Älskar måndagar. Jag tycker om att skolan börjar igen och det blir ordning och reda med allt. Man har ett schema i skola och ett utanför. Bara att bocka av ✅ och ta nästa sak på listan. Idag red jag Electron för Johanna. Johanna tränade Ebba som hade honom tidigare så hon känner verkligen honom. Det var superkul och nyttigt. Vi jobbade mycket med att han skulle bära sig och hitta sin balans i bakbenen. Så det var mycket att jag skulle rida med samma takt och balansera upp honom och sedan öka steglängden fast med samma takt och att han inte skulle springa på fortare. Han vill gärna springa på när han tycker det blir jobbigt, men det gick riktigt bra i slutet och vi hittade en bra trav och galopp där han var stadig och energin kom från bakbenen. Han är otroligt rolig att rida och jag lär mig så mycket av honom.
För er som såg Chester i Nordhallands förstod säkert att ngt var tokigt. Han har ett sår långt inne i munnen och imorgon ska han in och ta bort det som är runt såret. Ska bli så skönt att han blir "som vanligt" igen. Det sitter på ett sådant sätt att det varit riktigt svårt att upptäcka, men som jag skrev innan var vi hos superduktiga Nina i Helsingborg som hittade det direkt.
Vet.checken gick jättebra så det enda som varit tokigt har varit det där såret som gått upp. Stackaren, måste gjort jätte ont.

Likes

Comments

Så känns det ibland och jag gillar det. Jag gillar att sköta mig själv och mina ponnys. Gillar att inte behöva tänka på något annat än vilken ryktborste jag ska ta eller om jag ska klippa kronranden med sax eller maskin. Om jag ska byta täcke eller om jag ska linda eller ha skydd. Ni förstår, inte några livsavgörande beslut men absolut något att fundera på.
Idag red jag Electron i ridhuset och han var superpigg och glad. Han har fått göra lite annat i några dagar. Vi har hoppat lite och skrittat ut på långtur i skogen. Så han var pepp på lite dressyr 😉😊
Chester fick vila idag, gick med honom en stund. Man fattar inte att han blir sjutton i år, så galet pigg! ❤
Imorgon är det skola igen och sen så ska jag till stallet och mysa. Får se vad det blir imorgon, kanske rider jag ut på båda eller så blir det lösgörande.

Likes

Comments

Puh, äntligen hemma efter en lång dag. Var i stallet klockan sex för att byta täcke på alla så de var klara för utsläpp. Sen in med Chester och mamma 😂 i lastbilen för att köra till Rasmus (veterinär) allt gick jättebra och jag måste säga att Chester är världens snällaste ponny.
Sen tillbaka till stallet och mocka och fixa. Electron och jag testade på att hoppa lite idag. Så vi gjorde min favoritövning klockan. Ni vet med sockerbitar och bommar kl tre, sex, nio och tolv. Och så hoppar man på volten. Toppenbra övning för få ut dom på ytter. De vill gärna sväva ut lite. Electron tyckte det var superkul, men lite lågt. Han var lite nonchalerant och började koncentrera sig först när bommarna låg på sockerbitarna. Men det gick riktigt bra tillslut 👍🏻

Likes

Comments

Sitter i lastbilen på väg till Rasmus för vetcheck. Skönt att jag fick ledigt från skolan så att jag kunde följa med. Jag gillar att ha kontroll och jag känner ju honom bättre än mamma, så det känns viktigt att jag är med.
Igår var mamma med honom hos bästa tandläkaren Nina Lundgren så check på det ✅. Han var super snäll och duktig som vanligt💕

Likes

Comments

Självklart älskar jag att vara i stallet och mysa. Jag tycker det bästa med ridningen är vardagen och träningarna. När man får några steg som är helt magiska, de som får en att känna vad man kämpar för. Så är det verkligen, true story. MEN, nu är jag tävlingssugen. Jag längtar till meeting, kompisar, nervositet, spänning, glädje, frustration 🙈 och att få hänga med sin bästa vän (sin ponny såklart) och visa vad man tränat på hela vintern.
Nästa helg ska vi upp till Strömsholm på landslagsträff och jag längtar halvt ihjäl mig. Ska verkligen bli så kul 😀

Likes

Comments

Tackar som frågar 😊 denna veckan har jag fullt upp!
Idag har jag ridit båda killarna.
Tisdag: Electron ska få nya skor och vaccineras, Chester ska tas i pessoan
Onsdag: skritta ut Electron och rida Chester
Torsdag: träna med Electron och Chester ska till tandläkaren
Fredag: hoppa lite med Electron och Chester ska vet. checkas så han är fit for fight nu när säsongen drar igång
Lördag och söndag vet jag inte än, men är så taggad på att börja träna på riktigt efter den lite lugna vintern.

Likes

Comments

Heldag i stallet. Sov ganska länge idag och sen så var jag i stallet kl 11. Red först Tezzan och sen Electron. Chester vilade idag. Electon gjorde jag mycket övergångar med. Mycket galopp till trav och tvärt om. Man tränar oftast galopp från skritt, men det är superviktigt att även kunna fatta från trav. Men han var lika glad och pigg som alltid 😊
Nu har vi varit på söndagsmiddag hos mormor och jag ska bara gå och lägga mig i sängen och kolla på film.

Likes

Comments

När jag hade Ante så tog det ganska lång tid innan jag vågade låta någon annan rida honom. Jag var rädd att det skulle gå mycket bättre och att jag skulle känna mig dålig. Men efter att jag blev mer säker på honom och att jag blev äldre så ändrade jag mig helt. Jag tänkte att istället så ska ju jag känna mig nöjd som rider honom på det sättet att någon annan kan hoppa upp och rida. Nu är det ju sällan så att någon annan kan hoppa upp och rida din ponny eller häst lika bra som du, men de kanske klarar av den så de får en bra känsla.
Precis så var det för mig idag. Jag har bara ridit två storhästar tidigare innan jag fick prova Matildas Tezzan. Jag kan erkänna att jag varit lite nervös, men nu har jag suttit på henne tre gånger och idag fick jag den där magiska känslan. Förstår ni då hur jag menar, att Matilda rider henne så bra så att jag som inte ridit häst tidigare kan hoppa upp på en sexåring och få en superhärlig ridkänsla. Det är lyxen med ridningen för mig. Att få de där dagarna när man känner att man faktiskt är ganska grym 😉
Tre hästar ridna och jag somnar happy as a bird 🕊

Likes

Comments

Idag har vi varit i Flyinge och tittat på en clinic med Kyra. Jag har inte varit på det innan så det var superkul. Extra kul var det att Moa och Linnea red. Så modigt gjort och de var bara så duktiga. Inspirerande och lärorikt. Speciellt två övningar tog jag med mig hem. Jag har försökt rita upp så att ni som inte var där ska få tipsen ändå 😀
Nu är jag så taggad på att rida imorgon. Får som vanligt bara påminna mig om att Chester och Electron inte har en aning om att jag varit och inspirerats så jag får ta det med ro 😉😝


Övning 1

Kom i vänster galopp och upp på medellinjen. Bryt av till skritt och flytta direkt i skänkelvikning för höger skänkel och sedan fram i höger galopp. Toppenbra övning för att få ponnyn ut på ytter. Och att man måste hålla om med skänkeln även i skritten.

Övning 2

Rid upp på medellinjen först i skritt. Gör en öppna i några steg och sen ställer du om till en sluta men med bakdelen kvar på samma linje. Och sedan rakt fram igen.
När du har koll i skritt så gör den i trav. Perfekt att göra den mot en spegel så att du har koll på bakdelen och att du kan se båda öronen och bläsen (om den har det :))

Likes

Comments

Sitter och försöker få ihop en tävlingsplanering för 2017. Vi ska ha med den upp till Strömsholm så det börjar bli dax att ta tag i den. När man sitter med tdb och ser alla tävlingar så minns man allt kul man har haft. Det är så svårt att välja bort några tävlingar, mycket lättare att välja vart man ska än vart man inte ska 😊
Nu känner man ändå att säsongen snart börjar 👏🏻

Likes

Comments