Bild 1: Lindor från Mias RS och boots från Eskadron

Bild 2: Schabrak från Eskadron

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ture hade en dag när han inte riktigt går fram och blir då lätt lite tung i handen. De blev till att rida igenom honom ur de. När han blir så här lägger han sig lite bakom lod och vill knäppa av. De gäller då att rida på framåt och lyfta upp honom nästan tänka att han ska springa med huvudet rätt upp i vädret för då trycker han på bättre bak och lättar av i handen. Vi båda tyckte de var jobbigt men de var ett tag sen vi hade en sånt här pass men de är bra ibland att gå tillbaka för ta igenom saker och ting.
Golden fick ett skritt pass i ridhuset. Började med att skritta serpentiner där vi lekte med ställning och böjning. Lösgörande. Sedan öppna innanför spår där vi först flyttar öppna åt in hållet sedan rak ställer och rider åt nästa håll. Sen flytta vi lite rumpan på volten, både inåt och utåt. Imorgon får trava och galoppera, vi längtar!

Likes

Comments

Denna böjbara krok är jag lite velig kring. På ett sätt gillar jag de men på ett annat inte. Vi har den i stallet där vi står vi har den och hänger grimmorna på i stallgången. Där gillar jag den eftersom om någon häst kommer åt händer det inget svårt att fastna alltså. Men att hänga som krok på andra ställen än stallgången. Nej tack den åker bara ner. Kroken finns här

Likes

Comments

Igår var det sadel koll för Ture vilket gick bra. Vi behöver endast lägga på en annan padd och det kändes verkligen bra då. Han kom upp och rörde sig ännu mer. Det kändes bra! Men sedan behandlades han också. Hon som kollar sadlar är också terapeut så hon kollade igenom honom. Han var väldigt spänd i ryggen men sig visa det sig han har väldigt ont i rumpan. Vi vet inte riktigt vad de kommer ifrån och hur länge han haft det. Men det kändes ganska jobbigt och vi vet inte riktigt hur vi ska göra. Men vi satte på massa liniment efter hon laserat och masserat. Det känns svårt att han har så ont men hon tyckte jag skulle fortsätta röra på honom han får absolut inte bli stel. Det blir verkligen aldrig som man tänkte sig!

Golden skrittade jag bara ut på igår var ju så fint väder. På onsdag får han börja göra mer än bara skritta.

Likes

Comments

Ture fick först skritta ut i det underbara vädret. Varmt och nästan ingen vind. Efter de gick vi ner på volten. Fokus låg på formen att han inte fick kura ihop och hamna bakom lod heldre lite framför. I galoppen märkte jag att han inte riktigt tog mina halvhalter och vill helldre stanna. Jag fick arbeta med de genom tempoväxlingar i galoppen, ta tillbaka och sedan fram igen. De kändes bra och han fick arbeta på bra. Traven i slutet tryckte han på ordentligt 😊
Golden fick skritt arbeta med lösgörande lite böjning samt flytta lite för skänkeln.

Likes

Comments

Bästa glanssprayen är från Carr & Day & Martin!

Så här skriver det själva om produkten; Det finns ingen motsvarighet till denna produkt! Den är perfekt till utredning av man och svans. Man och svans blir lyxigt mjuk och blank. En av CARR & DAY & MARTINs populäraste produkter över hela världen.

Jag har använt den säkert i 10år och kan inte byta ut den! Jag har inte använt något som motsvarar denna produkt och jag har testat. Jag har fått prov förpackning av något annat märke från en butik men höll inte alls samma standard. Jag sprayar både man och svans. Samt även på kroppen där det lätt blir skav funkar super bra att spraya på där. Produkten finns bland annat på Stavs häst och hund (Länk )

Likes

Comments

Ture fick ett lättare pass i ridhuset, han vila ju igår. Det kändes bra han var lite seg från början så fick vara på honom. Men i ena galoppen hände de något tog en halvhalt och rätt var det var något fel. Ture vill inte inte alls och höll på att fixa med munnen super mycket. Jag vet inte om han la tungan över bettet men skrittade lite så han kunde fixa med vad han nu gjorde. Efter ett tag som vanligt igen. Fattade verkligen inte vad han gjorde.. Men men så länge de löste sig så är det bra!
Golden har endast skrittat ut i två dagar och innan det vila en hel vecka efter veterinären. Han höll på att steppa runt på gången och typ ville springa ner i ridhuset. Verkligen arbetsglad häst! Men det blev endast skritt arbete, han tyckte de var tråkigt att vi inte trava och galoppera men samtidigt nöjd över ha arbetat lite.

​Två gamla bilder på Ture och Golden ❤

Likes

Comments

Jag har köpt nya stövlar! Köpt via Stavs häst och hund när de hade modevisning och stövelprovning. Mountain Horse som kom. Jag är lite sur på mina tränings stövlar och ett av mina chaps åker dragkedjan ner hela tiden. Jag har testat att rengöra kedjan men det hjälper inte. De är jobbigt när man rider främst lektion och hela dragkedjan åker ner. Så de blev ett par nya 😊 Jag har inte ridit i de än men det kommer.

Likes

Comments