Dags för dag 2 av Bo Tibblin träning.
Mocca fick övernatta på Jällsjö eftersom jag hade jobb till 11 i stan, sen tar det 30 min i bil hem och sen 60 min i bil ut till Jällsjö då, förutom att man ska haka på släpet, lasta häst osv... ekvation omöjlig då jag skulle rida 12.15 idag 😂
Väldigt praktiskt ha henne på "hästhotell".

Imorse var det -2 och med allt regnet som föll igår kan vi ju säga som så att det var lite lätt halt på vägen...

Så istället var jag på plats 11.30 och i lagom tid att göra iordning och rida fram vid 12.
Mocca hälsade mig med ett dovt himlande när jag klev in i stallet. Tror hon känner igen stegen minsann!

Hon kändes mjuk och fin när vi värmde upp. Bo tyckte att hon var jämnare i högergaloppen idag än igår och vi hittade en fin trav direkt.

Fick börja med öppnor längs spåret, volt på mitten av långsidan och sedan diagonal sluta in till medellinjen.
Fick vara mera noga med halvhalterna i hörnen innan öppnorna, sedan blev de bra. Halvhalter lite nu och då i skolorna så hon inte lämnar linjen när det blir jobbigt.
Slutorna var lite svårt inte få för tvära, behöver rida lite mera framåt och noga se vägen osv.

Mocca travade med härlig takt och schwung idag!
Kommer garanterat att ha rejäl träningsvärk i magmusklerna imorrn för blir ju lite jobbigare sitta ner.

Sedan galopp i olika sekvenser, blandat förvänt, enkla byten, volter lite hit och dit för att hon inte ska veta vad vi gör.
Ungefär samma övning som igår, och någon gång gick hon iväg, ta stopp, vända och göra om. Sedan började hon byta av eget intresse och bara vara konsekvent med att fatta ny; gör om gör rätt. 👍 fick ett fint lite stort byte till högen men utan att hon gick iväg, beröm och byt varv.

Till vänster gjorde hon ett sånt luftsprång när hon bytte att jag trodde vi skulle fastna i takbjälken, men döm immun förvåning, när vi landade var hon i balans, gick inte iväg och var lugn. Hurra! Beröm och lite galopp utan byten sen fick vi trava av,

Idag kändes det mycket mera som finlir med hjälperna, lite försiktigt kläm med höger vad i höger galopp och hon rätade ut sig direkt på spåret. Liten kram i vänster tygel för att hjälpa till.

Vilken känsla när såna små små saker ger sån enorm effekt.

Så här är ridning när den är som bäst!!!
Det här är träning som känns så lugn och rätt och jag så väl kan känna resultatet av.

En rejäl nytändning för mig och hästarna sen i somras och fullproppad med inspiration efteråt.
Sjukt kul!! 😍😍

Vi skrittade av, fixade iordning Mocca, lastade grejor medans hon fick en tuss hö och sen gå in i släpet.
Gjorde rent boxen efter oss och sopade av gången och sånt innan vi åkte hemåt.
Grabbarna var nöjda hon var hemma igen.


Kall morgon och fick skrapa bilrutorna.


Jajjemän, på parkeringen blommade en stackars ensam lupin som missuppfattat årstiderna lite...

Likes

Comments

Underbart!! Det är de små sakerna i vardagen som är lycka... japp precis så är det 😄😄


https://38.media.tumblr.com/ca63616d817b3967a8ac3245d3fda224/tumblr_nc5tlfK9NY1s1vn29o1_400.gif

"Vad du ser här är ett myosin-protein som drar en endorfin längs en axon till innerdelen av hjärnans parietala cortex som skapar lycka. Det du ser är helt enkelt lycka på väg."

Likes

Comments

Dags för Bo Tibblin träning igen i dagarna 2. 👍👍👍

Idag packade jag in grejor och Mocca och åkte iväg för att träna. Jag har jobb imorrn bitti några timmar så hinner inte hem hämta henne efter det och tillbaka, så hon fick bo på hotellet inatt 😂 då kan jag ta med mig kläder och åka direkt från jobbet och dit imorrn och hinna rida ändå, fiffigt va?! 😄

Idag var jag då ute i väl god tid visade det sig, dvs en dryg timme för tidigt. Men blev bra för hann ta en kopp kaffe och titta lite på ekipaget före. Alltid nyttigt men sällan man har eller tar sig tid.

Mocca var avspänd och fin från början idag, fick börja med travjobb, skänkelvikningar och små volter. Hon var lite öppen i formen tyckte Bosse så fick jobba mycket med skritt- travövergångar och aktivera skritten, hitta takten i skritt ordentligt, övergång till trav igen osv och öka drivningen lite så hon blev lite mera samlad.

Galoppjobb med 10 m volter där jag fick vara noga med att hon spårade och att jag ramade in hela varvet runt.

Travjobb med öppnor längs spåret och efter halva ställa om till förvänd sluta. Jag hade lite svårare i vänster varv men sedan blev det bättre.

Galopp längs medellinjen, och oj vad svårt jag hade att känna när hon var rak. Jag skulle säga när hon kändes rak men det var ju helt fel, haha..
när jag väl fick henne rak i höger galopp blev det nog jobbigt när hon får sätta in bakbenen rakt inunder sig istället för som hon är van vid, att fuska och inte vara rak, så då slog hon på en tvärnit och backade. Besvärligt tyckte hon.
Bara vända henne och göra om.

Jag behöver passa min vänster skänkel som lätt åker tillbaka för mycket och jag hamnar på höger sida i sadeln. Vet inte vad som är hönan och ägget där men det blev mycket bättre efter lite små tips.

Sedan enkla byten och efter det vanliga byten. Ganska lugn och fin i första, sen ville hon ta kommandot och byta själv.

Jobbade med att vända in från långsidan, på medellinjen lägga en volt åt galoppsidan, vid medellinjen igen så byta galopp.
När hon räknat ut det så fick jag göra likadant men lägga till en 15 m volt åt andra hållet i förvänd och sen byta.
Några gånger gick hon iväg och vi fick göra halt, men åt vardera håll fick vi till nåt byte där hon väntade på mig och inte gick iväg och var halvhysterisk.

Hon blir ju starkare och starkare och Bosse tyckte att det var skillnad sen sist. 👍👍👍

Mocca har ju blivit ojämnt stark i sidorna då hon inte varit lösgjord riktigt. Och det känner man nu att vissa moment blir väldigt jobbiga när hon behöver lära sig jobba rätt. Och jag har ju liksom lärt in fel känsla med henne men börjat få lite mera kläm på det nu. Men bara tjata vidare det 😂😂 endera dagen....

Skrittade av länge sen fick hon gå in i sin box käka middagshö. Stallet var fullt av tjejer och hästar, en kom ända från Varberg (runt 40 mil!!)för att vara med och träna!!!

Hemma i stallet var det märkligt lugnt, grabbarna såg fundersamma ut var ledartanten tagit vägen men knallade in och åt i lugn och ro.

Här hemma blir det dusch och sova, jobb och träning dag 2 imorrn! 😄👍


Allra snyggaste frisyren!!!!


Efter ridning, yllepyjamas på...

Likes

Comments

Ibland, vääääääääldigt väldigt sällan att jag är ute i alldeles för god tid, läs har tagit fel på tiden en timme, så har man sån tur att man kan sitta titta på ryttaren innan oss och ta en kopp kaffe 😄

Likes

Comments

Mocca fick sig en ordentlig helklippning idag. Imorgon är det dags igen för träning för Bo Tibblin och gissningsvis skulle Mocca bli ordentligt svettig i det isolerade ridhuset.

Fast hon var inte jättelånghårig, hon har bytt päls senare än Goggles som redan satt vinterpälsen ordentligt. Mocca fäller lite fortfarande så lär nog klippa henne en gång till.

Tävlingskommittémöte på kvällen avklarat och många bra diskussioner. 👍

Natta hästar strax och sedan hem hänga tvätt; hurra 😝

Likes

Comments

Den här killen är jag uppväxt med som granne.

Minns så väl att det alltid, alltid var motorer och träning.

Mats som tränade balans och åkte enhjuling som en cirkusartist.
Mats som cyklade många mil varje dag, joggade nästan lika många mil tror jag.
Crossträningar och tävlingar för hela slanten.
Alltid på språng någonstans i världen med sin sport.

Och titta vart han är idag!

Vilken kämpe, trots så många svåra skador genom åren så har han fortsatt. Och fortsatt. Och fortsatt.
Och vilken envishet och vinnarskalle!

Vilken inspirationskälla han är, oavsett vilken sport man håller på med, och vilka förutsättningar man har, hårt jobb lönar sig alltid!

http://www.svt.se/sport/motorsport/det-var-en-chock-for-motocross-sverige/?cmpid=del%3Afb%3Asp%3A20161024%3Adet-var-en-chock-for-motocross-sverige%3Aspo
http://www.svt.se/sport/motorsport/det-var-en-chock-for-motocross-sverige/?cmpid=del%3Afb%3Asp%3A20161024%3Adet-var-en-chock-for-motocross-sverige%3Aspo
http://www.svt.se/sport/motorsport/det-var-en-chock-for-motocross-sverige/?cmpid=del%3Afb%3Asp%3A20161024%3Adet-var-en-chock-for-motocross-sverige%3Aspo

Likes

Comments

Detta lade Victor Emanuel Berggren ut på sin Facebooksida och jag tyckte texten sammanfattade så mycket hur det blivit.

Vart tog ödmjukheten till hästarna och sporten vägen?

Vart tog empatin för andra människor vägen.


Genom att trycka ner andra blir man inte bättre som människa, och visar nog bara mera vilken liten människa denna är egentligen.
Men tyvärr får dessa människor massor uppmärksamhet via bloggar, Instagram/twitter mm där det raljeras över andra och framhäver sig själv... ledsamt men sant.. klubben för inbördes beundran på något vis...

Text och bild lånad av Viktor.

Baksidan av svensk ridsport! Det mesta handlar om framgångar och pengar. Allt känns ganska ytligt! Jag upplever att många kända ryttare och tränare ser ner på andra eftersom de kommit längre och är mer framgångsrika. Alla är givetvis inte så, men varför ska man som ryttare inte få ha höga mål, när de vet att de kan och det är dit dom vill!

Ska man gå in och känna sig dålig för en välkänd tränare bara för att man ridit lägre klasser! en del behöver så mycket hjälp, och har så många frågor, men de utvecklas ju inte i rätt riktning om de får känslan av att dom är mindre värda. en del personer är jätteduktiga på det medens andra borde tänka om. Tränare och ryttare är förebilder för tusentals, miljontals andra som också vill våga drömma.

Det bästa sättet att lyckas är pengar, men har man inte det hade jag velat träna för någon som tror på mig till 100%, men om man inte hittar nån som vill erbjuda den hjälpen blir det svårt. I mitt yrkesliv har jag haft tur att ha chefer som trott på mig och det har fått mig att utvecklas enormt. idag hittar många bra tränare som hjälper dom att utvecklas men de som inte gör det, vad gör dom?.

Alla har vi olika förutsättningar eftersom ridsporten är en sport som ställer höga krav ekonomiskt. Det gör att alla inte kan utöva den. Har man inte det får man en tuffare resa. Resan kan vara vara lång och kännas svår och hopplös. Jag har alltid sätt upp till andra, haft förebilder och alltid frågat andra om hjälp vilket har fått mig att utvecklas. Jag har haft förmånen att många duktiga ryttare och tränare fått upp ögonen för mig och det fick mig att utvecklas. Men samtidigt upplevt att folk sett ner på mig, gjort sig märkvärdiga, inte trott på mig.

Jag tror att alla som utövar ridsport behöver nån som tror på dom. Livet kan vara så svårt i sig, men att bara ha en person som ser och tror på en. Det kan få en att utvecklats och blomstra ut enormt.
Jag tror särskilt att många unga har det behovet och behöver den hjälpen. Alla måste kunna bli sedda och få den hjälpen de vill ha och behöver. Vi ska hjälpa och lyfta varandra, inte stjälpa. Alla har vi olika förutsättningar, erfarenhet, kunskap och det gör just dig unik. sikta mot stjärnorna!

Jag har haft otur med hästar som fått skador som jag inte kunnat påverka. Min senaste fina El Emilion fick en skada i hagen som endast 3 hästar på 10år hade fått. Jag tog två hästar från ingenting till 130hoppning. Jag tränade banor upp till 140-145 på båda. Jag vet att båda hade kunnat gå svår hoppning om de hade varit friska.
Jag vet att jag kan så mycket mer och det har jag alltid vetat. jag känner det i hela kroppen och det gör mig både frustrerad upprörd och ledsen. Jag är en tävlingsmänniska och gör jag nått ska det vara helhjärtat 110%. Men utan bland annat ekonomiska förutsättningar har jag ingen möjlighet att fortsätta och därför måste jag ta en paus.
Jag vill inte börja om en gång till just nu helt från början. Nästa gång ska jag ha en häst som kan ta mig dit jag vill. mitt mål har alltid varit svår hoppning och det kommer det alltid att vara. Nu har jag ingen möjlighet så jag tänker bli bra i en annan sport.

jag vill också hitta en sport där folk respekterar varandra istället! Skitsnack och mobbning hör inte hemma här! att prata bakom ryggen eller gotta sig i nån annans olycka är inte okej. Att sänka nån bara för att man har kommit längre och blivit mer framgångsrik. Kanske borde folk börja tänka att vi dödar svensk ridsport och att sportens utveckling försämras. När vi igentligen ska lyfta varandra och hjälpa så sänker vi varandra! Respektera och va snälla mot varandra, detta ska ändå vara en kul gemenskap! Visa kärlek mot era hästar, föräldrar och framförallt varandra.

Jag har alltid hållit på för att jag älskar hästar. Dom är fantastiska djur som får en att må bra bara av att finnas där. dom ställer upp på egentligen orimliga saker för det som från början var ett vilt djur. jag kan nog inte egentligen sätta ord på den kärlek jag känner inför hästar. Och man får så mycket kärlek tillbaka.

Det har fått mig att må bra och jag vet att jag kan rida och kommit ganska långt men jag upplever dock nånstans att det aldrig varit så kul, vilket det borde.
Det har aldrig varit hästarna eller ridningen i sig som varit anledningen utan själva sporten och personer som representerar den.

jag hoppas att alla tar en tankeställare på vad just du kan göra. Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Jag önskar att alla kan följa ridsportens ledstjärnor om att visa respekt till häst och människor. Allt det för hållbar ridsport. Alla är vi representanter både för sporten gentemot andra sporter men också för varandra och ridsportens utveckling.

Svenska ridsportförbundet har 150 000 medlemmar. Jag tror knappast att jag är själv att känna såhär. 90% är tjejer! Jag stormtrivs och det är kul som kille att vara representant i en tjejdominerad sport. Men vi killar är tävlingsmänniskor och ska vara bäst. Sen håller vi inte på och pratar runt en massa lika mycket som ofta tjejer gör. Men det innebär inte att vi inte kan ta åt oss. Vi ska bli fler, inte färre.
tänk på hur ni framstår. Lyft varandra och var positiva och glada.

Alla kan lyckas, även fast vissas väg kan vara längre och krokigare. sluta inte drömma eller kämpa även fast allt känns hopplöst.

ryttaren som når störst framgång kan ha en häst, inte 10. Den med mest talang är kanske en ryttare rider på ridskola eller är medryttare. Den som representerar sporten på ett bra sätt kan vara en förälder.
Den med mest kunskap kan vara din stallkompis. Den som tror på dig och ger dig kloka ord kan vara din pappa.
Och den med störst plånbok behöver förslagsvis inte vara den bättre ryttaren

jag kommer fortsätta kämpa för sporten men just nu orkar jag inte, vill inte, tänker prioritera annat och satsa på andra sporter att bli framgångsrik i.
Jag tar en paus, ger inte upp, för jag kommer tillbaka och då ska jag nå mina mål.
För att jag vet att jag kan, jag vill, och jag vågar och jag ska.

Jag vet inte när eller hur men jag kommer tillbaka. Jag lägger ridstövlarna på hyllan, säljer sadeln, låter kavajen hänga längst in i garderoben. Ger mig lite rädd ut ifrån bubblan för att utforska nya sidor av mig själv och andra sporter. lägga tid och pengar på mig själv.

men tro mig, jag kommer tillbaka!

Likes

Comments

Ja till våren blir det lite ändring för både mig och hästarna.
Inte för att vi inte trivs, utan för att det blir så mycket enklare för mig.

Hästarna ska flytta hem hit på gården! ❤️

Finns visserligen ett äldre stall modell mindre här men blir att bygga boxar i andra delen istället. Så att man får det lite enkelt och lättjobbat. Och planera som man vill ha det. 👍

Ska bli så skönt att inte behöva åka fram och tillbaka flera gånger om dan för att ta in o ut,fodra, mocka och rida nu som det blivit nu när jag bor en bit bort. Förut tog det liksom bara en minut att promenera ner. Nu är det lite längre.

Här finns redan stora kuperade hagar och kommer nog bli en ridbana nånstans i närheten så småningom.

Känns som en julklapp i förtid.

Tänk att kunna gå ut i pyjamas och fodra pållarna. 😍

Likes

Comments

Ja idag var det dags för sista omgången i Dressyrallsvenskans Division 2 och den gick vid vackra Sparreholm.
Inför sista omgången låg vi femma i serien.

+3 grader, regn och blåst. Nä det var verkligen inte skönt vara ute idag!

Idag såg de flesta hästar spöken och hemskheter för procenten var inte överdrivet höga nånstans.
Goggles var pigg men inte hysteriskt jobbig och kändes fin på framridningen.
Inne i ridhuset blev han spänd men höll sig rätt bra på mattan ändå.
Han har ju blivit mer och mer ridbar men får ändå sitta och passa honom i hörnen och vid dörrar så han inte skyggar och hoppar undan.

Lite hack men överlag rätt ok känsla, missade lite i bakdelsvändningarna som inte blev bra. Fick ett omslag i mellangalopp då han skyggade för dörren, och taktade lite i mellanskritten innan galoppen men annars rätt jämnt.

Ganska prick 59% och på den övre halvan av klassen. Och det regnade inte poäng över någon idag direkt i lagklassen kan vi säga😂

Laget blev 5a idag och totalt 4 i serien. 👍

Bestämde mig efter dagens tävling att detta är då helt fel årstid hålla på tävla. Skitkallt!!
Så avanmälde mig till MsvB5 jag tänkt vi skulle rida om ett par veckor.

Vi tränar på istället och ska försöka gå ut i vår och göra Medelsvår B klassen riktigt bra. 👍👍

Vi har ju fått förändra mycket senaste månaderna för att kunna förbättras och det behöver vi befästa mera.
Men en sån rolig utveckling det har varit och bara på nån månad! Sjukt roligt!

Så nu är jag hemma i värmen efter en kall dag, gjort eld i köksspisen och väntar på kaffet ska bli klart bara 👍

Likes

Comments

Fredag och ledig. Morgon i stallet efter lite kurirjobb tidigt imorse.
Hästarna nöjda och glada få komma ut, inget är så viktigt som att få komma ut och muta in sin höhög i hagen.

Ja och det sedvanliga hemma, mera kaffe, diska och tvätta.

Imorrn är det tävling så behövde ha lite vita rena saker. 👍
Sista omgången i Allsvenskan Division 2 Sörmland och den går på fina Sparreholm. Laget ligger på en 5e plats totalt så blir en spännande sista omgång. 😊

Finalen går i Lätt A4 och jag, Sofia, Malin och Oskar rider.

Red Goggles på banan en sväng på kvällningen. Han var förskräckligt pigg i början och busade en del, men sen lugnade han ner sig och gick riktigt fint. Så känns bra inför imorrn.

Hästarna nattade, jag har duschat och sitter i soffan glor på en gammal Beck-film och dricker sista koppen kaffe.

Fredagsmys så gott som något det 😄


Äntligen lyckats få upp lyktan på trappan. Riktigt hemtrevligt med presenten från Ulrica som hängande sprider ljusskenet i blåsten.


Kvällskaffe...ljuvligt! -älska Löfbergs-

Likes

Comments