View tracker

Ja vet knappt vart jag ska börja, är så sjukt frustrerad och irriterad just nu. Vet inte alls vad som tagit åt Mentos och hans lastningsfasoner... som ni kan gissa kom vi inte alls iväg som vi skulle igår. Lite sådär lagom pinsamt när man ska träna för en ny person så vill man givetvis framstå från sin bästa sida och inte som "lantis-Lollan" som inte ens lasttränat sin istadiga unghäst.. men det är bara backa bandet och ta nya tag.
Vi slet och kämpade typ 2,5h innan han gick in och efter det fick han gå in igen två gånger och då gick det bra. Finner ingen anledning alls till detta plötsliga beteende, han är ju definitivt inte rädd eller orolig i transporten eller i själva åkningen tvärtom han står och sover när vi åker rör sig aldrig utan står blick stilla.
Nu tänker jag inte boka någon mera träning förens lastningen fungerar är ju lite surt att betala en massa pengar och aldrig ens komma iväg.

Så idag var det bara haka på trailern igen och swischa till stallet för lastträning. Jag började med att skritta ut en sväng i skogen, Mentos var pigg och glad jag var förvånad över att det var så mycket snö kvar i skogen men jag har ju både snösulor och broddar kvar så det var inga problem. Sen gick vi ned till ridbanan och joggade några varv åt båda hållen kändes riktigt fin .

Sen till lastträningen som gick hur bra som helst?! Tog knappt 5 minuter så var han inne, han fick backa ut och sedan gå in igen utan problem. Vi körde så tre gånger ut och in visst "härjade" han lite med att stå på bakbenen men det är bara på backen när han väl fått upp tassarna på rampen bråkar han inte utan "fryser fast" men idag gick det riktigt bra. Jag var nöjd över honom var liksom beredd att tillbringa en hel del tid där idag. Nu tänker jag lastträna varje helg framöver.

Fortsättning följer....
// A-K

Likes

Comments

Den här veckan kan väl inte gå till historien som den mest inspirerande veckan.

Måndag började med 2 veterinärbesök. Första med katten Alfons för att kolla hans öra igen. Det såg bättre ut, svampen som kliar var borta men det fanns fortfarande bakterier. När de kollade lite närmare så fanns det en utväxt i hörselgången. Så det finns två val - operation eller avvakta med fortsatt behandling. Kissen är 14 år, så man vet inte vad som är värt att göra. Samtidigt har man försäkring och den är väl till för att användas om man så behöver det.

Beslutade ändå att fortsätta behandla ett tag till o se hur han verkar må. Så får vi ta beslutet om eventuell operation om ett par veckor. Det är ju inte så akut.

Sen blev det vaccination o tandkoll för DiC. Måste ju börja om min vaccination eftersom passet galopperade iväg i höstas... Tänderna såg fina ut, bara nån liten vass kant som kunde filas ned.

Dock påpekade vet att han har kanske "böjd" tandrad vilket gör han extra känslig mot achengrimor. Så hon rekommenderade att använda mest remont eller Micklem eller High jump.
Remont rider jag redan med till vardags, men achen har jag ju till träning o tävling t ex. Så det blir väl bara att införskaffa en High Jump nu då.... Micklem känns mer "hoppning" o inte lika snygg i min tantgren. ;)
Så är det någon som har en brun i full övers, så kan man hojta till! 😊

Så ett par lugna dagar efter vaccination blev det och sen blev det visst isgata. Isgata för hela slanten. Hur mycket kan man göra då? Så jäkla deppigt underlag. Är lite avis på AK som har en ridbar ridbana, själv ser våran ut som en ledsen skridskobana... Nu kan vi väl skippa Feb o Mars o gå direkt på våren, eller vad säger ni?

Men igår tog jag mig iväg till ridskolan och red innan lektionerna började. Trodde han skulle vara taggad till tusen efter en lugn vecka, men det blev precis tvärtom!
Kändes som att manövrera runt ett fartyg där. Ingen spänst eller lätta steg där inte.
Men jag drog runt skeppet i 40 min innan jag gav upp.
Stoppade in han trailern. Gick upp i cafeterian och köpte mig en saftig vaniljbulle som tröst. Den satt där den skulle! Och lite gladare jag blev jag efteråt också. 😄 Tur man är lättillfredsställd.

Idag var det utsläpp och hovslagare på schemat och avslutade med en halkig runda i skogen på vassa broddar.
Sen hem, duscha, kolla på sonens innebandymatch. Vinst blev det, sen hem o trycka i sig årets första semla - yummie!
Städa, tvätta, fixa och sen strax vidare till AK på middag! Det vankas bubbel har jag hört. Kanske i stora mängder för att trösta AK som har en häst på sin shit list. Hon får själv berätta mera.

See ya! /Eve

Likes

Comments

Halleluja ja det är nästan så man blir religös, så himla glad blev jag när ridbanan var isfri och mjuk 😀. Den saltades igår och typ all is var putsväck! Så skönt!
Eftersom Mentos hade date med hovslagaren igår så fick han vila då. Därför pallrade jag på mig ridkläderna idag trots att jag egentligen var hästledig men det vankas ju träning imorgon så i och med förra helgens lastningskatastrof kände jag att det inte var läge att låta honom vila två dagar på raken .. jag hoppas med hela mitt hjärta att vi kommer iväg imorgon , ny tränare och nytt ridhus nyttigt för Mentos att få lite miljöträning.

Min familj var dock sådär nöjd över att jag tillbringade halva fredagskvällen i stallet istället för hemma.. jaja dom kommer över det.

Förutom träningen imorgon kommer min kära vapendragare Eve med familj hit på kvällen, ska bli så trevligt att ses och snacka lite skit och dricka bubbel.

Nu tar jag fredagskväll!

Äntligen kan man köpa tulpaner 👌🏻 snart vår hörni 😍

/ A-K

Likes

Comments

Det är rätt intressant med sociala medier och kanske speciellt i bloggvärlden där det ändå bygger på att man visar upp sig och sitt liv. Och då nästan alltid från den snyggaste sidan!


Man rider i den fiffigaste och dyraste outfiten, stövlarna är så blanka o välputsade så man nästan kan äta från dom. Hästen har perfekt lindade ben där loggan har hamnat EXAKT på samma ställe på alla ben.
Lädret glänser och pannbandet glimmar så pass så man nästintill blir strålskadad.
Schabraket är troligtvis sponsrat så det kan vara delade meningar där om det är just DET man själv skulle ha velat ha på sin superpolerade häst, som troligtvis inte träffat på ett dammkorn nånsin. Men är man sponsrad så är man!
Bilderna är antagligen tagna i sitt tjusiga ridhus eller på en perfekt ridbana eller kanske i en miljö kring stallet med krattade gångar och vita staket kring hagarna. Tydligen så har man ridit precis när kortet är taget eller kanske tom sitter på hästen, men det är inte ens tillstymmelse till svett, slem eller rödmosiga kinder.

Så perfekt!

Egentligen vill jag bara kräkas lite.

Vem fan har en sån vardag (eller helg för den delen)? Kanske ett gäng rikemanskids som har det mesta serverat på silverbricka.
Men för de flesta vanliga dödliga så kan man glömma att kunna ta piffiga bilder trots att man försökt rigga upp en fotosession.
När jag o AK skulle ta våra bloggbilder, så ungefär 10 min innan fotografen kom så passade DiC på att buffa mig rakt i magen över boobsen när jag hade min eleganta VITA tävlingströja på mig....
Jag försöker dölja det genom att vrida mig som nedan, men väger upp med en riktig muppig min så ni kan ju skratta åt den istället. Tur AK ser lite mer normal ut iallafall.
Känns ungefär som när man hade bebis och man skulle på fest och lagom väl där så tar bebisen och drar en riktig kräka över hela axeln på ens fina blus man försökt pimpa upp sig i. Tack för det!

Vem har dessutom en proffsfotograf med på varenda pass? Hur har alla tid att posera hela, snygga och nytvättade hela tiden? Jag förstår inte.

De stackars hästarna har nog dessutom aldrig sett en hage förut. Då menar jag en riktig hage. Inte en grusad ruta på 15x15 meter. De är säkerligen inbäddade i täcke med hals också om de för guds skull skulle hitta en liten vattenpöl i rutan! Hur lyckas man annars ha såna glänsade hästar?

Våra monster kommer in från hagen så här mer eller mindre varje dag. Hur ska man orka....?

Hur ofta behöver alla dessa piffmonster verkligen karva lera, gegga runt med blöta hovar för att försöka skruva in broddar eller ta av täcken som väger fem ton pga att flodhästarna badat i gyttja?

Min häst går i hagen och blir skitig. Jag mockar, fixar maten, borstar, spolar ben, skruvar brodd, klär på, skrittar fram, rider och allt som oftast i en paddock (inget ridhus här inte) i alla väder, hoppar av, skrittar av o klafsar runt med mina ridstövlar, klär av, spolar av det värsta skiten och nattar häst.
Så håller man på. Så himla mycket glamour!
Har jag tur är det inte nattsvart alla dagar man rider och kanske finns det någon vänlig själ som vill ta lite kort på begäran.

Så då får det blir den nakna sanningen! Kanske lite omatchad men funktionsduglig! Lite dammig och/eller lerig. Stänkta skydd eller lindor.
Lite som trasdockorna (som barnprogrammet ni kanske minns som liten) - lite trasiga och knasiga!

Så vill ni bara se perfekta hästar och ryttare, ja då får ni leta upp en annan blogg. Här bjuder på vi på att vi är som vi är och att vi troligtvis ser ut som alla ni andra!
Det überpiffiga lämnar vi därhän! Här är tjejerna med skit under naglarna (och ja, lite över allt egentligen om vi ska vara ärliga) som inte rädda att ta i och med mottot "själv är bästa dräng".
Vi har aldrig haft varken föräldrar eller stallskötare som servar oss på stallplan. Vi har inga coacher vid sidan av staketet eller någon annan som levererar en påklädd häst för oss att komma nytvättade o fina och bara slänga sig upp på hästryggen.

Så kom igen ni tjusiga glambruttor och försök och se hur länge ni skulle överleva att balansera heltidsjobb med familjeliv OCH att ha häst plus en blogg -utan support på stallbacken!
Eat this! 😜

Oh nej, här rider jag med slemmiga o framben och luvan har hamnat lite på sned! Oh nej! Hur kan se så glad ut?
Skit i kraven att allt ska vara så perfekt! Rid och ha kul. Det är väl därför vi håller på med de här djuren? Inte för att klä oss och hästen som små Barbies o deras Barbiehästar? Eller?

Kanske låter jag lite bitter. Kanske finns det en gnutta avundsjuka. Men samtidigt vill jag bara bevisa att snyggast kanske inte alltid är bäst. Vi vill alla vara fina o visa upp oss. Det är okej. Men det är också okej att visa dig som är, vilket är rätt befriande. Tycker jag iallafall!

/eve

Likes

Comments

Men hörni vilken debatt det blev om jerringpriset, på gott och ont givetvis. Bra att ridsporten äntligen blir så uppmärksammad att tv samt tidningarna får upp ögonen för hur stort ridsportssverige är! Dock vill jag ge golfproffset Stenson en stor spark i baken som inte ens kunde resa sig upp när det stod klart att Peder hade besegrat honom i jerringpriset. Lite ödemjukhet skadar aldrig ! Nog om det så hittade jag ett inlägg på Twitter som bara var så jäkla bra 👇🏻

Mentos håller igång så gott det går just nu i halkan, jag har haft lite tur att kunna rida i en av sommarhagarna där det fortfarande finns en del snö. Ridbanan är mera som en scen för "Disney on ice" istället för en ridbana. Med lite tur kan min sambo ta en skopa salt med sig hem imorgon så det blir dansbana igen.

Idag passade jag även på att klippa av honom lite päls nu när det är mildgrader igen. Men jag måste lämna in minna skär på slipning för dem var väldigt slitna gick knappt att skala av hans björnpäls.

En av mina kolleger frågade mig idag vad för slags häst jag hade, då sa jag att det är ett "svenskt halvblod" jaha sa han en sådan där sportkossa haha jag tyckte det var så bra sagt 😂😂.

Imorgon ska sportkossan få nya skor så därför blir det vilodag imorgon .

Ha det // A-K

Likes

Comments

Jajamensan ! Efter lite tjafs fick vi in honom i transporten, det var en lättad jag som åkte ned till ridhuset för ett dressyrpass. Han gick hyfsat kändes ganska loss och mjuk, i höger varvet kännes han riktigt bra nu när jag är lite noggrannare med vart han har bogen har jag koll på den faller resten av bitar oxå på plats. Jag tränade även korta stunder med att sitta ned i sadeln på honom korta stunder i trav. Jag har lättare att "rida" när jag kan sitta ned tycker att jag får till det lite bättre då lättare med tex skänkelvikningar osv. Dessvärre blir Mentos lätt lite stressad när jag sätter mig ned det är viktigt att man inte tvingar ned sig i sadeln när dem lätt blir spända därför växlar jag nedsittning med lätt ridning hela tiden. Tror att så fort han blir stadigare i sin trav kommer nedsittningen inte vara några problem.
Han stökade även lite vid lastningen hem oxå, men det var ändå bättre han var inte lika "vass" utan hade från början ett mera framåttänk istället för uppåt-bakåttänk.. suck hoppas att det ger med sig, ska ju träna på Lördag på nytt ställe och för ny tränare så man vill ju inte riktigt sladda in med andan i halsen.

Jag hade turen att min stall vapendragare Maria följde med mig till ridhuset och fanns till hands hela tiden. Maria och jag har kupat ihop över 10 år nu, vi har ridit in hästar, lastat hästar ,visat hästar, (lös)hoppat in hästar, åkt vilse typ överallt i Stockholm och Sörmlandslän, åkt på tävlingar/träningar ihop finns inte många ställen på som vi inte varit på 😂. Vi har upplevt sorg, glädje och en hel del galna äventyr tillsammans bl.a. höll vi på att bli mos under en byggnadsställning som plötsligt rasade men det är en annan story det jag vill få fram är att jag är lyckligt lottad som har en sådan person i mitt liv.

Några av våra "äventyr" Maria på kvalitén med min förra fina häst Magic Mario SB ( Magini-Castello) och sedan hö hämtning på hög nivå 😂😂😂.

Ha det så bra // Anna-Karin

Likes

Comments

Kunde inte låta bli att skratta lite åt AKs öde igår med lastningen av Mentos. Det är så himla typiskt unkisar! Helt plötsligt så funkar inte det som funkade så väl för en vecka sen.
Har gått igenom det är med min Capriskorv, så det är är hög igenkänningsfaktor på det.

Min däremot verkar helt avdramatiserat trailern och all de tre gångerna vi har varit ut o åkt den här veckan så har man trippat in utan ett "pip". Duktig häst! DiCs mamma var inte kul att lasta, så när han väl kom så skulle jag till varje pris ha en lättlastad häst med tanke på att jag 9/10 ggr åker själv.
Med övning, envishet, tålamod, mutor, horsemanshipknep och lite mer övning så går det mesta!

Man förstår sig inte på folk som beklagar sig över deras hästar som är svårlastade (nu menar jag andra som har vuxna individer) o tycker synd om sig själva att de aldrig kommer iväg från gården på något kul. Snälla, det kanske beror på att du aldrig tränar din häst på att lasta o åka. Har du funderat på om ni har kommit överens på stallbacken om vem som är ledare? Klart det finns rädda hästar, men jobba på att övervinna den rädslan då! Kanske jobba med dig själv som ledare. Är du nervös, hur ska hästen då kunna lita på att du försätter den i läskiga situationer när hela du och din karma skriker "LÄÄÄSKIGT!!!"

Nog om det. Vi åkte till ridhuset och det var en massa hästar som var på väg in på hoppträning i andra ridhuset, så det var lite rörigt och DiC var lite ofokuserad. Samtidigt så fanns det ingen superenergi, så det kan vara en liten träningsvärk som ligger bakom det hela. Så vi jobbade på med lösgjordhet för att mjuka upp kroppen. Jobbade mest i galopp då det är den bästa gångarten att få igång kropp och energi.

Idag är vi hästlediga och Madde-medis hörde av sig om att han såklart lyckas ta av en framsko lagom innan de skulle ut på långtur i vintersolen. Men typiskt!! Blir att ringa hovis imorgon...

Själv tog jag en tur ner på "byn" för att köpa en ny foundation och spendera upp två bonuscheckar.
Jag älskar att handla på rea, men jag hatar att trängas med folk under reor. Så därför går jag nästan aldrig ut på stan när reorna börjar. Så jag ska ha mycket tur om jag ska hitta nåt efter att gamarna varit framme!
Oftast klickar jag hem reagrejor på nätet, för vem har tid att shoppa i timmar nuförtiden?

Men en enkel o snygg gråstrickad tröja från Åhléns för 200 riksdaler blev det!

Sen hade jag 150 kr på Kapp Ahl där jag mest handlar kläder till barnen o presenter till mamma och svärmor. Men iom barnen har fulla garderober efter jul så tänkte jag att en BH borde man väl kunna hitta där.

Fy fan, vad det är tråkigt att prova BH! Sen känner man sig så galet naken i provrummet med den hemska belysningen och speglar överallt som framhäver alla skavanker man har... Usch! Så köpa BH gör jag alldeles för sällan. Typ när dom jag har helt klappat ihop.
Sen är det där med storleken. Jag är liksom mittemellan C & D vilket gör att antingen bullar det ut eller så känns det som att den är lite för stor. Vilka världsproblem! Helst skulle man vilja att nån kom hem med ett gäng BH till en så man kunde prova hemma istället för i butik där det känns obekvämt.
En svart fick följa med hem, men den får ni inte en bild på ! 😉

Chockade kroppen med lite styrketräning i garaget, så blir det en dusch o sen hem till mamma o pappa och blir bjuden på kalkon! Trevlig söndag. //Evelina

Likes

Comments

Ja det är ju tur att Mentos ser till att det händer något i min blogg"torka"...

På förmiddagen var Wilmer och min sambo iväg på innebandycup i Katrineholm så jag bestämde mig för att åka ner till ridhuset och rida.
Trodde jag ja.. Mentos hade andra planer nämligen att stanna hemma i sin box. Han som har varit så himla duktig på lastning och åkning men idag vill han helt plötsligt inte alls gå in i transporten?! Vet inte alls varför egentligen men jag kanske har varit lite för naiv i mitt tankesätt eftersom han har varit så duktig så har jag kanske tagit det lite föregivet att det alltid ska gå såhär bra.
Han är ju inte så himla varm i kläderna ännu vad det gäller lastningen så något bakslag kan det ju bli, försöker intala mig just nu att en gång är ingen gång. Jag blev bara så himla snopen eftersom det har gått så enkelt annars... dessa unghästar!
Sen vågade jag inte heller riktigt gå på honom eftersom det var rätt så isigt och halt trots att jag hade broddarna i. Jag gick tillbaka in i stallet och satte på honom ett träns eftersom det var omöjligt att ha kontroll på honom i endast grimma redan här bestämde jag mig för att jag inte skulle åka, även om han gick in ska man ju hem oxå. Finns lite roligare saker att göra en lördagskväll än att stå och bråka med en häst som inte vill gå in i trailern dessutom har jag inte lastat honom i mörkret någongång så det hela kändes onödigt. Men jag tänkte inte sluta försöka lasta förrens han hade gått in och att jag bestämmer när vi är klara inte han. Så efter en lite stund gick han in helt, då stod vi där och "pratade" lite sedan fick han backa ut, ja och då ville han knappt inte backa ut... suck tänk att man inte kan förstå sig på dessa hästar! Imorgon är en ny dag för se om vi kommer iväg då? Håll tummarna!

Riktigt så här glad var jag inte.. men man kan inte hänga läpp när man håller på med hästar utan det gäller att leva i nuet så när vi var tillbaka i stallet var det inga sura miner längre.

Ha det // A-K

Likes

Comments

Vilken satans väder det var igår! Vilken idiot ger sig ut med hästsläp när det blåser storm, snöar, regnar på tvären?

Jo, jag såklart!

Inget kunde liksom hindra mig från att komma iväg på träning efter det långa uppehållet. Jo, kanske om det snöat så pass mkt så man inte kan ta sig fram på vägarna. Nu blåste det ju mer än vad nederbörden var besvärlig.
De flesta tyckte nog att jag var helt bäng i bollen som riskerade att åka med hästen ifall nåt skulle hända.

Men tar man det lugnt på vägarna utan att stressa och planerar sin körning, så tänkte jag väl att det löser väl sig!
Sen är det ju tur att man har en stadig fyrhjulsdriven BMW som är som ett skepp på vägen plus ett supersläp som följer bilen som en svans. Den går så sjukt bra och ligger så fantastisk bra efter bilen så man knappt märker att man ha den med den!

Heja Cheval! Man kan lita på dig :)

Vägen dit var lite läskig. Det blåste o yrde snö, så man blev helt hypnotiserad och snön gjorde att man inte riktigt såg vägen och knappt att man kunde se vägrenssotlparna heller, så det var lite som att köra i blindo.
Så att köra snabbt var inte att tänka på. Låg i 40-50 som max på en 80-väg där det var becksvart.

Fram kom vi och i god tid innan.
Själva träningen gick ju som tåget! DiC var riktigt avspänd, loss och följsam. Öppnor och slutor på diagonalen har nog aldrig varit så stabila som nu.
Förvända galoppen var så stadig som man tror att han smygtränat i hagen eller nåt.
Det enda som kanske inte riktigt satt var de enkla bytena, men efter tragglat lite o sen övade vi på serpentiner och då blev de bättre. Inte perfekta, men ändå.

Så himla nöjd över min nyblivna 7-åring att han var eller är så fin trots att vi knappt tränat utan mest bara bibehållt formen. Det bevisar ändå att det är nyttigt att låta de vila eller gå på halvfart utan större krav. De behöver det, mest mentalt och liksom låta allt falla på plats.

Hem kom vi utan några problem också, för då hade det slutat snöyrat.

Visst var han lite fräck i sina glittriga boots? *bling bling* Han kollade dessutom in sin nya "åka-bort kostym" från EQUITO. Den blev godkänd! :)

Det var inte läge att försöka att kränga på sig sina nya ridstövlar igår och knalla runt i slasket o gå som man bajsat på sig... Att det ska vara så galet oskönt att gå in nya ridstövlar!!!

Först är det en kamp bara att komma i dom eftersom jag beställde dom tajta kring vristen då mina förra Cavallo för galet för stora där. Sen ska man brotta upp dragkedjan o eftersom de är lite tajta över vaden så måste jag kämpa lite till och tömmer huvudet på blod där man står o frustar med huvudet mellan knäna typ.
Det är rena rama träningspasset för jag blir helt svettig!
Pust. Sen ska man gå runt o plågas lite innan det känns som en lättnad när man kommit ur dom.

Då har jag inte ens kommit till stallet med dom och inte ens ridit med dom!!! Kanske 2018 på hösten är dom inridna o bekväma....

De är ju iallafall snygga.... :) kram eve

Likes

Comments

I går kväll kom min äldsta son ner från övervåningen och vrålade att det var något fel på toalett där upp... okej sa jag och tänkte inte mer på det och sa till min sambo när han kom hem, Thomas gick upp till övervåningen för att kolla vad som hänt, det visar sig att våran minsta son på 3-år har fyllt hela toaletten med toarullar typ ca 10 st nya toalettrullar har han fyllt hela toastolen med och dessa har då även svällt upp och "täppt" till hela toan haha... kan säga att rörmokarpappan inte var så jättenöjd över sonen...

Nog om "toa" sidspåret...
Mentos fick jogga lite lätt på ridbanan i Söndags bara för att få bort ev träningsvärk men han kändes fin och jag kunde fokusera på att hålla bogen i schack.
Igår fick han en välbehövlig vilodag så det blev lite gos och pyssel.
Ikväll joggade vi oxå på ridbanan, tyvärr har tövädret gjort att det är lite isigt på sina ställen, men har man broddar så är det ingen fara men jag väljer att inte galoppera då han gärna racar iväg någon långsida innan jag återfår kontrollen. Han var pigg men under kontroll, imorgon ska vi få värsta busvädret här i tälje med hård vind och snöblandat regn så då blir det nog ingen ridning.

Så jag håller tummarna att jag kan rida på torsdag //Anna-Karin

Plogad och fin ridbana 👆🏻

Likes

Comments