Fälttävlans EM har precis varit och det svenska laget tog ett brons! Stort grattis 💛💙

Men tyvärr hände det en otrolig tråkig sak under lördagens terräng en häst blev allvarligt skadad och fick senare avlivas, väldigt tråkigt för alla inblandade 💗 Här finns artikeln! Hästen ramlade i ett hinder och tydligen på grund av en fraktur som ska ha uppkommit precis i hoppet. Hindret var ett löst alltså bommar som löste ut, vilket man såg tydligt på alla tv bilder. Hindret var även ett som stod inne på hopp och dressyr banan. Vilket många inte kan ha sett för när man gick in och läste kommentarer på Facebook under Tidningen Ridsport delade inlägg så är det så mycket konstig kommentarer. Man ser verkligen att folk inte sett vad som hänt eller vad det var för typ av hinder. Folk skriver är det farlig sport där man inte sätter hästen i främsta rum, vilket inte heller stämmer. När jag suttit och kollat på EM har expert kommentatorn på SVT förklarat hur en rad olika kontroller sker hela tiden av hästarna. Ute på terräng banan har man domare som bedömer bland annat att inte hästarna pushas för hårt. Besiktningar av hästarna sker flera gånger både av EM veterinärer samt länders egna.
Jag läste dessa kommentarer och det är så typiskt idag på sociala medier att man kritisera hur som helst utan att ha något på fötterna för det man säger. Det var bättre förr då där diskussionerna hamnade hemma i soffan eller med ens vänner. Nu hamnar ju allt på sociala medier. Ska vi kommentera kan vi sprida kärlek och stöd till varandra ❤

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag skrittade ut en sväng först och sedan in i ridhuset. Fokus låg på han ska gå fram för benen och in i handen. Men även ett jämnt stöd i handen. Han har legat mycket sista tiden i vänster tygeln och släppt höger skänkeln. Fått arbeta med de. Han släppte fint och bjöd bättre på genom kroppen. När vi klara så kom vi ut ur ridhuset och där en dubbel regnbåge vilket var väldigt häftigt 🌈

Likes

Comments

Likes

Comments

Måndag; jogga Ture och mamma joggar Golden

Tisdag; kiropraktorn kommer till båda hästarna

Onsdag; beror på vad kiropraktorn säger på tisdag😊

Torsdag; är i Göteborg hästarna vilar

Fredag; är i Göteborg hästarna vilar

Lördag; är i Göteborg hästarna vilar

Söndag; jogga både Ture och Golden

Likes

Comments

Först skritta vi ut en sväng i blåsten och sedan in i ridhuset. Eftersom han är under ett igångsättning så skritt jobbar jag honom en del försöker tänka mycket raktriktning. Även arbetar med stödet, Golden är lite motsatsen till Ture. Golden har man svårt få ett stöd nästan bra om han ligger på lite i tygeln medans Ture vill man gärna ha lite mer lagom stöd. Golden och jag travade endast ett varv åt varje håll vi får inte trava mer. Men vi är så lycklig för de vi får göra 😊

Likes

Comments

Idag har jag ridit båda hästarna först Ture och sen Golden, vilket båda var väldigt nöjda med. Ture är ganska tittig ute så han behöver man driva på ute så han inte ser så mycket 😊 Golden är ju före detta fälttävlans häst så han är väldigt cool ute han hetsar inte sig i onödan ute. De är verkligen kontrast att rida ut på dem och man märker det mer när man tar ut dem efter varandra.

Likes

Comments

Idag har jag ridit Golden för första gången på väldigt länge. Vet inte om de blev så mycket ridning men mer än skritt. Först skrittade ut en sväng med sedan lite trav på volten ett varv åt varje håll. Mamma klocka oss fick nämligen börja trava två minuter denna vecka.

Likes

Comments

Jag skulle leta fram ett par sporrar och jag sa till mamma att jag inte hade några. Men jag hade visst fel🙈 Jag trodde inte jag hade så många men men behöver ändå ett par till🙊 Ska kolla på EM nästa vecka om jag hittar rätt.

Likes

Comments

Lektion idag för Martin Ågevall vilket var sjukt längesen, kan det var ett halvår sen eller något sådant. Det var skönt att få några andra ögon på oss framför allt sen tävlingen. Men Martin fick jag arbeta med samma sak som när jag har tränat för Sanna men med andra övningar vilket är toppen. I höger varv lägger han sig ju på min skänkel och tar inte ytter tygeln. Vilket framträder främst i galoppen framför allt om vi går in i den förvända galoppen. Det går knappt att hålla ihop det. Inte när jag måste få upp honom i formen och lägga mer vikt bak de är då problemen kommer.
Jag måste även erkänna en sak att det känns som jag är nere i en svacka efter tävlingen. Känner mig nere och svag, jag har en del grejer som jag måste arbeta med som kommer hjälpa mig i ridningen. Min egen träning! Jag tränade lite styrka i början på sommaren vilket jag måste ta tag i igen. Jag känner det i kroppen. Tar jag tag i detta så tror jag även det kommer märkas i ridningen.

Likes

Comments

Jag har idag tvättat transporten vilket behövdes. Jag tror inte den är tvättad på ett år så det var på tiden att de blev gjort.

Likes

Comments