View tracker

Oväntat och plötsligt släpper jag den här bomben.

Bloggen lägger sig i graven, slut...

Jag slutar skriva för att jag känner att det aldrig blir någon variation på bloggen eftersom mina dagar i stort sett rullar på och är oftast ganska tråkiga, de går oftast ihop med varandra som en tjock dimma. Vilket gör att jag i många fall inte vet vad ja ska skriva.

En blogg blir väldigt ytlig också, här kan jag bara skriva saker som endast är en liten del i vad jag upplever, känner och vill skriva av mig. Därför är en dagbok bättre lämpad än en blogg och dagbok har jag fört sedan långt tillbaka.

Nej, bloggvärlden är helt enkelt inget för mig eftersom jag är ganska tråkig. Aldrig brukar reflektera över min tillvaro så mycket men om jag verkligen vill skriva av mig gör jag det tills min hand brinner och mellan de texterna kan det vara flera månader eller en minut. Därför har jag verkligen behövt anstränga mig för att skriva inlägg eftersom det inte faller mig in naturligt att reflektera över en helt vanlig dag.

Men som sagt, detta blev en kort historia om mig och min häst, som dessutom blir starkare och bättre för varje dag. Även det är en anledning till varför jag mördar bloggen eftersom jag känner att allt går så bra nu med Matisse att jag inte längre behöver bloggen. Den har hjälpt mig otroligt mycket med att få en överblick i Matisses beteende och jag har kunnat vila på bloggens axel när det varit som tuffast.

Så jag säger tack och hej! Kanske ser ni mer av mig, men i annan tid.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Vardag

Absolut sista dagen på lovet och jag har försökt njuta varenda sekund. Dagen började med animeserier i sängen och även lite Johan Falk på tv med mamma.

Strax efter lunchen red jag ut på en låååång runda med Matisse. Det var så skönt och fridfullt, som om jag kunde sitta i sadeln i evigheter utan att tröttna. Som om jag skulle kunna vara hemma en vecka till eller ja, egentlige vill jag vara ledig tio.

Nu sitter jag och lyssnar på Kent och läser en otroligt bra mangaserie som jag snart ska fortsätta med för att hålla tankarna borta från skolan ett liitet tag till.....

Likes

Comments

View tracker

Tankar, Lina

Något jag tänker på väldigt mycket är vad jag äter och stoppar i mig.
Som sagt är jag vegetarian och äter absolut inte fisk. Men jag försöker även tänka på att äta nyttig och hälsosam mat. Jag undviker chips och godis, men ibland blir det lite för mycket av det goda, usch! Vilken godisgris jag är.

Min favoritmåltid är definitivt frukosten då man har chans att börja dagen på bästa sätt och här är några fruckostmåltider som jag verkligen äääälskar:

1. Gröt är den absolut bästa frukosten och man står sig bra länge på den. Jag älskar att ha i bär, äpplen eller bananer. Jag använder aldrig sylt eller socker.

2. Lättfil med flingor är det jag äter mest på vardagarna eftersom det är så lätt att göra om man har bråttom.

3. Smoothie med knäckemackor och äpple är ett av de lättaste fruckostmåltiderna som man fort blir ganska hungrig av. Men grymt gott!

4. Bananpankakor är riktigt goda om man vill lyxa till det och passar bra till en lördagmorgon !

Recept på smoothie:
2dl bär av olika slag
1 banan
1,5dl lätt yoghurt
Det enda man behöver är en mixer och mixa ihop allt.

Recept på bananpankakor:
1 ägg
1 banan
Smör till stekning

Mosa bananen lätt och rör ihop med ägget. Sätt på stekpannan och stek smeten som små pannkakor. Voilà! Så har man små mumsiga godingar.

Recepten är för en person.

Likes

Comments

Vardag

Idag var det full fart!
Först åkte jag till ridskolan för att hoppa vilket gick fantastiskt bra, red Mathilda igen och hon var en riktig rackare på att hoppa.
Efter det åkte jag direkt till Upplands-Väsby för att fika med en kompis, Vera. Det var riktigt mysigt och det blev prat mellan himmel och jord.
Efter den mycket trevliga pratstunden åkte jag hem och gick ut med Amelie som är en riktig energiknippe nuförtiden.
Fantastisk dag!

Vet att det varit dålig uppdatering och jag jobbar på det.

Likes

Comments

Vardag, Matisse, Tankar

Blev ingen uppdatering igår, sorry.
Men det jag gjorde igår var att rida ut tillsammans med mamma och Selma. Det blev en långrunda med MASSOR med lera vilket var en bra för Matisse (divan med fyra ben). Många diken var det också, det första vägrade han att ta sig över så vi fick stå där en stund... Men alla andra diken skuttade han över som en lek.

Han är lite kul också, för att varje gång jag tar in honom innan ridturen ska han alltid försöka skrapa i golvet och föra oväsen. Men när jag kommer hem från en rid tur och ställer in honom i stallet står han löst och rör sig inte ur fläcken.
Såklart ska han inte skrapa innan heller och jag ska lägga ärendet i Mattise/jagsklärasig-lista.

Detta är några småmål/milstolpar som jag vill avklara i framtiden:

•Kunna leda Matisse ut i skogen.
•Finna glädjen i att arbeta i alla slags miljöer.
•Harmoni

För mig kommer alltid harmoni vara ett mål. Enligt mig ska allt jag gör med hästen leda till harmoni. Harmonin mellan häst och människa är lika viktigt att underhålla som att träna hästens fysiska sida.

Likes

Comments

Vardag

Så idag har jag ridit på Matisse vilket gick jättebra. Första gången jag galopperade på honom efter vilan. Han var skitsnabb och jättepigg. En bockning bjöd han också på såklart!
Imorgon blir det uteritt i förhoppningsvis fint väder.

Har även tittat på filmen super 8 ikväll. Den var spännande men inte den bästa. Spielberg var iallafall producent så filmkvaliteten var iallafall något att ha.

Just nu känns det som om allt går runt, om och om igen. Inget nytt händer här ute och jag har lite svårt att komma på vad jag ska skriva om. Någon som har tips??

Likes

Comments

Tankar, Lina

Eftersom mamma och jag är ensamma hemma... igen, så åkte vi idag till Uppsala för att gå runt på stan och för att åka till Hööks såklart!
Älskar verkligen Uppsala, är så himla mysigt och en riktigt mysig stad.
Det som köptes var en sidepull till Amelie som har tandproblem och en boxgrind till Selma.
Efter det gick vi in till centrum och satte oss på ett café för att äta lunch. Efter det köptes det en flanellskjorta.
Av en ren slump gick vi sedan förbi en affär där de sålde japanska pryttlar. Som kanske inte så många vet är jag mycket intresserad av det japanska språket och jag ritar mycket manga. Är en riktig animenörd och har säkert kollat på 40 olika animeserier och nästan lika många filmer. Favoriten är Tokyo Ghoul.
Så på den affären rök alla fickpengarna som jag tänkt spara till en sadel för att vara lite duktig men... Det gick helt enkelt inte. Det blev kort med det japanska alfabetet (kan liiiite japanska redan) och två paket Pocky, mums!

Likes

Comments

VardagAlla hästar vilade idag och jag var ute på en långpromenad i det fina vädret istället. Supermysigt!
Och imorgon lyder samma visa då jag ska in till Uppsala. Men snart är det dax att sätta igång Matisse ordentligt och med galopparbete... Men först vill jag gärna skaffa en Hoppsadel och en bocktålig sadel (aka Westernsadel). Det får jag däremot se hur det går med...

"Snurra min jord igen
För allt vi drömde en gång
Allt som du gör blir till pärlor på min panna
(vilken färg har själen älskling)" ~ Kent (Pärlor)


Likes

Comments