Brännornas Aida, Caramelle III, Träningar och Tävlingar

Hej på er! Hur mår ni? Jag mår bra, lite måndagstrött bara :).

Just nu sitter jag i bilen på väg till Brunmåla med Bellan. Vi ska kolla upp hur hennes bakben ser ut nu efter tre veckors vila.

Jag har haft en väldigt bra tävlingshelg resultatmässigt.
I lördags åkte jag och Aida på vår första lokala start, en LB:1. Hon var väldigt taggad och spänd så några missar blev det men vi slutade på 65% och vinst!! Dock var känslan ganska dålig.

Igår gick finalen i allsvenskan div II som gick i LA:1. Det var första gången jag red för tre domare så det var lite spännande. De låg ganska lågt och det var faktiskt bara fem stycken av 32 startande som fick 60%+ av alla tre domare. Därför var jag väldigt nöjd med mina resultat. Caramelle vaknade verkligen till inne på banan och fick lite väl mycket energi i första travvolten där han missuppfattade min innerskänkel som galopp. Jag fick även lite taktinslag i mellanskritten men det missade två domare :D. Domare M satte oss på 64,861% och ville ha oss som tvåa, domare C satte oss på 61,389 och hon ville ha oss precis utanför placering och domare H (som hade dömt strängast under dagen) ville ha oss på 67,5%, och bäst av alla startande!! Totalt fick vi 64,583% och kom in på en tredjeplacering. Laget slutade precis i mitten.

Nu är det inte några tävlingar förens i november, då är det en LA och ev en LB i Nynäshamn med Aida och Caramellen. Jag står som första reserv till LA och som tionde i LB med Aida så får se om jag kommer med i LBn. Hon ska ändå bara gå en klass så det gör ingenting om jag inte kommer med, men känner att jag gärna skulle rida en till LB med en lite bättre känsla en i lördags.

Kram <3

Förlåt för dålig bild!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Caramelle III, Brännornas Aida, Träningar och Tävlingar

Hej på er!
Hoppas ni mår bra. Jag mår jättebra, lite trött efter en väldigt lång dag.

Vi var till Mälaröarnas ridklubb och startade en LB och en LA, egentligen skulle jag bara ha startat LAn men efter förra helgen kände jag att jag ville avsluta med ett bra resultat i LB så det fick bli två klasser.

Framridningen till LB var han helt ok, lite seg och tjafsig men skötte sig ändå. Sen blev han jättefin i collecting ring men tyvärr fick jag lite lång tid på mig inne på banan innan jag fick startsignal så vi tappade lite energi. Men vi fick i alla fall 66,07% och precis utanför placering med inte ens 1%.
Framridningen till LA var han lite trött till att börja med men kom igång fint efter ett tag. I collecting ring där var han så fin och jag tänkte att jag kan nästan gå på 66-67% om han går såhär! Dessvärre dog han lite inne på banan och vaknade inte igen förens efter galoppen så vi fick låga poäng. När jag kom ut trodde jag på ca 57% men vi slutade på 61,806%, och trots dem blyga procenten räckte det till en seger! Även om det inte riktigt kändes som det så är väl en seger alltid en seger ;).

På lördag är det Aidas tur att visa upp sig. Då startar jag en klubbtävling på Sjövillan. Det ska bli kul och spännande, mest för att jag ska starta Aida men också för att jag ska sköta allt själv eftersom mamma är borta. Så nu i veckan blir det trimma trimma trimma!

Kram <3

Likes

Comments

Träningar och Tävlingar, Caramelle III

Det är inte helt ovanlig att man kanske får lite lägre procent än väntat eller tvärtom. Men oftast så är domarna ganska lika, och om de skulle ge lite lägre poäng så gör de oftast det till alla.
Idag stötte jag på en domare som inte dömde något lika på allsvenskan div 2.

När jag kom ut efter min ritt var jag verkligen jättenöjd. Jag hade inga missar och många höjdpunkter, alla i laget trodde på åtminstone 65% och flera trodde på 68-70%. Men resultat som kommer upp på Equipe lämnar oss alla undrande, 61,429% med flera 5or och 5.5or. Och protokollet förklarar inte ens varför... Jag kommer sist i klassen, långt efter många som jag i vanliga fall vinner över. Till och med andra klubbars tävlande är lite förvirrade. Mamma och jag bestämmer oss för att efter tävlingarna fråga domaren varför hon satte dem poängen och svaret vi får gör oss arga och ännu mer undrande.

Hon säger först att hon inte minns ritten, men när vi visar vilken häst jag red säger hon att hon kommer ihåg hästen och lite svagt ritten. Sedan frågar vi då varför hon satte dessa 5or och hur jag kunde få en 6.5 på korrektheten när jag hade så många 5or. Domaren säger först att det är för att jag måste rama in mer, vilket förstås är sant men då frågar vi om det verkligen ska dra ner en LB ritt SÅ mycket. Då ändrar hon sig och säger att hästen inte går framåt. Okej, men det är många hästar här idag som har bjudit ännu sämre än Caramelle men som har fått bättre resultat säger vi då. Och varför förekommer det inte i protokollet att hästen måste få bättre framåtbjudning i så fall? Hon säger då att det får hon ta på sig att hon inte har skrivit det, men att det har att göra med att mina tyglar glappar (vilket hon har nämnt 1 gång i protokollet) och att hästen tappar framåtbjudning pga det. Men när vi frågar om hon föredrar att man bankar igång hästen eller lite glappande tyglar svarar hon "Såklart lite glappande tyglar!". Sedan säger hon att hästen har mycket potential innan hon går därifrån.

Känns så tråkigt att det ska bli så på en ponnytävling, en lagtävling dessutom. Där hennes, enligt många, felbedömning inte bara påverkar ryttaren som får resultatet utan även hela laget. Om den här domaren hade dömt mig "rätt" hade vi vunnit dagens omgång.
Vi kom i alla fall till final och en av lagets ryttare placerade sig så nånting bra blev det i alla fall.

Och det var kanske tur att det var jag som råkade ut för det, för nu är jag väldigt revanschsugen. Hade tänkt att det här skulle vara sista LB starten men kan inte avsluta såhär så startar en sista nästa helg med Caramellen :).

Kram <3

(Förlåt för dålig bild)

Likes

Comments

The Only Beauty, Caramelle III, Brännornas Aida

Hej på er! Förlåt för väldigt dålig uppdatering men har inte haft någon motivering eller tid till att skriva.
Hur mår ni? Jag mår bra, lite trött efter en ganska lång skolvecka.

Som det står i rubriken är Bellan konvalescent.
Mamma märkte för ungefär en vecka sen att Bellan hade en liten rörelsestörning i bakbenet så vi tänkte att det var lika bra att kolla det även om hon inte är halt eller nå annorlunda att rida. Och mycket riktigt var det något i vänster bak, Bellan har en inflammation i hasen. Så nu har hon sprutas och ska promeneras två veckor och sedan skrittas uppsuttet i en vecka innan vi ska på återbesök. Då får vi se om det har blivit bättre eller om hon ska vila ytterligare.

Igår red jag Caramelle, jag rider honom nästan ingenting just nu känns det som. Han har medryttare 2 gånger i veckan och jag rider honom kanske 3-4 gånger. Men hursomhelst så red jag igenom honom igår i ridhuset inför tävling imorgon. Han var hur fin som helst! Stadig i formen, bjöd framåt och var glad. Något jag inte har känt i ridhuset på honom på hur länge som helst! Jättekul verkligen.

Aida går det bara framåt med. I torsdags åkte vi iväg på träning för första gången, hos Emma Karlsson på Kersö Gård. Hon var superfin när jag red fram, sen skrittade jag lite för länge och då blev hon lite tjurig när vi satte igång igen men sen när vi började träningen och jag fick lite knep blev hon jättefin igen!
Förra helgen red vi ut och hon var taggad men snäll. Jag ska försöka rida ut 1-2 gånger i veckan för att vara säker på att hon behåller sin framåtbjudning.

Kram <3

Andra bilden är från första omgången av allsvenskan div. 2 där vi kom trea individuellt på 65% (laget hamnade precis utanför placering) :).

Likes

Comments

Brännornas Aida, Caramelle III, The Only Beauty

Hej på er!
Förlåt för dålig uppdatering, har inte haft någon riktig motivation till att skriva och jag har inte haft så mycket att skriva om.

Men nu har jag något kul att skriva om!
Vi kommer ta hem Aida den 30 augusti :D. Men nej, Bellan är inte såld utan jag kommer ha tre hästar en tid framöver.

Tanker är att Aida ska få ta det lugnt i början och att vi bara får bonda lite tillsammans. Caramelle har bestämt sig för att det inte är kul att träna på ridbanan med mig så vi har lagt upp en plan där jag rider ut och tränar i skogen och på grusvägarna och tävla en sista säsong. Vi har även hittat en medryttare till honom som verkar helt perfekt <3. Bellan ska förhoppningsvis komma ut på lite tävlingar, hon är så otroligt fin just nu så jag vill verkligen visa upp henne.

Nästa helg taggar vi säsongens första start med Caramelle, då åker vi till Norrtälje och startar LB, LA.

Kram <3

Likes

Comments

Brännornas Aida

Vi har köpt häst!!

För några veckor sedan var vi nere i Skåne och provred 3 hästar och en av dem fastnade jag för helt. Jag hade redan bestämt mig på väg hem från provridningarna och inte ens en vecka senare hade även mamma bestämt sig, vi skulle ha Aida. Så vi ringde till säljaren och bestämde ett besiktningsdatum.

Idag åkte vi ner till Skåne igen för att besiktiga henne. Efter 1 timme och 30 minuter med massa spring i gången och röntgenbilder kunde veterinären säga att hon är 100% UA. Kontrakten skrevs på och Aida är nu i vår ägo.

Aida kommer dock vara kvar i Skåne tills Bellan har hittat ett nytt hem :).

Likes

Comments

Caramelle III, The Only Beauty, Stallivet

Hej på er!

Nu är vi i stallet och packar och städar ur för fullt. Om ungefär en halvtimme bär det av mot Dalarna och sommarbete. Vi ska vara där i ca 5 veckor (!!) så det är en hel del att packa. Som tur är är det bara mamma och jag som åker i bilen, och Hubbe förstås! Om en tredje person hade åkt med oss hade hen fått åka i släpet haha. Det är verkligen precis så att allt får plats. Allt från sadlar och träns till växter och vår egen packning.

Den första veckan i Dalarna är nog tänkt att hästarna bara får ta det lugnt och inte göra så mycket annat än att skritta och kanske skrittjobbas lite.
Bellan har ju haft det ganska tufft hos Felicia och kan nog behöva lite vila. Hon har verkligen blivit jättefin! Ordentligt musklad och glansig, len päls. Men framförallt är hon så glad! Det är verkligen kul att se hur mycket en häst förändras i temperament när de har en tydlig ledare.

Caramelle har nästan bara skrittats den här veckan och jag har bara ridit honom två gånger sen vi kom hem från gripen. Igår joggade jag honom i en låg form i både trav och galopp. I traven var han ganska motvillig och sprang lite men i galoppen slappnade han verkligen av och vi rullade på några varv. Jag red inte mer än 20 minuter eftersom han har tagit det så lugnt.
När vi är i Dalarna nu har jag tänkt börja öva på öppnor och slutor på vägarna och även att samla galoppen. Jag har ett mål att starta LA:P1 i höst och då måste vi verkligen börja träna mer allvarligt på såna rörelser. Ett lite orealistiskt mål är kanske att kvala till nationell i höst/vinter men jag vet inte om det kommer gå. Men först är det LA som ska sitta, innan jag har befäst den klassen kommer jag inte starta P1an.

Kram <3

I söndags lämnade vi igen fina Fire <3

Likes

Comments

Caramelle III, Träningar och Tävlingar

Hej på er!

Nu är vi hemma igen efter en lång, rolig men framförallt lärorik helg. Caramelle har varit hur fin som helst och jag har hittat många nya knappar.

LAn igår var egentligen bättre än den i fredags men domaren var också lite snålare så vi slutade på 63,750%. Men jag har bara gått på känslan i LAn den här helgen. Vi tränar fortfarande på att tävla i den klassen så då spelar egentligen inte resultatet någon större roll. Det är mest bara där för att jag ska veta vad jag ska träna på.

I LBn idag satsade jag verkligen. Jag drev som jag aldrig har drivit förut och det fick vi bra betalt för, 69,253% och en fjärdeplacering, dessutom en femteplacering i cupen! Jag blev nästan glad när domaren tyckte att det gick för fort ;). Nu ska vi bara träna på att korta tyglarna och göra fler halvhalter i det här tempot sen kommer även LA sitta på 70%.

Men först ska Caramellen få ett välförtjänt sommarlov. Han ska de kommande 1-2 veckorna bara skrittas ut och ta det lugnt sen sätts han igång lite lätt men får fortsätta med sin paus från ridbanor och ridhus.

Nästa onsdag kör vi upp Caramelle och Bellan till Dalarna. Det ska bli mysigt, och skönt att kunna rida lite närsomhelst.

Kram <3

Likes

Comments

Caramelle III, Träningar och Tävlingar

Hej på er!

Nu sitter vi i bilen på väg från gripen till stallet där Caramelle står.

Igår startade vi LB och "debuterade" LA.

I LBn hade jag ett litet undertempo men inga missar så det räckte till 67,143% och en fjärdeplacering.
I LAn hade jag ett bättre tempo på framridningen men han dog lite på banan. Trots det samlade vi in 65,189%! Vi hamnade 7a av 13 startande.

I dagens LB hade jag ett mycket bättre tempo men dessvärre var domaren ganska snål mot oss, men vi fick 66,607% (dock tyckte jag att dagens ritt var åtminstone 1.5% bättre än igår). Vi låg placerade framtill sista ekipaget som petade ner oss så vi hamnade precis utanför :(. Men vi tar nya tag inför LAn.

Likes

Comments

Caramelle III, Träningar och Tävlingar, Övrigt

Hej på er!

Nu är vi på väg till Gripens ponnymeeting. Det ska bli så kul och jag är supertaggad, det är mitt första meeting med Caramelle och överhuvudtaget faktiskt.
Jag ska rida LB och LA cupen.

Imorse var det lite stressigt, vi hade inte packat någonting eftersom det har varit en väldigt hektisk vecka med studentmottagningar och träningar. Därför fick vi packa allt på morgonen och det tog lite längre tid än planerat, så när det var ca 5 min kvar tills vi skulle åka var hästen inte ens knoppad..
Men nu är vi iväg bara 10 minuter sena :).

Jag ska försöka uppdatera varje dag hur det går men om jag inte hinner det så kommer allt samtidigt måndag eller tisdag.

Måndag ska mamma och jag ner till Karlstad och titta på alla fina ponnyer som går SM, även det ska bli kul och spännande.

En bild från senaste tävlingen då vi startade två klasser och slutade på 70,370% + en 1a plats och 62,321% och en fjärdeplacering :).

Likes

Comments