vanliga fall.

Onyx kändes fin idag. Väldigt mjuk och böjlig, red igenom honom ordentligt i traven med spöet i hand. Han var lätt i handen, stor luftig trav och gjorde både öppnorna och skänkelvikningarna väldigt bra!
I galoppen tränade jag vidare med dom enkla bytena och förvända galoppen. Han var även här väldigt fin och jag kunde få honom rak mycket lättare än i vanliga fall, han var inte heller så framtung som han kan bli. Dock så blev det lite stressigt i skritten i bytet mellan dom två galopperna så vi gick skritta på länge och vara noga med att han verkligen skulle ha en lugn skritt innan jag gick över till galopp igen.
Riktigt nöjd över passet på en fin ponny!

Imorgon är det ridlektion och jag ska iväg på ett dop. Ska bli roligt men vet inte vad jag ska ha på mig...
Men hittat nog någonting fint i garderoben! Satsar på en klänning iallafall.
Tror även vi ska börja måla här hemma. Sedan är det bara måndagen kvar och sedan var sommarlovet slut. Usch för den tanken.
Men ska tänka framåt, 6 år kvar tills allt är över och 3 år kvar tills grundskolan är klar!

Kramis

Fin bild, behövde bara lägga ut den en gång till! Flera bilder jag inte kan få nog av...❤️

Likes

Comments

Hej!

Nu är det dags att visa upp lite av min tävlingsplanering dom kommande tre månaderna och mitt tänk runt det. Planer på debut i svårare klass snart eller ska jag vänta med det? Hur jag tänker angående tävlingar och vad jag vill uppnå med det. Vilken träningsfas vi ligger i nu osv.
Lite intressanta saker helt enkelt så häng med!
Avslutar med lite nyheter om stall och stallplaner.

Nu har jag suttit i ett par veckor och planerat tävlingar. Kollat på Tävlingsdatabasen ( där man anmäler sig till tävlingar, ser resultat och sina egna poäng ) en massa och har varit ett par tävlingen som har varit på udda datum, långt bort och helt enkelt opassande men vi hittade ett par riktigt bra som vi bestämt att åka på!

Tävlingen som är närmast är den 27/8, en tävling i Norrtälje, en bit härifrån.
Tävlingen går på Ridklubben Norrtälje Ryttare och ska rida en lokal LB:1 som "uppvärmningsklass" och en regional LA:1 som "huvudklass". Mitt mål i LB:1 är att få en bra känsla och sätta det vi har svårast för, ridningen emellan rörelserna. Här kan han bli ganska stark och tung i handen så ska försöka behålla en mer lätt trav i vanliga tävlingsformen och samla upp honom ordentligt inför alla "rörelser".
I LA:1 så satsar jag på godkända procent, som jag alltid gör. Mitt mål är att inte rida under 60%. Belönades med fina 66,25% på vår debut i LA:1 men domare är olika och vissa domare kanske inte alls gillar oss som ekipage när andra älskar oss ( haha, hoppas ni förstår vad jag menar! ). Men satsar då på över godkänt. Sedan vill jag sätta trav-längningarna bättre och få högre poäng där, men även rakare linjer i förvända galoppen och att ryggningen blir bättre, den fick vi bara en femma på sist…

Den andra tävlingen som vi ska iväg på är den 24/9, en tävling bara 35-40 minuter ifrån oss, skönt! Tävlingen går på Gripens Ryttarförening och blir då en lokal LB:1 och LA:1.
Utefter hur tävlingen i Norrtälje går så kommer jag ju lägga upp mitt mål olika, men tror jag satsar på lite samma saker i Norrtälje och sen att få upp mina procent ytterligare ett snäpp i båda klasserna.
I LA:1 vill jag ha en ännu stadigare galopp, programmet ska verkligen sitta, det ska vara en härlig känsla och målet i LB:1 blir att försöka kamma hem en placering, men är ju svårt då det är fyra stycken som tävlar = 1 som blir placerad bara.
Men ska satsa ordentligt och rida med ett glatt humör, som man alltid ska göra!
Sedan att tänka på att inte trötta ut honom för mycket på framridningen så han behåller sin positiva inställning och mycket power, men ändå att rida igenom det värsta så han inte är hur het som helst på banan.

Sedan är den sista tävlingen den 1/10, alltså bara en vecka efter den andra. Mamma och pappa åker utomlands den nionde och därför ville jag tävla innan det, då det inte går så mycket tävlingar i slutet av oktober.
Tävlingen går på Mälaröarnas Ridklubb och ligger typ 1 och en halv timme härifrån kan jag tro.
Samma klasser här, LB:1 och LA:1.
Här vill jag få fina procent och bli riktigt självsäker på banan eftersom vi då har lite mer tävlingserfarenhet och vet exakt hur vi kan lägga upp framridning för att få bästa resultat på banan.
Ska bli riktigt kul!
Här vill jag försöka kamma hem 1 placering, men det är tufft motstånd och dom allra flesta börjar bli riktigt bra, men vi också såklart!
Vill ha mjuk ridning genom hela programmet, sätta längningarna riktigt fint och försöka att bara uppnå 6:or till 7:or med någon 8:a om vi är riktigt duktiga kanske! Ingen femma vill jag ha på mitt protokoll.

Det var dom klasserna jag har planerat nu dom närmsta månaderna.
Visst låter det kul, jag är sjukt taggad!!

Ska ni tävla någonting nu dom kommande månaderna? BERÄTTA!Med svårare klasser så har jag tänkt fram och tillbaka. Vet inte om vi kommer kunna debutera LA:P1 innan detta årets slut, om vi är redo.
Enkla bytena blir bara bättre och bättre, han är riktigt fin just nu.
Men att tävla svårare klasser innebär både tävlings-öppnor som ska vara väldigt noggranna och slutor, på diagonalerna och inte/ut från medellinjen och inte bara på spåret.
Mycket svårare än dom andra programmen och ett rejält steg upp så vi får se hur vi gör med den debuten. Beror helt på hur det går på alla dom tävlingarna jag har framför mig just nu, men vill ju även inte skynda på för mycket. Jag har mycket tid kvar och har ingen stress alls egentligen på tävlandet, bara att jag är väldigt ivrig på att klättra upp i klasserna men det kommer!
Måste bara andas och säga till mig själv att inte stressa, vilket inte alltid är så lätt om man är envis och ambitiös😉

Nu så gör han ju enkla bytena riktigt fint, bara att vi måste komma in i tekniken. Med spöet i handen gör han riktigt fina ökningar men dom måste även finnas där utan spöet vilket kommer bli det svåra!!
Allting känns väldigt långt borta just nu men ändå så nära på något sätt… Vi får se om jag kanske tar debuten till nästa år, är bara förvirrad och kan verkligen inte säga det ännu!

Över till lite stallnyheter.

Den första september så kommer vi flytta från nuvarande stallet till ett som är väldigt, väldigt nära. Kanske 500 m från det stallet vi står i idag.
Anledningen är att "stallchefen" i stallet vill hyra stall närmare sig då det blir väldigt långt att åka just nu. Då kommer vi snart bli tvungna att flytta igen och lika gärna att göra det nu när det finns stallplats nära!
Stallet ligger i direkt anslutning till ridhuset ni har sett på bilderna, alltså är allting mycket närmre och perfekt om det är rent skitväder! Mycket lättare med longering innan vi åker iväg till tävling, stallet är finare och byggt förra året med en väldigt stor sadelkammare och två spolplatser! Blir nog riktigt bra och fler människor att rida med, sjukt roligt att rida ut med andra och att träna med andra.
Då kanske vi kan passa på att hoppa lite om någon annan ska göra det och få lite hjälp på vägen där också, Onyx tycker det är riktigt kul att hoppa men har lite speciell teknik… Men han har nog aldrig hoppat direkt i Portugal så det är någonting som jag måste ta tag i och lära upp honom, kul ju! Men har inte hoppat ordentligt på hur länge som helst…
Ska iallafall bli spännande och kul, ser fram emot det massor!
Får se vad Onyx tycker om det, men jag tror han kommer gilla det!!!

Hoppas ni gillade detta inlägget som tog en evighet att skriva, haha!

Kramis
Nästa vecka blir det denna tävling🌟 många starter!

Likes

Comments