Förlåt för ingen uppdatering men jag har legat hemma och varit sjuk. Har varit förkyld och haft feber😔
Så Kolan har fått vila men min tränares dotter har ridit Styrner, så han har fått motion iallafall.

Men jag hoppas att jag kan rida i eftermiddag efter skolan, är fortfarande förkyld men har ingen feber❤

Men nu är bussen vid skolan så vi hörs senare

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Förlåt för ingen uppdatering igår kväll, jag hade mycket med skolan.

Men idag får hästarna vila, då jag ska till Ullared efter skolan😍 Jag har med mig två av mina närmaste kompisar. Så ni får se imorgon vad jag har handlat tänkte jag i häst väg❤

Likes

Comments

Just nu sitter jag på bussen till skolan, vi har no labb idag😆 vi ska dissikera lungor tror jag det var. Inte så himla roligt men med
Hästarna får gå rätt så lugnt idag, Styrner får gå lite jogg på åkern och kolan får en uteritt med mycket trav🦄

Men nu är jag snart vid skolan, så vi hörs ikväll❤

Likes

Comments

Vilken kväll det blev igår efter jag hade skrivit klart blogginlägget. Min granne hade ringt till mamma men hon svarade inte så hon ringde till mig istället, och jag svarade.
Hon är helt panikslagen och går nästan inte att prata med, hon säger att du eller Helena (min mamma) måste komma ut, jag har blivit sparkad i huvudet och pottan har nog brutit benet (pottan är en av mina grannars tävlingshästar). Jag går in till mamma och får med henne ut till dom. Johanna (grannen) hade försökt att få upp pottan då han bara låg i hagen, men han vägrade resa sig, och så blev hon sparkad i bakhuvudet av han, som tur var så hade hon hjälm på sig annars hade hon nog inte levt nu. Hon hade en jätte stor buckla i hjälmen vid bakhuvudet.
Vi går ut och försöker få pottan in från hagen och in i boxen, vi håller på i nästan 20 min och då är det bara 6 m in till närmaste box, men efter många om och men så är han i boxen och veterinären kommer, hon kollar på honom ger han smärtstillande. Tills hon inte kan göra något annat. Idag så ska han rönkas hemma på gården, så får vi se om benet är av😔 jag hoppas verkligen inte att det är brutet.

Men just nu är jag på bussen till skolan, hästarna får gå en lugn uteritt idag, men nu är bussen framme vid skolan så vi hörs ikväll❤

Likes

Comments

Sveriges väder😫
Är trött på regn, jag bor ju utanför Borås och Borås är ju Sveriges regnigaste stan👏🏻 inte så bra enligt mig och mina hästar men men. Och nu när hösten kommer så kommer man ju vakna till regn och somna till regn😔

Dagen idag har varit lugn, var i stallet och myste med båda hästarna då båda har vila. Kolan fick ett regntäcke på sig med 80g fyllning då hon är så frusen av sig, och Styner fick bara ett 0g rengntäcke.

Fick reda på idag att jag ska till Ullared på Torsdag😍 jippi!! Har inte varit där sedan i våras, så det kommer shoppas endel, mycket i hästväg. Så det kommer komma en "haul" här på bloggen.
Men nu ska jag sova så godnatt så hörs vi imorgon❤

Likes

Comments

Regn, regn och regn☔️
Att vakna till regn är det bästa som finns men men orkar inte gå upp från sängen, speciellt inte när det är måndag och man ska till skolan.
Dagens planer för hästarna är inte helt bestämda, Styrner ska nog vila och kolan eventuellt med, beror på hur vädret är i eftermiddag, det ska ju vara regn hela veckan😫

Likes

Comments

Förlåt för ingen uppdatering sedan fredag morgon. Jag har haft fullt upp och haft massor av läxor.

Fredag:
Men träningen för båda hästarna blev, Styrner ett trim pass på åkern och kolan fick gå lite bommar. Båda sköte sig bra, Styrner var lite seg från och till och la inget stöd på bettet utan bara var helt "lås" om ni förstår. Kolan var väldigt stressad men blev lugnare efter träningens gång.

Lördag:
Styrner gick markarbete med mycket lydnad och att hoppa upp sig och inte hoppa långt som han har svårt för. Mycket galoppbommar och låga hinder med kort avstånd mellan så han verkligen hoppade upp sig, men han var inte på bästa humöret så det gick lite sådär, men fick göra det bästa av situationen.
Kolan fick en lugn uteritt i skogen på 50 min i bara skritt, Styrner följde även med då men min tränares dotter red han då. Hon var väldigt framåt men lite spänd.

Söndag:
Styrner fick gå ett dressyrpass på åkern med mycket galopp. Red mycket volter och övergångar ifrån samlad galopp till ökad galopp. Han var framåt men inte helt med på skänken. Men var fin ändå.
Kolan fick gå ett pass på åkern hon med, mycket volter och ställning i trav, då det är det hon har svårt med. Hon var stel i början men blev mjukare och mjukare efter tiden.
Sedan fick båda hästarna skritta ut en sväng på 20 min och sträcka på benen.

Batman, min tränares hund som jag myste med i fredags

Jag och min tränares dotter påväg ut på en skritt tur i lördags

Likes

Comments

Godmorgon, fredag!!
Idag så har vi det rätt chill i skolan, efter ska jag iväg till stallet o h rida båda hästarna. Får se om jag kan få någon film på det. Vi har ju gruspadock men den använd för träningar på fredagar så vi får rida i en av våra sommarhagar istället, funkar okej får ju brodda hästarna eller Styrner bara då han bara har broddhål i skona. Så kolan kanske får arbetas på grus om det är för halt på gräset. Men ska försöka få någon film på passet idag❤
Men nu är bussen framme vid skolan så vi syns mer i eftermiddag
Kram🌟

Likes

Comments

Godnatt, just nu ligger jag i sängen och tittar på Netflix. Dagen i skolan var okej, men efter skolan åkte jag till farmor och farfar och fikade och träffade min kusin. Vid typ 15 så åkte jag upp till stallet och fixade i lösdriften och all mat, sedan kom en tjej som skulle hämta ett bett av mig.

Min utvärdering av hästarna idag, Styrner var sååå himla pigg och busig, jag arbetade bommar och att lugna ner han innan ett hinder, efter som att han är under igång ridning så låg "hindret" på 30cm. Men han sköte sig ändå jätte bra även om han var väldigt pigg och stark.

Kolan var lite stressad från börja men blev finare efter tiden, vi arbetade trav bommar på rakt och böjt spår. I slutet var hon jätte mjuk och fin. Så jag är jätte nöjd över hästarna idag. Men nu säger jag godnatt och så syns vi imorgon bitti❤

Kram

En gammal bild på mig och kolan när hon nästan var ny🦄

Likes

Comments

Godmorgon
Ny dag och nya mål, just nu sitter jag på bussen till skolan. Idag har vi musik😫 jag gillar själv inte musik. Men efter skolan ska jag upp till stallet direkt efter, och rida båda hästarna. Kolan får gå lite lätt dressyr/markarbete då hon har vilat i 2 dagar, Styrner får gå lite trim med bommar. Och vid 16:30 kommer en tjej som har köpt ett bett av mig och hämtar det. Men vi får höras mer i eftermiddag❤

Likes

Comments