Allmänt, Chiwago Rezg'ch

Check, ännu en tyngre uppgift inlämnad. Jag är helt slut i huvudet och ska väl egentligen bara skriva detta för att sedan förbereda mig inför morgondagen. Det har verkligen varit mycket stora uppgifter denna och förra veckan. En i Religion, en i Kemi och jag har en Filmanalys som ligger och väntar. Suck, det är ett pussel för att få livet till att gå ihop. Det ligger en uppgift här och en där samtidigt som Chiwe måste få sin tid. Det låter dock som att jag har tröttnat på hästar, men det har jag definitivt inte. Det är det absolut bästa jag vet. Jag tror inte att jag skulle överleva utan hästar. Det är en fantastisk sport som jag sent kommer att lägga på hyllan. Jag vill läsa Hippologi på gymnasiet och sedan läsa vidare inom hästbranschen. Sedan får vi se vart det leder.

Chiwago har haft en lugnare vecka, tanken är att han ska sättas igång denna veckan eftersom att det är tävling om två veckor. Det ska bli så kul att få rida finalen i Ponnyallsvenskan, det är min första gång och äntligen ska vi får rida LB.1. Det är så mycket mer harmoniskt program och det passar mig och Chiwe bättre.

Jag fick nyss ett sms av Ellen att Carina Brink kommer och tränar älleköpinges lag på söndag. Hur kul? Nu blev jag taggad på helgen och veckan kommer att säga swish.

Jag tror att vi får höras en annan dag.

kram Moa

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Allmänt, Chiwago Rezg'ch , gymnasieval 2018

Har ett ord att inleda detta inlägg med: Trött. Jag är fruktansvärt trött idag. Det kan bero på höstvädret som har visat sig här i Skåne. Det regnar i omgångar. Först är det fint väder och helt plötsligt öppnar sig himmeln och det bokstavligt talat öser ner. Detta händer gärna när jag sitter i sadeln eller går från en sal till en annan. Det är verkligen fruktansvärt tråkigt med höstväder, färgerna på löven är desto roligare. Det är så fint med alla färger på träden. Jag måste verkligen försöka att få till en "fotografering" innan färgerna försvinner och det grå tar plats.
En annan sak jag har funderat lite på är mörkret. Vår lampa på ridbanan har gått sönder och den nya kommer om några veckor, har jag för mig. Det gäller alltså att vara lite kvick och fixa stallet innan mörkret infaller, tyvärr börjar det att skymma redan vid 18.30-19.00. Det är det negativa med hösten och vintern.

Jag har dock en god känsla inför oktober. Min månad är redan full med roliga aktiviteter och det börjar redan nu på lördag med Breeders Thropy. Jag ska ner med en kompis och titta på 4 åringarna när dem rids under Charlotte Dujardin. Jag har knappt förstått det ännu, men jag ska få se en av väldens bästa dressyrryttare LIVE! Det ska bli kul och jag gissar på att jag kommer vara full av inspiration efter att ha sett Sveriges bästa SWB hästar.

Veckan efter det är det hyfsat lugnt, jag ska på "fest" på lördagen jag ska endast till mina kusiner så det ska bli mysigt.
Veckan efter det igen är fylld med roliga aktiviteter. Jag ska skugga på gymnasiet på torsdagen, and guess what, jag ska till Flyinge. Jag ska skugga hippologigymnasiet, ska bli väldigt intressant och spännande. På lördagen samma vecka ska jag till Lund och kolla på polhem skolan där hippologi gymnasiet har sin teoretiska undervisning, jag ska även förbereda för tävling. För på söndagen ska vi till trelleborg och rida finalen av allsvenskan. Det ska bli väldigt kul!kram Moa

Likes

Comments

Hej!
Lagom till att nästa omgång av ponnyallsvenskan går av stapeln kommer inlägget on Flyinge. Opsie! Var inte riktigt meningen att dra ut på tiden så mycket. Men jag hoppas att det är intressant att läsa ändå. Enjoy!

Jag hade en bra känsla hela dagen, tro det eller ej.
Vi lånade Katarinas (Chiwagos ägare) transport då den har frontutlastning. Chiwe slänger sig ut, ni som har hängt med ett tag vet. Så för allas säkerhet valde vi att låna den transporten. Chiwe traskade lugnt och försiktigt ut och redan här var han lugn. Jag gjorde i ordning Chiwe och började att skritta fram. Vilket jag gjorde för hand, här började han frusta och kändes väldigt lugn. Jag gick med honom i ca 5 minuter innan jag hoppade upp och fortsatte min uppvärmning. Jag hade Ellens röst i örat och hon coachade bra som vanligt. Jag gjorde små skänkelvikningar i skritten innan jag började trava. Eftersom att han var så avslappnad och med mig valde jag att ta det lite lugnt på framridningen. Jag gick in i ridhuset och tog lite galopp innan det var min tur att gå in på collecting ring. Här var han fortsatt väldigt avslappnad och fin. Jag tog lite galopp till och travade lite.

Inne på banan kändes han superfin. Han var fin i formen och hade bra påskjut bak. Undantag i galoppen där han blev lite matt.

Vi fick resultatet 64,167% och det är en klar förbättring från senaste gången vi red en LC då vi red på 59,333%. Vi fick kommentaren: Stadig mjuk ponny som dock behöver bjuda bättre. Blir det troligen bättre. Högerställd stundtals. Fin Uppvisning!

laget blev 4e placerat med ynka 0,5% till andraplatsen.

OBS! Bilden är ompublicerad 13/10-17

kram Moa

Likes

Comments

Dressyrmoaa, Chiwago Rezg'ch , Allmänt

Hej!
Hoppas att det är bra med er.
Idag är det måndag igen, veckorna springer iväg. Ush, tiden går alldeles för fort. Jag känner att ett dygn behöver vara dubbelt så långt för att jag ska hinna med allt. Jag vill kunna lägga ner mer tid i stallet utan att behöva lägga mig mitt i natten, jag skulle även vilja ha mer tid till uppgifter som jag får i skolan. Att kombinera en tidskrävande sport och skola är en utmaning ungdomar får kämpa med. För att få ihop livet krävs planering. Planering, planering och ytterligare mer planering. På så sätt ska det bli skönt när grundskolan slutar, att kunna "välja" bort ämnen som det inte finns ett större intresse för & kanske till och med kombinera sin skolgång med sin idrott. Vi får se var det hela landar.

Chiwe har vilat idag, som han alltid gör på måndagar. Idag fick han extra mycket ompyssling. Jag passade på att klippa manen idag, så att den är fin tills tävlingen nästa helg. Jag masserade även ben och rygg med arnika. Han tyckte nog om det eftersom att han stod och sov samtidigt. Imorgon ska Chiwe däremot ridas.

Inlägget om tävlingen i flyinge är påväg, I Promise!

kram Moa

Likes

Comments

Outfits och utrustning

Hej!
Såhär i tävlingstider tänkte jag att jag kunde visa min och Chiwes utrustning för tävling i två olika delar. Enjoy!När jag tävlar använder jag mig av en svart kavaj med en vit plastrong och silvrig plastrongnål, vita ridbyxor, svarta stövlar, svart hjälm och vita handskar. jag vill ha det ganska basic.Här är bilder på min kavaj och min plastrong. Jag har dock världens tråkigaste plastorng, men till en kavaj så blir den super snygg. Det syns knappt på bilden men det är tre stenar på plastrongnålen också.
Min kavaj har jag faktiskt inte hunnit inviga än. Den köptes på hööks rea, sedan har jag bytt knappar. Orginal knapparna var svarta och det fanns även svarta knappar i ärmarna på kavajen, men dessa har jag tagit bort helt.

Här är bilder på min tävlingströja, den om jag har under kavajen. Det är en pikeur. Tror att vi köpte den på en tävling för några år sedan. Den är väldigt skön att rida i och att ha på sig. Den har stenar på knapparna och runt loggan finns silver/grå paljetter

Mina handskar är ett par roekl, väldens skönaste och bästa vantar att rida i. Älskar mina. Har ett par marinblå också. Finns inte så mycket att säga om dessa faktiskt. De är bara bäst.

Mina vita ridbyxor kommer ifrån hööks och modellen heter trenron. Den modellen har jag faktiskt i alla mina ridbyxor. Väldigt mjuka och sköna, de sitter även bra. Dock är de helskodda, men jag har aldrig provat något annat, så jag ska inte säga så mycket.

Jag har en svart Lami-Cell hjälm. Jag är väldigt nöjd med denna!

Sist men inte minst har jag ett par svarta tävlingsstövlar. Jag har även ett par likadana fast en strl mindre hemma. Det ända dåliga med dessa är att dragkedjan och knapparna är hårda och går lätt sönder.

kram moa

Vad har ni för utrustning vid tävling?

kram Moa

Likes

Comments

Allmänt, Dressyrmoaa

hej!
Hoppas att allt är bra med er.
Själv tror jag att jag börjar bli sjuk, vaknade idag med ont i halsen och det har inte släppt under dagen, halstabletter hjälper inget heller tyvärr, så jag har ätit en halv citron, och det har hjälp lite iallafall.
Idag har Chiwe vilat och jag har endast myst och mockat där idag.
Imorgon ska jag jogga Chiwe inför lördagens tävling. Sedan ska det packas, putsas och tvättas också, alltid lika mysigt att förbereda inför tävling :)

Kram Moa

kram Moa

Likes

Comments

Hej!
Nu är det en månad kvar tills jag sitter på läktaren i flyinges stora ridhus, tillsammans med Alice och hennes mamma studerar vi de svenska 4 åringarna under en av världens bästa dressyr ryttare, Charlotte Dujardin. Det ska bli såå kul att få se. Charlotte rider så mjukt och många typer av hästar.Film från när Charlotte rider Inter I kur med Hatwins Delicato.

kram Moa

Likes

Comments

Allmänt, Chiwago Rezg'ch , Min Vecka

Hej!
Det var några veckor sedan jag gjorde ett sådant här inlägg, så jag gör det nu :p

Måndag: Fotografering i skolan, Chiwago Vilar

Tisdag: Träning för Ellen

Onsdag: Chiwe joggas

Torsdag: Chiwe vilar, Hovslagaren kommer

Fredag: Chiwe joggas, tävlings förberedelser :)

Lördag: Tävling!!

Söndag: Uteritt för Chiwe!

Vad ska ni göra i veckan?

Kram Moa

kram Moa

Likes

Comments

Allmänt, Chiwago Rezg'ch , Dressyrmoaa

Hej!

Idag var planen att Chiwe skulle joggas, det blev även så. Jag skrittade först fram i ca 15-20 minuter innan jag kortade tyglarna och travade på serpentinbågar för att kolla så att han tog halvhalterna och skänklarna. Jag tycker att det gick bra idag, för att vara ett joggingpass. Nästa vecka blir intensivare, både för mig och för Chiwe.
Men tillbaka till dagens pass efter att jag hade travat en stund kände jag bara lite på galoppen eftersom att det inte dagens fokus. Jag joggade Chiwe instensivt i ca 20-25 minuter innan jag skrittade av en bra runda innan jag satt av.

Annars har jag inte gjort så mycket mer idag. Min kompis kom igår kväll och har även sovit här inatt, så när hon åkte hem cyklade jag till stallet.
Nu tänker jag att jag ska göra lite skolarbete och skriva något inlägg till bloggen som kommer upp i veckan.

Vi hörs
Kram Moa

kram Moa

Likes

Comments