Header
View tracker

Allmänt, Chiwago Rezg'ch , Dressyrmoaa

Hej vänner!
Hoppas att ni mår bra.
Idag har jag studiedag så jag var i stallet vid 8 i morse och sedan tränade jag för Ellen vid ca 9. Sedan har jag putsat mina grejer inför lördagens ev tävling. Jag ska klippa mig kl 17.45 och sedan ska jag till stallet igen. Chiwe ska få massage, så ikväll vet jag om jag ska tävla eller inte på lördag :)
Vi hörs senare

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Allmänt

Idag är det halloweenhoppning på Älleköpinge.
Så igår bakade jag och mamma chokladbollar som blev till fladdermöss och Spindlar.
Lääskigt värre.
Jag ska vara funktionär.

(Sorry för detta dåliga inlägg)

dock en helt opasande bild, men vi längtar redan till våren :p

Likes

Comments

View tracker

Chiwago Rezg'ch

Den 1/11-2016 var det två år sedan vi skrev på kontraktet för fodervärd på Chiwago.
Det har nu gått hela två år. TVÅ år. Jag tänkte berätta lite om vår tid tillsammans. Det har ju trots allt händ en hel del på dessa år.

Det hela började i slutet av sommaren 2014 då min tränare hörde av sig angående Chiwago. Vi åkte och tittade samt att jag red. Jag fastnade efter första besöket, men vi åkte dit och "prov red" en gång till. Sedan så bestämde vi oss och sa upp Poppe, Ponnyn som jag hade på foder då. Under nästa två månader var jag hos Chiwago och red en gång i veckan så att vi skulle lära känna varandra lite bättre innan han kom till Älleköpinge.

Den första november tvåtusenfjorton skrev vi på kontraktet för Chiwago och sedan åkte han med oss till Älleköpinge.

Söndeagen den 2/11 red jag första passet på min hemmaplan och det gick bra, det ända "problemet" var att jag inte kunde sitta upp.
Vi tränade på under vintern. Eftersom att han hade tagit det lugnt ett tag så skulle han sättas igång försiktigt, därför hade vi ett skritt pass i veckan.

Den 22 februari gjorde vi våran tävlingsdebut. Vi red Lc.2 på 61% och Lb.1 på 62%.

Vi fortsatte att träna vidare och den 18 april startade vi igen Lc och Lb. Denna gången med 59% i Lc och 64% i Lb.

Under våren skulle vi åka till stranden. Dock kom vi inte så långt. Chiwago gick direkt på transporten och vi stängde bak bommen och "haspade" den. Då kastade sig Chiwago ut och lyckades på något sätt att fastna under bommen. Så under två veckor blev det mycket tömkörning och longering för vår del.

När ryggen var bra så red jag i några dagar innan jag upptäckte att han var tjock i ena benet. Han var inte super halt, men lite. Vi lät våran veterinär titta på det och då hade han fått en blödning. Alltså red jag inte på ett tag..

I början av sommaren släpptes Chiwago på bete. Allt gick bra fram tills den 6e dagen. Då kom Chiwe med ett stort sår på benet. Under sommaren så gick han med bandage och såret läkte tillslut.

Den 27/9 var vi tillbaka. Vi tävlade i lag, div2. Vi red på 59% i Lb och 64% i Lc.
Vi fortsatte att träna på och den 28 november gjorde vi vår debut i La.1. Resultatet blev 53 %. Vi startade även en Lb och den resulterade i 59%.

Under vintern fortsatte vi att träna på och nu var Chiwago så pass stark att vi kunde få fram Shwunget i hans rörelser. Dock var han fortfarande spänd men det var mycket mer avslappnat än vad det är idag.

Den 16 april i år (2016) startade vi en lb och en la. Vilket resulterade i 56%.

Under sommaren så släpptes han på bete efter många om och men. han gick på bete några dagar innan han trampade snett och blev halt... Ingen ridning på några dagar. Som tur var blev han frisk, men igångsättningen tog ett tag. Vi ville hellre vara på den säkra sidan.

Den 11 september tävlade vi åter igen i lag div 2. Lc, lc. Det resulterade i 61% respektive 60%. Efter tävlingen beslutade jag och min tränare att han behövde komma ihop mer. Vår träning gav resultat och nästa tävling (den var också i div2) resulterade i 65% respektive 66% i Lb och Lc.
Mellan dessa tävlingar var det även klubbtävling vilket för min del resulterade i två vinster. Vi fick 75 (!!)% i Lc. Vilket kändes väldigt mycket, vilket det också är. I Lbn (klubbmästerskaps klassen) fick vi ihop 69,46%.

Nu är vi framme vid den 1/11-2016. Chiwago har bytt stall och träningen fortsätter.
Nästa tävling planerar vi att åka på den 3/12. Då ska vi troligtvis starta lc, lb innan vi tar det lungt under vintern och kommer tillbaka ännu starkare till våren, då vi förhoppningsvis kör på La 1 igen.

Vi har hunnit med väldigt mycket under dessa år, jag hoppas att det blir fler.

Tack till Ägare, Tränare, Familj och vänner.


Likes

Comments

Allmänt, Chiwago Rezg'ch , Dressyrmoaa

Hej!
Som jag skrev igår så ska jag berätta en liten nyhet för er idag.

Ni som följer mig på instagram har säkert märkt att bilderna är från ett annat stall.

Jag har flyttat Chiwe till ett annat stall. Vi flyttade för lite mer än en vecka sedan och trivs super.
Jag valde att flytta eftersom att jag ville ha lite miljöbyte, jag har varit på Älleköpinge i ca 10 år. Det berättar att jag trivs där. Men jag ville som sagt ha lite omväxling. Jag kommer ju att rida kvar för Älleköpinge RF :p

Imorgon ska jag dit och vara funktionär på en halloween hoppning.

Jag tänkte visa er lite bilder på "det nya stallet" men jag ska bara ta dem först, haha.

Vi hörs :)här är en panorama över Ripa Nygård som det nya stallet heter.

Likes

Comments

<a href="https://www.bloglovin.com/blog/18319291/?claim=p7yx9rq8szv">Follow my blog with Bloglovin</a>

Likes

Comments

Allmänt, Chiwago Rezg'ch , Veckans planer

Bild på stallet, ridbanan och hagarna😍

Hej!
Det har verkligen varit fullt upp hela veckan. Jag har varit i stallet vid ca 8 och ridit och pysslat med Chiwe. Jag har även mockat några extra boxar och fixat med vattnet, putsat sadeln och tränsen. Tänkte ta benskydden en annan dag. Det blir så fruktansvärt smutsigt när det är blött på ridbanan. Tur att vi har torkskåp i stallet.

Eftersom att jag har haft fullt upp så har jag inte orkat med bloggen. Jag har haft tid, men ja. Jag blir fruktansvärt trött när jag kommer hem från stallet.

Snabb överblick över veckan som gått:
Måndag: jag tömkörde Chiwe och skrittade och travade lite i lina på min tränares 3 åring Findus.

Tisdag: Chiwe vilade. Var i stan och tittade på hundvalpar. Min tränares mammas valpar. De var som tur var sålda allihop, annars hade jag nog tagit en med mig hem. Jag hade haft Chiwe i 2 år❤️

Onsdag: Hoppning. Alla tjejer i stallet + en till hoppade. Chiwe var super duktig och bockade bara några gånger.

Torsdag(idag) : ridit Chiwago, putsat sadel + träns.

Imorgon kommer Chiwes ägare och hälsar på.

Imorgon tänkte jag berätta en nyhet. Vi hörs
//Moa

Hundvalparna

Chiwe från dagens framskrittning

Likes

Comments

Godmorgon!

Denna veckan har vi lov.(v44)
Det ska bli väldigt skönt faktiskt med en hel veckas ledighet😊
Idag ska jag ut till stallet vid ca 8.00 för att jogga Chiwe och sitta på Findus.

Vi hörs senare

  • 17 readers

Likes

Comments

Allmänt, Chiwago Rezg'ch

Godmorgon!
Klockan är nu 6.40 och jag sitter och äter frukost.
Idag ska vi med skolan in till stan och gå på gymnasiemässa, det ska bli spännande. Har lite tankar nu innan, men jag ska se lite, jag ska ju trots allt inte välja förens nästa år:)

Ikväll ska jag även rida Chiwago, tankarna är att vi ska fortsätta lite med att sidorna ska blir lika. Detta genom öppnor och slutor samt även förflyttningar på volt.

Vi hörs senare.
//Moa

Bild från klubbtävlingen där vi lyckades vinna båda klasserna. Världens finaste ponny❤️

Likes

Comments

Alltså, jag är inte så super bra på det här med att uppdatera en blogg... men jag ska försöka att bli bättre. Hur det kommer att gå vet jag inte än, men jag hoppas att det ska fungera denna gången iaf😊 vi kör på fr.o.m. Imorgon(tisdag)

  • 27 readers

Likes

Comments