Header

Allmänt

Godmorgon!
Igår kväll fick lust att baka, så det blev hallonmuffins och chokladmuffins.

Idag ska jag tömköra Chiwe, tror att jag ska tömköra ut idag. Hoppas att han är lite bättre i ryggen idag.
Annars har jag inga speciella planer för idag, ska kanske försöka att springa en runda.

Har ni några planer för dagen?
Kram Moa


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Allmänt, Chiwago Rezg'ch , Tidigare Hästar

Hej på er!
Hoppas att ni mår bra idag, det gör jag om någon skulle undra :)
Just nu sitter jag här, framför datorn och har precis skrivit klart inlägget om Bojsen, du hittar det genom att trycka på bilden på Bojsen nedan. Jag ska försöka att knåpa ihop några bra inlägg som jag kan publicera under påsk, då jag troligtvis kommer att vara utan wifi.

Jag har idag varit i stallet och pussat på Chiwe då han vilade idag. Imorgon tror jag att jag ska tömköra ut honom så att han slipper ridbanan. Sedan ska han ha en lite längre vila över påsk, eller han ska vila helt i två dagar och sedan ta det väldigt lugnt i två, då jag tycker att han är ännu lite ömmare i ryggen nu efter att vi skrittade ut uppsuttet i lördags.
Sedan var jag ute igen när hästarna skulle in & direkt efter åkte jag och mamma in till stan.
När jag kom hem satte jag mig med datorn och försöker att få till några bra frågor till påsk.

Vi hörs
Kram Moa

klicka på bilden om du vill läsa om Bojsen

Likes

Comments

Allmänt, Chiwago Rezg'ch , Dressyrmoaa

Hej på er!
jag är ledsen för att det har varit utebliven uppdatering här under helgen. Jag har som ni säkert redan vet haft fodringar i stallet. Det har råkat bli sena kvällar och tidiga mornar.

Jag red iallafall Chiwe i lördags, eller ja, red och red. Vi skrittade bara lite då jag tycker att han är lite öm i ryggen.
Idag tömkörde jag i 20 minuter innan jag tyckte att han var avslappnad och hade höjt ryggen. Känns inte så kul att skriva nu när jag tömkör, jag gör nästa samma sak hela tiden i båda varven . Men allt för att han ska bli bra i ryggen. <3

Vi hörs

Kram Moa
gammal bild på min favorit

Likes

Comments

Allmänt, Chiwago Rezg'ch , Dressyrmoaa, Veckans planer

Hejsan!
Jag hoppas att ni mår bra idag, tiden den springer iväg så jag har helt glömt bort att uppdatera här. Skäms på mig.
Det är iallafall April nu och imorgon startar det efterlängtade påsklovet. Sedan återstår endast (!) nio, NIO veckor i skolan innan vi går på sommarlov. Förra veckan var det ganska mycket i skolan. VI hade mycket prov och inlämningsuppgifter. Denna veckan är betydligt mycket lugnare även om vi har haft prov denna veckan också.

Chiwe har en lite lugnare period under 2 veckor framöver. Eftersom att vi har haft en sadel som nu på senare tid legat dåligt har han fått lite ont i ryggen när vi för ett tag sedan bytte sadel till en kortare. När musklera i ryggen sedan byggdes har de blivit öma eftersom att han inte tidigare har kunnat använda dem. Men vi har nu köpt en ny sadel, en svart Tekna, den är förövrigt väldigt skön att rida i. Han går iallafall ca 1 gång i veckan med sadel. Resterande dagar när han inte vilar tömkörs han med en chamobong. Det märks redan skillnad men han är fortfarande öm i ryggen. Så vi jobbar på och hoppas att vi snart är tillbaka. Men jag känner att det får ta den tid det tar. Att han får ta det lugnt i 3-4 veckor är bättre än att vi får ta honom till veterinär och att han får vila i 5-6 månader istället.
Förövrigt så har Chiwe även fått kompis i hagen. Annars är det lugnt på den fronten.

Resten av veckan kommer ugnefär att se ut såhär:
Fredag: Tömköra Chiwe med Chambong, So prov i skolan. Kvällsfodring i stallet
Lördag: Morgonfodring i stallet, utsläpp, mockning samt lunchning av hästarna. Tömköra Chiwe Ev umgås med vänner.
Söndag: Morgonfodring i stallet, utsläpp, mockning samt lunchning av hästarna. Tömköra/ ev rida Chiwe.

Hoppas att ni får en fortsatt bra kväll

Kram Moa

Jag och Chiwe förra våren

Favoriten

Likes

Comments

Allmänt, Chiwago Rezg'ch , Dressyrmoaa

Hej!

När jag red Chiwe igår var han så fin. Vi har nyligen bytt sadel på Chiwe då den andra var lite stor. Igår var vår massör ute i stallet, dock skulle inte Chiwe få denna gången, med det var lite hästar utifrån som kom så det var lite stökigt utanför ridbanan. Men han skötte sig bra ändå. Min tanke var att bra rida lite lösgörande eftersom att han löshoppade i söndags. Igår var han väldigt fin. Han var väldigt mjuk och följsam. Allt kändes "enkelt" och harmoniskt.

Jag började med att flytta honom för skänklen i skritten. Sedan red jag i trav på åttvolter. I galoppen red jag innanför spåret för att jag ville se vart jag hade bogarna.
Eftersom att han var mjuk och följsam direkt så valde jag att inte rida så länge.Idag har chiwe vilodag så vi får se om det blir någon med uppdatering här idag
//Moa

Likes

Comments

Allmänt, Chiwago Rezg'ch , Dressyrmoaa, Veckans planer
HHej
+

Hej!
som vanligt kommer min veckas planer

Måndag: Rida Chiwe lite lösgörande, skola
Tisdag: Chiwe vilar, skola
Onsdag: Ellen tömkör Chiwe, skola
Torsdag: Rida Chiwe, skola
Fredag: Chiwe Vilar, skola, Johan Glans föreställning
Lördag: Jogga Chiwe, fix inför tävling.
Söndag: Tävling, Fjälkestad RK

//Moa

Likes

Comments

Hej!
Idag har Chiwe vilat eftersom att jag har tagit spruta i skolan. Jag känner inte av sprutan men jag ville vara på den säkra sidan. Därför blir det ingen bättre bloggning idag. Tyvärr
Vi hörs

  • 72 readers

Likes

Comments

Allmänt

Hej!

Jag har en fråga till er. Jag tänkte sätta mig och skriva lite inlägg som jag ska publicera senare. Så jag undrar om ni har något speciellt ni skulle vilja att jag skriver om. Lämna gärna en kommentar isåfall eller maila mig på dressyrmoa@hotmail.com

Kram Moa

Likes

Comments