Likes

Comments

För ungefär två månader sedan satt jag i Tyskland och skrev inlägget om vad bra jag hade det men nu sitter jag här hemma i Sverige och skriver detta inlägg. Som ni säkert förstår har otroligt mycket mellan dessa inlägg, beslutet att flytta hem var inte det enklaste men var i detta fallet det rätta. Har lärt mig otroligt mycket ändå och ångrar mig inte för en sekund att jag åkte. Det var otroligt roligt men blev lite för mycket för mig så jag packade väskan och flög hemåt :) Det känns så himla skönt att vara hemma igen och få ta det lite lugnt, jobbar ingenting just nu för behövde lite vila efter allt :)

Just nu håller vi på att fixa julshow på ridskolan, mycket planeringen som ska till för att allt ska bli så bra som möjligt. Sådär väldigt opassande blev jag sjuk i måndags och orkade inte göra nått med julshowen vilket var otroligt tråkigt. Nu är jag dock bättre så det blir att fixa det sista eftersom showen är på söndag sen är det bara genrep och julshowen kvar. Ser verkligen fram emot julshowen som är en mysig och rolig dag på ridskolan. Förra året började vi även att ha julmarknad vilket blev populärt vilket återkommer även i år. Kommer och bli en superbra dag tror jag och hoppas att nån av er kommer!! :D


Likes

Comments

Från att ta studenten, börja sommarjobba och direkt därefter åka till Tyskland för att jobba var rätt så mastigt! Jag var rätt trött på skolan så det var riktigt skönt att får jobba praktiskt för en gångs skull! Jag slutade sommarjobbet en fredag klockan 2, dagarna innan hade jag packat väskorna så det bara var att lägga dem i bilen och åka. Sedan åkte vi till Göteborg och sov där en natt då flyget gick på lördagen runt 6 på morgonen. Jag flög från Göteborg till München där jag bytte flyg, att tillägga är att jag endast flugit en gång innan.. Så nervös var bara förnamnet! Men det fixade sig trots allt och jag landade sedan i Munster, som var en relativt liten flygplats. Därifrån har det gått 2 månader och shit va fort tiden gått!

dInnan jag drog iväg vet jag inte direkt vad jag förväntat mig av allt, jag var mer exalterad över att äntligen få göra det jag alltid velat göra, att jobba med hästar! Sedan dess har jag träffat massa nya människor, alla som jag jobbar med är superbra! Jag lär mig för var dag som går vilket är så himla kul! Än har jag inte ens haft någon hemlängtan så det är bra haha :)

Det som var lite trixigt vart dock att kommunicera, trots att jag läst tyska i skolan förstod jag nästintill ingeting av vad dem sa i början. Men även det börjar bli bättre, men att prata är ju typ dödsdömt haha! Tror 80 procent av det jag säger låter galet för en tyskpratande ;) Men jag har lite tid att lära mig tyska på så tillslut ska det allt vara någorlunda bra! Jag är bara nöjd om jag åker hem med en massa kunskaper inom ridningen, språket är en bonus som är rolig att lära sig :D Jag är så glad att jag fått chansen att få göra denna resa!!!

Likes

Comments

Imorgon har jag varit här i 2 månader, tiden har gått så otroligt fort och känns som jag kom hit igår! Har hunnit flytta en gång från gården där jag jobbar till den lägenhet jag bor i nu tillsammans med två andra som jobbar i stallet :) Där jag bor nu är i Neuenkirchen som ligger cirka 10 min från stallet, en mindre stad som hemmet vilket jag är van vid så det är skönt! Har dock inte vant mig vid att det är lite krångligare att handla, det börjar bli bättre men i början fann jag ingenting.. Dels på grund av språket men mestadels för jag inte alls är van vid vad de äter här jämfört med det vi äter hemma ;)

På jobbet gör jag lite olika saker, allt från jobb med hästar till stallskötsel och att arbete på gården. Det gillar jag att det är så varierat, på morgonen fixar jag skrittmaskinen och sedan fixar jag hästar och longerar. På eftermiddagen fodrar vi och fixar stallen innan vi går hem. Sen sladdar vi ridhuset och ridbanan osv. så allt ser bra ut :) Att komma in i allt var till att börja med svårt, var så otroligt irriterad på mig själv ett tag att jag inte lärde mig allt snabbare. Men det tar tid och för varje dag som går nu börjar jag känna att jag äntligen vet vad jag ska göra. Det har inte varit lätt att få allt att funka men har lärt mig så mycket på att utmana mig själv!! Men det är så värt det, jag älskar jobbet och alla jag jobbar med så känns super att vara här! :)

Men att jobba är som sagt lite ansträngande så jag är dundertrött vid tillfället, nu ska jag sova och imorgon väntar ännu en arbetsdag! Ha det bra och sov gott :)

Likes

Comments

Hejhallå på er!!

Efter 2 hektiska arbetsdagar har jag börjat landa lite i nytt ställe och nya rutiner. Flyttade i lördags ner hit till Tyskland för att jobba i ett dressyrstall. Igår åkte ett gäng hästar på auktion så det var lite mer jobb än vanligt :) Det var min första arbetsdag då så gjorde en riktig rivstart :D Men allt känns jättebra och alla som jobbar här är underbara! Efter tre dagar i Tyskland kan det nog inte kännas bättre :) Blev dock knäad av en häst idag och började för FÖRSTA gången blöda näsblod haha! Trodde nästan jag var immun men tydligen inte ;) Såhär på kvällen har jag en öm näsa men det gick bra trots allt :) Är så roligt att vara i kontakt med så många olika hästar, många unghästar och några hingstar. Har inte handskas med hingstar innan jag kom hit men de har otroligt snälla hästar så det är inga problem :) Kändes att jag skulle kika in och säga hej, kommer lägga ut då och då här för att berätta om var jag håller hus och vad jag gör :)

Likes

Comments

Gårdagen var ju riktigt rolig alltså, fast om jag ska vara ärlig var det ruskigt nervöst till att börja med ;) Jag och Moa sa att så länge vi kommer innanför dörren väl framme på balen utan att ha ramlat ur bilen eller nått liknande så får vi vara nöjda ;) Vi klarade det!! Väl framme åt vi mat och umgicks, så himla roligt var det! Men nu är det endast en vecka kvar av gymnasiet, de man gått i samma klass som i tre år kommer man skiljas från! Kommer vara så otroligt konstigt och jobbigt! Vissa i klassen har jag gått i samma klass med sen vi gick i trean :) Separationsångest deluxe kommer det bli ;) Men nu får vi ha roligt i en vecka innan livets bästa dag är här, för längtar trots allt tills vi får springa ut och äntligen ta studenten!! :D

Likes

Comments

Något kortare och något mindre varm haha ;) Skönt att ha lite kortare hår i denna värmen!! Nu måste jag vänja mig vid frisyrer innan balen.. Känns så konstigt när 80 procent av det tidigare håret är borta :)

Likes

Comments

Idag har jag lite saker som ska göras, framför allt så är det stallet som ska fixas och sen ska jag klippa mig halv 4 :) Kändes att det var dags för det nu innan studenten :) På lördag är det balen och nästa vecka springer vi ut, ska blir så jäkla skönt att bli klar med allt :) Men innan stallet och klippningen ska jag ha media så dit ska jag dra nu :)

Likes

Comments