View tracker

Caramelle III, The Only Beauty, Träningar och Tävlingar

Hej på er!
Förlåt för världens sämsta uppdatering... Har helt enkelt inte haft tid då väldigt mycket har hänt på en och samma gång.

Förra helgen var vi iväg till Farsta med Caramelle för att starta en LB. Det var sista tävlingen för säsongen och jag hade väl lite förhoppningar om att det skulle gå bra. Men det tyckte inte Caramelle att det skulle. När jag kom in på banan blev han så taggad! Han kunde hålla sig i skinnet fram till avbrottet efter sista galoppen. Då tyckte han att vi skulle fortsätta galoppera. Så genom en kortsida och en halv travökning blev det galopp istället. Sen vart resten bara kaos och jag fick typ bara 4or, 5or och 3or. Vi kom nästsist på en av de sämsta procenten jag har ridit på med honom.
Bellan gick dock kanonfint efteråt.

Förra veckan red jag lite som jag kände för. Det var nån dag då det var mörkt och kallt så då red jag en stund på banan sen en annan dag var det jättefint då red jag ut och busade lite.

I fredags var jag ledig men ändå var jag i stallet på kvällen då jag skulle rida med en tjej som inte var ledig. Jag tyckte det var lite konstigt att vi behövde rida just på fredagen, varför inte på lördagen eller söndagen? Vi red i alla fall ut och det gick kanon! Bellan kunde till och med galoppera först (trots livsfarliga vattenpölar ;)). En annan sak jag som jag inte tänkte på då men som verkar så självklar nu är att inte en enda ponnytjej var i stallet, fredagen innan höstlovet är väl den dagen man absolut vill vara i stallet tänker jag. Hur som helst, efter att vi hade ridit och allt var klart så skjutsade hon jag red med hem mig, sen frågade hon om hon fick låna toan och det fick hon såklart. Även om jag tyckte det var något konstigt då vi åkte från stallet för bara typ 10 minuter sen? När vi kommer in så har jag planerat att lägga mig i min säng och kolla på nån film eller nån serie. De planerna försvinner när hela stallgänget hoppar fram och ropar: överraskning!! Åh jag tror aldrig jag har blivit så glad men samtidigt så chockad. Det var lite som i en film. Allting var så perfekt ordnat och planerat. Sen har vi en jättemysig kväll med pizza, godis, chips, "lekar" och allt man kan tänka sig till en myskväll. Detta gjorde de eftersom vi byter stall.

Eller bytte kanske man ska säga för vi har faktiskt flyttat nu! I tisdags packade vi ihop alla våra saker och åkte till Sjövillan. Ponnyerna verkar trivas jättebra. Det känns verkligen som en dröm som slår in att ha ett ridhus på gården! Men vi kommer ändå traila varannan vecka till Anne-Carin Klinge träningarna. De gör verkligen skillnad. Vi var faktiskt och tränade för henne idag. Det gick super! Båda hon, jag och mamma sa att det här var det finaste han någonsin har varit för mig. Han var hur lösgjord som helst och jag kunde samla upp den där lilla överskottsenergin som han har och använda den. Det var magiskt hur fin han var. Nu gäller det bara att han är så där även när jag rider själv. Det är något att jobba på ;).

Kram <3

Inga bilder på Caramellen men han får synas så mycket annars så det skadar nog inte ;). De två översta är från förra veckan när hon var underbart fin och den understa är från igår, första ridturen!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Caramelle III, Träningar och Tävlingar

Hej på er!

Igår startade jag och Caramelle i Sundby. Vi startade LB och debuterade LA.

I LBn var han superfin och enligt oss var det min bästa ritt i LB men det tyckte inte domaren. Vi hamnade på 65,714% och precis utanför placering.

I LAn var vi inte alls samspelta. Jag tar dock på mig allt förutom ryggningen där han nästan backade in i väggen... Men han försökte göra det hans otydliga matte bad om och det gick väl okej. Vi landade på 58,9%. Dock är jag väldigt irriterad på mig själv som inte kan hålla nerverna i styr och att jag istället för att försöka lösa situationen inne på banan blev irriterad och stressad. Om jag hade gjort det hade vi antagligen gått godkänt. Jaja, nu vet vi det tills nästa gång.
Nästa helg är sista start för säsongen och det är en LB i Farsta. Sen får Caramelle lite vila och Bellan lite hårdträning.

Sista bilden är tagen av Alma Matton Jansson. Om ni har instagram så följ henne då på @almamattonfoto för jättefina bilder!!😍

Likes

Comments

View tracker

Caramelle III, The Only Beauty, Träningar och Tävlingar

Nu har jag dragit ut på det allt för länge... Har helt glömt bort att skriva här 😳.

I helgen var vi som ni kanske vet iväg till Järfälla ryttarförening för att starta en LC (som var Caramelles och min sista planerade LC start) och en LB. På framridningen inför LCn var han lite trött och han hann aldrig riktigt vakna innan vi skulle in på banan. Men vi tog oss igenom programmet med goda resultat. Inridningarna som har varit lite sisådär de senaste starterna satt som en smäck och vi fick 8or och 7or på del :D. I LCn landade vi på 67,222% och en förstaplats.

Sen i LBn hade han fått lite "sockervatten" och så hade jag spö på framridningen. Det blev han taggad av och när vi kom in på banan var han en liten samlad kanonkula! Det var nog det bästa LB programmet vi har genomfört och vi landade på 68,04% och ännu en vinst!
Är mer en nöjd över starterna. Kan dock inte förstå vad jag gjort för att förtjäna denna fantastiska ponny <33.

Bellan fick en skrittur i skogen och vi fick vitt på alla möjliga djur som grisar (den mindre trevliga varianten ;() och rådjur.
I måndags hade vi beridare på Bellan och Caramelle vilade. Idag red Caramelle och jag på stubbåkern som nu är öppen igen och det lär den vara ett tag till!!!

En annan sak som jag inte har nämnt här är att vi ska byta stall. Just nu står vi på Nyckelby Gård och vi trivs superbra! Men det finns ju inget ridhus här och det känns nästan som ett måste om man vill hålla två hästar i tävlingskondition så därför flyttar vi dem till Sjövillan ute på Färingsö den första november. Det känns såklart tråkigt att lämna alla människor på Nyckelby men om jag vill utvecklas vidare känner jag att jag vill ha ridhus. Vardagen kommer antagligen också att bli lättare då jag enkelt kan jogga båda två en eftermiddag. Men som sagt allt på Nyckelby är verkligen toppen, servicen är på topp, det är trevliga människor som det alltid är bra stämning med, det är lång utevistelse och hästarna mår verkligen bra där. Så om det inte vore för att det inte finns något ridhus skulle vi inte flytta en millimeter därifrån. Och om vi bara skulle ha en häst skulle vi nog inte heller lämna.

Imorgon ska Bellan få en snabbtur ut då vi ska ha klassmiddag på kvällen som jag tänkte vara i tid till ;). På torsdag ska Caramelle få komma till ridhus och gå igenom LA rörelser. Fredag får de en tur ut var. På lördag joggas Caramelle igenom och Bellan får träna galoppfattningar ;)). Och på söndag är det LB och LA debut med Caramellen.

Kram <3

Likes

Comments

Caramelle III, The Only Beauty, Träningar och Tävlingar

Hej på er!
I helgen var vi på Hufvudsta ridklubb med båda ponnyerna. Det var min och Bellans riktiga debut och vad vi i alla fall trodde då skulle vara Caramelles sista LC start med mig.

Först ut var Bellan. Hon var seg som sirap redan på framridningen och när vi sedan kom in på banan blev hon spänd som bara den. Hon stängde helt enkelt av. Vi tog oss igenom travprogrammet med ganska bra resultat men sen i galoppen blev det bajs. Jag hade inte fått galopp när jag red in på volten så jag utgick. Vi har kommit fram till att hon gillar inte att stå i rampljuset ÄN. Så om drygt tre veckor ska vi göra ett nytt försök i Farsta där klasserna är väldigt mycket mindre.

Med Caramelle gick det dock fantastiskt! I LCn hade jag en fantastisk känsla. Vi hade ingen miss och allting bara funkade. Det tyckte domaren också. Det sämsta betyget jag fick var en 6,5 på ta tygeln efter fria skritten som är våran svåraste grej och på uppridningarna som vi har börjat slarva med... Sen fick jag inprincip bara 7or och 8or! Vi hamnade på 70,926% och en första plats av 17 andra startande (varav en var mig själv ;)). På framridningen innan LBn var han sjukt taggad. Men när jag kom in på banan så insåg han allvaret och lugnade ner sig men behöll trycket. I våran tredje LB tillsammans och min fjärde totalt fick vi 68,571% och en vinst!!

Den här helgen har jag gjort många saker för första gången. Jag har utgått, gått på över 70%, blivit placerad i LB och gått på över 62% i LB!

Jag är jättenöjd över helgen trots Bellans start.
Igår fick madonnan komma ut och spränga fälten med mig. Det tyckte hon var kul :).

Kram <3

Likes

Comments

Caramelle III, Stallivet, The Only Beauty

Hej på er!
Förlåt för sååååå seg uppdatering...

För ungefär en vecka sen debuterade Caramelle och jag LB. Det gick jättebra. Domaren var stenhård och den som fick bästa resultat totalt i LB fick 63%. Jag gick på 60,1% med några missar.

Igår tränade vi för Simon med båda två. Gick super! Bellan var lite tjurig emellanåt men ändå helt fantastisk. Caramelle var också fin men lite trött.

I torsdags tränade vi för AC Klingspor. Vi jobbade med att Caramelle skulle bli lösgjord på riktigt vilket han verkligen blev! Han var så trött efteråt att han knappt orkade stå upp.

Idag ska vi klippa honom då han redan börjat sätta vinterpälsen. Vi har även beställt hem ett nytt PS träns och det fick bli Flying Change. Det ska bli kul att testa hur de går med det :).

Kram <3

Från träningarna igår

Likes

Comments

Caramelle III, The Only Beauty, Träningar och Tävlingar

Hej på er!
Förlåt för lite seg uppdatering, det är ganska mycket i skolan redan nu 😰.

På söndag debuterar jag och Caramelle LB efter mycket stök kring debuten. Det har hänt 5 gånger nu att starten på något sätt inte blivit av. I söndags blev tävlingen t.ex inställd. Ett flertal gånger har jag inte kommit med och i våras var han inte riktigt fräsch. Så nu håller jag alla tummar och tår för att det faktiskt blir av ;). Det är allsvenska div II då och jag startar även LC:2, jag tycker verkligen inte om det programmet så vi får se hur det går...

Bellan är så fin nu, man svävar nästan på moln! Hon har det där "goet" som man som ryttare strävar efter. Fattningarna verkar sitta helt nu så jag längtar så jag spricker till första start.

I söndags skulle jag ju som sagt tävlat men det blev inställt. Så istället red jag och Caramelle på en äng en bit från stallet. Han var fin mest hela tiden, men lite då och då tröttnade han och försökte sticka hem hahah. Men han var som sagt fantastisk mellan busen :).

I söndags firade vi faktiskt ett helt år med Bellan!! Tiden har verkligen flugit förbi. Hon fick iaf en tur i skogen vilket hon tyckte var mysigt tror jag. Vi stötte på rådjur och de var väldigt spännande. Hon är så rolig, nästan ingenting är läskigt utan det är spännande. Hon kan stå i fem minuter och bara stirra intresserat på något. Hon är rolig hon <3.

Kram <3

Från i söndags <33

Från senaste träningen och precis efter vi besiktigade henne.

Likes

Comments

Caramelle III, Träningar och Tävlingar

Godmorgon på er!

Igår åkte vi till Roslagens rid och körklubb för att starta en LC (jag stod som reserv till LB men kom inte med :().

Efter många ganska dåliga träningar hemma var jag supernervös! Benen kändes nästan som spaghetti och precis innan jag skulle in på banan fick jag en black out... Men som tur var kom programmet tillbaka. Jag fick en större miss som gav en femma och avbrotten till skritt från trav var lite abrupta. Men farten har jag verkligen fått, mamma filmade och den klockade ca 3,50 minuter. I vanliga fall brukar det ta 4,30 minuter.

Det var fyra stycken i klassen. Jag startade först och det såg bra ut. När tredje hade ridit kom mitt resultat, 69,630%! När vi såg sista startande visste vi ganska säkert att jag skulle vinna. Och vi skulle ändå linda, istället för transportskydden som mamma råkade glömma... Vi fick rida ärevarvet helt själva. Det var lite ensamt faktiskt.

Sen åkte vi hem, dock blev vi stående vid Nockebybron i drygt en timme då den hade gått sönder. Det tyckte inte Caramelle om.

Mamma longerade Bellan igår och hon var tydligen hur fin som helst. Nu är hon och jag anmälda till vår första lokala tävling, en LC:1 i Hufvudsta den första oktober. Det ska bli kul!

Kram <3

Likes

Comments

Caramelle III, Stallivet, The Only Beauty

Hej på er!

I torsdags började skolan. Jag har fått en ny klass och nya lärare. Men jag känner de flesta i klassen från tidigare och har träffat nästan alla lärare förut. Lektionerna börjar på tisdag. Idag lärde vi känna varann lite smått och på måndag är det fotbolls och frisbee match, yay...

Imorgon ska vi ponnytjejer tälta på gården. Vi gjorde det förra året också och det var hur roligt som helst. Fast i år är det lite nya människor. Kommer uppdatera om det senare ;). Imorgon är det även första Allsvenskan träningen inför div. 2! Den 11 september är det första omgången.

Och på fredag är det antagligen första start med Caramelle!! Då blir det antagligen bara LC där jag är första reserv just nu. I LB är jag fjärde reserv, dock är jag inte säker på om jag startar den då jag inte har tränat på det så mycket. Bellan gör sin första start den första oktober om vi hinner anmäla dit. Kan inte vänta!

Tidigare i veckan så öppnade stallägaren upp stubbåkern! Det är alltid lika härligt att rida där och jag red båda hästarna där i tisdags. Caramelle fick jogga, dock var han övertaggad och låg nästan ner i svängarna... Bellan fick springa fort, det uppskattades av både häst och ryttare. Sen harvade de den på torsdagen. Det var kul så länge det varade.

Kram <3

Likes

Comments

The Only Beauty, Träningar och Tävlingar

Hej på er! Hur mår ni? Jag mår bra, har dock världens huvudvärk :(.

Jag kom på för några dagar sen att vi snart har haft Bellan i ett helt år (!) och började då tänka tillbaka på vår utveckling och allt vi har gått igenom, både fram och motgångar.

Den 4e september 2015 besiktigade vi henne på Solvalla hästklinik, hon var UA och glada kom vi hem med henne till Nyckelby.

Vi satte igång nästan direkt med träning och redan den 6e september hade vi våran allra första träning, som gick väldigt bra för att vara första gången.

Sen rullade allting på och vi började även hoppträna vilket också funkade. Så vi bestämde oss för att chansa och starta en LD clear round, som kanske var lite vågat. Det var där vi fick vårt första riktiga bakslag. Uteslutna på andra hindret, dessutom krossade vi en bom :).

Men sen rullade det på igen. Tills en dag då jag red ut själv, hon hade vilat 2 dagar i rad och var pigg som en mört. Jag kunde inte hålla henne så hon stack. Där slutade jag rida ut henne ordentligt.

Sen ställde vi av henne nästan helt medan vi började sätta igång Caramelle mer ordentligt. Det ångrar vi än idag.
När vi skulle börja sätta igång henne igen var hon rent ut sagt hopplös. Hon gick knappt fram ett steg. Det där med form var bara att glömma.

Men sen vände det igen. Vi skaffade en ny sadel som låg perfekt på henne, vi hittade en vuxenryttare som hjälpte oss att sätta igång henne och så småningom fick vi ut henne på några programridningar där hon skötte sig bra.

Men sen kom brunsten, vi var tillbaka på ruta ett. Vuxenryttaren vi hade ville inte rida henne något mer eftersom hon inte kände sig säker pga det Bellan hittade på. Nu var det jag, endast jag som kunde rida igenom det. Tro det eller ej men till slut löste vi det faktiskt!

Vi frågade sedan en tjej om hon ville prova att galoppera ut på henne och det kunde hon tänka sig. Nu rider hon henne en gång i veckan ungefär då Bellan får känna sig som en liten galoppör ;).

Sen debuterade jag och Bellan på dressyrbanan. Det gick bra det också.

Och nu är vi här. Vi tränar regelbundet, tävlingar är inplanerade och vi har börjar lära oss hur Bellan Bus fungerar. Mycket beröm och aldrig vila mer än 1 gång i veckan verkar vara receptet.

Kram <3

Första bilden från första gången jag red henne.
Sista bilden från senaste träningen :).

Likes

Comments

Övrigt

Gomorron på er!

Jag är tillbaka i Falun (så länge kunde jag hålla mig borta). Vi skulle ha fiskat kräftor men det visade sig att det inte började förens på söndag så det blir inte så mycket fiske. Men men, det är ju mysigt här.

Om mindre än två veckor börjar skolan. Och första start som vi vet är om mindre än en månad. Tiden har gått fort, men ändå långsamt. Tiden i Dalarna gick ganska segt faktiskt, även om det mestadels var roligt. Sen har tiden hemma i Stockholm flugit förbi.
Det ska bli roligt att börja skolan igen men det är ganska skönt att kunna sova ut på mornarna och bara kunna gå runt och inte ha några lektioner. När skolan börjar betyder det för mig att hösten snart är här. Det finns mycket fint med hösten som alla färger och den där mysiga lite krispiga kylan, men jag tänker mest bara hösten som mörk och lerig. Det får mig att tänka på tunga ridbanor, sena kvällar efter att ha varit i ridhus och svårlastad ponnys. Så där nån gång i mitten av oktober längtar jag inte efter något annat lika mycket som snö! Om det kommer tillräckligt med snö blir allting lättare. Man kan rida i sommarhagen, ridvägarna i skogen blir tillgängliga att galoppera och trava på, det känns som att det blir ljusare. Dessutom betyder snö för mig jul och jullov. Men september och typ halva oktober är nog trots allt den mysigaste tiden på året.

Kram

Bilderna är från tidigare i veckan, de har egentligen inget med texten att göra men aja :).

Likes

Comments