Moa persson
Chiwago Rezg'ch 1997
Nouw.com/dressyrmoaa

Allmänt, Chiwago Rezg'ch , Dressyrmoaa

Hej!
Idag har jag varit och ridit Chiwago nu på morgonen. Det är verkligen så skönt att rida på morgenen. Det är svalt och nu mot hösten så är banan ofta lite fuktig vilket binder dammet.
Idag red jag över bommar både i trav och galopp. Tyckte inte att jag fick till ridningen idag så jag släppte stigbyglarna och då kändes det bättre. Det är alltid bra att träna sin sits, även om jag tycker att jag har en ganska så bra sits.
Jag hade fyra upphöjda bommar på mitten av långsidon som jag använde när jag red skänkelvikningar. Jag red skänkelvikning från hörnet mot bomarna rakriktade red över bommarna och gjorde sedan skänkelvikning ut mot spåret igen. Gjorde det i båda varven. Just den övningen kändes riktigt bra. Chiwe fick et ordentligt pass, så imorgen blir det lugnare jogging i tömmarna.

Nu sitter jag här, framför datorn och funderar på inlägg som jag skulle kunna skriva i förväg.
Om ni har några önskemål så kommentera dem nedan!

Kram Moa


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej!
Som vanligt brukar jag dela med mig av veckans planer.
Nu kallar vi det "Min Vecka"

Här är min vecka 33

Måndag: Rida Chiwago
Tisdag: Chiwago vilar, jag tränar mig själv?
Onsdag: Chiwago Rids
Torsdag: Chiwago tömkörs
Fredag: Chiwago vilar, jag tränar mig själv?
Lördag: Chiwago Rids
Söndag: Chiwago tömkörs

Vad ska ni göra denna veckan?

Kram Moa
Chocolate Lab Mr Higgins (Higgins) och jag på Stranden

Likes

Comments

Chiwago Rezg'ch , Dressyrmoaa, Allmänt

Hejsan!

Idag har det varit full fart, jag har tagit tag i mitt stökiga rum och nu är det städat och fint. Hemma är jag väldigt dålig på att städa, tro det eller ej. Men i stallet hatar jag att rida med smutsiga grejer eller att ha stökiga lådor och skåp. Det brukar faktiskt behöva städas en gång i månaden.

Chiwe var fin idag. Jag hade planerat tömkörning, men jag vill att han ska vara fin till träningen imorgon så att jag longerade istället. Då kommer även ägaren till Chiwago. Ska bli kul att få visa honom nu, när vi fått rätt på sadeln. Det blev sååå stor skillnad.
Imorgon bitti ska jag till min klasskompis, vi ska rida ut, eller ja, hon ska rida och jag ska köra deras shettis. Jag har kört honom en gång innan och det var super kul!

Vi hörs imorgon!
Kram Moa

Bjuder på en bild från gårdagens ritt på stubbåkern!

Likes

Comments

Allmänt, Chiwago Rezg'ch , Dressyrmoaa

Hej!
Hoppas att allt är bra med er.
Just nu sitter jag farmför datorn och lägger över bilder till datorn. Kameran var full och min tanke är att rida på stubbåkern idag. Vill gärna ha bilder på det och därför tömmer jag nu kameran. Det var 900 bilder att tömma... Det lär ta sin stund. Med tanke på att den nu är efter 10 minuters jobb på bild 245... Men, det behövs göras det också.

Jag ska rida Chiwe senare idag och sedan tror jag att det är lugnt ikväll. Jag ska njuta av ledigheten som snart tar slut, men det ska bli skönt att återgå till rutinerna igen. Njut av fredagen så hörs vi.
Kram Moa


Chiwago i Älleköpinge våren 2016 Chiwago i Ripa, på romeborn dressyr, våren 2017

Likes

Comments

Chiwago Rezg'ch , Dressyrmoaa, Allmänt, Chocolate Lab Mr Higgins

Hej!
Hoppas att allt är bra med er idag!
Idag är det torsdag och Chiwe har vilat.
Vi har tvättat stallet idag och då passade det bra med vilodag, även om han skulle vilat ändå. Jag var dock inte med och tvättade stallet imorse, men jag hjälpte till med att strö upp igen. Många skottkärror blev det. Eftersom att vi inte ville fylla den nytömda gödselstacken så valde vi att spara det renaste spånet för att lägga in igen, så det var det jag körde i kärrorna. Sedan var klockan sju och hästarna fick komma in till ett nystädat och frächt stall! Blev väldigt fint och det känns bra att ha fått det städad inför hösten.
Annars har det inte hänt så mycket idag faktiskt. Jag har mest tagit det lugnt. Men nu ikväll har vi varit på stranden med Higgins, det var fint, vindstilla och kallt i vattnet. Det var väldigt skönt för två dagar sedan, men vinden var åt fel håll och då blir det kallt igen. Men det var skönt med ett dopp iallafall.
Insåg också att de har tröskat sädesåkrarna idag, tjoho säger jag och Chiwe. Vi ska försöka att ta oss ut där en dag nu i helgen iallafall.
Sedan har vi träning kl 16.00 på söndag och förmodligen kommer Chiwes ägare på besök.

Vi hörs
Kram Moa

Likes

Comments

Allmänt, Outfits och utrustning

Hej!
Jag tänkte dela av mig av några, rättare sagt 4 produkter som jag har ett extra öga öppet för.

Ett par tjocka stallbandage paddar att ha vid ev svullnader och ev transportresor.

Fårskinnspadd att ha under sadeln, tänker att det kan vara bra med en som det går att lägga i extra ilägg i om det skulle behövas.

Fluff till min lädergjord, Chiwe är känslig mot skav.

Sist och kanske minst, ett pannband med stenar på sidorna och endast läder i mitten.

Vi hörs
Kram Moa

Likes

Comments

Allmänt, Chiwago Rezg'ch , Dressyrmoaa

Hej!
Nu var det ett tag sedan vi såg senast. Det går alltid så länge mellan gångerna. Nu när skolan snart börjar så hoppas jag att få bloggningen som en rutin.

Idag har Chiwago vilat iallafall. Eftersom att han var ute i hagen så kratsade jag hovarna och borstade av honom
där. Jag passade även på att mocka hagen, det gör jag ganska ofta, kanske var tredje dag. Eftersom att han får hö ute i hagen så blir det lätt äckligt, han är inte så bra på att äta upp det allra sista.

Annars har det inte hänt så mycket idag, det har varit ganska varmt och soligt. Skönt eftersom att vi knappt haft någon sommar i år.

Vi hörs
Kram Moa


Likes

Comments

Chiwago Rezg'ch , Dressyrmoaa

Hejsan!
Hoppas att ni mår bra!
Idag har vi varit iväg med Chiwe hos hovslagaren, det tog längst tid att köra, att slå på skon gick fort. Chiwe var väldigt duktig med att gå på släpet idag. Han har varit väldigt strulig med det, det har kunnat ta 2 timmar innan han gått in, nu traskar han snällt på, det tar kanske max 2 minuter idag. Vilket är väldigt skönt, att slippa orosmomentet när man ska iväg och tävla, går han på släpet, eller inte.
Eftersom att Chiwe fick behandling igår vilar han idag. Imorgon får jag skritta och på torsdag får jag trava innan han på fredag får galoppera igen. Han har som jag har nämt tidigare haft en sadel som när vi bytte stall och han började musklas inte passade. Eftersom att den har legat dåligt har han fått en del spänningar och låsningar som han blev av med igår. Nu har vi även hittat den optimala sadeln för Chiwe, en tekna A-line. Han har fått helt andra gångarter och använder sin kropp på rätt sätt i ridning och vid tömkörning. Så kul att se förändringen.
Nu är vi redo för höstens utmaningar. Det blir lite tävlingar, bla Ponnyallsvenskan, tjoho, det ska bli kul, men det är tåkigt att ponnyallsvenskan går i LC2. Chiwe kommer inte riktigt rätt i det programet då det är ryckigt men mycket avbrott. Men, det är alltid kul att täva i lag.

Kram Moa

Bjuder på en bild från förra sommaren!

Likes

Comments

Chiwago Rezg'ch , Dressyrmoaa

Hej på er!
Hoppas att allt är bra med er.

Idag har det varit en väldigt grå drag, det har regnat hela dagen. Det är så tråkigt med regn när man är ledig, så några stranddagar har det ännu inte blivit.
Eftersom att det regnade fick Chiwe jobba i regn. Jag tömkörde lite på banan i alla vattenpölar, nyttigt och jobbigt för Chiwe. Han lyckades dock trampa till på skon innan vi gick ut så att två sömmar "hoppade" ur sin plats, så vi fick dra bort dem. Imorgon har vi fått tid hos vår hovis som ska slå i sömmarna igen. Så imorgon får Chiwe ut och åka.

Nu på kvällen har även chiwes massör kommit och gått igenom kroppen på honom. Det var lite låsningar så chiwe får ta det lite lugnt i veckan så att hans kropp kan återhämta sig.

Vi hörs imorgon
Kram Moa

<3

Likes

Comments

Godmorgon!
Idag ska Chiwe ridas, tänker att jag ska rida mycket skänkelvikningar och lite förvändgalopp. Skänkelvikningarna går som en dans just nu, den förvända galoppen är destosvårare, nu när han är lite svag i sina bakben. I denna veckan kommer equiyteraputen och kollar till så att allt ser bra ut inför höstens tävlingar!

Vi hörs
Kram Moa

  • 51 readers

Likes

Comments