Att få en häst framme för skänkeln har jag haft ganska svårt för, kan fortfarande ha när jag tränar min ponny. Allt handlar om, mjuk i handen, stilla med skänkel/hand och var tyflig med vad du vill/menar.
Det är många som tjatar om övergångar och tempoväxlingar, men detta hjälper tillslut, ha tålamod. Arbeta i trav/galopp och på långsidan ökar du några steg, sen precis mär hästen svarat, sätter du dig och gör en tydlig halvhalt, men var mjuk i handen och "dra" inte om du inte behöver. Sen gör du samma sak, ökar när hästen lyssnat på halvhalten och sen fortsätter så på nästa långsida.
Hästen blir på detta viset lyhörd och tvungen att lyssna noga på dina hjälper, den blir då kvickare och reagerar snabbare, men ha som sagt tålamod!
-
Hoppas detta hjälpte er lite🕊 Btw jag kom 2:a på tävlingen med en trög o öppen ponny😅

Inte min bild!

Likes

Comments

Så imorgon/idag 2/7 ska jag med min D-Ponny tävla i la1. Vi tränar på högre nivå men vill inte gå för fort fram med honom heller. han har gått fei/distriktmästerskapen mm. Jag är väldigt taggad då det inte gått jättebra sist men hoppas på det bästa. Har även en bra plan på hur jag ska rida fram, göra iordning mm. Jag startar typ kl 18.10 och då åker vi ca 15.30 till tävlingsplatsen. Jag kommer knoppa och packa imorgon men har packat saker i höpåsar (heh) så är bara att ev. ta in i bilen före vi ska åka. Hästarna ska vara inne inatt så han är ordentligt utvilad och har även tänkt ta in honom lite före jag ska knoppa och medans jag packar in allt i bilen och transporten!!

-Framridningen-

Jag har tänkt skritta fram ordentligt och sedan börja trava och jogga i låg form så han kan strecha ut, ska se hur det funkar. Jag ska sen värma upp i galopp och låta honom vara i en bekväm och skön/mjuk galopp så han blir avslappnad. Jag tänker sedan göra mycket volter/sluta och ställa och böja mycket då han är lite oliksidig. Vill även göra mycket ökningar/övergångar och halvhalter så han är med och framme!!

-Tips?-

Jag är orolig att han inte ska gå fram och inte heller vara runf i formen, vill någon kommentera tips? Annars skicka dm på instagram!!

Likes

Comments