Caramelle III, The Only Beauty, Stallivet

Hej på er!

Nu är vi i stallet och packar och städar ur för fullt. Om ungefär en halvtimme bär det av mot Dalarna och sommarbete. Vi ska vara där i ca 5 veckor (!!) så det är en hel del att packa. Som tur är är det bara mamma och jag som åker i bilen, och Hubbe förstås! Om en tredje person hade åkt med oss hade hen fått åka i släpet haha. Det är verkligen precis så att allt får plats. Allt från sadlar och träns till växter och vår egen packning.

Den första veckan i Dalarna är nog tänkt att hästarna bara får ta det lugnt och inte göra så mycket annat än att skritta och kanske skrittjobbas lite.
Bellan har ju haft det ganska tufft hos Felicia och kan nog behöva lite vila. Hon har verkligen blivit jättefin! Ordentligt musklad och glansig, len päls. Men framförallt är hon så glad! Det är verkligen kul att se hur mycket en häst förändras i temperament när de har en tydlig ledare.

Caramelle har nästan bara skrittats den här veckan och jag har bara ridit honom två gånger sen vi kom hem från gripen. Igår joggade jag honom i en låg form i både trav och galopp. I traven var han ganska motvillig och sprang lite men i galoppen slappnade han verkligen av och vi rullade på några varv. Jag red inte mer än 20 minuter eftersom han har tagit det så lugnt.
När vi är i Dalarna nu har jag tänkt börja öva på öppnor och slutor på vägarna och även att samla galoppen. Jag har ett mål att starta LA:P1 i höst och då måste vi verkligen börja träna mer allvarligt på såna rörelser. Ett lite orealistiskt mål är kanske att kvala till nationell i höst/vinter men jag vet inte om det kommer gå. Men först är det LA som ska sitta, innan jag har befäst den klassen kommer jag inte starta P1an.

Kram <3

I söndags lämnade vi igen fina Fire <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Caramelle III, Träningar och Tävlingar

Hej på er!

Nu är vi hemma igen efter en lång, rolig men framförallt lärorik helg. Caramelle har varit hur fin som helst och jag har hittat många nya knappar.

LAn igår var egentligen bättre än den i fredags men domaren var också lite snålare så vi slutade på 63,750%. Men jag har bara gått på känslan i LAn den här helgen. Vi tränar fortfarande på att tävla i den klassen så då spelar egentligen inte resultatet någon större roll. Det är mest bara där för att jag ska veta vad jag ska träna på.

I LBn idag satsade jag verkligen. Jag drev som jag aldrig har drivit förut och det fick vi bra betalt för, 69,253% och en fjärdeplacering, dessutom en femteplacering i cupen! Jag blev nästan glad när domaren tyckte att det gick för fort ;). Nu ska vi bara träna på att korta tyglarna och göra fler halvhalter i det här tempot sen kommer även LA sitta på 70%.

Men först ska Caramellen få ett välförtjänt sommarlov. Han ska de kommande 1-2 veckorna bara skrittas ut och ta det lugnt sen sätts han igång lite lätt men får fortsätta med sin paus från ridbanor och ridhus.

Nästa onsdag kör vi upp Caramelle och Bellan till Dalarna. Det ska bli mysigt, och skönt att kunna rida lite närsomhelst.

Kram <3

Likes

Comments

Caramelle III, Träningar och Tävlingar

Hej på er!

Nu sitter vi i bilen på väg från gripen till stallet där Caramelle står.

Igår startade vi LB och "debuterade" LA.

I LBn hade jag ett litet undertempo men inga missar så det räckte till 67,143% och en fjärdeplacering.
I LAn hade jag ett bättre tempo på framridningen men han dog lite på banan. Trots det samlade vi in 65,189%! Vi hamnade 7a av 13 startande.

I dagens LB hade jag ett mycket bättre tempo men dessvärre var domaren ganska snål mot oss, men vi fick 66,607% (dock tyckte jag att dagens ritt var åtminstone 1.5% bättre än igår). Vi låg placerade framtill sista ekipaget som petade ner oss så vi hamnade precis utanför :(. Men vi tar nya tag inför LAn.

Likes

Comments

Caramelle III, Träningar och Tävlingar, Övrigt

Hej på er!

Nu är vi på väg till Gripens ponnymeeting. Det ska bli så kul och jag är supertaggad, det är mitt första meeting med Caramelle och överhuvudtaget faktiskt.
Jag ska rida LB och LA cupen.

Imorse var det lite stressigt, vi hade inte packat någonting eftersom det har varit en väldigt hektisk vecka med studentmottagningar och träningar. Därför fick vi packa allt på morgonen och det tog lite längre tid än planerat, så när det var ca 5 min kvar tills vi skulle åka var hästen inte ens knoppad..
Men nu är vi iväg bara 10 minuter sena :).

Jag ska försöka uppdatera varje dag hur det går men om jag inte hinner det så kommer allt samtidigt måndag eller tisdag.

Måndag ska mamma och jag ner till Karlstad och titta på alla fina ponnyer som går SM, även det ska bli kul och spännande.

En bild från senaste tävlingen då vi startade två klasser och slutade på 70,370% + en 1a plats och 62,321% och en fjärdeplacering :).

Likes

Comments

Caramelle III, The Only Beauty, Träningar och Tävlingar

Wow vilka hästar vi har! 3 blågula av tre möjliga och personbästa vid varje start!

I torsdags debuterade Felicia och Bellan på tävlingsbanan. Vi åkte till Sundby och startade en LB:1 utan några större förväntningar. Men de vann på 69,464%! Bellan var superfin trots värmen, dock var hon lite trött i volterna (om jag förstod rätt) men hon fick ändå sjuor och åttor på dem :).

På fredagen åkte Caramelle och jag till Täby Galopps ponnyklubb och tävlade. Det var en ganska klurig tävlingsplats. Framridningen var på en lutande, ojämn terrängbana med parkeringen precis bredvid, det fanns ingen riktig collectingring, utan det var bara en liten bit av en grusväg som man kunde stå och vänta i och själva banan var så tung att man knappt kunde gå ut i hörnen. Men trots allt detta höll sig Caramelle i skinnet och jag höll mina nerver i styr och vi gick in och gjorde en av våra bästa ritter. Ridklubben fanns inte på Equipe så man fick veta resultatet via en tavla så det var väldigt spänt när de flyttade ner skylt efter skylt. När de flyttade ner så jag kom in på placering blev jag glad men när jag såg procenten blev jag ännu gladare, 71,785% och 8,5% marginal från 2an!

Igår så tävlade Felicia Bellan igen på Stjärnholm i Oxelösund, denna gång en LC:2 eftersom hon inte kunde starta LB med Bellan. Trots att ett tåg körde förbi precis bredvid banan, precis när Bellan fattat galopp, så vann de på 72%! Dessutom fick hon fina lovord från domaren <3.

Nästa helg är det Fires tur att visa upp sig i en LC:1, vi får se hur det går. Då får även Caramelle följa med och starta en LB:1. Sen får Caramelle ta det lite lugnt och tagga igång inför Gripen den 17 till 19 juni! Då startar vi LB cupen och jag är även sugen på att starta LA cupen. Sen är planen att vi hämtar hem Bellan så får hon och Caramellen ha lite sommarlov i Dalarna och Fire lite vila hos sina ägare.

Den här veckan är jag borta onsdag till fredag så då kommer hästarna typ bara hanteras från marken. Så det blir att rida lite intensivt tisdag och lördag.

Kram <3

Likes

Comments

Caramelle III, The Only Beauty, Träningar och Tävlingar

Hej på er och glad valborg (om det nu är det man säger)! Nu var det bra längesen igen. Det beror på att jag inte har känt något sug till att skriva men också för att jag har prioriterat skola och hästarna.

Hästarna har jobbat på ordentligt och båda börjar bli riktigt fina.

I söndags (för en vecka sedan) tävlade Caramelle i Sigtuna. På framridningen var han en dröm att rida, det kändes som att allt lossnade. Sen blev jag lite ofokuserad inne på banan och Caramelle lite för taggad därav lite lägre procent.

Bellan har visat både sin värsta och sin bästa sida vid passen. I början är hon verkligen hopplös och då vill man bara ge upp. Men när man kommit igenom det blir hon hur fin som helst och det känns som om man kunde rida OS på henne. På måndag åker hon till Felicia igen och är borta 1-2 månader. Då är planerna att Felicia ska tävla henne så att Bellan får lite rutin.

Under tiden som Bellan är borta kommer vi ha en annan ponny i Bellans box som heter Esse Golden Fire "Fire". Jag vet inte om jag har nämnt honom förut kanske? Det är en kraftig D-ponny som är född 1998. Han har gått 2 SM men har på senare tid tagit det ganska lugnt eftersom han har varit lite utbränd. Jag har ridit honom en gång och fick då uppfattningen att han är en väldigt fin ponny men som har haft det lite svårt och därför är något osäker. Det ska bli väldigt kul och spännande att se vad det här kan leda till.

Jag och Caramelle har börjat träna för Lena Lilja. Jag har tränat en träning som har gått grymt bra! Hon berättar klart och tydligt men ändå kort. Vissa tränare tycker jag kan prata mer än man rider haha. Jag fick under träningen ändra hela min sits. Jag har en tendens att luta mig lite framåt men hon gav mig bra tips på hur jag ska göra för att inte göra så. Det är ganska basic tips men när hon formulerar och motiverar varför och hur så förstår jag och gör så. Jag är en ganska lat person egentligen men om jag vet att det jag gör kommer hjälpa och om jag vet hur det kommer hjälpa har jag inget emot att slita lite. Jag vill helt enkelt inte göra något i onödan ;). Hursom, när jag satt ordentligt kunde jag också inverka ordentligt och Caramelle blev jättefin! Jag fick några bra tips på hur man får mjuka runda galoppfattningar, de tipsen har jag också kunnat använda på Bellan under veckan. Jag har ju tidigare tränat för Anne-Carin men just nu kan vi inte det eftersom ridhuset hon brukar ha träningar i är isolerat för tillfället. Så tills dess (och kanske vidare) tränar vi för Lena och sen fortsätter jag förstås att träna för Lisa Ingelstam som även hon har varit jättebra.

Kram<3

Likes

Comments

Caramelle III, The Only Beauty, Träningar och Tävlingar

Gomorron på er!

Om en vecka har jag påsklov och den tiden kommer mestadels spenderas i stallet.
Om ungefär två veckor drar jag och resten av familjen till Mallorca, vet inte hur jag ska klara mig en hel vecka utan att träffa hästarna men det löser sig nog ;).

Två dagar efter att vi kommer hem från Mallis ska Caramelle och jag starta en LB:1. Jag är väldigt taggad på det eftersom han har varit hur fin som helst de senare passen. Han har börjat acceptera att jag är ledaren och lugnar då ner sig lite. Mamma har börjat massera honom (och Bellan) kontinuerligt och det gör att han släpper i musklerna och inte sitter fast lika mycket. Det underlättar också eftersom jag då kan ställa honom åt typ alla håll och kanter. I lördags red jag honom på utevolten och han var helt underbar! I början var han lite övertaggad men sedan lugnade han ner sig och lossnade ordentligt så jag kunde jogga honom i en ganska låg form i en lugn takt. I eftermiddag väntas träning för Lisa.

Att rida Bellan just nu är som att sväva på moln! Hon väntar hela tiden på nya instruktioner och har fått en sån annan drivkraft och positivitet från vad hon hade tidigare. Hon har insett att det är kul att arbeta. I helgen red jag henne på ungefär samma sätt både lördag och söndag. Lördag var hon jättefin, hon fattade galopp direkt, gick stadigt i form och i traven hade hon nästan lite schwung! Mot slutet när jag travade av släppte jag tygeln nästan helt men hon behöll stödet ändå och längde halsen och höjde ryggen. I söndags gjorde jag som sagt ungefär samma sak fast hon var om möjligt ännu finare! Nu vill jag verkligen komma ut på tävlingsbanan och viss upp oss.

Imorgon ska jag "provrida" en d-ponny som jag kanske kan rida allsvenskan div 3 med. Den heter Esse Golden Fire och det är ungefär så mycket jag vet om den hehe. Det ska bli väldigt spännande i alla fall och jag tror att det kommer funka bra.

Kram <3

Likes

Comments

Caramelle III, Stallivet, Träningar och Tävlingar

Hej på er!

Nu är våren nästan här och det är så härligt! Även om snö och -20 är mysigt så är de första vårdagarna ändå lite bättre.

Caramelles vecka har varit ganska tuff. Jag har nästan inte varit i stallet alls pga grönt kort kurs och sedan har jag varit ganska sjuk. Så därför har andra tagit hand om honom.

Måndag longerade mamma honom.

Tisdag tömkörde Lisa honom. Han hade suttit fast i början men sen lossnat och blivit fin.

Onsdag red jag ut med två andra. Caramelle blir gärna ganska taggad ute, särskilt om det är en annan häst med som taggar. Hästarna jag red med var snudd på skogstokiga och när vi precis suttit upp var jag faktiskt inte säker på om alla skulle komma hem till häst hehe. Men det gick bra. Caramelle var hur lugn som helst, jag blev lite chockad faktiskt. Han gick relativt stadigt i form och även om han var på så väntade han på min signal och drog inte iväg någon gång. De andra hästarna kunde till och med galoppera ifrån honom och han tog bara något längre steg i skritt. Väldigt nöjd över honom.

Torsdag longerade mamma igen.

Fredag hade han medryttare och då reds han ut. Har inte hört något mer men eftersom de inte har sagt något borde det ha gått bra.

Lördag åkte vi till Kersö Gård och tränade. Då satt Felicia upp på Caramelle och körde igenom honom lite. Det gick bra, han var lite tjafsig men fin. Han kom ihåg både öppnor, slutor och enkla byten. Sedan fick jag hoppa upp och "glida" lite på Felicias ridning. Fast jag hann inte glida mer än 5-10 minuter innan han insåg att han kanske inte alls behövde jobba. Men sen fick jag tillbaka honom åtminstone lite. Han avslutade i alla fall lång och låg som jag vill ha honom.

Söndag joggade jag honom på ridbanan som vi red premiärturen på. Jag satte faktiskt på en graman på honom för att försäkra mig om att få honom just lång och låg hela passet då det kunde behövas efter lördagen. Han gick bra och mot slutet använde jag knappt gramanen utan han sökte sig ner själv. Han var dock lite stel från lördagen och kände inte riktigt för att ställa igenom helt och jag lyckades heller inte få honom hundra procent lösgjord men det kommer.

Idag red jag ut och han var väldigt på. Jag tror det kan bero den hastiga väderomställningen (här i Stockholm har det varit jättekallt idag och till och med snöat!) så det tror jag kan påverka lite. Jag flyttade honom i skritt på vägen jag red på och sedan travade jag kanske 7-8 steg innan jag saktade av och flyttade honom igen. Av det här blev han väldigt lyhörd och jag kunde samla ihop all energi. I galoppen skötte han sig bra. Galoppen brukar vara den gångart som går lugnast när man rider ut på Caramelle. Han har lättast för att komma under sig i galoppen vilket gör det lättare för mig att fånga upp honom. Han var förvånansvärt trött efteråt men såg ganska nöjd ut med sig själv också.


På fredag ska vi åka ner till Nyköping med honom och så ska jag vara på ett litet hårdträningsläger under helgen och rida för Marie med både Caramelle och Bellan. Det ser vi framemot.


Kram <3

Likes

Comments

Caramelle III, The Only Beauty, Träningar och Tävlingar

Hej på er! Förlåt för usel uppdatering. Ska försöka bättra mig nu.

Bellan är hos Marie och Felicia nu på tillridning/utbildning. Vad jag har hört och sett sköter hon sig bra. Hon busar väl till det lite då och då men hon är ju trots allt en ponny ;). Hon har varit borta i 2 veckor nu och ska vara borta ytterligare 2. När hon kommer hem ska jag underhålla Felicias ridning och fortsätta träna som tidigare. Sen får vi se om vi kanske kan komma ut och starta henne nånting. Nu på onsdag ska Felicia starta en Pay&Ride med henne i LB:1. Tyvärr kommer jag inte kunna åka och kolla men mamma ska åka ner och fota verkar det som.

Caramelle och jag startade årets första start som gick i LB:1 förra lördagen. Det gick helt ok. Han var väldigt pigg och glad, det var så roligt så att han nästan glömde bort hur man gick rakt och att man skulle stå still i halterna. Men ska inte skylla på honom, jag var inte mitt bästa jag och hade kunnat göra vissa saker helt annorlunda. Är ändå glad att vi åkte för nu vet jag vad jag måste träna på inför nästa start och vad jag ska tänka på. Trots överskottsenergin drog vi ihop 64% och kom tre ifrån placering. Jag är nöjd med procenten då mitt mål var 60% och vi knappt har tränat 10 gånger under vintern. När jag lär mig att jag kan be honom att vänta på mig så kommer det gå bra i både LB och LA tror och hoppas jag. Så nu har vi massor att träna på inför våren.

I onsdags hade Caramellen kiropraktor eftersom han har suttit fast i högersidan. Jag tycker att det blev bättre men han är fortfarande lite stel. Jag tror dock att han måste muskla sig mer för att komma loss helt. Han måste jobba i en låg form och med ryggen i både trav och galopp. I traven fixar jag det ganska bra men galoppen känns ganska omöjlig eftersom han lätt blir dragig där. Men en dag fixar jag det nog ;).

Jag har även börjat rida en storhäst som heter Heart To Heart. Totte som han kallas är en stor valack på 10 år, han har gått MSV:C godkänt och har placeringar upp till LA. Han är väldigt mycket mer häst att hålla ihop än vad jag är van vid men också jäkligt rolig att rida. När jag gör rätt gör han rätt och han kan dem flesta rörelserna. Tanken är att jag ska rida honom 1-2 gånger i veckan och sedan, om allt går bra, komma ut och tävla lite med honom. Men vi börjar med att hitta varandra och det närmsta målet är nog att kunna sadla honom ;).

Jag ska inte skriva så mycket om det här i det här inlägget utan tänker att det här ämnet får ett eget inlägg som kommer upp lite senare. Men jag har fått min första "sponsor" som är företaget Equipix Bild och Mediaproduktion. Det är mina föräldrar som driver det och de säljer fotograferings och filmtjänster. Som sagt ska jag berätta mer om det här i ett annat inlägg men lämnar en länk till hemsidan här. De finns även på Instagram under namnet Equipixmedia.

http://www.equipixmedia.com/

Likes

Comments

Caramelle III, The Only Beauty, Träningar och Tävlingar

Hej på er!
Nu har jag inte uppdaterat här på läänge. Men jag har faktiskt både skola och hästar att skylla på.

Nu är Caramelle och jag anmälda till första tävlingen för året! Det blir en LB i Mariefred nästa söndag. Jag har verkligen längtat till tävlingsbanorna under vintern och är väldigt taggad. I vår är målet med Caramelle att befästa LA och försöka ta lite placeringar där också. Om jag når mitt mål vet jag inte men förutsättningarna finns och om vi fortsätter träna som vi har gjort dem senaste veckorna borde vi vara där i maj/april. Han har gått väldigt fint de få träningar vi har hunnit med.

Med Bellan går det också bra. Det känns äntligen som att bitarna börjar falla på plats och just nu handlar det mest om finslipning.
På fredag ska hon slutmätas. Då hoppas vi att hon har vuxit en eller två cm. Senare i helgen åker hon ner till Marie och Flisan på tillridning. Det känns ganska bra, vi skickar inte iväg en ponny som ska uppfostras utan en som ska få en vidareutbildning. Jag kan inte ge Bellan den vidareutbildning som hon ska ha efter som jag själv inte är så duktig och så kunnig. Det är bättre att en duktig ryttare visar henne rätt från första början istället för att det blir något halvdant.
Hon kommer vara hos Flisan 1-2 månader och sen försöker vi att hålla igång det hemma och kanske komma ut och starta något.

Idag ska Bellan bli tömkörd och Caramelle ska få jobba. På torsdag är det första AC träningen sen i november, det är vi taggade för!

Kram <3

Från en av Bellans bästa träningar

I lite bildbrist får ni en massa throwbacks :)

Likes

Comments