nouw.com/dressyrmoaa
Moa Persson *2002
Chiwago Rezg´ch *1997

Dressyrmoaa, Chiwago Rezg'ch , Allmänt

Hej!
Hoppas att det är bra med er.
Idag är det måndag igen, veckorna springer iväg. Ush, tiden går alldeles för fort. Jag känner att ett dygn behöver vara dubbelt så långt för att jag ska hinna med allt. Jag vill kunna lägga ner mer tid i stallet utan att behöva lägga mig mitt i natten, jag skulle även vilja ha mer tid till uppgifter som jag får i skolan. Att kombinera en tidskrävande sport och skola är en utmaning ungdomar får kämpa med. För att få ihop livet krävs planering. Planering, planering och ytterligare mer planering. På så sätt ska det bli skönt när grundskolan slutar, att kunna "välja" bort ämnen som det inte finns ett större intresse för & kanske till och med kombinera sin skolgång med sin idrott. Vi får se var det hela landar.

Chiwe har vilat idag, som han alltid gör på måndagar. Idag fick han extra mycket ompyssling. Jag passade på att klippa manen idag, så att den är fin tills tävlingen nästa helg. Jag masserade även ben och rygg med arnika. Han tyckte nog om det eftersom att han stod och sov samtidigt. Imorgon ska Chiwe däremot ridas.

Inlägget om tävlingen i flyinge är påväg, I Promise!

kram Moa

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Outfits och utrustning

Hej!
Såhär i tävlingstider tänkte jag att jag kunde visa min och Chiwes utrustning för tävling i två olika delar. Enjoy!När jag tävlar använder jag mig av en svart kavaj med en vit plastrong och silvrig plastrongnål, vita ridbyxor, svarta stövlar, svart hjälm och vita handskar. jag vill ha det ganska basic.Här är bilder på min kavaj och min plastrong. Jag har dock världens tråkigaste plastorng, men till en kavaj så blir den super snygg. Det syns knappt på bilden men det är tre stenar på plastrongnålen också.
Min kavaj har jag faktiskt inte hunnit inviga än. Den köptes på hööks rea, sedan har jag bytt knappar. Orginal knapparna var svarta och det fanns även svarta knappar i ärmarna på kavajen, men dessa har jag tagit bort helt.

Här är bilder på min tävlingströja, den om jag har under kavajen. Det är en pikeur. Tror att vi köpte den på en tävling för några år sedan. Den är väldigt skön att rida i och att ha på sig. Den har stenar på knapparna och runt loggan finns silver/grå paljetter

Mina handskar är ett par roekl, väldens skönaste och bästa vantar att rida i. Älskar mina. Har ett par marinblå också. Finns inte så mycket att säga om dessa faktiskt. De är bara bäst.

Mina vita ridbyxor kommer ifrån hööks och modellen heter trenron. Den modellen har jag faktiskt i alla mina ridbyxor. Väldigt mjuka och sköna, de sitter även bra. Dock är de helskodda, men jag har aldrig provat något annat, så jag ska inte säga så mycket.

Jag har en svart Lami-Cell hjälm. Jag är väldigt nöjd med denna!

Sist men inte minst har jag ett par svarta tävlingsstövlar. Jag har även ett par likadana fast en strl mindre hemma. Det ända dåliga med dessa är att dragkedjan och knapparna är hårda och går lätt sönder.

kram moa

Vad har ni för utrustning vid tävling?

kram Moa

Likes

Comments

Allmänt, Dressyrmoaa

hej!
Hoppas att allt är bra med er.
Själv tror jag att jag börjar bli sjuk, vaknade idag med ont i halsen och det har inte släppt under dagen, halstabletter hjälper inget heller tyvärr, så jag har ätit en halv citron, och det har hjälp lite iallafall.
Idag har Chiwe vilat och jag har endast myst och mockat där idag.
Imorgon ska jag jogga Chiwe inför lördagens tävling. Sedan ska det packas, putsas och tvättas också, alltid lika mysigt att förbereda inför tävling :)

Kram Moa

kram Moa

Likes

Comments

Hej!
Nu är det en månad kvar tills jag sitter på läktaren i flyinges stora ridhus, tillsammans med Alice och hennes mamma studerar vi de svenska 4 åringarna under en av världens bästa dressyr ryttare, Charlotte Dujardin. Det ska bli såå kul att få se. Charlotte rider så mjukt och många typer av hästar.Film från när Charlotte rider Inter I kur med Hatwins Delicato.

kram Moa

Likes

Comments

Allmänt, Chiwago Rezg'ch , Min Vecka

Hej!
Det var några veckor sedan jag gjorde ett sådant här inlägg, så jag gör det nu :p

Måndag: Fotografering i skolan, Chiwago Vilar

Tisdag: Träning för Ellen

Onsdag: Chiwe joggas

Torsdag: Chiwe vilar, Hovslagaren kommer

Fredag: Chiwe joggas, tävlings förberedelser :)

Lördag: Tävling!!

Söndag: Uteritt för Chiwe!

Vad ska ni göra i veckan?

Kram Moa

kram Moa

Likes

Comments

Allmänt, Chiwago Rezg'ch , Dressyrmoaa

Hej!

Idag var planen att Chiwe skulle joggas, det blev även så. Jag skrittade först fram i ca 15-20 minuter innan jag kortade tyglarna och travade på serpentinbågar för att kolla så att han tog halvhalterna och skänklarna. Jag tycker att det gick bra idag, för att vara ett joggingpass. Nästa vecka blir intensivare, både för mig och för Chiwe.
Men tillbaka till dagens pass efter att jag hade travat en stund kände jag bara lite på galoppen eftersom att det inte dagens fokus. Jag joggade Chiwe instensivt i ca 20-25 minuter innan jag skrittade av en bra runda innan jag satt av.

Annars har jag inte gjort så mycket mer idag. Min kompis kom igår kväll och har även sovit här inatt, så när hon åkte hem cyklade jag till stallet.
Nu tänker jag att jag ska göra lite skolarbete och skriva något inlägg till bloggen som kommer upp i veckan.

Vi hörs
Kram Moa

kram Moa

Likes

Comments

Allmänt, Chiwago Rezg'ch , Dressyrmoaa

Hej!
Hoppas att allt är bra med er.
Idag har jag varit på Älleköpinge och tränat för Ellen. Vi tränade på bortaplan eftersom att vi ska tävla nästa helg.
Det kändes bra, när jag fick igenom halvhalterna. När mina halvhalter går igenom blir Chiwago mycket stadigare i formen och takten blir mer rythmisk. Jag red igenom Lcn eftersom att det är den som vi ska tävla på Lördag. Det kändes helt okej, finns mer som jag kan förbättra. Jag har träning för Ellen igen på Tisdag, så det känns skönt.

Efter träningen så åt jag, Alice och Ellen, med mammor ( :p ) lunch på Spice of Åhus. Det var väldigt mysigt och roligt. Det var så längesedan jag och Alice pratade ordentligt.

Imorgon är tanken att jag ska jogga Chiwe och sedan ska han vila på Måndag.
Vi Hörs
Kram Moa

kram Moa

Likes

Comments

Chiwago Rezg'ch , Dressyrmoaa, Outfits och utrustning, Allmänt

Hej!
Ledsen för frånvaron här. När jag inte har skrivit har det hänt massor av roliga grejer!
Chiwe dansar fram och känns bättre än aldrig förr. (Finns en film på min instagram) Så det känns väldigt bra inför tävlingen nästa Helg. Imorgon ska vi som rider i dressyrlaget först träna och sedan ska vi gå ut och äta. Väldigt kul och jag tror och hoppas att det kommer göra laget riktigt bra! 😉 Jag återkommer efter träningen imorgon! Vi hörs

kram Moa

Likes

Comments

Allmänt, Chiwago Rezg'ch

Hej!

Idag började skolan igen, vi har inte gjort något speciellt, det har mest varit information om läsåret.
Jag har börjat åk 9 och till hösten har vi den muntliga delen av Ma, Sv och Eng Nationellaproven, sedan kommer de skriftliga proven till våren. Känns lite konstigt att deta är sista året i grundskolan, men defenitivt inte sista året i skolbänken.
Jag är dock taggad på detta och tror att det kommer till att bli super. Mitt Schema är bra, går dock till ca 15 varje dag, men några av mina kompisar går till 16 en dag.

Idag har Chiwe förövrigt vilat, annars går han väldigt bra just nu.
Nu måste jag avsluta här, det är mat.
Vi hörs
Kram Moakram Moa

Likes

Comments