Allmänt, Chiwago Rezg'ch , Dressyrmoaa

Jag lever, jag har inte orkat att skriva något här på ett tag, vi är mitt uppe i dem nationella proven, matematik och engelska är klart och svenskan är om några veckor. Vi har även fått tre muntliga uppgifter som ska redovisas v 48, nästa vecka (ish). Två i svenska och en i engelska, såklart ska jag läsa en bok på engelska och sedan göra en bokpresentation av den, jag inser här och nu att jag inte kommer att hinna läsa ut IT tills dess, men jag får berätta om det jag har läst och göra så gott som jag kan.
Vi har även två uppgifter i svenska, en presentation om vår tolkning på en låt eller text från naturalismen och jag har valt att tolka ”Guldet blev till sand” från Musikalen Kristina från Duvemåla.
Jag ska även läsa en bok på svenskan, läger 14, tror jag att den hette. Jag ska sedan hålla ett bokprat om boken. Det är mycket nu.
På onsdag har vi dessutom debatt i Fysik om olika energikällor. Mycket muntliga uppgifter nu.
Känner ingen oro just nu iallafall.

Helgen har varit in top! Betyg 10/10, haha!
I lördags var jag på födelsedags fest hos Emma. Väldigt mysigt och roligt, god mat och god fika! Tusen tack till alla som gjorde festen till något att minnas <3

Idag har jag och Chiwe tränat för Ellen. Det var länge sedan nu och så välbehövligt i all skit just nu. Det kändes väldigt bra, han tog för sig och använde sin kropp på rätt sätt. Nu hoppas jag bara att det fungerar att rida med bett igen, för er som inte viste det rider jag med hackamore just nu. Vi ska ju tävla snart, både på gärds den 2/12 och på Flyinge den 9/12. Jag är så taggad på detta! En dröm som går i uppfyllelse att få rida i stora ridhuset på Flyinge med Chiwe! Så mäktigt. Dessutom ska jag försöka att klippa Chiwe på fredag eftersom att jag troligtvis slutar vid 13 inne i stan. Lika bra att passa på när jag har gott om tid på mig!

kram Moa

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Allmänt, Chiwago Rezg'ch , Dressyrmoaa

Ni vet känslan när allt känns skit. Den perioden har jag och Chiwe nu. Det går verkligen inte alls, han blir bara stressad och knäpper av.
Det gör mig som ryttare orolig. Jag vill inte att det ska vara något om är fel, nu när vi snart ska tävla i Flyinge. Det känns så typiskt att det ska vara något nu, precis när det har gått så bra. Men med framgång kommer även motgång, men det känns så orättvist att det ska komma nu.
Troligvis rider Ellen honom nu i veckan för att checka av vad som händer och om jag har tur hinner jag även träna i veckan. Allt för att bryta mönstret så fort som möjligt. Men jag blir orolig för att något är fel och att han har ont någonstans.

För att inte fastna i det negativa får jag berätta något annat. Har ni sett min nya design? Hoppas att ni gillar den. Jag kände att jag ville ha något nytt och fräscht. Nu när hösten smyger sig närmre. Nu har temperaturen på natten smugit sig ner till ca -5 grader. Brr.

känner att jag bara flummar iväg nu, så vi får höras en annan dag istället!

kram Moa

Likes

Comments

Godmorgon!
Tidiga mornar i stallet är något av det bästa jag vet. Det är så lugnt och skönt ute och sedan har man gjort stallet för dagen och kan hitta på annat sedan. Dessutom är det skönt att vakna till ordentligt utomhus och jag upplever det som att jag får energi för hela dagen i stallet.
Tyvärr har jag inte möjlighet att ta stallet på morgonen när jag går i skolan men nu under lovet har jag passat på att ta det på morgonen.

Idag är planen att chiwe ska tömköras och jag ska få hjälp av Ellen då jag känner att han bara blir stressad och springer ifrån mig och så vill jag inte ha det. Dels för att det är risk för att han halkar i svängarna när han springer och dels för att jag kan skada mig och han blir rädd för något. Det ska bli skönt att få e hur Ellen gör för att få det till att fungera.

Vi hörs senare

kram Moa

Likes

Comments

Moa & Chiwago- 3 år, Chiwago Rezg'ch , Dressyrmoaa
Klicka på filmen ovan för att se blider och filmer frå det senaste året.


Tre år, det är ett tag, men så länge har jag och Chiwe hängt ihop nu. Jag ångrar inte en sekund. Trots att vi har haft motgångar. Det är inte förens nu som vi har börjat att lyckas. Att vi lyckades rida ihop 67% på tävling är en seger. Att få betalt för all träning som jag lägger ner och all egergi och timmarna i sadeln. Chiwago är min bästa vän, min partner in crime, så är det bara. Han gör så mycket för mig, han är bara bäst! Och idag firar vi tre år tillsammans. Vi firar med att göra det vi tycker om bäst. Att träna!

kram Moa

Likes

Comments

9 oktober, dagen då jag senast skrev av mig här.
Det har hänt en del, jag har varit och tävlat i Trelleborg med framgång, skolan rullar på och det är lov nästa vecka. Livet leker helt enkelt.
Jo, för så är det. Den 22 oktober var jag och lagkompisarna från Älleköpinges dressyrlag och red finalen av ponnyallsvenskan 2017. Det var en seger att överhuvudtaget komma med till finalen då det är första gången under alla år som jag har ridit i laget. Och det är några år nu, haha. Det var en väldigt lyckad tävling för laget och äen för mig individuellt. Jag fick äntligen betalt för allt arbete jag lägger ner och för alla timmar i sadeln och lyckades skrapa ihop en individuell 3e plats på 67% i Lb. Utöver detta red alla i laget bra och det ledde till en 2a plats i Finalen. Hela laget är nu inbjudna till att rida på Flyinge i december. Så kul! Jag menar, vem vill inte rida in på sin ponny i stora ridhuset på flyinge, en dröm! Tänk hur många kända ryttare som har ridit där. Jag hoppas utöver allt annat att vi kan komma till start bara, det är även lag denna gången också. Ska bli kul iallafall. Men jag lovar att uppdatera er vidare om detta!

I skolan är det lugnt med läxor och prov för tillfället. Men efter nästa veckas lov väntar 3 veckor med muntliga nationella prov. Helt värdelöst om du frågar mig. Jag menar, proven spelas ju inte in och skickas till skolverket. Att de skriftliga finns kan jag hålla med om. Där resultat skickas in, men de muntliga? Vad är meningen med dessa? Men jag antar att det bara är att göra, det finns inga alternativ. Vi har fått öva i skolan men under dessa lektioner har det varit kaos.

Vi får höras en annan dag. Maten står färdig i köket!

kram Moa

Likes

Comments

Allmänt, Chiwago Rezg'ch

Check, ännu en tyngre uppgift inlämnad. Jag är helt slut i huvudet och ska väl egentligen bara skriva detta för att sedan förbereda mig inför morgondagen. Det har verkligen varit mycket stora uppgifter denna och förra veckan. En i Religion, en i Kemi och jag har en Filmanalys som ligger och väntar. Suck, det är ett pussel för att få livet till att gå ihop. Det ligger en uppgift här och en där samtidigt som Chiwe måste få sin tid. Det låter dock som att jag har tröttnat på hästar, men det har jag definitivt inte. Det är det absolut bästa jag vet. Jag tror inte att jag skulle överleva utan hästar. Det är en fantastisk sport som jag sent kommer att lägga på hyllan. Jag vill läsa Hippologi på gymnasiet och sedan läsa vidare inom hästbranschen. Sedan får vi se vart det leder.

Chiwago har haft en lugnare vecka, tanken är att han ska sättas igång denna veckan eftersom att det är tävling om två veckor. Det ska bli så kul att få rida finalen i Ponnyallsvenskan, det är min första gång och äntligen ska vi får rida LB.1. Det är så mycket mer harmoniskt program och det passar mig och Chiwe bättre.

Jag fick nyss ett sms av Ellen att Carina Brink kommer och tränar älleköpinges lag på söndag. Hur kul? Nu blev jag taggad på helgen och veckan kommer att säga swish.

Jag tror att vi får höras en annan dag.

kram Moa

Likes

Comments

Allmänt, Chiwago Rezg'ch , gymnasieval 2018

Har ett ord att inleda detta inlägg med: Trött. Jag är fruktansvärt trött idag. Det kan bero på höstvädret som har visat sig här i Skåne. Det regnar i omgångar. Först är det fint väder och helt plötsligt öppnar sig himmeln och det bokstavligt talat öser ner. Detta händer gärna när jag sitter i sadeln eller går från en sal till en annan. Det är verkligen fruktansvärt tråkigt med höstväder, färgerna på löven är desto roligare. Det är så fint med alla färger på träden. Jag måste verkligen försöka att få till en "fotografering" innan färgerna försvinner och det grå tar plats.
En annan sak jag har funderat lite på är mörkret. Vår lampa på ridbanan har gått sönder och den nya kommer om några veckor, har jag för mig. Det gäller alltså att vara lite kvick och fixa stallet innan mörkret infaller, tyvärr börjar det att skymma redan vid 18.30-19.00. Det är det negativa med hösten och vintern.

Jag har dock en god känsla inför oktober. Min månad är redan full med roliga aktiviteter och det börjar redan nu på lördag med Breeders Thropy. Jag ska ner med en kompis och titta på 4 åringarna när dem rids under Charlotte Dujardin. Jag har knappt förstått det ännu, men jag ska få se en av väldens bästa dressyrryttare LIVE! Det ska bli kul och jag gissar på att jag kommer vara full av inspiration efter att ha sett Sveriges bästa SWB hästar.

Veckan efter det är det hyfsat lugnt, jag ska på "fest" på lördagen jag ska endast till mina kusiner så det ska bli mysigt.
Veckan efter det igen är fylld med roliga aktiviteter. Jag ska skugga på gymnasiet på torsdagen, and guess what, jag ska till Flyinge. Jag ska skugga hippologigymnasiet, ska bli väldigt intressant och spännande. På lördagen samma vecka ska jag till Lund och kolla på polhem skolan där hippologi gymnasiet har sin teoretiska undervisning, jag ska även förbereda för tävling. För på söndagen ska vi till trelleborg och rida finalen av allsvenskan. Det ska bli väldigt kul!kram Moa

Likes

Comments

Hej!
Lagom till att nästa omgång av ponnyallsvenskan går av stapeln kommer inlägget on Flyinge. Opsie! Var inte riktigt meningen att dra ut på tiden så mycket. Men jag hoppas att det är intressant att läsa ändå. Enjoy!

Jag hade en bra känsla hela dagen, tro det eller ej.
Vi lånade Katarinas (Chiwagos ägare) transport då den har frontutlastning. Chiwe slänger sig ut, ni som har hängt med ett tag vet. Så för allas säkerhet valde vi att låna den transporten. Chiwe traskade lugnt och försiktigt ut och redan här var han lugn. Jag gjorde i ordning Chiwe och började att skritta fram. Vilket jag gjorde för hand, här började han frusta och kändes väldigt lugn. Jag gick med honom i ca 5 minuter innan jag hoppade upp och fortsatte min uppvärmning. Jag hade Ellens röst i örat och hon coachade bra som vanligt. Jag gjorde små skänkelvikningar i skritten innan jag började trava. Eftersom att han var så avslappnad och med mig valde jag att ta det lite lugnt på framridningen. Jag gick in i ridhuset och tog lite galopp innan det var min tur att gå in på collecting ring. Här var han fortsatt väldigt avslappnad och fin. Jag tog lite galopp till och travade lite.

Inne på banan kändes han superfin. Han var fin i formen och hade bra påskjut bak. Undantag i galoppen där han blev lite matt.

Vi fick resultatet 64,167% och det är en klar förbättring från senaste gången vi red en LC då vi red på 59,333%. Vi fick kommentaren: Stadig mjuk ponny som dock behöver bjuda bättre. Blir det troligen bättre. Högerställd stundtals. Fin Uppvisning!

laget blev 4e placerat med ynka 0,5% till andraplatsen.

OBS! Bilden är ompublicerad 13/10-17

kram Moa

Likes

Comments

Dressyrmoaa, Chiwago Rezg'ch , Allmänt

Hej!
Hoppas att det är bra med er.
Idag är det måndag igen, veckorna springer iväg. Ush, tiden går alldeles för fort. Jag känner att ett dygn behöver vara dubbelt så långt för att jag ska hinna med allt. Jag vill kunna lägga ner mer tid i stallet utan att behöva lägga mig mitt i natten, jag skulle även vilja ha mer tid till uppgifter som jag får i skolan. Att kombinera en tidskrävande sport och skola är en utmaning ungdomar får kämpa med. För att få ihop livet krävs planering. Planering, planering och ytterligare mer planering. På så sätt ska det bli skönt när grundskolan slutar, att kunna "välja" bort ämnen som det inte finns ett större intresse för & kanske till och med kombinera sin skolgång med sin idrott. Vi får se var det hela landar.

Chiwe har vilat idag, som han alltid gör på måndagar. Idag fick han extra mycket ompyssling. Jag passade på att klippa manen idag, så att den är fin tills tävlingen nästa helg. Jag masserade även ben och rygg med arnika. Han tyckte nog om det eftersom att han stod och sov samtidigt. Imorgon ska Chiwe däremot ridas.

Inlägget om tävlingen i flyinge är påväg, I Promise!

kram Moa

Likes

Comments