Seco och jag följde med Frida och Spook när de skrittade ut idag. Det blev en låååång härlig runda. Seco kämpade på och blev vartefter piggare och piggare. Gulliga häst!

Sessan fick trava och galoppera i joggform och - tempo på utebanan. Väldigt brunstig och inte helt nöjd med mig...

Tjing!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Igår var det tävlingsdags igen. Men för Frida den här gången. Hon hoppade LB och LA på Strömsholm. Det gick superbra! Duktiga!

Det blev dock en väldigt lång dag... Lia red Seco, så han fick komma ut. Men jag orkade inget annat än mockning, mat och vatten åt Sessan. Hon fick en vilodag.

Idag har jag smitit iväg till frisören... Jag har inte fixat håret på över ett halvår, så det är verkligen, verkligen dags. Lite jobb idag och sedan stallet.

Ha en bra dag i aprilvädret! Man får vara glad för att det inte snöar just för tillfället!

Likes

Comments

Klockan är mitt i natten och jag borde verkligen sova. Jag har sovit en stund, men vaknade och kan inte somna om.

Jag tävlade igår! Första gången på över ett och ett halvt år... Jag hade en sen starttid, så jag hann rida Sessan hemma först. Det var bra! Hon var så lugn och fin på tävlingsplatsen! Inga bockningar och inga stegringar! Vi red ihop precis godkänt i LB:3. Några direkta missar och explosionsartad galopp, men definitivt en ok debut. Duktiga lilla Sessan!

Båda bilderna är galoppbilder. De visar en Sessa i form i höger galopp. Vänster galopp släppte först. På träningen i torsdags kämpade jag med att hitta formen i höger galopp. Då fick jag inte till det, men det har släppt sedan dess! Nu kan vi jobba vidare med galoppen i båda varven och kanske äntligen komma vidare!

Imorgon, ja, eller idag egentligen, ska Frida tävla igen. Och nästa helg är det min tur igen. Och så rullar det på.

Jag kom precis på att en av mina tävlingar öppnade för anmälan igår. Bäst att kolla om det går att anmäla sig, även om det har gått flera timmar sedan anmälan öpnade... Och därefter försöka sova lite.

Go'natt!

Likes

Comments

​Hej igen,

Det har hunnit gå en hel vecka sedan jag hörde av mig senast. Dagarna rinner iväg och jag hinner knappt andas. Det går så fort! Vad har hänt sedan sist?

På träningen förra veckan testade vi ett nytt grepp i galoppen med Sessan. Eller snarare ett "o-grepp", jag skulle galoppera med helt lång tygel för att se om hon slappnar av och börjar "myrsloka" sig även i galoppen. Hon älskar att gå med mulen nästan i backen. Av någon anledning började Marita, som jag tränade för för några år sedan, kalla Sessan för myrslok när hon gör så. Och det hänger kvar. Sessan var supernöjd med de långa lösa tyglarna! Sakta men säkert slappnade hon av och sänkte halsen och huvudet. När hon börjar slappna av ska jag sakta korta in tyglarna. Så fort hon spänner sig, släpp efter lite och när hon slappnat av på ny, korta av tygeln igen. Helt fantastiskt! Både Sessan och jag dröp av svett efter träningen. Puh! Efter det var det Spökets tur. Fin i skritt och trav, men vi var inte överens alls i galoppen. Vi la ner galopparbetet och arbetade vidare med det som fungerade för dagen.

Seco fick vila alldeles för mkt i slutet av förra veckan. Jag hann inte med... I fredags besiktigade Fredrik vår lastbil. Den gick inte igenom. Efterlysning av transport på Facebook och efter ett par timmar hade jag fått ett antal olika alternativ. På lördag masserade jag hästar, sedan hämtade jag transporten. Det slutade med att vi fick byta bilar, för det gick inte att koppla elen till transporten i vår bil. Därefter till stallet, mockning, mat och motion av alla hästar. Sessan gick på utebanan och Seco fick endast en promenad. På söndagen tävlade Frida, så vi åkte hemifrån före 05:00, sedan tävling hela dagen, mockning och mat till alla hästarna när vi kom tillbaka till stallet och sedan åka och lämna tillbaka bil och transport. Avslutade dagen med att skjutsa Frida till Bromma. Jag var så trött, så jag höll på att gå av när jag väl kom hem. 

Jag var fortfarande trött när jag vaknade igår morse. Det fick bli en lång och lugn morgon. Jag trodde att jag skulle vakna jättetidigt, eftersom att jag hade gått och lagt mig så tidigt, men jag sov till kl. 07:00. Det är jättelänge för att vara jag! Jag har alla tre hästarna eftersom att Frida har fått åka iväg på påsklov. Jag var i stallet igår morse och gjorde alla "sysslor", dvs mocka, packa höpåsar, göra krafthinkarna och tömma, skölja ur och fylla vattenhinkarna. Sedan åkte jag tillbaka till stallet sen eftermiddag och red Sessan och Seco. Spöket fick vila igår. Sessan red jag i ridhuset och Seco på utebanan. Glada och pigga hästar! Jag övade vidare på galoppen med Sessan. Det gick inte lika bra som när vi var på utebanan i lördags, men det var ändå ok. Seco skrittade och travade jag mest. Pyttelite galopp. Vi gick över en bom några gånger. Det tyckte han var kul!

Idag har jag tömkört Sessan och ridit Seco på utebanan igen. Sessan var jättelugn och nöjd. Hon fick galoppera ganska mkt. Vi övade på att gå i så långsam galopp som möjligt. Det blev många avbrott till trav, så man kan säga att vi övade övergångar, även om det inte var det som var tanken egentligen. Seco fick också galoppera mycket. Jag testade lång tygel på honom också. Vilken skillnad! Det gillade han! Spöket skulle egentligen ha ridits idag, men jag bestämde mig för att hon behöver en "minivila", dvs två dagar utan någon motion alls. Hon ska tömköras imorgon, så hon är ridbar när Frida ska rida henne på torsdag.

Ja, det är ungefär det som har hänt med hästarna. Jag lämnade in lastbilen på verkstaden imorse, så nu hoppas jag att den går att laga. Och att det inte blir så förfärligt jättedyrt... Det är nog faktiskt dags att sälja vår gamla lastbil och köpa en nyare variant. Som kanske håller lite bättre. Nu borde jag nog egentligen göra någon nytta av något slag. Men jag orkar inte det. Jag har fastnat här framför datorn. Jag ska masa mig ut i köket och göra en kopp kaffe. Så kanske jag blir lite piggare sedan.

Vi hörs!

Kram


Likes

Comments

​Suck, suck, suck. Min hovslagare bokade av tiden för att sko Seco igår. Han hade inte tid, sa han. Tyvärr, sa han också. Jag svarade med att fråga när han kan sko honom istället för igår. Jag har fortfarande inte fått något svar. Suck igen. Jag har inte bokat någon tid för Seco för min kära hovslagare sa att jag inte skulle göra det. Vi skulle håll koll på när det blev dags och "ta honom då". Så nu har jag ingen bokad tid. Och hovis har inte tid. 

Igår tänkte jag tanken att jag kanske ska byta hovslagare. Med allt vad det innebär med nya vinklar och nya sätt att sko för hästarna. Alla hovslagare är ju individer och skor på "sitt sätt". Jag bestämde mig för att jag inte är redo för en sådan omgång än. Jag får tjata vidare, så att Seco får en tid. 

Seco var i alla fall på ett strålande humör igår. Jättepigg! Och glad med öronen framåt! Och han hade ätit upp all sin mat! Jag red honom på utevolten igen. Det blåste halv storm, så det hjälpte väl till för att göra honom så pigg. Skritt, trav och galopp. Benen kunde hänga vid sidan och han tog stöd på bettet korta stunder. 

Sessan tömkördes i ridhuset. Första gången inomhus på flera veckor. Hon var lugn och fin. Vi var ensamma där eftersom att alla andra valde att rida ute i det fina vädret. Men det var träning ute, så jag kände att jag inte skulle fresta på allas tålamod med att be om en egen volt av utebanan för min tömkörning. Jag tömkörde längs med sargen i slutet, skritt - halt - skritt - trav - skritt -halt - övergångar. Duktig Sessa, hon börjar förstå vad jag vill.

Idag ska Sessan få skutta några språng. Seco ska bara ut och promenera, han har "aktiv" vilodag idag.

Kram


Likes

Comments

​Hej på er!

Just nu är jag i Nyköping, där jag jobbar ett par dagar i veckan. Jag har, som ni kanske förstår av tidpunkten, lunch just nu. 

Jag var så glad när jag skrev förra inlägget, för jag tyckte att allt faktiskt fungerar riktigt bra för tillfället. Sessan är fortsatt ok, även om jag tycker att det går trögt med galoppen... Men så är det ju alltid, man kämpar på på vad som känns som samma nivå i en evighet. Och sedan, helt plötsligt, tar man liksom ett kliv uppåt och har utvecklats massor på en gång. Eller så tycker jag att det brukar vara i alla fall. Så nu är vi på en sådan där tjatig utvecklingsplatå. Igår tog jag på dressyrsadeln för första gången på över en vecka. Det kändes som om någon hade satt på nya jättelånga stigläder. Haha, jag har blivit så van vid hoppsadeln. Jag kanske ska byta lite oftare mellan sadlarna och inte köra bara en i taget. 

Seco red jag på utebanan igår efter ett par dagars ute-i-skogen-jobb. Jag tänkte att det var dags att börja ställa lite högre krav. Det gick sådär. Man måste verkligen, verkligen ha en ängels tålamod i början av ett ridpass och låta honom komma igång i lugn och ro. Så fort jag har lite för bråttom, eller försöker ta i tygeln innan han är redo för det "knorvar" han ihop sig. Det blev lite knorv igår... Till sist var vi i alla fall ganska överens. Galoppen blev faktiskt riktigt bra. Och både han och jag var svettiga efter passet. Han hade inte ätit upp sin frukost (som iofs var ganska blöt), så jag tempade honom för säkerhets skull. 37,5 grader så ingen feber. Han är lite, lite muggig på två av sina vita fötter. Jag får hålla lite koll på honom. Fast det gör jag iofs alltid.... Jag vågar aldrig riktigt slappna av med min lilla "sjukling". Som ju inte är sjuk. It's all in my head... Imorgon ska han i alla fall få skor bak, så behöver vi inte tänka mer på det.

Nu måste jag jobba! 

Kram

Likes

Comments

​Fredag. Igen. Veckorna bara swishar förbi!

Idag är vi färdiga tidigt i stallet och jag är redan hemma. Ljuvligt! Ibland är det faktiskt väldigt skönt att bara få vara hemma. 

Båda hästarna har fått röra på sig idag. Sessan hade några nya småsår på HB igår och var lite varm och svullen. Hon fick lymfmassage och en promenad, istället för planerad dressyrträning. Och idag var svullnaden nästan helt borta och värmen var puts väck. Jag red henne i hoppsadel på utevolten. Passade på att ta några småskutt. Med betoning på små... Vi har inte hoppat sedan i höstas, så varken hon eller jag är i form för hoppning. Men, men, kul är det. Och det är så enkelt är det är utesäsong, för på vår utebana står det alltid typ 10 hinder byggda. Det är bara att bestämma sig för att hoppa. Man behöver inte bygga fram. Och bygga bort. Vi ska helt klart hoppa mer. Jag får hålla koll på antal språng och öka allt eftersom. Hoppkonditionen är helt obefintlig. 

Seco fick en lång skrittur, först runt "konferensen" och sedan sjöpromenaden. Med Casper som vägvisare. Nöjda killar! Seco var ganska spänd först, men allt eftersom hans kropp "lossnar" tar han ut skrittsteget och blir nöjdare och nöjdare. Härligt!

Imorgon och på söndag ska jag massera massa hästar. Jag håller på med praktiken till sista steget på hästmassörsutbildningen. Lite jobbigt att det är ett "måste", men jag tycker att det är väldigt roligt att behandla alla dessa hästar. Det är så häftigt vad man kan åstadkomma med sina händer.

Trevlig helg!

Kram


Likes

Comments

Jaha, då har tiden sprungit ifrån mig igen... Sorry!

Ett av mina senaste inlägg handlade om att Seco återigen var dålig och att jag väntade på odling. Han hade inte någon sorts mask. Alls. Han var - och är - alltså frisk. Den 12 mars "tröttnade" jag på att han liksom aldrig blir bra. Jag bestämde mig för att "bara köra" som om han vore frisk. Vilket han ju är. Sedan dess har Seco ridits fem dagar i veckan, promenerats en och vilat en dag. Det går framåt för varje ridpass! Seco är pigg och glad! Han trivs i hagen! Han har gått upp mycket i vikt! Han rör sig än en gång i riktning mot den hästen jag köpte. Wihoo! Sååå glad. Han har dock varit barfota bak i sju veckor nu. När Martin skulle sko honom förra skoningstillfället, fanns det inte någon hel hovvägg att spika in sömmen i. Secos hovar har dels växt väldigt dåligt under hela tiden då han har varit dålig. Dels har ju Seco tappat en sko i veckan, ungefär. Så hovarna har slitits ner så mkt. Martin föreslog en barfotaperiod, för att låta hovarna "börja om". Sagt och gjort, vi har kört på det. De första veckorna var Seco varm och obekväm med att vara barfota, men nu går det bra. Seco har pyttesmå hovar, men hovväggen är hel och det finns inte ett enda sömhål kvar. De har växt ner! Det finns alltså äntligen hopp om det mesta!

Sessan tränar jag på med. Hon går, faktiskt, från klarhet till klarhet. Skritten och traven är superfina. Hon gör skolorna bra. Dock kämpar vi, som vanligt, på med galoppen. Jag har börjat en ny taktik. Jag tar på Sessan hoppsadel och rider henne ute. Först får hon gå som hon vill, med högt huvud och utan något krav på samling. Då är hon helt nöjd. Sedan vilar vi lite. Därefter får hon galoppera i form, men med fortsatt stort steg. Sessan är då fortsatt ganska nöjd. Sedan ytterligare vila. Avslutningsvis försöker jag få henne att gå i form men med både lugnare och kortare galoppsprång. Det går några språng åt gången. Och på vår stora utebana går det även att rida förvänd galopp. Så då lägger vi in det också. Nu känns det som om vi äntligen är på väg någonstans med galoppen. Det har bara blivit dragkamp tidigare.

Frida har varit ute på några tävlingar och P&J. I helgen nollade hon en LB och hade ett stopp på LA på en P&J. Så de är också på gång!

Det känns som om det flyter på just för tillfället. Då får man passa på att njuta! Det brukar ju alltid vara något som strular...

Idag har alla tre hästarna varit hos tandläkaren. Lite småfix med alla, men inga stora problem med någon av dem. Och inga utrustningsrelaterade skador, vilket jag tycker är väldigt viktigt. Det betyder att vi både använder och spänner utrusning på rätt sätt och inte för hårt.

Om några veckor är det tävlingsdebut för mig efter ett upphåll på över ett och ett halvt år. Hjäääälp! Om jag kommer med i klassen, vill säga. Jag står som reserv, men det brukar ju lösa sig.

Nu måste jag jobba lite.

Kram

Likes

Comments

Så var det dags för Sessan och mig att åka "ända" till TRC (det ligger 3 min bort) och rida programträning. Jag red LB:3. Sessan var superspänd. Så det gick typ inte alls. Men jag är ändå sååå glad att vara igång igen. Ett och ett halvt års uppehåll... Vi börjar om igen.

Hon var såklart tvungen att strula... Men sedan gick det bättre. Fina lilla Sessi.😍😍😍

Likes

Comments

Puh! Nu alla hästarna fått mockat, massa vatten, mat fixad. Seco har promenerat 30 min i solen, Spök har promenerat i solen och longerats i trav i båda varven och Sessan har fått skor, lymfmassage och longerats. Sedan tog jag slut och åkte hem. God middag på bordet, så lyxigt.

Imorgon ska jag träna både Spök och Sess. Ska bli spännande att rida Spökis. Jag kommer inte ens ihåg när jag red henne senast, länge sedan är det. Håll tummarna för mig!✊🏻✊🏻✊🏻

Kram💕

Likes

Comments