Till skillnad från min bloggkollega har jag haft allt annat än "vind i seglet" senaste tiden, Jag har tampats med en hel del utrustnings problem senaste veckan både med trasiga stövlar och bett som inte sitter som dom ska, det som man kanske inte ens tänker på annars till vardags utan man kör på i samma mönster med sina vanliga saker, nu har jag letat med på varenda hemsida efter ett lagom långt bett till min "sportponny" och jag hade nästan gett upp hoppet och tänkte att jag kommer att få vänja mig vid att rida honom på fasta bettringar fast det inte känns 100 men jag vill inte riskera att han får några mer "skador" i munnen av ett för långt bettet.

Så igår var jag på Granngården i ett annat ärende men självklart så måste man ju glida förbi hästavdelnigen ändå... och till min förvåning ser jag när jag står och bläddrar i bett ställningen ett tredelat bett med rörliga ringar i stl 11 cm!!! Halleluja jag som letat och letat jag blev så himla glad! Tänk om flera visste att även budget märket Royal steel gör bett i hel storlekar! Jag var så nöjd att det även slank med ett par nya bruna ridstövlar i shoppingkorgen, jag har länge funderat på att köpa ett par till ridstövlar att ha på hemmaplan för att "avlasta" mina andra stövlar lite eftersom dagens stövlar inte verkar hålla för någonting längre..

Blir ju lite lagom spännande att köra en träningskurs nu både idag och imorgon i både nytt bett och nya stövlar..🤔 kanske inget jag skulle rekommendera någon att hålla på och ändra saker och ting så nära inpå men jag har liksom inte haft något allternativ . Mina andra stövlar är förhoppningsvis klara på tisdag så jag kan ha dem då, gissar på att det kommer göra ont över allt efter träningen ikväll 😂🙈.


Kram, kram Anna-Karin

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Det är nästan så jag skäms för att det finns en stor risk att jag är så tjatig o låter så jönsig, men Capriskorven går så fantastiskt bra just nu så man tror inte det är sant!
Jag är ju ingen som skryter men man jag kan ju inte sluta le över det hela just nu! Kanske för att det här är ju belöningen för allt slit man lagt ner, alla pengar man plöjt ner i träning och man vet ju ändå att bakslag kommer ju. Vare sig man vill eller inte. Så man får liksom njuta så länge det varar och åka med så länge tåget går, så att säga.
Hur klyshigt det än låter.

Igår var banan nyharvad och en tidigare regnskur hade lagt en bra fuktighet i överlaget, så det kändes bra under fötterna. Han är verkligen som en kamel i starten... Men så fort han värmt upp o kommit loss så blir det en annan kuse.
Fokuset för dagen blir förutom att rida loss hästen helt var enkla byten. Att kunna få en mjuk övergång utan nåt travsteg.
Vi har tragglat sjuk mkt med det här och visst är de bättre nu, men det finns fortfarande en del finslipning att göra.

Idag var det träning för dressyrdomaren Gunilla Åkerman. Nu var det ett par månader sen hon såg oss så det är alltid nyttigt att ha ett par domarögon på sig. Det blev återigen att öva på att samla galoppen och vi pressade honom rätt bra och vad jobbig att han tyckte det var!! Han hade en viss spänning av att det slog i takplåten av blåsten och det var ett tag sen vi var idet här ridhuset, så jag fick inte riktigt riktigt till det. Så jag fick kämpa lite extra.
Han blev tom sur vid en diagonal när jag la till sporren och sköt upp ryggen o bakbenen var nån meter extra upp i luften så att jag nästan höll på att åka av... Fint o göra det vid en dressyrträning...
Sen avslutade vi med travarbete o skolorna och det flöt ju som rinnande vatten! Så sen fick jag inte rida mer tyckte Gunilla. Hon var så nöjd med allt så hon såg ingen poäng att jag skulle fila mer. Hon tyckte att han var jättefin och väldigt bra formen. Tji fick andra dressyrdomaren!
Så peppad blev jag så att jag nu äntligen anmält mig till en MSV C i början av Aug!

Nu jäklar!

Min gamle hästkompis Marika var o tränade före mig o filmade lite. Jag suger tyvärr på att redigera ihop en lagom snutt för er att se. Så ni kan få en suddig sneak peak på Instagram iallafall :)
Om man ändå hade mer tid här i världen.

Nu kör vi sista veckan på jobbet, vilket kommer bli helhysterisk så att det kommer bli en viss radiotystnad från mig. Men håll ut, snart är jag tillbaka! Lite mer relaxad kan man hoppas. :D
Bjussar avslutningsvis på en liten midsommarkavalkad i bilder. Hemmagjord inlagd sill gjorde man såklart (skärgårdssill och jordgubb & lime sill -mums), blomsterkransar till marsvinen t.o.m och nåt som jag blivit helt såld på - picklad rödlök. Så jäkla gott!

På återseende! /eve

Likes

Comments

Mentos har nu vid två tillfällen blivit behandlad med biolight, och redan imorgon får han en tredje behandling och på torsdag får han den sista behandlingen så totalt 4 gånger med 5-6 dagars mellanrum.
Jag har alltid varit lite skeptiskt till det här med biolight.. en lite röd "lampa" som man ska dra lite här och där över hästen som man dessutom ska betala en massa pengar för ..🤔. Men nu fick jag en såpass bra deal med en "biolightjej" att jag inte kunde säga nej, jag är ju rätt nyfiken på att prova nya saker. För bästa resultat ska man köra rätt regelbundet så därför valde jag att köra rätt tät och flera gånger. Så får vi se vad jag tycker när alla gånger är klara.

För er som inte riktigt har koll på biolight så är det en liten maskin med ett rött och infrarött pulserande ljus i olika förprogrammerade sekvenser och våglängder dom tillför energi till kroppens celler därigenom accelerera kroppens egen förmåga att läka.
Det finns 8 st program att välja mellan beroende på typ av område som man vill behandla.
Mentos har mest fått det som lite förebyggande nu när han har fått gått lite tuffare pass så ska det hjälpa hästen med bästa muskulära förutsättningar och återhämtning, första gången var han väldigt skeptisk till den lilla maskinen som dessutom skulle vidröra honom hua vad läskigt...😱. Men nu sist accepterade han den nästan direkt och stod och gäspade. Han verkade tycka att det var riktigt behagligt.
Dock får man komma ihåg att det är 96 h karens på användningen av biolight.

På sår vet jag att biolight har en grym effekt det har jag själv sett, men om det hjälper mig rent allmänt är jag inte helt säker på men det är säkert skönt just under behandlingen iallafall.
Jag ska utvärdera det bättre sen när alla gånger är klara.

Hälsningar Anna-Karin

Likes

Comments

Önskar vi er alla! Hoppas att regnet håller sig borta!
Kramar Anna-Karin & Evelina

Likes

Comments

När man sitter hemma och jobbar och läser på facebook alla som beklagar sig att tågen inte går eller att det redan är trafikkaos på E4an så är man lite nöjd att man är där man är!
Jag behöver iof inte ens bekymra mig över trafiksituationen på motorvägen eftersom jag har jobbet i stan så att säga.
Förra midsommar hade vi brokatastrof så man får väl tänka att allt är bättre än förra året. Skulle väl vara om nåt broelände ramla ner i sjön, då skulle det vara värre.

Nu är det bara en vecka kvar att jobba men det betyder ju att det är sjuttioelva saker jag måste få klart innan dess. Så det har varit en crazy vecka och nästa blir inte bättre.
Men känner mig ändå rätt nöjd. Man kan ju inte göra mer än vad man hinner med. Nån kommer tyvärr att bli missnöjd men man är inte mer än människa.

Hästmässigt så är jag inne i en riktigt flow just nu. Man vågar knappt säga det, för då kommer nåt bakslag. Har nu haft två dressyrpass tis + ons och har koncentrerat på att inte göra för länge eftersom underlaget är lite för hårt för vårat tycke (men snart blir det ordning på det när det ska jämnas av o läggas på nytt flis)

I starten så har han känts som en kamel. Eller en stel ridskolehäst. Inte mkt schwung där inte. Men jag har fani mig tagit mig ur det nu!
Jag är faktiskt lite stolt över mig själv.
Har haft en bra uppvärmningsplan med att rida framåt o uppåt och under sig. Rida loss o få fram energin.
Sen blir det att korta ihop sig och mer lösgörande. Mycket galopp och fokus på runda språng o inte lägga sig i handen. Tempoväxlingar, avbrott, skolor. Sen samling. Utan att tappa formen eller bli låg. Sätta sig på det där bakbenen o vila i språnget. Sen ta traven ifrån galoppen med bibehållen takt.
Vilken transformation!! Från kamel till unicorn!

Vad glad man blir när det kommer en stallbekant och innan hon säger hej, säger " Gud så fin han är" och glor så mycket så hon går in i vår elstolpe i mitten, haha!
Då växer jag flera decimeter.
Synd att ingen filmar när det går så bra...

Nu är det midsommarhelg! Imorgon blir det lugnt firande hos svågern och svägerskan. På hästfronten blir det två lugna dagar framöver. Lördag igenomkörning och på söndag programridning för Gunilla Åkerman.

Ha en riktigt skön midsommar! kramar Eve

Likes

Comments

Mentos slemhinne inflammation har nu läkt ut och den lilla "ärtan" framför tandraden är nu borta så idag bestämde jag mig för att prova och rida. Först ut i tur ordningen var ett vanlig två delat bett i 10,5 med rörliga ringar personligen gillar jag inte alls tvådelade bett och har inte ridit på det på århundrade men nu är det ju inte så intressant vad jag tycker utan det ska funka mest tänkte jag om själva storleken funkade med rörliga ringar.
Jag tyckte vid första anblicken att storleken var på det berömda hårstråt. Men jag bestämde mig för att prova. Mentos var pigg som en liten vessla han har ju haft lite semester och inte gått ordentligt på 10 dagar så lite extra bränsle hade jag nog allt 😂.

Men näää det två delade bettet var inget för oss, det var som att stoppa i lite mynt i karusellen åh så fick man åka till pengen tog slut 😂 tjoohoo så Mentos och fräste iväg med mig längs med långsidan så nej, nästa gång blir det att prova plan B , ett tredelat med fasta ringar då kanske det iallafall går att bromsa något.
Som grädde på moset har dragkedjan i min andra stövel nu gått sönder oxå så det var inte direkt till någon hjälp att man satt och flaxade runt i ett par skor oxå.. morr. Det går så himla bra just nu, men imorgon är en ny dag 😉.


Go kväll / Anna-Karin

Likes

Comments

Jaha. Hjälmen blev en flopp ☹️ Så surt! Jag är ju liksom lite för avlång i ansiktet o jag har absolut inget bra "hjälmhuvud" så det gör mig som en kink-maja när det gäller hjälmar.
Den uvex hjälmen jag har är typ den enda som passat mig. Förutom min gamla räv Charles Owen som jag istället drunknade i o knappt kunde se med när hästen hoppade med skjuten rygg...
Jag passar verkligen inte i hjälmar som liksom sitter uppepå huvudet. För det är liksom så de flesta hjälmar är utformade. Det ser ju ut som att man har en svamp på skallen. 🍄 Kalla mig svampbob fyrkant.

Nä så det blir att skicka tillbaka den o nöta på den jag har ett tag till.

Det får bli så att jag hoppas på att kunna hitta o prova mig fram när vi är i GBG på EM i Augusti istället.

Jag älskar ju värme och igår var jag nog ute större delen av dagen. Tyvärr så strejkade min näsa i hop märkte jag på kvällen för den var ju rödare än rödast.
Jag är ju rödnäst i vanliga fall. Typ när det är varmt. När det är kallt. När jag är ledsen o när jag skrattar för mycket (om man nu kan göra det).
Fast nu var den i lite distinktare nyans.
Att man aldrig lär sig.
Solskydd är bra ibland.

Nackdelen med dessa väderomslag är att hästarna hinner ju inte anpassa sig riktigt o blir lätt slöa av värmen. För att de inte är vana o vet själva hur man ska bete sig.
I lördags lyckades jag rida innan värmen smällde till på FM o igår så valde jag att rida på kvällen. Rätt sent också. Men det var ju ändå 26 grader kl 19... så härligt!
DiC hade inte fått nån uteritt den här veckan så det fick bli en tur i skog o mark.
Det finns inte bara mördarkossor på turerna, nu finns det mördarfår oxå!! Konstiga ulliga små varelser som låter märkligt sa han. Usch!

Idag är det hästledighet som gäller så nu ska jag ut o sporta bort lite fläsk!
Tjoflöjt. /Eve

Likes

Comments

Det var ju två år sedan när jag just köpt honom som jag kollade hans tandstatus, då hade jag turen med mig och det fanns inga vargtänder att dra ut för övrigt var allt annat bra oxå.

Vi började med att sedera honom och när hon skulle spruta in "medlet" ryckte han såklart till så denna injektion hamnade under skinnet.. så det var bara att ladda en dos till och med den gick det bättre.
Mentos hade fortfarande en väldigt fin mun utan några sår, men några av hans tänder i underkäken var något ojämna beroende på att han har växlat sina tänder lite ojämn, så dom har inte haft någon annan tand att "slitas" mot. Han hade oxå en liten tendens till överbett i dagsläget. Det fanns oxå en mycket liten ficka mellan näst sista och sista kindtanden i höger underkäke.

Framför höger kindtandsrad hade han en lite, liten knöl en slags tryckskada av bettet... när han fortfarande var drogad med munstegen på la vi in bettet som jag rider med och vi såg tydligt att det var själva "skarven" till mittdelen på det tredelade bettet som var boven till denna slemhinneskada när jag tar ett tygeltag åt höger så klämmer den till där! Så med facit i hand har jag ett för långt bett på honom. Idag har jag ett vanligt tredelat 11,5 cm i storleken. Mitt dilemma just nu är att han behöver ett mindre bett dock blir nog 10,5 cm för litet om jag ska ha rörliga ringar... han skulle då behöva fasta ringat typ muffbett eller liknande dock tycker inte jag att han känns lika bra på fasta ringar tycker att jag får en "stum" känsla på det 🤔

Vet att sprengers gör vissa bett i helstorlekar men annars är det ju rätt dåligt med det. Samtidigt tycker jag att sprengers bett är något större i storlekarna än andra märken fast 10,5 cm borde ju vara 10,5 cm och inget annat oavsett märke? Jag blir galen på denna bett djungel det är typ lika jobbigt som sadeldjungeln 😂

När man varit drogad 👆🏻 är det svårt att hålla redan på allt i munnen.

Alla små saker åtgärdades smidigt och lätt, men den lilla slemhinneskadan måste läka ut minst 7-10 dagar jag kan känna bullan inne i munnen rätt så lätt nu när jag vet vart den sitter så jag ska hålla lite koll på den och undertiden ska jag rida bettlöst 😂🙈, vilket jag provade i torsdags och det gör jag inte om igen om jag säger så hua. Det var bara slänga sig av när det bar iväg gick verken att stanna eller att svänga så det blev en kort ridtur. Har inte riktigt funderar ut vad som blir nästa drag vare sig ridmässigt eller bettmässigt.. förslag på bett mottages tacksamt!

Denna kombo 👆🏻Big nooo nooo ✔️

//En funderande Anna-Karin

Likes

Comments

Heja fredagen!
I onsdags var jag ledig och hade skolavslutning för kidsen. Vilken dag det blev då! Solsken, fina temperaturer, glada & finklädda barn. Sen hem och snickra ihop en jordgubbstårta och fortsatta vara lediga och bara njuta av solen och "sommarlovet" (egentligen jobbar vi ett par veckor till o Loss ska gå på fritids).

På kvällen så var det dags för Pelleträning. Den sista för säsongen. I allafall den ordinarie träningen i Tumba.
Började med att beklaga mig över sista tävlingen och nedklankningen på formen... :( Sen blev det resten av passet fokus 'form och samling'.
Idag så var han lite högre än vanligt i formen och då jobbade jag mycket med att försöka behålla honom i den formen genom alla skolorna och att orka vara kvar både i samling och i mellangångarterna.
Mot slutet av passet när han väl genomriden så tog Pelle fram långpisken och jag fick jobba med att samla honom i galopp på en mindre volt och samla honom på det där inre bakbenet och fortfarande vara loss i handen o i samma högre form. Sen gjorde vi samma övning i trav med att orka samla sig och då jobba på med bakbenen och trampa de under sig.

Wow! Vilken känsla det blev när han väl kom dit! Vilket gung i kroppen! Då kändes det äntligen som jag satt på bakbenen!!! Så himla härligt! Nu vet vi att det finns där. Det gäller bara att lära honom att ta fram det registret. Han är ändå lättlärd så det ska såklart gå. "Inget är omöjligt" som Gunde säger 😉
Pelle sa till och med att nu skulle Anna Karin Klinge allt se honom och få tjii :D

Pelle tyckte han lätt skulle kunna komma till honom på träningsläger i sommar så kommer han bemästra det här lätt snart! Så man får väl ta sig en funderare...
Men nu har han säkrat sin boxplats ett tag till igen!

Igår hade vi ett litet hoppdressyrpass för att göra nåt annat som belöning. Samtidigt red Lovisa med sin kompis Ottilia på lånehästen Rosse som är en fantastisk liten shettis. Även fast jag tvekar på Lovisas hästintresse verkligen är äkta eller om hon bara gör det för min skull så var det urgulligt och mysigt att få rida samtidigt som henne och DiC blev bara superkär i den lilla miniatyrhästen även fast det inte ser ut så. Han är egentligen bara sur över att jag inte lät honom få snusa på den lilla polarn.
Älskar Lovisas look! ❤ Som ett litet troll med hjälmen på sned o gluggen i mun.
Galopperade gjorde hon och till och med hoppade ett skutt -mamma är impad! Men hon verkade inte så berörd av det hela efteråt. Vet inte om hon spelar cool eller ointresserad. Tjejer....

Avslutar igen med att säga heja helgen -nu är du äntligen här igen! //Eve

Likes

Comments

Allt eller inget så blev verkligen min dag i Onsdags, först skolavslutning 08.00 i kyrkan, 10.00 Vet Check för Mentos 11.00 tand/munhållekoll för Mentos för att sedan få en biolight behandling kl 19.00 😂😂🙈 är det detta som kallas för ketcupeffekten ? 😅. För att det inte ska bli för långt inlägg delar jag upp det var för sig, så veterinärchecken för börja.

Veterinär Frida började med att känna igenom honom ordentligt i hela kroppen. Hon tyckte att han var fin i både kropp och hull. Det fanns inget som han reagerade på när hon "klämde" igenom honom. Det är ju en sådan sak som jag själv nästan kontrollerar dagligen att det inte finns någon ömhet någonstans men man vet ju aldrig när det är någon annan som sättet ner fingrarna i pälsen.
Efter det var det dax för rörelsekontroll, jag fick jogga honom på lina i båda varven, jag tyckte att Mentos för ovanlighetens skull såg lite matt ut och det var ingen fart i honom alls, men Frida tyckte att han travade på bra.
Sedan böjdes han högt och lågt efter konstens alla regler och det fanns inte en tillstymmelse till hälta någonstans vilket var så skönt att höra! Här däremot showade Mentos riktigt ordentligt och sprang med höga framknän i någon form av balanstrav så jag kom på efterkälken det var inte en chans att jag kunde hålla hans tempo, kunde typ veva min tunga runt halsen två varv innan vi var klarar... så sjukt dålig kondis!

Mentos hade därigenom dansat igenom sin vet check med poängen 10/10 så gött! Nu är det bara köra på.
Mentos ska få ta det lite lugnt denna vecka ut av någon annan anledning som jag ska berätta i nästa inlägg 😋.

Kram Anna-Karin

Likes

Comments