Header

Allmänt, Chiwago Rezg'ch , Dressyrmoaa

Hej!

När jag red Chiwe igår var han så fin. Vi har nyligen bytt sadel på Chiwe då den andra var lite stor. Igår var vår massör ute i stallet, dock skulle inte Chiwe få denna gången, med det var lite hästar utifrån som kom så det var lite stökigt utanför ridbanan. Men han skötte sig bra ändå. Min tanke var att bra rida lite lösgörande eftersom att han löshoppade i söndags. Igår var han väldigt fin. Han var väldigt mjuk och följsam. Allt kändes "enkelt" och harmoniskt.

Jag började med att flytta honom för skänklen i skritten. Sedan red jag i trav på åttvolter. I galoppen red jag innanför spåret för att jag ville se vart jag hade bogarna.
Eftersom att han var mjuk och följsam direkt så valde jag att inte rida så länge.Idag har chiwe vilodag så vi får se om det blir någon med uppdatering här idag
//Moa

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Allmänt, Chiwago Rezg'ch , Dressyrmoaa, Veckans planer
HHej
+

Hej!
som vanligt kommer min veckas planer

Måndag: Rida Chiwe lite lösgörande, skola
Tisdag: Chiwe vilar, skola
Onsdag: Ellen tömkör Chiwe, skola
Torsdag: Rida Chiwe, skola
Fredag: Chiwe Vilar, skola, Johan Glans föreställning
Lördag: Jogga Chiwe, fix inför tävling.
Söndag: Tävling, Fjälkestad RK

//Moa

Likes

Comments

Hej!
Idag har Chiwe vilat eftersom att jag har tagit spruta i skolan. Jag känner inte av sprutan men jag ville vara på den säkra sidan. Därför blir det ingen bättre bloggning idag. Tyvärr
Vi hörs

  • 22 readers

Likes

Comments

Allmänt

Hej!

Jag har en fråga till er. Jag tänkte sätta mig och skriva lite inlägg som jag ska publicera senare. Så jag undrar om ni har något speciellt ni skulle vilja att jag skriver om. Lämna gärna en kommentar isåfall eller maila mig på dressyrmoa@hotmail.com

Kram Moa

Likes

Comments

Chiwago Rezg'ch , Dressyrmoaa, Allmänt

Hej!

Båda hästarna var fina idag i dimman. Jag mockade och bytte vatten innan jag red eftersom att jag väntade in en annan tjej i stallet.
Jag började med Chiwe eftersom att min tränare skulle vara med när jag red Bentley eftersom att det var första gången, eller ja, det var andra men första gången som jag red honom från framskrittning till avskrittning.

Iallafall, Chiwe var super fin idag och var precis så som jag ville. Jag började direkt efter att jag skrittat fram att ha lite mer go i traven för att Chiwe ska komma igång med ryggen och bakbenen. Jag arbetade honom i en lägre och längre form och red serpentiner, åttvolter och skänkelvikningar för att lossa sidorna. Han har varit ganska stel sedan vi kom hem och speciellt i vänster. I galoppen arbetade jag likadant, jag red på framåt för att få en bra bjudning som sedan kan användas när jag samlar ihop. Idag valde jag att lägga fokuset på drivet framåt. I galoppen ställde jag utåt på långsidan och inåt på kortsidan. I traven varierade jag mellan lättridning och nedsittande.
Känslan på Chiwes pass var bra. Det kändes super och han var lätt i handen.

Sedan var det Bentleys tur. Eftersom att det var första gången så tog vi det lugnt.
Han är en helt annan häst att rida än Chiwe. Bentley är väldigt känslig och spänner sig om ryttaren spänner sig. Vi joggade bara i skritt och trav. Jag fick en bra känsla och är nöjd.
Bentley är väldigt pigg och taggar till om han får för mycket skritt pauser under ridpasset. Vilket han gjorde idag, men jag tog ändå ett varv i galopp för att känna på det.

Så för att summera det hela fick jag två bra pass idag. Jag ska rida Chiwe imorgon, tror att vi ska rida den nya LA.1 an.

Vi hörs
Kram Moa

Har dock ingen bild på Bentley, så ni får nöja er med en bild på Chiwe

Likes

Comments

Allmänt, Chiwago Rezg'ch , Dressyrmoaa

Hej!
Hoppas att ni mår bra idag.
Idag är det lördag och efter lunch ska jag till stallet, idag står det två hästar på schemat. Chiwe ska ridas och sedan ska jag jogga in tränares häst Bentley. Sedan ska jag mocka och byta vatten också. Ska ven e om jag kan städa lite i mina skåp, jag har alldeles för mycket saker...
Innan jag ska till stallet tänkte jag trixa med designen på bloggen, jag har ju en "jul" design så jag ska försöka att fixa en vårigare..
Vi hörs
Kram Moa


Favoriten

Likes

Comments

Veckans planer, Chiwago Rezg'ch , Dressyrmoaa

Hej!
Hoppas att ni mår bra!
Idag tänkte jag dela med mig av veckans planer, hoppas att ni gillar det.

Måndag: Skola, skritta Chiwe
Tisdag (idag): skola, skritta/Jogga Chiwe
Onsdag: jogga/skritta Chiwe
Torsdag: Chiwe vilar, skola
Fredag: jogga Chiwe, skola
Lördag: rida Chiwe
Söndag: rida Chiwe

Såklart kan alltid detta ändras men troligtvis blir det såhär 😊
Kram Moa

Likes

Comments

Allmänt, Chiwago Rezg'ch , Dressyrmoaa

Favoriten


Hej!
Hoppas att allt är bra med er!
Som ni säkert har märkt har jag tagit en paus från bloggandet.
Jag hat varit på semester och Chiwe har då vilat så därför har jag inte haft så mycket att skriva om.

Idag red jag honom igen sedan han vinter vila. Dock bara en vecka, men han är pigg och är som en bomb att rida, tyvärr är marken hård då det är -2/3 grader här, det är även lite snö. Men han behöver sättas igång långsamt igen. Han fyller ju trotsallt 20 i år!

Vi skrittade bara lite på ängen idag, det gick bra. Han var lite stel, men skritten kändes annorlunda än innan vi åkte på semester förra söndagen (V.1) Han fick massage i December och det har verkligen gjort skillnad, han har under veckan satt mer muskler. Det är en annan häst att rida. 🐴

Vi hörs igen imorgon!
Kram Moa

Om ni har några förslag på inlägg som ni vill att jag ska skriva så kan ni lägga en kommentar så ska jag se vad jag kan göra! 😊

Likes

Comments