Hej igen!
Nu har snart hela midsommarafton passerat. Det har varit en trevlig dag i Sthlms skärgård. Men jag saknar både Filip och Frida. Filip är egentligen med oss, men han mår dåligt och ligger och sover. Och Frida är på konfirmationsläger och har snart varit borta i två veckor! En vecka kvar imorgon tills vi får träffa henne igen. Längtar!
Ha en trevlig midsommarkväll!
Kram

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag har för tillfället helt tappat motivationen. Jag brukar tycka att allt är superkul och längta till nästa träningspass. Så är det inte nu. Så vi chillar lite jag och hästarna. Vi kommer snart igen! Trevlig midsommar!

Likes

Comments

Jag skulle egentligen ha tävlat idag. Men Sessan har varit som ett popcorn sedan tävlingen för två veckor sedan. Igår när jag tränade for hon omkring som en galning.

Jag bestämde mig igår kväll för att jo, jag ska tävla. Och imorse packade jag med vita ridbyxor och kavaj. Och så red jag henne hemma, som jag brukar göra. Det gick faktiskt riktigt bra. Och sedan ändrade jag mig. Jag vill inte åka iväg och köra en likadan rodeoshow som förra gången. Och när hon äntligen var fin hemma, vill jag inte förstöra det genom att åka iväg och stressa upp henne igen. Jag vill träna och komma vidare. Så nu blir det så med Sessan. Ingen ny tävling förrän till hösten för hennes del.

Färdig i stallet, hemma och har ätit lunch innan klockan 12:00!! När hände det senast? Nu ska jag chilla och äta godis, sedan ska jag jobba lite.

Ha en bra dag!

Kram

Likes

Comments

Tiden rusar iväg, som vanligt. Jag tränar vidare med båda hästarna.

Vid senaste träningstillfället fokuserade vi för Sessans del på formen, arbete med öppna, formen i galoppen, övergångar, övergångar, övergångar, ständigt fokus på "nästan-öppna", dvs stöd på yttertygeln och svagt, svagt formad runt innerskänkeln. För min egen del handlar det om att sträcka lite mer på ryggen, dra bak axlarna lite bättre och slappna av i magmusklerna. Och inte dra bak höger skänkel när Sessan går "emot".

Sess har gått riktigt fint hemma. Till och med galoppen börjar vi kunna korta några steg då och då, om hon är på humör för det. Annars går det inte alls. Så det är så att säga på hennes villkor för tillfället. Hon bär sig bättre och bättre, framför allt i skritt och trav. I galoppen känner jag fortfarande att jag får bära runt på henne. Men nu vet jag ju att vi kommer vidare från det allt eftersom att hon blir starkare. Det var ju så i traven för bara några månader sedan!

Med Seco fokuserar vi på formen och bjudningen. Han vill inte riktigt gå över ryggen, utan "fuskar" gm att knäppa av i nacken istället. Vi får till ett par steg här och där i traven. I galoppen är vi inte alls överens om hur vi ska göra. Jag kan inte sitta still, utan rider alldeles för mkt med sätet. Han förstår inte vad jag vill och samlar och byter galopp istället för att gå framåt. De stegen som är bra är riktigt bra. Men de är väldigt få än så länge. Skritta kan vi bara göra på lång tygel än så länge. Han börjar "åla" sig när jag kortar tygeln i skritt. När vi rider ut, när bjudningen är mkt bättre, kan jag korta tygeln i skritt och ändå bibehålla steget framåt. Lång väg att gå, men vi har i alla fall kunnat börja träna.

Jag tycker att Seco har blivit en jättehäst. Jag ska försöka låna en mätsticka från någon och se hur stor han är egentligen. Det känns som om han har växt en så där 5 cm jämfört med när jag provred honom för ett år sedan. Han är åtta år nu, så teoretiskt kan han faktiskt ha växt, även om det skulle vara märkligt om han har växt så mkt så sent i utvecklingen.

Jag tävlade igen förra helgen. På Sessan. Som var helt tokig. Hon visade upp väldigt många konster, men tyvärr inte så många av de som borde ha ingått i programmet. Jag ska försöka klippa in en film här, som visar en sammanfattning av hennes tokigheter. Nästa helg är det dags igen. Håll tummarna!

Kram


Jag lyckas inte klippa in filmen. Ni får några bilder istället!

​Galna lilla häst! 

Likes

Comments

​Hej igen!

Jag har tidigare i mitt liv satt igång ett projekt och sedan slutfört det. De senaste åren har jag dock fallit ifrån själva slutförandemomentet och har mest påbörjat saker. Det känns inte bra och jag vill verkligen inte vara en sådan person som bara påbörjar saker...

På våren 2015 gick jag distanskursen för hästskötare på Strömsholm. Varför gick jag den? Jag var sugen på att lära mig mer om hästar och när man kollar på förbundets alla utbildningar är det ett krav för nästan samtliga utbildningar att man ska vara diplomerad hästskötare. Året därpå gick jag tappskoutbildning, för att få mitt tappskointyg. Tappskointyget är ett krav för att få avlägga yrkesprovet som hästskötare. I höstas anmälde jag mig till yrkesprovet och nu i maj 2016 blev jag kallad. I förrgår gjorde jag yrkesprovet och blev godkänd! Så var den utbildningen äntligen färdig. Check på den!

Jag arbetar som VD för ett bryggeri. Jag är även styrelseledamot för bryggeriet. Alkohollagstiftningen kräver att någon i styrelsen, eller VD, har avlagt ett godkänt prov angående alkohollagstiftningen. Jag började jobba på bryggeriet i augusti förra året. Nu i början av maj gjorde jag äntligen alkoholprovet. Godkänd efter två försök. Check på den!

I slutet av maj förra året gick jag introduktionskurs till hästmassör. Jag betade snabbt av de följande stegen: steg 1, steg 2 och steg 3. Steg 2 och 3 gick i september och oktober. Jag hade egentligen planerat att gå steg 4 i december, men då tog både lusten och tiden slut. Till steg 4 ska man dessutom ha genomfört 100 timmar praktik. Med heltidsjobb, ett deltidsjobb (jag hade fortfarande kvar min advokatbyrå tom mars i år) och två hästar fick jag inte ihop det. Men nu är deltidsjobbet avklarat. Och plugget till hästskötarprovet är avklarat. Och plugget till alkoholprovet är avklarat. Jag har försökt peta in ett par massagetillfällen per helg sedan i januari. Jag är inte riktigt färdig, men nu tror jag att jag kan klara det till den 13 juni när steg 4 börjar. Steg 4 är en 6-dagarskurs och den innehåller ett praktiskt prov. Om jag klarar det provet är jag diplomerad hästmassör! Håll tummarna för mig!

Så, nu är det dags att sätta fart med jobbet!

Kram


Likes

Comments

Ibland känns det som om det går så mycket framåt med hästarna. Det händer saker vid varje träningspass och man känner verkligen utvecklingen. Och ibland känns det som om det knappt händer någonting. Det känns som om man har fastnat på ett slags "platå", där det inte varken går uppåt eller nedåt, utan bara jämnt, likadant och snudd på monotont. Där är jag nu. Framför allt med Sessan, men i viss mån även med Seco.

Sessan har gått från att knappt vara ridbar i september till att kunna börja gå i tävlingsmässig form med nacken som högsta punkt. Korta stunder och ostadig i formen. Men hon är på väg ditåt. Och hon bär mer och mer vikt på bakbenen. Hon "faller dock fram" och lastar över vikt framåt så fort jag inte är 100% fokuserad, eller när hon tycker att det blir jobbigt. Inte så konstigt. Och jag förstår att det tar tid att utveckla den styrkan jag ber henne om nu. Men ibland är det så frustrerande att det tar sådan tid. Imorgon är det träningsdags igen och det behövs. Jag behöver hjälp att pusha både henne och mig ett steg vidare. Nu har vi hängt på den här platån ett tag, dags att komma vidare. Dags för ytterligare ett utvecklingssteg!

Seco mår faktiskt bra nu. Han trivs inte på vår utebana när den är så hård som den är nu. Det har inte regnat ordentligt på flera veckor och utebanan vattnas inte. Det är en sandbana med lite träflis inblandat. Den blir hård som asfalt när den är torr. Och dammar, dammar, dammar. Sessan bryr sig inte nämnvärt om att den är hård. Hon föredrar hårt framför djupt och löst, då hon spänner sig. Seco däremot lägger i handbromsen och vill inte alls gå fram när underlaget är för hårt. Det är som att han har sämre stötdämpning än vad Sessan har. Han är dessutom större och väger nästan 100 kg mer än vad hon gör. Jag vet inte om det påverkar, men rimligtvis borde hästens egna vikt spela viss roll. Jag har tränat ett par gånger med Seco och även han ska få träna imorgon. Jag håller äntligen på att lära mig att rida honom. Det har tagit väldigt lång tid att komma dit, men det beror ju på att han har varit sjuk. Jag är så glad för att vi nu kan sätta fart och komma igång!

Så, tillbaka till rubriken. Jo, det är klart att utvecklingen går framåt med båda hästarna. Men utveckling tar tid. I Sessans fall handlar det så uppenbart om att hon måste bli starkare. Att bygga muskelmassa gör man inte på ett par veckor. Det tar lång tid. Men hon blir starkare och starkare. Med Seco känns det som om vi precis har börjat lära känna varandra. Jag tror att utvecklingskurvan kommer att vara ganska brant när han kommer igång. Han kan så mycket mer än vad han visar för närvarande. Det handlar mer om att vi ska bli samspelta och lära känna varandra. Roligt är det i alla fall!

Jag ser fram emot de här ljusa månaderna med långa kvällar med mycket ridning och mindre fokus på att spola ben, hänga blöta täcken på tork, tvätta leriga täcken, etc, etc.

Kram


Likes

Comments

Hej!

I helgen var det återigen dags att testa att tävla... Vi var på Stockby på Lidingö. Framridning i ett trångt ridhus, utebana precis bredvid vägen och långsidesläktare på tävlingsbanan.

Jag gjorde misstaget att inte kolla om de var i tid. Det var de inte, utan de var försenade. Det blev alltså lite väl lång framridning för att passa oss. Och sedan lite väl lång väntetid på utebanan. När vi väl kom in i ridhuset satt jag på en krutburk. Minsta rörelse vid domarbordet eller på läktaren och Sessan reagerade.

Vi kunde inte stå stilla i en halt, vi taktade i skritten, vi galopperade i traven och fattade fel galopp vid en av galoppfattningarna. Jag är helt med på att vi ska ha underkänt på de rörelserna. Däremot tyckte jag att hon gjorde vissa delar av programmet jättebra. Men det fick vi inte alls betalt för. Vi fick sammanlagt 50%. När jag har haft så låga poäng tidigare har Sessan bockat, stått på bakbenen och inte alls varit ridbar. Så jag tycker inte att det känns representativt. Men så är det med bedömningssporter...

Det är bara "på't igen". Även om det känns lite tröstlöst.

Kram

Likes

Comments

Seco och jag följde med Frida och Spook när de skrittade ut idag. Det blev en låååång härlig runda. Seco kämpade på och blev vartefter piggare och piggare. Gulliga häst!

Sessan fick trava och galoppera i joggform och - tempo på utebanan. Väldigt brunstig och inte helt nöjd med mig...

Tjing!

Likes

Comments

Igår var det tävlingsdags igen. Men för Frida den här gången. Hon hoppade LB och LA på Strömsholm. Det gick superbra! Duktiga!

Det blev dock en väldigt lång dag... Lia red Seco, så han fick komma ut. Men jag orkade inget annat än mockning, mat och vatten åt Sessan. Hon fick en vilodag.

Idag har jag smitit iväg till frisören... Jag har inte fixat håret på över ett halvår, så det är verkligen, verkligen dags. Lite jobb idag och sedan stallet.

Ha en bra dag i aprilvädret! Man får vara glad för att det inte snöar just för tillfället!

Likes

Comments

Klockan är mitt i natten och jag borde verkligen sova. Jag har sovit en stund, men vaknade och kan inte somna om.

Jag tävlade igår! Första gången på över ett och ett halvt år... Jag hade en sen starttid, så jag hann rida Sessan hemma först. Det var bra! Hon var så lugn och fin på tävlingsplatsen! Inga bockningar och inga stegringar! Vi red ihop precis godkänt i LB:3. Några direkta missar och explosionsartad galopp, men definitivt en ok debut. Duktiga lilla Sessan!

Båda bilderna är galoppbilder. De visar en Sessa i form i höger galopp. Vänster galopp släppte först. På träningen i torsdags kämpade jag med att hitta formen i höger galopp. Då fick jag inte till det, men det har släppt sedan dess! Nu kan vi jobba vidare med galoppen i båda varven och kanske äntligen komma vidare!

Imorgon, ja, eller idag egentligen, ska Frida tävla igen. Och nästa helg är det min tur igen. Och så rullar det på.

Jag kom precis på att en av mina tävlingar öppnade för anmälan igår. Bäst att kolla om det går att anmäla sig, även om det har gått flera timmar sedan anmälan öpnade... Och därefter försöka sova lite.

Go'natt!

Likes

Comments