Ilska, något jag känner ofta. Jag kan bli arg för i princip vad som helst. Utan anledning. Jag fattar inte varför, och jag vet inte hur jag ska lugna ner mig. T.ex idag. Mamma skickade ett sms där det stod "ring mig" när jag ringde hade hon inte tid att prata. Så jag fick stå utanför Ica i ca 15 minuter och jag blev AS arg. Vet inte varför. Antagligen för att de borrade och hela marken skakade. Och så får jag lust att kasta mobilen i marken och jag vet inte vad. Hursomhelst så blir jag lätt arg och blir svår att få glad igen.

Någon som har samma problem?!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Har varit inblandad i en konflikt idag och igår kväll. Därav uppdateringen....
LOVAR BRA UPPDATERING IMORGON
usch känner mig så dålig

Likes

Comments

Tror att jag har nämnt det innan. Kanske kanske inte. I alla fall så har jag grov prestationsångest. Dels i skolan, där det är mest. På lektionerna, prov osv. Men det gäller inte bara skolarbetet. På idrotten, rasten osv är jag rädd för att delta. Jag är rädd för att prestera dåligt. Det funkade bra på södra och det blev bättre. Men när man kommer till en sån klass som den här där alla vill vara störst, bäst och starkast blir det svårt. Man väljer hellre att inte vara med än att förstöra för laget när man inte träffar basket korgen, t.ex. Man sitter hellre själv än är med på rasterna för att inte bli utskrattad när man åker ut. Förstår ni, det blir inte direkt bättre. Och de flesta av mina inlägg skriver jag på rasterna. Just för att jag sitter ensam då och kan skriva.
I ridningen är det ju samma sak. Rider jag dåligt en dag går jag och oroar mig för att jag rider dåligt tills nästa pass.
En fråga jag ofta ställer mig själv är varför jag vill prestera bra. Status? Självförtroende? Samvete? Och är det för mig själv eller någon annan?
Jag har alltid känt mig dålig. Därför tror jag att min prestationsångest beror på att jag försöker visa för både andra och mig själv, att jag kan något. Att jag inte är en looser. Men jag vet inte...
Nu har vi nyss haft nationella prov i matte och jag var jätte stressad och är nervös för att jag gjort fel. Tror iaf inte att jag får F, och att jag är godkänd är viktigast.

Fast min ångest säger åt mig att jag måste ha minst B för att jag har B i matte för tillfället ;)

Likes

Comments

Nu kommer faktiskt en spännande vecka! För en gångs skull haha. Mycket press men också mycket kul! Nu får ni höra:

Måndag: Plugga engelska
Tisdag: Engelska nationella prov, RIP mig haha.
Onsdag: Rensa saker.
Torsdag: Ta det lugnt
Fredag: Sista delen av nationella för hela terminen. Engelska där med
Lördag: Först har min kusin kalas eftersom att han fyller 10 (eller 11 haha) sedan på kvällen ska jag till @Ebbakruger faktiskt!
Söndag: Jag och Ebba ska på en loppis och sälja saker, och ha kul såklart haha.

För mig blir det en spännande vecka! Förhoppningsvis tjänar jag en del på söndagen!

Likes

Comments

Mumsiga godisbollar Till Häst

Ingredienser:

* 2 dl havregryn

* en morot

* 1 msk ljus sirap

* 1 1/2 dl vatten

*ett litet äpple eller ett halvt

Redskap:

* plåt

* bunke/skål

* rivjärn

* matsked

Gör så här:


1. Ta ca havregryn och vatten och blanda ihop i bunken/skålen.

2. Riv moroten (morötterna), äpplet och blanda i den tillsammans med sirap.

3. Rör ihop allt till en enda smet, om den blir för rinnig ta i mer havregryn, om den blir för tjock ta i mer vatten.

4. Lägg upp den i så stora bitar som du vill ha på plåten.

5. Stoppa in i ugnen på ca 200 grader.

6. Ha de inne i ca 15 min (ibland mer eller mindre beroende på hur stora bitar man gör).

Så. Tror att jag har lovat receptet innan haha. Men igår gjorde jag dom och tog även lite bilder. Både vippe, nicco och Boris har älskat dom. Så jag antar att de är bra. Enkelt att göra också.

Tips, krama ur vattnet ur det rivna äpplet. Annars blir det väldigt mycket vatten!

Likes

Comments

Gud vad jag blir frustrerad. Vi åkte till stallet idag istället. (Men ska dit på söndag också) det gick så förbannat dåligt.

När vi rider själva brukar han gå jätte fint. Jobba rätt och höja ryggen osv. Så idag hade jag dressyrträning för tränaren, jag tänkte liksom "yes! Nu kan jag visa vad vi kan" och så går det så dåligt. Han vägrade sammarbeta och var jätte seg. Ägarens kommentar var oftast "Nu går han som en åsna igen!" Haha. Lite kul var det men jag blev frustrerad när han inte lyssnade. Vi tränade mest i skritt och trav. Sedan tog vi ett kryss på 60 cm också. Det gick bra men han halvt stannade innan så jag reste mig ur sadeln lite innan. Blääää

Trots allt var han halt tidigare i veckan. Så det beror väl på att han är stel. Hon sa att jag skulle kolla igenom dressyrvideos på youtube och försöka lära mig lite mer till på söndag. Så det ska jag göra nu!

Likes

Comments

Åh! Jag ska till Boris i helgen. Fy vad jag har saknat honom. Min svart vita nallebjörn.
Planen var ju att jag skulle cykla dit oftare. Men jag och cykling går INTE ihop. Även om jag kan springa 5 km utan att stanna kan jag cykla Max 1 km innan jag dryper av svett. Så jag ändrade mig. Jag ska ta bussen och sedan gå/springa. Jag går väl i början men sen ska jag jogga. Hur smart?! Får dock ta med mig ombyte, vägrar springa i ridkläder. Då borde jag väl kunna gå i bikini i sommar ;)

Vi svängde förbi stallet en snabbis idag. Min fina <3 och så träffade vi ett litet får haha

Likes

Comments

Som ni kanske vet så ska jag sommarjobba i sommar. (Om jag hittar något såklart) Jag vet ju inte alls hur mycket jag kommer tjäna. Kanske 1000 kanske 10 000. Vi får se. Men mina mål då:

1. Min kamera. Den är prio ett, och då tänker jag att kamera väska ingår där med.

2. Tävlingsoutfit. Planen är ju att jag ska skaffa medryttarhäst, som jag får tävla med i höst. Jag ska ju också få tävla Boris lite antagligen.
Tänkte först köpa vita ridbyxor. Det är ju snyggt att ha vid fotograferingar också. Sedan blus, ridhandskar och kavaj. Om jag tjänar mer ska jag köpa ett par läder ridstövlar också. Jag hoppas att denna hästägare har ett fint schabrak, jag hittar INGET fint tävlingsschabrak! Jag vill ha ett vitt. Men inte helvitt. Har hittat en plan B men måste ha en A! Uschhhh

Om jag FORTFARANDE skulle ha pengar över ska jag spara dom. Nästa sommar vill jag nämligen hyra häst. Så det gäller att spara tidigt om jag ska stå för allt själv.
Summan av allt över ligger på ca 5000-6000. Vi får hoppas att jag hittar ett långt jobb med hög lön haha

Likes

Comments

Vilken härlig dag! Vi hade bara tre lektioner. På hemkunskapen bakade vi kärleksmums men våran ugn var trasig så det blev brända... Haha. Men vi gjorde kladdmuffins som för övrigt blev JÄTTE goda. Vi slutade 13:30 och jag gick hem och gjorde fattiga riddare. Super gott. Har kollat på annonser och pratat med en kompis. Inget speciellt men det var en bra dag. Nästa vecka väntar nationella prov, känns inte alls bra. Det är i engelska vilket jag är bra på (enligt lärare) men inte enligt mig själv. Jaja, kommer nog inte få F i alla fall.
Jag förstår inte varför mina inlägg kommer upp så sent. Funderar på det efter skolan sedan fastnar jag i det jag gör. Usch. Jag LOVAR en förbättring.

Puss på er

Likes

Comments

Denna värld av träns. Så många olika med olika funktioner. Jag gillar många träns. Men en extra hiss till bettlösa för min del. Boris har ett hackamore. Han fungerar väldigt bra på det faktiskt. Men kräsen som jag är så är jag lite skeptisk mot metallen vid munnen. Det som mest av allt urskiljer ett hackamore från vanligt bettlöst.
Jag har sett ett träns. Ska försöka hitta någon bra bild. Det är iaf ett bettlöst träns som ser ungefär ut som ett vanligt vid pannband, käkrem osv. (Kommer säkert ta bort käkremmen dock)
Det speciella är nosgrimman. Den är i rep. Alltså ett kombinationsträns, träns-repgrimma. Jag vill jätte gärna hitta ett sånt!
Och helst inte allt för dyrt.

Kommentera gärna om ni vet!

Likes

Comments