Kallt som bara den, men superhärligt med snö! Frida och jag red Spök och Sess på utevolten idag. Massa snö! Så mysigt. Sedan promenerade jag med Seco ute. Inte lika mysigt med all snö, när man själv måste gå i den... Men jag blev i alla fall varm!

Spöket hade tagit Seco till sig helt och hållet idag. Han fick tom äta av hennes höhög! Sessan fick stå ensam istället. Det bryr hon sig inte om. Alla glada! Secos mage verkar vara i full gång nu, återstår bara aptiten. Han äter fortsatt lite dåligt. Jag har dragit ner på kraften eftersom att han bara promenerar. Men jag har även dragit ner på höet. Han äter inte upp det han får... Han är i och för sig ganska fin i kroppen nu, så det är inte någon katastrof om han inte proppar i sig mat. Men jag vill absolut inte att han ska falla ur igen. Vilket trixande det är att ha en mager häst. Jag har inte haft det förut, men nu får jag lära mig.

Godnatt!

Likes

Comments

Jaha, apropå det där med att det verkligen aldrig blir som man har tänkt sig... Vi skulle ha tränat dressyr igår och idag. Jag skulle för första gången testa att träna med båda hästarna och Frida skulle rida Spök. Som jag redan har berättat så är ju Seco inte ok pga i första hand hoven. Så visade det sig att bevattningen i ridhuset inte hade stängt av sig... Det var fullkomlig sjö! Det gick inte att träna alls. Det blev ridning med Sessan i den delen av ridhuset som var lite torr och promenad med Seco. Frida red Spök ute i snön. Jag tyckte att det kändes lite väl vågat att rida Sessi ute, eftersom att hon inte har ridits på en och en halv vecka. Men idag ska hon få gå ute.

Det gick superbra med Seco i tjejernas hage. Något bra äntligen! Spöket var arg som ett bi och supersur på honom i början av dagen, men mot dagens slut hade hon accepterat honom. Seco äter fortsatt lite dåligt, men magen är i gång i alla fall. Nu ska jag bara försöka få igång aptiten igen. Den brukar bli bättre när han får gå, så det kanske tar några dagar, eftersom att han står på Metacam nu. Jag skulle kunna testa att skritta honom, men jag vill att han ska få gå ute idag och det är -21 gr i stallet just nu... Då håller jag mig varmare om jag promenerar, så så får det bli idag!

Ha en bra dag i kylan!

Kram

Första bilden är från när vi kom till stallet och den andra bilden är från några timmar senare. Vi gjorde rännor, så att vattnet kunde börja rinna undan.

Och så här såg det ut när Seco och tjejerna fick sitt lunchhö igår. Härlig lunchdate! Jag blir alldeles varm i hjärtat av att se Seco lugn och fin. ❤​

Likes

Comments

Martin slog på en sko på Seco igår. Seco reagerade märkbart och ville knappt stödja på hoven efteråt. Ont, eftersom att hoven är så nedsliten... jag får så dåligt samvete att jag åkte bort. Min stackars lilla häst. Så nu blir det Metacam för honom i en vecka istället för att komma igång med träningen. Det blir aldrig som jag har tänkt mig. 😥

Magen verkade dock vara på gång att komma igång igen. Han hade ätit nästan allt sitt hö. Och jag fick mocka ut en dryg halv stor skottkärra från boxen (jämfört med bara en fjärdedels kärra i förrgår😱).

En Metacam-kur och ingen ridning på en "mag-häst" känns som en mindre utmaning. Det blir till att promenera!

Den stora förändringen blir dock att han from idag ska få testa att dela hage med tjejerna. Han trivs inte i sin hage. Och han trivs inte med att vara ensam. Så nu testar vi det. Håll tummarna!✊🏻✊🏻

Och jag är, som ni märker, vaken mitt i natten istf att sova. Helt hopplöst, men jag vaknar ibland mitt i natten och är superpigg. Jag brukar försöka somna om en stund, men efter ett tag ger jag upp och är vaken ett tag. Jag tänder lampan, fixar med telefonen och läser en stund. Dags att börja läsa. Då brukar jag bli trött och kunna somna om.

Godnatt!

Likes

Comments

​Jag älskar verkligen att vara hemma! Tråkigt kanske, men jag tycker att mitt hem och min vardag slår allt annat. Sol- och badsemester på fantastiska orter, skidresor och besök i storstäder i all ära, men jag trivs bäst här hemma. Lite som tjuren Ferdinand!

Hästarna har överlevt när vi har varit borta, såklart! Våra medryttare har tagit hand om dem några dagar och en familj i stallet har hjälpt till två dagar. Seco har trampat av sig en sko och verkar ha varit orolig med maten. Det var mkt hö kvar i hagen och han hade trampat runt mkt hö i ströet i boxen. Nåväl, han fick bara sin vanliga ranson igår, inget extra hö, eftersom att han hade ätit lite dåligt. Jag gjorde inte någon lunchhöpåse till honom eftersom att han hade så mkt kvar i hagen. Och så vart det såklart snöstorm igår kväll och inatt. Jag fick skicka ett sms och be stallägaren att lägga ut ett par kilo till honom i alla fall. Det gamla höet ligger ju under massa snö nu. Typiskt!

Jag red Seco igår, superpigg och glad! Stel som en planka till att börja med, men mot slutet av ett kortare ridpass, 30 min, var han mjuk och fin. Han blir verkligen mkt bättre när han får röra på sig alla dagar och nu hade han stått i två dagar. (Det var inte planerat att det skulle vara två dagar i rad, men min medryttare hann inte rida.) Jag tror att det kanske är därför han var orolig också. Han står på mkt kraft och om man inte drar ner den vid minskad ridning, så blir det för mkt. Han hade dock, som tur är, inte fått kolik. Han betedde sig lite åt det hållet igår och "kvickdragsfåran", linjen vid diafragman, och flanken var indragna, så han hade nog lite känning. Det såg bättre ut efter att han hade fått röra på sig och han började äta på sitt hö efter ridningen. Puh! Nu ska han i alla fall få gå i några dagar, innan han får en vilodag igen. 

Jag har jagat min hovslagare för att se om han kan hjälpa till med att få på en sko idag. Han skor på kliniken bredvid oss och han brukar vara där på onsdagar, så om jag har tur löser det sig idag. Min medryttare hade varit i stallet sent på kvällen den dagen hon upptäckte att skon var borta. Eftersom att det var mörkt kunde hon inte leta efter skon. Efter det har det snöat lite... Jag letade i en timme igår, men jag hittade den inte under det tunna snölagret. Det innebär att jag inte slå på den själv, utan måste ha hjälp. Dessutom har hoven hunnit bli ganska skadad, eftersom att plastskon, som man kan sätta på som skydd, inte var framtagen. Nåväl, hovis kan förhoppningsvis hjälpa honom idag och sedan är vi i fas igen. 

Sessilur har vilat, så hon var pigg som en mört igår. Jag tömkörde henne för att rasta av henne, så jag kan rida henne idag. 

Vi har bokat dressyrträning både imorgon och på fredag, så det blir som en liten dressyrkurs. Jag ska rida båda mina och Frida ska rida Spök. Det ska bli väldigt roligt! Det blir som en startskott för den här terminen. Efter de dressyrträningarna vet jag bättre hur jag ska jobba vidare. Framför allt med Seco, som jag fortfarande känner mig väldigt osäker på hur jag ska lägga upp träningen. 

Fridas hoppträning börjar nästa vecka, skolan börjar nästa vecka och från nästa vecka återgår jag till att jobba i Nyköping igen. Då är vardagen igång på riktigt! 

Våra medryttare har skaffat en egen ponny, så från och med nu är vi utan medryttare igen. Jag har pratat med en gammal kompis, som jag vet är intresserad av att hitta en ny medryttarhäst. Hon kommer och provrider Seco nästa helg, så det kanske löser sig ganska på en gång. Spöket har vi bestämt att vi inte ska söka någon ny medryttare till. Frida ska satsa på att ta sig upp ytterligare ett par klasser i hoppningen nu under 2017, så det känns som om vi "stör" vår känsliga lilla ponny för mkt om vi tar in ngn ny nu. Jag ska ta henne de dagarna Frida är stalledig. Sessan har jag inte haft ngn medryttare till sedan i maj och det har gått jättebra med henne. Jag har alltså bestämt mig för att inte ha ngn medryttare på henne heller. Eller, rättare sagt, om Frida är intresserad av att börja rida henne, får hon det, men jag vill inte ha ngn annan på henne. Det blir mycket häst för mig! För mkt. Så nu har jag börjat leta efter lite hjälp. Det jag framför allt vill ha hjälp med är mockning och fixa maten, så att jag kan fokusera på hästarna. Vi får se om det kan lösa sig också. När det är på plats är jag helt redo för en ny termin med jobb, hästar och vardag!

Tjing!


Likes

Comments

Jag har ett antal mål med mitt "hästeri" och med hästarna för 2017.

Jag börjar med det enklaste, hästeriet. Jag ska göra min praktik och bli diplomerad hästmassör. Och så ska jag göra hästskötarexamen, så jag kan lägga det bakom mig. Det innebär att det är dags att plugga! Jag har anmält mig, men inte blivit antagen. Det innebär sannolikt att min provdag blir längre fram i vår, men det vet man inte. Bara att plugga!

Jag har gjort en plan för praktiken, men inte för plugget än.

Med hästarna vill jag rida LB med godkänd procent på båda. Helst vill jag starta LA under hösten. Men vi är så långt från det och jag har inte tävlat Sessan på 1,5 år och aldrig tävlat Seco så det är svårt att uttala sig om det. Jag ska göra en riktig, detaljerad, halvårsplan för var och en av dem. Jag återkommer med dem. Nu vet ni ungefär var ambitionen ligger.

Det blir iaf, som vanligt, mycket häst!

Kram

Likes

Comments

Nytt år, nya möjligheter. Jag har alltid några nyårslöften. Som jag skrev igår (tror jag att det var?) brukar jag inte lyckas hålla löftena i ett helt år. Men några månader av ett år är bättre än inga månader alls. Så här ska jag göra.

1. Träna 2 ggr/vecka
Alltså utöver ridningen. Jag kommer att jobba i Nyköping måndag, onsdag-torsdag. Därför passar det utmärkt att jogga på lunchen på tisdagar och fredagar, när jag jobbar hemifrån. Jag såg ett inlägg på FB imorse (se bild nedan) där Paolo Roberto beskriver känslan så bra. Det är därför jag vill träna. För meditationens skull, inte för träningen som sådan.

2. Smidigare kropp
Jag har under några års tid kämpat med en allt stelare kropp. Jag har mellan varven riktigt ont i vänster höft. Muskler och senor i vänster lår är ständigt spända och jag lyckas inte få dem att slappna av. Nu har baksidan av höger lår börjat dra ihop sig också. Jag löser inte det här problemet med att enbart stretcha, utan jag måste attackera problemet från flera håll.
Jag börjar på ryttaryoga på söndag. Ett första steg mot att få hjälp att hitta bra övningar. Sedan måste jag dra ner på stärkelse i min kost. Jag älskar bröd, potatis, pasta och söta saker. Det går inte att fortsätta så. Tyvärr. Jag vill egentligen inte gå ner i vikt, men musklerna måste få hjälp inifrån. Så, så får det bli.

3. Bli "snyggare"
Jag såsar ofta runt i rätt skruttiga kläder. Osminkad med håret i en "knorv". Jag tänkte ändra på det.

4. Mer tid till familj och ridning
Jag har inlett arbetet med att fasa ut min advokatbyrå. Jag är inte längre advokat och ska "bara" fortsätta med legal rådgivning fram till sista mars. Skönt! Det kommer att ge mig några timmar i veckan.
Därutöver ska jag försöka hitta någon som jag kan köpa hjälp av med mockning, fixa mat etc till hästarna. Min ambition är att jag ska kunna lägga lite mindre tid i stallet, men ändå rida mer. Och alltså få lite mer tid hemma. Jag har inlett sökandet efter hjälp, så jag tror att det löser sig inom kort.

Det är mina nyårslöften! Nu kör vi 2017!

Kram

Likes

Comments

​Som jag nämnde i något tidigare inlägg är jag sååå otroligt sugen på att ha hästarna i ett eget stall igen. Mina föräldrar bor på en gård utanför Nyköping där det finns fantastiska möjligheter att ha häst. Och jag jobbar i Nyköping. Så jag tänkte att jag kanske kunde bo där i veckorna och åka till Stockholm på helgerna. Ett tag kändes det väldigt lockande.

Men det skulle såklart innebära en massa strul också. Frida skulle behöva få hjälp av Fredrik i stallet mycket mer än nu. Och Casper skulle behöva bo med mig i veckorna, eftersom att jag är den som tar hand om honom på dagtid. Och jag skulle behöva hitta någon som skulle kunna hjälpa mig med hästarna i vart fall minst varannan helg, så jag skulle kunna åka "hem". Så långt skulle det nog faktiskt gå att få det att fungera.

Jag diskuterade detta med Fredrik, som sa att han var ok med det och om jag ville göra så, så skulle han lösa det. Världens bästa! Vi beslutade oss för att jag skulle börja förbereda för att flytta dit till hösten. När vi hade kommit så långt, sov jag på beslutet. Och vaknade med panik mitt i natten! Jag kan absolut inte tänka mig att inte bo med min familj i veckorna. Bara tanken på att göra det fick mig alldeles nervös. 

Eftersom att jag vaknade mitt i natten när alla andra sov ägnade jag några timmar åt att tänka igenom allt en gång till. Praktiskt skulle det fungera och det skulle vara mycket bättre för mig med jobbet. På det personliga planet är jag inte redo att inte bo med "de mina" i veckorna. Till sist kom jag även på att om jag skulle vilja åka iväg och tävla eller träna med en av hästarna, skulle den andra bli ensam hemma. Ingen av dem trivs med att vara ensam, så det skulle inte vara särskilt snällt mot dem att göra så. Och då skulle jag bli låst till att "bara" vara på gården med dem. Och det är ju inte det jag vill.

Jag blir kvar i Stockholm ett tag till. Och så fortsätter jag att drömma om mitt eget ställe som jag kan flytta till med familjen. Filip vill inte flytta alls. Frida vill flytta till Skåne. Fredrik vill flytta lite längre fram. Och jag jobbar, i vart fall för tillfället, i Nyköping. Önska mig lycka till med att få ihop den här ekvationen... 

Tjing!

Likes

Comments

Gott nytt år och god fortsättning! Hoppas att ni hade en härlig nyårsafton. Vi "bojkottade" alla restaurangernas dyyyyra nyårsmenyer och beställde room service middag. Mysigt och gott! Sedan tittade vi på fyrverkerierna från vår balkong.
Jag har funderat på året som har gått och året som inleds idag. Jag ska skriva en summering av 2016 när jag sitter vid datorn. Och så ska jag skriva ner nyårslöften och mål för 2017. Jag återkommer till det. Har ni några löften och/eller mål? Något ni absolut vill uppnå under 2017?
Jag gillar både nya år och nya terminer. Det känns som en chans att få börja om. Konstigt egentligen, för idag är ju bara en dag efter igår. Hursomhelst, jag utnyttjar känslan och satsar alltid på att bli lite bättre, eller lite nyttigare, eller vad det nu är jag har bestämt mig för. Alla förbättringar är ju av godo. Även om jag typ aldrig lyckas hålla i dem mer än några månader.
Nu är det snart dags för lunch här i solen. Imorgon är vår sista dag och sedan bär det av hemåt. Till Casper och hästarna!💕

Gott nytt 2017!🌟🎉

Likes

Comments

Hej igen!
Nu är vi på efterlängtad semester i värmen i Dubai! Det är för tillfället 26 gr i skuggan. Varmt! Men superhärligt! Men jag saknar både Casper och hästarna. Märkligt, men jag hinner knappt åka hemifrån förrän jag börjar sakna dem. De är verkligen en del av familjen.

Några bilder från igår. Ha en bra dag!
Tjong!

  • 7 readers

Likes

Comments

Hahaha... Nu är alla hästarna hemma och installerade i sina boxar. Vi har packat upp allt och gjort i ordning bland våra saker. Hästarna verkade supernöjda med att komma in i sina boxar. Sessan rullade sig vanligt direkt. Jag hann få av fleecetäcket, men inte skydden. Det gör såklart inte något, men allt blir så spånigt när hon rullar. Det blir liksom massa merjobb. Latmasken har talat.😜😜😜
När jag hade fått av dem fleecen och fått på deras varma innetäcken fyllde jag på vatten. Jag vet inte vad det är med vattnet? De älskar det! Alls tre drack upp minst en hink på en gång. Och då har de typ druckit en hink sammanlagt per dygn under tiden vi har varit borta.
Väl hemma packade jag upp mina kläder och julklappar och har börjat packa lite inför nästa resa.
Tyvärr är jag helt slut eftersom att jag vaknar så sjukt tidigt. Så jag har lagt mig på sängen. Tänkte vila lite.
Vi hörs!

  • 6 readers

Likes

Comments