Caramelle III, The Only Beauty, Träningar och Tävlingar

Hej på er!
Nu har jag inte uppdaterat här på läänge. Men jag har faktiskt både skola och hästar att skylla på.

Nu är Caramelle och jag anmälda till första tävlingen för året! Det blir en LB i Mariefred nästa söndag. Jag har verkligen längtat till tävlingsbanorna under vintern och är väldigt taggad. I vår är målet med Caramelle att befästa LA och försöka ta lite placeringar där också. Om jag når mitt mål vet jag inte men förutsättningarna finns och om vi fortsätter träna som vi har gjort dem senaste veckorna borde vi vara där i maj/april. Han har gått väldigt fint de få träningar vi har hunnit med.

Med Bellan går det också bra. Det känns äntligen som att bitarna börjar falla på plats och just nu handlar det mest om finslipning.
På fredag ska hon slutmätas. Då hoppas vi att hon har vuxit en eller två cm. Senare i helgen åker hon ner till Marie och Flisan på tillridning. Det känns ganska bra, vi skickar inte iväg en ponny som ska uppfostras utan en som ska få en vidareutbildning. Jag kan inte ge Bellan den vidareutbildning som hon ska ha efter som jag själv inte är så duktig och så kunnig. Det är bättre att en duktig ryttare visar henne rätt från första början istället för att det blir något halvdant.
Hon kommer vara hos Flisan 1-2 månader och sen försöker vi att hålla igång det hemma och kanske komma ut och starta något.

Idag ska Bellan bli tömkörd och Caramelle ska få jobba. På torsdag är det första AC träningen sen i november, det är vi taggade för!

Kram <3

Från en av Bellans bästa träningar

I lite bildbrist får ni en massa throwbacks :)

Likes

Comments

Stallivet

Hej på er!

Nu var det ett tag sen. Faktiskt så är det här det första inlägget för 2017. Det säger väl hur inaktiv jag har varit... Det har faktiskt hänt ganska mycket saker på sista tiden. Caramelle har börjat trava och galoppera, Bellan börjar gå riktigt bra och jag har fått en ett nytt litet projekt (på halvtid) att ta mig an.

Förra torsdagen var vi och vetcheckade Bellan bara för att kolla så att hon var fräsch, hon vart helt UA så det var bra. Sen dess har hon gått ganska tufft. Nu har kondisen kommit upp och hon har satt en massa fina muskler. Allting rullar helt enkelt på bra med henne.

Caramelle är också pigg och glad. Han hämtar sig bra efter vilan och har börjat galoppera på töm nu och travas med ryttare. Nästa vecka ska han börja galoppera med ryttare också och vi ska rida första träningen för Lisa. Sedan väntas någon start i LB och sedan satsar vi bara på LA. Ser verkligen fram emot tävlingssäsongen och hoppas att den blir lika bra som förra blev.

Sen har vi det lilla projektet. Jag får ju inte tävla Allsvenskan Div 3 med Caramelle eftersom vi startade Div 2 i höstas och jag vill inte starta med Bellan då hon är för osäker. Rastaborgs lag behövde ekipage så då erbjöd våra gamla stallkompisar att jag skulle kunna rida in mig lite på deras B-ponny och kanske om det funkar starta den i Allsvenskan. Jag har ju knappt ridit B-ponny då jag hade en liten shettis som var som en B-ponny, så när vi skulle köpa häst gick vi direkt upp på C-ponny. Så det sa vi ja till och idag "provred" jag en liten B-ponny och det gick jättebra måste jag säga. De som äger henne har haft lite problem med att hon drar och det märkte även jag, särskilt i galoppen. Men både Lisa och jag tror att det beror på att hennes balans är lite dålig så när hon blir vinglig flyr hon ungefär som Bellan fast Bellan bromsar och den här gasar. Men det går nog att lösa och förhoppningsvis ser ni mig på banan i vår på en liten sockerbit ;)


Kram <3

Likes

Comments

Caramelle III, The Only Beauty, Övrigt

Hej på er och gott nytt år! :D

Jag tänkte gå igenom mitt år från januari till december, med höjdpunkter, motgångar och allt däremellan.

Januari
I januari började Caramelle komma igång ordentligt efter en hovbensfraktur han fick i mars 2015. Vi startade även våran första tävling med okej resultat. Bellan hade nästan lite vila och gick inte särskilt mycket. Det hände inte så mycket i januari.

Februari
I februari fortsatte vi träna med Caramelle och startade ingenting. Bellan började vi sätta igång men jag tyckte verkligen inte det var kul att rida henne då, egentligen gjorde nog inte riktigt någon det...

Mars
I mars körde vi en programridning med Caramelle där vi gick godkänt! Bellan började också gå och även hon fick följa med på programridning där hon gick godkänt hon med! Formen började även lossna för Caramelle och mig.

April
I april var den stora höjdpunkten Caramelles och min start i allsvenskan div III där vi gick på 66% och klämde oss in på en fjärdeplats med rosett och allt! Bellan gick också otroligt bra i april.

Maj
Maj! Maj var en otroligt bra månad för Bellan och mig. Vi startade först en programridning där vi gick på 66,4%! Vi startade också KM där domaren var lite hård kanske men LC körde vi igenom på 58% och LB på 57%. Även om resultaten kanske inte var de bästa så var hon väldigt rolig och samarbetsvillig. Men jag ska inte säga att det var en helt tokig månad för Caramelle och mig heller. Första starten för månaden gick vi på 61% dock med en förskräcklig känsla. Sen blev Caramelle halt och fick vila i drygt två veckor (det var då Bellan hoppade in och körde KM). När Caramelle var frisk igen körde vi så det rykte! Två starter två (blåa) rosetter, på nära 70%!

Juni
Juni var inte helt tokig heller. I juni tog Caramelle och jag våran första blågula rosett. Sedan hade vi ju hästarna uppe i Dalarna där Bellan och jag busade och Caramelle var sommartrött.

Juli
Juli var en varm och slö månad. Vi gjorde inte så värst mycket förutom att bada.

Augusti
Augusti började saker hända igen. Caramelle började trimmas inför första start och Bellan hade fullt upp med galoppen. När första starten kom sopade vi banan Caramelle och jag, vinst på nära 70%! Men när ska vi vara ÖVER 70% undrade jag.

September
Tävlingarna fortsätter för Caramelle och nu är det allsvenskan div II som gäller. Caramelle och jag debuterar vår första LB godkänt! Bellan tränas och tränas inför första start och Gud vad fin hon är!

Oktober
Första start för Bellan är det som gäller. Det går inte som tänkt dock... Hon får scenskräck och stänger av och jag väljer att utgå. Ett beslut som jag är lite stolt över att jag vågade ta. Men Caramelle går för kung och fosterland och vinner båda klasserna! Och likaså nästa helg. Helgen efter det debuterar vi LA inte många poäng från godkänt. Men sista starten vill Caramelle inte vara med längre och vi kommer nästsist.

November
Vi packar ihop alla våra prylar och åker till Sjövillan där hästarna nu ska få bo, äntligen ridhus! Vi hittar på Sjövillan en jättebra tränare för Bellan som hjälper oss massa!

December
Vi fortsätter träna med Bellan medan Caramelle tar det lugnt med sina ben. Hon går som tåget och om det går i den här takten kommer vi vara startklara redan i mars!

Nu ser vi framemot det nya året med många roliga äventyr mm!

Gott nytt år! <3

Likes

Comments

Caramelle III, The Only Beauty, Stallivet

Hej på er!

Nu var det ett bra tag sen och jag har faktiskt inte någon bra ursäkt, förutom skolan. Men nu är det väldigt lugnt, jag hade mitt sista prov för terminen idag och imorgon ska vi på nästan alla lektioner kolla på film och nästa vecka är det något som heter Choice days och det är typ som elevens val. På onsdag får jag jullov (!!) och då åker vi upp till Falun min syster och jag.

Vi har hittat en jättebra tränare till Bellan och det går bara framåt! Igår joggade jag henne och herregud vad hon var fin!! Det var nästan så man inte ville sitta av.
Caramelle har dock varit lite halt till och från så idag åkte mamma in till klinik med honom. Han fick cortisonspruta och ska nu få ta det lugnt ett tag. Annars har det faktiskt inte hänt så värst mycket.

Jag har gått runt och tänkt på en sak ett tag, skulle ni vilja ha en frågestund här? I så fall kommentera frågor antingen här eller på min Instagram @ia_mia så svarar jag på de flesta i alla fall :).

Kram <3

Från en träning i somras med prinsen <3

Likes

Comments

Caramelle III, The Only Beauty, Träningar och Tävlingar

Hej på er!
Förlåt för världens sämsta uppdatering... Har helt enkelt inte haft tid då väldigt mycket har hänt på en och samma gång.

Förra helgen var vi iväg till Farsta med Caramelle för att starta en LB. Det var sista tävlingen för säsongen och jag hade väl lite förhoppningar om att det skulle gå bra. Men det tyckte inte Caramelle att det skulle. När jag kom in på banan blev han så taggad! Han kunde hålla sig i skinnet fram till avbrottet efter sista galoppen. Då tyckte han att vi skulle fortsätta galoppera. Så genom en kortsida och en halv travökning blev det galopp istället. Sen vart resten bara kaos och jag fick typ bara 4or, 5or och 3or. Vi kom nästsist på en av de sämsta procenten jag har ridit på med honom.
Bellan gick dock kanonfint efteråt.

Förra veckan red jag lite som jag kände för. Det var nån dag då det var mörkt och kallt så då red jag en stund på banan sen en annan dag var det jättefint då red jag ut och busade lite.

I fredags var jag ledig men ändå var jag i stallet på kvällen då jag skulle rida med en tjej som inte var ledig. Jag tyckte det var lite konstigt att vi behövde rida just på fredagen, varför inte på lördagen eller söndagen? Vi red i alla fall ut och det gick kanon! Bellan kunde till och med galoppera först (trots livsfarliga vattenpölar ;)). En annan sak jag som jag inte tänkte på då men som verkar så självklar nu är att inte en enda ponnytjej var i stallet, fredagen innan höstlovet är väl den dagen man absolut vill vara i stallet tänker jag. Hur som helst, efter att vi hade ridit och allt var klart så skjutsade hon jag red med hem mig, sen frågade hon om hon fick låna toan och det fick hon såklart. Även om jag tyckte det var något konstigt då vi åkte från stallet för bara typ 10 minuter sen? När vi kommer in så har jag planerat att lägga mig i min säng och kolla på nån film eller nån serie. De planerna försvinner när hela stallgänget hoppar fram och ropar: överraskning!! Åh jag tror aldrig jag har blivit så glad men samtidigt så chockad. Det var lite som i en film. Allting var så perfekt ordnat och planerat. Sen har vi en jättemysig kväll med pizza, godis, chips, "lekar" och allt man kan tänka sig till en myskväll. Detta gjorde de eftersom vi byter stall.

Eller bytte kanske man ska säga för vi har faktiskt flyttat nu! I tisdags packade vi ihop alla våra saker och åkte till Sjövillan. Ponnyerna verkar trivas jättebra. Det känns verkligen som en dröm som slår in att ha ett ridhus på gården! Men vi kommer ändå traila varannan vecka till Anne-Carin Klinge träningarna. De gör verkligen skillnad. Vi var faktiskt och tränade för henne idag. Det gick super! Båda hon, jag och mamma sa att det här var det finaste han någonsin har varit för mig. Han var hur lösgjord som helst och jag kunde samla upp den där lilla överskottsenergin som han har och använda den. Det var magiskt hur fin han var. Nu gäller det bara att han är så där även när jag rider själv. Det är något att jobba på ;).

Kram <3

Inga bilder på Caramellen men han får synas så mycket annars så det skadar nog inte ;). De två översta är från förra veckan när hon var underbart fin och den understa är från igår, första ridturen!

Likes

Comments

Caramelle III, Träningar och Tävlingar

Hej på er!

Igår startade jag och Caramelle i Sundby. Vi startade LB och debuterade LA.

I LBn var han superfin och enligt oss var det min bästa ritt i LB men det tyckte inte domaren. Vi hamnade på 65,714% och precis utanför placering.

I LAn var vi inte alls samspelta. Jag tar dock på mig allt förutom ryggningen där han nästan backade in i väggen... Men han försökte göra det hans otydliga matte bad om och det gick väl okej. Vi landade på 58,9%. Dock är jag väldigt irriterad på mig själv som inte kan hålla nerverna i styr och att jag istället för att försöka lösa situationen inne på banan blev irriterad och stressad. Om jag hade gjort det hade vi antagligen gått godkänt. Jaja, nu vet vi det tills nästa gång.
Nästa helg är sista start för säsongen och det är en LB i Farsta. Sen får Caramelle lite vila och Bellan lite hårdträning.

Sista bilden är tagen av Alma Matton Jansson. Om ni har instagram så följ henne då på @almamattonfoto för jättefina bilder!!😍

Likes

Comments

Caramelle III, The Only Beauty, Träningar och Tävlingar

Nu har jag dragit ut på det allt för länge... Har helt glömt bort att skriva här 😳.

I helgen var vi som ni kanske vet iväg till Järfälla ryttarförening för att starta en LC (som var Caramelles och min sista planerade LC start) och en LB. På framridningen inför LCn var han lite trött och han hann aldrig riktigt vakna innan vi skulle in på banan. Men vi tog oss igenom programmet med goda resultat. Inridningarna som har varit lite sisådär de senaste starterna satt som en smäck och vi fick 8or och 7or på del :D. I LCn landade vi på 67,222% och en förstaplats.

Sen i LBn hade han fått lite "sockervatten" och så hade jag spö på framridningen. Det blev han taggad av och när vi kom in på banan var han en liten samlad kanonkula! Det var nog det bästa LB programmet vi har genomfört och vi landade på 68,04% och ännu en vinst!
Är mer en nöjd över starterna. Kan dock inte förstå vad jag gjort för att förtjäna denna fantastiska ponny <33.

Bellan fick en skrittur i skogen och vi fick vitt på alla möjliga djur som grisar (den mindre trevliga varianten ;() och rådjur.
I måndags hade vi beridare på Bellan och Caramelle vilade. Idag red Caramelle och jag på stubbåkern som nu är öppen igen och det lär den vara ett tag till!!!

En annan sak som jag inte har nämnt här är att vi ska byta stall. Just nu står vi på Nyckelby Gård och vi trivs superbra! Men det finns ju inget ridhus här och det känns nästan som ett måste om man vill hålla två hästar i tävlingskondition så därför flyttar vi dem till Sjövillan ute på Färingsö den första november. Det känns såklart tråkigt att lämna alla människor på Nyckelby men om jag vill utvecklas vidare känner jag att jag vill ha ridhus. Vardagen kommer antagligen också att bli lättare då jag enkelt kan jogga båda två en eftermiddag. Men som sagt allt på Nyckelby är verkligen toppen, servicen är på topp, det är trevliga människor som det alltid är bra stämning med, det är lång utevistelse och hästarna mår verkligen bra där. Så om det inte vore för att det inte finns något ridhus skulle vi inte flytta en millimeter därifrån. Och om vi bara skulle ha en häst skulle vi nog inte heller lämna.

Imorgon ska Bellan få en snabbtur ut då vi ska ha klassmiddag på kvällen som jag tänkte vara i tid till ;). På torsdag ska Caramelle få komma till ridhus och gå igenom LA rörelser. Fredag får de en tur ut var. På lördag joggas Caramelle igenom och Bellan får träna galoppfattningar ;)). Och på söndag är det LB och LA debut med Caramellen.

Kram <3

Likes

Comments

Caramelle III, The Only Beauty, Träningar och Tävlingar

Hej på er!
I helgen var vi på Hufvudsta ridklubb med båda ponnyerna. Det var min och Bellans riktiga debut och vad vi i alla fall trodde då skulle vara Caramelles sista LC start med mig.

Först ut var Bellan. Hon var seg som sirap redan på framridningen och när vi sedan kom in på banan blev hon spänd som bara den. Hon stängde helt enkelt av. Vi tog oss igenom travprogrammet med ganska bra resultat men sen i galoppen blev det bajs. Jag hade inte fått galopp när jag red in på volten så jag utgick. Vi har kommit fram till att hon gillar inte att stå i rampljuset ÄN. Så om drygt tre veckor ska vi göra ett nytt försök i Farsta där klasserna är väldigt mycket mindre.

Med Caramelle gick det dock fantastiskt! I LCn hade jag en fantastisk känsla. Vi hade ingen miss och allting bara funkade. Det tyckte domaren också. Det sämsta betyget jag fick var en 6,5 på ta tygeln efter fria skritten som är våran svåraste grej och på uppridningarna som vi har börjat slarva med... Sen fick jag inprincip bara 7or och 8or! Vi hamnade på 70,926% och en första plats av 17 andra startande (varav en var mig själv ;)). På framridningen innan LBn var han sjukt taggad. Men när jag kom in på banan så insåg han allvaret och lugnade ner sig men behöll trycket. I våran tredje LB tillsammans och min fjärde totalt fick vi 68,571% och en vinst!!

Den här helgen har jag gjort många saker för första gången. Jag har utgått, gått på över 70%, blivit placerad i LB och gått på över 62% i LB!

Jag är jättenöjd över helgen trots Bellans start.
Igår fick madonnan komma ut och spränga fälten med mig. Det tyckte hon var kul :).

Kram <3

Likes

Comments

Caramelle III, Stallivet, The Only Beauty

Hej på er!
Förlåt för sååååå seg uppdatering...

För ungefär en vecka sen debuterade Caramelle och jag LB. Det gick jättebra. Domaren var stenhård och den som fick bästa resultat totalt i LB fick 63%. Jag gick på 60,1% med några missar.

Igår tränade vi för Simon med båda två. Gick super! Bellan var lite tjurig emellanåt men ändå helt fantastisk. Caramelle var också fin men lite trött.

I torsdags tränade vi för AC Klingspor. Vi jobbade med att Caramelle skulle bli lösgjord på riktigt vilket han verkligen blev! Han var så trött efteråt att han knappt orkade stå upp.

Idag ska vi klippa honom då han redan börjat sätta vinterpälsen. Vi har även beställt hem ett nytt PS träns och det fick bli Flying Change. Det ska bli kul att testa hur de går med det :).

Kram <3

Från träningarna igår

Likes

Comments

Caramelle III, The Only Beauty, Träningar och Tävlingar

Hej på er!
Förlåt för lite seg uppdatering, det är ganska mycket i skolan redan nu 😰.

På söndag debuterar jag och Caramelle LB efter mycket stök kring debuten. Det har hänt 5 gånger nu att starten på något sätt inte blivit av. I söndags blev tävlingen t.ex inställd. Ett flertal gånger har jag inte kommit med och i våras var han inte riktigt fräsch. Så nu håller jag alla tummar och tår för att det faktiskt blir av ;). Det är allsvenska div II då och jag startar även LC:2, jag tycker verkligen inte om det programmet så vi får se hur det går...

Bellan är så fin nu, man svävar nästan på moln! Hon har det där "goet" som man som ryttare strävar efter. Fattningarna verkar sitta helt nu så jag längtar så jag spricker till första start.

I söndags skulle jag ju som sagt tävlat men det blev inställt. Så istället red jag och Caramelle på en äng en bit från stallet. Han var fin mest hela tiden, men lite då och då tröttnade han och försökte sticka hem hahah. Men han var som sagt fantastisk mellan busen :).

I söndags firade vi faktiskt ett helt år med Bellan!! Tiden har verkligen flugit förbi. Hon fick iaf en tur i skogen vilket hon tyckte var mysigt tror jag. Vi stötte på rådjur och de var väldigt spännande. Hon är så rolig, nästan ingenting är läskigt utan det är spännande. Hon kan stå i fem minuter och bara stirra intresserat på något. Hon är rolig hon <3.

Kram <3

Från i söndags <33

Från senaste träningen och precis efter vi besiktigade henne.

Likes

Comments