Header

Vaknade olyckligtvis med huvudvärk igår, så det blev ingen skidåkning för mig. Blev en dag ensam hemma i stugan, med tv-tittande, flera tupplurar och våfflor. Ganska skönt med lite egen tid! Det här med att vara ensam är något jag helt glömt bort när jag flyttade hem igen. De senaste halvåret har jag ju vant mig vid att handla och laga min egen mat, sköta mitt och att vara ganska mycket själv! Att flytta hem igen blir ju lite av en omställning, men hittills har det funkat väldigt bra och att bara få vara själv och pyssla med mitt har inte funnits i mina tankar överhuvudtaget. Så därför blev det ganska bra ändå att få en dag helt för mig själv, trots att den blev utan skidåkning.

Idag var jag tillbaka i backen igen. Tog det lugnt på förmiddagen och fixade med lite saker som jag behövde göra och åt lunch i stugan innan pappa och jag åkte till backen och mötte upp de andra. Johanna hade redan blivit dit skjutsad på morgonen och åkt med Ida, Lovisa och Lars hela dagen (pappas fiskekompis med döttrar). Vädret i Ramis var väldigt blåsigt idag och jag var väldigt förvånad över att alla liftar var igång. Efter någon timmes åkning blev det en varmchoklad uppe på Tusen innan vi gav oss ut i snökaoset igen. Nu på kvällen kom de andra över till oss för taco-kväll. Väldigt mysigt! Imorgon är sista skiddagen här uppe och planen är att åka iväg till Tännäs för att testa backarna där. Ska bli kul att testa något nytt ställe, det var ett tag sedan sist!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Gokväll vänner! Tredje dagen här i Ramundberget med familjen, andra dagen full av skidåkning. Vi körde upp i lördags och på söndagen spenderade vi mestadels av tiden att leta efter nya skidkläder till mig. Det regnade även och vädret var alldeles för trist så vi struntade i åkningen den dagen och slappade i stugan istället. Hur nice som helst!

Lite speciellt att vara iväg och åka skidor på samma gamla vanliga ställe men att inte ha något skolarbete med sig som måste göras. Väldigt skönt dock, det må jag säga! Måndagen och tisdagen har varit fulla med skidåkning från att liftarna öppnar vid kl 9 och stänger kl 16. Och sedan har det varit obligatorisk varmchoklad i Rudolf efteråt, härliga traditioner!

Likes

Comments

Hej, hoppas allt är bra er! Med mig är det kanoners. Sedan förra måndagen har jag hunnit med ett möte på arbetsförmedlingen, två arbetsintervjuer, en heldag med simhoppsträning + tävling och gå på revy. Fullt upp helt enkelt! Och det bästa är att jag fått jobb som jag började på förra onsdagen. Jobbar som fritidsledare på en skola utanför stan och trivs riktigt bra. Är och hjälper till i en klass på förmiddagarna och är sedan på fritids på eftermiddagarna. Att jobba på en skola passar mig riktigt bra, det händer saker hela tiden och ingen dag är riktigt den andra lik!

På lördag åker vi äntligen upp till Ramundberget för årets skidsemester. Längtar så mycket efter snö, kyla, sol (förhoppningsvis) och massor med skidåkning. Ska bli riktigt skönt med en liten semester och bara få ta det lugnt med familjen!

Bjuder på dessa fantastiskt fina tulpaner som mamma köpte hem här om dagen.


Likes

Comments

Hej på er! Det är länge sedan sist, nästan ett helt år sedan för att vara korrekt. Senast ni läste något från mig var jag på andra sidan Atlanten, tillbaka i Michigan på besök hos min underbara andra familj. Mycket har hänt sedan dess! För att göra en lång historia kort så har jag sedan sist: varit på studentbal, TAGIT STUDENTEN (!!!), jobbat hela sommaren, flyttat till Luleå och börjat läsa civilekonomprogrammet, tagit studieuppehåll och flyttat tillbaka till Eskilstuna. Inte så illa va?

Sedan två veckor tillbaka är jag hemma i Eskilstuna igen. Och det känns riktigt bra! Många kanske tycker det va dumt av mig att börja plugga direkt efter gymnasiet, men jag är riktigt glad över att jag gjorde det. Har fått en inblick hur livet som universitetsstudent ser ut och jag gillar det! Jag har under hösten tvekat på om civilekonom är rätt utbildning för mig och bestämde mig för att ta ett studieuppehåll för att göra något annat och komma på om jag är på rätt spår eller inte. Är riktigt taggad på att börja jobba, tjäna ihop lite pengar och förhoppningsvis åka på någon resa!

På tal om resor... i sommar kommer min amerikanska familj på besök i en hel vecka!! Tanken på att de faktiskt ska komma hit, till Sverige gör mig så glad att jag nästan spricker! De kommer samma vecka som det är midsommar, ska bli så kul att få dela med oss av våra svenska traditioner. Kan det inte bara bli sommar nu? Längtar efter att få krama om dem på flygplatsen!

Så är mitt bloggande igång igen? Ja, jag skulle tro det. Har under en längre tid inte haft någon inspiration för att skriva, anledningar har det ju dock funnit många av! Bloggade ju främst under mitt utbytesår och sedan hur livet var efter jag kom hem från USA. Nu letar jag efter nya drömmar och mål att sträva efter. Och det är det bloggen ska handla om: mina drömmar!

It's good to be back.


Likes

Comments

Jag tror att nästan alla utbytesstudenter är rädda för att bli bortglömda när man åker hem igen, att alla ska glömma bort ens namn och att verkligen ingen skulle bry sig om mig. Att hela året och alla vänner och alla snälla saker alla sagt bara är tomma ord. Det var min största rädsla. Men nu vet jag att jag inte behöver oroa mig längre. Igår var jag och familjen och såg på musikalen som skolan sätter upp i år och som Emily självklart är med i. Det var en så konstigt känsla att sitta i publiken och kolla på alla mina vänner uppe på scenen som jag inte hade sett på 9 månader. 9 MÅNADER?! Så svårt att försöka förstå att det verkligen vart så länge som jag varit borta, nästan lika länge som jag var borta från Sverige. Men efter musikalen var slut och vi gick ut för att krama om Emily och alla andra så säger Bob att det är någon som ropar mitt namn. Så jag skyndar mig fram och möts av ett helt gäng som hoppar på mig och kramar mig. Där var mitt bevis, jag har inte blivit bortglömd. Dem älskar mig fortfarande lika mycket som jag älskar dem. Att se alla och att få krama om dem igen var helt underbart.

En helt otrolig dag. Att vara tillbaka här känns inte så konstigt som jag trodde det skulle. När jag mötte Bob och Audrey på flygplatsen igen kändes det som vi senast såg igår. Det känns som om jag, precis som alla mina vänner som börjat på college i år, bara är tillbaka från skolan över påsken för att hälsa på familjen. Och visst är det ju så, men från Sverige. Så många glada personer som jag träffat, vissa som inte ens hade någon aning om att jag är här och hälsar på. Tyvärr kommer ju inte den här vistelsen vara för evigt, men att vara tillbaka här känns så otroligt bra och jag vet att jag ALLTID kommer komma tillbaka hit, till mitt amerikanska liv, familj och vänner.

Likes

Comments

Plötsligt så är dagen här. Snart dags att boarda mitt flyg som ska ta mig hela vägen till Chicago och min bästa amerikanska familj. Många fjärilar i magen just nu och så otroligt taggad! Så länge som jag har längtar efter detta och så länge som jag räknat ner dagarna tills jag får se dem igen. Äntligen.

Likes

Comments

Hallå! Mitt liv rullar på för full rulle. Igår var det 100-dagarsfest för att det idag nämligen är 100 ynka dagar kvar till studenten! Helt otroligt att tiden går så fort, vilken jag inte har något problem med men hur ska jag lyckas hinna färdig med allt i skolan innan betygen ska sättas? Det är den ständiga frågan i mitt huvud. Uppslutningen i skolan var ju ganska kass idag, men tack och lov hade våra lärare överseende för att vi var otroligt trötta i skolan idag. Efter skolan blev det ett litet kort jobbpass. Men nu väntas lite förberedelser inför UF-mässan Entreprenörskap på riktigt i Strängnäs som jag ska ställa upp på under lördagen. Sen blir det landträning med simhoppet!

Sedan jag skev sist har jag hunnit med att ta KÖRKORT! Klarade båda proven på första försöken och det är så skönt att ha friheten att kunna köra själv när jag ska någonstans. Jag har dessutom hunnit med och ha sportlov och då åkte vi som vanligt till Ramundberget, mitt favoritställe på hela jorden. Vi hade inte sol förs än sista dagen men veckan var prefekt ändå med mycket pudersnö och off-pist åkning. Fick även chansen att testa runt skidor gratis under veckan, fick prova på några helt underbara skidor!

Om bara några veckor åker jag hem till USA och hälsar på! Hur sjukt är inte det? Längtar så otroligt mycket efter min amerikanska familj, släkt och vänner. Önskar att jag kunde stanna mer än bara 8 dagar, men man får ta det man får och dessutom är det ju snart dags för studentkryssning också. Livet är på topp!

Likes

Comments

Hej på er allesammans, hoppas allt är bra med er! Med mig är det bara fin fint. Aktiviteten här på bloggen har varit låg den senaste månaden, men jag tänker inte komma med någon lam ursäkt. Har helt enkelt varken haft tid, ork eller lust att skriva! Sista året på gymnasiet är verkligen tidskrävande, speciellt vårterminen men det är ju såklart inte bara skolan. Har SÅ MYCKET att göra nu, inlämningar och prov, jobb, simhoppsträningar och att få något eget träningspass i veckan. Förra helgen var första helgen på väldigt länge som jag faktiskt (nästan) var helt ledig! Hade bara simhoppsträning som vanlig på lördagen för övrigt så hade jag inget speciellt. En underlig känsla, men underbar. Fick lite shopping gjord och körkortsteori-plugg. Nästa vecka har jag nämligen teoriprov och uppkörning! Nervöst, väldigt nervöst men med mycket plugg ska jag nog känna mig säker. Om man lyckas plugga och få godkänt på alla prov i skolan så ska jag väl kunna lyckas med detta också?

Till helgen vankas det fest, 50 årsfest för att vara exakt. Den som fyller år är min mamma och runt femtiopersoner kommer för att fira henna! Det ska bli riktigt skoj. Många har jag inte träffat sen jag åkte till USA (vilket snart är en evighet sen) så det ska bli riktigt skoj. Förutom det så blir det såklart ännu mer körkortsplugg. Wish me luck!

​39 dagar kvar tills jag åker hem till Michigan och hälsar på. 49 dagar kvar till studentkryssningen. 103 dagar kvar till balen. 124 dagar kvar till studenten!! Fick hem min studentmössa här om dagen, bilder kommer.

Likes

Comments

Jag saknar NYC så mycket. Bara ta mig tillbaka till staden som aldrig sover, som ständigt låter och lyser, till att upptäcka nya platser, och till sommaren och dess värme!

Likes

Comments

Mina två favo julklappar, förutom biljetter till sista final genrepet av Eurovision i Stockholm i maj. Urban Decay's eyeshadow primer i färgern Minor sin och Urbanears Plattan ADV!

Likes

Comments


Better Blogging Nouw