Hörni, jag har sån ångest just nu. Jag ska nämligen göra gelenaglar hos min kompis och har inte bestämt mig vad jag ska göra för något, jag har lite förslag men inte en som jag har bestämt mig helt för. Här kommer förslagen

Kommentera i kommentarsfältet 1-15 1 är längst upp och 15 längst ned, behöver verkligen er hjälp!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag är hemsk ledsen att inlägget inte har kommit tidigare men skolan har tagit upp alla min tid, men hörni alla prov man kan "plugga" till är färdiga för tillfället i alla fall. Hade ett prov i tisdags i fysik och eftersom jag stannad över under natten i stallet på kursen rann tiden ut, jag han inte plugga under lördagen men söndagens eftermiddag/kväll gick till plugg men jag var så oerhört trött så på måndagen passade jag Maja och Emma att plugga till provet.
Tillbaka till kursen:
Dag 1 (Lördag)
Började kl 11 med en föreläsning av SISU om hur man tror på sig själv och vad som gör en glad, att man ska tänka positivt och göra varje dag till en turkos (glad) dag och inte en grå (dålig) dag. Vi diskuterade mycket om hur man ska bete sig mot andra i stallet och på tävlingar, vad som gör en glad osv. Det var riktigt inspirerande och nytänkande, Love it!
När föreläsningen var klar (12:30) åt vi lunch och sedan började dressyrpassen.
Under det passet red jag Musse och han var så fin! Det var mycket fokus på både skänkelvikningar och slutor även mycket förvänd och tempoväxlingar. Det var skönt att ha både Jossan och Sandra i manegen så dom kunde hjälpa oss alla (4 st) passet kändes super och jag och Amanda skrittade och red fram ute. En grej som jag tycker är mysigt framåt vintern/hösten är täcken som man måste ha när man rider, lite så där så mysigt tycker jag.
Framåt kvällen bjöds det på pizza och sammarbets övningar och lekar i manegen.

Dag 2 (Söndag)
Vid 07:00 åt vi frukost för att sedan börja med markaarbets passet. Vid 09 red jag lektionen för Jossan, My var sjukt fin men la sig lite på ytterbogarna i båda volt varven men det släppte tillslut. I slutet blev det 2 små skutt där man skulle komma in och galopp och att hästen skulle hålla takten och farten under linjen, My drog jätte mycket till 2 "skuttet" men i slutet satt allt, summerat ett ✨ pass även här.
Efter lunchen red jag Musse på ett dressyr pass och även där var han helt magisk, älskade ponnys❤️

Tack för en underbar helg!

Likes

Comments

Hej alla! Det har blivit så kallt ute på sistone, men det är bara att sätta på flera kläder och sedan köra!
Inget stoppar en hästtjej! I helgen har jag en ridkurs tillsammans med all i KNATTETRIX TILL GRANDPRIX alltså suras satsning på alla ponny tävlande ryttare som vill nå toppen. Så helgen kommer stå i fokus på Musse o My och träningar för båda Josefin och Sandra. Sen så är det övernattning lördag till söndag i stallet men jag får se hur jag gör med det, har Fysik prov på tisdag och vill verkligen vara förbered och ha bra förutsättning. Det är så himla mycket prov just nu och jag vill hänga med så bra som möjligt. Men vad ska man göra. Har redan klarat av 4 prov och har hälften kvar, men jag känner mig riktigt nöjd över proven jag gjort hittills, har känt att allt vart under kontroll. Imorgon är det prov i Biologi (NO) och jag tror att det kommer gå bra, jag kan allt på häftet och även mycket till, wish me good luck!
Till något annat: igår hade jag ett super pass på My under kvällskvisten, super mysigt men kallt, bruhhh. Vi började i skritt och jobbade mycket med kvickheten och framåtbjudningen, att liksom få trampet bakifrån. Hon kom upp riktigt fint i formen och hade allmänt en trevlig och fin form. När det kändes bra började jag med skritt piruetter och hörni dom satt! I båda varven! Kändes så skönt då hon har haft lite problem med det undan vänster skänkel, men nu satt dom, och sedan i traven gjorde vi lite samma sak, mycket framåtbjudning och kvick på skänkel. Hon var riktigt fin och då började även formen och nacken komma på ett annat sätt. I galoppen sen tappade hon lite fart och blev näst intill stillastående men efter några varv av ökad galopp och lättsits kom trycken i galoppen och då kunde man även b,raka med lite rörelser. Det låg mycket fokus på skritt till galopp och galopp till skritt, även det funkade bra! Så nöjd över henne igår och jag fick även info från Emilie att My var fin idag för Sandra, träning ger färdighet.

En TB på när jag var hos Elin (min bästa vän) och red, älskar Mucke och hoppas och vet att han har det bra hos Amelia och My njöt så mycket då, älskade ponnysar.
BTW älskar Mys kliade pannlugg, gumman

Likes

Comments

Jag är så lycklig över Musse, en underbar ponny!😍 Förlåt för ur kass update men tiden har inte räckt till, jag har även prioriterat det på annat men nu kommer ett inlägg om tävlingen i Wirsbo under lördags morgonen.
Vid 06:40 bar det av mot Wirsbo med båda ponnyerna med! När vi väll kom fram tog mamma hand om anmälningen medan Beata och jag lastade ut. Vid. 07:30 satt jag på häst o skrittade fram. Han var underbar på framridningen. Följde med tillbaka och framåt. Känslan var helt enkelt på topp⬆️
Väll inne på banan råkade jag släppa ut han något i formen, jag lät han blev lite öppen, men han hade en underbar bjudning och i ökningarna tog jag endast fram handen och han dansade fram. Det resulterade 67% och en toppen känsla. Önskade dock lite mer % men jag tar på mig helt med formen och det är något jag bara måste tänka på under banan. Men 67% är inte dåligt!
Laget van även denna omgång. Så snart är det final i DIV II, och vi är taggade till tusen. Älskar verkligen mitt lag och är så tacksam över allt mina föräldrar gör, utan er skulle inget av det här vara möjligt🐴🏆
Jag och Musse van och laget gjorde även det, Sura RF visade på rodeo under ärevarvet!🙉 GO SURA!!

Jag älskar mina ponnys och är så tacksam för dom.
Tack familj Åkerhielm för chansen att rida er fina ponny!

Tack mina familj för chansen att ha My❤️

Likes

Comments

Hörni,det har varit så sjukt mycket krångel med omgång 2 av div || just nu, det är så himla mycket krångel men nu har det lugnat ner sig. Det är sjukt tråkigt att det är så några lag i ponny divisioner☹️️ Men vad ska man göra. Nu undrar mi säkert vad har hänt?! I'm gonna tell you!

I tisdags hade jag lektion för Boel (Musse var väldigt fin btw) och Moa hade ridit för Jossan (min lagledare och en av mina underbara tränare) så när Moas pass var klart började vi prata om DIV II omgång 2 och det 3 laget hade inte allmänt sig än och man måste ju vara 3 lag för att kunna ha en lagtävling. Så Jessika sa att hon kunde ta kontakt med Wirsbo. Dagen efter pratade jag med henne och det här svaret fick jag: Wirsbo hade tagit kontakt med svenska ridsportsförbundet och dom skulle ha ett möte om det och vad dom ska göra för att lösa det här. Idag fick mamma svaret av Jossan att laget skulle bli av, jippi!!! För eftersom vi redan har kört en omgång och även har anmält laget alltså lagt in pengar, så imorgon blire lag för mig och mitt underbara ponny lag!

Knattetrix till Grandprix är en satsning som sura RF gör där jag ingår, SURA RF I MITT ❤️

Likes

Comments

Hej! Hur mår ni? Jag mår iallafall riktigt bra denna morgon! Jag tänkte dra upp gårdagen och vad som händer idag! So letś go!

Det började med att jag och mamma åkte ut till Elin för att låna deras klipp maskin. Sen direkt när jag kom hem var Sandra lodin där! Efter ett tag begav vi oss mot stallet för rakning av My. Hon har nämligen alldeles för mycket päls just nu och blir svettig så fort! Men hon skötte sig riktigt bra, men när man kommer upp nära ansiktet tycker hon fortfarande att det är lite obehagligt men med en slicksten framför nossen funkar allt. Det såg verkligen ut som man hade rakat tre olika ponnys eftersom pälsen som låg på marken var först mörkbrun/svart och sedan runt magen ljust brunt och sist vid bakdelen grå brun. Tack för hjälpen med rakningen Beata.

När stallet var klart och Emilie hade gått en promenad med Musse passade jag och Sandra på att rida ett jogging pass på My. Vi har nämligen lagt upp en plan för båda ponnyerna under kommande vecka. Är ni sugna på att se planeringen för veckan? Skriv det i kommentarerna där nere.

Först red jag lite på My innan Sandra hoppade upp och kände/red på My, jag tyckte det såg jätte bra ut! Sedan när Sandra kände sig klar hoppade jag upp och kände ytterligare lite på henne. Hon hade mycket energi eftersom vi rakade henne men hon var slö, gav liksom inte ut allt. Men det började komma i slutet av ridpasset.

När stallet var klart och båda ponnyerna hade fått rört på sig begav vi oss hemåt för att äta tacos! Mums

Sedan bestämde jag o Sandra att jag skulle hänga med henne hem och följa med på tävlingen idag (skriver inlägget idag söndag). Så vi åkte direkt ner till hennes stall för att rida och fixa inför morgondagen. När vi väll kom ut i stallet red Sandra ut barbacka på Leo. Han skötte sig super, frustade och pustade. När vi kom tillbaka till stallet skulle Sandra rida en kompis storhäst så medan hon gjorde det passade jag och Jeanette (Sandras mamma) på att putsa sadlar och förbereda för morgon dagen. När stallet var klart åkte vi tillbaka hem till Sandra för att äta kvällsmat och kolla på film. Sedan var det läggdags. Så summerat en riktigt bra dag!

Likes

Comments