Header

Veckans planer, Chiwago Rezg'ch , Dressyrmoaa

Hej!
Hoppas att ni mår bra!
Idag tänkte jag dela med mig av veckans planer, hoppas att ni gillar det.

Måndag: Skola, skritta Chiwe
Tisdag (idag): skola, skritta/Jogga Chiwe
Onsdag: jogga/skritta Chiwe
Torsdag: Chiwe vilar, skola
Fredag: jogga Chiwe, skola
Lördag: rida Chiwe
Söndag: rida Chiwe

Såklart kan alltid detta ändras men troligtvis blir det såhär 😊
Kram Moa

Likes

Comments

Allmänt, Chiwago Rezg'ch , Dressyrmoaa

Favoriten


Hej!
Hoppas att allt är bra med er!
Som ni säkert har märkt har jag tagit en paus från bloggandet.
Jag hat varit på semester och Chiwe har då vilat så därför har jag inte haft så mycket att skriva om.

Idag red jag honom igen sedan han vinter vila. Dock bara en vecka, men han är pigg och är som en bomb att rida, tyvärr är marken hård då det är -2/3 grader här, det är även lite snö. Men han behöver sättas igång långsamt igen. Han fyller ju trotsallt 20 i år!

Vi skrittade bara lite på ängen idag, det gick bra. Han var lite stel, men skritten kändes annorlunda än innan vi åkte på semester förra söndagen (V.1) Han fick massage i December och det har verkligen gjort skillnad, han har under veckan satt mer muskler. Det är en annan häst att rida. 🐴

Vi hörs igen imorgon!
Kram Moa

Om ni har några förslag på inlägg som ni vill att jag ska skriva så kan ni lägga en kommentar så ska jag se vad jag kan göra! 😊

Likes

Comments

Outfits och utrustning

Hej!
Detta inlägget blir ett utrustnings inlägg.

Älskar detta! Det är stilrent, men har ändå en liten guld detalj som gör att schabraket ser lite lyxigare ut. Detta har även en "kudde" där sadelstropparna är så att det inte ska slitas upp.

Dessa två är simpla vardagsschabrak. Så snygga, speciellt det marinblå. Ett marinblått skulle jag nog behöva, så att jag kan använda mina marinblåa lindor😂

Inlägget är inte sponsrat utan det är endast vad jag tycker om dessa schabrak utan att ha provat dem :)

Likes

Comments

Chiwago Rezg'ch , Allmänt, Dressyrmoaa

Hej!
Hoppas att allt är bra med er.
Idag har jag först varit i skolan. Våra måndagar är bra eftersom att vi börjar 9, jag gillar dem också för att vi bara har "roliga" lektioner. Inte massa i vårt hemklassrum utan i andra salar.
Vi har även idag fått information om praon som vi ska ha. Jag har en vecka klar redan, jag ska vara på HÖÖKS i stan, det ska bli super kul😊

Idag har jag även ridit Chiwe. Han var vääldigt pigg och ville bara galoppera. Vi red mycket lösgörande idag, även mycket tempoväxlingar och skänkelvikningar. Vi gjorde även någon öppna och sluta, samt red lite förvänd galopp.
Han var fin men var vääldigt pigg och då blir det svårt att få honom att slappna av och vänta på mina signaler. Men vi arbetar vidare och hoppas att det blir en bra vinter (bra hästvinter) så att vi kan rida som vanligt.
Chiwe ska nog få en veckas vila i vinter. Vi ska troligtvis på semester. Brukar era hästar ha vintervila? Hur länge vilar dem då?

Kram Moa

Likes

Comments

Chiwago Rezg'ch , Allmänt, Dressyrmoaa

Hej vänner!
Ledsen för att det inte blev någon bloggning i torsdags eller i helgen😬
Det blev ingen tävling i går utan massören tyckte att vi skulle ta det lugnt i minst 3 dagar. Chiwes hälsa är viktigare än att tävla. Nu har vi hela vinter träningen på oss och sedan ska vi försöka starta LA nästa år.
Eftersom att det har varit lugnt med Chiwe i helgen så har jag inte haft något att skriva om heller…
Men jag slänger in en bild från gårdagen.

Likes

Comments

Allmänt, Chiwago Rezg'ch , Dressyrmoaa

Hej vänner!
Hoppas att ni mår bra.
Idag har jag studiedag så jag var i stallet vid 8 i morse och sedan tränade jag för Ellen vid ca 9. Sedan har jag putsat mina grejer inför lördagens ev tävling. Jag ska klippa mig kl 17.45 och sedan ska jag till stallet igen. Chiwe ska få massage, så ikväll vet jag om jag ska tävla eller inte på lördag :)
Vi hörs senare

Likes

Comments

Allmänt

Idag är det halloweenhoppning på Älleköpinge.
Så igår bakade jag och mamma chokladbollar som blev till fladdermöss och Spindlar.
Lääskigt värre.
Jag ska vara funktionär.

(Sorry för detta dåliga inlägg)

dock en helt opasande bild, men vi längtar redan till våren :p

Likes

Comments

Chiwago Rezg'ch

Den 1/11-2016 var det två år sedan vi skrev på kontraktet för fodervärd på Chiwago.
Det har nu gått hela två år. TVÅ år. Jag tänkte berätta lite om vår tid tillsammans. Det har ju trots allt händ en hel del på dessa år.

Det hela började i slutet av sommaren 2014 då min tränare hörde av sig angående Chiwago. Vi åkte och tittade samt att jag red. Jag fastnade efter första besöket, men vi åkte dit och "prov red" en gång till. Sedan så bestämde vi oss och sa upp Poppe, Ponnyn som jag hade på foder då. Under nästa två månader var jag hos Chiwago och red en gång i veckan så att vi skulle lära känna varandra lite bättre innan han kom till Älleköpinge.

Den första november tvåtusenfjorton skrev vi på kontraktet för Chiwago och sedan åkte han med oss till Älleköpinge.

Söndeagen den 2/11 red jag första passet på min hemmaplan och det gick bra, det ända "problemet" var att jag inte kunde sitta upp.
Vi tränade på under vintern. Eftersom att han hade tagit det lugnt ett tag så skulle han sättas igång försiktigt, därför hade vi ett skritt pass i veckan.

Den 22 februari gjorde vi våran tävlingsdebut. Vi red Lc.2 på 61% och Lb.1 på 62%.

Vi fortsatte att träna vidare och den 18 april startade vi igen Lc och Lb. Denna gången med 59% i Lc och 64% i Lb.

Under våren skulle vi åka till stranden. Dock kom vi inte så långt. Chiwago gick direkt på transporten och vi stängde bak bommen och "haspade" den. Då kastade sig Chiwago ut och lyckades på något sätt att fastna under bommen. Så under två veckor blev det mycket tömkörning och longering för vår del.

När ryggen var bra så red jag i några dagar innan jag upptäckte att han var tjock i ena benet. Han var inte super halt, men lite. Vi lät våran veterinär titta på det och då hade han fått en blödning. Alltså red jag inte på ett tag..

I början av sommaren släpptes Chiwago på bete. Allt gick bra fram tills den 6e dagen. Då kom Chiwe med ett stort sår på benet. Under sommaren så gick han med bandage och såret läkte tillslut.

Den 27/9 var vi tillbaka. Vi tävlade i lag, div2. Vi red på 59% i Lb och 64% i Lc.
Vi fortsatte att träna på och den 28 november gjorde vi vår debut i La.1. Resultatet blev 53 %. Vi startade även en Lb och den resulterade i 59%.

Under vintern fortsatte vi att träna på och nu var Chiwago så pass stark att vi kunde få fram Shwunget i hans rörelser. Dock var han fortfarande spänd men det var mycket mer avslappnat än vad det är idag.

Den 16 april i år (2016) startade vi en lb och en la. Vilket resulterade i 56%.

Under sommaren så släpptes han på bete efter många om och men. han gick på bete några dagar innan han trampade snett och blev halt... Ingen ridning på några dagar. Som tur var blev han frisk, men igångsättningen tog ett tag. Vi ville hellre vara på den säkra sidan.

Den 11 september tävlade vi åter igen i lag div 2. Lc, lc. Det resulterade i 61% respektive 60%. Efter tävlingen beslutade jag och min tränare att han behövde komma ihop mer. Vår träning gav resultat och nästa tävling (den var också i div2) resulterade i 65% respektive 66% i Lb och Lc.
Mellan dessa tävlingar var det även klubbtävling vilket för min del resulterade i två vinster. Vi fick 75 (!!)% i Lc. Vilket kändes väldigt mycket, vilket det också är. I Lbn (klubbmästerskaps klassen) fick vi ihop 69,46%.

Nu är vi framme vid den 1/11-2016. Chiwago har bytt stall och träningen fortsätter.
Nästa tävling planerar vi att åka på den 3/12. Då ska vi troligtvis starta lc, lb innan vi tar det lungt under vintern och kommer tillbaka ännu starkare till våren, då vi förhoppningsvis kör på La 1 igen.

Vi har hunnit med väldigt mycket under dessa år, jag hoppas att det blir fler.

Tack till Ägare, Tränare, Familj och vänner.


Likes

Comments

Allmänt, Chiwago Rezg'ch , Dressyrmoaa

Hej!
Som jag skrev igår så ska jag berätta en liten nyhet för er idag.

Ni som följer mig på instagram har säkert märkt att bilderna är från ett annat stall.

Jag har flyttat Chiwe till ett annat stall. Vi flyttade för lite mer än en vecka sedan och trivs super.
Jag valde att flytta eftersom att jag ville ha lite miljöbyte, jag har varit på Älleköpinge i ca 10 år. Det berättar att jag trivs där. Men jag ville som sagt ha lite omväxling. Jag kommer ju att rida kvar för Älleköpinge RF :p

Imorgon ska jag dit och vara funktionär på en halloween hoppning.

Jag tänkte visa er lite bilder på "det nya stallet" men jag ska bara ta dem först, haha.

Vi hörs :)här är en panorama över Ripa Nygård som det nya stallet heter.

Likes

Comments