Egentligen skulle Mentos få "rocka sockorna" idag men han ser som vanligt ut som en träskpadda = full lermundering, så istället hittade jag en supersöt bild på hööks insta 👇🏻🙂.

Mentos har fått gått två dagar på ridbanan nu, igår var han rätt het men lyssnade riktigt bra ändå, vi kunde jobba fint i alla gångarter. Jag strävar just nu mycket att han efter mina halvhalter även ska bibehålla sin takt,balans och "vara kvar" när jag lättar av i handen, han vill gärna rusa iväg lite när jag lättar... men igår var jag riktigt nöjd med hans jobb. Jag har även kunnat sitta ner i sadeln och jobba honom en del vilket är ett stort framsteg! Det är mycket lättare i vänstervarvet men gick bra även i högervarvet.

Idag var dock gårdagens braiga känsla som bortblåst...suck det var en pigg och superspänd Mentos idag som bara ville trav med kort nacke och höga framknän i turbofart..det är bara bryta ihop och komma igen på torsdag 😂😅, jag behöver få till en träning snart! Jag får gotta mig i Evelinas träningsinlägg imorgon istället 🙂👍🏻.

Hälsningar A-K

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Det är så fantastiskt kul med unghästar! Okej, kanske inte alltid o varje dag. Men att få vara med o ta del av resan de gör i utveckling är just fantastiskt!
Sen att man kan ta cred att man är en del av lärandet är också något som känns stort när man väl reflekterar över det.

Just nu är jag fascinerad över att något man tragglar med o man svurit över länge och flera gånger undrat om det nånsin kommer att sitta, helt plötsligt en dag fungerar hur smärtfritt som helst. Är inte det en skönt märklig grej?
T ex så började vi med byten i slutet av året o det funkade inte alls. Han tog inte skänkeln, fattade inte alls vad han skulle göra när jag la om vikten o skänkeln samtidigt som vi svängde åt ett annat håll. Efter ett par ggr så bytte han. Men i korsgalopp. Varje gång.
Nä, så vi gav upp o fokuserade på att stärka upp o balansera sig. Blev istället att jobba fram en stark förvänd galopp.

Sen nu för ett par veckor sen så testade vi igen. Jodå, nu förstod han o vi lekte lite med det hela o la ingen prestation i det hela. Nu bytte han rent trots att en bakdel flög upp i bytet o det blev lite "hejsan hoppsan"! Sådär har vi hållt på fram till nu.

Igår helt plötsligt så satt både samlingarna, enkla byten o de 'riktiga' bytena som en smäck! Sådär som han aldrig gjort nåt annat.
Man liksom tappar hakan. Blir förvånad men jätteglad!
Som sagt. Fantastisk med unkis! Trots att DiC kanske inte kallas unghäst längre. Han är ju sju år nu. I mina ögon kommer han alltid vara liten.
Min sportponny! ❤️

Likes

Comments

Vaknade fortfarande typ mätt efter gårdagens trevliga date med min bästa bloggkollega Evelina med familj. Vi hade supertrevligt med god mat, bubbel och en massa chatter. Vi hade lite att ta igen då det var ett tag sedan vi sågs 😅😄.
Slog mig att vi typ inte tog en enda bild?! Dåligt! Vi måste bättra oss 😂.
Mentos fick i Lördags ett ordentligt tömkörningspass, som jag längtat efter att få tömköra, det är så nyttigt att se sin häst från sidan , mycket viktigt då vi inte är bortskämda med att ha några speglar att titta i. Mentos tycker oxå att det är himla skoj med tömkörning, öronen spetsade framåt och med en härlig energi utan att vara överilad. Han var såå fin stundtals och i högervarvet som är den svaga sida var han riktigt bärig och i uppförsbacke 👌🏻. Jag försökte filma en snutt i framjoggingen men det är typ omöjligt att hålla i ordning på allt 😂 ligger ute på våran insta om någon skulle vara nyfiken.

Idag körde vi ett skogspass i det fina vädret, är så härligt när solen värmer mot en. Mentos var rätt het men efter ca 25 varv lugnade han ner sig och skrittade för att vara Mentos hyfsat.. det är inga lugna rofyllda turer i skogen vi får direkt men det duger...😂.

Sedan var det lastning på schemat och idag gick det riktigt bra tog inte alls lång tid. Ska fundera på om jag "törs" boka någon träningstid snart... jag är så sugen på att träna nu när han känns så fin.

Trevlig söndag alla ❤️/ Anna-Karin

Likes

Comments

Lördag! En riktigt ledig lördag för den delen. Upp i ottan o släppa ut hästarna, men 7 färdigätna hästar går fort att göra klart. Idag hoppade jag över Emma träning då hovslagaren egentligen skulle komma men jag ställde in i lite sista sekund då jag insåg att han inte vuxit så mycket i fötterna, sen hade jag en del ärenden att ta hand om, en Oliver som skulle spela bandyturnering och ett förfallet hem att ta hand om....

Oliver fick skjuts och A tog med Lovisa på sina ärenden, så jag har haft en riktig lyxdag o få vara själv o pyssla runt!
Ikväll kommer vapendragaren AK med familj på besök så på menyn blir det grekiskt - Souvlaki spett med tzatziki med ett ton vitlök som ska bota alla nuvarande och kommande baciller!

Det slog mig när AK skrev sitt inlägg om hästar o trafiken och det finns en hel drös jäkla stolpskott därute...

När jag stod i förra stallet och DiC var 4 eller kanske 5, minns inte riktigt och jag försökte konditionsträna honom efter sommarvilan. Han hade varit så snäll och inte gjort några bus tidigare förutom skakat lite huvudet vilket är förvarningen att han laddar till vilket är då lätt att börja reglera och hålla tillbaka honom lite.
Jag red ut på en åker i träda som ligger längs med en 70-väg och satte fart i galopp. Mitt på åkern bestämde sig DiC för att bocka vilket han i princip aldrig gör och har man en väldigt kort häst, då har man inte en suck.
Så jag gjorde såklart en framutstupa fram volt och hamnade på rumpan i backen. Jag tappade såklart taget om tygeln i fallet så DiC glad i hågen studsade runt ett varv o sen satte fart i galopp hem....
Det intressanta i historien är att medan jag galopperade kommer en mötande bil körande och iom att jag red ett par meter från vägkanten så såg den mötande bilen exakt vad som hände. Den lilla jävla bilen bromsade in när jag såg att jag gjorde praktvurpan o kröp förbi oss i händelseförloppet, men vad gjorde den sen då?
Jo, det förbannade aset såg att jag reste på mig eftersom jag snabbt ville försöka fånga DiC utan att känna efter att jag gjort illa med mig och så kör han iväg....!!!! Visst jag stod på fötterna men hästjäkeln hade ju dragit. Hur fan tänker man?
Stannar man inte o frågar hur det gick? Är du skadad, behöver du hjälp, vill du ha skjuts??
Jag kunde för sjuttsingen varit flera mil hemifrån! Som tur var jag inte det, men ändå.

Folk är så puckade! Snacka om att köra med skygglappar på. Om jag hade legat kvar på marken, hade hen stannat då eller skulle han gjort likadant?
Nu gick allt bra. Jag fick en smäll på höften men inget brutet och hästen klarade sig också. En snäll själ vid stallet fångade in honom och han var nöjd med att få gå in och äta lite hö.


Kan inte låta bli att skratta åt minnet av när man blev utskälld av en bilist när jag red vid vägen med benreflexer och reflexväst och han sa att det var faktiskt lag på att man måste ha blinkers på hästarna när man för dom på vägen... Haha! Under vilken sten hade han legat under? :D
Folk är ju roliga. Och tragiska.

Tjingeling på er! /Evelina

Likes

Comments

Alltså fy vad Mentos såg ut idag... har man inte dammlunga sedan tidigare lär man ju få det som ett brev på posten 😂😂. Det är det värsta med våren denna lera så blir innan det torkar upp i backen. Mentos rullar sig 365 dagar om året och flera gånger om dagen! Det roligaste är att han är så lerig även mitt på huvudet?! Man kan ju undra hur han lyckas med det? Står han på huvudet? 😂. Nu gör jag så att jag bara för sanera honom på dom ställena där benskydden samt där sadeln sitter annars skulle jag fortfarande stå och borsta. Huvudet kan jag oxå glömma han avskyr när man borsta där, det är tur att det inte är någon som ser en ute i Hölö skogarna när man rider..

Jag var även tvungen att köpa ett nytt tunnare täcke med hals här om dagen, måste försöka täcka så mycket av hästen som möjligt 😂.

Känns lite jobbigt att sätta på ett helt nytt täcke när man inte ens kommer se vilken färg det har imorgon...

Mentos i sitt nya superfina täcke 👇🏻 från bästa MK TOPWARE 👍🏻👌🏻💫 rekommendera alla som ska köpa nya horseware täcken att vända sig till deras hemsida för beställning 👌🏻. Ni hittar dom här MK TOPWARE


Kramar Anna-Karin

Likes

Comments

Är ett ämne som är hett debatterat just nu, det har ju hänt en hel del obehagliga incidenter runt om i hästvärlden.
Just nu i lilla "Hölö" där jag bor ca 2,5 mil söder om Södertälje verkar det var en hel hög av bilister som helt plötsligt fått hjärnsläpp vad det gäller att möta hästar och ryttare på vägen. Vi måste gå längs med bilvägen en bit för att överhuvudtaget komma ut i skogen på en runda. Trots att man rider så långt ut i kanten man bara kan samt viftar med handen får att be bilisten att sakta ner så ignorerar man det och bara kör hänsynslöst förbi!?

För mig med en unghäst är detta extra obehagligt och medför en hel del risker för både mig och hästen, han måste ju oxå "lära sig" att bilar inte är farliga och jag tycker att det är förjäkligt att vi ( bilister o ryttare) inte kan hjälpas åt med detta. Fick en syrlig kommentar av en bilist att "om min bil inte går att styra blir det körförbud på den, och det borde gälla din häst oxå!" Men hallå allvarligt! Vet inte om man ska skratta eller gråta åt en sådan kommentar?!

Om dessa människor ser en älg längs med vägen så lovar jag att dem kommer tvärstanna, och vill absolut inte köra på den, frågan är ju bara vad skillnaden är att köra på en älg eller en häst? Skadan är ju större om man kör på en häst med ryttare på, har man riktig otur blir föraren vållande till annans dö... vilket det är fängelse på. Sedan tror jag att många inte vet om att det nästan aldrig är ryttaren som blir ersättningsskyldig om bilen blir skadad utan bilisten själv får betala hela kalaset.
Nä det finns även dom här i krokarna som sköter sig exemplariskt vid ett möte längs med vägen, men tyvärr minns man mest dom som inte gör det..

God kväll / Anna-Karin

Likes

Comments

Vilken lycka det var att kunna rida på ridbanan igen! 😃
Den är helgen har som tidigare skribent tagit upp varit riktigt våraktig och skaffat hopp hos oss vinterfrusna.

Eftersom var lite tjafsig sist så satte jag på pelhammet för att få lite "skjuts" o dessutom kunna samla honom mer o utan att behöva ta för mkt i munnen på honom. Han var taggad o hade bra energi och tyckte nog själv att det var roligt att jobba. Dock var det lite motstånd i början när vi skulle samla galoppen. Trots att det inte vara samma protester som sist så försökte han komma ifrån genom att lätta bak o skjuta mig ur sadeln när jag kom åt honom.
Vilken buse!
Dock har han en envis matte så henne sätter man inte ur balans hur som helst 😉

Har dessutom anmält mig till första tävlingen!
Slog till på en LA4. Kanske siktar lite högt på en gång, men måste utmana sig lite med. Vi är ju där träningsmässigt så varför inte? Taggad nu!!

Igår var det kakbonanza för Lovisa som fyllde är medan vi var i Florida och för A som fyller år idag.
Gjorde världens enklaste (och är barnsligt god för den delen) marängtårta.

Köp färdiga bottnar. Blanda nutella o Philadelphia och vispa ner sen hårdvispad grädde. Smet på ett lager Nutella o sen nutellafluffet uppepå. På med marängtoppen o spritsa ut grädde.
Försökte göra som små jordgubbsrosor, gick väl sådär med tanke på att det blev lite stressigt i slutet.

Men lite fin blev den väl?

//Eve

Likes

Comments

Jag som gnällt på vädret nu i flera veckor fick äntligen ett sådant där "håll käften" väder hela helgen! Grymt skönt att kunna rida ett ordentligt pass på ridbanan idag i alla gångarter. Gick riktigt bra Mentos kändes nästan lite trött vilket är väldigt sällsynt men det är ett bra utgångsläge när jag kan lägga på skänklarna från början, tror att det kan vara för att han fäller galet mycket nu, går knappt att borsta honom pälsen bara yr omkring. Vi övade en hel del på att rida innan för spåret i både trav och galopp det är inte helt enkelt framförallt i vänster varvet där staketet suger extra mycket 😂😀.

Efter ridpasset lasttränade vi , jag har inte lastat någonting sedan förra träningen då han var så dum, dels för att underlaget har varit så dåligt och dels för att jag inte har haft lust alls. Jag valde att prova repgrimman idag och den fungerade riktigt bra, bättre än kedjegrimskaftet skönt när man slipper "rasslet" från kedjan. Mentos var lite små stökig vid lastningen men ändå helt ok! Tre gånger fick han gå in och stå en stund innan jag backade ut honom. Men vet det sjutton om jag ska tacka ja till träningen i helgen, orkar nog inte bråka med honom och "offra" en hel lördag för att ev bråka med honom man vet ju aldrig när man kommer hem. Nä måste nog träna mera hemma samt åka iväg och lasta ur och sedan lasta på igen det är där mitt största problem ligger..
Bara kämpa vidare... och ev tävlingsplaner verkar bli framskjutna.

Det var inte helt lätt att knyta en sådan här repgrimma 👆🏻 😂😂🙈 Jag får öva på det tror jag nog...

Ha det bäst // Anna-Karin

Likes

Comments

I onsdags så satt jag på hästryggen igen och rivstartade med en träning för Pelle Duvefelt. Herregud, vad man tappar på två veckors slöande. Då menar jag inte hästen utan mig själv. Han har ju iallafall hållit igång med medryttarna men jag hade ju slappat till. Var tom tvungen att pausa mitt i allt för att flåsa... Illa!!
Traven gick bra och skolarna satt fint, men sen i galoppen blev han en riktig illbatting! Ville inte fatta för skänkeln (det är annars en av hans styrkor o man behöver nästan bara tänka galopp så fattar han) o vid samling så slog han sig fri och var riktigt sur å tvär. De där enkla bytena blev inte alls så enkla...
Nu blir att träna som gäller. Inga ursäkter!
Blev också dessutom sjukt peppad på att starta nu, så nu är TBD uppdaterat och sen ska det bara anmälas till tävling.
Mot tävlingsbanan!

Annars har det varit fokus att komma tillbaka till jobbet och försöka få ett grepp om vad som hänt och vad man behöver göra. Lite utmattande har det varit mtp jetlagen. Jag har nog hämtat mig OK men kidsen har svårt att somna eller vaknar o är liksom lite 'onaliga' vilket gör att man själv får hålla sig vaken lite för länge under natten.

Reflektionerna av semestern är ändå fantastiska!
Det är så kul att få uppleva massa saker nu och det är så mkt lättare nu när barnen börjar bli stora. Inser att det här med att resa runt, upptäcka, erfara är ju liksom "the shit" och inte bara ligga på playan o såsa. Det är ju skönt det också men att komma hem med alla dessa upplevelser i bagaget - det kan man leva länge på!

Florida var ju kul! Det fanns ju så mycket och se och göra. Men det kostade. Dollarn är dyr och själv hade ju hoppats att shoppa loss på outlets, men det var ju inte så billigt. Besvikelse.
Man förstår ju att världen och vårt miljötänk kommer gå åt skogen och speciellt med Trump i makten. Så mycket engångsartiklar och överdrift att plast och att de till slut hamnar i haven, sopsortering verkar knappt existera, man är extremt bilberoende. Allt finns ju på längre avstånd o är man ute o kör så ser man knappt en människa för alla sitter ju i en bil.
Florida är så platt och ser man ett berg, så inser man ju att det är ett sopberg som de täckt över med jord o sått gräs på...
Inte konstigt att vi har global uppvärmning.

Trots det, så känner jag redan att jag vill tillbaka! Se mer. Uppleva mer. Njuta mer.Nu ska det bakas till Lovisas sjuårskalas! See U later alligator :)
//Eve

Likes

Comments

Idag var det dax att träffa bästa hovslagaren igen, tyckte just att hon var här, men veckorna går ju så himla fort. Så idag fick snösulorna åka av.. motvilligt men han kan ju inte gå i snösulor fram till slutet i april. Det är ju verkligen töväder ute nu, men jag hoppas snön är borta till helgen iallafall .
Jag hann ta en sista ritt med snösulorna på innan det var Mentos tur, en ritt jag egentligen kunde ha skippat för det gick inte att göra så mycket mer en att skritta, det var rätt hårt på ridbanan trots att nästan all snö var bortsmällt så drygt. Mentos vilade igår och kommer få vila imorgon så jag ville verkligen rasta honom lite grann trots underlaget. Mentos skrittade knappt inte ett steg utan bara hetsade runt...suck.

Jag hoppas verkligen att det är färdig snöat nu, vill inte att han ska få vila bara för att det är styltväder. Jag vill så gärna kunna köra igång nu igen på riktigt. Nu när han känns så fin 😍 . Vi får väl se om vi hinner få till någon start innan sommaren..

Likes

Comments