Att sitta och kolla lite på pappan till Verle är rätt maffigt, han är otroligt snygg den hästen :D Det finns allt lite likheter mellan dem båda, Verle är ju en otroligt fin häst hon också fastän hon inte riktigt är på den nivån haha ;) Men det finns kapacitet i henne att bli bättre och det ger en drivkraft att jobba på även när det inte alltid går så lätt. Jag känner och ser en stor skillnad från att jag fick henne till ridskolan för lite mer än en månad sen. Det har verkligen gått så fort framåt så ibland får jag stoppa mig själv så det inte går för fort framåt. Trots allt måste hon känna att jag inte pressar henne över gränsen där hon inte orkar längre. Hon måste kunna lite på mig, att jag vet vad hon kan så hon vågar utmana sig själv istället för att protestera för hon anser att hon inte kan. Allt handlar om att finna varandra, att vi sakta men säkert växer samman och kan arbeta som ett team. Det är inte enkelt utan kräver massa jobb, det leder dock till så mycket positivt och det är då resultaten kommer när man är samspelta till hundra procent. Att ha Verle nu är så kul, har aldrig haft ansvar över en egen häst förut och har aldrig kunnat sätta mål. Nu rider jag med mål mot framtida tävlingar och har en häst som jag rider ofta som blir min alldeles egna tävlingskamrat :)

Trots allt ligger detta långt bort, vi har nu kommit in i bråkperioden eller vi kanske ska kalla den testperioden! Förhoppningvis kommer vi ut starkare och bättre än innan, nu börjar i vilket fall satsningen mot en tävlingskarriär inom ridningen! Eftersom vi inte har så positiva bilder från de sista passen så kör vi en film på Verles pappa OO Seven, så snygg :D

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Ridsporten tycker jag har fått en liten tråkig bild av sig. Att det ska vara en rikemanssport som inte är för alla. Jag vet inte hur detta kommer sig för den delen heller. Att rida är inte friskvård, hur kommer det sig? Jag tycker det alltid tas fram mycket negativt om ridningen, det finns saker inom ridningen som ingen annan idrott har. Det finns en rad saker som verkligen står ut som en ryttare oavsett nivå har, alla har en vilja av att utvecklas och spenderar all tid de kan i stallet. Dessa ryttare spelar det ingen roll vad de heter eller vad deras föräldrar jobbar med. Finns det en vilja finns det en möjlighet!

Till att börja med att kalla detta rikmanssport är missvisande för du väljer vart du startar din ridkarriär. Du kan ju välja att köpa den dyraste hästen du hittar och ja då stämmer påståendet. Men att rida på ridskola är något desto fler kan börja på och där ges möjligheten att utvecklas och bli riktigt duktig. Sen kanske inte vissa har råd med detta men det finns nästintill alltid nån som kan hjälpa dig ändå. Som sagt så beror det på hur man ser på det för ridning behöver inte vara dyrt. Min start var genom att jag sålde jultidningar och fick nog mycket pengar till att börja på ridskolan, efter den terminen var jag fast i denna världen. Det är jag såå glad för!

Sen friskvården som jag skrev där uppe varför blir inte ridning friskvård? Ärligt talat är jag dålig insatt i detta men som jag uppfattat det beror det på följande: att sporten kräver för dyr utrustning. Där räknas alltså hästen in. Friskvård är ju grundläggande på ridskolenivå där hästarna ägs av ridskolan vilket gör att det inte är speciellt många som har häst av dessa. I vilket fall tycker jag att det otroligt tråkigt att vi inte lyckats få ridning med på listan över idrotter som räknas som friskvård. Det är inte bara en fysisk aktivitet, den hjälper oss även mentalt. Den förbättrar vår kroppsliga motorik och stabilitet samtidigt som vi kommer mer tillfreds med oss själva och kan för en stund lämna bekymren vid dörren när vi kliver in i stallet. Tillsammans med hästen krävs det att man är här och nu vilket skapar en avslappnad och lugnande miljö!

Som ung inom ridsporten kan man även påverka en hel del! Alla som är under 23 år räknas in i ungdomssektionen som i sin tur har en styrelse med invalda personer på ridskolan. Här anordnas det aktiviteter och alla kan uttrycka sin åsikt som sedan kan lyftas fram i stora styrelsen. Hur många sporter har det egentligen?

Att vara ryttare och aktiv inom ridsporten är så roligt. Man lär sig att ta ansvar, att vara en ledare, att ha tålamod och så mycket mer! Nu ska vi alla hästmänniskor bevisa för alla vilken grym idrott ridning är. Alla är välkomna till oss och massa hjälp kommer ni få det lovar jag!

Likes

Comments

Äntligen börjar våren komma och man kan börja ha lite mindre kläder på sig, hästarna kan vara nakna och vattnet i hinken fryser inte! Det är ju så fruktansvärt gött ju!!

Igår var det varmt hela dagen så vi passade på att rida ut i skogen jag och Verle med härligt sällskap. Blev en lugn tur i solen och kunde till och med rida i kortärmat! Så skönt!! Hon fäller så fruktansvärt mycket päls så det tar aldrig slut.. Har typ borstat av päls för två hästar senaste dagarna så snart har hon väl ingen päls kvar, haha ;) Längtar så tills all jäkla päls är borta, finns typ inget värre än att ha kläderna fulla av hästhår! När man borstat känns det ju som man har halva hästen i halsen och innanför kläderna.. Sen är Verle en mästare på att rulla sig så just nu ser hon så hemsk ut, vet inte vad jag ska göra. Borsta gör det typ värre, ni som har häst förstår exakt vad jag menar och när pälsen är lång så blir hela hästen grå istället haha ;) Men vädret är ju härligt och hästarna är glada så då får dem allt va lite skitiga också ;)

Likes

Comments

Allting börjar falla på plats och hon är ju så fin, ser fram emot tävlingssäsongen 😍👏🏻

Likes

Comments

Igår var jag med Sofie och kollade häst i Eda så hade tänkt att Verle skulle vila för trodde vi skulle komma hem sent. Vi kom hem i bra tid så hann rida innan jag skulle börja jobba och det gick så himla bra! Hade en underbar känsla genom hela passet utan några som helst diskussioner utan allt bara flöt på! Jag orkade samla henne mer och galopperna var jämna utan byten och avbrott :) En jättekliv i rätt riktning vilket var superhärligt!

Idag körde vi lite lugnare med en skogstur, blev mestadels skritt men slog till med lite trav och galopp nån gång också! Något som hon verkligen tyckte var kul :)

Livet med häst är så fruktansvärt roligt alltså!! :D

Likes

Comments

Idag har jag lite saker som måste göras, höet börjar ta slut så ska strax åka och hämta lite mer. Två ska jag på möte så höet måste in innan dess och Verle måsta gå in lite tidigare också. Jag fick göra allt i stallet på morgonen eftersom jag börjar jobba sex så hinner jag inte med det i eftermiddag. Förhoppningsvis hinner jag ner sen och longera henne innan lektionerna börjar annars blir det vila för henne idag. Efter jag fixat stallet idag tyckte jag det var på tiden att putsa utrustningen, så sadeln, stövlarna och båda tränsen är numera putsade och fina :) Skönt när det är klart men inte sådär superroligt att göra! ;)

Sen har jag bestämt mig för att rida Johan-träning 23 mars, ska bli superroligt och inspirerande!! Så det längtar jag lite extra till nu :D

Likes

Comments

Nu är alla tre utbildningshelgerna tillsammans med alla nya kompisar gjorda. Tre helger av intressanta föreläsningar, uppgifter och lekar. De tre roligaste helgerna nånsin! Fått massa nya kompisar som jag kommer ha med mig för resten av livet :D Kommer sakna detta så hemskt mycket för jisses vad roligt vi haft!! Igår var vi till brandstationen i Karlstad och fick lära oss massa, även det otroligt givande!! Men nu har vi genomfört denna kursen och blivit en erfarenhet rikare och är fyllda med kunskap! Nu är jag motiverad till tusen att jobba med alla ungdomar i stallet! Är så glad att jag fick möjligheten att gå denna kurs :D

Likes

Comments

Denna helgen är jag på sista helgen av ungdomsledarkursen, roligt men samtidigt tråkigt att det snart är slut :) Snart är det dags för kvällsmat därefter blir det mellomys och film :D

  • 191 readers

Likes

Comments

Här är min nya tävlingskamrat som ni kommer få läsa en massa om. Har fått låna Verle N av Linda och Elin vilket jag är väldigt tacksam för :D Ser fram emot sommaren tillsammans med henne, sån underbar häst som jag är så glad att få möjlighet att rida :D Sen är hon ju otroligt fin också, eller hur?! :D

Verle N f.2002
e. OO Seven ue: Gabor

Likes

Comments