Mina båda såg ju ut dom nån slags sportmammutar...ja båda två faktiskt.. Goggles redigt bepälsad 😱

Men nu är de nyskalade frukter!!!

Jag är pälsklädd och tänker mig duscha, det kliar liksom litegrann hur man än gör. 🤣Halvklart.....Helklart.... 👍👍👍

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Lördag morgon och varma vindar även denna dagen. 👍
Jag och Goggles åkte på vår första inomhustävling på över ett år. Litegrann med vånda eftersom han nästintill alltid är bedrövligt spänd inomhus.
Och så även denna gång 🙄

Framridningen var ju inte direkt jätteskoj efter allt regnande och var nästan lite underhalt. Goggles var duktig där och brydde sig inte trots all skvättande lera och klafs men blev ju lite försiktig ridning eftersom det var lite halkigt.


Sen när det var dags gå in i ridhuset så blir han genast jättespänd, glor på allt, hörnen är otäcka, kortsidan vid A var läskig och han blir oerhört svår att påverka.
Hann rida några varv innan startsignal men han tittade ungefär lika mycket i alla fall. 🤣

Uppridning och första travökningen ok, sen glodde han hela kortsidan och fick inte alls nåt bra hörn och alltså en urdålig ingång i öppnan.
Han tittade i alla hörnen och blir ju så svårt då.
Andra öppnan spände han och tittade så slog över i galopp, ryggningen blev dålig då han går emot i halten. Skritten ok men den samlade innan galoppen spänd. Första galoppvolten tvärnitade han och skyggade i för det var ränder i underlaget efter sladdningen... ni vet såna här:Lite spänt även i galoppen men bytena rena även om det ena laddade han i och det andra blev lite kort.

Så ni förstår känslan var inte den bästa den dagen.

Men han var riktigt fin på framridningen. 👍

Och kan man rida ennMedelsvår B2 med alla de missarna på en höst som är spänd och inte lösgjord och ändå få nästan 58% så förstår ni ju att det kommer bli bra när det blir bra, så resonerar jag 😁

Nu ska vi bara träna vidare så han blir mera lydig och kan fokusera på mig istället för ränder och hörn 😝😝


Igår tog jag och Goggles oss till Viktor och vackra Danbyholm för lite hoppträning.

Underbart väder- varmt och strålande sol!
Ett Danbyholm i höstlika gyllene färger, gulnade kastanjeträd utanför stallet och lövträd som fällt sina löv i alla möjliga röda och gula nyanser.


Jag och Goggles fick oss en duvning på hoppbanan av Viktor. Vi hoppade inte så högt, Goggles var laddad till tusen och studsade runt som en jättestor brun ping-pongboll och tyckte livet var fantastiskt fränt och bra på alla vis. Hade lite svårt att hitta jämn rytm mot hindren då han gärna ökar och blir het, har svårt och vänta och hoppa ordentligt utan flöjtar gärna iväg i warpspeed..

Men efter lite övande blev det bättre. Han slutade med luftsprången och bakuterna och blev lite halvnormal.. 🤣Viktor red sina båda pållar och jag assisterade med att sköta markservicen med bommar och sånt. 👍

Lite kaffe och prat innan vi åkte hemåt igen, nöjda och rätt svettiga både jag och hästen. Ovant med sån värme helt plötsligt! Nästan kunnat rida i T-shirt ju! 👍

Likes

Comments

Fredagen den 13e.... idag skiner ju solen, lite otippat om man tror på skrönor då kanske, haha..lite blåst, strålande sol och lite kyligt höstluft. Underbart att ha en ledig dag! 😁

Medans stallet blir fixat fick faktiskt mina stallboende pelargoner gå ut och lapa lite sol. Ska bara försöka komma ihåg ta in dem ikväll också då. Rätt vad det är kommer ju frosten på besök.

Visst är det väl ändå livskvalité att kunna sitta här med kaffemuggen en stund och njuta av solen trots att vi är mitt i oktober redan. 👍

Strax ska jag slå på en tappsko som Goggles sprungit ifrån i hagen. Lär ju försöka hitta den helst också..
sen blir det ett pass på banan, imorrn är det tävling för oss.

Och på söndag hoppträning!
Hurra! Är längesen så det ska bli jätteskoj! 😁😁Likes

Comments


Janu när jag äntligen fått tas på en sadel som passar och är fin så vill jag ju givetvis se till att den håller sig både hel och fin och att det fina lädret mår bra.

Ett tips för alla är att få in på http://www.sadelellen.se/hem/sadlar/sadeltips/       och läs. Där finns lite tips och råd för läderskötsel i största allmänhet. 


Nu vet jag ju varför den förra Childericsadeln var så blekt och ful i färgen! Shoeshine!! 😩😩😩 det som nästan alla dressyrryttare använder mängder av, både på stövlar, nosgrimmor, träns, tyglar och sadeln på tävling. För det blir sååååå snyggt....

Likadan såg en brun Jaguarsadel ut i lädret och den kom också från en tävlingsryttare på högre nivå. Ja nu är det ju inte bara de som rider högre klasser som putsar polerar och grejar men gissar det görs än mera där än hos oss hobbyryttare liksom 😂

Nä, aldrig mera shoeshine eller sånt blankmedel till mina lädergrejor!

Här är ett klipp från just det som jag reagerade på...

Likes

Comments

Brr..höstrusket har verkligen kommit. Ja bitvis i alla fall. Regn, hällregn, duggregn, dis, dimma och som igår kväll- kallt. Var nästan helt säker på att det skulle bli frost så stallpelargonerna Dick flytta in under natten. Var bara +3 när jag nattade hästarna nämligen.

Men döm om min förvåning imorse när jag tittade på termometern och det var +7 ute.
Nåja, frosten lär ju komma snart i vilket fall 👍

Igår tog jag och Goggles oss ett pass på ridbanan. Red totalt ca 30 minuter sen kände vi oss nöjda. Ja jag gjorde då det 🤣 han var ännu mera nöja med att få äta lite gräs efteråt 👍

Likes

Comments

I samarbete med Eponia så lägger jag ut lite exempelbilder på stövlar som blivit uppsydda.
Alltså man kan ju får dem precis som man vill, bara fantasin som sätter gränser!

Olika färger på stöveln, passpoaler, mönster, detaljer, med snörning, dressyrmodeller, borstat läder, olika färger på detaljer, hårda/mjuka skaft osv osv.. 😍😍

Här är några bildexempel då 👍👍Finns på https://www.eponia.se/produkt-kategori/eponias-ryttare/eponia-mattanpassade-diy-ridstovlar/

Likes

Comments

Ja nu väntar vi bara på att de ska komma... de nya måttbeställda stövlarna 😍 så man får gnälla över skavsår, ont och blåsor och springa på Apoteket och köpa Compeedplåster 😂

Ett pad i detta läder och i denna färg fast en slät dressyrstövel med dragkedja framtill på insidan och i borstat läder.

Och ett par helt svarta likadana också i borstat läder som jag tänkte ha som tävlingsstövel 👍

Vad tycker ni? Jag blev lite kär direkt i dessa förstås 😂😂

Likes

Comments

Tisdag förmiddag var det dags för andra passet med Goggles. Skönt slippa stå i hällregnet sadla och greja eftersom det var helt ok väder denna dag.

Vi värmde upp i alla gångarter och Goggles kändes riktigt mjuk och fin. Han såg nöjd ut redan när vi klev in i ridhuset och gjorde inget bus.
Annars brukar han alltid tramsa när jag ska hoppa upp, riva ner saker från sargen eller greja med nåt. Lite hans modell att göra sånt 😂

Vi fick börja med att hålla oss på volten i trav och växla tempo litegranna. Hitta eftergiften i sidorna och känna efter så att han svarar framåt för skänkeln.

Med jämna mellanrum flytta bogarna utåt och inåt och att han ska vara kvar mellan hjälperna oavsett. Blev lite jobbigt så vi fick jobba oss förbi det och sedan kändes det mycket lättare i båda varven.

Öppnor längs spåret där jag efter hand fick rida liiite mera framåt och krama lite mera i yttertygeln för att få bättre kvalité på dem.
Sedan öppna och efter halva långsidan ställa om till förvänd sluta för att checka av.

Skrittpiruetter som var riktigt bra åt båda håll! 👍

Sedan galoppjobb åt båda hållen. Tempoväxlingar längs spåret, halvhalter och noggrann ridning.

Byten på enkla linjer och sedan på serpentin med byte när vi passerade medellinjen. Fick tänka nya innerskänkel till nya yttertygeln i båda bytena men extra noga i höger till vänsterbytet. Så vi fick med bakdelen riktigt och bytena blev bra.
Fick beröm för stora fina och lydiga byten! 😍

Sedan mellangalopp på diagonalen, upptagning och byte vid spåret. Bara jag fokuserade gick det finfint och Goggles gjorde bytena avspänt och lydigt.

Galoppslutor från medellinjen och ut till spåret, rida rakt fram några språng och sedan göra ett byte.

Sedan lite mellantrav som också kändes riktigt bra. Lagom längning och jag satt mycket bättre, kunde slappna av i sätet och skumpade inte alls lika mycket..tror nog att sadeln gör mycket för jag måste verkligen hitta min egen balans och kan inte knipa med benen alls 😂

Fick massa med beröm av Bo som sade att han tyckte bättre och bättre om Goggles för varje träning. Att han ser mycket mera tillfreds ut nu, även om han tjurar ihop ibland. Vi gör många saker riktigt bra och han har blivit lydigare och mycket starkare.

Och han tycker att Goggles är flott och elegant att se på, har fin takt. Och att vi passar väldigt bra ihop.

Så känns extra roligt eftersom första träningen visserligen var nyttig förra hösten men kanske inte så rolig och Goggles visade väl inga större kvalitéer då mer än att han kan rygga i galopp 😝😝

Så det är ju lite kul att han kan visa att han inte är så tokig min fina rödluva, bara han vill liksom.

Vi tittade på en stund på ekipaget efter oss när Goggles fått gå in i transporten och käkat lite. Sen åkte vi hemåt, trötta och nöjda.

Jag åkte iväg och jobbade ett kvällspass efter att han fick gå ut i hagen och rulla och äta gräs.

Gick rätt lätt jobba efter det ridpasset!


Så himla nöjd med dagarna där så många bitar föll på plats. Han var så mjuk och fin och ridkänslan var nåt utöver det vanliga.

Fin och lätt i formen, härlig framåtbjudning där han verkligen gick av sig själv, lydig och uppmärksam, inge tjurig alls på tisdagen, även om det blev jobbigt så blev han inte arg och vi kunde lösa det rätt snabbt.

Fina byten och så himla skoj få börja öva lite svårare krumelurer 😁😁Likes

Comments

Måndagen och tisdagen var det då dags för lite ordentlig träning igen då. Goggles har varit lite uppjagad de senaste dagarna när jag ridit hemma på banan. Nere i kärret bakom hagarna har det varit ett gäng med kajor som haft sammanträde. Om vad vet jag inte men kan kanske legat nåt dött därinne som de kalasat på, vad vet jag 👍
De har hur som helst fört ett jäkla liv där inne och Goggles har ju inte varit sen att ha det som ursäkt för att inte kunna koncentrera sig på mig 🙄🙄

Så det har tagit en rätt lång stund varje pass att få honom nog avspänd för att lyssna så kanske det var nån mening med att jag inte kom iväg på tävlingen i söndags.

Måndagen var det dags för dag 1 av träning för Bo Tibblin.
Lite spännande se hur jag skulle fixa rida och sitta ner ordentligt med nya sadeln faktiskt. Den är ju mycket mera flat i sätet än den förra och lite jobbigare sitta i på ett annat sätt. Har inget ta stöd i dom förut utan lär hitta balansen mera i sätet och avspänningen i höfterna.

Det hällregnade när vi kom dit så skyndade mig sadla och göra iordning. Goggles inte sjusärdeles imponerad av vädret.. 😂😂
Han kändes mjuk och fin när vi värmde, och var knappt tittig alls. Jätteskönt eftersom han brukar glo fast vi varit på ställen förut.

Fick jobba med att hitta lösgjordheten i alla gångarter på volten för att få honom riktigt eftergiven. Han protesterade och tjurade litegrann och framförallt i höger varv var det jobbigare att acceptera skänkel och hand. Sedan längs spåret och rida öppnor och slutor på varierade linjer, för att kolla att han accepterade jobbet. Höger öppna och sluta var jobbigare än vänster och det tog några försök innan det släppte.

Galoppjobb på volten och förbereda för piruettjobb. Hitta samlad galopp med lagom form. Göra volten mindre och mindre och vända runt, bibehållen bjudning genom hela jobbet. Ha kontroll på bogarna och få honom stanna kvar på det tänkta spåret.


Lite galoppombyten på raka linjer, medellinjen, volt åt ena hållet, rida rakt fram och sedan göra ett byte innan C.
Diagonal med byte ungefär på medellinjen. Höger till vänster lite jobbigare. Tänka vänster skänkel till höger tygel för att få med bakdelen.

Fick beröm för våra flotta stora byten som han gjorde på hjälpen bara jag gjorde rätt.

Travade av honom och han kändes riktigt riktig fin!!!


Svettig, lite löddrig men väldigt nöjd tror jag. Och han ställde sig och kissade så det skvalade när vi skrittade av för hand. 😁


Lastade och Goggles fick hö och vatten. Jag kollade lite när Monica red och sen for vi hemåt jag och Goggles. Lagom för honom att stå kvar inne i stallet då det var mörkt när vi kom hem så han fick bada och sen gå in i boxen och äta 👍

Mycket nöjd matte gjorde sen kvällen 👍


Gunilla som var med tränade kom ut och Goggles kollade påpassligt ifall hon hade nåt mumsigt i fickorna 🤣

Likes

Comments

Ja idag skulle jag och Goggles varit på tävling men eftersom vissa dagar ska man bara inte framhärda så gjorde vi just inte det 👍👍 har lärt mig att känns inte dagen bra så ska vi strunta i det för då blir resultatet därefter.

Började med en massa så krångel imorse som gjorde att humöret drastiskt sjönk till låg nivå, och när dessutom telefonen åkte i stallgolvet och blev så härDå var jag så leds så ringde och strök mig. Hade säkert fått fel på bilen eller nåt om jag åkt 😂

Så vi blev hemma. Tog ut Mocca på banan och longerade, första efter "boxolyckan" när hon fastnade och gjorde illa bakbenet.

Pigg och fräsch men flåsig så nu blir det klippning 👍Banan är sladdad precis så strax är det Goggles tur att få sig ett pass. Imorgon är det träningsdagsigen i dagarna två för Bo Tibblin. 💪💪💪

Likes

Comments