Jag har ingen bild men idag funderade jag lite över hur jag skulle dekorera vidare min skulptur. Endast dekorering kvar..Arabiska hästar brukar vara väldigt smyckade och jag hade en halsband som jag sätte på pannan, men som ni ser på bilden nedan brukar de ha oftast även en rep från bakom örat ner till halsen - funderar om jag ska göra så eller om det blir för mycket tillsammans med smycket på pannan?

Men jag målade iallafall en rep guld/bronsaktigt dock har jag glömt att fota hur den ser ut men kan lägga en bild på den imorn

Tid- 2H

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag har verkligen arbetat i full fart de senaste dagarna. Tror man kan se från bilderna oxå..

SÅ HÄR VAR DEN IGÅR - SÅ HÄR BLEV DEN IDAG

Jag hade lagt på färgerna igår och eftersom det var oljefärger skulle det ändå inte torka (dröjer 2-3 veckor tills det torkar) så jag smetade ut och blandade färdigt färgerna idag. Blev faktiskt mycket nöjd med resultatet, förväntade inte mig först att det skulle bli så här bra med skuggningen men om man får säga själv blev jag väldigt nöjd.Nu ser man att det är en arabisk fullblod.

Hov:limmade mossan som jag köpte från Panduro på hoven (använde limpistol) gick hur smidigt som helst, brände inte mig hahah. Tänker även lägga lite mossa uppe på hästens bringa också.. får se.

Hår: hittade gult hår i formrummet som jag fick en idé av, håret var väldigt gulaktigt vilket inte skulle passa min häst - så jag doppade mina fingrar i vit loje färg och smetade på hårstråna och det var segt och jobbigt metod men våra lärare var inte i klassrummet så fick använda den metoden tills de var framme. Så jag hann "bleka" halva håret tills min lärare kom och då fick jag vit sprayfärg som jag fick spraya på resten av håret som jag hade kvar utomhus. Sen delade jag in hårmassan i några jämna delar och knöt allihopa på toppen så det skulle se mer realistiskt ut sen när jag limmade fast dem (använde limpistol för att limma) limmade på roten löngst upp på hästens nacke och även jätte lite längre ner så den verkligen höll fast.Gillar faktiskt hur det blev, gjorde även lite lugg. Nu ser den ut som en sagohäst/drömhäst

Håret som jag "blekte" är vitare irl och den andra är gulare irlÖgon: ögonen har jag skrivit om innan, hade målat två glödlampor med svart glasfärg. Jag behövde även vit, men skolan hade inte men det gick lika bra med olje färg också då jag skulle bara ha en vit prick. Jag måste berätta att jag alltid har upplevt olyckor med en av glödlamporna (alltid samma glödlampa) - först blev färgläggningen helt fel, det blev inte lika jämnt som den andra med färgen utan det blev klumpigt men jag fixade det senare. Sen tappade jag ögat och den skulle ha kunnat gå sönder då det är glas. Och idag… hände något som jag var sååå rädd för… hästens ögonform passar perfekt med måttet på glödlamporna, med det menas att om jag sätter in dem kan jag inte ta ut igen eller fixa till. Och det är en väldigt stor grop där ögonen ska sitta så jag behövde vara väldigt men väldigt försiktig när jag skulle sätta in dem, då om jag skulle skjuta en millimeter för längre skulle jag inte kunna ändra på det senare. Den ögat som allt gick perfekt för gick även perfekt in och jag placerade den perfekt. Men när det var tur för att stoppa in den andra ögat (den som allt gick fel för) råkade jag trycka för mycket och den åkte helt in och "försvann" inne i gropen. Jag fick panik för att den satt stenhård och jag behövde skära av ögonformen för att ta ut den, men jag tänkte att jag kunde testa med en sax först. Tack och lov fick jag ut den efter 30 minuter.Gissa vad som hände efter att jag tog ut den? Jo jag råkade få in den igen -.- inte alls förvånad - har alltid upplevt olyckor med den ögat. Men den tog jag ut lite fortare. Dock blev det svarta färgen vitgrått efter att ha försökt få ut den och det blev märken runt ögat men fixade det så nu ser den ut som den ska

Så här är den ögat som gick in precis som den skulle. Den andra ögat såg ut så här efter all kämpan för att ta ut den, men nu är den fixat och är precis som den på höger

​Tid- 5H 15 minuter

Likes

Comments

Jag arbetade väldigt effektivt idag, hann färdig med vita oljan runt klockan 16.45 och började sen direkt med att måla dit detaljer. Jag började med detaljerna 16.50 till 17.15 = här är resultatet just nu. Ska blanda bättre imorgon.

Jag gjorde detaljerna med papperstuss, rev liten bit hushållspapper och doppade i vit och svart och duttade på hästen för att skugga. Bättre bilder kommer förhoppningsvis imorn ^^

​Mål inför imorgon den 20 april: bli klar med färgsättningen och sätta in ögonen och även lägga mossa över hovarna

Tid- 4H 15 minuter

Likes

Comments

Eftersom min kompis hjälpte till med att måla grundfärgen förra veckan så gick det snabbare idag för mig att bli klar, hon hade målat lite på benen. Så jag började med min olje färg efter att ha målat klart grundfärgen. Vet inte om det syns på bilderna men oljan gjorde att hästen blänkte vilket jag uppskattade. Dock hann jag bara måla ner till halva halsen, får hoppas på att jag hinner klart med oljan imorn!

​Bilderna på kanten syns inte så mycket att det blänker men den i mitten är det halva olja på och halva utan. Det syns tydligt hur det blänker :)

Tid- 4H

Likes

Comments

Idag sandpapprade jag ytan slät för att senare måla hästen. Jag kunde inte känna mina fingrar och min handled efter att ha sandpapprat så länge, men som tur blev jag klar med att få till en slät yta innan lektionen tog slut. Hade inte så mycket tid kvar tills vi skulle sluta men jag fick vit grundfärg av min lärare som jag skulle måla först över hela hästen innan jag började med olje färger. På det viset kommer det inte att gå åt så mycket oljefärg. Men idag han jag endast måla klart huvudet på hästen.

​Tid- 4H 30 minuter

Likes

Comments

Papier maché blandningen som jag hade kvar räckte precis till sin minsta lilla smula idag. Nu är även machén kvar och ska börja sandpappra och förhoppningsvis vill jag hinna måla också imorn. Måste bli färdig med att måla klart den innan fredag för sen vill jag bara ha mina tre sista dagar kvar och då vill jag bara dekorera samt fixa färdigt ögonen. Skulpturen ska vara färdig 22 april!

​Hästens baksida^

Tid- 2H 30minuter

Likes

Comments

Idag arbetade jag vidare på mitt gymnasiearbete. Cecilia hjälpte till och vi blandade fram ny papier maché för att de två andra blandningarna hade tagit slut. Denna gång fick vi även göra en blandning själv för att få till papier maché det är därför denna är mörkare än de två andra innan. Men det spelar ingen roll för jag ska ändå färga över machén efter jag har sandpapprat hästen slät. Tack vare cecilia gick det fortare att arbeta :) Vi skulle kunnat bli färdiga idag men de skulle larma skolan så jag fick sätta över en plastpåse över blandningen, får fortsätta senare….

Cecilia med min skulptur, den är enorm :D

Tid- 4H

Likes

Comments

Vi slutade 13.30 idag så jag passade på att arbeta med min skulptur. Papier machén som jag hade blandat på måndag hade jag en hel del kvar, så jag lade den i en påse för att arbeta på onsdag igen. Den räckte dock till bringan på hästen så måste göra en ny blandning på fredag, för då måste jag vara färdig med papier machén för att börja måla. Deadline för gymnasiearbetet är den 22 april, så det är inte långt kvar!

​Mål inför fredagen den 8 april: bli klar med papier machén

Tid- 2H 30minuter

Likes

Comments

Jag gick till bildsalen för att fortsätta med mitt verk. Fick göra nytt papier maché och satte igång direkt. De skulle larma skolan så fick gå väldigt tidigt så hann därför endast ner till halsen.

​Tid- 2H

Likes

Comments

Jag var framme i skolan 11.20 och började att sätta igång direkt med mitt arbete. Dock behövde jag sätta på lite maskeringstejp och aluminiumfolie till. Men det gick väldigt fort, därefter fick jag hjälp av Rebecka kring hur jag skulle gå tillväga och fixa papier machén osv. Allt jag behövde göra för att få till papier maché var: hälla i 1 påse med papier maché och tillsätta 2,5 dl vatten och röra om. Sen skulle den plastas över och stå i 30 min. Klar att använda!

En påse papier maché räckte dock bara till hästens huvud, men det räckte för mig för idag då jag hade arbetat i 4 H och behövde börja gå hem.. ska försöka fortsätta på måndag efter skolan igen.

Jag tänker också använda glödlampor som ögon. Hittade två glödlampor som var passade perfekt som ögon hemma. Ska färga båda svart med mörkblått och lite vitt som kommer från ljuset men hann bara färga ena ögat med svart.. fortsätter på måndag med den också

​Mål för måndagen den 4 april: fortsätta med ögonen och papiermachén

Tid- 4H 30minuter

Likes

Comments