Alltså titeln ljuger Inte! Jag har nog haft den mest fullspäckade helgen på länge, ta mig inte fel jag älskar att ha mycket på gång men man blir så slut och får inte en minut att vila. Men jag vill ju komma framåt i ridningen och såklart krävs det tid, mycket mycket tid!
Igår (lördag) var jag i stallet från 7 på morgonen till 21 på kvällen, under dagen han jag med mocka 15 boxar fodrat hela stallet HELA helgen och packa massor av hökassar, Hahah mycket på gång, eftersom bloggen har tagit en liten "paus" vet ni inte att jag går på grönt kort kurs och därmed har jag haft det 2 helger i rad 2 (lör,sön) i 3,5 timme😅 Jobbigt men men, jag menar inte att klaga utan att det är mycket på gång. Och idag blir det lika stressigt men med ett till möte, hehe..

Så nu ska jag slänga i mig lite käk sen väntar ytterligare en ponny och 2 möten! Fullbokad gillar vi!

Likes

Comments

Alltså Gud vad längesen det var! Jag har verkligen saknat det, det är ju så kul att få skriva av sig men framförallt att "prata" med er, I have miss you!

Tänkte att vi lite snabbt kunde dra lite spännande saker som hänt i mitt liv hittills. Så lite life update tänkte att det kunde vara bra att ni hänger med i svängarna:)

Senast vi sågs var jag på kurs och det har hänt SÅ mycket sen dess:)

För det första ska jag och Musse medverka i Sura RF underbara DIV I Lag med mina underbara lagkamrater, det känns som att vårt lag kommer lyckas bra! Alla är super duktiga med riktigt fina ponnys och med fina personligheter, både tjejerna och hästarna.
Om ni vill veta vilka som kommer medverka är det följande: Sandra, Tova, Moa, Emilie och jag. Som ni säker såg är vi fem i laget vilket jag bara tycker är bra, då blir det olika personer som tävlar vid varje tillfälle, för oftast på lagtävlingar blir någon sjuk eller att hästen blir halt, något händer alltid!

Och såklart har massor annat skoj även hänt men det är lite hemlig stämplat! Men det kommer soon! Promise!

Under 2 veckor var jag ute och åt 2 gånger och gick på bio 3 gånger, Hahah!

Många Kramar från mig hästarna och Elin:))

Likes

Comments

Alltså sista dagen på kursen var jag helt slut och sov ett bra tag innan jag gick upp😂 Vid tolvslaget var det dags för ett pass med My och även dör var det dressyr med bommar och förflyttningar såsom sluta och öppna. Kan lägga in en bild nedan hur övningen var och även hör var My på tårna vilket kändes super! Efter mitt pass var det utvärdering om detta år (2016) med KNATTETRIX till GRANDPRIX och även vad vi skulle vilja göra detta år.

Dom som har 2 || är ett litet block hinder och dom med endast 1 | bom.

Likes

Comments

Hej hörni! Idag blir det flera inlägg på samma dag, jippi!!

Onsdagen började klockan 06:30 för frukost och sedan var det bars att fixa Musse inför ett markarbets pass för både Sandra och Jossan! I traven var Musse helt magisk och flög rent talat över bommarna. Men även på den lektionen var han lite motvillig och stark i sin vänstersida så det var mycket jobb att ha en stadig höger hand och sedan föra in både bogar och bakben medan man ställde igenom sidan. Sedan i galoppen var Musse över taggad rent utsagt! Vi skulle rida upp på en rak linje och på den låg bommar där ett galopp språng skulle läggas och sedan några meter framåt kom bommarna igen, såhär såg det ut; | | | | | | ungefär och över bommarna skulle man hålla sig på en rak linje och Musse hoppade över bommarna, tog korsgalopp och byte över varje, busfrö.

Pass 2: Sedan på eftermiddagen tog syrran Musse och jag My och under det passet låg fokuset på flytningar. Jag kan nog inte säga mer än WOW!! My var super fin och gav en sån känsla. Hon var lite seg och trött för skänkeln men med hjälp av Jossan fick vi henne att bli alert och på tå vilket gav ett super resultat!

Pass 3: sedan framåt kvällen hoppade för Sandra (inte med i kursen) på Carpathia som jag inte har ridit på 2 år men det kändes super. Jag måste bara lära mig att få henne mer på bakbenen och att hon inte får dra ihop sin nacke innan hindret utan jag måste hålla henne där uppe så hon vet vad hon ska göra och när hindret kommer. Det blev lite markarbets/hoppning men det var välbehövligt med tanken på hur länge sen det var jag red henne, men en ✨ till henne!

Snart är detta underbara lovet slut:( puss😘

Likes

Comments

Hej hörni! Har helt glömt bort att blogga under dagarna i stallet. Om ni inte riktigt hängde med där så har jag tillsammans med knattetrix till grandprix (SuraRF satsaning mot ungdomar inom tävlandet) Kursen var super lärorikt och helt enkelt bra!

Det började på Tisdagen med en lektion för Jossan som gick helt ok. Musse var super fin i både förflyttningarna i trav och galopp men i vänstersidan var han dock lite spänd och motsträvig men kom igenom fint framåt slutet. Mot slutet av passet tränade vi till mestadels på uppridning i galopp med avbrott till antingen trav eller skritt och Musse drog då mycket mot höger sidan så det var mycket tänk på att ha kol på högerbogen men även ha bakbenen på plats! Men Musse blev ändå, så en stor ❄ till honom eftersom det var så fruktansvärt kalt ute!;)

Sedan framåt kvällen åt vi lite kvällsmat och lekar i ridhuset, dock sov jag inte så bra och vaknade upp dagen efter i stallet helt slut.

MUSSE❤

Likes

Comments

View tracker

Hej alla! Hoppas att ert jullov har varit super för mitt har verkligen det, jag har inte hållit bloggen uppdaterad men nu ska det bli ändring på det. Först och främst tänkte jag ta upp tävlingen i Hamre i Onsdags (förra veckan)

Tävlingen: Vi kom fram till tävlingsplatsen i god tid, 2 timmar innan jag skulle starta. Jag tycker att det är skönt att få kolla upp vart man ska ta sig och bara kicka runt på både ekipage och banan.

Framridningen:
En timme innan start lastade vi ut och fixade lite med både Musse och mig. När 45min återstod skrittade jag med Musse ett ganska långt tag. När vi sedan gick in i ridhuset för att rida fram hade det hänt en hemsk olycka..! Lisa Fager Bohlin hade fastnat med sitt knä i sargen medan hon mötte en annan ponny, så tråkigt för dig. För det var nämligen Lisas sista tävling på ponny och även att vara med om en sån pass stor olycka, styrkekramar till dig Lisa! Så efter det fick man bara rida i ett och samma varv så jag och min tränare Sandra bestämde för att kolla hur det såg ut på utebanan om man möjligen kunde rida där. Men det var alldeles för hårt så vi valde att gå in igen och jag valde som flera andra att rida i båda varven ändå för att värma upp ordentligt. Nästa hela framridningen gick åt att ta ut Musse ur hans "comfert zoon" vilket gav resultat i båda gångarterna. Så man kan säga att framridningen var lite koas, hehe;))

På banan: Direkt när vi kom in på banan kände jag hur underlaget var och det var tungt och väldigt drygt. Väll när programmet börjat kände jag direkt hur hans underbara gångarter försvann och det fina trycket. En grej som var sjukt obehagligt var att efter sista travökningen fick jag som en blackout och visste inte vart jag skulle, så jag får skylls mig själv att jag för det första inte red Musse till 100% och tog tag i honom och att dumma jag red fel:)) Vi slutade på ca 62-63% vilket kändes helt okej eftersom alla misstag som uppstod.

Emilie van iallafall på Carpathia!

Likes

Comments