Header

Hej!
Idag har Chiwe vilat eftersom att jag har tagit spruta i skolan. Jag känner inte av sprutan men jag ville vara på den säkra sidan. Därför blir det ingen bättre bloggning idag. Tyvärr
Vi hörs

  • 7 readers

Likes

Comments

Allmänt

Hej!

Jag har en fråga till er. Jag tänkte sätta mig och skriva lite inlägg som jag ska publicera senare. Så jag undrar om ni har något speciellt ni skulle vilja att jag skriver om. Lämna gärna en kommentar isåfall eller maila mig på dressyrmoa@hotmail.com

Kram Moa

Likes

Comments

Chiwago Rezg'ch , Dressyrmoaa, Allmänt

Hej!

Båda hästarna var fina idag i dimman. Jag mockade och bytte vatten innan jag red eftersom att jag väntade in en annan tjej i stallet.
Jag började med Chiwe eftersom att min tränare skulle vara med när jag red Bentley eftersom att det var första gången, eller ja, det var andra men första gången som jag red honom från framskrittning till avskrittning.

Iallafall, Chiwe var super fin idag och var precis så som jag ville. Jag började direkt efter att jag skrittat fram att ha lite mer go i traven för att Chiwe ska komma igång med ryggen och bakbenen. Jag arbetade honom i en lägre och längre form och red serpentiner, åttvolter och skänkelvikningar för att lossa sidorna. Han har varit ganska stel sedan vi kom hem och speciellt i vänster. I galoppen arbetade jag likadant, jag red på framåt för att få en bra bjudning som sedan kan användas när jag samlar ihop. Idag valde jag att lägga fokuset på drivet framåt. I galoppen ställde jag utåt på långsidan och inåt på kortsidan. I traven varierade jag mellan lättridning och nedsittande.
Känslan på Chiwes pass var bra. Det kändes super och han var lätt i handen.

Sedan var det Bentleys tur. Eftersom att det var första gången så tog vi det lugnt.
Han är en helt annan häst att rida än Chiwe. Bentley är väldigt känslig och spänner sig om ryttaren spänner sig. Vi joggade bara i skritt och trav. Jag fick en bra känsla och är nöjd.
Bentley är väldigt pigg och taggar till om han får för mycket skritt pauser under ridpasset. Vilket han gjorde idag, men jag tog ändå ett varv i galopp för att känna på det.

Så för att summera det hela fick jag två bra pass idag. Jag ska rida Chiwe imorgon, tror att vi ska rida den nya LA.1 an.

Vi hörs
Kram Moa

Har dock ingen bild på Bentley, så ni får nöja er med en bild på Chiwe

Likes

Comments

Allmänt, Chiwago Rezg'ch , Dressyrmoaa

Hej!
Hoppas att ni mår bra idag.
Idag är det lördag och efter lunch ska jag till stallet, idag står det två hästar på schemat. Chiwe ska ridas och sedan ska jag jogga in tränares häst Bentley. Sedan ska jag mocka och byta vatten också. Ska ven e om jag kan städa lite i mina skåp, jag har alldeles för mycket saker...
Innan jag ska till stallet tänkte jag trixa med designen på bloggen, jag har ju en "jul" design så jag ska försöka att fixa en vårigare..
Vi hörs
Kram Moa


Favoriten

Likes

Comments

Veckans planer, Chiwago Rezg'ch , Dressyrmoaa

Hej!
Hoppas att ni mår bra!
Idag tänkte jag dela med mig av veckans planer, hoppas att ni gillar det.

Måndag: Skola, skritta Chiwe
Tisdag (idag): skola, skritta/Jogga Chiwe
Onsdag: jogga/skritta Chiwe
Torsdag: Chiwe vilar, skola
Fredag: jogga Chiwe, skola
Lördag: rida Chiwe
Söndag: rida Chiwe

Såklart kan alltid detta ändras men troligtvis blir det såhär 😊
Kram Moa

Likes

Comments

Allmänt, Chiwago Rezg'ch , Dressyrmoaa

Favoriten


Hej!
Hoppas att allt är bra med er!
Som ni säkert har märkt har jag tagit en paus från bloggandet.
Jag hat varit på semester och Chiwe har då vilat så därför har jag inte haft så mycket att skriva om.

Idag red jag honom igen sedan han vinter vila. Dock bara en vecka, men han är pigg och är som en bomb att rida, tyvärr är marken hård då det är -2/3 grader här, det är även lite snö. Men han behöver sättas igång långsamt igen. Han fyller ju trotsallt 20 i år!

Vi skrittade bara lite på ängen idag, det gick bra. Han var lite stel, men skritten kändes annorlunda än innan vi åkte på semester förra söndagen (V.1) Han fick massage i December och det har verkligen gjort skillnad, han har under veckan satt mer muskler. Det är en annan häst att rida. 🐴

Vi hörs igen imorgon!
Kram Moa

Om ni har några förslag på inlägg som ni vill att jag ska skriva så kan ni lägga en kommentar så ska jag se vad jag kan göra! 😊

Likes

Comments

Outfits och utrustning

Hej!
Detta inlägget blir ett utrustnings inlägg.

Älskar detta! Det är stilrent, men har ändå en liten guld detalj som gör att schabraket ser lite lyxigare ut. Detta har även en "kudde" där sadelstropparna är så att det inte ska slitas upp.

Dessa två är simpla vardagsschabrak. Så snygga, speciellt det marinblå. Ett marinblått skulle jag nog behöva, så att jag kan använda mina marinblåa lindor😂

Inlägget är inte sponsrat utan det är endast vad jag tycker om dessa schabrak utan att ha provat dem :)

Likes

Comments

Chiwago Rezg'ch , Allmänt, Dressyrmoaa

Hej!
Hoppas att allt är bra med er.
Idag har jag först varit i skolan. Våra måndagar är bra eftersom att vi börjar 9, jag gillar dem också för att vi bara har "roliga" lektioner. Inte massa i vårt hemklassrum utan i andra salar.
Vi har även idag fått information om praon som vi ska ha. Jag har en vecka klar redan, jag ska vara på HÖÖKS i stan, det ska bli super kul😊

Idag har jag även ridit Chiwe. Han var vääldigt pigg och ville bara galoppera. Vi red mycket lösgörande idag, även mycket tempoväxlingar och skänkelvikningar. Vi gjorde även någon öppna och sluta, samt red lite förvänd galopp.
Han var fin men var vääldigt pigg och då blir det svårt att få honom att slappna av och vänta på mina signaler. Men vi arbetar vidare och hoppas att det blir en bra vinter (bra hästvinter) så att vi kan rida som vanligt.
Chiwe ska nog få en veckas vila i vinter. Vi ska troligtvis på semester. Brukar era hästar ha vintervila? Hur länge vilar dem då?

Kram Moa

Likes

Comments