View tracker

Seco går fram bättre och bättre och blir mer och mer ridbar för mig. Sessi går att rida korta stunder. Och då är hon så fin i traven! Sedan tröttnar hon, eller får ont, eller vad det nu är? Jag nöjer mig så. Jag är så glad att hon är på väg tillbaka! Mina fina hästar! ❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 2 readers

Likes

Comments

View tracker

Frida är fortsatt på klassresa, så jag har alla hästarna. Jag fixade allt det vanliga, promenerade med Sess och red Seco. Han går från klarhet till klarhet. Roligt! Nu kan vi galoppera korta stunder.

  • 2 readers

Likes

Comments

View tracker

Något av det värsta jag vet är att bli väckt när jag precis har somnat. När man är mitt mellan vaken och sömn. Det är så svårt att somna om när man blir väckt i det läget. Så är det nu. Fredrik "smög" in när jag precis hade släckt. Och sedan satte han igång paddan med starkt "blixtrande" ljus. Och så stängde han sovrumsdörren, men lämnade Casper utanför. Jag fick be honom gå upp och släppa in honom. Och sedan, när han verkligen hade väckt mig somnade han. 😴😴😴 Hur böjd tror ni att jag är?👿

  • 3 readers

Likes

Comments

​Förlåt! Dååååålig uppdatering. Eller, inte ens dålig. Obefintlig. Men nu är jag här. Dagarna rusar iväg och jag ligger efter på alla fronter. Typ. 

Jag har inte följt schemat för hästarna den här veckan, men jag är väldigt nöjd i alla fall. Seco börjar äntligen gå att rida! Jag börjar känna igen honom från provridningen innan sommaren. Han behöver fortsatt väldigt "tydliga" (läs: övertydliga) hjälper, men nu lyssnar han på mig. Han, den där hästen jag provred, finns någonstans där inne. Så härligt! 

Det började på träningen för Ilona i onsdags. Hon tyckte att det var stor skillnad sedan gången innan, dvs förra veckan. Och igår red jag "på" träningen från dagen innan. Ibland fungerar det och ibland går det inte alls. Med Seco fungerade det. Jag får så att säga lite "gratis" från dagen innan. Det känns som om han redan är uppvärmd när man börjar rida. Härligt!

Idag skrittade jag ut med honom ensam, utan annat hästsällskap. Jag tänkte att han kanske är van att ridas ut ensam? Han var, oavsett vana sedan tidigare, väldigt nöjd med att få vara ensam. Han tog ut skrittsteget!! Och han var rädd för varje sten och varje rot vi passerade. Gullis! Mot slutet blev han rädd för hösillageplast som blåste i vinden och efter det var han rätt spänd. Men fram till dess var det ett otroligt stort framsteg jämfört med förra gången vi testade att rida ut.

Jag red Sessi ensam i ridhuset. Hon var lugn, men inte helt nöjd. Det är så svårt att veta vad som är vad, tycker jag. Har hon ont? Eller är hon bara extremt otränad? Jag lutar åt det sistnämnda. Hon har faktiskt inte gått på riktigt sedan vid årsskiftet. Jag ska testa att sätta igång henne nu. Dressyr en dag, uteskritt eller tömkörning en dag och så en dag vila. Och så ska det rulla på. Nästa vecka ska jag försöka få till träning med Seco igen, men veckan därpå kanske det är Sessans tur. Vi får se! 

Ha en trevlig fredag kväll!

Likes

Comments

​Så här såg det ut förra veckan. 

v. 33

Sessan

Seco

Spöket

måndag 15 – N

Vila

Dressyr

tisdag 16 – N

Vila

Hoppträning

onsdag 17 - N

Vila - skoning

Dressyrträning

Dressyrträning

torsdag 18

Longering

Skritta ut

Skritta ut

fredag 19

Tömkörning

Läxa från träning

Vila

lördag 20

Ridning

Tömkörning

Tömkörning

söndag 21

Tömkörning

Galopparbete

Markarbete

Sessan börjar bli helt ok att rida igen. Wihooo! Så roligt. Seco är en riktig segpropp för tillfället. Inte wihoo! Frida och Spök går från klarhet till klarhet. Väldigt roligt att se.

Den här veckan ser planen ut ungefär så här. Frida ska på klassresa i helgen, så jag har Spöket fredag, lördag och söndag. Det är än så länge lite pustigt att ha alla tre, tycker jag. Min kropp är inte riktigt van vid den arbetsmängden det innebär. Jag planerar för att att få så lite ridning som möjligt de dagarna. Dessutom behöver jag komma igång med massage av alla tre hästarna igen. För att hinna med det måste jag börja planera in det i schemat, annars blir det inte av.

v. 34

Sessan

Seco

Spöket

måndag 22

Ridning (skritta ut)

Vila, massage + Biolight

Rida igenom (skritta ut)

tisdag 23

Vila

Tömkörning

Hoppträning

onsdag 24 

Tömkörning

Dressyrträning

Dressyrträning

torsdag 25

Ridning

Ridning (läxa)

Spöket skos, skritta ut

fredag 26

Ridning

Tömkörning

Vila, massage + Biolight

lördag 27

Vila, massage + Biolight

Öva dressyrprogram

Skritta ut (Anna)

söndag 28

Ridning

Tömkörning

Tömkörning (Anna)

Ha en bra vecka!


Likes

Comments

Frida sjuk idag igen. Tre boxar att mocka, tre gånger tre höpåsar att fixa, tre gånger två krafthinkar att fixa och tre gånger två vattenhinkar att fixa. Puh! Och så tre hästar att motionera. Lite för mycket för min ovana kropp. Spök och Seco tömkördes. Gick ok med båda. Den ena var för pigg och den andra för seg. Snittet av dem båda skulle bli bra. Red Srssi i ridhuset. Lilla ❤️! Känns ok. Lite stelt, men ändå bra!

  • 3 readers

Likes

Comments

Jeeeez, dagarna bara springer ifrån mig. Jag har ju börjat jobba "på riktigt" igen för första gången på några år. Tidigare har jag kört eget företag och helt styrt själv över när - och framför allt - hur mycket jag har jobbat. Nu är det minst 40-timmarsveckor det handlar om och så mycket tid lag jag inte ner på jobbet tidigare. Det märks. Tydligt. Det är ju inte bara jag som behöver ställa om mig till det här, utan det påverkar hela familjen att jag inte har lika mycket tid över som tidigare. Det kommer att ta ett tag att ställa om och det får det göra.

Nästa ställe där det märks tydligt är i stallet. Jag hade inte ett vanligt heltidsjobb när jag bestämde mig för att utbilda mig till hästmassör och skaffa en till häst. Det kommer också att fungera i förlängningen, men jag behöver jobba på att ställa om mig själv och mina rutiner. När man har mindre tid, måste man vara mycket effektivare. Även det kommer att komma. 

Och min träning. Joggningen alltså. Hur ska jag hinna med den? Första tanken är att "det går inte". Men det är klart att det ska gå. Jag måste bara hitta nya tidpunkter för när och hur jag gör det. Den här veckan har jag varit helt matt av allt nytt. Alltså har det inte blivit någon joggning än. Det är tur att vi har en helg framför oss. Det blir joggning både lördag och söndag för att få in mina två pass i veckan. Så det så!

Likes

Comments

Första träningen med Seco. Första träningen för Ilona. Så kul! Seco var en segpropp och ville inte gå fram först. Ilona hoppade upp och red honom. Länge. Efter att hon hade ridit ett tag började han äntligen gå fram bättre. Sedan var det min tur och det gick också bättre!
Läxan är att galoppera mycket, rund och djup form, så han går över ryggen. Tempoväxlingar. Öva på lätta hjälper. Tömkör m många trav-galoppfattningarna.... Känns ju inte direkt lätt på honom. Så trött då jag dör. Måste soooova! Godnatt!

  • 2 readers

Likes

Comments

Seco verkar trivas bättre och bättre. Jag var i stallet på morgonen/förmiddagen igår (för att hinna med allt innan jag körde till Nyköping). Jag red Seco på banan. Han var duktig! Jag börjar hitta några knappar. Och han är så nöjd med att stå bredvid Belle i stallet och bredvid Mimmis sto i hagen. Tjejer överallt! 😍😍😍

  • 2 readers

Likes

Comments

Jag överlevde min första dag igår. Och det har gått bra idag också. Jag pratar mig igenom mina nya kollegor. Alla har "sina" frågor som de månar om och som de vill försäkra sig om att jag har med på listan. Jag har städat igenom mitt rum. Sååå mycket pärmar och gamla papper. Jag har hunnit igenom allt en första omgång. Nästa varv måste allt gås igenom, så då tar det mkt längre tid. En sak i taget. Det känns bra så här långt!

  • 2 readers

Likes

Comments