Alltså jag har så mycket blandade känslor om bloggen just nu...

Först och främst har jag tappat helt motivationen att skriva blogginlägg och det beror endast på att jag tycker att alla inlägg blir halvklara, det är liksom något slarvigt man slänger ihop på en halv timme och jag vill inte att det ska vara så. Jag personligen älskar att komma in på olika bloggar där deras inlägg och sjukt lärorika och roliga att läsa. Jag vill helt enkelt att bloggen ska vara vällstrukturerad och bra och inte slarvigt och halvklart...

Sedan har bag även märkt att jag har tappat många många läsare och iallafall jag skriver på bloggen för att dela med mig om mitt liv och hur mina dagar ser ut och i början var det sjukt uppskattat och omtyckt och nu känns det lite sådär, tråkigt nog. Jag ser inte antalet läsare som viktigt men det känns som att det man gör blir mindre omtyckt och jag har inte motivationen att fortsätta med något som inte längre blir omtyckt.
Ta mig inte fel jag älskar att skriva på bloggen, skriva av mig men även dela med mig om mina åsikter, tanker & erfarenheter.

Så ja jag har lite blandade känslor om bloggen just nu, om jag vill fortsätta eller inte. Jag vet inte heller om jag vill skaffa youtube. Det är mycket att tänka på nu och jag har inte bestämt mig än men så småningom kommer jag att göra det och tyvärr litar det åt att bloggen läggs ner, tyvärr.

Det var längesen jag skrev av mig och mycket har hänt jag har bland annat fått en sponsor @lycko_smycken (instagram)

Aja puss & kram från mig<3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag har under senaste veckan pratat så mycket om hur fin Musse har varit och vet ni vad tror ni inte att han toppar det med ett ännu bättre pass, han är helt oslagbar.
En annan nyhet är att mitt stora Fysik prov är klart, så skönt då det verkligen har slitit på mig, det har varit mycket att plugga på kan jag säga. Idag fick även Tigge och Carpathia rida ett pass på åkern, Tigge var super taggad och visste inte vad hon skulle ta vägen med all energi men jag fick henne att lugna ner sig något och komma mer till ro med sig själv.
Om vi går tillbaka till Musse, idag fick Musse gå lektion för Boel (som varje tisdag) och han var såååå fin! Vi jobbade mycket med att Musse ska komma tillbaka och få en sån långsam trav/galopp som möjligt utan att driva med skänklarna,bara igenom förhållningar och sedan lätta fram, om ni läste inlägget om förra tisdagen vet ni att Musse verkligen var så nära piaff flera gånger, när han verkligen sätter benen under sig det ger en sån mäktig känsla, (det kändes som piaff ialla fall😅) älskar verkligen denna ponny!
Kan inte sluta säga WOW och ge han 1000000 ⭐️ idag.

Likes

Comments

Wow kan jag summera sportlovet med! Hästarna har skött sig super nästintill alla dagar! Så skönt att man kan få lite flyt innan tävlings säsongen drar igång.

I torsdags var jag och Knattetrix-Grandprix satsningen iväg på prision Island och även lunch på Jensen. Det var riktigt roligt men surt att mitt lag inte van😝 Nej skämt och sido det var super kul!
Efter aktiviteten i stan for vi hem snabbt som atan för lektion för Jossan. Som tur var fick mamma med sig både Tigge och Carpathia ensamma och jag och Emilie fick fixa dom nere i "vårt" stall.
Hur passet gick:
Man märker verkligen skillnad på Tigge dag för dag, jäklar vad fin hon var i Torsdags. Galoppfattningarna satt och hon har blivit mycket stadigare i sig själv, det är så kul att få utveckla en ung individ man känner en sån stor skillnad för varje gång, nu hoppas vi att det fortsätter att gå framåt!
Efter att Carpathia och Tigge var klara för dagen stod det My och Grace kvar!
Vid 19 red jag My för Sandra och det var hennes första lektion efter vilan. Hon var lite framtung men hon trampade på med bakbenen riktigt bra så det kompromissade det lite. Grace var fin konstaterade Emilie så det var kul.

I fredags var det träning igen för Jossan men denna gång med Musse. Även han presterade ett super pass! Tänker inte gå in så mycket med passet men han har känts så fin under de senaste veckorna.
I lördags: Musse och My ett joggingpass Grace tömkördes Tigge och Carpathia fick hoppa lite.
Musse har fått ett sår precis där nosgrimman sitter så jag fick rida han i ledarträns men han var super fin och lugn så det passade ju bra;)
Carpathia var även så fin när hon fick lufta lite. Det blev inga höjder men lite check på allt. Så vi hoppade lite skräck hinder och det var runt 80-1m så inte så jätte högt men det är viktigt med allt runt det också. Kontroll och allt annat.
I söndags fick Carpathia och Tigge skrittas ut och dom andra fick en välförtjänt vilodag.
Puss & kram från mig och hästarna<3

Hur rolig är inte denna bild😂

Likes

Comments

Hay bloggen! Denna vecka har det varit fullt upp varje dag. Jag ville hinna med att göra allt som jag ville hinna med att göra och därför har bloggen inte riktigt varit uppdaterad under sportlovs veckan. Jag har varit igång från 07:00 nästan varje dag till ungefär 23:00 och sedan var det bara att hoppa i säng. Alltså jag är helt slut nu men idag (Fredag) blir det ganska lugnt ändå. Jag har en träning för Jossan med Musse men annars är inget mer inbokat.
Tänkte dra lite snabbt vad som hänt i veckan och hur olika pass kändes.

Måndag:
I måndags var jag nere vid stallet runt 8 för att rida My. Hon var så fin och jobbade på med bakbenen väldigt bra. Hon blev även inte sådär tung som hon lätt kan bli i hand och liksom inte "bär mig, bär mig!" Så det kändes super! Jag red ute i paddocken och vi jobbade för det mesta med att få aktiva bakben men även känna att trycket kommer bakifrån och att jag kan fånga i det i handen. En stor ⭐️ till My i måndags. Efter det kom Emma hem till mig runt tolv och vi hade en girls night med spa och bara mys. Så kul!

Tisdag: Jag och Emma vaknade faktiskt i en hyfsad tid runt 10 fast det blev en sen natt😅 Der var även fettisdagen i tisdags och jag tog vara på den kan man säga. Hehe;)
Vid 18:00 hade jag lektion för Boel för att checka allt inför programridningen på Onsdag och jag kan bara säga WOW vilken känsla han förmedlade. Jag fick igenom nästan alla mina hjälper och han var så lyhörd och lösgjord.
Bi hade ungefär som en ruter utställd i koner (kortspelet ruter) och varje gång man kom till en kon skulle man flyta bakdelen lite så att hästen kommer helt rak på nästa kon. Det gjorde vi både i skritt trav och galopp och han flyttade så bra! Vi jobbade även lite med tempoväxlingar men mest att han ska komma tillbaka men fortfarande hålla samma takt. I traven vid minskningarna var det nära till Piaf många gånger, man kände hur han verkligen satt bakbenen under sig, en häftig känsla. Mamma passade även på att gå en tur med My.

Onsdag:
I onsdags stod det programridning på schemat men först passade jag på att rida My. Jag satt upp på My runt 11 och detta pass var så jobbigt för mig tror jag blev svettig efter sådär 10min av effektivt jobb. Hon var så framtung det passet och jag fick kämpa som en dåre för att få upp henne till den formen jag ville ha.
Sedan stod det programridning på schemat med laget. Musse kändes lite loj på framridningen så jag valde att ta ett spö och trycka på han lite mer, jag suktade efter trycket i bakben och jag kände att jag fick det tillslut.
Musse kändes fantastiskt fin igenom programmet han blev varken loj eller trög på något viss utan han behöll samma fina form och samma takt igenom programmet. Det ändå som jag fick göra om (Alla fick rids igenom programmet och sedan fick man göra om det som blev fel.) det ändå var att jag måste vara mer noggrann med vägarna och liksom ta programmet steg för steg. Jag fick göra om skänkelvikningar eftersom det ska ju vara rakt upp i början och sedan flyta så att jag först kände att jag kom rakt upp och sedan flyttade.
Emilie red Carpathia och Tigge också! Carpathia på programridningen och Tigge fick rida ut!

Älskar alla min Es schabrak!

Puss & kram Emma och hästarna!

Likes

Comments

Yeah sportlov! Det är så skönt att det är sportlov nu. Men det blir ingen vila, jag tänkte att jag kunde dela med mig av "schemat" för veckan.
Vi kommer ha 4 hästar fram tills torsdag och från torsdag till söndag har vi 5 hästar. Det är fullt IP med träningar och massor av annat skoj men det tar vi i ett annat inlägg.

Puss & kram Emma med alla hästar😎

Emilie fick föresten en moppe i 15 års present så att hon kan ta sig lättare till stallet.

Likes

Comments

Alltså denna vecka har gått så snabbt men det år skönt jag får nämligen sportlov i morgon, äntligen! Veckan har summerat varit super med ponnyerna alla har varit så fina! Musse presterade fram en toppen känsla i tisdags för Boel. Musse blev väldigt lösgjord i vänstersidan efter mycket flyttningar undan fram och bakdelen. Mycket slutor och öppnor både i galopp och trav stod i fokus vilket gjorde att han blev så lösgjord i sina bogar.

My fick även akupunktur i Tisdags runt lunch så jag stack från skolan ett tag och var med under Mys genomgång av kroppen. Mårtenson sa att hon var riktigt fin i leder och musklaturer dock hade hon en låsning i ryggen innan rumpan började, men hade inga mera låsningar utan det knäckte lite i leder men Mårtensson sa att vi bara skulle öka nypon mängden så det är lätt fixat! Varje gång han kommer kör han även akupunktur för att få bort låsningarna. Man kan säga att hon har humör😁 När hon tyckte att det gjorde ont sa hon ifrån men efter att akupunktur var klar var hon så lugn och bara njöt. Sedan körde han lite med lasern för att mjuka upp det sista. Mårtensson är verkligen grym på det han gör och jag rekommenderar att man känner igenom hästarna några gånger per år och får bort eventuella låsningar.
I går stod det hopplektion på schemat och Carpathia hoppade så fint! Man märker verkligen att hon får en mycket bättre språng kurva desto högre hindret blir. Men en grej jag verkligen måste lära mig är att inte "fis rida" utan ösa på ordentligt och få mer tryck i galoppen men det är bara jag som måste tänkta mer på det.

Idag fick My skrittas igen och hon var så taggad!


Puss & Kram!

Lite bild spam hehe..

Likes

Comments